- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pedro7
tag
válasz
Intruder2k5 #62299 üzenetére
Ha ragaszkodom a saját jól bevált routeremhez, és az általuk biztosított jól müködő modememhez, akkor
nem tudnak aktíválni egy IPTV szolgáltatást, ami nélkül nem lép életbe egy komplex megrendelt csomag.
Mit lehet ilyenkor tenni ? -
-
pedro7
tag
Elképzelhető, hogy a szolgáltató egy kábelnet-es ( koax ) előfizetői pontra ad 2db modemet ?
Működhet a kettő egymás mellett kifogástalanul ? -
Pizzafutar
aktív tag
válasz
urbi107 #62272 üzenetére
Esetedben a legegyszerűbb, ha beszerzel egy kisebb wifi-s routert, amit switch-ként tudsz konfigurálni (routing kikapcsol). A wifi SSID-ja és lehetőleg minden paramétere egyezzen meg a ZTE-n beállítottal, kivéve a csatorna számát, az valahol mellette állítsd be. Ezt a routert simán összekötheted a hgw-vel, a portjaira akár újabb hostokat is kapcsolhatsz, KIVÉVE IPTV.
Az IPTV routolása kicsit macerás. Elvileg elegendő IGMP proxy, pl. a DD_WRT-s cuccokon a 'Multicast forwarding'-ot beállítani. Ilyenkor a router az IGMP forgalmat továbbítja minden portjára. Ezzel azonban el is árasztja a hálózatot, ezért szükség van az 'IGMP snooping'-ra, amely megfigyeli a hálózati multicast forgalmat, és csak azokra a portokra a portokra engedi ki az IGMP-t, amelyeknek valóban szüksége van rá.
Ennek hiányában van az a jelenség, hogy a teljes IGMP adatfolyamot ráküldi a wifi-re, ami kitöltheti annak a teljes sávszélességet, használhatatlanná téve azt.Ha van multicast, de nincs snooping - mint pl. nálam -, akkor egy lehetséges megoldás az is, hogy az IPTV-t külön VLAN-ra teszed, és csak ezen a VLAN-on engedélyezed az IGMP-t.
Azonban egyik technika sincs meg az olcsóbb árfekvésű cuccokban, legalábbis én nem találkoztam ilyennel...
-
urbi107
tag
válasz
Gubek-Einste #62288 üzenetére
Elvile ez támogatja!
RT-N12+
Management
UPnP, IGMP v1/v2/v3, DNS Proxy, NTP Client, DDNS, Port Trigger, Virtual Server, DMZ
Ha ilyet veszek akkor a hgw-ből egy kábel megy a lan portba és akkorr a többi lan portból mehet az egyik az iptv-be a másik akár laptopba? -
urbi107
tag
válasz
Gubek-Einste #62288 üzenetére
Neked milyen típúsó igmp proxys eszközöd van?
-
-
nTom
aktív tag
az iptv nekem is nyűgös. Valamikor, amikor bevezetésre került, előfizettem rá, de csak azért, mert csökkentette a számlám össz költségét. Akkor még volt egy olcsó csomag, néhány adóval. Nem foglalkoztam vele, analóg csatornákat néztem. De már akkor is volt hogy apró akadások voltak. Mivel a net meg a telefon probléma mentes volt, nem érdekelt. Vagy háromnegyed éve, (hogy az olcsó csomag megszünt,) a hűségidő megújításakor már a családi+hd csatornákat választottam. Igen ám, de ha iptv-t néztem, az akadások rendszeresek voltak, kb percenként, az esetek egy részében a hang is elment. Hibabejelentés után jöttek a szerelők (ketten, két kocsival) látták hogy valóban szar a helyzet, buherálták a rendszerüket, kicserélték a beltéri iptv boxot egy modernebbre, állítgattak akármiket a mobiljukon, és úgy tűnt hogy minden okés.
Miután elmentek, néztem a csatornákat, örültem hogy jó. És akkor wifizni akartam a tableten, de ez ki volt kapcsolva a modemben (cisco epc3925). Visszakapcsoltam, és ugyanúgy van minden mint előtte. Percenként akadás, a hang is eltűnik. Akkoriban még tudtam a wifit kapcsolni menüből, ha tévéztem kikapcsoltam, de ez a lehetőség eltűnt, wifi van, ha akarom, ha nem.
Ebben az évben rengeteg a túlórám, ezért nem jeleztem a hibát, mert nem biztos hogy haza tudok ugrani munkaidőben, de most már meg kellene csináltatnom. -
urbi107
tag
válasz
Gubek-Einste #62283 üzenetére
Mivel vagy,hogyan lehet megoldani?A routerben lehet igmp-t állítani?
Milyen routert vagy switchet kéne vennem? -
-
urbi107
tag
válasz
Gubek-Einste #62281 üzenetére
Tplink 743nd.
-
-
urbi107
tag
válasz
Intruder2k5 #62273 üzenetére
Ha másik router volt bekötve közben az iptv adás fagyogat.
-
-
Predator2
addikt
válasz
Gubek-Einste #62276 üzenetére
Fw és fw között is nagy különbség van. Idegesít, hogy oldalak nem jönnek be még észbe nem kap a "kicsike" ez kb 20-30 perc. Hátha ezt a hibát javítaná az új Fw. Viszont ha az enyémen lévő megbízhatóbb/stabilabb stb... akkor nem piszkálom.
Kíváncsi vagyok a többiek mit írnak/mik a tapasztalatok. -
-
mirci18
addikt
válasz
Pizzafutar #62199 üzenetére
A t helpdesk sokszor használhatatlan mert vagy nem értenek hozzá vagy össze vissza beszélnek.
Két sztori:
Én most intéztem új előfizetést mobilomra kártyás helyett.
Telefont akartam venni részletre az online felületükről nem engedte a gép.
Erre hívom őket azt mondják nem lehet mert új előfizetés miért nem vettem a boltban telefont akkor mikor a papírokat írtuk.
Mostmár ott sem lehet.Erre bemegyek a telekomhoz személyesen. Kérdem ilyenkor mi van azt mondják vehetek telefont amit mondott a telefonos kolegina az marhaság.
Másik nekem is ilyen modemom van mint neked és van kábeles telefon előfizum.
Most veszek én is telefont hozzá. Hívom a telekomot telefonon hogy annó bekötéskor a telefon vonalat nem húzták be ilyenkor mi van.
Azt mondják mostmár csak plussz pénzért jönnek ki a szerelők ezt megcsinálni miért nem akkor intéztem.Szintén rákérdeztem a telekomnál személyesen azt mondták a szolgáltatás és csak dugjam be a modom felső telefonos részébe a telefont és működik.
-
Predator2
addikt
válasz
Krystal_s #60706 üzenetére
Nekem még mindig ez a fw van a ketyerén:
Csinál érdekes dolgokat sajnos, a dns hiba nálam is megvan, még be nem indul rendesen, egyes odalakat be sem hoz.
Hogyan működik a frissítés? Kérnem kell, vagy egy idő után észreveszik magukat?
Érdemes egyáltalán a frissítés? Mert ha több a gond az újjal, mint ami nekem jelenleg rajta van, akkor inkább maradjon ez.THX
-
-
urbi107
tag
A zte hgw wifijét milyen módon lehet felerősíteni,vagy másik routerrel továbbosztani?
Köszi. -
dchard
veterán
Ez ugyan nem a reklám helye, mégis némiképp a fórum témájába vág.
Szeretettel meghívlak benneteket a Szeptember 25-én pénteken megrendezésre kerülő Kutatók éjszakája programsorozat keretében a Mobilon innen, mobilon túl című előadással egybekötött bemutatónkra, melyet az Óbudai Egyetem bécsi úti telephelyén (Óbudán) lehet meghallgatni 14:00 és 15:00 órai kezdéssel.
Akit érdekel a program részleteit itt találja:
http://www.kutatokejszakaja.hu/2015/esemenynaptar/esemeny.php?id=1288&menu_id=4
A program nem regisztráció köteles.
Az érdeklődők betekintést nyerhetnek a mobil hálózatok felépítésébe, működésébe, és kipróbálhatják saját mobil hálózatunkat is!
Gyertek minél többen.
Dchard
-
skroy
senior tag
27-én lejár a hűségem, ma hívtuk az ügyfélszolgálatot, hogy a hűség lejártával szeretnénk megszüntetni az előfizetést IPTV-re és internetre is. Már meg is jött az sms, hogy a szolgáltatások leszerelése elindult, 8 napon belül feladhatom ingyenesen a postán a cuccokat. Hogy ilyen gyorsan megvan, remélem nem jelenti azt, hogy a szerződés lejárta előtt lett felmondva. Nem szeretnék kötbért fizetni 2 év után.... Nyugtassatok meg, hogy jól értelmezték, hogy a hűség lejártakor szeretném felmondani.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
dchard #62267 üzenetére
Éjjel nem megy a gép, szundikál. 6-7-ig megy illetve délután 13-tól ~22-ig. Egyszer már kiírattam fájlba, aztán excellel leszűrtem csak a veszteséget, de az még ADSL2+-on volt. És már nincs is meg a fájl, majd, ha lesz időm futok vele még egy kört. Teljesen elégedett is vagyok mostanában a nettel.
-
dchard
veterán
Abban a csatorna szerkezetben amit leírtál a UPC által tolt sebességeket tartom reálisnak. A mostani csomagok 120-ig nem változnak, fölötte 240/20 és 500/40 esetleg 500/50 az amit elképzelhetőnek tartok. Ennél többet felelősen nem lehet kiadni, illetve ha mégis akkor nagy arányú szegmentálásra lesz szükség, amit jelenleg nem látok.
Sasos:
Ugyan a DOCSIS 3.1 modemek visszafelé kompatibilisek de a két rendszer nem átjárható, mivel teljesen eltérő modulációs formátumot használ majd a DOCSIS 3.1. Ez azt jelenti,h ogy a DOCSIS 3.1 a jelenlegi DOCSIS 3 rendszer mellé kerül bevezetésre, és ahogy fogynak a DOCSIS 3 ügyfelek, úgy lehet átterelni illetve növelni a kapacitást DCOSIS 3.1-en. Azt is el tudom képzelni, hogy egy ideig az új előfizetőknek már eleve DOCSIS 3.1 kompatibilis modemet adnak, és csak akkor kezdik el az új technológia bekapcsolását amikor már az ügyfélbázis jelentős része rendelkezik kompatibilis modemmel. A helyzet az, hogy nagyon nem ér meg DOCSIS 3 és DOCSIS 3.1 hálózatokat egymás mellett üzemeltetni, mert egymás elől eszik el a kapacitást.
A magyar piacon majdnem biztosan a UPC fog először megjelenni ED 3.1 technológiával, bár tény, hogy az elmúlt 4-5 évben a Telekomnál is felértékelődött a kábeles technológia, ráadásul az IPTV és a gyors csomagok miatt a nyomás is jóval nagyobb mostmár a Telekomon is kábelen. Ne felejtsük el, hogy a Telekomnál a DOCSIS hosszú éveken át méltatlanul elhanyagolt platform volt.
Dchard
-
Sasos
senior tag
válasz
dchard #62262 üzenetére
Csak érdekel, mivel fogalmam sincs hogyan is működik...
A DOCSIS eszközök visszafelé kompatibilisek? Ha majd egyszer elindul a 3.1-es hálózat, akkor a 3.0-ás HGW működhet rajta, a saját korlátai között?(#62261) DJ. Ru$y: Nálunk is DSL volt sokáig, és nem okozott gondot az áramszünet. Valószínűleg emiatt nem is jutott eszembe, hogy koax esetén ez akár másképp is működhet.
-
dchard
veterán
válasz
mobilizmo #62248 üzenetére
"Telekom szerelővel beszélgettem kicsit, ő mondta, hogy az 500 már necces koaxon"
Akkor tisztázzuk. A koax kábel kapacitása az erősítők jelenlegi működési tartományában (100-860MHz) 4-5 gigabit másodpercenként. Ennek jelenleg a töredékét használjuk internetre (és IPTV-re) a maradék analóg és digitális kábeltv. Minél inkább összehúzom (vagy kivezetem) az utóbbi kettőt, annál több hely marad amit internetre fordíthatok.
Tény, hogy a feltöltési sebességek látványos növelésére egyelőre nincs lehetőség, erre csak a DOCSIS 3.1 bevezetése ad majd módot. De a letöltési irány minden további nélkül növelhető további DOCSIS csatornák beállításával, és abszolút meg vagyok győzve arról, hogy a jelenleg is zajló bővítések és az analóg kivezetés is ezt célozzák.
Dchard
-
Sasos
senior tag
Eszerint a digitális telefonnak köszönhetően telefon sincs áramszünet alatt... (Teljesen abban a hitben éltem, hogy ilyenkor él a hálózat)
Viszont a Digi-s ONT nem jelzett hibát. (Nem próbáltam ki, hogy van-e kapcsolat) Előfordulhat, hogy az megy ilyenkor is? Ott megoldott a dolog, esetleg az optika miatt nincs ilyen gond?
Csak azért kérdezem, mert nekem tökmindegy kinél van a telefon, de jó lenne ha áramszünetben is elérhetőek maradnának a nagyszülők, vészhelyzet esetén. -
Sasos
senior tag
Volt ma reggel itthon egy nagyobb (06:04-től 06:53-ig) áramszünet. Mivel minden aktív hálózati eszköz szünetmentesen lóg, valamint a házi szerver alatt egy nagy szünetmentes van, így ugyan kávét melegíteni nem tudtam, de a hálózat és a szerver is futott. Ellenben a Cisco nem talált DS-csatornát. Az mennyire normális, hogy áramszünet alatt, hiába van itthon szünetmentesen a rendszer, a T hálózatán (ED3) kiesés van ilyenkor? (Az áramszünet 3. percében néztem rá a Cisco-ra, és már akkor sem világított rajta csak a power, illetve villogott a DS.)
-
kisapa
senior tag
Nem tudom mennyire lehet hinni az újságnak,de a helyi lap megírta,hogy hol lesz fejlesztés a városban.Sajnos úgy tűnik én kimaradok ebből.Csak a sűrűn lakott területeken fejlesztenek és a gazdag környéken. Az enyém egyik sem.
-
berbatov2
senior tag
Tehat a 120+-os csomagok dragabbak lesznek? Mennyi lesz? 15k a 200 Mbit? 20k a gigabit? Igy is 10 rugot fizetek a 120ert, ennel tobbet nem fogok.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Csere-Beszámítás! Fehér Inno3D Twin Edge RTX 5070 12GB GDDR7 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest