- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Vacsora az elnökkel: kilőtt Trump mémcoinja
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Microsoft Excel topic
- Windows 10
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg készül az OpenAI-féle X-rivális
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem landolhatnak SpaceX rakéták a Bahama-szigeteken
- Videó stream letöltése
-
IT café
- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.
Aktív témák
-
tdk.112
aktív tag
válasz
szelidorzo #12595 üzenetére
lol
-
Schizoka
aktív tag
válasz
szelidorzo #12595 üzenetére
Nem szoktam!
-
canniball
nagyúr
válasz
szelidorzo #12529 üzenetére
Tiszta sör, de az új előfizetők többet fizetnek vagy hosszabb hűséget vállalnak, illetve a hűség lejártával mi is valamivel többet csengetünk, gondoltam ezzel lezárult a sor...
-
air
nagyúr
válasz
szelidorzo #12433 üzenetére
Hogy a bokszról és a rekorderről már ne is beszéljünk.
A boksz, így "ksz"-szel leírva, a sportot jelenti nem a dobozt. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
szelidorzo #12132 üzenetére
Francba,csak digitalisra kerestem es elrontotta az osszest, de megtalálta az m2-t.
Amugy regi Samu b6000. Ugy latom az infonal az ekezetes betukkel van gond...
Egyebkent micsoda nagylelküség ezt az egy csatornat adni igy, abbol sem a HDt -
S-Attila
senior tag
válasz
szelidorzo #11098 üzenetére
Jó reggelt neked is!
Igen, MediaCard van nálunk, szerencsére működik a TV-vel. A változáson meg csak azért lepődtem meg, mert a műsorazonosításban is Eurosport2 HD-nek írja az m1 HD-t és viszont.
-
khorvat
senior tag
válasz
szelidorzo #11098 üzenetére
RTL HD nincs már teszt verzióban vmilyen frekvencián?
-
Mate
nagyúr
válasz
szelidorzo #10840 üzenetére
Mondjuk az is elgondolkodtató, hogy mind a hármunknak d-s samuja van
Engem annyira nem zavar, ritkán tv-zek. Viszont ha focimeccs közben csinálni fogja... Rányomtam egy szoftverfrissítést a kártyára, de nem talált semmit, illetve megnézem majd lg csinálja-e. Nektek milyen országot és nyelveket lehet választani a kártyán? Illetve magára a kártyára milyen nyelven vannak felírva az információk?
-
Mate
nagyúr
válasz
szelidorzo #10837 üzenetére
Ha jól értelmeztem a gondját, ugyan az ami nekem is pár napja. Az oké, hogy bekapcsoláskor időbe telik míg lecsekkolja a kártya az adatokat, ez mindig is így volt. De utána gyorsan ment minden. Most viszont tv nézés közben csinálja eszt. Nézek egy csatornát már 1 órája és egyszer csak fekete képernyő, felirat és ellenőrzi újra. Ez eddig nem volt.
-
canniball
nagyúr
válasz
szelidorzo #10703 üzenetére
"Elvileg a Pestiek közül pár és a Kistarcsai, stb területek jók nekem."
Na az nem én vagyok...De miért nem tudod auto-hangolni?
-
canniball
nagyúr
válasz
szelidorzo #10682 üzenetére
Közben eszembe jutott hogy könnyen lehet az sem mindegy ki hol lakik, de azért itt van, próba-cseresznye.
-
canniball
nagyúr
válasz
szelidorzo #10591 üzenetére
C-s mentés nem jó?
-
rooney8
aktív tag
válasz
szelidorzo #8507 üzenetére
köszi, így jó lett. bár elég fapados, de mondjuk arra tökéletes, hogy ki- és bekapcsoljam
orionnal sikerült életre kelteni
ja értem.
csak még régebben azt írták, hogy lehetséges majd a jövőben valami bővítés, ami extra funkciót szolgálhat...még annyi, hogy az interaktív nem elérhető, rányomok, aztán csak azt írja, hogy kérem várjon és itt leragad.
és még az, hogy a videótárt sem nyitja meg, azt írja, hogy nem sikerült letölteni a videótárat, valószínűleg kábelezési, vagy csatlakozási hiba van, menjek a főmenübe és nézzem meg a Műszaki Teszt menüt. meg is tettem és kiírta, hogy valószínűleg a hálózati csatlakozással van probléma. rámentem az új tesztre és ezt hozta ki: [link]
-
válasz
szelidorzo #7722 üzenetére
Attól ez még kuriózum. Hol kapsz te ma 500MB-os pendrive-ot
-
vasalo23
csendes tag
válasz
szelidorzo #7668 üzenetére
Koszi szepen az infot.
Probalom eletre lehelni. Amikor mar mukodott, akkor beleneztem a menujebe es lattam h van ra lehetoseg de nem akartam megcsinalni, orultem h vegre eletre kelt ;-)
Most mar latom hiba volt ;-) -
daniel2121
őstag
válasz
szelidorzo #7315 üzenetére
Szerintem csak CI slotos. Akkor felejtős a médiacard vagy egy próbát megér?
-
Mate
nagyúr
válasz
szelidorzo #7196 üzenetére
Azt nem tudod véletlenül, vagy más, hogy lehet samsungnál (konkrétan samu ue32d500pw) van-e olyan beállítási lehetőség, hogy csatornaváltásnál automatikusan kiírja mi megy éppen az adott csatornán? Tehát mint boxnál. Most csak a csatorna nevét írja ki és hogy milyen típusú (analóg, digitális stb), de ha meg akarom nézni, hogy mi megy rajta, akkor külön meg kell nyomni mindig az info gombot.
-
kabelmania27
félisten
válasz
szelidorzo #7132 üzenetére
Az aljzatokat úgyis kifogják venni, szerintem régi kábelre nem fognak rákötni.
Most már 4x árnyékolású koaxot használ az UPC -
kabelmania27
félisten
válasz
szelidorzo #6493 üzenetére
Fibernet után az Invitel sajnos visszalépés...
-
club1
veterán
válasz
szelidorzo #6493 üzenetére
Ez tény, a Fibernethez képest a UPC nagy előrelépés volt.
-
Makosx
csendes tag
válasz
szelidorzo #6388 üzenetére
Köszi így már megvannak a hiányzó csatornák!
-
Scsabiii
csendes tag
válasz
szelidorzo #6385 üzenetére
Hello!
Én lennék az eredeti csati lista elkövetője, mivel látom mindenkinek fáj az EPG-ben az ékezet, ezért csináltam Észt beállítású csati listát:
Itt megtaláljátok:
http://aszt.inf.elte.hu/~scsf/upc/est/ÜDv
Csaba -
szelidorzo
aktív tag
válasz
szelidorzo #6384 üzenetére
Lejárt a szerkesztési időm. Még azért kipróbálom, hogy univerzálisba mentem, hátha
-
HofiZoli
senior tag
válasz
szelidorzo #6369 üzenetére
Nincs mit, találtam és megosztottam
-
Favilla
tag
válasz
szelidorzo #6369 üzenetére
Melyik fájlban vannak a frekik?
-
gyerecske
senior tag
válasz
szelidorzo #6310 üzenetére
Köszi a részletes infót, így már tisztább a kép.Ezek szerint az enyém felejtős:
DVB-T / MPEG2
Azért ez aljasság, idáig mindenféle smart kártya és box nélkül is jöttek a digitális csatornák(rubicom) , most meg nézhetem a sima analógot, boxot nem fogok berakni, a tv-t sem szeretném lecserélni.:-) -
Attici
őstag
válasz
szelidorzo #6146 üzenetére
Hidd jobban tudják! Csak próbálkoznak!
A biznic az biznic! -
kabelmania27
félisten
válasz
Kíváncsi leszek Invitelnél hány év múlva lesz médiacard lehetőség
Te mire tippelsz?
Jelenleg a kábeles szolgáltatási területek nagy részén nincs digitális jel, elérhető max sebesség 10/2
KB 2hete sokszor elmegy a net, Fibernetnél sokkal jobb volt a csatornakiosztás. -
törölt tag
válasz
Engem még nem hívtak, de várom. Én visszaadom az STB-t csak nem tudom, hogy milyen konstrukciót ajánlanak, ugyanis nem szeretnék plusz csatornákat rendelni a váltáshoz.
-
Favilla
tag
válasz
szelidorzo #6136 üzenetére
A GMT-t, nyári időszámítást hol kell állítani?
Ezeket nem láttam, mondjuk reggel gyorsan néztem, mert jönnöm kellett dolgozni.Vagyis az időt átállítottam kézzel, de a GMT-t nem lehetett inaktív volt, szürke (időzóna). A nyári időszámítás állítást ilyet nem is láttam.
-
.:ROX:.
csendes tag
válasz
szelidorzo #6006 üzenetére
majd mennek az új rubicom-os területrekre a mediacard-ra cserélt boxok
-
Csorbi
addikt
válasz
szelidorzo #5978 üzenetére
Akkor csak remélni merem, hogy az enyém is működni fog, elvileg ugyanaz a széria mint a Tiéd, csak a "kistestvére"... (UE40D5000)
-
galga2
csendes tag
válasz
szelidorzo #5978 üzenetére
De a te tv-d se szerepel a hivatalos listában ha jól nézem.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
szelidorzo #5894 üzenetére
Nem lehet előre párosítani tv-típussal??? Komolyan kérdezem, vagy ez rajtam kivül mindnkinek triviális hogy nem lehet.
-
kabelmania27
félisten
válasz
szelidorzo #5894 üzenetére
Személyesen előfizetsz megkapod a kártyád vagy kiküldik postán ezért szerintem nem fognak technikust kiküldeni szerintem ilyen benzinárak mellett...
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
szelidorzo #5883 üzenetére
Máshogy értelmezem "csak kompatibilis tévékészülékekhez rendelhető".
Persze ha csak akkor adják ki ha ilyened van akkor cumi. Bár értelmét nem látom. -
canniball
nagyúr
válasz
szelidorzo #5856 üzenetére
Ritka szerencsés helyzetben vagy.
-
Kroni1
veterán
válasz
szelidorzo #5803 üzenetére
Szintúgy.. Valaki irta, hogy neki nem lehetett ugyanúgy nyújtani a képarányt mint a box esetében, nekem ez ugyanolyan maradt, sajna az 5500-ason a boxxal se lehetett a 4:3-as adásokat rendesen kinagyítani, csak fekete kerettel, vagy torzultan nyujtva 16:9-re tudtam nézni, na ez ugyanigy megmaradt a mediacard-al is...
-
canniball
nagyúr
válasz
szelidorzo #5732 üzenetére
Gyorsan??? Kb. egy igen/nem választ várok, ennek megfejtéséhez-elküldéséhez nem szükségeltetik több nap...
-
upc on-line
tag
válasz
szelidorzo #5727 üzenetére
Rövidesen kihirdetjük a legújabb kampányos ajánlatainkat, az ebben foglaltak szerint akár meg is tarthatjátok a jelenlegi tesztkártyátok.
-
Kroni1
veterán
válasz
szelidorzo #5727 üzenetére
Szerintem ebből nem lesz probléma, meg a 2x postadíj miatt se fog tönkremenni a UPC, de én is szívesen megtartanám nekem is egyszerűbb volna mint ujat igényelni..
-
Tanisz
senior tag
válasz
szelidorzo #5719 üzenetére
Amúgy ez nagyon furcsa. Amit belinkeltél,ott megkerestem a készülékemet a Pana tx-p42g30e-t és azt írja rá, hogy nem támogatja, mikor tudtommal a CI+ van benne.
Viszont a holland oldalon pedig [link]
ugyanezt megteszem, ott azt írja, hogy kompatibilis?!Pontosabban TV szoftververzió 0,309 vagy annál magasabbnak kell lenni, akkor kompatibilis. Hát ha jó helyen nézem a tv-n ,akkor a rendszer-információknál minden "adat" (van 5 adat, az első a szoftver verziós szám, az bőven, de a többi is, csak azok nem tudom micsodák) felette van, mint amit ír.
Akkor most milyen listát érdemes a szolgáltatás bevezetése előtt nézni,vagy nálunk nem fogják minden tv típust támogatni?
-
canniball
nagyúr
válasz
szelidorzo #5719 üzenetére
"Brand:Samsung Model:LE32C530F1WXZG"
Majdnem passzol, az enyém C530F1WXXH, nem tudom az utóbbi két betű számít-e..."Samu weboldalán műszaki adatok közt megkeresni, hogy CI, vagy CI+"
Mánüel azt írja helyezzem be a CI vagy a CI+ kártyát, úgyhogy ez a része rendben van. -
Jamboo529
senior tag
válasz
szelidorzo #5704 üzenetére
Te hogy teszteltél, ha nincs is a TV-d a listájukon?
Nekem azt mondták, hogy csak olyanokkal tesztelnek, amik rajta vannak.
Pedig mindenféle új kütyüt, ami árammal megy szívesen nyüstölök pár napig/hétig. -
canniball
nagyúr
válasz
"A TV-m a magyar UPC listán nem szerepelt, csak a külföldieken..."
Ilyet hol találni? Avagy ha esetleg nálad van kéznél: szerepel-e rajtuk a Samu C530? -
törölt tag
válasz
Akkor ezt folytatom kicsit a saját tapasztalatokkal:
Magyar kompatibilitási listában szereplő LG 42LE4500-ZA TV az alany.
-Hálózati azonosító már a kezdeteknél megadható.
-Az azonosítás végén a dob a modul egy " smart card expires " üzenetet amin csak " factory reset " segít.
-Ékezetes karakterek a csatorna névben, műsorújságban nem jelennek meg helyesen.
-Néha random " nincs CI modul " jelenik meg az OSD felületen.
-Nincs egyedi UPC azonosítása a " digitális szolgáltatás " menünek.
-Szubjektíve szvsz. szebbek a HD adások mint STB - vel.
-Guide megjelenítése fényévekkel gyorsabb.
-Csatorna léptetés is nagyságrendekkel fürgébb.
-CI modul menüjében a nyelv opció nálam " automatic vagy english " , illetve a " country " beállítás kimerül a " Netherlands, Switzerland, Austria " lehetőségekben .A kezdeti gyermekbetegségek leküzdése után kiváló alternatívája lesz a modul az STB - nek.
Én már most, ebben az állapotában is elfogadnám végleges megoldásnak. -
válasz
szelidorzo #5553 üzenetére
Jahogy már van magyar lista ...
-
zhagyma
őstag
válasz
szelidorzo #5495 üzenetére
" ... Tesztidőszak médiacardhoz? ..."
Emlékeim szerint volt már 1 hónapos próbaidőszak (visszamondható 1 hónapon belül) a UPC-nél. UPC / DIGI veresenyterületen sok minden megoldható volt annó, talán most sem lesz lehetetlen. Bár ha tényleg havídíjas lesz a mediacard akkor halott ötlet volt részemről ...
-
Bibby
addikt
válasz
szelidorzo #5495 üzenetére
Hahó ez a UPC!
Nem az a kérdés merül fel az agyukban, hogy miért kerülne ugyanannyiba, hanem hogy miért is ne?
-
válasz
szelidorzo #5429 üzenetére
A CI modulok az első TV-hez ingyenesen lesznek biztosítva nem?
-
club1
veterán
válasz
szelidorzo #5429 üzenetére
Szerintem listaárat hasonlítasz hűségszerződéses árral. És mint tudjuk, a UPC-nél óriási különbség van a kettő között.
-
HofiZoli
senior tag
válasz
szelidorzo #5285 üzenetére
Csatlakozom, én tesztelő voltam a távrögzítésnél is. Órákat beszéltem technikusokkal és próbálgattuk a mobiltól a pc-n át az összes beállítási módot..
-
kabelmania27
félisten
válasz
szelidorzo #4927 üzenetére
Kistarcsa az agglomeráció.....
Olyan szempontból fontosak az előfizetők, hogy ahova kifogja építeni sok potenciális ügyfél lehet.
kistelepüléseken kellene hálózatot építeni a szolgáltatóknak, ahol max adsl vagy még az sem érhető el. -
Ciripke
tag
válasz
szelidorzo #4814 üzenetére
-
-
válasz
szelidorzo #4762 üzenetére
A Natgeo HD eddig is csomagban, külön díj ellenében lehetett fogni hiszen a HD csomagban érhető el.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
szelidorzo #4762 üzenetére
Nem is lesz, ez teljességgel hülyeség.
Szerk.: Mármint úgy is értem, ahogy az egyel alattam szóló.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
szelidorzo #4755 üzenetére
"Mellesleg a UPC bekaphatja."
Na most lebuktál. Ezt bizony olvasta a UPC-s topiktárs.
Neked sem kell többet HDMI-s boxot tőlük.
.
-
kabelmania27
félisten
válasz
szelidorzo #4546 üzenetére
Ahol csak net van előfizetve, no tv szűrőt tesznek fel ha jól tudom.
-
kabelmania27
félisten
válasz
szelidorzo #4412 üzenetére
Tavasztól elérhető lesz a digitális adások vétele műsorkártyával azt ígérték
Abból az 59adásból hiányozna a Comedy és a Filmmúzeum.
Amikor műholdas digink volt hiányoztak ezek a csatornák. -
Zsoller87
csendes tag
válasz
szelidorzo #4394 üzenetére
Én is Kistarcsai vagyok és sztem mi is váltani fogunk ...
Úgy hallottam január vagy februártól már elérhető lesz a Digi és mivel április 1-én lejár az UPC -s szerződés, könnyen válthatunk is
Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Microsoft Excel topic
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Google Pixel topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - Black Titanium - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest