- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
válasz
osztszoroz #121796 üzenetére
Lehet venni 10 méteres HDMI kábelt
-
Zsolty20
senior tag
válasz
osztszoroz #121796 üzenetére
Szerintem nem lehetséges, tekintve, hogy az eszköz(úgy tudom), nem wifi képes, tehát vezeték nélkül nem fogod tudni átvinni a jelet.
-
osztszoroz
aktív tag
Üdv mindenkinek !
T-s set top box ( Tatung STB3310 ) jelét szeretném vezeték nélkül átküldeni a szemközti falon lévő LG Smart tv-re. Sajnos a kábelezés nem opció.
Jelenleg HDMI-vel vannak összekötve,de szeretném a falra szerelni a tv-t .
Köszi ! :R -
Márton
nagyúr
A felvetett műsort tartalmazó hdd gondolom kódolt, nem rakható át pc-be. (Bár attól még lehet valami hack rá, mert egy LG dvd írom is ilyen volt, szabványos mpeg2 fájlt csinált a felvételekből egy kis utility. T-re nincs ilyen?
.
A box hdmi kimenete hdcp-s? Egy pár ezer ft-os hdmi usb átalakítóval le lehetne szedni egy műsort? -
Corleone33
senior tag
csak nekem van vmiért elmosódott/ fotónegatív kép telekomos iptvn? ugyanez chromecasten
-
kuk@c
tag
Hát csudajó ez a T, meg kell hagyni:
Ettől a szutyok Kaon routertől nem tudok megszabadulni. Hiába nem működik a belső szoftvere normálisan, az internet/TV megy, szerintük nincs baj.
Másikat nem hoznak, mert ugyan ez lesz a baj vele, más típusból meg a 1000-es net mellé nincs eszköz.
Bridge módot nem kapcsolják be az IPTV miatt, másik router kilőve.Szumma: szoftvere használhatatlan, nem cserélik, másik router nincs. Ez aztán a szolgáltatás.
@
-
84251
csendes tag
Sziasztok!
Milyen ONT-t adnak mostanában új bekötésnél (optikai hálózat) a NET150 és NET300-as csomagokhoz? -
Packersbay
tag
Sziasztok!
Adott egy 1000/1000-es optikai net amihez adtak egy huawei modemet és egy Dlink dir 842-es gigabites routert. A modem is ad ki wifi jelet és a router is, ha a modem által kiadott wifire kapcsolódok akkor laptopon és telefonon is megy a net. Viszont ha a router által kiadott jelre csatlakozok akkor nem megy semmi. Próbáltam. hogy a modemen letiltom a wifi jelet de ez se segített.
Van ötletetek? -
Kepe
aktív tag
válasz
tobias40 #121780 üzenetére
Szia!
Az ONT 192.168.1.1 ip címen van. Be tudod állítani az eszközbe, hogy ne az ONT, hanem az utána kötött Routered csatlakozzon be a netre.
Viszont az IPTV boxokat mindenképpen az ONT-re kell rádugni, nem a routeredre!
Az ONT-n ne kapcs ki a DHCP-T, kell a az iptv Boxoknak!A Routeredbe beállítod a PPPoE csatlakozást, és működni fog.
Kérdés esetén írj
Üdv! Kepe
-
Kaba
veterán
válasz
Ivy.4.Ever #121781 üzenetére
Próbálj egy áramtalanítást és újraindítást,ha nem segít csinálj egy resetet.
-
Ivy.4.Ever
őstag
Üdv
F@st 8636 modem 2.4ghz-es wifije egyszer csak elment. Az 5ghz továbbra is jó. A modem menüje nem enged semmilyen változtatást.
Az http://192.168.0.1/wifi.html oldalon ha rámegyek hogy 'apply' semmi nem történik. Utána újból megnyitom és semmit nem módosít. Mit lehetne tenni ezzel szerintetek? -
tobias40
veterán
Csatorna változások:
"Január 5-től:Bekerül:
Minden IPTV csomagba (kivéve közszolgálati) hivatalosan is a "Bónusz" és a Filmajánló csatorna.Az Alapnál nagyobb IPTV és Sat csomagokba (összesbe, pl. a régi Családiba is) bekerül a d1TV, PAX TV, Apostol TV.Ezek közösségi csatornák, a kikerülő hatoscsatornát és Fix TV-t váltják.
A 202009-es portfólióba tartozó IPTV Szuper Családi HD és -Mozi csomagokba bekerül még a TV4 HD és a Film4 HD is.A Szuper HBO MaxPakba pedig bekerül az HBO2 és az HBO3 HD-ban.Megszűnés miatt minden releváns csomagból kikerül az RTL Spike és a History2." -
tlala
addikt
válasz
tobias40 #121776 üzenetére
Igen, az ONT-ot a 192.168.1.1-en hagytam (nincs semmi beledugva, csak a saját router) a router meg gy@rilag 192.168.31.1. Az ONT-on csak a PPOE passthrough módot állítottam be.
Minden a routertől kap IP-t.
Az IP TV box a router LAN2-ben van (Xiaomi, csak ennyit tud, az egyik LAN-ra dedikálni az IP TV-t) de sajnos így sem lehet párosítani a Telekom távirányító/műsorújság apphoz, pedig elvileg már egy hálózat. Talán az IP TV filterezett port miatt.
Neked összejött, hogy az ONT-ot is lásd a hálózaton? -
tarajosgote
lelkes újonc
kabelmania27;user12
Sziasztok! Jó lett! Bridge módra átrakták, 10 percig áramtalanitva volt hgw+router.
Utána alapból jó lett, mindenféle állítás nélkül..szóval nem értem mi volt a baj.
Köszönöm hogy foglalkoztatok a problémámmal! -
Hege1234
addikt
kabelmania27, Kaba szuper, köszönöm a segítséget
-
tlala
addikt
válasz
tlala #121772 üzenetére
Megválaszolom a saját kérdésemet:
Kijött a szerelő, és nagy tanulsága a dolognak, hogy simán lehet a Fast 5655-ös ONT-ot házilag kézzel resetelni, minden veszély nélkül!Így már minden működik, de az ONT DHCP servert nem merem kikapcsolni, nehogy újra előálljon az ONT elérhetetlen helyzet.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
Hege1234 #121770 üzenetére
Előfizetői szerződésen megtalálod ezeket az adatokat, ha nincs meg hívd fel az ügyfélszolgálatot.
Zte modemen pppoe passthrough-t kell bejelölni, utána az asus routerben kell beállítani a pppoe kapcsolatot, amíg nem tudod a felhasználónevet és a jelszót ne állítsd át, saját routert átállíhatod 192.168.2.1-re így össze tudod kötni a modemme és nem lesz akadás. -
Hege1234
addikt
válasz
kory24 #121769 üzenetére
köszi!
Be kell állítani a ppoe kapcsolatot, amihez tudni kell az internet előfizetés nevet, jelszót.
ezekről találok valahol információt?
vagy mindent telefonon kell lekérni mert még se szerződés se telekomos e-mail címről se tudokarra már rájöttem hogy a zte is a 192.168.1.1 -et használja csak ugye az asus is de akkor gondolom ezért kell bridge-be tenni a zte-t
-
kory24
őstag
válasz
Hege1234 #121768 üzenetére
Működik persze, sőt érdemesebb is az asust használni routerként, mint a telekomos eszközt.
A telekomos eszközt bridge módba kell tenni. Az asus routert a szabad lan portra kötöd az asus wan portjába és router módban állítod be.
Be kell állítani a ppoe kapcsolatot, amihez tudni kell az internet előfizetés nevet, jelszót. -
Hege1234
addikt
Sziasztok!
ma kötötték nálunk a tv-t a telefont és a netet
egy ilyen kütyü ad mindent
zte speedport entry 2i
az ip tv-k elfoglalnak 3 portot gondoltam a 4. be teszek egy routertasus rt 18u
ezzel megoldható teljes mértékben?
mert most lanon működik a net de az asus wifi-n már nincs net
vagy kell egy adsl router hozzá? -
NAT kikapcsolását VDSL2-n hogyan lehet elérni a Telekomnál? Írtam már a nat@telekom.hu-ra, de se reakció, se változás...
December közepén átraktak, azóta nem érem el a routerem (ami azért lenne fontos, hogy működjön a WOL a távoli gépre), se a VPN-t semmilyen formában.
-
Lehiñito
senior tag
Sziasztok.
Magenta egyes vagyok otthoni tv, net és mobil előfizetéssel.
Ha szeretnék az iptv mellé Szuper HBO pakkot ami 3000ft, akkor lejön belőle a magenta 30% kedvezmény, és kapok HBO GO hozzáférést is jól értem? -
dptrsk
Topikgazda
Szeretnélek megkérni Titeket, hogy a DHCP-vel kapcsolatos hálózati kérdéseket NE itt vitassátok meg.
Itt az egyik szaktopik hozzá.
-
AnonymusX
őstag
válasz
tobias40 #121755 üzenetére
DHCP arra való, hogy IP címeket dinamikusan kaphassanak a kliensek, de ettől függetlenül lehetnek olyan kliensek, amelyek kliens oldali beállítás alapján tudják, hogy milyen IP címet és hálózati maszkot kell beállítaniuk az interfészre. Amennyiben az IP cím és a hálózati maszk megfelelő, akkor tartoznak a kliensek egy hálózatba függetlenül attól, hogy honnan tudják az IP címet és az alhálózati maszkot.
Pl. 192.168.1.1/24 beállítás esetén (/24 az alhálózati maszkra utal, ami ilyenkor 255.255.255.0), a 192.168.1.1-192.168.1.254 között lehet klienseknek IP-t adni és ezek így egy hálózatba tartoznak (a .0 és .255 spéci cím) [link] .
A DHCP-vel a router szabja meg, hogy a klienseknek mi legyen az IP címe, mert a kliensek hozzá fordulnak azért (feltéve, ha kliens oldalon nincs statikus IP beállítás) és ahogy írod, MAC alapján a routerben be lehet állítani, hogy mindig ugyanaz az IP kerüljön kiosztásra az adott kliensnek DHCP-vel. A DHCP tartomány beállítás azt szabja meg, hogy a fenti hálózat mekkora részét szeretnéd dinamikus IP cím kiosztással kezelni, de ettől függetlenül a DHCP tartományon kívüli IP címmel bíró eszközök is a hálózat tagjai lesznek, amennyiben azoknak megfelelők az IP cím és alhálózati maszk beállításaik.
Tehát IP cím fixálásra:
Router oldali beállítással: DHCP és MAC cím alapján fixálás, amire bon fórumtárs is utalt.
Kliens oldali beállítással: statikus IP cím beállítás (viszont aktív router oldali DHCP esetén figyelni kell, hogy DHCP tartományon kívüli legyen, így elkerülve az IP cím ütközést). -
tobias40
veterán
Kell a NAS-nak lefoglalt ip mac cím alapján mert így tudom elérni mindíg ha nem változik az ip-je.Nálam így van minden olyan eszköz amit ip alapján keresek a belső hálózatomban!
AnonymusX: ha dhcp tartományon kívüli akkor is látom az összes gépemről ami itthon van ebben a hálózatban?(de kámának érzem magam ilyenkor pedig vagy 20 éve én tartom rendben az itthoni hálózatomat,kb 40 eszközzel
)
-
tlala
addikt
Saját routert tettem be, az optikai ONT-ot PPOE passtrought módba kapcsoltam, és kikapcsoltam benne a DHCP-t.
A saját router remekül működik, felcsatlakozik PPOE-n a netre, stb. - de azóta az ONT-ot semmilyen módon nem tudom elérni, pedig kellene.
Tudnátok segíteni, hogy hogyan tudom elérni? -
AnonymusX
őstag
válasz
tobias40 #121751 üzenetére
Statikus IP címek is jók, de arra figyelj, hogy azok ne DHCP tartományon belül legyenek, mert akkor előfordulhat IP cím ütközés. Tehát a fenti példád esetén át kellene írni az asuson a DHCP tartományt .100-.147-re, hogy a .148-as NAS IP ne kerüljön véletlen kiosztásra.
-
tobias40
veterán
válasz
Kekmen #121750 üzenetére
Köszi!
Ebben az esetben a NAS nem lehet pl. 192.168.1.148 ip címmel?
Az asus által osztott ip címek így hogyan alakulnának?
Jelenleg az asus a 192.168.1.100-150-ig oszt íp címeket,tehát ez nem maradhat meg,igaz?
Mert így akkor az összes eszközöm befoglalt ip-jét át kell variálnom.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest