Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz KamuMazsola #62024 üzenetére

    Ehhez még egy gondolat: az igény, meg a fizetőképes kereslet két erősen eltérő fogalom. Igénye mindenkinek van a szebbre, jobbra, de hogy képes és hajlandó is ezért többet fizetni, az már egy másik dolog. És bizony van egy jelentős réteg, aki ugyan képes lenne többet fizetni, de nem akar, nem fog, egyszerűen másra költi a pénzét. A középosztály például tipikusan ilyen. Tudna 2-3000-re többet fizetni havonta, de nem akar és nem is fog. Minimális pénzt (pár száz Forintot) ér meg jelenleg a plusz HD tartalom, és ezért a pénzért olyan is a HD amilyen. És ebből az "extra" bevételből legfeljebb évtizedek alatt lesz olyan infrastruktúra ami akár csak az SD adások kivezetését lehetővé tenné, nem beszélve az UHD-ről.

    Elég csak a műholdas továbbításra gondolni, ami még mindig a legtöbb előfizetőt szolgálja ki a bolygón. Egyszerűen nincs olyan technológia ami rentábilis keretek között elég sávszélességet adna akár csak az SD adások kiváltásához. Talán a DVB-S2 és az új kodekek kombinációja képes lesz az HD adók számát és talán a minőségét picit növelni, de még ettől is messze vagyunk.

    Tehát hogy összegezzük, sem a vásárlási kedv, sem a műszaki viszonyok nem adottak még az SD kiváltásához sem, nem beszélve az UHD-ről.

    Dchard

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák