-
IT café
- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.
Aktív témák
-
Szólista
senior tag
válasz
kabelmania27 #5194 üzenetére
Most újból jó a tv,majdnem tökéletes a kép.Most egy kicsit bezödült.Érdekes módon bármikor futtattam le a settopboxon a tesztelést,mindig jó volt.Egyetlen 1 elosztó van a lakásban ez
1bejövő-2 kimenő-1az internet és 1 a tv.Most reggel hirtelen jó lett a kép és aztán bezödült.Érdekes ez az egész. -
Kroni1
veterán
válasz
kabelmania27 #5196 üzenetére
Igen annak nagyon örülnék, mivel a TV-m tud fogadni kártyát, sőt felvenni is! Még ha nem is lesz sokkal olcsóbb akkor is jobban örülnék, mert nem kéne mindig azt a TV mellett a boxot kapcsolgatni..
-
Kroni1
veterán
Sziaszok!
UPC Digital Bronze csomagunk van, Cisco HD DVR Mediabox-al egy csomagban. Augusztusban rendeltük meg a szolgáltatást, és akkor még ha jól emlékszem az SD box bérleti díja lett volna 1000Ft/hó és ez pedig 2000/hó, ugyhogy emellett döntöttem. Most viszont a honlapon már azt láttam, hogy van sima HD Mediabox is, DVR funkció nélkül 1000Ft-os havi bérleti díjjal. Erre módosíthatnék elméletileg, vagy csak ha lejár az 1 év hűségidő?!
A másik: volt még róla szó itt korábban, hogy a UPC is bevezet olyan szolgáltatást, amihez nem kell külső box, ha van arra alkalmas TV-m akkor csak egy kártyát teszek bele.. Ebből lesz valami?
-
kabelmania27
félisten
-
Szólista
senior tag
válasz
Spancho #5176 üzenetére
De van és nem csak pár csatornával.Digitalgold csomagom van és az összes csatornám ilyen.Betelefonáltam 15.-én mert internet sem volt,estére megjavitották.Állitolag valami elosztoba volt gubanc.
A mediaboxot áramtalanitottam,újra beüzemeltem éa akkor jó lett.Az internet azóta jó,de a tv tegnap este 7 óta megint élvezhetetlen.Hol jó a kép,hol szétesik/fut/szakadozik.
-
gyemipapa
senior tag
válasz
Tappancs2001 #5190 üzenetére
Nem értem, miért kellene külön csomagra szerződni, hiszen 1500 Ft-ért külön STB bérlésével a másiktól teljesen függetlenül lehet igénybe venni akár a felvevős szolgáltatásokat is, nálunk is így van megoldva, ne legyen vita a nejemmel, ki mit mikor akar felvenni és megnézni.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Tappancs2001 #5190 üzenetére
1. Nem fognak így szerződni. Egy háztartás, egy szerződés.
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! 2 kérdésem lenne a hozzáértőkhöz:
1. családi házban lakom, ahol 2 tv-n nézzük a upc digital gold csomagot, a ház két különböző szintjén. Ha az egyik tv-re külön kötnék egy új digital gold csomagot a saját nevemre szóló szerződéssel, akkor ez azt jelentené, hogy egy újabb légkábelt húznának be a házba a kérés megoldásához?
2. arról van valakinek infója, hogy a bevezetésre kerülő mediacard-ot ki lehet-e majd fizetni egy összegben, vagy csak havidíj keretében lehet igénybe venni? Előre is köszi a válaszokat -
Watt25
veterán
Nekem ugyan a környéken sehol nincs UPC (mármint nincs itt, mint szolgáltató), de azért TV vásárlásnál próbálnék odafigyelni, hogy akkor már CI+ -os legyen a TV, hátha egyszer szükségem lenne rá. A honlapokon nem igazán találom azonban, hogy mely TV-k CI+ -osak. Kb. nekem úgy tűnik, mintha ezzel a kis aprósággal nem foglalkoznának, csak odaírják, hogy CI, aztán kész. Szóval, kb mire számítsak? Mennyire új TV-kben van csak CI+. Vagy van-e olyan gyártói oldal, ahol valóban megkülönböztetik a CI -t a CI+ -tól és egyértelmű, hogy melyik melyik.
-
Spancho
senior tag
Köszönöm a válaszokat.
-
-
Spancho
senior tag
válasz
kabelmania27 #5177 üzenetére
-
zichie
senior tag
Rövidesen beindul a mediacard + modul lehetőség. Kérdés, hogy milyen pc-s (usb,pci,pcie) dvb-c tunerek vannak a magyar és a nemzetközi piacon, amik kezelik a CI+ szabványt, azaz tudnák fogadni a upc modulját és a kártyát? Ha jól tudom, akkor a Cablestar HD nem tudja a CI+ -t.
Gondolom szoftveres usb-s kártyaolvasós megoldás nem működne, mert a kártya párosítva lesz a modullal. -
Pille69
tag
Köszönöm a korrekt válaszokat!
-
.:ROX:.
csendes tag
válasz
kabelmania27 #5179 üzenetére
várhatóan 1-2 hónapon belül, de nem április 16-tól
-
Pille69
tag
válasz
kabelmania27 #5179 üzenetére
Tehát a kábelesről beszélünk, ugye?
Melyik április? Amelyik már volt, vagy amelyik most lesz? -
Pille69
tag
Egy egyszerű eldöntendő kérdésre szeretnék választ kapni. Igaz az az UPC-nél, hogy a hűségidő lejárta után lehet már bérelt box nélkül, csak bérelt kártyával - saját box-szal, vagy DVB-C tuneres TV-vel - a digitális adást nézni?
-
kabelmania27
félisten
válasz
Spancho #5176 üzenetére
Milyen felirat olvasható le az osztókról?
Esetleg ha készítenél róla egy képet megköszönném
Modem jelszint milyen? 192.168.100.1
Kábelezés hogy van kialakítva a lakásban?
Különböző frekiken különböző jelszinttel jönnek a digitális adások.
kettes osztó 3,5 decibelt csillapít, hármas pedig kb 6-ot.
Lehet gyenge nálad a bejövő jel erőssége. -
Spancho
senior tag
Sziasztok.
Valakinek nincs gondja a 14.kerületben pár csatornával ?
Nálunk pár napja/hete nem tudom pontosan ,de pár csatorna (pl discovery science stb..) képe szétesik szakadozik ,néha csak úgy megáll a kép percekig :S
Nem tudom hogy ez most valami központi vagy mediabox hiba de 2 box van itthon és mindkettőnél ilyen.
Pár napja bekötöttünk egy 3. tv-t is (hármas elosztóra kötöttük rá a kábelt a kettes helyett)
(azt box nélkül használjuk ,simán analóg módon)Lehet hogy az elosztó miatt csinálja ? Szerintem ha attól lenne akkor minden csatorna szarakodna nem csak pár db.
Előre is köszi.
-
Mitől függ, hogy az EPG-ben felajánlja a sorozat felvételt?
Ráböktem a top-gear-re, és felajánlotta a sorozat felvételét. Rányomok a dr csontra, de csak azt az 1 részt állítja be felvételre. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
gyemipapa #5172 üzenetére
Huh!
Nem gondoltam, hogy magyarázni kell.A válaszom azt próbálta kiemelni, hogy a napi tv-zést én a tv-m teszem és a boxot csak felvételre és a felvételek visszanézésére használom, ahogy régen a videomagnót Azon se nagyon néztünk üzemszerűen tv-t (bár én évekig igen, egy monitoron keresztül). Mindezt dr. bubo által írt "Aza gond ezekkel a boxokkal, hogy csak 1 tuneresek, tehát amikor felveszel, azt nézheted, mást csatornát nem." kijelentésére írtam.
-
gyemipapa
senior tag
válasz
M_AND_Ms #5169 üzenetére
"ez "csak" egy videómagnó"
Volt pár videomagnóm, de a timeshiftet egyik se tudta, meg az egy gombnyomásra EPG-ből akár egész sorozatfelvételét sem, nem hogy a párhuzamosan 2-3 műsorfelvételét.
Szóval erősnek érzem a párhuzamot: Mit pl: Audi A6 - hát az is csak egy autó, mint a trabant... -
dr.bubo
őstag
válasz
pinnacle #5165 üzenetére
Aza gond ezekkel a boxokkal, hogy csak 1 tuneresek, tehát amikor felveszel, azt nézheted, mást csatornát nem.
A 2 tuneres cuccok pedig 100k körül kaphatóak. Pl: Optibox Raptor Hd ebbe 2 DVB-C tuner is tehető. -
pinnacle
nagyúr
Találtam egyet. Lehet, hogy nem csak a saját felvételei tudja lejátszani.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
gyemipapa #5158 üzenetére
A Diginél nincs felvevős mediabox, de lehet, hogy már gyártanak DVB-C felvevős készüléket. Itt biztos tudják.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
kabelmania27 #5159 üzenetére
Mintha csak ezekből állna a tv-zés.
-
gyemipapa
senior tag
válasz
pinnacle #5157 üzenetére
És a DIGI-nél is lehet felvevős boxot rendelni??? Mert én már UPC-nél nagyon megszoktam, hogy műsorújság-egygombnyomás, már be is állította afelvételt, sorozatnál mégarrais rákérdez, az összesrészt felvegye-e? A timeshift funkcióról nem is beszélve.
Amíg a DIGI nem tudilyet, maradok upécés. -
pinnacle
nagyúr
Nekem Digi is van. UPC-ről váltottam. Szerintem is a legjobb, de a UPC képminősége jobb, igaz nem annyival amennyivel drágább. Most a Goldra fizettem elő 6100 Ft/hó, a Diginél meg a 3 szolgáltatás kerül 3990 Ft-ba. Azért gondolom, hogy rá fognak kényszerülni valami árversenyre, mert nem marad előfizetőjük a Digivel/T-Home-al közös területeken.
-
.:ROX:.
csendes tag
Mediacard várhatóan 1-2 hónapon belül, de nem április 16-tól - írják a facebookon - valamint külföldi példák alapján várhatóan CI+-os modul lesz, ami a legtöbb tévével nem lesz kompatibilis.
-
club1
veterán
válasz
pinnacle #5154 üzenetére
Ezt nem értem, milyen árversenyről írsz? A Digi árait ezek soha nem fogják (felülről) elérni, mert akkor a befektetőik kiszállnak a boltból. Vagy átteszik a tarhálást máshova ahol nincs, és nem is valószínű hogy egy darabig lesz versenytárs, vagy felvásárolják/ellehetetlenítik a versenytársakat. Nem tudom Monoron hogy lesz, de felénk az általad említett csomagajánlatban és áron a Digi olyan telefonszolgáltatást ad, amivel az összes hazai vezetékes szám bármikor ingyen hívható. És azzal együtt, hogy dvb-c-s vevőkkel rendelkező tv-ken semmiféle boxra nincs szükség, így az otthonomban akár 20 tv-n is minden nehezítés (box, kártya) nélkül nézhetem a digitális csatornákat, jelen pillanatban szerintem nincs a Digiétől a hazai piacon jobb ajánlat.
-
pinnacle
nagyúr
Gondolom a Digi sem veszteséges ilyen árakkal. Remélhetőleg ha lesz "kártyás" UPC TV, akkor majd beszállnak az árversenybe.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Jamboo529 #5152 üzenetére
Ezek ilyenek....
Én (többek között) emiatt hagytam ott őket. Mikor visszavittem a boxot beszélgettem az ügyintézővel és megnézte mit írtak a gépbe, miért mondtam fel: "sokalja az árat". Na ezután nyugodtam meg, hogy jól döntöttem, mert kiderült, amit másfél éve próbálok neki elmagyarázni azt semennyire se értették meg. Ott mondtam el nekik az igényemet sokszor de az nem fért egyik fejébe se.
Jó lesz nekik a "hórszt fuksz" -
Jamboo529
senior tag
Hát ez kabaré!
UPC-vel telefonon egyezkedem (visszahívást kértem, mert sunyi módon dolgozom, és nincs időm 20 percekig a tilinkózást hallgatni), hogy csomagot módosítsak.
Most van:Digital gold + DVR
Fiber power 30
Telefon bronzeAmit szeretnék:
Digital gold + DVR + HD
Fiber power 25 (mert már nincs 30)
Telefon bronzeA kifogás: nem lehet megkötnöm az új csomagot, mert az internet visszalépés lenne.
Hívjam fel a 1221-et, módosítsam az internet csomagot 25-re, majd utána már megköthetem.
Most miért nem?
Vagy maradjon a mostani 30-as net, vagy legyen 50-es net a csomagban......
Neeeeem, UPC köti az ebet a karóhoz.
Majd meló után otthon fussak még 1 kört, mert most nem tudnak tenni semmit. -
pinnacle
nagyúr
Köszi bolha23, Favilla! Tényleg csak annyi volt, hogy felhívtam újra a UPC-t, mondtam, hogy lehet-e a Pace-t frissíteni, megkérdezték, lehet, 5 perc múlva küldik a frissítést (délelőtt is megkérdezték, de akkor nem lehetett), 1 évre hűséggel 1000Ft-ért lesz HD adás is
, ha online rendelem akkor 5100 Ft-ért Gold is. Azért az az szép, ha valaki nem tud erről, úgy fizet a HDMI-s boxért 1000Ft-t, hogy nem is fog HD adásokat.
-
Favilla
tag
-
Favilla
tag
válasz
pinnacle #5145 üzenetére
Ez szerintem viszonylag friss dolog, a táblázat amit belinkeltél régi, nem frissített, mint ahogy az ügyintéző is akit kifogtál
. De a honlapjukon is ott van a pace hd készülék és hogy lehet rá hd-t kérni.
http://www.upc.hu/televizio/digitalis-kabeltv-alapcsomagok/mediabox-hd/
-
pinnacle
nagyúr
válasz
bolha23 #5146 üzenetére
Gondolom valami akció lehet, a Ciscoval megy. Ez a mediabox hd** 2 858,01 Ft. A Pace HD meg a mediabox sd HDMI*** 1 016,00 Ft. Remélem Favilla majd megírja, hogy lehet vele fogni HD adásokat.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Favilla #5144 üzenetére
Ezt nem értem. Most mondták nekem , hogy a Pace HD-t ki kell cserélni, mert lekorlátozták benne a HD adások vételét.
*** a mediabox sd HDMI kimenettel és kábellel rendelkezik, közszolgálati, digital bronze és digital gold csomagok mellé rendelhető. A HD csatornák vételére az sd hd mediabox-szal nincs lehetőség,
arra digital bronze vagy digital gold csomagra történő előfizetés és a mediabox hd dvr együttes igénybevételével van mód.Az viszont tényleg furcsa lenne, hogy a mediabox sd (a HDMI csatlakozás miatt) havi 1000Ft-ba kerül ugyanannyiba, mint a mediabox hd. Ráadásul úgy néz ki, hogy a Goldban benne van a mediabox sd.
-
Favilla
tag
válasz
Gubek-Einste #5137 üzenetére
Ez nem igaz, nekem is Pace HD-m van és mennek a HD adások. A 6000 Ft-os csomagom van + persze 1000 Ft a HD.
-
pinnacle
nagyúr
Beszéltem a UPC-vel. Ki kell cserélni a Ciscora. A Pace-t annak adják, aki reklamálja, hogy nem jó a scart minősége. Az persze régi kérdés, hogy a scartos mediaboxot miért árulják digitális csomagban? Állítólag a közeljövőben tényleg lesz mediabox mentes, "kártyás" előfizetési lehetőség.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Köszi! Azt hittem, hogy a Pace HD is HD-s. Akkor mindenképpen Ciscora kell cserélni.
-
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Rákai Philiph?
-
-
club1
veterán
A digitális tv szerelési csomag tartalma:
1.5 m szerelt F-F koax kábel
1.5 m szerelt F-koax dugó kábel
5 m szerelt F-koax dugó kábel
1 db 2-es splitter
2 db rögzítő csavar (elsősorban fára/gipszkartonra) a splitterhez
szerelő kulcs (műanyag)
1 átalakító koax dugóról F-re
1 F-F toldóPlusz ugye a box meg a tartozékai.
-
bandi20
aktív tag
válasz
kabelmania27 #5132 üzenetére
ÓÓ köszönöm a segítséget, akkor az a splitter vagy mi amit írtatok az az amit te is linkeltél?
Akkor ez csináld magad upc lesz és még élvezni is fogom
Akkor ha magam akarom barkácsolni akkor a futár hozza a cuccot vagy a helyi UPC pontban vagy miben kapom meg? -
kabelmania27
félisten
válasz
Gubek-Einste #5131 üzenetére
Pont ugyanezt szerettem volna én is írni.
Ha padlásra érkezik afekete légkábel akkor egy osztóval (ami lehetettes/hármas/négyes/hatos/nyolcas) annyi felé osztod el a jele, ahány készülék számára szükséges
-
-
bandi20
aktív tag
Köszi!
Akkor ami bejön a padlásra a karóról azt békén hagyják arra rakok egy T elosztót onnan megy egy analóg jel az egyik tv-be majd az elosztó másik végére rakom a HGW-t vagy tudom is én modemet és onnan megy a net a géphez természetesen utp-n és egy koax kábel megy a STB-be ha jól értem a csíziót?
És Andriska boldog??? -
club1
veterán
-
bandi20
aktív tag
Sziasztok!
Bocsi megint a lámáskodásért, de ez nekem fontos dolog!
Mint már írtam , költözés előtt állok és Csongrádra fogunk költözni ott a UPC a kábel szolgáltató.
Ahova költözünk , ott már van analóg kábel mert a fiber -net vagy mi ami előtte volt az már bekötötte a kábelt és a 3 betűs szolgáltató vette át.
Na a kérdés az lenne most kötök egy digital gold Hd dvr csomagot 25 megás nettel, szerintetek, azon a dróton jön -e be a cucc mint a másikon .
A következő , olvastam hogy a 2. ill a 3. tv-n analóg kábel fogható, ezt a jelet honnan tudom majd leszedni , lásd ez egy családi ház és ahol bejön a vezeték a padláson ott belecsatlakoztatva egyszerűbb lenne lekötni a másik 2 tv-re mint a szobákon keresztül.
Remélem érthető amit írtam ezzel a válaszal megkímélnétek egy csomó melótól. -
pinnacle
nagyúr
A digital gold HD-hez, milyen mediaboxot adnak? Nekem most Pace HD van.
-
HofiZoli
senior tag
válasz
Peter.Kalasz #5123 üzenetére
Szerintem nagyobb hely kell neki, mert oldala, alja, teteje is tele van lyukakkal a hűtés miatt.
-
HofiZoli
senior tag
válasz
Peter.Kalasz #5121 üzenetére
420*250*50 mm-ben.
-
Peter.Kalasz
tag
válasz
Gubek-Einste #5120 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ, már csak 1 kérdésem van, mik a méretei ?
-
válasz
Peter.Kalasz #5119 üzenetére
1; Régebben volt Philiph is, 3 tunerrel, mostanság már csak Cisco-t telepinek
2; Nekem semmilyen bajom sincsen vele
3; Igen
4; HD tévé mellé szinte kötelező
5; Azt kapod amit kivisznek, max a technikust megkérheted, hogy nézze meg még milyen van nála
6; Nincs újabb box Van egy Horizon fedőnevű kísérleti rendszer de nem lehet tudni, hogy mikor lesz élesben is használva + hogy mikor jut el hozzánk is. -
Peter.Kalasz
tag
Sziasztok, kérek egy kis segítséget. Most digital gold előfizetésem van, felvevős Thomson médiaboxxal. (meg vagyok vele elégedve) Most vettem HD tévét, és gondolkodom azon hogy HD boxra kéne előfizetni.
Kérdéseim:
1. Csak Cisco box létezik-e?
2. Milyen műszakilag, mennyire megbízható?
3. Van-e rajta csökkentett áramfelvételi lehetőség?
4. Akinek ilyen van,szerinte megéri-e a cserét?
5. Ha megrendelem, újat kapok-e vagy esetleg valami levetett szutykot?
6. Esetleg várható-e újabb típusú box, amire érdemes lenne várni?Köszönöm előre is a segítséget!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Gubek-Einste #5117 üzenetére
Van a Diginél említés a korlátozásra, de nem "Extrém forgalom", hanem ha a tevékenység a hálózat biztonságát veszélyezteti. A UPC-nél ez az "Extrém forgalom" meghatározás gumiszabály és mint a tapasztalatok mutatják önkényesen használgatják is. Ergo, nem korlátlan a szolgáltatásuk.
Én a Diginél nem tapasztaltam még korlátozást, pedig szoktam "Extrém forgalmat" bonyolítani. -
-
gyemipapa
senior tag
-
válasz
MaciLaci1970 #5110 üzenetére
Ez meg lehet.
Nálam: 2010 nyara óta 1,5-2 TB az adatforgalom minden hónapban, majdnem az egész felfelé irányul és eddig soha nem korlátoztak, csak a havi 2 figyelmeztető e-mail-t kapom meg.
Nézz fel a Facebook-ra és a UPC írta, hogy csak komoly hálózati torlódás esetén alkalmazzák a 300 GB határ átlépése esetén a korlátozást. -
válasz
MaciLaci1970 #5110 üzenetére
adott terület leterheltségétől, meg a fene/szolgáltató tudja még, hogy mitől is függ az esetleges korlátozás megléte...
a korlát mértéke viszonylagos, a netezők nagyobb hányada bőven alatta van! -
erdoke
titán
válasz
MaciLaci1970 #5108 üzenetére
Egy dolog az ÁSZF, egy másik, hogy ettől eltérnek-e a vevő számára kedvező irányba. Ahogy irtam, nekem nem volt velük gondom, pedig szeptemberben TB fölötti letöltésem volt, és azóta is rendre 300 GB fölé kerültem.
-
MaciLaci1970
aktív tag
A bratyómnál fordult elő ez a korlátozós játék (Bp., XI. ker) de bevallom nem kérdeztem meg pontosan mennyi volt a le ill. fel forgalma bontva.
Nálam van mikor 3 nap alatt megvan ez az érték (nem UPC-s net).
Az biztos, hogy az ÁSZF szerinti "Extrém forgalom" megfogalmazás már magában is nevetséges.
A mai gyors net csomagok idejében ekkora adat mennyiségre meghúzni a határt, hááát... -
erdoke
titán
válasz
MaciLaci1970 #5106 üzenetére
Nekem azt mondta a UPC, hogy csak felfelé irányban nézik a 300 GB-ot, amiben biztosan van igazság, mert én augusztus óta folyamatosan túllépem lefel irányban.
Azt már nem tudom, hogy mindenhol és mindenkivel így csinálják-e. -
-
gyemipapa
senior tag
válasz
HofiZoli #5100 üzenetére
"esetleg alacsony felbontásban letöltögetni, aztán rávarázsolni a tévére stb... Nem ragozom....
Ez megnevettetett, köszi Csak szólok, 2012 van.. Pár éve talán igaz volt ez a kijelentés."Örülök, hogy sikerült megnevettetnem. Köszönöm, ismerem, melyik évben élünk, és 1981! óta van számítógépem, 1994! óta internetem. Jelenleg 50 megás netem van. Tudom, hogy HD felbontásban is lehet filmet letölteni, de a "korlátlan" letöltés UPC-nél csak addig igaz, míg 3 hónapon keresztül nem haladja meg a forgalom a100 GB-t, beleértve a feltöltést is (seed). Mekkora is egy HD-s film mérete??? Jaaaaa, hogy akkor havonta csak 3-4filmet tölthetnék le, mást meg semmit? Seedelés meg még nincs is benne.... Én nem a technikai lehetőségre, hanem a realitására utaltam. Na most lehet nevetni....
.
-
-
modi
tag
Megjelent a 99-es csatornán a Story5 teszt!
EPG-még nincs rajta! -
M_AND_Ms
veterán
Aktív témák
- ASUS VZ27EHF-W 27coll full hd 100hz monitor 1ms
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Dell 27" U2722D IPS panel 2560x1440 2K / QHD Pivot HDMI USB-C 1 év gari több db!
- Eladó Lenovo G70-80 17.3" HD+ (1600x900) i3-5005U GeForce 920M 8GB 128GB+1TB magyar bill 1 hét gar
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX 505G Gamer laptop. I7 8750H / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest