Új hozzászólás Aktív témák

  • freeknight

    őstag

    válasz Kiskutya #135338 üzenetére

    6ezres borsodi kisvárosban lakok, évtizedekig réz volt mindenhol, 2017-ig semmi fejlesztés nem történt, ADSL-en nyomtam. SZIP program keretében PR-Telecom EU-s pénzből felújította a koax hálózatát (talán netet soha nem is szolgáltattak róla), a környező 200-500 fős falvakban meg mindenhol kihúzták az optikát, mire az emberek elkezdtek átkötni, a Telekomnak hirtelen fontosak lettünk és saját pénzből idén nyárra az egész kistérséget beoptikázta, ráadásul kiemelt csomagokkal, akciósan üzemelnek.
    5 éve én még nem gondoltam volna, hogy ennyire el leszünk kényeztetve, de elég durva fejlődés történt. De ez sajnos nem napok alatt megy végbe.
    Egyébként igen, észrevehető, hogy a rézkábeles területek fejlesztését veszik előre, ami érthető is, határeset ugyan, de a koax még teljesen megfelelő. Nekem geforce now kivételével mindenre elég volt a Docsis 3.0, persze nem vagyok youtuber, meg nincs olyam munkám, hogy naponta 10 gigákat kellene feltölteni.
    Van egy érzésem, hogy a tv-stream miatt is elsődleges a rézkábelek lecserélése mindenütt a Telekom számára, érezhetően nekik van a leggyengébb minőségű tv adásuk, gondolom a VDSL és főleg az ADSL (nálunk is az volt, ismét, 2021 nyaráig, egy 6ezer fős városban) nagy bottleneck a stream bitrátájának emelésében.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák