Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz wmati #24234 üzenetére

    A maximális US kapacitás olyan 30mega körül van, de viszonylag sok kapacitást leköt a jelzés-üzenetek küldése, és minnél több az igény, annál több kapacitás megy jelzés-üzenet váltásokra, amik ráadásul alacsonyabb modulációval történnek.

    Szerintem egy US csatornán még nagyon ideális esetben sem tud 25 ember egyszerre feltölteni 1megabittel. Talán ATDMA módban esetleg, de itt is DOCSIS keret szint sebességről beszélünk, úgyhogy ebből IP szinten már csak 850-900kbit/s marad előfizetőnként.

    A szolgáltató azt nézi, hogy az adott US port a CMTS-en mennyire telített, és erre nem kizárólag a porton áthaladó forgalmat használja, bár ez az elsődleges paraméter. Tehát nem egyes előfizetőkkel foglalkozik, hanem a területtel ahol a panaszos van.

    Mondok egy példát: van egy 80megás előfizetőm aki panaszkodik, hogy csúcsban néha csak 40-el megy amúgy semmi hiba, késleltetés jó, szakadni nem szakad, nincs sok hibás csomag, más ugyaninnen nem panaszkodik és a port is csak alig alig koppan be csúcsban. Na ezzel nem foglalkoznak, maximum jelzik, hogy a rendes fejlesztési tervbe vegyék fel a területet. Ha viszont tömegesen panaszkdnak és nagyon nincs meg a sávszélesség akár folyamatosan, akkor lépni kell, de van hogy ilyenkor is komolyabb fejlesztésre van szükség (pl.: max kiépítéssel megy már így is a trönk), ez pedig komoly mérnöki tervező munkát kíván, nem beszélve, a sokszor több tízezer dolláros berendezések beszerzéséről.

    Dchard

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák