- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mardel
őstag
Ezen a Huawei HG8245H ont-n hogy nyitok portokat???
Eddig port mappingban állítottam be, tcp és udp portot a gépem ipjére, működött kb 2 órát és most már nincs nyitva a port.
Se port triggeringben nem működik, se ha dmzbe rakom a gépem...
Ont már párszor rebootolva lett.
[ Szerkesztve ]
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
oAcido
aktív tag
válasz oAcido #82324 üzenetére
Sziasztok újra!
Kicsit több időm van most és jobban megnézve a WAN fül alatt van egy PPPoE kapcsolat, ami csatlakozik.
Kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám újra beállítani ezt a csodát?
Sehol nem találok olyan fület (mint a routereknél), hogy létre tudjak hozni új kapcsolatot felhasználóval és jelszóval.
Connect to Internet menüpont alatt is az áll hogy Connected. Illetve vam egy Disconnect gomb, ami semmit nem csinál..
Szerintem ez a masina még nem a v2.0.
Segítséget köszönöm előre is.
-
HollyBoni
veterán
Modemmel kapcsolatban lenne kérdésem, nem tudom elfér e itt.
Jelenleg Telekomnál 20/1Mbit/s ADSL netem van. A garantált 1Mbit/s le és 0,5Mbit/s fel lenne, általában a letöltés 13Mbit/s körül van és a feltöltésnél megvan az a kemény 1Mbit/s.
A modem egy sima D-Link 360R (fekete ADSL2) amit a szolgáltató adott. Nagyon nem vagyok otthon a témában, mi a max sebesség amit el lehet érni ezzel a modemmel? Egyedül edigital honlapján találtam egy ilyet:
"8Mbit le, 640Kbit/s fel"Viszont ezt nem értem, akkor nálam miért megy a 13Mbit/s? Szerintem a megabit/megabyte dolgot nem keverem.
Szeretnék 50Mbit/s le 5Mbit/s fel netre váltani T-nél, az érdekelne hogy kell e váltanom modemet, illetve hogy már most is az fogja e vissza a sebességet.
[ Szerkesztve ]
-
blg
senior tag
válasz benczeb #82349 üzenetére
Én úgy tudom, hogy az egyetemes szolgáltató köteles neked telefonszolgáltatást nyújtani, ha megrendeled. Ha azon a területen a Telekom az egyetemes szolgáltató, akkor szerintem telefont is kellene tőlük rendelni, nemcsak TV-t és internetet. Feltételezem, hogy emiatt nem fog másik kábelt (réz érpár) behúzni, tehát valahogy megoldja az optikán a szolgáltatást.
NMHH rendeletde ez csak egy tipp, néz/kérdezz utána...
-
mbalint987
aktív tag
válasz HollyBoni #82355 üzenetére
A DSL-360R az egy ADSL2+ típusú eszköz, ami kb. 13-14 Mbit-tet tud, ezért működik neked. Az 50 Mbit-es Internethez át fognak tenni VDSL2-re, amihez a Szolgáltató biztosítani fog majd neked egy digitális elosztót.
„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/
-
lemusz
addikt
válasz HollyBoni #82355 üzenetére
Az a modem az egyik legjobb ADSL-re, hülyeséget írnak azon az oldalon amit olvastál, nekem is vitte a 20-as csomagot 15-16 mbittel. A helyedben előbb a 30-as csomagra fizetnék be. Küldeni fognak egy teljesen új eszközt, ami már VDSL2 eszköz. Tehát ezek nem is kompatibilisek egymással, a mostani modemet rakhatod fel apróra 2 ezerért, mint én, hátha még kell valakinek...
Na szóval új eszközzel és 30-as nettel majd másolod nekünk a hgw-d böngészős teljesítményét és ha a szakik jónak találják, akkor mehet az 50-esnek is a rendelése is. Mert ha most berendeled az 50-es csomagot és mégse bírja a cucckeráj, akkor 30-asra való visszaváltás esetén kötbért fizetsz, mint a torkosborz.
-
HollyBoni
veterán
Köszi mindenki!
Fogalmam sincs miért és hogy, de az én esetemben a Netmánia L (30) és Netmánia XL (50) elvileg ugyanannyiba kerül.
[ Szerkesztve ]
-
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Van egy érdekes kérdésem.
Egy családtagunk Svájcban van és a mobilkészülékét nem állítottam át romingra ennek ellenére tudom hívni a saját mobilomról itthonról Magyarországról, de a vezetékes telóról ami egy Panasonic dect készülék nem lehetséges.Az ügyfélszolgálat megállapította, hogy nincs tiltás a vezetékesen így nem tudja mi lehet a baj.
Először is az lenne a kérdésem hogy ha nincs átállítva egy mobilkészülék rominga akkor hogy lehetséges a hívása?
A másik kérdésem mi lehet az oka hogy mobilról tudom hívni vezetékesről pedig nem?
-
mbalint987
aktív tag
válasz lemusz #82360 üzenetére
Ha alapvetően 50 Mbit-et szeretne, akkor semmiképp sem ajánlanám a 30 Mbit-et először, mert lehet, hogy a vonala a 30-at egy érpáron viszi, az 50-hez viszont már ki kell építeni egy második érpárt (így a vonali adatokból sem fogsz tudni következtetni). Én megrendelném az 50 Mbit-et telefonon. A beszerelés után indul a 14 napos elállási időtartam, ha azon belül jelzi, hogy nem kérné a szolgáltatást, akkor indoklás nélkül elállhat. És akkor esetleg mehet a 30-as, ha tudja a hálózat.
(#82361) HollyBoni: Valószínűleg területi kedvezmény miatt kapsz jelentős kedvezményt az Internetre.
[ Szerkesztve ]
„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/
-
tibike8
őstag
Sziasztok, van itt valaki Szegedről a Fecske utca környékéről/Felsőváros. A bejelentőt nem érem el, de pár órája teljes kiesés van. Másnál? Vagy lehet, hogy egyedi itt?
-
btz
addikt
válasz mbalint987 #82358 üzenetére
Nekem a régi időkben még a 20-at is vitte. Jó cucc volt, a dchardos szoftvermódosítással komplett vonaldiagnosztikai eszközként funkciónált
[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
btz
addikt
válasz lemusz #82360 üzenetére
[OFF]"Mert ha most berendeled az 50-es csomagot és mégse bírja a cucckeráj, akkor 30-asra való visszaváltás esetén kötbért fizetsz, mint a torkosborz."[/OFF]
Ha nincs készülékrészlet az internet előfizetésére, akkor újabb két éves szerződéshosszabbítással bármelyik alsóbb csomagra válthat, kötbér megfizetése nélkül.
[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
HollyBoni
veterán
Közben megrendeltem már neten az 50-est, meglátjuk mi lesz. Modemről meg szerelésről szó sem volt de gondolom majd hívnak.
-
bopeti98
őstag
Ma felnyomták az online felületre az új szerződést, számlát, meg jótállási jegyet is, de nekem nagyon gyanús valami:
A számlában a részletfizetési mellékletben mindenhol az van írva az esedékesség dátumához, hogy a fizetési határidő megegyezik az aktuálisan kibocsátott számla fizetési határidejével, ami viszont a mai nap.
Ez ugye nem azt jelenti, hogy majd a futár egyeben beszedi tőlem a számla teljes végösszegét? -
Zoltan84
csendes tag
Sziasztok!
A régi előfizetők átmigrálásáról az új rendszerbe van valakinek infója?
Vicc, hogy 4 éve semmit nem lehet online intézni.
Köszi előre is!
-
xy2003
tag
Akkor most amikor motogp megy a spileren nem lehet tvho-n nézni ha elötte nem inditom el?
-
Franky2Ster
senior tag
A napokban volt kint a Telekom-os szerelő és azt mondta ,hogy nem beköthető az Internet mert nincs több hely/vonal a póznán. Ez elképzelhető van ilyen ? Ilyen esetben mit lehet tenni ?
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Franky2Ster #82384 üzenetére
Sajnos van. Ilyenkor megszokták nézni hátha egy kötéssel előrébb van hely, és onnan áthúznak egy kábelt, ha megoldható, ha jól tudom. Telekomos szerelő volt kint, vagy alvállalkozó? Ügyfélszolgálatot megkerested, hogy ez és ez van? Ha nem Telekomos szerelő volt kint, akkor küldjenek ki egy T-s szerelőt és nézze meg ő.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Franky2Ster #82386 üzenetére
Akkor nem Telekomos szerelő... Ők csak alvállalkozók. Javaslom kérd ki az ügyfélszolgálat véleményét, vagy, hogy nekik mit adtak le visszajelzésnek, és kérd meg őket, hogy saját szerelőjüket küldjék ki, aki legalább nézzen bele az oszlopon lévő dobozba.
Az, hogy húzzák az optikát tudod mit jelent? Akár fél év is lehet mire arra kötnek előfizetőt, műszaki átadás stb.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
xy2003
tag
Nagyon jó,és miért is van így?
Mi van ha én ez miatt fizettem elő? -
havri1
félisten
válasz DJ. Ru$y #82387 üzenetére
Decemberben húzták be a házba (sorház) nálunk, ezzel egyidejűleg jöttek a kopogtatós emberkék, januárban szerelték be a gpon-t az ajtónk elé, március végén lépték el a környéket az optikai kábelt hegesztők, és mai napig semmi. Néha jönnek, kötnek valamit a ház előtti aknában (szoktam őket kérdezni, kb mikor adják át a területet, max 1 hét, mert amúgy már rég működik szerintük) Én már feladtam. Itt a ltp-en sehol nem elérhető még. Faternál, a város szélén, ahova a postás se jár, február eleje óta él az optikai net.
[ Szerkesztve ]
havri
-
IamTheDog
tag
Helló, mióta nem lehet kamatmentes részletre konzolt venni a Telekomnál?
-
Sordoran
addikt
válasz IamTheDog #82393 üzenetére
Lehet venni, most néztem meg One S-nél és a PS4 Pro-nál is Otthoni előfizetés mellé kidobja a 24 hónapos kamatmentes részletfizetést.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
szalai112
senior tag
Sziasztok
Hamarosan Zalaapátiban lesz Optika nem rég beszéltem a T-és alvállalkozó szakivall
+ amit irtogattam netes hibáimat a T cég kötbért fizet nekem[ Szerkesztve ]
-
xy2003
tag
tvgo-t telefonról akarnám tv-re küldeni,de nem megy,van valami védelem benne?
mert a digi appja simán kirakja a (lg)tv-re. -
krypton
senior tag
Sziasztok!
A hónap folyamán mi is megkapjuk végre az optikai internetet. Minden bizonnyal amatőr kérdés lesz, de ahogy olvasom az alábbi módon kell konfigurálni: ONT a lakásban, LAN1-re router aminek a felületén kell megadni a PPPoE adatokat, LAN2 set top box, TEL1 telefon. A kérdés ami felmerült bennem, hogy miért nem az ONT felületén kell beállítani az internetkapcsolat adatait? További számítógépeket tehát csak a roterre tudok kötni?
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest