Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz e90lci #88577 üzenetére

    A Cisco hol tekint konkurenciaként a Mikrotikre? Teljesítményben és tudásban is nagyon távol áll a Mikrotik a Cisco-tól, felhasználásban meg még távolabb, a Cisco eszközei az internetes hálózat gerinceit alkotja és minden komolyabb helyen ott van, a Mikrotik meg hol van ehhez képest? Sehol, max. átlag usereknél, illetve kisebb cégeknél van ott, de ilyen helyeken sem a komolyabb felhasználás miatt, hanem mert olcsó és szép dizájnos, meg ugye a webes felület, sokan csak azért bírálják a Cisco-t, mert nincs webes felülete (legalább is a komolyabb routereknél, amik tényleg tudást igényelnek), nem véletlenül amúgy, de mindegy, mondjuk a Mikrotiknél se ér olyan sokat, de mindegy.

    Nekem egy 2011UiAS-RM-el van tapasztalatom és nem éppen pozitív, egy 30-as netnél pár openvpn és távoli asztali kapcsolat áteresztésénél már komolyabb problémákkal küszködött, persze mezei dolgokra bőven elég, másra nem nagyon, pedig anno még én is gondolkodtam rajta, de azóta nagyon távol áll tőlem, annyi pénzből amennyibe a Mikrotik kerül már inkább egy kifejezetten router PC-t veszek 5-8 db gigabites porttal, többször akkora teljesítménnyel és már is jobb a hardver, meg több választási lehetőségem is van szoftverileg, mint pl. pfSense, igaz hogy a rack kivitel (ezt még meg lehet oldani), meg az LCD kijelző hiányozna, de nekem a stabilitás és a teljesítmény a lényeg és nem a design.
    A Mikrotik inkább divat, hasonló mint az iPhone, igaz hogy azért az is tud valamit, de mégsem az igazi, persze ez az én véleményem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák