Új hozzászólás Aktív témák

  • zh73

    újonc

    Sziasztok!

    A célom, hogy a telekom által majd telepítendő router és a hálózatom között legyen valami ami 2G-vel látszik kifelé, befelé meg több aktív hálózati eszközre adna 1-1G linket. A telekom routerén hagynám ami managelt szolgáltatás pl iptv settopbox.

    Jelenleg nincs is szükség arra, hogy 2G-vel repesszen bármi a LAN-omon (kivéve ez a gép a telekom és a LAN-om között). Inkább több kliens menne párhuzamosan.

    KÉRDÉS1: A Sagemcom F@st 5670 eszköz telekomos firmwarejével (ha van egyáltalán más) lehet-e bond/etherchannel létrehozni pl 2 db gigabites port és a gépem között? A gép oldalról meg tudom csinálni, de ezt az 5670-nek is kezelni kellene valahogyan.

    KÉRDÉS2: Hasonló a kérdés ha esetleg régebbi eszközt (5655?) kapnék, ami optikán fogad 2G-t, de kiadni magából már csak gigabites portokon tudja. Tud összefogni fizikai portokat?

    KÉRDÉS3:
    Van-e valakinek valami design-ja (logikai/fizikai) hogy mi egy tipikus telekom összekötés, hogyan authentikálok, mi a helyzet az IPv6-tal, milyen portjai vannak pontosan (pl 4x1G + 1x2.5G TP + optika?) stb. (Nyilván publikus doksi is megfelelő, szivesen átolvasom)

    Előre is köszi az segítséget.

    Zoli

Új hozzászólás Aktív témák