-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janusz001
őstag
Itteni szórólapon csak 150 -es csomag van.
-
viktorhu
veterán
válasz
#22718208 #105785 üzenetére
Nekem ma flipes üzletkötő kamuzott, pedig eddig velük még nem volt ilyen tapasztalatom
A régi 250-es koax csomagról akart átszerződtetni a 300-asra, de olyan szöveggel, hogy az sokkal STABILABB lenne. Kérdeztem, hogy technikailag miben áll ez a plisz stabilitás, azt felelte, hogy ez egy sokkal modernebb csomag, ami kiküszöböli a régi csomag gyerekbetegségeit
-
castiels
addikt
Sziasztok!
Szuper családi sat tv csomag érdekelne. Kinek milyen? HD csatornák szépen jönnek?
-
savior
őstag
Az új csomagokat hol lehet megtekinteni?
-
lszlogal
senior tag
válasz
cech19960320 #105791 üzenetére
Igen, egy idő után észhez fog térni.
-
cech19960320
tag
-
lszlogal
senior tag
válasz
cech19960320 #105789 üzenetére
A speedtest server le van terhelve, próbálj a JZT informatika KFT-re mérni. A boxok bekapcsolás után sokat gondolkodnak, kell nekik 5-10 perc mire észheztérnek. A csatornaváltás ugyanolyan marad, nekem is megfagy egy pillanatra a kép mikor váltok. Sajnos koaxon ez van. VDSL-en nem volt vele ilyen bajom.
Amúgy sem gyors szerkezetek ezek.
-
cech19960320
tag
Na ma végre kijött újra a "Telekom". Most egy másik alvállalkozó jött, és azzal kezdte, hogy az első gyökér volt.
Ugyan neki sem szóltak, hogy oszlopra kell mászni, de a másik szerelővel ellentétben ő simán behúzta a koaxot a padlásra, és az egész bekötéssel egy óra alatt végzett.Ami nekem elsőre fura de ti biztos jobban tudjátok:
STB-k mintha nagyon sokat gondolkodtak volna az első bekapcsolás után még egy csatornaváltáson is. gondolom ez a friss rendszer miatt van, gyorsulni fog picit ugye?
A netsebességre rámértem:
Speedtest (telekom szerver): 202/23 Mbit/s
NMHH: 526/24 Mbit/sqbittorrent: 55 MB/s, ergo ez valóban 500, nem 200
Ezt az eltérést mi okozhatja?
-
SV21
tag
Köszönöm mindenkinek a gyors válaszokat!
Nem is akartam nála kötni, csak kisgyerek mellett egyszerűbbnek tűnt, hogy itthon átbeszéli velem, bármi felmerülő kérdésre azonnal válaszol, stb..
Szokásainknak megfelel a mostani tv és net is, ezért semmiképp sem váltanék drágább csomagra.Ja és jött nekem azzal hogy ha telót is akarok kihozni (rokonnak lenne), akkor mindenre kell a két év hűség, na ezt én már több körön végigjártam, ez sem igaz... Persze abból is a samsungokat nyomatta, hiába mondtam hogy másik érdekel, gondolom most azt kell eladni...
Igen, optikás terület.
Rendelés előtt mindenképpen felhívom a központot, és újra végigmegyek minden apró dolgon.
Ha pedig minden tiszta, akkor online leadom az igényt. -
RoyBatty
aktív tag
Ne hidd el neki, ha nem rézdróton lógsz (márpedig az ezres net optikára utal), az iptv semmit nem vesz le a net sebességéből. Ha nem vagy heavy user, elég a legkisebb csomag, onnan mindig lehet fölfelé váltani hűségidő alatt is, ha mégsem lenne elég a kezdeti sávszélesség.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
+ mlinus
Optikán nem veszel sebességet és koaxon. Teljesen mindegy az IPTV szempontjából, hogy melyiket kötöd. Ezres netre nagyobb a jutalék valószínűleg. (Én is azt kötném, ha tehetném, mert, ha valami sürgősen kell egy évben 3-4x akár, akkor már megérte a plusz pénzt.) -
törölt tag
-
kabelmania27
Topikgazda
-
SV21
tag
Üdv mindenkinek!
SOS kérnék segítséget!
Korábban már írtam, hogy magenta 1 csomagon gondolkodom.
Ma újfent volt nálunk egy (másik, jóval rámenősebb, ennek okán legkevésbé sem szimpatikus) üzletkötő.Álláspontja szerint senkinek sem ajánl 1000-es netnél kisebbet, mert úgyis csak párszáz forinttal drágább, mint a legkisebb, és hát az iptv miatt is kellene, mert azt a 150-es net nem fogja bírni...
Ez valóban így van??
Vagy csak ahogy sejtem, minél nagyobb csomagot akar értékesíteni minél előbb, mert alig tudtam lebeszélni, hogy ma ne jöjjön vissza...Egy tv van egyébként, 10 éves Samsung, és amíg működik nem is lesz más.
Bárkinek tapasztalat hasonló felállás esetén? (Net S 150/50, iptv családi hd, egy Tv készülékkel)
Bármilyen információt köszönettel fogadok!
-
the_one
tag
Ma járt le a hűségszerződésem az "Otthoni internet 100"-as csomagra, amivel maximálisan meg voltam elégedve, mert a 100 mbps sebesség mindig megvolt. Eredetileg nem akartam hűséget hosszabbítani, de a telekom fiókban észrevettem, hogy Spec1 kedvezményes ajánlat van a címemre. (Tarros terület). Nagyon megérné újabb hűséget kötnöm, de tartok tőle, hogy hozzányulnak a vonalhoz, amit nagyon nem szeretnék. Pl. eszközcsere, bonding megszüntetése, stb.). Gondolom van lehetőség a Net S plusz visszamondásra, ha rosszul sülne el a dolog?
Jelenleg ilyenek a vonali adatok: -
kabelmania27
Topikgazda
válasz
inferno88 #105776 üzenetére
Amennyiben két iptv boxot kértél, alapértelmezésben utpkábellel fogják megoldani. Vannak egyéb megoldások is, de azokat a szolgáltató nem garantálja.
Ha az asztali gép mellett lesz a modem akkor onnan fogják elvezetni az uptkábelt az iptv boxokig.
Elvileg tudja az AC-t, érdemes fix csatornára állítani, ha nem felel meg használj saját routert.
Minimális kábelezést úgy tudod megúszni, ha földszinten van koax és csak egy iptvboxot kérsz, akkor lent tudod nézni a kódolatlan dvb-c csatornákat. -
válasz
DJ. Ru$y #105775 üzenetére
Két TV üzemel majd: Egy az emeleti hálóban és egy a földszinti nappaliban. Az asztali gép az emeleten lesz egy másik szobában. A TV-ket ilyenkor hogy oldják meg a Telekomos fiúk? Mondjuk legrosszabb esetben van egy TP-link routerem, amit eddig is használtam wifi-to-ethernet módban.
A HGW wifije tud AC-t és egyáltalán van benne elég szufla, hogy elérje az emeletet? A router topikban az Asus AC57U-t ajánlották en bloc.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
inferno88 #105773 üzenetére
Üdv!
Szintén koax lesz, szintén hgw modemmel, annyi változással, hogy a tévé nem dvb-c lesz hanem iptv, így a hgw modem és az iptv boxot utp kábellel fogják összekötni.
Egy előfizetéshez max három iptv box kérhető ha ez nem elég akkor a többi készüléken a kódolatlan dvb-c csatornákat lehet nézni. -
Sziasztok!
Most költözünk családi házba és az elérhető legjobbat a Telekom tudja ajánlani.
7400 Kaposvár Szigetvári utcában lesz a bekötve TV + Internet, a legnagyobb elérhető csomag 150Mbit-es + Szuper Családi csomag a TV(legnagyobb alatt eggyel).Eddig a fővárosban éltünk és UPC volt. A kérdésem az, hogy itt milyen technológia lesz szerintetek? Illetve a Telekom milyen eszközöket ad? Esetleg olyan okos dobozt, mint amit a UPC használ, tehát lesz benne WIFI, stb. vagy csak egy natúr modem és vennem kell router-t? Van bármi negatívum, amire készüljek? Magas késleltetés, stb?
-
Beniii06
addikt
válasz
viktorhu #105771 üzenetére
A vodás szál csak vicc volt már az elejétől kezdve. Írhattam volna 4G-t is, sebességben nincs nagy különbség B20-on és azért itthon is sagem ont van, csak észrevettem volna, ha sim-et is kezelne
Abban teljes mértékben ogazad van, hogy ez nem a végleges ár, de a tippem szerint 4-6000 között van értelme árban a csomagnak és a korábbi sebesség diszkurzushoz hozzá téve, kevés oldalon elérhető 3-400 Mbps sebességnél több letöltésnél HTTP-n, így sok embernek feleseleges lesz váltani, ha már az 500-as csomagot sem használják ki, maximum több user, több eszközzel esetben vam értelme.
-
viktorhu
veterán
válasz
Beniii06 #105764 üzenetére
A 10 giga az ED3.1 miatt van neki.
Nem Vodafone 3G-vel lesz
Ez a nagykereskedelmi ajánlat viszonteladónak, ezeket az eszközöket engedélyeztette a Vodafone a Telekom hálózatára, hogy vezetékes szolgáltatást tudjon nyújtani rajta, gondolom üzleti előfizetőknek.
Ugyanez vonatkozik az árakra is, ez a nagykereskedelmi ár, nem ebből fogják nekünk a kedvezményt adni
-
Túzok22
senior tag
válasz
Attila2011 #105747 üzenetére
Egyik hozzászólásodban említetted hogy csak akkor rossz a telefonvonalad, amikor forgalmat csinálsz a neten. Szerintem ezt én is letesztelem, kíváncsi vagyok hogy nekem jelentkezik e a probléma vagy sem.
-
Beniii06
addikt
válasz
#78121280 #105762 üzenetére
Lehet, hogy jobb a Kaon, de azért nem hiszem el a 10 Gbps áteresztőképesség reklám szöveget(kíváncsi vagyok ezt hogy sikerült kimérniük 4 db Gb Ethernettel, még ha hozzáadod a bejövő 1Gbps internet kapcsolatot és a WLAN-okat, úgy is kevésnek tűnik a 10Gb-hez képest.
Majd élesben kiderül, hogy egy letöltést elindítva + LAN-on adatot másolva újraindul-e, mint a sagem.Nem gondoltam volna hogy a Telekomos HFC és GPON hálózatokat Vodafone 3G-vel kell kiegészíteni bondinggal, hogy meglegyenek a garantált minimum sebességek, úgy lehet partnerek.
-
Beniii06
addikt
válasz
Beniii06 #105760 üzenetére
Szerkeszteni már nem tudom ,de azért kíváncsi vagyok, hogy kerül vodás ont és hgw A MAGYAR TELEKOM HÁLÓZATÁHOZ
CSATLAKOZTATHATÓ BERENDEZÉSEK LISTÁJA -raF@ST 5655V2 AC
Firmware verzió: SG3X10000001
Vodafone verzió. Bevezetve: 2019. június.F@ST3686v2
Firmware verzió:
FAST3686_VODAHU_3.128.0-
20190520
Vodafone verzió. Bevezetve: 2019. június. -
Beniii06
addikt
válasz
viktorhu #105756 üzenetére
Korábban én is 1000/50-re tippeltem külföldi mintára max. így én a dupláját tippeltem.
Ami viszont érdekesebb, hogy lesz pár új HGW is. A sagem 3890v3 mellé érkezik Kaonmedia cg3000 RGW! is(Vajon milyen chipset van benne? Puma?
) .
A 2-es számú mellékletben pedig elég sok "központ"-juknak leírták a címét, így xDSL kötése előtt könnyebb megbecsülni a távolságot a sebességhez stb.A harmadik melléklet szerint az 1000/25 ös csomag garantáltja 100/4 lesz és 4623 Ft lesz az ára, az hogy erre a kedvezmények hogy jönnek jó kérdés.
-
viktorhu
veterán
válasz
#78121280 #105708 üzenetére
Amióta a flipnél megbüntették őket, hogy először nem a konkurenciával közölték az új csomagokat, kevésbé rejtélyes a dolog:
Új sávszélességű Országos Bitfolyam Hozzáférés (Kábelhálózat Környezetben) termék bevezetésének közzététele (2019. július 1.):A Magyar Telekom tájékoztatja a Jogosult Szolgáltatókat, hogy 2019. szeptember 2-tól - a Magyar Telekom új kiskereskedelmi szolgáltatása bevezetésével egy időben - új sávszélességű Országos Bitfolyam Hozzáférés (Kábelhálózat Környezetben) termék kerül bevezetésre HFC hozzáférési hálózaton az alábbi paraméterekkel:
Letöltési sebesség (kínált/garantált): 1000/100 Mbps;
Feltöltés sebesség (kínált/garantált): 25/4 Mbps.Optimista voltam az 1000/30-cal. 1000/25 lesz.
-
Túzok22
senior tag
válasz
lszlogal #105743 üzenetére
Július utolsó pár napjában indult el itt Bagon és Galgahévízen a Telekom optikai szolgáltatása, Hévízgyörkön még nem, de ott is lesz. Igen, itt a három faluban a DIGI is kiépítette az optikai hálózatát, de ők még nem szolgáltatnak majdnem 1 éve valamiért. Igen, a GalgaKTV-t vette meg a Telekom (Kalásznet).
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 480 SSD + 1 TB HDD
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest