Hirdetés
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TheProb
veterán
egyelőre csak a film sample-jét néztem végig, azzal vitte folyamatosan ha mindent feltoltam legalább 3mp-ig, köszi.
Más: VPN-nek létezik megbízhatóbb, gyorsabb alternatívája? (hogy neten keresztül tudja filmeket nézni a VS használata nélkül? Ergó saját lejátszóval). Mert elég gyakran eldobálgatja a kapcsolatot vagy 5 perc mire megnyit 1-1 mappát/fájlt.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
senior tag
-
TheProb
veterán
Vmi nem oké itt...
A 20megát a rádugott USB-s külső vinyóról mértem, most próbáltam egy filmet áthúzni a gépre és 1-15 mega között ingadozott, de nagyon durván, olyan volt a grafikon, mint a hullámvasút... Ha közvetlen gépre dugom akkor 40megával olvas.Ha a belső HDD-ről másolom akkor se jobb a helyzet (20-22). Nem tudom sajnos milyen a benne lévő HDD, vmilyen régi seagate, még évekkel ezelőtt vettem.
Megnézni meg asszem nem lehet NAS-ból a típusát.
WD5000AAKS ennyit tudtam meg egyelőreMegnéztem és azt hittem, hogy a gép és a router között is cat5e van, de csak sima 5-ös, bár az is 100megáig tud elvileg, szal nem annak kéne lennie a szűk keresztmetszetnek sztem. Ami még érdekes, hogy a vadi új, gigás routerhez is csak cat5-ös kábelt adtak...
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
TheProb
veterán
a gyári syno kábelt van a router-nas között, az pedig cat5e
Eddig 20mega volt a max, ha 30megát hozta volna akkor nem sopánkodnék :/
Hát torrent kliensek mennek, lehet az szopta le akkor a sebességet.[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
A Cloud Stationnal sok tapasztalatom nincs (csak egyszer próbáltam, nem jött be), de ha esetleg nem működne a dolog ajánlanám a BTSync-et. Nekem főleg azért kellett, mert 2 gép + NAS közt történik a szinkronizáció (konkrétan szinkron, van hogy fájlokat szerkesztek az egyik gépen távol, és itthon folytatom az asztalin), és ez tűnt a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldásnak, de nem bántam meg.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
Az "előszinkronizálás" miatt lassú szerintem, mert most összefésüli a két könyvtár tartalmát, hogy ugyan az-e a kettő tartalma.
Én anno csak annyit csináltam, hogy a PC-men csináltam egy mappát, amit automatikusan szinkronizál. Na ebbe bedobáltam mindent, amiről szeretném, hogy másolat készüljön. CS meg szépen átmásolgatta a NAS-ra és nem volt konfliktus, meg hasonlók. OK, eltartott egy darabig, amíg áttolt minden fájlt, de szerencsére mindig tudja folytatni, ha a gépet kikapcsoltam és nekem azóta is jól működik.
A hivatalos Syno fórum véleményére azért kiváncsi lennék, hogy akkor szerintük mire való a CS?
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
iBoli
tag
Köszi, ez is valóban elgondolkodtató. Illetve azt is értem, ha a NAS általános performanciája miatt a Syno úgy dönt, hogy mondjuk egy torrent letöltési funkciót (amit nem tart elsődleges célnak) mondjuk lekorlátoz valamilyen beállítással. Ami érdekelne viszont az, hogy mi alapján korlátoz? Sok helyen találkozok olyannal, hogy a max download korlátozva 12,5 - 13MB/s értékre. Ami kb 100Mbit/s. De hivatalos megerősítést erről nem látni. Ez érdekelne igazán.
-
-
SanyiSay
aktív tag
Érdekes.
.. és üdv mindenkinek!
Én is épp ilyennel szemezgetek, kérdésem lenne amire még nem találtam választ.
Aztán lehet hogy volt csak elsiklottam felette, akkor bocsi.
A két usb-re kötött hdd-t kezeli mint a sajátját és megosztja ahálón, valamint a haszálaton kívülit ebből leállítja vagy ezt az energiatakarékot az usb-HDD csatolónak kell megoldani? Valamint hogy ntfs-t is kezeli akkor ez azt jelenti hogy nem kell újraformázni a meglévő vinyót csak beteszem aztán had menjen?Előre is köszi.
-
Borisz76
veterán
Nálam a pc-ben csak az SSD figyel.
Pont azért mert ha sok ( 5-6-7-8 ) HDD van a gépben akkor az nagyon lelassítja a boot időt.
Természetesen a nagyon fontos dolgokról van 1 biztonsági mentés a NAS-on kívül.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
nagyúr
Hmmm, a long smart test már 3 órája 90%-on áll, ez nem a legjobb ómen. Menet közben annyit megpróbáltam, hogy belecatolom a lassú file-okat a /dev/null-ba, és bizony az is lassan ment - ez nem szoftveres gond lesz...
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
Naszóval. Extended smart test lefutott 11 óra alatt, semmi hiba. Áttettem a PC-be a lemezt, ugyanazok a file-ok ugyanúgy lassúak. Surface teszt 2.2TB-ig gyönyörű, utána össze-vissza. A rekord: 256KB-os blokk 12 másodperc alatt. De bad sector az nincs
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Mezga Aladár
veterán
Ha ennyire problémás akkor én, hds teljes felület írás tesztet szoktam, az kideríti h., beteg-e adott szektor. Viszont adatokkal teli, akkor meg lehet nézni a szoftveres javítást.
Nekem volt olyan ssd-m ami 2 szektor hibát mutatott, használhatatlan volt, ráfutott az oprendszer és eldobta magát.
Ráengedtem az ellenőrzést, ott a szoft megjelölte hibásnak az adott területet, és utána ment tovább a rendszer.
Tehát fájlrendszer szintjén vette ki az adott területet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Minden ami hőszivattyú
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Tomb Raider Remastered I-III
- Mini-ITX
- Androidos fejegységek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- További aktív témák...
- Új állapotú HP,FullHD IPS,i5 8250,MX150 2/4GB DDR5 VGA,Magyar vil.bill,8-16GB DDR4 RAM,SSD+HDD
- Asus Rog Ally (2023) + Xg Mobile 3080 RTX
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Lenovo Thinkpad P14s Profi Tervező Vágó Notebook -50% Ryzen 7 Pro 7840U 32/1TB 780M Graphics 4GB!
- -60% Új, bontatlan Soflow SO X elektromos roller
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest