Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- TP-Link WR1043ND router
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Boss81
senior tag
Sziasztok!
Egy DS918+ Nas-t használok, van benne 2 db 512 Gb-os NVMe SSD. Kaptam a rendszertől egy üzenetet, hogy az SSD-k élettartama 10%, ideje lenne cserélni.
Valaki esetleg nem tudja mekkora belőle a max Méret amit belelehet rakni gyorsító tárnak? -
ikarus32
tag
Sziasztok,
Az alabbi problemara szeretnek megoldast:
ds 118nas miutan a digi megvaltoztatja a wan kulso ip cimet minden esetben nem sikerul tavolrol rakpcsolodnom, egy dolog segit a synology fiokomba belepve a quickconnect id-re kattintva, van valami olyan beallitas amivel ezt elkerulve automatikusan ilyen esetben megtortenne az atallas?
koszonom a valaszokat -
nagyúr
válasz urban racer #87291 üzenetére
-
Patice
Topikgazda
Idle nem vészes, nem hangosabb mint egy 8TB fölötti RED.
A seek zajuk nagy, amikor mozog a fej, akkor tudnak morogni. Attól függ milyen házba pakolod, hogy az átveszi-e ezt a rezgését.
Syno NAS-ban nekem asztalon rezonáltatta az egész bútort.
Most a folyosón van egy beépített szekrényben, rugós felfüggesztéssel.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
nagyúr
válasz urban racer #87284 üzenetére
Az Exos-ok mennyire hangosak?
-
urban racer
senior tag
válasz Hooper #87279 üzenetére
6 db 14 Tb Exosom van RAID 10ben. Hozza majdnem a 10 gbites sebességet Ha tudsz, X20-at vegyél, az kevesebbet fogyaszt, cserébe gyorsabb. Exos és red össze se haosnlítható, az exosnak a gold a wd megfelelője.
"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."
-
-
Borisz76
veterán
válasz Hooper #87280 üzenetére
Felesleges 1 db külön álló kötet.
Ha már 1 db lemezt áldozol azért, hogy lemezmeghibásodás ellen védve legyenek az adataid.....akkor már az utolsó lemezt is add a kötethez.
Így lesz 4 db lemez , 1 db SHR kötet és minden adatod védett 1 db HDD halála ellen.
Szerintem !
Persze a döntés joga a tiéd.
Mondjuk kipróbálod a 3 lemez - 1 kötet + 1 lemez - 1 kötet felállást.
Ha nem tetszik, akkor az 1 lemezes kötetet simán el lehet távolítani....majd a meglévő 3 lemezes kötethez hozzá lehet adni.
Feltéve, hogy megfelelő a mérete , kapacitása a lemeznek.
Egy SHR kötetet akkora lemezzel lehet bővíteni amekkora a kötetben található legkisebb kapacitású lemez !
PL : 2-2-4 Tb egy SHR kötetben.
Ehhet nem tudsz hozzáadni 1 Tb-s lemezt.
2 Tb-s vagy nagyobbat tudsz hozzáadni.
De ha nálad mind a 4 db lemez 16 Tb , akkor ilyen gond nem lehet.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Hooper
őstag
válasz Borisz76 #87096 üzenetére
Szia!
köszönöm szépen ez nagyon hasznos tipp
Variálnám akkor annyira a dolgot h a rendszer es appok védelme miatt az 1-2-3 lenne SHR es a 4. lemez egy külön álló, amiről nem szeretnék bizt mentést (filmek, sorozatok)
3x16 shr akkor 32gb védve es 1et használ “backupként” ha jól értem ugyanúgy mint a RAID5.Köszönöm!
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
seagate exos x18 16tb ajanlott 4 lemezes synoba (shr) vagy inkább érdemes a wd red vonalon maradni? Ez utóbbi 30-40%al drágább. 4db esetén már számottevő.
köszönöm! -
Borisz76
veterán
válasz Reinhardt #87275 üzenetére
Tényleg 3 eszközön keresztül érkezik hozzád a net ?
Melyikhez van hozzáférésed ?
Tehát melyik eszköz felületére tudsz belépni....?Optika bemegy a szolgáltató eszközébe....ez világos.
De az az eszköz egy router vagy micsoda ?
Ha router, akkor befelé optika....kifelé UTP kábel.
( Ettől még BRIDGE módban kell utána egy SAJÁT router )A ház routere.....na ezt nem tudom értelmezni.
Családi ház ?
Panel lakás ?
Társasház ?Magyarul azt kell tisztába tenni, hogy melyik eszköz milyen módon működik ?
- Router , útválasztó
- Acces Point , AP , Hozzáférési pont
3. pont.....mint írtam is :
Nem igen szerencsés ha 2 eszköz is router módban megy.
Szerintem ne OFF-oljuk szét a fórumot.
Itt lehet folytatni :
[Otthoni hálózat és internet megosztás]Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz Reinhardt #87273 üzenetére
- Melyik szolgáltató ?
- Min érkezik a NET a házba ? ( Optika , koax , ADSL , UTP )
- Mindkét eszköz router módban van ?
Mert az nem igen szerencsés.Digi esetén ilyen lehetőségek vannak : [link]
Ha a 2. eszköz AP módban megy, akkor azzal nem kell foglalkozni.
A Port Forward-ot a routerként üzemelő eszközben kell beállítani.Valamint érdemes ellenőrizni, hogy NAT-olva vagy e ?!
A router kezelőfelületére belépve a WAN oldalon, fülön látnod kell az IPv4 címedet.
Majd a [https://whatismyipaddress.com/] oldalon szintén nézd meg az IPv4 címet.
Ha azonos, akkor jó vagy.
Ha eltérő , akkor NAT-olva vagy .....vagyis a szolgáltató egyik alhálózatán.
Ezt a telefonos ügyfélszolgálattal meg kell szüntetni :
Kérni kell , hogy adjanak PUBLIKUS IP címet !
Nem FIX IP-t mert azt cégeknek lehet csak és havi díjja van !Amúgy a 2. variációt hogyan is kellene elképzelni ?
Net érkezik a SWITCH-be ? Mert az nem lehet...
Net első körben a szolgáltató eszközébe érkezik és csak ez után lehet SWITCH-et beiktatni.
Viszont ha a szolgáltató eszköze BRIDGE módban van, akkor utána kell egy SAJÁT ROUTER ami router módban intézi a PPPoE csatlakozást és ez után lehet kötni a SWITCH-et ha kevés lenne a port.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Reinhardt
őstag
válasz Borisz76 #87270 üzenetére
Olyan szerencsetlen helyszetben vagyok, hogy bejon a hazba a net ott egy router, roterbol megy egy switchbe, onnan az en routerembe.
Gondolom mindkettoben be kene allitani a port forwardingot, vagy meg tudom cserelni a sorrendet?
N → R → S → R
helyett
N → S → R
.........↓
.........R[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
Sziasztok
Synology Photo-ban be lehet állítani könyvtárra rejtett módot, vagy olyasmit, hogy jelszóval lehessen megtekinteni, vagy szűréssel?
Köszi -
Borisz76
veterán
válasz Reinhardt #87268 üzenetére
A Download Station résznél :
- Max peer / torrent fáljnál vedd le 100-ról...mondjuk 30-40-50-re.
- BT protokoll titkosítást ha lehet auto-ról tedd MINDIG-re.
- DHT -t kapcsold ki.A routerben:
- 16881-s portot kell beírni az External és az Internal portokhoz.
- Device IP-nél az NAS IP címét : 192.168.0.40
- Application name lehet mondjuk NAS-DS , amúgy tetszés szerint...ez neked szól, hogy tudd milyen eszköznek is nyitottál portot.
Kb ennyi.
Nálam is hasonlóan van és szépen tölt is felfelé a NAS.
Az "aszfalt" oldalon is aktív-nak látom a kapcsolatokat....bár inkább az NC-t részesítem előnyben.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
nagyúr
Sziasztok!
Jelenlegi 4 x 8TB SHR Raid felállásból szeretnék 3 x 12TB SHR Raid-re váltani. Kb. 9 TB-nyi adat van a jelenlegi tömbön. A költözést az alábbi módon gondoltam kivitelezni:
1. Konfiguráció mentése. (Itt elegendő a vezérlőpult / konfiguráció biztonsági mentése / manuális exportálás)
2. 1 db 8 TB-os HDD eltávolítása.
3. 1 db 12 TB-os HDD behelyezése.
4. 12 TB-os HDD-n SHR kötet létrehozása (milyen beállításokkal érdemes létrehozni a kötetet? Btrfs, stb. ilyesmikre gondolok).
5. Adatok átmásolása a jelenlegi kötetről az új kötetre.
6. Programok helyének módosítása a régi kötetről az új kötetre. (Ezt csak egyesével lehet megtenni, vagy egyszerre az összes módosítható?)
7. Maradék 3 db 8 TB-os HDD eltávolítása.Ez így járható út, vagy nem fogom tudni reprodukálni a jelenlegi rendszeremet hibátlan működéssel?
Köszönöm a segítséget .
-
nagyúr
válasz sziszi-fuszi #87261 üzenetére
Köszi!
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Immy
őstag
válasz Patice #87262 üzenetére
Igen, pont ezt akarom elkerülni, hogy a felhasználó az admin csoportban legyen
Azt gondolom, hogy valahol van egy titkos eldugott beállítás, amit be kell pipálni, hogy a felhasználónak legyen jogosultsága belépni a vastag kliensről.
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Immy
őstag
Igen, adminnal sikeres a belépés tehát a hiba nem network oldalon van.
Amennyiben más felhasználóval próbálok belépni, akkor a logban kiírja, hogy authorisation error. Sajnos nem tudok részletesebb infót találni a logban.Az összes jogot megadtam a felhasználónak:
Mindenhez (is) van read-write joga:
Milyen plusz jogosultságra van szüksége a felhasználónak, hogy be tudjon lépni a synology surveillance Client-el? Tekintve, hogy a klasszikus weben keresztül tökéletes az elérés.
-
Reinhardt
őstag
Hello,
Torrentezem egy DS218+-on, nemreg koltoztem uj helyre.
Miota itt vagyok egyszer factory reseteltem a NASt, es azota semmi/szinte semmi feltoltesem nincs.
Mit kell beallitani, hogy ujra legyen?
NAS/Router? -
nagyúr
Sziasztok!
Itt általában vásárlási és beállítási kérdések szoktak felbukkanni, nekem most lenne egy nyugdíjazásos A DS115J-m lassan 9 éves lesz, eddig szépen tette a dolgát, de gondolom örökké azért nem fog élni. A három fő indokból, amire eredetileg vettem, kettő részben vagy teljesen megszűnt, a harmadikat pedig egy rotuerbe dugott adattárral is meg tudom oldani, ezért valószínűleg nem veszek újabb NAS-t. Mivel a 9 éves NAS-ra és az 5 éves HDD-re nem látok túl nagy piacot, arra gondoltam, hogy megtartom a gépet és átállítom offline backup feladatkörre - hetente egyszer bekapcsolom, rámentem a mentenivalókat, futtatok valami egyszerű health checket (pl. S.M.A.R.T.), aztán kikapcs. Gondolom, a NAS-nak nem fog fájni ez a fajta szakaszos üzem, viszont vajon mit fog szólni hozzá a HDD? Nincs neki túl ritkán a heti egy "ciklus", ill. a heti kb. 30-60 perc üzem? Akinek van ezzel kapcsolatos tapasztalata, pls ossza meg.
Köszi!
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Jaded
őstag
válasz stigma #87226 üzenetére
Annyira nem is az a probléma, hogy megakad/megszakad a kapcsolat, a céges wifi nem túl acélos. Annak szerintem az a baja leginkább.
A fő probléma inkább az, hogy melegszik a telefon és így jobban is merül.Plexet nem keverném bele, Apple TV-n bőven sok az Infuse tudása.
Flacbox-ot, Roon-t megnézem
Egyébként Apple Musicozok, de saját mixek (meg úgy általánosságban mixek) nincsenek fenn és van olyan zene is ami nincs fenn. Viszont ugye tudná azt, hogy saját zenét tudnék feltölteni és az iCloud végzi a dolgát de azért tökölős és méretkorlát is van.
Nem használom egyébként sűrűn, de néha azért jól jönneRenault Megane IV Limited
-
bigdady
nagyúr
Hali
Az hogy lehet hogy ds appokon keresztül elérem kívülről a nasomat de a quickconnect.to-n keresztül meg nem? Pedig ott a PORT a végén
-
Borisz76
veterán
Bővebben ?
HDMI-n ? mert úgy nem is lehet....
A TV készülék wifi-vel vagy kábellel csatlakozik a routerre ?
NAS-on DLNA telepítve, engedélyezve ?Szolgáltatói vagy saját router intézi a kapcsolatot ?
[ Szerkesztve ]
-
Orcsi
aktív tag
válasz Multibit #87249 üzenetére
Elnezest, tenyleg nem voltam egyertelmu. 1gigas az uj netem (ezert mondtam hogy a starlink 6 szorosa )
DS Get-et hasznalok, probalom kihasznalni a Synolgy adta lehetosegeket, mast nem probaltam egyszerre max 3 letoltes futhat parhuzamosan.
elore is koszonom a tanacsokat
Same shit, different day!
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
A TV-n nem tudok csatlakozni a NAS-hoz. "Az eszköz leválasztva" üzenetet kapom. Már mindent újraindítottam, még a kávégépet a konyhában is. Mobilról elérem a fájlokat.
-
Multibit
nagyúr
Legyél egyértelmű! Mit értsünk passzolna a nethez sebesseg ugyileg alatt? Azt sem tudjuk, hogy konkrétan mit jelent nálad a nethez (nem írtad le, hogy milyen előfizetésed lesz/van). Ha 1 Gbps net előfizetést akarsz torrenttel kihajtani, akkor mindenképpen pluszos típusjelölésű Synologyt kell venned. Hogy pontosan melyiket, azt majd a fórumtársak fogják megmondani. Tudd, hogy torrent esetén sok mindentől függ az elérhető letöltési sebesség. Pl. a letöltő szoftvertől is.
[ Szerkesztve ]
-
BFeco
aktív tag
válasz merqree #87246 üzenetére
Szia!
Nálam automatikus mentésre a Synology Moments erre nem volt képes, csak ha nyitva volt az alkalmazás ablaka. Ekkor tette a feltöltési sorba pl. a tegnap készült fotókat és csak ezután kezdte el a feltöltésüket.
Ha nem nyitod még az alkalmazást napokig akkor is menti a fotókat a Synology NAS-ra?20QQS32H0U, 21HM007JHV, MRX33MG/A, 20XW0056UK, MQ1F3YC/A, SM-S908B/DS, GTR7 PRO 7940HS, XM22AL5S, QHora-301W, XGS1250-12, WBE660S, DS918+, TS-673A
-
BFeco
aktív tag
válasz merqree #87239 üzenetére
Szia!
How to solve my autotransfer problems on iOS?
Nem meglepően durva korlátozások vannak IOS alatt a külső programok háttérben való futásának. Nem is tud egy sem folyamatosan futni. Kivéve gyári programok. Még is megoldotta a PhotoSync app egy ügyes módszerrel.
Én megvettem ezt a programot, mert tényleg tud felügyelet nélkül automatikus fotó mentést a Synology NAS-ra is. Még sok más helyre, módon is.20QQS32H0U, 21HM007JHV, MRX33MG/A, 20XW0056UK, MQ1F3YC/A, SM-S908B/DS, GTR7 PRO 7940HS, XM22AL5S, QHora-301W, XGS1250-12, WBE660S, DS918+, TS-673A
-
windlord
őstag
válasz Patice #87243 üzenetére
Hat visszavette a tempot ugy 10kbit/s -re, nehezkes volt masolni rola.
Toroltem vagy 2tb mediatartalmat es kozben beengedett bongeszobol.
Kapott a seggenel egy resetet is, meg mar leallitast.Aramszunetek voltak, ezert kert tarolaskezeloben vizsgalatot.
Ott szepen levalasztotta a kotetet, atvizsgalta es ujra huzott szepen valamit. Azota megy.Kap egy szunetmentest szepen.
-
merqree
őstag
Szia!
iPhone-on:
- Be kell lennie kapcsolva a Fotók - "Letöltés és eredetik megőrzése" ?
Ettől függetlenül működik a Drive- A mobilalkalmazásban fotók mentéséhez a "biztonsági mentés - fényképek biztonsági mentését kell választani, vagy a fókuszált biztonsági mentést?
Nekem így van beállítva, nem pedig fókuszált biztonsági mentés.
- Időnként megerősítő kódot kér a nas kétlépcsős azonosítása miatt és így nem is szinkronizál. Ki kell kapcsolni azt?
Amikor a Drive-val belépsz, akkor is kéri a kétlépcsős azonosítás miatt a kódot. De amikor a kódot megadod, akkor be lehet jelölni, hogy többé ne kérje. És többé nem éri, teszi szépen a dolgát.- A háttérben futó alkalmazásoknál engedélyezni kell a synology drive-ot?
Nekem minden alkalmazásnál engedélyezve van, így ez is.
- Bezáródik a háttérben, ha a szinkronizálási feladatok vannak beállítva? Meg kell nyitni időnként?
Ha nem sikerül a fényképek biztonsági mentése, akkor figyelmeztet. Szinkronizálási feladatokat, mint ilyet én nem használom. (korlátlan mobilnetem van, a NAS pedig 1000/1000 NETen lóg)Mac-hez még nem tudok hozzászólni, iPad-en használom.
-
Orcsi
aktív tag
Sziasztok,
Egy olyan kerdesem lenne hogy adott egy 215j Synology NAS ami nagyreszt letoltesre film nezesre neha fotok nezegetesere van telepitve gigabites halozaton, de miutan bekotottek (15 ev varakozas utan) az optikai netet nem lett sokkal gyorsabb a letoltes pl mimt ami volt elotte Starlinkes neten, holott a sebesseg az kb 6x gyorsabb lett. barmi otlet hogy hol a hiba? lehet hogy a NAS kicsit oregecske mar?
elore is koszi a tippeket.Same shit, different day!
-
huan
őstag
Sziasztok
Synology Drive használóktól kérdezném, aki iPhone-val is és Macbookkal is használja:
iPhone-on:
- Be kell lennie kapcsolva a Fotók - "Letöltés és eredetik megőrzése" ?
- A mobilalkalmazásban fotók mentéséhez a "biztonsági mentés - fényképek biztonsági mentését kell választani, vagy a fókuszált biztonsági mentést?
- Időnként megerősítő kódot kér a nas kétlépcsős azonosítása miatt és így nem is szinkronizál. Ki kell kapcsolni azt?
- A háttérben futó alkalmazásoknál engedélyezni kell a synology drive-ot?
- Bezáródik a háttérben, ha a szinkronizálási feladatok vannak beállítva? Meg kell nyitni időnként?Mac-en:
- A MAcbookon lévő fotókat hogyan lehet szinkronizálni nas-al? Ugyanis ha a "szinkronizálási feladat" van választva, akkor hiába van a gépen kiválasztva a fotókönyvtár, abban létrehoz üresen Synology -drive-mappát és azt az üreset szinkronizálja a nas-al. Ha a "biztonsági mentés" mód van kiválasztva, akkor egy 0 bájtos Photos Library.photoslibrary fájlt ment és ennyi.Bocsi az értetlenkedésért, de akkor működik, ha fókuszálva elsötétül a kijelző, de nem életszerű, mert így is hetekig fog tartani annak a rengeteg képnek felmennie, vagy ha másik mód van, akkor meg bezárul a háttérben, legalábbis nekem. Mac-en meg totál nem ment képeket...
-
windlord
őstag
Segítséget szeretnék kérni!
Van egy ds118 -am, évek óta tökéletesen végzi a dolgát.
Jelenleg lanon látom, de nem tudok csatlakozni hozzá.
Web -en van, hogy eljutok a user / passw paroshoz de ennyi.
Smb -natom, de nincs tartalom.
A disk led sarga, a cucc tolt mint az allat egesz nap.
Eddig minden rendbe volt a jotettel.
Wd purple 6tb.Mit tudok tenni?
-
Patice
Topikgazda
Én Roon- t használok otthon és pár hónapja csináltak hozzá egy külön appot a szokásos vezérlő app (Roon Remote) mellé, ez a Roon Arc. Ezzel lehet távolról is saját zenét hallgatni az otthoni szerveredről.
DDNS és port forward kell neki publikus IP címmel.
A Roon maga fizetős, tudom nem olcsó, de komplett Audio ökoszisztéma, multiroom megoldás.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Aethel
aktív tag
Nem vagyok képben az ios-el, de én droidon Plexet használok, a plexamp app jóval okosabb mint egy DS Audio, bár azért nem tökéletes
Egy próbát megérhet..a plexamp fizetős részben van, de a lifetime licensz a plexhez akcióban megvan 30k-ból, annyit szerintem bőven megér (igaz én sorozatokat, filmeket is az egész családnak plexből szolgálom ki, így Nekem igazán megérte, ha csak zenére kellene lehet drágálnám) -
stigma
addikt
Hi, én csak instrukciókat adok, mert én már ezer éve spotzizok, de tavaly nem QC által használt távoli eléréssel tökéletes volt.
Amit próbálj ki kérlek:
- QC elérést helyi hálólól vagy mobilnetről pinegled meg, mert lehet pufferelési gond lesz.
- próbáld meg mobilnetről lejátszani mellette nézd a NAS-on a fő folyamatokat , mert lehet túlzerhelt a NAS, fut valami a háttérben.Music server esetén én Airsonic amit kipróbáltam Dockerben , android telón, ami tökéletes volt mint a DS Audio.
első körben ezt nézd meg. Nem tudom mennyire jó , talán Plex/Emby/ Jellyfin az ami talán ajánlok de az onkább médiára van kihegyezve.Sok iOS tapasztalatom nincs mert Sporify-t használok zenére, 15 év után váltottam Androidról iOSre, azóval még van mit tanulnom
[ Szerkesztve ]
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
-
stigma
addikt
válasz boborján2 #87222 üzenetére
Hi, nem kötekedésből , de tapasztalatból tudod, hogy lassabb?
J4005B és j4105 ITX lapom volt ds920+és ds918+ loadereket használtam annó kb 1-1,5 perc volt a boot, ami után ugyanugy lehetett használni mint egy gyárit(kivéve a syno fiokhoz köthető appokat)
Mostani DS423+ kb 1 perc mire a boot + sok dokcer app betöltődik, de nekem a XPeno esetén a frissítéa volt a gond ezért váltottam gyárira.Amúgy NAS-t ritkán indít újra az ember, kb ennyit bárki kibír, mig talán picit lassabban bootol.
Itt azt kell eldönteni ha valaki nem gyárit épit mi a fontos-> a pénz amiből NAS-t épitesz vagy az hogy a gyárival általában semmi baj sincs évekig(frissítésre gondolok)[ Szerkesztve ]
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Jaded
őstag
Sziasztok!
Létezik iOS-re olyan lejátszó, amivel lehet a NAS-ról tavólról (Quickconnectel) saját zenéket lejátszani? Van ugye a DS Audio, de sűrűn megszakad a kapcsolat és forralja a telefontRenault Megane IV Limited
-
Immy
őstag
A fő admin felhasználóval sikeresen be tudok lépni, ezért gondolom, hogy biztosan jogosultsági probléma, csak azt nem tudom, hogy pontosan mi hiányzik neki....
Tűzfal nincs is bekapcsolva@Tamarel: átkapcsoltam és semmi változás. Első sorban http-n próbálom, szóval nem gondolom, hogy ennek befolyásolnia kellene.
-
stigma
addikt
válasz Scoobyte #87216 üzenetére
Hi, én csak ötletet tudok adni, dolgom OpenDNS-el nem volt sosem.
DDclient docker kénténert tedd fel : linuxserver/ddclient - Docker Image | Docker HubLehet konfogilni kell a NAS-on az openDNs DNS-et elötte: How to Set OpenDNS on Your Synology Device – Marius Hosting
Utána próbáld azt, hogy a ddclient.conf fájlt az alábbi tartalommal módosítod, amit itt látsz az oldalon:
Sync dynamic IP with openDNS service via ddclient – ManjaroItt ugye egy ddclint-et már a Manjaro Linuxon kondigolja service-ként, de te tedd fela docker konténert és próbáld meg szerkeszteni.
Utána logba nézd meg, hogy frissíti az ip-t vagy sem.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz Aethel #87215 üzenetére
Hi, igen tudsz építeni Syno NAS-t Xpenology a neve Pendrive-ról fut, de ezt inkább a topcijában kérdezd meg kérlek:
XPEnology - PROHARDVER! HozzászólásokOFF-ban annyit, hogy ha Xpenology gépet építesz a Quicconnect és a syno fiókhoz tartozó alkalmazásokat nem tudod használni.
Játékszervert nem ismerem, de szerintem egy J4125-ITX lap jó lehet neked 4 db Sata porttal, igaz abban notiram megy.
Drive, Photos, filestation minden van Xpenology-on, illetve van Plex is, illetve dockerbe bármit telepíthetsz.
Távoli elérésre egy fizetős domaint ajánlok, melyet Cloudflare mögé teszel be, és NAS-on egy Docker konténer segítségével frisíted az IP-t.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Scoobyte
csendes tag
Van valakinek tapasztalata OpenDNS Updater beállításán NAS-on? Akár DDNS beállításoknál akár docker containerben esetleg? Tehát NEM a DNS-t szeretném csak simán lecserélni az OpenDNS szervercímekre, hanem azt szeretném elérni hogy dinamikus IP esetén ha változik az IP akkor ezt az OpenDNS lekövesse automatikusan.
OpenDNS Home-ot szeretnék használni amiben a weben lehet speckó filteringeket beállítani (nem fix szűrő van mint a Family Shieldnél), akár domaineket tiltani, ehhez viszont kell hogy fusson a hálózaton egy gépen az Updater kliens ami jelenleg csak WIN/MAC va hivatalosan. A gond hogy az én gépemen (ami minden nap fut valamennyit) nem akarok szűrést ezért google DNS-t állítottam kézzel és emiatt nem megy az updeter ahogy kellene, jobb lenne ha a NAS intézné ami 0/24 megy.
Köszi előre is!
-
Aethel
aktív tag
Lassan lecserélném az öregecske DS116 gépem, főleg hogy egy ideje már jó lenne dockerizálgatni .
Viszont az ár-érték arányokon kissé fennakadtam, 2, esetekenként 3 vinyóra lenne szükségem, így a 4 lemezes nas jöhetne szóba de drágállom.
Van itthon elfekvőben 32 gb ddr4 ramom, így jött az ötlet mi lenne ha építenék egy saját NAS-t.
Azon gondolkoztam, hogy a DS116 átvenne egy időszakos backup feladatot ÉS amire a kérdésem lényegében irányul, kihaszálnám a Synology által adott featureket. DDNS, Synology Drive, stb..a PLEX meg torrentezés, esetleg játékszerver (ARK) pedig menne az épített gépről.
A synology DDNS funkcióját fogom tudni úgy használni hogy azon keresztül elérem kívülről az épített gépen futó szervereket is?
Vagy ez így baromság és eleve halva született ötlet? -
-
merqree
őstag
Teljesen más irány, és nem feltétlenül teljesen releváns, így információs jelleggel olvasd kérlek válaszom.
MACem nincs, de az icloudos fényképek mentését én máshogy oldottam meg.
A NASon beüzemeltem a SynologyDrive-ot, és telepítettem iPhonera, és iPadra is SynologyDrive-ot. Ezek után a készülékeken beállítottam a Drive-on belül, hogy a fényképeket mappákba rendezve töltse fel a NASra.
Így a /home/photos mappába, külön-külön (iPhone és iPad) menteve vannak a fényképek, és videók.
Az én beállításom a telefonon:
Hangsúlyoznám még egyszer, hogy eltér attól, hogy a iCloudból töltöd le, ugyanakkor mappákba rendezi a fényképeket.
Csak egy ötlet.
-
bencus3
tag
Sziasztok, tudnátok abban seíteni, hogy rádugtam egy külsö hdd a ds218ra és hogy lássam a hddn lévö video tartalmakat a tvn a video mappa alatt? Ezt be tudom valahogy állitani? Köszönöm
-
vbbb
addikt
Sziasztok, időponthoz kötött auto szinkronizált adatmentesre van valami Windowsos segedprogramja a Synologynak?
-
Immy
őstag
Közben úgy tűnik kezdek a megoldás irányába kutakodni.
Létezik windows kliens Synology Surveillance station Client néven, ahol már normálisan meg lehet jegyeztetni a jelszót.
Sikeresen fel is telepítettem, viszont semmilyen úton módon nem bírok bejelentkezni, hiába adtam meg az összes jogosultságot a felhasználónak
Surveillance station-ben külön ezt a felhasználót már manager-nek is beállítottam:
Bármi ötlet?
-
Immy
őstag
ubiquiti unifi uvc gen2
https://dl.ubnt.com/datasheets/unifi/UniFI_Video_DS.pdf
Azt gondolom, hogy ezt a synology oldalon kellene konfigurálini, mert a motion detection-t és a syno kezeli.RTSP protokolon keresztül jön a stream a surveillance-be. Ez az összes beállítás
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- További aktív témák...
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync i7-13650HX 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB W11 Garancia
- Hotwav Cyber 13 és Blackview Shark 9 Mobiltelefon
- Xbox 360 kinect
- ASUS TUF A17 FA707XI 7940HS / RTX 4070 / 16GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest