-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJ. Ru$y
félisten
Az utolsó mondatodra a válasz, hogy IGEN, ezt írtam le neked a hozzászólásomban...
Nem kell több modem. 1 előfizetés 1 modem, arra kötsz egy routert arra pedig egy másikat AP módban, ha van benne dedikált AP mód, akkor azt állítod be, ha nem akkor pedig így kell beállítani.
Amit linkeltem repeaterek és AP-k is tudnak olyat, hogy van a gépnek plusz kábeles leállásuk is, de mondom, pontos eszközről abban a topikban érdeklődj amit linkeltem, ott vágják a srácok a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Rhino666
addikt
Üdv!
Telekom 1000/1000 optikai nettel 3 hét alatt már harmadjára száll el a bridge módban használt F@st 5655v2 ONT. Nem kap DNS-t és nem tud visszacsatlakozni a router. Először felhívtam az ügyfélszolgálatot, de állították hogy rossz jelszóval próbálok csatlakozni aztán hülyének néztek és továbbítani akarták a hívást szakértőkhöz, akik egyszeri díjért cserében segítettek volna beállítani az eszközömet. Két különböző routerrel is ugyanezt csinálja egy idő után, szóval kizárnám azt hogy az én oldalamon van gond. Ami megoldja, hogy kézzel átírok egy random PPPOE csatlakozási paramétert (pl. WAN oldali IPv6 cím engedélyezése) és újra megpróbálok csatlakozni.
Az ONT eszközzel lehet hardveres probléma vagy valami nincs jól beállítva rajta?
Köszönöm a segítséget előre is!
Üdv:
Rhino666Akko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról! https://reduced.to/3pazm
-
TiMoN
senior tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne. Szerintetek megéri használni az IPV6-ot?-TiMoN-
-
TiMoN
senior tag
válasz lszlogal #105905 üzenetére
Olvastam, de per pill nem sok értelmét látom még. Sok mindent támogat az ipv6, de megy ipv4 en is. Ezért gondoltam így reggel egy kávé mellett felteszem a kérdést egyszerűen direkt offba.
Van egy dlink covr.-em amin a gyerekek neteznek, estére be van állítva korlátozás, de nem minden esetben történik meg mert az ipv6 címeket nem korlátozza csak az ipv4 et. Így pl vígan megy a youtube, facebook, de pl telefonos játékok nem.
Ez csak egy észrevétel nem orbitális probléma.[ Szerkesztve ]
-TiMoN-
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
Egy címen lehet több előfizetés?
Most költöztünk nagybátyám lakásába, neki van ott egy előfizetése de szünetelteti. Nem tervezünk sokáig ott maradni, arra az időre viszont kellene nekünk internet.
A dolgot bonyolítja, hogy nagybátyám Amerikában dolgozik, a meghatalmazást, ha eredeti kell, nem nagyon tudjuk megoldani.
Let the Zone take me if I am.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz kutga #105908 üzenetére
Lehet egy címen kettő, de lehet jobban járnátok, ha nagybátyád felhívná őket és újraaktiválná, mivel, ha nem tiéd a lakás / ház, akkor egy meghatalmazás kell a tulajtól, hogy bekötheti a Telekom.
-
Rhino666
addikt
-
rosszcsont88
tag
PPP/PPPOE helyett DHCP
Passthrough pipa
mentés/save[ Szerkesztve ]
-
Rhino666
addikt
válasz DJ. Ru$y #105912 üzenetére
Meg kellett adnom hibás user/pass-t a pppoe csatlakozáshoz hogy egyáltalán el tudjam menteni a beállításokat, de ezt leszámítva úgy állítottam be mindent ahogy írtad. Meglátjuk, megoldja-e hosszútávon.
Akko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról! https://reduced.to/3pazm
-
simpley
őstag
Üdv,
Lehet tudni, hogy mikor jelentik be a szeptember 2.-án érkező új otthoni csomagokat?
Az ÁSZF-ben azt írják, hogy egy augusztus végi sajtóközleményben fogják bejelenteni, csak érdekel, hogy mennyit kell még várni rá...signed by simpley.
-
MODERÁTOR
-
simpley
őstag
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz simpley #105915 üzenetére
Félig bejelentették, az árak pedig vagy jövőhét végén, vagy szeptember elsején derülnek ki.
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #105920 üzenetére
:-)
Nálunk jelenleg 300-as a legnagyobb csomag.
Max abban reménykedem ,hogy egy picit olcsóbb lesz.Igazából ez is több mint elég.
Csak 20 up. ami nagyon karcsú.[ Szerkesztve ]
-
Linem
senior tag
Engem leginkább az új árak, és az esetleges kedvezményrendszer változásai érdekelnének, nem a technológia, mert optikán tényleg nincs már mit javítani. Esetleg még annyit tudok elképzelni, hogy az 500-as csomag is bevezetésre kerül a 300-as mellé, vagy helyett. Magentába akarnék átmenni, és nem mindegy, hogy mennyi lenne egyben az egész.
-
mlinus
őstag
válasz Intruder2k5 #105920 üzenetére
Nagyon ritka 3.0-ás technológián 1 gbitet adn világszerte. Túl közel van a határhoz, már egy user is majdnem az összes elérhető sávot lehúzza a 24 csatornáról.
Szerintem a telekom is 3.1-hez fogja kötni.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
mlinus
őstag
válasz Intruder2k5 #105925 üzenetére
A 2gbites csomag elég érdekes, igazából olyan mintha 2 db 1 gigás vonalat kötnének be. Sokkal körülményesebb a kihasználása (teaming vagy több eszköz közötti elosztva) mintha egy kábelen adnák a full 2 gigát, de igazából tekintve hogy otthoni felhasználásra még mindig nagyon ritkák az 1 gbit fölötti hálókártyák, annak se lenne sok értelme.
Persze, lehet docsis 3-on is 1 gbitet adni, de mint mondtam nagyon ritka, és már tudjuk hogy jön 2 új eszköz, és mindkettő D3.1 képes lesz, szóval ezeket összeadva szerintem 3.1-re fogják kiadni csak [link]
[ Szerkesztve ]
-
Wukka1996
újonc
Sziasztok!
Először is elnézéseteket kérem, hogy ilyen amatőr kérdéssel fordulok felétek, de nem vagyok otthon a témában.
Emeletes házban élünk ( fsz, emelet, padlás) és a padláson keresztül van levezetve a kábel a fsz-re, illetve az emeleti szobába is. A modem azonban a fsz-re került, így ott van elhelyezve a router, vezetékes telefon, illetve a tv. A problémám, hogy az emeleten nincs stabil wifi, illetve tv. A kérdésem, hogy a modemet fel lehet-e költöztetni a padlásra és a fsz, illetve az emeletre is egy elosztót elhelyezni? A fsz-re telefon, internet, tv is kellene, az emeleten elegendő lenne az kábelnet.
Nem tudom segít-e, de leírom, hogy a padláson milyen eszközök találhatóak:
- MMWO-04A / 862Mhz ( ebbe van bekötve a másik kettő)
- MMWO-01 / 1Ghz
- 2-WAY SPLITTER 5-1000Mhz
Előre is köszönöm a válaszokat! -
kabelmania27
Topikgazda
-
Wukka1996
újonc
válasz kabelmania27 #105929 üzenetére
Viszont, ha az emeletre teszem a modemet, akkor ugyanaz maradna a probléma, annyi különbséggel, hogy az alsó szinten nem lenne rendben a dolog. Sajnos a kábelt felvezetni a routerből, nincs lehetőségem. Ha jól értem, akkor nincs rá mód, hogy meg tudjam oldani ezt, igaz?
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Wukka1996 #105930 üzenetére
Ha az emeletre tudnád tenni, akkor oda is megy egy kábel elvileg?! A kábelt lehet úgy is húzni az emeletről, hogy felvezeted a padlásra, onnan pedig le a földszintre, ha így van összecsövezve, az meg nem akkora táv, hogy egy jó Cat5e, Cat6 kábel ne bírná átvinni még a gigabitet is.
Más megoldás maximum a Powerline olvass utána, áramhálózaton keresztül lehet vele IP forgalmat továbbítani.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Wukka1996 #105930 üzenetére
Érdemes lenne a modemet egy központi helyre tenni és kialakítani utpkábellel lanhálózatot és ahova nem ér el a vezeték nélküli kapcsolat abba a szobába egy router vagy hozzáférési pontot (ap)-t tenni. Vagy ha a modemértékek rendben vannak ahol most van a modem onnan elvinni lankábellel a netet és az emeletre tenni egy hálózati eszközt.
-
wanted5
őstag
Sziasztok!
TV GO-t szeretném telepíteni laptopra, de nem sikerül. A következő hibaüzenetet dobja:
Tudnátok segíteni?Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
Linem
senior tag
válasz Pubszon #105926 üzenetére
Optikai területen csak 150/300/1000/2000 rendelhető. Legalábbis nálam ennyit ajánl fel. Ezért gondoltam, hogy esetleg a kisebb csomagokat feljebb vihetnék, mondjuk a 300-as lenne a legkisebb, és 500-as a következő, mert 300 és 1000 között elég széles a határ. Persze árváltozás nélkül, esetleg olcsóbb lehetne.
-
-
lszlogal
senior tag
válasz Linem #105923 üzenetére
Van mit javítani az optikán.. Jelen pillanatban nekem nem kellene a T. optikájából, mert egy OLT port max. 2.4/1.2G-t tud, és ezt splittelik szanaszét. Elvilleg 64-es osztásokat csinálnak, gyakorlatilag nem tudom. Ezeket a csomagokat már ten gponra kellene ráengedni, mert ez így elég karcsú.. véleményem szerint parasztvakítás, mert rohadtul túl van tolva az overselling..
A PON mint passive optical network szabványt nem szeretem, de most nem térnék rá ki hogy miért, mert hosszú..
jó lesz az a docsis, 3.0-n 1G-t simán le lehetne küldeni probléma nélkül, csak bírnia kell a hálózati eszközöknek (repeater, TAP, transmitter card,stb.).. Az 1G-t cablemodemenként tudja, nem szegmensenként.. felfelé meg 100-150mbps körül elvileg, gyakorlatilag nem tudom (dokumentáció szerint, de többmindentől függ)..
[ Szerkesztve ]
-
lszlogal
senior tag
válasz kutga #105940 üzenetére
Egyszerűbb lenne újraaktiválni, csak írnia kell egy e-mail-t/postai levelet a t-nek, hogy mikortól szeretné (és kézzel alá kell írnia, scannelnie, és úgy elküldenie).
edit: csak írásban, és saját kezüleg aláírva fogadják el a szüneteltetési / aktiválási kérelmet
[ Szerkesztve ]
-
lszlogal
senior tag
válasz Pubszon #105944 üzenetére
Igen, a GPON szabvány csak ennyit tud. A TEN GPON tud 10G-t portonként, csak ahhoz új ONT-k kellenének. Az OLT-ben gondolom tudja a kártya.
A DIGI 128 felé splitteli, és ismerősöm azt mondja, hogy max. csúcsidőben pörög 100%-on egy szál (ott dolgozik, valamilyen hálózati mérnök).
A PON-nak meg ugye az a lényege, hogy szétsplitteld, ezért nem vagyok vele jó barátságban.
[ Szerkesztve ]
-
kalanchoe
senior tag
Optikán gondolom nem lesz nagy változás már, viszont xDSL-en jó lenne csomagváltoztatás, mert durva, hogy az ár mindenhol ugyanannyi, a szolgáltatás minősége meg nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest