Új hozzászólás Aktív témák
-
szkaroly
senior tag
A portás a hibás valószínűleg.
Poco F6
-
BE4GLE
aktív tag
Ben bácsi is megmondta: A nagy erő nagy
felelősséggelprofittal jár.Redmi Note 9 Pro
-
andrisbandi
őstag
SOKKOLÓ IGAZSÁG AZ AMERIKAI ÉLELMISZEREKRŐL! AKTIVISTÁK, POLITIKUSOK-KI MENT MEG BENNÜNKET?
YtA sasosoknál 3000 féle élelmiszer adalék engedélyzett, míg az EUban 300.
A nálunk régen betiltottakat simán etetik a gyerekekkel.
Mivel nem lehet még bizonyítani, csak sejteni, h károsak. Ott ez a törvény, először a papír kell.- Ha kajával "mérgezhetnek", akkor elmeférgekkel miért ne?
░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
User64476
őstag
válasz andrisbandi #3 üzenetére
FELROBBANT AZ INTERNET ETTŐL A SOKKOLÓ HÍRTŐL, janem.
-
Reggie0
félisten
válasz andrisbandi #3 üzenetére
Ha zavarna az usakokat, akkor nem vennek meg a szemetet.
-
totron
addikt
válasz andrisbandi #5 üzenetére
Mindezt úgy, hogy az európai helyzet sem épp rózsás, sőt, kifejezetten szar, szóval senkit ne tévesszen meg az összevetésből adódó fajlagos "jóság". Az elmeférges átkötés konteósként cseng. Befolyásolás mindig van.
#4User64476, rákosként is majd őrizd meg a szarkazmusod. Klikkbétes a czím, ez a valóságtartalombol viszont le nem von.
#6Reggie0, hanem kalácsot (v)ennének, tiszta sor.[ Szerkesztve ]
-
modd3r
őstag
Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
Ő "találta fel", úgyhogy DE. -
andrisbandi
őstag
Azt a legkönnyebb becsapni, aki tájékozottnak tartja magát. Nem elég óvatos.
Szerintem sok ember nem hiszi el, h tudósok (is) teszik ennyire érzelmekre hatóvá ezeket a platformokat. Függővé válsz.
Ki lehet próbálni. Egy "modern" gyerek vajon a telójáról mond le pl 1 hétre, vagy bármi másról?░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
Medocsabi
addikt
Tényleg azok a szülők vergődnek a felelősség kérdésében, akik születésük óta mindent, MINDENT posztolnak a gyerekeikről, nulla éves korától?
Aha, ok.
Már rérges régen a közoktatásban alap tárgynak kellene legyen a közösségi média használata. Azért káros a gyerekekre, mert anya/apa még hülyébb hozzá, nem hogy megtanítsa a gyereknek a használatát, veszélyeit, tisztelet a kivételnek, amiből nagyon kevés van.
A késsel is levághatom az ujjamat, de megtanították használni. A közösségi média ma már egy eszköz, amit egyesek tudnak használni, de sokkal többen nem. -
Medocsabi
addikt
És kinek a felelőssége az adott gyermek nevelése, tanítása? Szerintem akkor lehetne szolgáltatói oldalról KIZÁRÓLAGOS felelősségről beszélni, ha szülői/oktatás oldalról mindent megteszünk, amit csak lehet. Jelenleg azonban senki semmin nem változtat, mindenki csak kényelmesen ül a langyos jakuzziban, mert így ide-oda lehet hárítani a felelősséget.
Én minden olyan esetben,ahol szülő vádolja a közösségi médiát káros hatással, szakemberrel vizsgáltatnám meg a szülő kompetenciáit ebben a kérdésben, már csak a prevenció jellege miatt is.
Ebben a témában MINDENKINEK felelősséget KELL vállalnia.
Mi juttattuk el a közösségi média platformot oda, ahol van. Mi teremtettük meg a lehetőségét annak, hogy káros hatással legyen a gyerekekre. És most, hogy a felelősség kérdése előtérbe kerül, megvonjuk a vállunkat, hogy hát nem a mi sarunk.
De.
Az.
Az első lépés a haladás felé ennek a beismerése lenne, de idáig sem jutottunk el.[ Szerkesztve ]
-
koop6
tag
válasz Medocsabi #12 üzenetére
Az internet katonai projekt volt eredetileg, nem? Valami ilyesmi rémlik, nem néztem utána.
A feltalálója azért mert létezik rajta egy hatalmas befolyással bíró felület (Facebook pl.), értelem szerűen nem vonható felelősségre.
A facebook viszont felelősségre vonható azon okból, hogy nagy befolyással bír az élet ilyen - olyan területeire, szerintem, de nem vagyok jogász.Az autó feltalálója szerintem nem vonható felelősségre azért, mert egy, azóta már sokszor továbbgondolt, fejlesztett, autót a használója nem tud megfelelő biztonsággal vezetni, a gyártó / értékesítő viszont már annál inkább, mert olyan személyeknek adja el (gyakran csak a profit érdekében), akik nem alkalmasak a használatára.
Ugyanakkor ez sem teljesen igaz, mert rettentő sok ellenőrző, felügyelő bizottság jött már létre / tudott már létrejönni, valamelyest lekövetve az autók fejlődését, hogy a folyamatosan felmerülő problémákat kezelje / azokat szabályozással megoldja (még ha nem is maradéktalanul), lásd pl. jogosítvány, ami jelenleg a közösségi média használatához nem túlságosan átgondolt / megvalósított módon létezik csak (bizonyos kor alatt nem szabad használni pl.).Amíg nincs jogosítvány a közösségi médiához (vagy egyéb validáció), addig lehet az üzemeltetőket ba**ogatni, hogy csináljanak valamit, aztán a jogászok és a bíróság meg eldönti, hogy jogos e a dolog.
Addig is, az van, amit "BE4GLE" is írt, és bár ennek sem néztem utána, de mintha lenne is erre valami ehhez hasonló bejegyzés az amerikai, vagy talán az összes törvénykezésben.
-
scdlsc
aktív tag
"rákosként is majd őrizd meg a szarkazmusod"
Az átlagmagyar inkább azért lesz rákos, mert dagadt és túl sok alkohol iszik, nem az élelmiszer-adalékoktól. Persze nem ajánlott túl sokat fogyasztani belőlük, csak fontosabb lenne nem ilyen sokat zabálni és jóval kevesebbet inni. Ha az megvan, akkor jöhetnek az élelmiszer-adalékanyagok. -
Medocsabi
addikt
"Amíg nincs jogosítvány a közösségi médiához (vagy egyéb validáció), addig lehet az üzemeltetőket ba**ogatni, hogy csináljanak valamit, aztán a jogászok és a bíróság meg eldönti, hogy jogos e a dolog."
Ilyesmire gondolok, amikor azt mondom, hogy az alap tanterv része kellene legyen a közösségi média.
Mert alapvető társadalmi normákat tanulunk ugye gyerekként, sarkítva, hogy embert ölni rossz. Ezt megtanították, tudjuk, lányokat nem bántjuk, idegenektől édességet nem fogadunk el stb...
De nincs semmiféle norma, ami a közösségi médiát illeti. Anya/apa pont úgy anyázza a közösségi média felületén az idegeneket 2 nekik nem tetsző komment után, mint a gyerek.
A különbség, hogy anya/apa jó esetben tudja, hogy ventillálja ki magából, a gyerek nem. Mert senki nem tanítja meg neki -
User64476
őstag
válasz andrisbandi #5 üzenetére
Még alacsony lovam sincs, maximum egyedi humorom. Úgy érzem félreértelmezed amit írtam.
[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
hwsw
Gabor TakacsItt azért két dolgot megint csak tisztába kell tenni a fejecskédben. Egyrészt a Meta nem gyárt tartalmat. Másrészt az, hogy (megint) az érzelmi indíttatásaid alapján szerinted erkölcsileg felelős, semmilyen szinten nem vezethető le jogi szintre. Még szerencse, mert akkor innen kezdve az összes késgyártó felelős lenne minden egyes halálesetért, amit a késeik okoztak, de még a vasaló és kalapácsgyártók is, sőt, ha egyszer is keresztülment bármelyik általad üzemeltetett szerveren bármilyen törvénytelen tartalom, még te is felelős lennél érte.
Amíg nem volt Internet, ha valaki hülye volt a családban vagy a faluban, vagy kapott két nyaklevest, vagy alaposan helyben hagyták, és megtanulta, amit meg kell. Ma, az Interneten semmiféle korlát és szankció nincs. Arctalan profilok öntik a szart tonnaszám következmények nélkül, mely eredménye antiszociális és narcisztikus személyiségek tömege. Ez az eredménye, ha felkorbácsolják az egyén jogait populista balliberális eszmékkel, és semmibe veszik a közösség érdekeit. Pedig az ember mindig csak közösségben volt életképes, egyedül mindenhol és mindig halálra volt ítélve. Mégsem találsz már nagyítóval sem egy férfit, sem nőt, aki ne tolná kisujjból bárkire, aki nem tetszik neki az érvelési hibákat és a narcisztikus elnyomás eszközeit, csak hogy "győzzön".
Akkor egyétek meg szépen, amit főztetek.
És mondom ezt úgy, hogy zsigerből és sugárban hányok az egész közösségi médiától és ha rajtam múlna, azonnal betiltanám az egészet. Lehet menni kirándulni, focizni, virágot szedni, felolvasó estre, vagy színházba, koncertre, aztán lehet utána dumálni nagyot a kiskocsmában. Ott ha valaki idióta kiközösítik, és magára marad. A social médiában nincs ilyen visszacsatolás, szabadon lehet garázdálkodni. És amíg nem adnak a szülők efféle értelmes életcélokat, programokat és valódi önértékelést a gyerekeik kezébe, akik minden csepp elismerésért rohanni fognak ezekre a helyekre, és te sem tudsz mit tenni. A hiba a tömegek kontrollálatlan ösztöneiben, azok felkorbácsolásában, és az önmérséklet és a higgadtság teljes kihalásában keresendő.
Aggodalomra nincs ok, az ilyen társadalmi berendezkedés időről-időre ismétli önmagát a történelemben, melynek eredménye a háború, mely jellegétől fogva lélektisztító képességekkel bír. Ez van. Ha önszántából, józan belátására alapozva nem tanulnak az emberek, majd fognak a szenvedésből.
Remélem én már nem fogom megélni.░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
User64476
őstag
válasz andrisbandi #22 üzenetére
Neked nem adott senki nyaklevest, az tiszta sor.
-
andrisbandi
őstag
-
User64476
őstag
válasz andrisbandi #24 üzenetére
A háború nem tisztít semmilyen lelket hanem nyomort pusztítást és akár több generáción átívelő lelki megnyomorodást okoz. Beszéled itt nyilvánosan a hülyeségeket, eltéríted a témát, balliberálisozol, és felháborodsz, hogy szabadon lehet elszabadult hajóágyúnak lenni online. Nekem eddig nem tetszik a performanszod, vedd úgy, hogy a kiskocsmában ülünk, ha neked úgy kellemesebb lenne ha szólnak érte.
-
koop6
tag
válasz Medocsabi #18 üzenetére
+1
Konkrétabban írtad le, köszi!
Én a közösségi terekben félve fogalmazok meg véleményt, mert általában nem látom, hogy müködne a vita, lehet ezt is valahogy el kellene érni, ne véleménykinyílvánítás legyen, hanem különbözö tudások, ismeretek feszüljenek egymásnak és végeredményben konszenzus szülessen.
Igaz ez még a valóságban sem tudom hogyan valósulhatna meg, pedig számomra általában izgalmas mások tudásából !is! építkezni. -
totron
addikt
válasz arnyekxxx #27 üzenetére
Folytathatod a kifordított logikával eszközölt struccpolitikát, csak az nem épp előremutató. Mit olyan nehéz azon érteni, hogy a nátrium-nitrit rákot okoz? Effektíve ki van mutatva. És még mennyi minden van alkalmazásban. Alaposan hozzátesznek a rizikófaktorhoz, jócskán túlmutatva az elvitathatóság határán.
-
yanna
addikt
"a big tech szándékosan a profitra hajt" Ezt bizonyítani kell...?
-
peppa
tag
válasz andrisbandi #22 üzenetére
Nem elvitatva az egyének felelősségét és viselt dolgaik visszásságait, de szerintem Gabor Takács a fenti linken félreértette a kommentet, amire válaszolt.
A Meta az egyén számára felfoghatatlan mennyiségű információtengerből válogat tartalmat (egyelőre, de az AI fejlődésével szerintem hamarosan gyártani is fog). A válogatás pedig valós időben egyénre szabott, tehát nem egy fix műsor, vagy hírportál. Az egyén szembe találja magát egy őt folyamatosan tanuló algoritmussal, aminek egy célja van: minél jobban megtippelni a következő hírt/blokkot/reklámot, hogy még maradjon egy kicsit és lehetőleg rá is kattintson. Ez egy nagyon egyenlőtlen küzdelem, főleg egy gyerek esetében. Az algoritmusuk általuk ismert mellékhatásait nem mondták el a felhasználóknak és tovább folytatták a használatát. A tudatos felhasználók egy szinten ezt biztosan ki tudják védeni, de azért sokkal nagyobb arányban működik a módszerük, mint amennyiben nem és ebből elképesztően sok pénzt kerestek.
Az egy másik, de ugyanilyen fontos és összetett kérdés, hogy kinek van még felelőssége a kialakult problémában. A Metának és a többi hasonló cégnek ebben biztosan van és ezért a gyakorlatért próbálják most felelősségre vonni őket.
-
Reggie0
félisten
-
Raysen623
addikt
Lehet az egészet ott rontották el, amikor nem magát a f@szbookot perelték hanem a személyt, aki az alapítója a vállalatnak, de legalábbis ötletgazda volt.
Ausztrália döntésével pedig egyet értek, azonban megjegyezném: sajnos a szülőknek is van felelősségük ebben az egészben. Ez a kor más problémákat is felvet a gyereknevelésben.A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! R9 5900X / RX 6950XT / 32GB DDR4 / 1 TB SSD
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Turbo RTX 3090! 24GB GDDR6X 384bit Videokártya!
- Apple MacBook Pro 2018 A1990 i7-8850H használt laptop eladó garanciával! ( foltos kijelzővel!!! )
- IPhone 15Pro max 256GB gyári független 2025.07.11 Apple jótállás.
- iPad 10. gen. 64GB WiFi - (Blue) - Csak 1db!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest