-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mosqu!to
addikt
válasz
sziszi-fuszi #120844 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Lehet én látok valamit rosszul, de nekem az 1-est 5840, a 2-est 8020 Ft-ért listázza, ami azért 2200 Ft különbség havonta.
Btw kapok hozzá megfelelő ethernet kábelt is? Ha nem, akkor ehhez milyen kell, CAT6A vagy CAT7?
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
Mosqu!to #120843 üzenetére
Van gyakorlati előnye. 2x akkora sávszél, kisebb ping, újabb router miden olyannal amit leírtál.
Van rajta olyan port (1 darab) amin tudja a 2 gigát.Kell hozzá egy venni olyan switch-et ami többfelé képes elosztani ugyanezt a sávszélességet.
Ha az újabb routert kapod (amire kb. 90% az esély) akkor tudja a nyomtatót és a vinyót is kezelni (De szervert ne csinálj belőle. Nem erre van kitalálva!)
Arról a nem elfeledhető apróságról pedig nem szabad megfeledkezni, hogy a kettő közötti árkülönbség alig pár száz forint. S ha telefonon rendeled meg a szolgáltatást és mégsem lennél elégedett vele, akkor van 14 napod elállni és váltani az 1 gigás csomagra!
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Hamarosan indul nálunk is a telekom optika, coax upc-t fog váltani. Az lenne a kérdésem, hogy van-e gyakorlati előnye a 2000 Mbites csomagnak az 1000-rel szemben azon a nyilvánvaló tényen túl, hogy 2x akkora a sávszél?
Kapok jobb routert (esetleg olyat, amin van olyan ethernet port, ami viszi a teljes sávszélet)?
A kapott router tartalmaz usb 3.0-t hogy adott esetben egy vinyót, nyomtatót biggyesszek a hálózatra?
Van bármi egyéb, ami miatt preferálandó a 2000 az 1000rel szemben? -
gilfoyle
őstag
Sziasztok! Engem most NAT-ol a Telekom?
A routerük (KAON CG3000) Info részében ez van:
Cable Modem IP cím : IPv4=10.x.x.x
Továbbmenve a WAN részben ezek vannak:
NAT : Enabled
IPv4 cím : 84.3.x.xA whatismyip is az utóbbi címet mutatja.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Elhasalt a DNS szerver? Google működik, alapon semmi..
Update: észhez tért most már.
-
7Sony7
addikt
Üdv. Most jött egy popup a telekom androidos alkalmazásban, hogy Home Gateway elérhető, ha elfogadom a feltételeket.
Mi ez egyáltalán? -
HTomee
tag
Kicsit kezd elfogyni a türelmem a 5670-el
Ha őkelme csatlakozik rendben minden bár hamar kifekszik ha valakinek 5 nél több eszköze van rajta!
Ha a saját routerrel csatlakoznék PPPoE passthrough módban akkor minden komolyabb terhelés után megszakad.
Nem hiszem, hogy a 110k-s saját routerem lenne a hibás.
Könnyebb a felhasználóra kenni mint elismerni, hogy itt nagyon nagy a bibi!?
5655v2-essel jó volt!?? Érdekes mi?
Ugyan már! -
Beni2360
félisten
válasz
djnice #120824 üzenetére
beraknám a TV mögé ha lehet - Nem lehet a távnak rálátás kell.
Én is oleden nézem és amióta nagyobb előfizu van azóta a kép minősége is jobb. Most már 1000/200 és SD adás is bőven jó kategória. Mellette itt van a DIGI optikai na az igen csak kiveri a képernyőt.
nekem most cseréltek És egy : CISCO ISB2231 MT / 405 BOXOT HOZTAK. -
-
szalai112
senior tag
Sziasztok
Megkérdeztem a T-ét hogy mikor lesz optika Zalaapátiban!
2021 junius vége -
Zsolty20
senior tag
Telekom terjeszkedés: Tököl, parkerdő út. Optika felkerült a póznákra.
-
AnonymusX
őstag
válasz
djnice #120824 üzenetére
Szia!
A Telekom IPTV minősége elmarad a Voda (vagy akár a digi) DVB-C-jétől.
Ahogy Kaba írja, Tatung gyártmányú TTI STB-3112 CDA lesz a beltéri. Eléggé forrófejű és sokat fogyaszt, úgyhogy szűk helyre nem tenném.
-
HTomee
tag
válasz
kopa1 #120823 üzenetére
Ezt meg is érteném, ha nem ugyan az a topológia lenne nálam évek óta.
A saját router alap aki normálisan használni szeretné amire előfizet mivel amit a Telekom ONT-t ad az mindent(is) tud, de azt is csak gyengécskén vagy sehogy.
Szóval a hiba az 5670-ben kerestetik.. vagy a T-s szoftverben. -
djnice
veterán
Sziasztok!
Vodafone (UPC)-ról Magenta1-re váltanék. Két kérdésem lenne:
- Milyen az IPTV csatornák minősége a Vodafone-os DVB-C csatornák minőségéhez képest?
- Milyen típusú set-top-box-ot adnak most (felvétel opció nem kell)? Főleg a mérete érdekel, mert eddig CI+ modulokat használtam, így beraknám a TV mögé ha lehet -
mlinus
őstag
válasz
enginev3.0 #120820 üzenetére
én most jelentettem hibára, jönnek eszközt cserélni, szerintem nem fog használni, de végigzongorázom velük a folyamatot, máshogy úgyse lennének meggyőzve.
-
Thoty
senior tag
válasz
Thoty #120579 üzenetére
Kis update: írtam az ügyfélszolgálatnak, 4-5 nap múlva válaszoltak, utána néztek, és azon a címen 2021. második negyedévében várható az optika kiépítése. Közben az egyik környékbeli, hasonló ellátottságú házban megjelent a faliújságon, hogy idén decemberben optikáznak.
Szóval érdemes megkérdezni az ügyfélszolgálatot, ezek szerint mégis tudnak infót adni. -
mlinus
őstag
válasz
enginev3.0 #120815 üzenetére
Én steamről töltök.
115 MB/sec szokott nálam lenni a max steamen, úgy látszik ezt már nem bírja az ONT és random kiakad tőle.
Benyomtam a limitálót, 110-re, attól is kiakadt.
100-ra csökkentve már lejött 100 giga mindenféle probléma nélkül.
2 gigabites csomag, 5655v2-őn, pár nappal ezelőttig soha ilyen nem volt,több mint 1 éve használom, steamről is több száz játék már lejött korábban ilyen probléma nélkül
majd ha lesz egy kis időm bejelentem hibára ügyfélszolgálaton
-
urbi107
tag
Sziasztok!
Mi lehet a hiba.A zte hgw-n a wifi működik lanon keresztül a tplink switcheket ledobálja?
Köszi -
enginev3.0
félisten
válasz
proradeon #120812 üzenetére
Elfelejtettem mit kell pontosan beírni, és nem jött be az oldal hogy megnézzem
De alattam lévő kolléga kipróbálta
Közben eszembe jutott hogy torrentet maxra állítottam (2000/1000mbites csomag) gigabites hálón, tehát max 120MB/s-mal töltött, valószínűleg ez volt a gond (bár nem tudom ez miért kéne hogy gond legyen), de nem volt több ezer, de még csak több száz szál sem
-
hun005a
tag
A kapott sagemcom 5670 útmutatóban az szerepel hogy a régi ONT-t GLS-el is vissza lehet küldeni.Ezt az oldalt írják de innen hogyan mit?
https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/segitunk/szereldmagad#visszakuldes -
mlinus
őstag
Nálam is lehalt megint, letöltés közben (NEM torrent) 30 giga lejött, aztán hirtelen lement 0-ra az adatforgalom, weboldalok nagyrésze nem jön be, 1-2 kivétellel. A ping/tracert tökéletesen megy, névfeloldás is.
10 perc után meguntam, újraépítettem a PPPOE kapcsolatot az ONT-ban és így jó megint..
szerk: folytattam a letöltést, most 14 GB letöltése után megint lehalt..
-
válasz
enginev3.0 #120811 üzenetére
És kipróbáltad a tracert-et?
-
enginev3.0
félisten
Most reggel megint rossz volt a net
Ismét alap weboldalak nem töltöttek be, egy csomó, de youtube, facebook igen, telekom.hu is8:11-től 8:16ig volt rossz
PPOE kapcsolat megmaradt végig -
lasse001
senior tag
Sziasztok. Egy olyan kérdésem lenne ,hogy megoldható e az hogy adott két egymás után kötött router. És én azt szeretném hogy az első osszon minden portót. A másodiknak nem lenne más dolga csak wifikén működjen. Meg lehet oldani? Mit kell hozzá be állítani?
-
Predator2
addikt
Helló
Kb 30 percenként újraindul a HGW-m, ha napközben is csinálja akkor felhívom őket.
Addig is, van valami fura az adatokban? [link]THX
-
-
veber0937
tag
A telekom tv go-t egyszerre hány eszközön lehet nézni?
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Beszámítás! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest