-
IT café
- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.
Aktív témák
-
hati
addikt
válasz
kabelmania27 #5749 üzenetére
Egyelőre kevés hátrányát látom, kivéve, hogy az UPC esetében nem tudom megoldani.
Analóg és Mindigtv-t már tudom TV-re kötött HTPC-n nézni, felvenni, visszatekerni, távrögzíteni. -
hati
addikt
válasz
kabelmania27 #5747 üzenetére
Én meg utálom a boxot és minden számítógéppel szeretek megoldani. Régen vártam, hogy az UPC-nél is lehetőség nyíljon rá, de úgy tűnik nem lesz teljes a siker. Szerecsére időközben lehetőség lett a digi kábelre is, így ha lejár a hűség, akkor valószínűleg váltás lesz.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Gubek-Einste #5746 üzenetére
Sosem használtam dvr-es boxot, mégis megvagyok nélküle
A kényelmet hamar megszokja az ember: -
Én biztosan soha nem fogok kártyát kérni STB helyett mert nekem nagyon kell a Videótár, sok jó dolog van ott, jelentős részük ingyen és HD-ban is elérhető. DVR funkció nélkül nem is tudok élni, nem tudom, hogy tudnék meg lenni a megállítható/visszatekerhető/egyszerűen felvehető adás nélkül.
Eddigi tapasztalataim: Nekem eddig három (+1) box-hoz volt szerencsém:
2008-as bevezetéskor alapból egy Pace SD kaptunk, egy hét után csere egy szürke Thomson-ra a DVR miatt. Ez a Thomson 3 évig volt használva minden nap, szinte minden nap felvétel/lejátszás is volt. 3 évi kemény szolgálat után a DVR része megdöglött, egy napra rá csere egy fekete Thomson-ra + Cisco HD beüzemelés a HD TV megvétele miatt.
A Cisco HD a szürke Thomson-t váltotta a szolgálatban, terhelés ugyan akkora, fekete Thomson másodlagos használat sokkal kisebb terheléssel.
Nálam egyik box sem fagyott, indult újra, nem vette fel amit beállítottam, hangos, stb amit felrónak a box-oknak.
A Cisco HD halkabb mint a notebook-om, a fekete Thomson-t meg fél méterről kell megnéznem, hogy veszi fel-e a műsor kikapcsolt állapotban mert a teljesen üres szobában, éjfélkor síri csöndben nem hallom, hogy megy-e vagy sem mert olyan halk.
Szürke távirányítót a szerelő Samsung tévéhez beállította (4 tévéből 3 Samsung), csak némítás/hangerő beállítás van a tévén, mást nem kell beállítani használat közben vagy valaki mást is állítgat tévé nézéskor olyan gyakran, hogy zavarja a +1 táv???, ezekre meg jó a beállított UPC távirányító is.
A készenléti fogyasztása meg nem érdekel mert a box megy reggel hattól éjfélig folyamatosan, van amikor csak levett hanggal nézek gépezés közben valami meccset/dokumentumfilmet/stb-t. -
A Samsung C650 LCD televízió szereti ezt a kártyát?
-
törölt tag
Kipróbáltam az elvileg CI+ portos , DVB-C tuneres Samsung P2270HD TV-Monitorral a kártyát. Meg se nyikkan benne, csak kiírja hogy nem kompatibilis a cucc, szóval azért érdemes rendelés előtt próbálgatni mivel megy és mivel nem.
-
zichie
senior tag
Itt eddig a tv készülékek CI+ kompatibilitásáról volt szó, de mi van pl. a (nem gyári) dvb-c tuneres boxokról (Golden Media, Synaps, Technisat, Amiko, Optibox, Dreambox, Azbox... stb.), dvb-c tuneres BluRay felvevőkkel és a modulfogadós PC-s dvb-c tunerekkel (pl. Cablestar, Terratec)? Ezekről van valami hivatalos lista, hogy melyik CI+ kompatibilis? Tesztkártyával próbált valaki dvb-c boxot vagy pc-s tunert? Ha igen, akkor mik a tapasztalatok?
PC-s tunerek esetében még érdekes lehet a szoftverek CI+ kompatibitása. Úgy tudom, hogy a DVBViewer kezeli a CI+ -os modulokat. -
Favilla
tag
http://www.upc.hu/televizio/mediaeszkozok/mediacard/
Itt a hivatalos oldala a szolgáltatásnak.
-
canniball
nagyúr
Pedig ha előre vennék a könnyebb kérdéseket (köztük persze az enyémet is
) mennyivel szebb lenne a hónap végi statisztikában a beérkezett/megválaszolt kérdések aránya.
szelidorzo!
"A fibernetnél a tértivevényes leveleimre 3 hónapig nem válaszoltak."
Na ahhoz már tudás kell. -
-
Favilla
tag
Kíváncsi leszek, hogy a 2010-es ue46c6000rwxxn-ben menni fog-e. http://www.upc.nl/televisie/wat-is-digitale-tv/ci-plus/ itt nincs benne, csak a d szériától.
http://www.upc-cablecom.ch/en/b2c/tv/empfangsgeraete/digicard.htm itt benne van majdnem, csak a UE46C6000RWXZG, de itt a b sorozatokra is azt írja hogy ci+-os.
Kíváncsi leszek, hogy engedi-e a upc, hogy kipróbálásra el lehessen hozni ezeket a mediacard-okat, hogy olyan tv-ken is ki lehessen próbálni, ami nincs a listájukban.
. -
szelidorzo
aktív tag
A fibernetnél a tértivevényes leveleimre 3 hónapig nem válaszoltak.
Miután emiatt a hírközlés és a fogyasztóvédelem is kiszabott 300 és 100 ezer Ft-os bírságot, mindjárt kaptam választ a panaszomra. hogy miért is szednének bérleti díjat a saját tulajdonom után.A UPC kifejezetten gyorsan válaszol, vagy ügyfélszám alapján a megadott telefonon felhív.
-
canniball
nagyúr
válasz
szelidorzo #5732 üzenetére
Gyorsan??? Kb. egy igen/nem választ várok, ennek megfejtéséhez-elküldéséhez nem szükségeltetik több nap...
-
Csorbi
addikt
válasz
upc on-line #5729 üzenetére
Ezt én is várom, rendelném amint csak lehet!
-
canniball
nagyúr
Dél körül írtam a UPC-nek emailt (mediabox vs. mediacard témában), kb. 5 perc múlva jött a visszaigazoló mail hogy írtam, újabb 5 perc múlva hogy regisztrálták, választ viszont azóta sem kaptam. Mégis mennyi náluk a "kivárási idő"?
-
szelidorzo
aktív tag
válasz
upc on-line #5729 üzenetére
Ez tetszik!
Ha netán még a pendrive helyett a prémiumcsatornák maradnának meg költséghatékonyan...........
Na jó kiveszem a kezem a biliből. Nem mindig vagyok ennyire maximalista.
A fibernet után eltelt egy közös évünk egész kellemesen telt. Igaz Ők előre megsz..pattak 10 évre.
-
upc on-line
tag
válasz
szelidorzo #5727 üzenetére
Rövidesen kihirdetjük a legújabb kampányos ajánlatainkat, az ebben foglaltak szerint akár meg is tarthatjátok a jelenlegi tesztkártyátok.
-
Kroni1
veterán
válasz
szelidorzo #5727 üzenetére
Szerintem ebből nem lesz probléma, meg a 2x postadíj miatt se fog tönkremenni a UPC, de én is szívesen megtartanám nekem is egyszerűbb volna mint ujat igényelni..
-
Kroni1
veterán
válasz
Csabusman18 #5711 üzenetére
Nálam a tesztkari tökéletesen műxik, jó lesz ez! Amint lehet át is váltok rá! Ja és a teszt végén egy pendrájvot is küldenek ajándékba!
-
Tanisz
senior tag
válasz
szelidorzo #5719 üzenetére
Amúgy ez nagyon furcsa. Amit belinkeltél,ott megkerestem a készülékemet a Pana tx-p42g30e-t és azt írja rá, hogy nem támogatja, mikor tudtommal a CI+ van benne.
Viszont a holland oldalon pedig [link]
ugyanezt megteszem, ott azt írja, hogy kompatibilis?!Pontosabban TV szoftververzió 0,309 vagy annál magasabbnak kell lenni, akkor kompatibilis. Hát ha jó helyen nézem a tv-n ,akkor a rendszer-információknál minden "adat" (van 5 adat, az első a szoftver verziós szám, az bőven, de a többi is, csak azok nem tudom micsodák) felette van, mint amit ír.
Akkor most milyen listát érdemes a szolgáltatás bevezetése előtt nézni,vagy nálunk nem fogják minden tv típust támogatni?
-
canniball
nagyúr
válasz
szelidorzo #5719 üzenetére
"Brand:Samsung Model:LE32C530F1WXZG"
Majdnem passzol, az enyém C530F1WXXH, nem tudom az utóbbi két betű számít-e..."Samu weboldalán műszaki adatok közt megkeresni, hogy CI, vagy CI+"
Mánüel azt írja helyezzem be a CI vagy a CI+ kártyát, úgyhogy ez a része rendben van. -
digikábeles
aktív tag
válasz
Gabor970 #5715 üzenetére
Természetesen mindenkinek szíve-joga eldönteni hogy melyik szolgáltatóval szerződik. Én az üzletpolitikájukat nem vagyok képes elfogadni, és ameddig nem lesznek felhasználó centrikusabbak, nem valószínű hogy újra üzleti kapcsolatba kerülünk. Részemről a témát lezártam.
-
Jamboo529
senior tag
válasz
szelidorzo #5704 üzenetére
Te hogy teszteltél, ha nincs is a TV-d a listájukon?
Nekem azt mondták, hogy csak olyanokkal tesztelnek, amik rajta vannak.
Pedig mindenféle új kütyüt, ami árammal megy szívesen nyüstölök pár napig/hétig. -
canniball
nagyúr
válasz
"A TV-m a magyar UPC listán nem szerepelt, csak a külföldieken..."
Ilyet hol találni? Avagy ha esetleg nálad van kéznél: szerepel-e rajtuk a Samu C530? -
válasz
WonderCSabo #5703 üzenetére
Ilyenkor a zöldel válts nézetet (pl. oda-vissza) és máris előkerül az igazi keresés menüpont.
Mondhatni a box-ok programja egy kalap ürülék, cserébe nem fejlesztik. (Nekem ne mondja senki, hogy a képnek és hangnak meg kell akadni mikor behívom a műsorújságot. Hogy le kell fagynia, ha bekpcsolás után egyből megnézném a műsorújságot. stb...)
-
Gabor970
addikt
válasz
digikábeles #5714 üzenetére
nálam pl nincs is digi kábel. UPC meg van. Ráadásul nézem, Nagykanizsán ahol van digi kábel, ott nincs Mezzo. Nekem az kell. Ráadásul a UPC-nél szuper a képminőség is.
-
digikábeles
aktív tag
válasz
digikábeles #5713 üzenetére
Ja, a lényeg kimaradt: 0 ft.-ért
-
szelidorzo
aktív tag
válasz
Csabusman18 #5711 üzenetére
18-án indult, lassan vége is.
Na meg az ügyfélszolgálat ebben nem nagyon vett részt. -
club1
veterán
válasz
digikábeles #5708 üzenetére
Mint ahogy egy másik szolgáltatóhoz sem mennek azok vissza, akik pl. azért hagyták ott, mert vacak volt a kedvenc tv csatornájuk minősége (vagy abszolút nem is volt a kínálatban), vagy mert találkoztak a töketlen ügyfélszolgálattal, vagy mert olyan jó ip alapú telefonszolgáltatást kaptak, amivel érteni alig lehet mit mondanak nekik a telefon túlsó oldalán, és így tovább.
De egy a lényeg, a trollkodást inkább a saját topicodban, vagy ha lehet, ott se kellene folytatni... -
M_AND_Ms
veterán
válasz
digikábeles #5708 üzenetére
Egyelőre én sem vágyom vissza. És hiába rakom a médiakártyát a tv-be, a saját boxomba is kéne egy (hogy menjen a tv-től független rögzítés is), meg a másik tv-be is. (ez már három kártya, amit nem adnak 'ingyé')
-
törölt tag
-
club1
veterán
válasz
#16729600 #5705 üzenetére
A guide-ot a tv-tek jeleníti meg, így CI kártyás megoldásnál pont olyan gyors lesz, amilyen a tv-tek gyorsasága. Az ékezetes karakterekre is szerintem megoldás lesz itt, ha a tv-tek lokalizációját megfelelőre megváltoztatjátok (nem tudom mi a UPC-nél a megfelelő, de gondolom az ÜFSZ-on valaki meg tudja mondani, én magamtól a hollanddal próbálkoznék elsőre).
CI kártyás megoldásnál a képet a tv-tek tunere rakja össze, azaz a tv gyorsasága/jelfeldolgozó képessége határozza meg, hogy mennyire lesz szép pl. a HD adások minősége, és mennyire kockázódik be a kép, ha jó sok és gyors mozgás van a képernyőn. -
törölt tag
válasz
Akkor ezt folytatom kicsit a saját tapasztalatokkal:
Magyar kompatibilitási listában szereplő LG 42LE4500-ZA TV az alany.
-Hálózati azonosító már a kezdeteknél megadható.
-Az azonosítás végén a dob a modul egy " smart card expires " üzenetet amin csak " factory reset " segít.
-Ékezetes karakterek a csatorna névben, műsorújságban nem jelennek meg helyesen.
-Néha random " nincs CI modul " jelenik meg az OSD felületen.
-Nincs egyedi UPC azonosítása a " digitális szolgáltatás " menünek.
-Szubjektíve szvsz. szebbek a HD adások mint STB - vel.
-Guide megjelenítése fényévekkel gyorsabb.
-Csatorna léptetés is nagyságrendekkel fürgébb.
-CI modul menüjében a nyelv opció nálam " automatic vagy english " , illetve a " country " beállítás kimerül a " Netherlands, Switzerland, Austria " lehetőségekben .A kezdeti gyermekbetegségek leküzdése után kiváló alternatívája lesz a modul az STB - nek.
Én már most, ebben az állapotában is elfogadnám végleges megoldásnak. -
szelidorzo
aktív tag
Pár szó a médiacard üzemeléséről.
Kártya telepítése, mondjuk rá, hogy gond nélkül ment. Az adott leírással ellentétben a helyfüggő hálózatkódot később kell-lehet beadni a TV-nek. (lehet ha nem samuról van szó, akkor jó a sorrend a leírásban) Az első authentikáció során kérte be. Nem azonos az STB-nél megadandó számmal!
A teszt TV csatornákon felül gazdagon talál rádióadókat (tematikusokat is) huszonvalahány, nem izgatott
A telepítés-hangolás-első authentikáció kb 15 percet vesz igénybe.
Képminőség azonos, vagy picit jobb, mint az SD box al. A HD klasszisokkal jobb mint az SD. (érthető módon)Egy dolog van ami nem tetszik, de ez lehet független a modultól, s a tuneren keresztül kapott anyaggal nem tud mit kezdeni a TV.
Box-os megoldásnál a 4/3-as képméretet lehetett tetszés szerint nagyítani, 16/9, nagyítás, széles nagyítás.
Kártyásnál, ha az adó 16/9-ben sugároz de 4/3-as képet, akkor azt a TV 4/3-as üzemmódban jeleníti csak meg. (két szélen fekete csík) Ahol 4/3-asban sugározzák a 4/3-as képet, ott megmaradt a változtatható nagyítási lehetőség.
PVR felvétel, Time shift működik rendesen.
Egyes csatornaneveknél, és az EPG-nél az ékezetes betűk nem jelennek meg helyesen, két betűből rakja össze az ékezetes betűket
Csatorna sorrend szerkeszthető (ChannelListPCEditort használtam hozzá)
Csatornaváltás kicsit gyorsabb, mint az STB-nél azon adók esetében, ahol a léptetett csatornák egy frekvenciablokkon belül kerülnek sugárzásra. Eltérő frekvenciablokkok váltása esetében ez már nem igaz. Ha sok csatorna van gyorsan léptetve váltva, akkor 1-2 tizedes képkockásodás felléphet a kívánt csatorna kiválasztásánál, de ritkán, és nem zavaró mértékben.
Tv bekapcsolásakor kb. 3-4 másodperc erejéig (a megszokott időn felül) kódolt jel felirat látható, csak utána jelenik meg a kívánt tartalom. Ennyi idő szükséges a CI+ modul feléledéséhez.A TV-m a magyar UPC listán nem szerepelt, csak a külföldieken (samu d6500) CI+ képes, és végül is problémamentesen dolgozik a médiacarddal. (műsorújság és infó ékezetes betűkkel akadnak gondot, de ismereteim szerint ez a magyar UPC listán szereplő készülékekkel is előfordul. Együtt lehet vele élni, meg lehet fejteni mi van leírva.)
Eszköz nyúzása folytatódik, tapasztalatok megosztásra kerülnek.
-
rgeorge
addikt
válasz
WonderCSabo #5700 üzenetére
Van olyan, hogy nem jelenik meg a keresés a menüben. Kilépés és újra belépés után megjelenik, de volt, hogy csak sokadszorra (Thomson stb-n)
-
Jamboo529
senior tag
válasz
WonderCSabo #5700 üzenetére
Vagy a jobb felső sarokban, vagy vmelyik színes gombbal, ha jól emléxem.
Ha nem akkor nem ér megkövezni.
Aktív témák
- Samsung Galaxy A52s 5G Snapdragon
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest