- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Vacsora az elnökkel: kilőtt Trump mémcoinja
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Microsoft Excel topic
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Windows 10
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg készül az OpenAI-féle X-rivális
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem landolhatnak SpaceX rakéták a Bahama-szigeteken
- Videó stream letöltése
-
IT café
- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.
Aktív témák
-
nyxor
aktív tag
válasz
kabelmania27 #13556 üzenetére
Mivel ugyanazt az átviteli csatornát használják mind a HD, mind az SD csatornák, így ezt nem lehet általánosan kijelenteni.
Ez akkor igaz, ha a HD csatornák külön multiplexeken helyezkednek el, és azokon magasabb rendű modulációt alkalmaznak, mint az SD streameken.
Ennek bizonyítására tökéletes a mindigtv A mux, ahol vegyesen van HD és SD: ha valamelyik HD közszolgálati szétesik, a Duna World SD sem lesz 100%-os. -
balbekk12
tag
válasz
kabelmania27 #13556 üzenetére
És akkor ez most így jó? Tehát a TV jó, a modem jó, a kábelek jók? Minden jó? Fogadjam el így ?
-
balbekk12
tag
válasz
kabelmania27 #13554 üzenetére
-
balbekk12
tag
válasz
kabelmania27 #13511 üzenetére
Próbálom megfejteni,hogy miért kockásodik 1-2 csatorna! Pl.: az RTL Klub HD... de Pl.: az Eurosport HD tökéletes...
A falból bejövő kábel kb.: 1 méter után meg van toldva egy toldóval, mert rövid, aztán kb.: 10 méter kábel után van egy ilyen elosztó:és innen 1,5-1,5 méter kábel megy a TV-be és a modem-be!
A modem oldalára betudtam lépni,de nem tudom,hogy mit kell nézni,melyik adatot?!
ill. a TV,hogyan tudom megnézni az egyes csatornák jelszintjét? -
Gudjohnsen
csendes tag
válasz
kabelmania27 #13546 üzenetére
RTL II 578
TLC 546
Echo 562
Sport 2 530
Euro sport 530
Spektrum 562
Discovery 554
Animal P 530
DOQ 530
CBS 530
Cartoon N 562
Parlament Tv 586Ezeket találtam
-
Gudjohnsen
csendes tag
válasz
kabelmania27 #13544 üzenetére
4-5 csatornán előjön aztán valamikor eltűnik. Most pl. a sport 2 kezdte el. Először akkor vettem észre mikor kezdtek új csatornák bekerülni a csomagba és azok nagy valószínűséggel fekete képernyővel jelentek meg sokáig aztán 1 napra helyreáll és megy rendessen utána megint a szünet.
-
Gudjohnsen
csendes tag
válasz
kabelmania27 #13540 üzenetére
csillapító nincs.
OUT jön le a modemhez a másik megy az analógba -
blakey
titán
válasz
kabelmania27 #13540 üzenetére
Meg kell próbálni, különben nem tudja, hogy milyen ereménye lesz. Lehet, hogy nem lesz 50 feletti. Az lenne a legjobb ha a bejövőre egy 3-as splittert tenne és az menne 3 irányba.
A box-on lévő értékek nem jók és ha tippelnem kéne akkor a tapre van kötve a modem és a box, legalábbis a látottak alapján.Most ne nekem magyarázd, full tisztában vagyok a TAP-el. Értékei alapján a box és a modem van a TAP-re csatlakoztatva. Ha nem akkor valahol érintkezési hiba van.
-
Gudjohnsen
csendes tag
válasz
kabelmania27 #13534 üzenetére
-
balbekk12
tag
válasz
kabelmania27 #13509 üzenetére
Nem box-szom van, hanem media Card-om!
Ez esetben?
-
válasz
kabelmania27 #13439 üzenetére
A szabályos az, ha 8-as leágba van, de lehet 3-as osztó 7 dB-es ágán, viszont nem ajánlott 40 alá vinni az adási szintet az snr miatt, így nem kötném csillapító nélkül a 3,5-es ágba.
A UPC falon kívül cserél kábelt, de lehet, hogy nem kell kicserélni az egészet, csak egy szakaszt, vagy egy csatlakozó is okozhat problémát. -
válasz
kabelmania27 #13439 üzenetére
80 és 100 közötti jelerősségek. Minden csatorna hibátlanul megjelenik kivéve a 610-es.
A kábel cserét próbáltam elkerülni, mert nagyon be van építve.
-
válasz
kabelmania27 #13437 üzenetére
Akkor nem az elosztóval lesz a gond igaz?
UPC-nél hogy megy ez? Ki kell hívnom őket, ha a kábelt szeretném kicseréltetni? Kicserélik egyáltalán?Miért kell a 3,5-be a modem?
A modem abba volt dugva, de volt a modem előtt egy 3db-es valami. Azzal olyan volt a jel, mint most a 7,5-be dugva anélkül. Működik hibátlanul így is. -
válasz
kabelmania27 #13435 üzenetére
A modem a 3,5-be volt. Most kipróbáltam fordítva, így a jelek gyengébbek lettek a teszten. Más nem változott..
-
válasz
kabelmania27 #13432 üzenetére
pct 1000 3w
csillapító nincs-3,5 és -7,5 kettő db
-
Porcupain
aktív tag
válasz
kabelmania27 #13417 üzenetére
Kész van minden. Az az igazság, hogy a szobák elrendezése miatt, három falat is át kellett anno fúrni. Az egyik pedig pont olyan helyen van átfúrva,hogy ott megy egy elektromos vezeték is. Ennél a falnál a lyukat most ki kellett szélesíteni, mert a netes kábel és tv kb helyett cserélt, ezért sokat kellett az elosztókat mozgatni. A lényeg, hogy minden működik, és még egyszer köszönöm szépen.
-
Porcupain
aktív tag
válasz
kabelmania27 #13415 üzenetére
Szuper. Nagyon köszönöm a gyors segítséget. Mindenkettőn működik. Már csak újra szét kell szedni,hogy elrendezzem a kábeleket. Sajna az előbb a net és telefon is el ment egy pár percre.
-
Porcupain
aktív tag
válasz
kabelmania27 #13413 üzenetére
Ott is találtam egy ilyen fehér dobozkát. Csak elbújt.
-
Porcupain
aktív tag
válasz
kabelmania27 #13411 üzenetére
Na az egyik tévén. Aminél kivettem a fehér dobozt, minden érték jó, és elérem a médiatárt, és el is indult egy film. Csak kicsit megbabráltam az elosztót. A második viszont továbbra is rossz.
-
Porcupain
aktív tag
válasz
kabelmania27 #13409 üzenetére
Sajna csak az egyik tévén látható modem a másodikon továbbra is rossz.
Rosszabb lett:
Downstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 3.1 dBmV 37.4 dB
Channel 2: 5.5 dBmV 38.6 dB
Channel 3: 5.1 dBmV 37.9 dB
Channel 4: 4.3 dBmV 37.5 dB
Channel 5: 4.0 dBmV 38.4 dB
Channel 6: 3.3 dBmV 38.3 dB
Channel 7: 3.4 dBmV 37.9 dB
Channel 8: 5.6 dBmV 38.1 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 47.7 dBmV
Channel 2: 49.5 dBmV
Channel 3: 48.7 dBmV
Channel 4: 46.7 dBmV -
Porcupain
aktív tag
válasz
kabelmania27 #13407 üzenetére
Megcsináltam. Első elosztón a net és második elosztó kábele. A második elosztón a két médiabox. Fehér doboz kivéve. Csak átalakítóval tudtam a médiaboxhoz csatlakoztatni ezt a tévét.
Az ip cím már látható és jó, de a hálózati teszt még mindig rossz.
-
Porcupain
aktív tag
válasz
kabelmania27 #13405 üzenetére
Akkor nem lenne egyszerűbb ha teljesen megszüntetném?
-
Porcupain
aktív tag
válasz
kabelmania27 #13402 üzenetére
Igen 60Mbit-es. Igen mindkettő elosztót a médiabox-hoz kaptam. Másik tv-nél viszont nincs ilyen fehér dobozos elosztó, és ott se jó a médiatár.
http://www.speedtest.net/result/3106664527.png
-
Zsocy155
őstag
válasz
kabelmania27 #13350 üzenetére
Ugyanaz a helyzet!
Ráadásul most el is kell mennem itthonról, egy talált kiskutyát kell elvinnem, de majd visszatérünk a dologra.
Köszi -
Zsocy155
őstag
válasz
kabelmania27 #13347 üzenetére
Többször azt írja ki, hogy a weboldal nem elérhető.
Ez lehet attól, hogy egy router van közben? -
Zsocy155
őstag
válasz
kabelmania27 #13347 üzenetére
Úgy emlékszem nincs semmi a modemnél, de csak holnap tudom megnézni, reggelig dolgozom.
Addig is köszi a segítséget. -
Zsocy155
őstag
válasz
kabelmania27 #13345 üzenetére
Azt hol tudom és miért kell a tv visszamondásához?
-
Zsocy155
őstag
válasz
kabelmania27 #13343 üzenetére
Igen. Valamikor nem egyszerre kértem a tv-t és a netet.
-
Zsocy155
őstag
válasz
kabelmania27 #13341 üzenetére
Nekem külön kábeleken jönnek. Egyik megy a beltéribe a másik a modembe.
-
Zsocy155
őstag
válasz
kabelmania27 #13334 üzenetére
???
Én leszeretném mondani a szolgáltatást. -
Grawens
senior tag
válasz
kabelmania27 #13299 üzenetére
VH1 kellene bizony! Jó lenne vére látni egy zenecsatornát a kínálatban.
-
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27 #13286 üzenetére
De pontatlanabb és átlag embernek felesleges infókkal tarkított
-
digikábeles
aktív tag
válasz
kabelmania27 #13223 üzenetére
A szolgáltató érdeke a kódolás, nem az előfizetőé. Ezért nem értem, miért szed ezért pénz? Rögtön otthagynám a Digit is, amint el kezdené kódolni a csatornáit.
-
tikadanee
csendes tag
válasz
kabelmania27 #13180 üzenetére
Analógnál annyi gond szokott lenni, hogy 1-2 csatorna hangyás néha, meg a villany kapcsolgatásánál villan egyet a kép. Bár utóbbi nemtudom mennyire a jel erősségének hibája.
-
tikadanee
csendes tag
válasz
kabelmania27 #13174 üzenetére
Nem küldtek, anno kijöttek és UPCsek szerelték be.
Ezek az értékek osztó nélkül:
-
Odzse
tag
válasz
kabelmania27 #13174 üzenetére
Sziasztok,
A héten váltottam media card HD-re,ezért újra kerestettem az összes csatornát a tv-vel.Sajnos a Discovery-t nem találta meg az automata kereső.Egyszer már jártam így és segített innen valaki.Asszem más HZ tartományban kell kerestetni a tv-vel,de nem tudom pontosan melyik ez a tartomány.
Nem tudna valaki segíteni,hogy milyen keresési opciókat kell beállítani a tv-t,hogy meglegyenek a hiányzó csatornák?
Előre is köszi mindenkinek
-
tikadanee
csendes tag
válasz
kabelmania27 #13172 üzenetére
Most kicsit variálgattam, de lényegében most ugyanaz a helyzet mint volt kábelezés szempontjából, csak annyit változtattam, hogy az a kompressziós F csatlakozós kábel van becsavarozva az IN helyére és egy másik megy a net modembe az OUTból (tapból rosszabb értékeket ad), szóval semmin nem változtattam, mégis ez a helyzet:
Vajon miért 0 a channel 2-3-4? Ez gáz?
Csináltam képet abban az állásban is amikor nincs elosztó, közvetlenül a modembe ment a bejövő jel, majd azt is feltöltöm, csak nem annál a gépnél vagyok ahol le van mentve.
-
tikadanee
csendes tag
válasz
kabelmania27 #13169 üzenetére
Köszönöm a segítőkészségedet!
A tapból nem a modem megy, és a csillapítást is valszeg elnéztem. Csinálok arról is egy képet a mai nap folyamán. Amúgy ha közvetlenül összecsavaroznám a bejövő koaxt azzal ami lentre megy valós képet kapnék arról h mekkora max jelet lehet úgy elérni?
-
Tizedes1
aktív tag
válasz
kabelmania27 #13168 üzenetére
okés, köszi. megpróbálom.
-
tikadanee
csendes tag
válasz
kabelmania27 #13165 üzenetére
Nem, a tap megy egy TV-re és az out megy csillapítással a modembe. Kicsit kiegészítettem a leírást utólag
Nem jó így? A lentre menő koax nem innen megy, hanem a 4es osztóból.
Egész pontosan úgy van, hogy kintről bejön egy fekete koax és az közvetlenül a 4es osztóba megy. a 4es osztóból megy 3 TV-hez a jel és a 4. out van tovább osztva avval amiből a net is megy. Nemtudom mennyire érthető így
-
tikadanee
csendes tag
válasz
kabelmania27 #13157 üzenetére
Ez a net és egy tv osztója.
Így látszanak a kábelek is, viszont a felirat ami az osztón van a felső képen látszik jobban. A csillapítás amit kértél, hogy nézzek meg, hogy van-e a net kábel mindkét végén megtalálható. Nemhinném, hogy ez bármilyen hatással lenne a 4es osztóból kijövő koaxra ami a lenti tv-hez megy.
És ez a 4es osztó ( az egyik helyen nincs becsavarozva az a kábel ami a lenti alsó szintre megy mert nem tudtam máshogy kivonszolni a fényre az osztót hogy látszódjon is valami a képen
Ahogy néztem valami RG6 3 shieldes a koax kábel.
-
Tizedes1
aktív tag
válasz
kabelmania27 #13160 üzenetére
Az új fajta TEchnicolor TC7200.U.
Azt meg tudod nekem mondani, hogy az usb a hátulján az mire jó?
-
Tizedes1
aktív tag
válasz
kabelmania27 #13157 üzenetére
Szia,
a modem értékeit, kíváncsi vagyok, hogy a net eléréséhez szükséges modemnek mi a kapcsolata a tv jelszintjéhez
erre gondoltál??
Kábelmodemes szoftver adatai
Szabványoknak való megfelelőség DOCSIS 3.0
Szoftververzió STD6.01.12
Hardververzió 1.0
HFC MAC-cím 44:32:c8:be:53:f2
Átjáró gyártási száma SAAP32122626
Telepített tanúsítvány EuroDOCSIS: telepítve
DOCSIS: telepítve
EuroPacketCable: telepítve
A rendszer hasznos üzemideje 0 nap 03h:20m:23s
Hálózati hozzáférés Engedélyezve
Kábelmodem IP-címe 10.80.157.106uhh, a gyári osztót tettem bele végső elkeseredésemben, de előtte egy PCT-1000-2W
5-1000Mhz -120db Rfi splitter volt benne az othoz pedig -3,5dB van írva.
A gyárit nem tudom megnézni, mert kirándult a jobb térdem (valahova) és mostanában nem fogom tudni kihúzni a szekrényt(
Viszont az előzővel tökéletesen működött minden, bár ezt már írtam.
Közben szóltam a srácnak is, akitől 1550-ért kapom a HD médiakártyát, és elhozza a HD boxot, megnézzük, hogy azon keresztül is ezt a jeltelenséget stb produkálja e, mert ha igen, akkor szűrő van a dologban, ha nem, akkor a kártya lehet a rossz, de mielőtt bejelenti, elviszi hozzájuk és megnézni ott is .... -
club1
veterán
válasz
kabelmania27 #13031 üzenetére
Nálunk (Bp.) raktak be, amikor (digitális) bronze-ra váltottam sima bronze-ról. Azaz voltak kint az oszlopnál és ellenőrizték a szűrőt. Igaz, bennünket a Fibernettől vett meg a UPC előtte nem sokkal.
-
anonymus89
addikt
válasz
kabelmania27 #13023 üzenetére
-
bb71
őstag
válasz
kabelmania27 #12994 üzenetére
Igen, abba.
Itt a Samsung ok:
[link] -
savoo
addikt
válasz
kabelmania27 #12976 üzenetére
Én nem javasolnám a lemondas.upc.hu oldalt, mert én ott kb 5x mondtam le a film+ csomagot és rohadtul nem történt semmi.. Inkább telefonon.
-
paulikg
csendes tag
válasz
kabelmania27 #12983 üzenetére
Upc net nem most lesz mert 2015 márciusáig hűség van a thome-nál.
-
paulikg
csendes tag
válasz
kabelmania27 #12981 üzenetére
3 tv van. 1 tv-n mediacard (amit programozhatok mert abc sorendben vannak a csatornák a tv-n ) másikon mediabox és harmadikon maradt az analóg adás
-
paulikg
csendes tag
válasz
kabelmania27 #12978 üzenetére
Nem tudom, én nem láttam a csomagolását amit apa levitt már a pincébe, ha nem nagyon fontos akkor nem keresném most meg.
-
paulikg
csendes tag
válasz
kabelmania27 #12976 üzenetére
Mediabox másik szobába van, nálam mediakard van.
A net nem upc az még t-home adsl
Elosztót cseréltek a szerelők meg az egyik kábelt is mert túl vékony volt vagy mi, ők tudják.
Akkor a HBO és a világ csomag meg a hd csatornák nem fognak eltúnni 3 hónap után hanem nekem kell lemondani, amikor elő sem fizetünk rá?
-
LÁZ
addikt
válasz
kabelmania27 #12959 üzenetére
ok, az eurodocsis letöltés-feltöltésnél lévő kell, vagy melyik menüben találom?
-
D5
aktív tag
válasz
kabelmania27 #12971 üzenetére
Okés. Akkor majd megnézem.
-
D5
aktív tag
válasz
kabelmania27 #12969 üzenetére
Sima, 2 utas koax elosztó van a lakásban a folyosón. Majd innen a falon lévő lyukakon megy a 2 szobába. (A jelszintet majd estefelé tudom megnézni.)
Az egyik szobában csak a TV-be való végű vezeték van, a másik szobában meg csak a modemre tudom még most rákötni (mivel ez menetes).
De gondolom, meg tudják majd csinálni, hogy a modemes helyiségben is legyen olyan, amit a TV-re is tudok majd kötni.. -
D5
aktív tag
válasz
kabelmania27 #12966 üzenetére
Társasházban vagyunk. A jelszint miért fontos?
Az elképzelés: TV + modem + box az egyik szobában. A másik szobában pedig egy TV, és ehhez kellene a másik box (ide szerintem SD-s lenne jó, mert a TV csak HD ready-s, és ha jól sejtem, akkor ehhez felesleges HD-s box).(((Érdekességként megjegyzem, hogy tegnap rákötöttem a vezetékekre a már meglévő modemet, a másik szobába pedig a TV-t, és van jel. A TV-n analóg adás jön (nyilván a box hiánya miatt), de a net viszont egész gyors (szerintem legalább 50 Mbit/sec).
Ez hogy lehetséges, hogy van jel a vezetékben?
Valaki még fizeti? (Múlthéten költöztem ide, és információim senki nem lakott ott már egy jó ideje...)
Kár volt költöztetnem a szolgáltatást?
Vagy ez a jel lehet, hogy később megszűnik majd?))) -
LÁZ
addikt
válasz
kabelmania27 #12957 üzenetére
egy áramtalanitás helyre rakta
-
djg
aktív tag
válasz
kabelmania27 #12937 üzenetére
Hát az egyik analóg -7,5-be van a másik meg -3,5-be, az stb-s meg szintén -7,5-be. De akárhogy is, az analógok jók,
-
djg
aktív tag
válasz
kabelmania27 #12935 üzenetére
Aha, így már érthetőbb.
Igen, a házban lévő összes többi tévén tiszták az adások. Van crt és lcd is analógra kötve, mindkettő rendben van, sőt, ha a nagy tévén kikötöm a stb-ot és analóg koaxot bekötöm, akkor ott is tökéletes, csak a kép nagy olyan felbontású, mint analóg esetén.
Ex-Fibernet.
Köszi!
Akkor holnap - remélem itthon leszek, amikor kijönnek szerelni - mindenképp ellenőriztetem velük a minőséget.
Az újabb Pace 7111-nél is ugyanazzal a kombinációval varázsolható elő az a menü, ahol a vizsgálatot le lehet futtatni?
Akkor ha legalább egy sorban kijön a 100%, akkor oké, de ha nem, akkor panaszkodhatok a szerelőnek? -
djg
aktív tag
válasz
kabelmania27 #12932 üzenetére
Ezek szerint a 3,5-re kötve stabilabb?
De azt áruld el, hogy a küldött képek, ahol a jelerősségek vannak, azok miket árulnak el neked? Mert ha azok rendben vannak, akkor vagy a box vagy ez az osztó a ludas.
De ha azokat gyengének ítélted meg, akkor meg a hálózatot kéne fejleszteniük, vagy mi?Nem kockásodott a kép eddig se, vagyis attól függ, mit értesz alatta: fagyott, megakadt, megállt 1-1 másodpercre, illetve képcsúszások is voltak és hangtorzulás is.
-
djg
aktív tag
válasz
kabelmania27 #12928 üzenetére
Nálunk csak 1 db stb van, az 7,5-ösre van kötve és ennek az értékeiről csináltam fényképet, amit fentebb küldtem.
-
djg
aktív tag
válasz
kabelmania27 #12926 üzenetére
Huh, hát az nem egyszerű, nagyon rá van csavarva és nincs erre speckó szerszámom.
Holnap jön ki a upc-s szerelő, hozza úgyis a másik stb-t, akkor megkérhetem erre is...De ez mire jó, elmagyaráznád, mert nem értek hozzá.
Az egyébként független netes értékeknek mi köze ehhez, és ez az átkötés mit oldhatna meg? Rosszul volt bekötve, mert az stb-t ide kell és mindenki másnak is ide van?Köszi!
-
djg
aktív tag
válasz
kabelmania27 #12924 üzenetére
Igen, egy harmadik tv, CRT, stb nélkül.
-
djg
aktív tag
válasz
kabelmania27 #12922 üzenetére
Nem!
3,5 - 7,5 - 7,5dB
A 3,5-ös viszont analóg marad, a szobámba jön 23"-os monitortévébe.
A stb-os nagytévébe 7,5-ös megy. -
djg
aktív tag
válasz
kabelmania27 #12920 üzenetére
Hogy mi alacsony?
- szerk.: ja értem, ez: Signal to Noise Ratio. De ez magyarul?
A modem nincs osztva, de egyébként a net sebesség hibátlan és a pinggel sincs baj.
Meg nem értem mi köze a tévéhez, amikor nem is onnan jön a jel... ?Upstream:
Power Level:
Channel 1: 40.7 dBmV
Channel 2: 40.4 dBmV
Channel 3: 40.9 dBmV
Channel 4: 0.0 dBmV -
djg
aktív tag
válasz
kabelmania27 #12902 üzenetére
Szia!
Lentebb az értékek, de mint korábban írtam a net függetlenül jön be, de ugyanarról az oszlopról, mint a tévé.
Channel 1: 5.7 dBmV 32.8 dB
Channel 2: 4.4 dBmV 32.1 dB
Channel 3: 4.6 dBmV 31.7 dB
Channel 4: 4.7 dBmV 31.8 dB
Channel 5: 4.6 dBmV 32.0 dB
Channel 6: 4.7 dBmV 31.5 dB
Channel 7: 4.6 dBmV 31.2 dB
Channel 8: 5.4 dBmV 32.3 dB -
djg
aktív tag
válasz
kabelmania27 #12902 üzenetére
Rendben.
UPC internetem van, de az nem erről az osztóról jön, hanem külön kábelen jön be egy oszlopról. Vagy az mindegy?
Ezeket estefelé tudom megnézni, ha hazaértem.
Akkor ha az osztó elvileg rendben van és szerinted a jelerősség is, akkor az stb-vel van a gond és az új előfizetéssel érkező új készülék (dcr 7111) jobb lehet?
Csak mert ma du hívnak vissza a upc-től, hogy akkor szeretném-e megkötni az új szerződést és jobb lehetőség híján most lecsapnék az új akciójukra a jobb net, az új hdmi-s stb és a 4+15HD csatorna kecsegtető mivolta végett.Köszi!
-
djg
aktív tag
válasz
kabelmania27 #12900 üzenetére
"A kábelmodem jelszintjét 192.168.100.1 címen nézd meg."
Ezt nem teljesen értem. Milyen kábelmodem? Leírnád itt mire gondolsz és pontosan hogyan csináljam?És a jelerősség értékeiből mit állapítottál meg?
Köszi!
-
djg
aktív tag
válasz
kabelmania27 #12898 üzenetére
Szia,
Megnéztem a frekvenciavizsgálatot és minden egyéb oldalt is lefotóztam és az osztót is.
Egyébként a stb típusa: Pace dc621kuSegítenél értelmezni az eredményt?
A jelerősség több helyen 50% alatt van, de nem értem mit takar ez a 10 sor és miért mindig 8-assal kezdődik.
Kétszer futtattam, ezeket látod lentebb.A többi oldalról szükséges valami? Pl. a hardver állapot oldalon azt írja: Ethernet interface állapota: Not ok.
-
djg
aktív tag
válasz
kabelmania27 #12894 üzenetére
Családiról van szó.
Most épp nem vagyok otthon, de megnézem az általad leírtak szerint.
Csak így folyamatosan pötyögjem be, amit írtál?
Tehát menü gomb + 1789 + page down gomb ?Köszi!
-
SkyLaci
őstag
válasz
kabelmania27 #12869 üzenetére
oké, köszi.
Ha valami mégsem lenne teljesen frankó akkor meg majd kihívom a UPC-seket és megcsinálják jobbra (úgysem ártana már kicserélni a csatlakozókat is, olykor egyik-másik szétcsúszik).
-
SkyLaci
őstag
válasz
kabelmania27 #12867 üzenetére
-
SkyLaci
őstag
válasz
kabelmania27 #12865 üzenetére
nem megy vissza a box, 3 analóg kábel tv lesz és a net.
-
SkyLaci
őstag
válasz
kabelmania27 #12862 üzenetére
köszönöm a választ
Eddig az egyik tv-n analóg volt a másikon digitális, most kivettem a médiaboxot szóval már mind2 analóg.Melyik a jelszínt ezek közül: KÉP
Régebben ezekkel volt megoldva, aztán kicserélték a UPC-sek az előbb mutatott 3as splitterre. esetleg ezek közül valami felhasználható?: KÉP
Konkrétan milyen F csatlakozó kell? neten többféle kialakításban látok, és itthon is találkoztam többfélével, melyiket könnyű szerelni (mindig szerencsétlenkedek velük)? ugyanolyan dugó kell a kábel splitter felőli és TV felőli végére?
-
amulet
senior tag
válasz
kabelmania27 #12827 üzenetére
Köszönöm a sok segítő hozzászólást, igazán rendesek vagytok.
Megvárom az új dimenzió akciót, hogy mit takar, de az eredetitől nem fog tudni eltántorítani, net=digi, tv=upc
a kábelezést pedig megnézetem a technikussal, hogy megfelelő-e, ha igen akkor nem szívesen bontanám meg a jelenlegit -
tdk.112
aktív tag
válasz
kabelmania27 #12823 üzenetére
egyenlőre maradhat a kábelezés
Hogy érted, hogy egyenlőre maradhat? Egyenlő hosszúságúra?
-
amulet
senior tag
válasz
kabelmania27 #12816 üzenetére
Köszi
társasház, 1 mediabox és 3 box nélküli tv
Jelenleg a Digi van, ami minden tv-n szép, igaz az egyik digitális csak, a többi sima analóg.
Eddig koaxon jött be és azt osztottam szét.Most a UPC-nél mi a helyzet? ugyan azon a koaxon jön be, mármint nem szeretnék még egy kábelt a lakásban. A koax egyböl mehet szétosztásra, vagy kell elé egy modem féle amin elágazik a tv?
-
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27 #12786 üzenetére
Ez esetben UPC nem nagyon vehetné meg Inviteltől azokat a területeket. Nem véletlenül kellet jó pár területet átadniuk egymásnak, egy helyen nem lehet egyedül a szolgáltató.
-
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27 #12782 üzenetére
Egy gép lehet, hogy nem tudja kihasználni a 200-at, de ha már lóg rajta 3-4 gép jól tud jönni.
Hévíz és Zalaszentgrót helyzetét nem ismerem. Jelen van Inivtel és UPC? Más szolgáltató nincs?
Több oka is lehet annak, hogy miért nem adják el. Régóta árjulják a céget és új tulajdonos lehet rá akarna menni a lakossági vonalra. Ha csak UPC és Inviltel van a környéken, akkor el sem adhatná a UPC-nek a rendszert. Arról nem is beszélve, hogy nem olyan biztos UPC meg akarja venni. -
cekkk
veterán
válasz
kabelmania27 #12782 üzenetére
Most nézem a Tnél van 120 net de ott is 50es a feltöltés Invitelnél meg 60 szóval max letöltésben akar versenyezni már a feltöltést nem akarja. Pedig szerintem az is ugyan olyan fontos lenne
-
cekkk
veterán
válasz
kabelmania27 #12779 üzenetére
De vidéki kisvárosban nőttem fel, és még mindig haza járok és ott se jobb a helyzet
Szóval volt már mindenféle, adsl, kábel, amit használtam.
Én azt az egyet nem értem, hogy itt a upc emelgeti a sebességet de a feltöltésit meg nem :S Szóval mi előnye van egy 120as netnek egy 10 feltöltéssel?(#12781) mate3553
Tényleg az, mert az enyémbe meg senki nem panaszkodik hanem élvezettel használják
Vagy a fővárosban ennyivel rosszabb lenne a szolgáltatásuk?Holland UPC-nél már megjelent a 200-as net 20-as feltöltéssel. Ami az érdekessége (már ha jól vettem észre), hogy csak horizon mediaboxos All-in csomagban érhető el.
És ennek mi értelme van?A diginél 20/10/ 40/20 80/25 . Szerintem teljesen aránytalan a 200/20 minek a 200 youtubozni? Online streemet nézni? Komolyan nem értem mire kell a 200as net otthonra
A feltöltés pont az adatkommunikációra, fényképeket küldésére szinkronizációra, hogy ne egy év legyen mire feltöltesz pár giga adatot.
-
Bazunga
tag
válasz
kabelmania27 #12733 üzenetére
Hát elég határesetes. Van 40-es 70-es, de többnyire 55-60 volt ami kiírt. De ott jó is a dolog szerencsére.
Az nem fér a fejembe, hogyha még nem is jön be a másikon, hogy lehet az, hogy egyáltalán nem találja meg a csatorna helyét sem. Szóval műsorújság sincs, pedig az még akkor is volt mikor nem volt kártya benyomva a tévébe, max letiltott, hogy nem nézhetem, mert bigyó meg bigyó, de érzékelte őket. hogy ott vannak.
-
kabelmania27
félisten
válasz
kabelmania27 #12733 üzenetére
Szerintem nincs csillapító, de biztos ami biztos alapon ha látsz Ha ilyet (teljesen mindegy hogy hol) vedd ki. Ha más országot jelölsz ki telepítéskor a tévén akkor sem talál semmit sem? Esetleg megpróbálhatod hogy a box helyére csatlakoztatod a tévét, ha ott jó akkor gyenge neki a jel a -6dB tap kimenetben, ha ott sem jó akkor más gond van.
-
Bazunga
tag
válasz
kabelmania27 #12730 üzenetére
Out-on van a modem.
A másik elosztó az pedig:
PCT-1000-2W
2-WAY SPLITTER
5-1000Mhz, -130dB RFI2db - out 3,5dB
Plutor: Itt 13. ker. nálam, de csak az egyik készüléknél.
-
Bazunga
tag
válasz
kabelmania27 #12728 üzenetére
Nem tudom mik ezek, így ide teszek mindent.
Ez van ráírva:
PCT-IT1W-06
1-WAY TAP
5-1000Mhz, -120dB RFI
-6dB TAPDownstream:
Channel 1: 3.6 dBmV 40.9 dB
Channel 2: 2.8 dBmV 40.9 dB
Channel 3: 3.3 dBmV 41.1 dB
Channel 4: 3.5 dBmV 40.8 dB
Channel 5: 3.9 dBmV 38.2 dB
Channel 6: 3.8 dBmV 41.4 dB
Channel 7: 3.1 dBmV 41.1 dB
Channel 8: 1.7 dBmV 39.9 dBUpstream:
Channel 1: 50.8 dBmV
Channel 2: 49.5 dBmV
Channel 3: 51.0 dBmV
Channel 4: 51.0 dBmV -
o_tom
aktív tag
válasz
kabelmania27 #12686 üzenetére
Köszi
MediaCard nélkül semmit sem tudnék fogni vele? -
Schizoka
aktív tag
válasz
kabelmania27 #12581 üzenetére
mint már írtam ez azért dühített fel mert fel lett neki ajánlva hogy bérelje ki a vadonat új korszerű optikai kábelhálózatot az elavult koax helyett de neki nem kellett!!!
mint írtam az elöbb a tv vel eddig nem volt gond az internet heti szinten elment órákra napi szinten meg percekre többször!
ez látom elkerülte a figyelmeteket csak az ment át hogy hőzöngök!
ha odafigyelne a upc azokra akik fizetnek nekik akkor ez és az ezek utáni hibák nem lennének!
minden el van öregedve a rendszerben!
az mondta aki anno kiépítette.
a upc egy régen használt korszerűtlen rendszert vett meg! -
Schizoka
aktív tag
válasz
kabelmania27 #12576 üzenetére
egyébként mint olvastad volna amit tegnap megcsinált rosszul azt ma újra megcsinálta és jó lett!
tehát ha tegnap rendesen megcsinálta volna ma nem írogattunk volna egymásnak. -
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27 #12564 üzenetére
Megtalálta a csatornákat, így nincs gond
-
solti
senior tag
válasz
kabelmania27 #12542 üzenetére
Sorry, a lassú válaszért:
Downstream:
Channel ID 9
Downstream Frequency 402000000 Hz
Modulation 256QAM
Bit Rate 55616000 bits/sec
Power Level 14.5 dBmV
Signal to Noise Ratio 37.9 dBmVUpstream:
Channel ID 5
Upstream Frequency 59800000 Hz
Modulation 64QAM
Symbol Rate 5120 Ksym/sec
Power Level 40.5 dBmV -
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27 #12542 üzenetére
Tudom, hogy miért nincs digi. De ettől még felháborítónak tartom. De felteszem akkor úgy a kérdést, hogy miért nincs eurosport 2 diginél? Így pont elérik azt, hogy náluk se lehet mindent nézni.
Ami még felháborít, amikor (leginkább mtv) megveszik a jogokat, van 4 rohadt csatornájuk, de nem adják a meccset. Akkor minek veszik meg? Múltkor is 4 csatornából mind a négyen ismétlés ment, ráadásul 2-n ugyan az....
-
Pharaoh
aktív tag
válasz
kabelmania27 #12480 üzenetére
Köszi, ezek az Internetes iránycsatolt antenna elosztók miben mások a sima elosztóktól? A weblapon vastaggal fel van ugyan tüntetve hogy visszirány átengedéssel, de azt nem tudja mindegyik sima osztó is?
-
kabelmania27
félisten
válasz
kabelmania27 #12479 üzenetére
Ha szaggatott vonal lesz: két linkelt hármas egy kettes
Ha nem lesz a szaggatott: egy linkelt hármas, két linkelt kettes.
3x árnyékolású koaxot vegyél -
gyerecske
senior tag
válasz
kabelmania27 #12399 üzenetére
Nekem az sajnos nem vált be.
Ezzel http://www.betacom.hu/erosito/pma-90-szelessavu-szab.-antennaerosito.html
viszont tökéletes lett. -
Shurycen
tag
válasz
kabelmania27 #12425 üzenetére
hát nem tudom mik ezek amiket írtál
de a tv-n a csatiknál ilyenek vannak:
Viasat 3: jelerősség: 54%, Jelminőség: 58-60% (650000/6900/256QAM
SuperTV2: jelerősség: 54%, Jelminőség: 62-66% (530000/6900/256QAM) -
Shurycen
tag
válasz
kabelmania27 #12410 üzenetére
Downstream Channels
Channel 1: 2.9 dBmV 41.0 dB
Channel 2: 2.4 dBmV 40.5 dB
Channel 3: 3.6 dBmV 41.1 dB
Channel 4: 3.6 dBmV 41.0 dB
Channel 5: 3.8 dBmV 40.8 dB
Channel 6: 3.8 dBmV 41.0 dB
Channel 7: 3.7 dBmV 41.3 dB
Channel 8: 3.4 dBmV 41.3 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 41.5 dBmV
Channel 2: 42.0 dBmV
Channel 3: 41.0 dBmV
Channel 4: 41.5 dBmVModem ezt írja...
-
Shurycen
tag
válasz
kabelmania27 #12408 üzenetére
Attya-gatya, hát ő az egyes kérdésem hogy milyen modem? illetve van itt egy modem de annak hogy tudom lemérni a jelszintjét? egyébként 2-es elosztóval van elosztva a koax
de mindig is így volt és minden csatorna egyébként jó, csak ez az egy-két csatorna csinálja ezt folyamatosan, ezért gondoltam, hogy valami beállítási hiba lehet..
-
gyerecske
senior tag
válasz
kabelmania27 #12403 üzenetére
ok, köszönöm a segítséget.
-
gyerecske
senior tag
válasz
kabelmania27 #12401 üzenetére
Működik mind a 2-n , de nem jön be minden csatorna, vagy szétesik a kép, az erősítő kellene neki.
-
gyerecske
senior tag
válasz
kabelmania27 #12399 üzenetére
"Két tap kimenetbe van kötve a két médiacard tévé outba analóg tv?"
Nem így van, így kéne? -
gyerecske
senior tag
válasz
kabelmania27 #12397 üzenetére
Na , így most van analóg, úgy néz ki erősítő romlott el.
Érdemes ugyanilyet venni helyette vagy van jobb megoldás?
Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- Motoros topic
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest