Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Facebook és Messenger
- TP-Link WR1043ND router
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz Hooper #93270 üzenetére
Be van kapcsolva hogy ha jelet kap az upstől akkor kapcsoljon ki (azonnal). -
egy kis időt azért adhatnál neki, nálam pl. alacsony akkumulátor szintig üzemel, bár évente max. 1 áramszünet, ha van. Nem biztos, hogy jót tesz neki egy 10 másodperces áramszünet, ami elegendő ahhoz, hogy úgy érzékelje, hogy le kell kapcsolnia.Az utóbbi pár hétben többször is lekapcsolt a szünetmentes (vagy áramkimaradás, vagy saját hibája miatt - volt hogy a konnektorban se volt áram szóval még keresem az okát..
- úgy érted, hogy a szünetmentes "SHUKO-jában" nem volt áram? Lehet, hogy haldoklik az akku.
UPS környékén keresném a hibát.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
őstag
válasz Hooper #91360 üzenetére
Filrendszer tekintetében ezt Basic vagy külön állóban is SHR-ként érdemes létrehozni?
Én mindenképp SHR-be tenném, nincs semmi hátránya.Másik kérdés: A snapshotot telepítettem, szeretném deaktiválni / törölni. Mi ennek a módja? A törléssel az általa létrehozott mentések által foglalt tárhely is felszabadul vagy azt külön kell törölni?
Sose próbáltam, szerintem első körben töröld az összes snapshot-ot és az ütemezéseket."Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
Patice
Topikgazda
válasz Hooper #90357 üzenetére
Rezonál a fém belső váz a műanyag burkolattal és ez felerősíti a seek zajt.
Emeld fel óvatosan menet közben és akkor meglátod, megérzed.
Kell alá valami puhább anyag, amivel levezeted a rezgéseket.Mi az ami miatt kattog?
Hát látom ott van a DS, Médiaszerver, azaz indexelni is fog, meg hát az SHR maga is igényli, hogy tudjanak egymásról a vinyók.
Exos-ok ilyenek. Nálam külön szekrényben van, amit az összes hálózati kütyümnek építettem.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
-
addikt
válasz Hooper #90132 üzenetére
Lehet hogy idegen kötetként fogja felismerni és engedélyezned kell az importálását, de ennyi, összekuszálni nem fogja.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Protezis
őstag
válasz Hooper #89939 üzenetére
Ami tud LAG-ot, az mind managed switch. Az, hogy tud-e IP alapján hasht generálni, csak a konkrét eszköz manualjából derül ki.
Synologyn egyes USB-s adapterek működnek, de ez nem hivatalos megoldás, kicsit reszelni kell, no meg jót venni. Lehet neked ez lenne a legjobb, akkor a kliensenkénti max sávszél is nagyobb lenne (mert LAG esetén marad a gigabit, hacsak nem SMB multichannellel, meg hasonlóval játszol)
Használtan 20-30 ezer körül lehet korrekt 8 portos gigabites managed switchet venni, de kifoghatsz olcsóbban is.
Sima switchel is kipróbálhatod az adaptive load balancing opciót Synologyn, ahhoz nem kell semmi spéci hardver.
AiRLAC: 2.5 GbE-hez elég a CAT 5E.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
Protezis
őstag
válasz Hooper #89932 üzenetére
Igen, ez a dinamikus LAG, ami LACP-t használ (ez is egy jó kulcsszó). Egyébként statikus LAG-ot is tudsz használni, olcsóbb switcheknél előfordul, hogy csak az utóbbit támogatják. Sebességre mindegyik ugyanazt tudja, de az előbbi preferált.
Arra azért készülj, hogy 2 kliensnél nem biztos, hogy úgy fog működni, ahogy szeretnéd. A hash generálás olcsóbb switcheknél csak MAC address alapján megy, és ha a 2 kliens címére ugyanaz a hash, akkor ugyanazt a linket fogja használni, ergo nem nyersz semmit. Sok kliensnél egyre jobb a balancing. Amit tehetsz, hogy olyan switchet veszel, ami IP alapján is tud hasht generálni, és akkor IP megváltoztatásával elérheted a számodra kedvező működést. A Synology az IP hash generálási módszert nem mutatja UI-on, a MAC addresst használja. SSH-n belépve tudod IP alapúra állítani.
Dughatod őket másik switchbe, de akkor a 2 switch közti kapcsolat is bejön a képbe.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Hooper #89792 üzenetére
Az IOPs/latency meg az I/O blender fogalmakkal ismerkedj meg szerintem először. Az SSD Cache Advisort semmibe sem kerül bekapcsolni egy hétre mondjuk és megmondja hogy érdemes-e használni cache-t. Fotóknál pl. a thumbnailokon rengeteget gyorsít. De videó/médialejátszás esetén nem ér semmit mert az szekvenciális, azt kikerüli a caching algoritmus.
Kötet alapú a cache.
[ Szerkesztve ]
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
addikt
válasz Hooper #89783 üzenetére
Én beruháznék a+ra, fotóknál nagyon jól jön a cache + lehet hogy tudod majd a konténereket is hasznosítani.
+ Lesz Active Backup for Business is úgy
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Hooper #89780 üzenetére
Így még hosszabb lesz, én egyszerre csinálnám. Közben használható, csak lassabb, de nyugodtan másolhatsz rá.
Ár lehet rakni de lehet összekeveri a kötetneveket
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Hooper #89704 üzenetére
Jó lesz, pár napig eltart a tömb szinkron, várdd ki. (btrfs legyen)
Utána a régi megosztásokat becsatolod File Station alatt és elindítod ott a másolást."After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Bence_
tag
válasz Hooper #89630 üzenetére
Szia!
Anno így raktam össze, 3 lemez volt egy SHR kötet a negyedik pedig külön kötet, torrentnek, kamerának.
Aztán egy év után egybe raktam az egészet, jobb a helykihasználtság. Fogyasztásban nincs különbség, mivel a telefonok a nas-ra mentenek ezért így is úgy is megy folyamatosan, hiszen mindig éri valami "inger". -
Borisz76
veterán
válasz Hooper #89630 üzenetére
Én torrentezem....8 * 4 Tb van SHR-ben.
Szinte csak erre használom.
Pedig hát..."nem fontos" adatok. ( Filmek , Sorozatok )
Nekem hobbi.A merevlemezek legnagyobb ellensége a ki és be kapcsolás.
A folyamatos üzem , a közel állandó hőmérséklet jobb a lemezeknek.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz Hooper #89306 üzenetére
A DS416j adatlapja szerint a CPU egy Marvell Armada 88F6828 kétmagos, 1,3 GHz-n ketyegő modell ami nem egy acélos darab.
Ettől függetlenül általános feladatokra elég kell legyen.
Ami kevésbé jó hír, az a kevés memória.
Nem tudom, hogy ez bővíthető e ?
Ha igen, akkor megérhet egy próbát.
A HDD kapacitással SZERINTEM nem lehet gond.
Elmennek ezek a NAS-ok olyan lemezzel is , ami nagyobb mint ami a listán van....sőt olyan lemezzel is mennek ami a kompatibilis lemezek listáján rajta sincs....
Ez utóbbi biztos mert nekem is olyan lemezeim vannak amik a listán nem is szerepelnek.Esetleg felmerülhet még a támogatási idő mint olyan...
Általában 10+3 év a támogatás.
10 évig szoftveres frissítések és biztonsági foltozás.
Az utolsó 3 évben pedig csak biztonsági hibajavítások érkeznek az adott eszközre.
A 10+3 év a kiadástól számítva !!!
Azaz a DS416j modell : 4 fiók + 2016-os kiadás....
2026-ig teljes a támogatása.
2029-ig pedig biztosági foltokat is kap...A DS423 természetesen fejlettebb , erősebb CPU-ban és több , modernebb ( DDR3 vs DDR4 ) memóriában is.
Itt már a kötet mérete is nagyobb : 108 TB lehet akár...
Az új, 4 fiókos modellek összehasonlítása : DS423/DS423+/DS923+Nem tudnám egyértelműen azt mondani, hogy cseréld le újabb modellre....ha eddig neked megfelelt és csak a tárkapacitás a lényeg , akkor hajrá tegyél bele nagyobb lemezeket.
Ha számításba veszed a támogatási időt , az erősebb hardvert , akkor persze ...igen : irány a bolt egy új modellért.
Csak az ára az ami "elrettentő" lehet.
És akkor még nem vettél lemezt.
Nem irígylésre méltó helyzet !
Pár év múlva amikor az én DS918+ modellem is a vége felé jár támogatásügyileg....nekem is el kell majd gondolkodnom, hogy hogyan , merre tovább.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz Hooper #89299 üzenetére
Mindegy, hogy hány darab és milyen RAID , SHR kötet van.
A rendszer ( DSM ) MINDEN lemezre felkerül.Amúgy pedig feleslegesnek tartom a 3*XX méretű HDD-t RAID5-ben vagy SHR-ben...
Úgy, hogy a 4. lemez önállóan, külön kötetben van !!!
Legyen 1 db kötet SHR-ben ...mind a 4 lemezzel !!
Így MINDEN adatod védve van egy esetleges HDD hiba esetére !Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
urban racer
senior tag
válasz Hooper #87279 üzenetére
6 db 14 Tb Exosom van RAID 10ben. Hozza majdnem a 10 gbites sebességet Ha tudsz, X20-at vegyél, az kevesebbet fogyaszt, cserébe gyorsabb. Exos és red össze se haosnlítható, az exosnak a gold a wd megfelelője.
"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."
-
Borisz76
veterán
válasz Hooper #87280 üzenetére
Felesleges 1 db külön álló kötet.
Ha már 1 db lemezt áldozol azért, hogy lemezmeghibásodás ellen védve legyenek az adataid.....akkor már az utolsó lemezt is add a kötethez.
Így lesz 4 db lemez , 1 db SHR kötet és minden adatod védett 1 db HDD halála ellen.
Szerintem !
Persze a döntés joga a tiéd.
Mondjuk kipróbálod a 3 lemez - 1 kötet + 1 lemez - 1 kötet felállást.
Ha nem tetszik, akkor az 1 lemezes kötetet simán el lehet távolítani....majd a meglévő 3 lemezes kötethez hozzá lehet adni.
Feltéve, hogy megfelelő a mérete , kapacitása a lemeznek.
Egy SHR kötetet akkora lemezzel lehet bővíteni amekkora a kötetben található legkisebb kapacitású lemez !
PL : 2-2-4 Tb egy SHR kötetben.
Ehhet nem tudsz hozzáadni 1 Tb-s lemezt.
2 Tb-s vagy nagyobbat tudsz hozzáadni.
De ha nálad mind a 4 db lemez 16 Tb , akkor ilyen gond nem lehet.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz Hooper #87092 üzenetére
Szia.
Patice is írta már, hogy igen....működik a dolog.
Azaz 1 lemez mint önálló kötet, erre megy minden app stb...
2-3-4. lemezek pedig RAID5-ben.De....
Mi van ha az 1. lemez meghal ?
Nem fontos adatokról van szó , akkor azokért nem kár....
de minden más telepített APP ( Download Station , Audio Station , Photos...stb. ) is megy a levesbe.
Azaz ezeket újra kell telepítened és beállítanod.
Egy új lemezre...vagy a még működö 3 lemezes RAID5 tömbre.Másik a RAID5 tömb , ami 3 lemezből áll.
Idővel ha több tárhelyet szeretnél , akkor MINDHÁROM LEMEZ KICSERÉLÉSE UTÁN lesz nagyobb tárhelyed !!!Sokkal jobb megoldásnak tartom az SHR kötetet !
Ez rugalmasabban kezeli a lemezeket.
Sőt.....ha már 1 db lemezt arra áldozol, hogy a lemezeid / adataid védve legyenek lemez meghibásodása ellen....
akkor 1 db , 4 lemezből álló SHR kötetet javaslok !Ebben az esetben bármelyik HDD hal meg az APP-ok is mennek tovább gond nélkül és az adatokat is eléred !
Nem feltétlenül kell egyből 4 lemezes SHR tömböt létrehozni...
Az a jó az SHR-ben, hogy 1 db lemezzel is indulhatsz...
Aztán mehet bele a második lemez , kötet bővítéssel.
Ekkor lép életbe a lemezvédelem...azaz tükrözni fogja a lemezt.
Nem nő a tárhely....de lesz lemez védelem.
Aztán a harmadik lemez beszerelésénél már nőni fog a használható tár mérete......majd ha kell idővel a negyedik lemezt is hozzá lehet adni. Ezért is szép és jó az SHR tömb.Synology összefoglaló.
DSM telepítése, Alap és SHR kötet létrehozása,bővítése,javítása.
Bár még DSM6 alatt íródott ...már DSM7 van de a lényeg ugyanaz.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
gyugyo79
addikt
válasz Hooper #52896 üzenetére
"elméleti kérdés ha most csak úgy felcserélek 2 racket akkor a kötetet a fizikális helynek megfelelően átnevezi?"
Ez amire nem tudok okosat mondani mert még sose próbáltam és élesben nem is merném kipróbálni.
Lehet, hogy nem is kezeli úgy.Minden HDD-nek van egy egyedi azonosítója amit betárol elvileg amíg nem távolítod el addig 90% fent tartja neki a kötet számot ha meg eltávolítottad nem lehet vissza rakni szerintem DE ez se 100% !
Ráadásul ugye a rendszer a HDD -k elejét össze fogja és maga a rendszer partíció és a swap ott van minden HDD elején.
Egy bővítőbe le tudom neked próbálni holnap vagy holnapután ha nem felejtek el haza hozni 2 HDD-t .
Beteszem őket csinálok két kötetet és megcserélem őket ha ott működik akkor valószínűleg működik a NAS-ba is közvetlen ha nem akkor a NAS-ba sem működik 100% ...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Hooper #52892 üzenetére
4. 3TB-os diszk kivesz, 6TB betesz, alap kötet, 2. és 3. 3TB-os diszk tartalmát átmásolod. Majd 2-3 diszk ki, elsőként kivett 4. diszk be stb...
-
gyugyo79
addikt
válasz Hooper #52892 üzenetére
Belerakod a 4. üres helyre és átmásolsz rá mindent.
Ha bántja a szemed a számozás akkor az sz@pás mert én olyan 10% -ra raknám, hogy ha utána simán átpakolod a rekeszbe az működne ....
Az tuti, hogy a Synology nem adott megoldást a kötetek számának módosítására.Ugye az van még, hogy megcsinálod az első körbe a másolást utána vissza másolsz mindent usb/hálózaton -n a kikerült lemezre. Kiadatod az újat törölsz róla mindent és utána vissza teszed a már így üres helyre ahol a 3-as volt ...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Hooper #41461 üzenetére
Azért ez már nem a kimondottan 'kici ócó' kategória
Igaz, a védett teljesítménye ill. áthidalási ideje is tiszteletet parancsoló.Ahhoz képest hogy volt egy pont amikor az EATON 3S 550-et is elegendőnek ítélted meg - sőt, ha jól láttam meg is rendelted - ha lúd legyen kövér lett a végső megoldás.
-
KeelRoy
csendes tag
-
törölt tag
-
Hooper
őstag
válasz Hooper #41356 üzenetére
szünetmentes témán tovább pörögve...
Eaton 3S 700ast választottam végül, illetve nézek egy Eaton Ellipse ECOt (használt), a kialakitás meg a méret miatt az utóbbi szinpatikus ileltve line interaktív vagy mi ami elvielg jobb ..azonban egyik sem szerepel a synlogy listáján . ezekkel akkor nem is működik az USBs leállítás? a listán kb csak a 100ezres kategória szerepel ennyire finnyás lenne a 416?
-
törölt tag
válasz Hooper #41386 üzenetére
Kb. 7-8 ezer Ft-ba kerül az EATON 3S 700 szünetmentesbe az akku, ha kell.
(DE! Erre az információra úgyis csak évek múlva lesz szükséged.)Most látom, - ott van a paraméterek között - hogy élettartam kb. 6 év.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Hooper #41371 üzenetére
Én is cseréltem és a notebook helyett a PC-t dugtam a szünetmentesbe, mert ezt használom most már folyamatosan.
Nos, 385 másodperc lett az áthidalási idő (EATON 3S 700 DIN), - az eddigi 956 másodperc helyett - így az eddigi 10 percről 4 percre vettem le a beállítást. (Ennyit arról, hogy a PC mennyivel többet fogyaszt, mint a notebook.) Így sajnos csak 4 perces áramszüneteket fog túlélni a NAS, míg eddig 10 perceseket is túlélt volna.
Ergo nem érdemes alul méretezni. Én most is a 700-ast venném és nem az 550-est.
(Sőt még nagyobb teljesítményűt, de hát ugye az a fránya ár.)[ Szerkesztve ]
-
-
Borisz76
veterán
válasz Hooper #41371 üzenetére
Szia.
Nekem nincs szünetmentes tápom de már nézegettem korábban és tanácsot is kértem a választáshoz.
Ekkor írta valaki....azt amit te is szeretnél, hogy elég neki ha csak 2-3 perc áthidalást bír ki...amíg kikapcsol a cucc.
És erre jött egy nagyon jó és logikus magyarázat, hogy miért nem szabad ennyire rövid időre hagyatkozni.
Teszem azt, teljes terhelésen 20 percet bír a szünetmentes.
Beállítod, hogy 2-3 percnyi kakó maradt benne , akkor kapcsoljon ki.
Eddig ok.Visszajön az áram , beindul a NAS és elkezdődik a szünetmentes feltöltése is.
Ez a töltési folyamat azonban hosszú.....jóval hosszabb mint amennyi idő alatt lemerül.10 perc után megint elmegy az áram.....
Na itt kezdődnek a gondok mert a szünetmentes ennyi idő alatt nem töltődik fel.
Van kb 5 percnyi áthidalási idő...megint le kell állítani.Érzed a veszélyét ?
Nem azt mondom, hogy nem lehet így beállítani de szerintem szünetmentes esetében érdemes kicsit "túltervezni".....pont az ilyen helyzetek miatt.
Valamint a szünetmentes teljesítményét figyelembe véve kell ráakasztani a cuccokat is.
Teszem azt : Router + NAS -t kötöm rá.
Ha PC-t is rá akarom dugni, akkor nagyobb szünetmentes kell vagy egy másik darab.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Stanley-B.
őstag
Én ezt használom 2db Synology NAS-ra, Synology routerre, switch és még pár kisebb fogyasztású berendezésre (pl Raspberry Pi): [link]
Felismeri szépen a DSM.
NAS + ehhez a konfighoz én ezalatt nem vennék, bár ebből is inkább a nagyobb kapacitásút választanám ha az asztali géphez is kellene.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én EATON 3S 700 DIN gyártásút/típusút használok. Teszi a dolgát már vagy két éve.
A DS414Slim NAS, egy notebook, egy monitor, egy router, két switch, egy telefon és egy LED lámpa van rajtra, hogy még lássak, ha elmegy a delej. (Ezekkel kb. 956 sec az áthidalási ideje.)
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz Hooper #31504 üzenetére
Nem. Igazából az az adott gépen a helye a mappának. Egy backup felhasználóval több gép is menthető és a több gép több variációban.Mivel később hozzá pipálhatod a komplett meghajtót stb. gondolom úgy gondolták így egyszerűbb (Én nem ezt állítom, de amúgy nekem pld. jó mert könnyebben megtalálom ha valakinek valamit meg kell keresni és hülye barát módon több mappa is mentve van, hogy nehezebben tudjon olyan helyre rakni valamit ami utána nincs meg).
[ Szerkesztve ]
-
Hooper
őstag
válasz Hooper #31251 üzenetére
Sziasztok
Hp gen8on futó xpenology lecserélésén gondolkozom rendes Synology hw-re, a tisztább szárazabb érzés miatt - se kedvem se erőm nincs a "trükkös" frissitgetéshez, most is elszállt QC pl..
416J-t néztem ki ami árban bele fér.
Kérdésem az lenne csak hogy a "kevés" ram (512mb) hol ütközik ki?
Amire használom: pcről 1 hdd + dropbox szinkronizálása, fileok távoli elérése, okos tv és droid lejátszó innen tallóz, torrent, 1ip kamera, videostation a filmek kategorizásához...kb alap funkciók.
Köszönöm -
gyugyo79
addikt
válasz Hooper #25932 üzenetére
A Cloud Station Drive az 2 beállítást tud csak letölti az adatokat a NAS -ról a gépre így ha a gépről törölsz valamit a NAS-on megmarad vagy 2 irányban szinkronban tartja azokat amit a gépről törölsz az törlődik a NAS -ról is .
A Cloud Station Backup az a gépről ment mindent a NAS-ra.
Szóval ezek alapján kell kiválasztanod mi kell neked. DE ha zavar az hogy "tele szemetelte a NAS-t az előzmények tárolásával" akkor a verzió előzményeket kapcsold ki az adott mappára! Ha ezt megteszed mindenből 1 példány lesz csak biztosan.
Vagy simán felcsatolod a mappát és manuálisan indítasz egy másolást és ami már fent van a NAS -on nyomsz egy mind kihagyj-át (vagy felülírást ezt te döntsd el) amikor rákérdez, hogy mit csináljon az egyezőkkel.
-
Patice
Topikgazda
válasz Hooper #25932 üzenetére
Mivel letörölted a NAS-ról a csomagot, ezért a fájlverziók és az a mappa ahová a NAS-on szinkronizált (alap esetben adott user saját mappája, azaz home/Cloudstation) az törlődött.
A PC-s kliens dolga az, hogy a PC-n kijelölt könyvtárat és a NAS-on lévőt szinkronban tartsa.
Ha visszarakod a CS csomagot, akkor először a NAS-on a főmenüben állítsd be a fájlverziók számát, mert alap esetben elég sok szokott lenni. Ha ezt 0-ra állítod, akkor nem fog másolatot fenntartani a fájlokból. És még van olyan lehetőség is, ha jól rémlik, hogy ha a PC-n törölsz egy fájlt, akkor ezt megtartsa-e a NAS-on vagy sem. Ezt csak be kell pipálni.
Ezután még be kell állítani, hogy melyik user-nek engedélyezed a CS használatát.Ha ez megvan, akkor tudod a PC-s klienst belőni.
Egyik módszer, ha a NAS-on üresen hagyod a CS mappát, akkor a PC-n megadott mappába áthelyezed a cuccaidat és akkor elkezdi a kliens a szinkronizálást a NAS-ra (átmásolja). Ez persze idő, ha 2 TB-ról van szó.
Másik módszer, hogy a NAS-on a CS csomag felrakása és adott usernek engedélyezés után létrejön a home/Cloudstation mappa. Ebbe átpakolod a NAS-on a cuccokat.
A trükk a PC-s kliens beállításánál van, amikor csak egy üres mappát adhatsz meg szinkronizálandó mappának --> OK. Miután a kliensben ezt beállítottad és működik a kapcsolat, akkor ezután gyorsan áthelyezed az összes adatot a PC-s mappába és ekkor csak ellenőrizni fogja a fájlokat, hogy meglegyen a konzisztencia.Itt is el fog molyolni egy darabig az ellenőrzéssel, de jóval kevesebb ideig (sacc 2-3 óra), mintha a 2TB-ot áttolnád belső hálón.
Ebben az esetben a NAS-on a CS mappába rakott cucc prioritása magasabb, azaz, ami a NAS-on megvan, de a PC-n nem, azt át fogja másolni a gépre is. Viszont ami a gépen megvan, de a NAS-on nem, azt meg átmásolja a NAS-ra is, mivel ez a kliens dolga.
A végeredmény az, amire van a CS. Szinkronban lesz a két mappa.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
E.Kaufmann
veterán
válasz Hooper #21493 üzenetére
Nem biztos, hogy jó ötlet, de mindenesetre ilyenkor másra nem érdemes használni a NAS-t, ha feltörnék, ne legyen akkora gond belőle. Jobban járnál egy tárhellyel amúgy.
Mi kell hozzá?
- gyors internetkapcsolat, fix IP címmel
- regisztrálni a domain A rekordjába ezt a fix IP címet
- ha router (NAT) mögött van a NAS, akkor portátirányítás, hogy a TCP 80-as portra érkező kérések a NAS helyi hálózati címére, és azon belül a 80-as portra irányítódjon (HTTPS esetén ugyanez a TCP 443-as porttal)
- telepíteni/bekapcsolni/tartalommal feltölteni a webes szolgáltatást
-egy ima, hogy ne legyen semmi gebasz.Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Borisz76
veterán
válasz Hooper #14921 üzenetére
El lehet érni de függ a Raid típusától és kell hozzá a Link aggregáció.
Példa 4 db gigabites csatival szerelt 2415+ modell.Ha csak 1 db utp kábelt használsz akkor az elméleti 110/90 MB/s érhető el.
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz Hooper #11361 üzenetére
"Neked fut 24/7 a nas? tudom a REDek erre vannak tervezve de nem magasabb így a meghibásodási lehetőség?"
Pont ellenkezőleg.
Egy pc-nek vagy nasnak nem használ az állandó ki/bekapcsolás.
A folyamatos üzem "biztonságosabb" csak költségesebb valamivel.Tapasztalat....mindíg megy a gépem.
Csak restart szokott lenniSynology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
őstag
válasz Hooper #11346 üzenetére
Így össze lehet hasonlítani őket.
A DS115j kapásból nem tudja az ütemezett ki-, bekapcsolást, illetve a wake-on-lan-t, amit a 213j tud. Az IP kamerák kezelésénél is kevesebb FPS-t tud. Egyébként mindent tud a 115j is, amit szeretnél. (Személy szerint én még életben nem használtam sem a wake-on-lan-t, sem az ütemezett bekapcsolást, nincs is rá igényem, meg kamerát sem kötök rá, szóval nekem például ezek lényegtelen dolgok.)
Webszervernek lehet használni, de az meg terhelésfüggő, hogy hány konkurens user repül rá egyszerre. Ugye mind a vas gyenge lehet, de az otthoni sávszél is pillanatok alatt elfogyhat. Ha csak valami minimál tartalom van, amit csak 1-2 ember böngészik egyszerre, akkor jó lehet Más esetekben ajánlott inkább webhoszting bérlet valami profi szolgáltatónál, vagy még komolyabb igény esetén saját szerver elhelyezése hosztingszolgáltatónál.
[ Szerkesztve ]
The Amiga, Born a Champion
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest