-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
semetka
őstag
válasz Gubek-Einste #81950 üzenetére
Így van megcsinálva.
[link]==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
titán
-
semetka
őstag
válasz Gubek-Einste #81952 üzenetére
Ilyen az osztó. De azt hiszem az a probléma hogy nem MMWO van berakva hanem sima 2-es.
Jól gondolom?
[link][ Szerkesztve ]
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz semetka #81953 üzenetére
Az a gond hogy a tévék túl nagy csillapítást kapnak. Ez nem sima kettes hanem tap way, 8dB tap kimenettel.
Az első osztó tap kimenetére kellene hpf szűrő (modem legyen az outban) és a négyes osztót érdemes lenne kicserélni kettesre, mert az üres kimenetek problémát okoznak, vegyél két kettes splittert és egy hpf szűrőt, két osztó közé egy ilyet.
Nézd meg, hogy a bejövőkábelen a csavaros F csatlakozó rendesen megvan-e szorulva.[ Szerkesztve ]
-
semetka
őstag
válasz kabelmania27 #81954 üzenetére
Köszi a segítséget , akkor hétfőn bevásárolok. MMWO helyett miért ajánlasz inkább Splitter + HPF-et?
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz semetka #81955 üzenetére
Azért mert most is az osztó alacsony kimenetébe van kötve a modem+a csillapítást minimalizálni kell.
Összefoglalóban levan írva, hogy milyen feliratokkal ellátott osztót szabad venni, hpf-et kevés boltban lehet kapni.
Ettől független lehet maradhat az első osztó, csak a négyes helyett legyen kettes, mert az üres kimenetek problémát okoznak.
Ha megnézed a modem értékeket ki lehet számítani hogy milyen a bejövő jelerősség.[ Szerkesztve ]
-
NumBill
csendes tag
Sziasztok! DSL alapon van IPTV-m, két STB-vel, amelyek közül a másodlagosat pár szobával arrébb költöztettem. Netet powerline adapterrel adtam neki, ami remekül működik úgy, ha közvetlenül megy STB-be az UTP kábel.
Amivel nehezítem az életem az, hogy szeretnék még vezetékes nettel ellátni abban a szobában egy számítógépet is. Erre kinéztem egy évek óta a szekrény alján porosodó D-Link DIR-300 routert. Adtam neki fix IP-t, kikapcsoltam DHCP-t, WAN portot békén hagytam, LAN1-be ment a powerline adapterből a kábel, LAN2-ből STB, LAN3-ból a gép kapott netet. Így a számítógép kapcsolata stabil, viszont a tv adás max. 10 percen belül megáll. Ha csatornát váltok és vissza, akkor újraindul. UTP kábeleket cserélgettem az összes létező variációban, eredmény nélkül.
Ez az ősi router lehet a gond? Ha vennék egy új switchet, azzal meg lehetne ezt oldani? -
semetka
őstag
válasz kabelmania27 #81956 üzenetére
Okés, köszönöm a segítséget.
Értékekkel semmi gondd nem volt 2 év alatt.
[link]
Néha veszem észre sebesség csökkenést, lehet van köze hozzá.==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
Szajo
őstag
Sziasztok!
10mb/s-es ADSL előfizetésem van modemmel + asus saját router.
Most jönnek elvileg (szerződést aláírtuk) 50mb/s netet bekötni valami optikai kábellel.
A kérdésem az, hogy mindenképp használni kell/fogják a sz*r ZTE vagy milyen fehér routert, vagy használhatom a sajátomat majd? Vagy mi a feltétele? -
villamos
őstag
Optikához Huawei HGW van. Mivel a szolgáltatást csak ezzel az eszközzel tudod majd igénybe venni, ezért kénytelen leszel használni. Saját routert ez mögé lehet (érdemes) tenni...
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
Szajo
őstag
válasz villamos #81963 üzenetére
De hogy lehet, hogy most DSL en 20mbitbol csak 12mbit jön le mert messze vagyunk az elosztotol (falu)
De most meg jönnek és 50mbitet ígérnek?
Azért fura ez nekem mert az ugyintezok eléggé csak feluletesen értenek ehhez így vettem észre... Mindig igergetnek meg mondanak mindent aztán az alvállalkozók kijonnek kabelezni stb és mondják h ide esélytelen a 20mbit még... Na most akkor ebben az esetben kinek higgyek?
Jovoheten ha jönnek kabelezgetni itt szétbarmoljak a dolgokat aztan megint csak 12mbit lesz megőrulok. -
titán
-
btz
addikt
-
titán
-
Szajo
őstag
válasz Gubek-Einste #81968 üzenetére
MI a különbség a VDSL és az optika között?
-
titán
-
DJ. Ru$y
félisten
Nagyon is sok. Az optika egy külön technológia, egy üvegszálat húznak a lakásba amin akár a gigabites csomagot is adhatják. A VDSL2 az addig használt réz infrastruktúrát használja, amin még bonding is adható (2 érpár), amivel duplázható a sebesség, ha azt mondták neked, hogy 50 Mb a maximum csomag, akkor nem optikát kapsz valószínűleg, hanem VDSL2-t, mert optikán akár a gigabites csomagot is rendelhetnéd.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Wolfan
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Adott egy Huawei HG8245H modem ami mellé kaptam most a szolgáltatótól egy D-Link DIR842-es routert.A modem Lan1-es portjára összekötöttem a router WAN portjával. Az iptv set top box-ot pedig a router lan1-es portjára dugtam. Az adás elindul de kb. 3-4 mp múlva lefagy.Csatorna váltás után ismét csak 3-4 mp-ig megy.
Megoldható lenne hogy a routerről kapott jelről tudjam nézni az iptv-t ?
A segítségetket köszönöm előre is! -
lowzor
veterán
A Telekom fórumon írták, hogy már annál is korlátos lett a gyorsító opció, akinél eddig korlátlan volt...
Tehát szerintem nem lesz itt semmiféle korlát eltörlés júniustól, sőt azoknál is bekorlátozzák, akiknél eddig korlátlan volt. -
szalai112
senior tag
Szia
Lehet hogy lepofozták nekem a gyorsítós sebességet 14Mbit-re, mert kurva nagy adat forgalmat zavartam le és fel
Felhívtam elmondom nekik hogy enyi a sebesség, mondom hetek óta tartóta a sebességet 40-45 Mbit körül, volt rá példa 6MB/s volt.
Ha nem kapom vissza a sebességet akkor lehet lemondom a francba:-(Új sebesség
régi sebesség
-
Gabesz87
veterán
Vennénk egy TV-t, és bár lehet, hogy már kérdeztem, de biztos ami biztos utánajárok alaposan ennek az 50.000 Ft-os kedvezménynek. 1,5-2 hete csináltattam meg a Magentát. A meglévő szolgáltatásaimat vontam össze, tehát újat nem igényeltem. Tudtommal ez volna a feltétele ennek az 50e-es kedvezménynek. Mégis megkérdezem, nincs-e valami mód arra, hogy igénybe vehessem, anélkül hogy több ezerért új szolgáltatást kéne igényelnem?
-
enginev3.0
félisten
Telekomnál ha vásárolok egy TV-t, részletre, tudok előtörleszteni személyesen vagy interneten?
Nem végtörleszteni (nem az egész összeget befizetni), hanem előre befizetni mondjuk 6 havi törlesztőt menet közben, mikor épp mondjuk nyerek a lottón vagy ilyesmi
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
szalai112
senior tag
válasz enginev3.0 #81988 üzenetére
igen tudsz előtörleszteni
neten az egészet, személyesen amennyit akarsz de tudtommal egyből postára küldenek hogy ott ad fel a pénzt[ Szerkesztve ]
-
maxxenergie
senior tag
válasz Gabesz87 #81985 üzenetére
TV-re jár a kedvezmény akkor is ha meglévő szolgáltatásokat vontál be a Magentába, tehát ha igényled utólag is megkaphatod !
Mobil kedvezménynél van az, hogy csak akkor jár ha új előfizetést vásárolsz, és akkor nem ha meglévő előfizetést vonsz be.
Otthoni oldalon mások a szabályok, szóval a 1414-en ha akarod rendeld meg 50.000 Ft kedvezménnyel a készüléket
[ Szerkesztve ]
◄ TELEFON PRIVÁT ÜZENETBEN ► Duna Pláza(XIII.ker) ◄
-
Gabesz87
veterán
válasz maxxenergie #81991 üzenetére
Na most már nem tudom, akkor mi van. Van aki ezt mondja, van aki azt...
Majd kiderül, tegnap megrendeltem neten, meglepetésemre csak egy idénybejelentésig jutott el a rendelés, most várom, hogy hívjanak. Majd megkérdezem tőlük. -
DJ. Ru$y
félisten
válasz Gabesz87 #81992 üzenetére
Neten csak igénybejelentés van, mivel ellenőriznek valószínűleg, ha részletre veszed, akkor megnézik a feltételek teljesülnek-e stb. ehhez pedig ember kell nálunk nincs megoldva automatikusan gondolom én, nem véletlen javasoltuk, hogy rendeljetek telefonon. Lezavarsz mindent, ellenőriznek egy úttal és kész.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
maxxenergie
senior tag
válasz Gabesz87 #81994 üzenetére
Még nem mind1 ha hívnak azt mond vissza, hívd fel a 1414-et és rendeld meg Magenta kedvezménnyel a készüléket. vagy ha neked mind1 50.000 Ft akkor teljesül majd az igen, de félő hogy az a sima készülék lesz Magenta1 készülék kedvezmény nélkül, ezt nem Online kell megrendelni. Aki hívni fog ő egy konkrét (kedvezmény nélküli készülakájnlat adategyeztetés miatt) megrendelés fog keresni, nála az 50.000 Ft kedvezményt nem tudod megrendelni, azt mond vissza akkor ennyi, vagy ha nem hívnak akkor is hívd fel ügyfélszolgálatot, és töröltesd és add le újra Magenta kedvezménnyel szerintem.
[ Szerkesztve ]
◄ TELEFON PRIVÁT ÜZENETBEN ► Duna Pláza(XIII.ker) ◄
-
Nasuto
tag
válasz #22718208 #81935 üzenetére
Na én is megnéztem a Speedport 724V-n és nekem is eltűnt az IPv6. Mondjuk én most csak örülök neki, mert szerintem valami nagyon nem volt vele rendben. Amióta bekapcsolták főleg a külföldi IPv6 oldalak nagyon lassan vagy be sem jöttek. Amióta nincs, azóta minden megy szépen. Remélem, többek között ennek a javítása miatt is tűnt most el.
-
Arcképgyáros
Gigabites netesek! Milyen wifi sebességet mértek a D-LINK DIR-842 AC1200-zal?
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen monitort vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Ukrajnai háború
- TCL LCD és LED TV-k
- Wise (ex-TransferWise)
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest