-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Corpuscle
őstag
“Csak online kapható”. Ennek mi értelme, hogy egyes termékek csak így rendelhetők? Nem szívesen mókolok bele a meglévő szerződésbe, személyesen szoktam intézni.
-
-ZeeZee-
senior tag
Üdv!
Kedden bekötötték az optikát, a szerelő feldobta a Sagemcom Fast5655V2-es modemet, belépett, működött a net. Aztán kérésemre csak direktbe összekötöttük az IPTV STB-jét az ONT-vel, ment az IPTV.
Nálam problémás a direkt kötés, ezért a padláson megy majd keresztül a kábel, switcheken keresztül. Kipróbáltam, ONT -> switch -> STB, működött. Jött a bonyolítás, saját router (RT AC57U). Sokadik próbálkozásra (PPPoe passthrough be, kapcsolódás kézire, DHCP ki, routeren beállítások sora) ment az IPTV a routeren keresztül, de csak egy darabig. Lefagyott az ONT (közvetlenül összekötve sem volt elérhető, csak resettel lehetett visszahozni), majd a router is (szintén csak reset hozta vissza). Most minden működik, de az STB-t nem kapcsoltam be egyelőre.
Mit kellene beállítanom, hogy menjen az IPTV is akadás/fagyás nélkül a routeren/switchen keresztül?
-
-ZeeZee-
senior tag
-
lewisfm
aktív tag
Sziasztok!
Router beállítással kapcsolatban kérdeznék, ugyanis a WIFI-t rednszeresen eldobják a kliensek, vagy ha nem, akkor annyira lelassul az átvitel a WIFI-n keresztül hogy a kérések sokszor timeout-olnak, minden kliensnél.
Ethernet kábelen az IP TV és a csatlakoztatott eszközök mindig esetben jól működnek.
Kliensek:
- kettő Andriod-os mobil és három Android-os tablet, WIFI kapcsolattal
- 3 laptop WIFI kapcsolattal
- egy NAS vezetékes, ethernet kapcsolattal
- IP TV: kettő settop box, az egyik felvevősEredeti felállás:
- Telekom NET L, 500/22 kável TV-s internet
- Telekom Sagemcom V2 gatewayMár a 3. gateway-t hozták ki, s a következő a helyzet:
- vagy már az elején sosem sikerült 5GHz-en csatlakozni hozzá
- vagy eleinte jó volt, aztán pár nap után produkálta a jelenséget2.4 GHz-en egész jó a WIFI stabilitsása - már amennyire egy nagyon zsúfolt (sok ilyen router van a közelben) környezetben jó lehet, ezzel nincs és nem is volt probléma.
Az 5 GHz-et pedig próbáltam többféle csatornán, sávszélességgel is, nem segített.
Ilyenkor mindig az segít, hogy bontom a kapcsolatot, s újra csatalkozom az eszközzel.5 GHz-en többnyire akkor jelentkezik a probléma, ha valamilyen stream-elt videót akarok nézni az internetről, ha a helyi hálózatról, a NAS-ról teszem ugyan ezt, akkor sokkal ritkábban.
A Telekom pedig azt mondja, hogy a WIFI grátisz, vagy működik, vagy nem. Ha nem tetszik, akkor vegyek saját router-t, amit meg is tettem és már az 5. fajta saját router van nálam (kaptam kölcsön pár fajtát).
Volt, amellyel ugyan ezt csinálta, s van amelyikkel ritkán, de jelentkezik ugyan ez a jelenség.
A legstabilabb most egy Asus router, AC57U, egy Mediatek chipset-es, de ezzel is jelentkezik a probléma.
Az Asus router Access Point módban van csatlakoztatva a Telekom-os gateway-hez, annak egy LAN portjára, ami az Asus WAN portjába van bedugva,Jelenlegi felállás:
- Telekom NET L, 500/22 kável TV-s internet
- Telekom Sagemcom V2 gateway, az összes WIFI rádió ki van rajta kapcsolva
- Asus AC75U router, a Telekom-os gateway-hez csatlakoztatva, annak a LAN portjához, s az Asus WAN portjához. Az Asus Access Point módban van. Csak az Asus adja a WIFI szolgáltatást.Megjegyzés:
Korábban (pár hónapig, teszt jelleggel) a szomszédomtól jött át egy ethernet kábel, s az adta a a net-et, de akkor az én router-em NAT-olt, s úgy adta tovább a netet, s akkor nem voltak stabilitási problémák - ugyan ezekkel az eszközökkel, csak a router volt más.Amióta saját előfizetésem van, azóta csak az 5GHz-es WIFI nem jó, akár mit is csinálok.
Mit kéne változtatni a hálózat felépítésén vagy beállításán?
Kérlek segítsetek...[ Szerkesztve ]
-
Beniii06
addikt
válasz lewisfm #106060 üzenetére
Asus AC75U router, a Telekom-os gateway-hez csatlakoztatva, annak a LAN portjához, s az Asus WAN portjához. Az Asus Access Point módban van. Csak az Asus adja a WIFI szolgáltatást.
Szerintem a dolog itt sántít, hogy az access point, ami nem NAT-ol, csak vezetékesből, vezetéknélküli hálózatot csinál, miért a WAN portjába van csatlakoztatva a kábel LAN helyett. A WAN <-> LAN NAT-olásra van kitalálva(lehet azért is terhelődik le ennyire), igaz nincs ASUS soho routerem jelenleg és nem ismerem az AP módját, elképzelhető, hogy akkor a WAN portot is LAN-ként kezeli, azonban én mégis a LAN-ba átcsatlakoztatnám a kábelt, mert ez így szokás, maradjunk annyiban.
Amit még megkellene nézni, hogy az összes eszközöd IGMP képes-e és ha igen be van-e kapcsolva az IPTV, miatt, továbbá ellenőrizni kellene azt is, hogy nincs-e hurok(kábeles visszacsatolás) a hálózatodban, elvileg erre van védelem, de így is tud furcsaságokat csinálni.
WLAN-on nem elég kevésbé zajos csatornát keresni, hanem eszközmennyiségtől függően + amiket támogatnak(átlagban 1-10-ig támogatja a legtöbb eszköz), a csatorna sávszélességén is állítani kell(20/40/80 Mhz), próbáld meg 20 Mhz-re állítani 2.4GHz-en, hátha kevesebbszer dobja el.
Gyorsan ennyi jutott az eszembe.
[ Szerkesztve ]
"Got any other secret weapons?"
-
lewisfm
aktív tag
válasz Beniii06 #106061 üzenetére
A hivatalos doksi szerint az Asus-nak a WAN portját kellene ilyenkor használni:
https://www.asus.com/support/FAQ/1015009/Tovább 2.4 GHz módban stabil a WIFI, csak az 5GHz-es WIFI-t dobálja el vagy lassul be.
Eredetileg 80 MHz sávszélesség volt neki beállítva, de most, hogy említettétek, csökkentettem 40 MHz-re, s így ritkábban jelentkezik a probléma, de jelentkezik.Az 5GHz-es WIFI-hez természetesen olyan csatornát kerestem, ami közelében nincs másik csatorna, még a 80 MHz többszörösével távolabb van a legközelebbi használt csatorna, valahol 100 feletti, de fejből nem tudom.
A TV-s set top box-ok a gateway-re vannak csatlakoztatva, a maradék vezetékes eszközök az Asus-ra.
De a vezetékes eszközökkel sincs semmi baj, stabilak.U.I.:
Van ahol elírtam az Asus router típusát, helyesen: AC57U[ Szerkesztve ]
-
lewisfm
aktív tag
válasz Beniii06 #106061 üzenetére
Egyébként lehet-e olyat csinálni ebben az esetben, hogy
- A Telekom-s gateway-t átrakom (átrakatom) bridge módba. Lehet, hogy IP TV esetében nem kérhető a bridge módba kapcsolás?
- De a Telekom-os gateway-hez csatlakoznak az IP TV-s set top box-ok továbbra is
- Az Asus router (AC57U) pedig a WAN portjával csatlakozik az gateway-hez, de már nem Access Point módban, hanem rendes routerként és nem NAT-ol az Asus routerEbben az esetben a Telekom-os gateway-t szinte teljesen kizárnám a hálózatból, s talán stabilabb lenne a hálózat.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz lewisfm #106064 üzenetére
Ha koaxon van IPTV-d, akkor nem teszik bridge módba az eszközt.
Amit tudsz csinálni, hogy Statikus IP-t állítasz az ASUS-ban WAN-nak, ez egy olyan IP legyen, ami a Sagemcom által használt alhálózatban van, de a DHCP tartományon kívül esik. Átjáró a Sagemcom LAN IP-je, DNS vagy ugyanaz, vagy saját DNS.
Ezek után a Sagemben bekapcsolod a DMZ-t és megadod azt az IP címet, amit az előbb megadtál az ASUS WAN IP címének.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz lewisfm #106066 üzenetére
Rosszul sejted. Ott LAN-LAN összekötés kellene...
A DMZ azt csinálja majdnem amit szeretnél, minden forgalmat ráküld a te routeredre. Nem ugyanolyan, mintha Bridgeben lenne, de ez van hozzá a legközelebb. Így NAT-olni fog, de nincs más megoldás, ha van IPTV-d is. IPTV marad a Telekomos eszközön nyilván, ahogy szeretnéd is.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
lszlogal
senior tag
Nektek működik rendesen az iptv boxon a műsorújság összekapcsolás opció? Nekem betöltési hibát ír, még a QR kódig sem jut el. Mindkét boxon ez a szituáció.
-
Voice24
őstag
válasz lszlogal #106068 üzenetére
Szerintem ez már több, mint egy hónapos téma (sajnos). Nekem a július 15-i bekötés óta nem működik ez a funkció, ide is írtam miatta, a telekommal is beszélgettem, állítólag központi hiba. De az azért röhej, hogy elvileg a tévészolgáltatás része, és ennyi idő alatt nem tudják működésre bírni.
-
törölt tag
válasz Voice24 #106069 üzenetére
Először is , amíg itt beszélgettek róla, addig semmi nem lesz , ez biztos.
Valaki vegye a fáradságot , ászf -ben nézze meg ,hogy mi a helyezet ezzel a funkcióval.
Ha a szolgáltatás része, akkor rá kell csapni az asztalra és meg kell kötbéreztetni a telekomot.
Igen , ez sajnos egy kis plussz meló.
De el kell dönteni ,hogy foglalkozol a dologgal , vagy hagyod hogy a fejedre sz..janak jó magasról!1*-2*-3* fizetnek, majd ezután pillanatok alatt meg fogják javítani.
A telekomnál ez a bevált eljárás. Tapasztalatból mondom.
Jó pár éve előfizető vagyok...[ Szerkesztve ]
-
Beniii06
addikt
válasz lewisfm #106063 üzenetére
Érdekes hiba, hogy csak 5GHz-en jelentkezik, nincs több tippem vagyis lenne pl. más márkájú eszköz, de hagyjuk inkább, nehogy azt higgyék itt a topikban, hogy fizetett reklám.
Más:
Lesz valami nyilvános rendezvény manapság(sajtótájékoztató), ahol bejelentik az új csomagokat vagy csak lesz egy rögtönzött közlemény, hogy "itt van fizessetek elő a 'jobb' csomagokra" , lehozza pár 'nagy' oldal és kész? Azért kérdezem, mert holnap már péntek(flottás topikban megőrülnek ettől a naptól, hiába nem 13.-ára esik ) és ha már 2.-ától élnek az új csomagok, akkor hamarosan lejár az idő vagy esetleg szombaton is szoktak bejelentést tartani, ki tudja
-
törölt tag
válasz Beniii06 #106071 üzenetére
Semmi ilyenre nem kell számítani.
ÁSZF kirakják a szokott helyre. Szeptember 2.-án meg frissítik az oldalt az aktuális dolgokra és ennyi.Telekom kedvezmény egyszerűsítése és a kedvezmény mértékének csökkenése.
HBO GO opció árának csökkenése.
Spec 2 kivezetés.
E-pack bevezetés.
Kábelnet 1000 Mbit/s bevezetés.
Telekom számla bevezetés.Ezek a változások várhatóak.
-
lszlogal
senior tag
válasz Beniii06 #106071 üzenetére
Elvileg csak írnak egy közleményt. A változás csak a koaxot fogja érinteni, bevezetik az 1000/25-ös csomagot ED3.1-es területeken. 3.0-n nem tudom hogy lesz-e változás, konkrét csomagokat jellemzően a bevezetés előtt egy nappal, a pontos árakat a bevezetés reggelén közlik az ügyintézőkkel. Addig ők sem nagyon tudnak semmit. Vasárnap már meg fogják tudni neked mondani hogy a területeden milyen csomagok elérhetők, árat csak hétfőtől tudnak. Már ők is tűkön ülve várják, hogy mire jutott a vezetőség
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kalanchoe #106076 üzenetére
Ha van mobil előfizetésed is a Telekomtól, akkor össze lehet vonni az otthonival és egy számlán fogod kapni a továbbiakban.
Maradnak ugyan ezek a NET csomagok, nevük más lesz és kicsit drágább.
Persze aki nem vált az új portfólióra, annak maradnak az árak.[ Szerkesztve ]
-
SV21
tag
Akkor vajon érdemes még most gyorsan magenta 1 csomagra szerződni?
Optikás terület, iptv, spec 1 árakkal, amit nem mindenki lát a rendszerben...
1414 visszahívását lassan egy hete várom, elvileg leadtam az igényt az otthoni szolgáltatásokra, de az optika miatt vmit érvényesíteni kell(ett) az ügyintéző szerint, nem gondolnám hogy ez ennyi ideig tart.. -
kalanchoe
senior tag
Szuper , köszi az epack akkor is fog járni, ha maradok az eddigi csomagomnál? Tv-s csomagok is megújulnak vagy marad az alap/családi?
-
törölt tag
válasz kalanchoe #106081 üzenetére
TV csomagok neve és tartalma nem változik.
e-Pack
Bruttó -600 Ft az Otthoni számlád végösszegéből!
Előfizető abban az esetben válik jogosulttá Telekom Otthoni szolgáltatásokra vonatkozó e-Pack kedvezmény igénybevételére, amennyiben az alábbi Díjcsomagokból legalább egy Díjcsomagra vonatkozóan hatályban lévő előfizetői szerződéssel rendelkezik:
• Hang Alap 201909 díjcsomag
• Hang Hoppá Plusz 201909 díjcsomag
• IPTV Alap 201909 díjcsomag
• IPTV Szuper Családi HD 201909 díjcsomag
• IPTV Szuper Családi Mozi 201909 díjcsomag
• Sat Alap 201909 díjcsomag
• Sat Szuper Családi HD 201909 díjcsomag
Ez azt jelenti, hogy nem lesz e-Pack-re jogosult az akinek csak internet előfizetése van, illetve minden olyan számla, amin régi portfólió csomagok vannak.
Az Otthoni szolgáltatások e-Pack kedvezményének további feltételei:
• elektronikus számlaküldési mód (pl. elektronikus számla) választása;
• elektronikus számlafizetési mód (pl. Telekom alkalmazás, Telekom fiók, Díjnet, átutalás, csoportos beszedés, ) (Telekom üzletben történő bankkártyás fizetés nem tekinthető elektronikus számlafizetési módnak);
• a számla kiegyenlítése a számlán megjelölt beérkezési határidőn belül megtörténik;
• az Előfizető Folyószámláján lejárt határidejű számlából eredően tartozás nem áll fenn, sem elektronikus hírközlési szolgáltatásokra, sem ennek nem minősülő egyéb, a számlában feltüntetett díjakra, sem készülékvásárlásból eredő részletekre vonatkozóan;
• az Előfizető Folyószámláján nincs korlátozás alatt álló Előfizetői szolgáltatás.
Otthoni szolgáltatásokra vonatkozó e-Pack kedvezményre való jogosultság esetén Előfizető azon a Folyószámláján, amelyen a jogosultságot biztosító Díjcsomagot igénybe veszi, fix összegű, havi bruttó 600 Ft-os, Folyószámla szintű otthoni e-Pack kedvezményre jogosult.
A kedvezmény érvényesítése a havi számlán a Szolgáltató által automatikusan, külön Előfizetői regisztráció nélkül történik arra a hónapra vonatkozóan, amelyre teljeskörűen teljesülnek az Otthoni szolgáltatások e-Pack kedvezményére vonatkozó feltételek.
Az e-Pack kedvezményt Szolgáltató automatikusan biztosítja, Előfizetőnek arra külön regisztrálni nem kell. -
Kékes525
félisten
A F@ST 3686 V2 MAGYAR TELEKOM modemem újraindítása után is ma reggel nagyon rossz az internetem (Net M 300/20). Van valami probléma a Telekom hálózatával (Szeged, Tarján városrész), vagy csak nálam ilyen rossz?
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
törölt tag
válasz #78121280 #106078 üzenetére
Maradnak ugyan ezek a NET csomagok, nevük más lesz és kicsit drágább.
Magyarul ,ha nekem van internet és hoppá plusz telefon előfizetésem és aláírok az új csomagra, akkor kapok
600Ft e-pack kedvezményt , amit tulajdonképpen burkoltan el is vesznek , mert az új 300/20 (201909) internet előfizetés drágább lesz ?!Jól értem?
Mert ez így egy igazán jó ajánlatnak hangzik ! Ja,,,mégsem!
-
Atomantiii
addikt
A vezetékes telefon csomagok ára fog vajon emelkedni?
Mert még nekem a sima hoppá díjcsomag van, amivel csak telekomos mobilt hívhatok és a többi percdíjas, míg a hoppá plusszal már mindegyiket lehet hívni ha jól tudom, vagyis benne van a díjcsomagban.
Érdemes lehet-e átkötnöm erre a díjcsomagra vajon mert utána drágább lesz?
-
lszlogal
senior tag
válasz Atomantiii #106090 üzenetére
Szerintem addig válts, míg nem az új csomagok lesznek.
-
Beniii06
addikt
válasz #78121280 #106072 üzenetére
+(#106073) lszlogal
Akkor az összes lakossági net csomag lezárását csak arra értették, hogy az ára fog emelkedni?
Ennek az e-packnek nem az lenne az értelme, hogy környezetkímélően papírmentessé teszi a számlázást + befizetést és motiváljanak az átváltásra az embereket a kedvezménnyel(ha jól tudom, ezért támogatás is jár, nem is kevés) erre beépítik a kedvezményt az új csomagokba és a támogatást is felveszik, ügyes.
Arra azért kiváncsi leszek én is, hogy új csomagra átszerződés nélkül lehet-e majd igényelni e-packet otthoni szolgáltatásra.
[ Szerkesztve ]
-
kalanchoe
senior tag
válasz Beniii06 #106093 üzenetére
"Arra azért kiváncsi leszek én is, hogy új csomagra átszerződés nélkül lehet-e majd igényelni e-packet otthoni szolgáltatásra."
Ez azt jelenti, hogy nem lesz e-Pack-re jogosult az akinek csak internet előfizetése van, illetve minden olyan számla, amin régi portfólió csomagok vannak. -
sazo
tag
Sziasztok!
A barátom telekomos és segítséget kért tőlem router vásárlással kapcsolatban. A Telekomos routere egy Huawei HG8245H és a 90 m2 házban kevésnek tartja. Én UPC-s vagyok, a kérdésem az, hogy működik-e a Telekomnál, hogy a HGW-t bridge módba állítom és egy saját - mondjuk ASUS RT-AC66U routert állítok be neki?
Minden ötletet szívesen veszek.
Köszönettel:
Z
-
lszlogal
senior tag
válasz Beniii06 #106093 üzenetére
Az e-pack csak parasztvakítás, azzal is többet fogsz fizetni 100-200 ft-al a régi csomagodnál. A csomagok neve gondolom új lesz, új árakkal. A régi csomagok lezárásra kerülnek, új előfizetők nem vehetik igénybe őket. De viszont nem kerültnek kivezetésre, tehát váltanod sem kötelező.
A kedvezményrendszert változás gondolom nem érinti.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
[ Szerkesztve ]
-
Beniii06
addikt
válasz kalanchoe #106094 üzenetére
Nekem net+telefon van. Megkerestem a csomag pontos nevét, de a számlán nincs rajta(dátummal), csak a szerződésen találtam meg, e szerint: Alap 201809 van és csak Hang Alap 201909 díjcsomag. Egy számjegyet elnéztem, my bad, akkor nem jár az e-pack.
(#106097) lszlogal
Gondoltam, hogy ez lesz a reklámszöveg, hogy szerződést módosítsanak az ügyféllel az e-pack miatt(hangoztatva az előnyeit), mert "olcsóbb" lesz, beetetés.(#106098) Roli27
802.11ax-et is tud? Az komoly egy szolgáltatói eszköztől.
[ Szerkesztve ]
-
tibi14
tag
Sziasztok!
Tudom, hogy mindenki ezzel van most elfoglalva, és semmi biztosat nem tudni, de én is kérdeznék.
1 hete lejárt a hűség, az otthoni azolgáltatásokról, összeállítottam egy csomagot. Most ,hogy kivezetik a spec2-őt átkerültem spec1-be, és ha magentába is bemennék ezt az árat kaptam. Szerintetek az új csomagok előtt válaljak hűséget?
Mivel járnék jobban?Előre is köszi! (Telefonról vagyok boccs a hibákért!)
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Asszociációs játék. :)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi Mi Note 10 Lite - a kis pimasz
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gitáros topic
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- OLED TV topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!
- Ryzen 7 5700X / RTX 3070 / B450 / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB SSD / 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest