- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asustor NAS
- One Hungary szerelő szerint nem lehet megváltoztatni a Wifi jelszót mert elmegy az egész net...
- Windows 10
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Adobe Photoshop
- Mikrotik routerek
- YouTube
Aktív témák
-
No.01
addikt
Az uj CheckROM "alapbol" milyen kernellel jo ki? ha jol sejtem akkor sima CF root ugye??
Annyira dicsiritek itt ezt a Sisa
kernelt, h lehet teszek egy probat...
-
smoli
aktív tag
Kernelcseréhez szólnék hozzá:
Gyakorlatilag a CF Rooton kivül még soha egy kernelt sem cseréltem odinnal.
Függetlenül attól, hogy tar vagy zip kiterjesztésű, mindig CWM-ből, a flash kernel opcióval cserélem, az adott kernelt fájlt kiválasztva.
Ily módon, még soha semmilyen gondom nem volt a kernelcserékkel.Más:
R2D2
Mi újság a moddolt Turkbey-jel? -
Flashhh
tag
Leomar revolution utolso verziojat hasznalom es fel szeretnem tenni az uj fejlesztesu CheckROM ot. Muszaj wipeolni vagy siman feltudom tolni ra CWM bol az ujat ? Nem igazan akarok wipeolni mert nem igazan tiszta a TBP backup menete, meg ha full wipeot csinalok elvileg eltunnek a képeim és minden más is rola, nem?
-
leslien
nagyúr
válasz
C.Brigante #30592 üzenetére
-
zseko
veterán
válasz
CrawLinG #30590 üzenetére
+ elnézve ezeket a lcd kijelzőket stb..hát én már biztos nem váltanék vissza s amoled plusrol de még sima amoledre se.óriási a különbség .....
Szintén, mikor a spicát vettem mekkora jó és szép kijelzője volt, most meg csodálkozom, hogy milyen fakó és színtelen az S2-höz képest
Érdekes dolog, ám a jóhoz nagyon könnyű hozzászokni
-
C.Brigante
veterán
srácok, jelenleg melyik video playert használjátok? melyiket ajánljátok?
-
CrawLinG
tag
tévedsz! baratomnak egy ponton a telefonján rozsaszin lett . fogta a samsung gyár futára, 2 napra rá kicserélték az egész kijelzőt és a keretet is.+ romolva volt a telo és rootolva, Magyarán le se szarták cserélték.
+ elnézve ezeket a lcd kijelzőket stb..hát én már biztos nem váltanék vissza s amoled plusrol de még sima amoledre se.óriási a külömbség .....
-
Rotate
veterán
nah zsír
megjött az USB OTG kábel
jó minőségű, és kipróbáltam zsírul működik
ha valakinek még esetleg nincs, és kéne olcsón akkor: [link]
olcsó is volt ( $1.65 ), és meg is jött aránylag hamar, 11 nap Hong Kongból
-
zseko
veterán
válasz
Gergőkee #30576 üzenetére
Kössz, átnéztem őket, angol nem az igazi, de valamennyire azért értettem. A kijelzőfrissítést csak poénnak szántam
gondoltam nem ennyire egyszerű. Rémlik is, hogy mikor még kísérleteztek az oleddel, volt cikk, hogy valamelyik színt nehéz megcsinálni tartósra, és tényleg mintha a kéket említették volna.
-
-
Rotate
veterán
válasz
joe2119 #30571 üzenetére
van aki azért vett ilyen telefon-t, hogy 2-3 évig el legyen vele (én)... de amúgy mindegy, ha beég gari idő vége előtt visszaküldöm... muszáj cserélniük, azért ők sem engedhetik meg maguknak, hogy egy ilyen kategóriájú telefon még a gariidő végéig se bírja... akkor senki sem venne samoledet...
-
zseko
veterán
válasz
Gergőkee #30570 üzenetére
Majd adunk ennek is egy kis kijelzőfelfrissítést, mint a régi tv-ken csinálták
Engem érdekelne a link, mert nem tudom hogy kereshetek rá angolul.(#30572) randras dehogynem tökéletes, csak be kell spájzolni kijelzőpanelből, ha már nagyon rossz a régi csak átcseréltetni és akár az új
(#30574) Rotate Én is 2-3 évre szánom legalább, jelenleg nem tudom elképzelni mivel vennének rá cserére. Mondjuk stabilabb videózás, meg projektor bele esetleg
Vagy nagyobb kijelző, de már amúgyis ez is a kezelhetőség határán van, ez a méret még megfelel nekem, és még zsebben is kénylemesen elfér, ettől nagyobb már gondot okozna, hiába tetszik.
Ja, vagy egy duplateljesítményű aksi lenne még csábító talán.
-
randras
veterán
válasz
Gergőkee #30570 üzenetére
Köszi mindenkitől a választ, nagyjából erre számítottam. Nálunk, HTC Sensation tulajoknál ugyan ez a helyzet:a kijelzőt körülölelő, egyben levehető hátlap miatt konstrukcióból adódóan fennáll egy típushiba: kinek durvábban, kinek kevésbé porosodik a kijelző és a GG közti rész. Komplett telefont cserélnek legtöbbször, illetve védekezni is lehet vele kijelző peremet takaró tokkal, illetve a cserélt eszközöket hajszárítóval lehet defendelni.
Úgy néz ki, megosztja az embereket a dolog, van akinek elő sem jött, van akinek többszöri javítással sem tudták megcsinálni (scapegt itt bujkál valahol), legtöbbünket viszont egyszerűen nem is érdekel, mert alig észrevehető.
Másoknál van death grip keményen, meg unresponsive képernyő (ezt szoftveresen kijavították), engem speciel az akkuidő borit ki, illetve a néha közel 50 fokos hátlap.
Szóval akkor az SGSII sem tökéletes, ez a lényeg.
Köszi az infót mindenkinek!
-
Gergőkee
aktív tag
válasz
DonDragonka #30566 üzenetére
Nem sok telónak van amoled kijelzője, így nyugodtan mondható sgs és sgs2 specifikus defektnek. A htc ezért állt át amoledről...
Mint előbb már mondtam: keress rá az xda-n. Nem 5, nem 10 témát fogsz találni a problémával.
Idővel elő fog jönni (és erősödni fog). Ha mázlink van, akkor majd gariban cseréltetjük (ha kicserélik).Szerk.:
xda-n a hiba miértjére is van magyarázat. A kék szín gyorsabban öregszik. Idővel (évek) a kékek helyén csak szürke marad.
Védekezni nem lehet ellene. A fényerő csökkentése nem javítja annyival a helyzetet, mint amennyivel rontja a felhasználói élményt.Tervezett avultatás
-
leslien
nagyúr
üdv! melyik a legfrissebb gyári rom ami több fájlos?vki pls linket
-
DonDragonka
őstag
válasz
Gergőkee #30564 üzenetére
Én nem azt kérdőjelezem meg, hogy képes e beégni...
arról nem volt eddig panasz, hogy az SGSII-n is jelentkezik, legalábbis ezen a fórumon nem volt ilyenről téma
persze most hírtelen mindenkinek be van égveJesszus már megint ezt a rózsaszín kamera téma...
olyan hibát tud valaki ami SGSII specifikus? -
Gergőkee
aktív tag
válasz
DonDragonka #30538 üzenetére
Pedig az amoled konstrukciójából adódóan képes a kép beleégni a képernyőbe. Az xda-n tömegével vannak ilyen topicok, fényképekkel, videókkal alátámasztva.
Egy notification bar, egy állandó háttér (sokaknak a speedcam jelző progi képe) előbb-utóbb be fog égni.
Ha nem hiszed, akkor lökök pár képet xda-ról.
Sokan ezért tartják az amoledet alkalmatlannak a telefonban való használathoz.GorillaGlass: szerintem sem igaz a gg nélküli széria. Ennek ellenére azt mondom, hogy a gg sem csodaszer. Haverom gg-s Defyje csupa karc.
Továbbá a sárgásodás és a rózsaszín kamera folt sem urban legendeg, hanem valós gyártási, technológiai hibák...
-
R2D20208
addikt
válasz
SaMURaIDrAkE #30561 üzenetére
Beállítások/Alkalmazások/Fejlesztés/ USB-hibakeresés --> PIPA
-
SaMURaIDrAkE
tag
Nem tudja valaki, hogy miért csinálja a telóm azt hogy mikor feldugom a gépre kiírja hogy telepíti az új eszköszt stb de a SAMSUNG Mobile MTP Device ablaknál megáll és hiába zárom be visszaugrik.
KIES felrakva úgy működnie kellene és működött is hónapokig. Közben nem lett semmi felrakva ami bezavarhatna a telefonnak csak marketről játékok ilyesmi. A PC sem lehet baj mert újrahúztam.
Mikor a telót bedugom a gépbe látja a telefon és tudom is csatlakoztatni adatátviteli módba de a sajátgép nem látja a telefont.WTF? HELP
-
zelma
aktív tag
válasz
DonDragonka #30545 üzenetére
Ha már időjárás: az eweather szintén nagyon jó, ha nem a legjobb...
-
migabi24
nagyúr
Én az elsők közt vettem meg a GS2-t és szépen be is van égve a statusbar, csak piros színnél látszik halványan, de látszik, tehát ezt a beégés vitát le is zárhatjuk
-
ERPY
őstag
SiyahKernel 2.1 final ma várható.
-
Prien
addikt
válasz
Rotate #30554 üzenetére
Én is imádom ezt a telót és ahogy nemrég írta valaki, hogy a laptopját sem viszi,ha nincs olyan dolga, hát én is pont így vagyok vele. Van,hogy 2x töltöm egy nap,mert erről msn-ezek, híreket olvasok, játszok, na és persze mobilarénázok.
Nálam ki van használva rendesen. Nincs is a piacon jelenleg más, ami után vágyakoznék, ez a legjobb. Majd egy Note-ra kíváncsi leszek élőben, de az a +1 coll kb. +50k...
-
Rotate
veterán
amúgy nem rossz szerintem az aksi idő
az Optimus 2x-en sokkal rosszabb volt a helyzet
ma netezgettem napközben, twitter, volt pár perc játék is... 15 és fél óra után állok 9%-on, képernyő idő 4 óra 48 percszerintem ekkora kijelzővel ez teljesen vállalható eredmény
gyári Kiessel felrakott módosítatlan rootmentes XXKI4az esetek többségében ki fogja bírni reggeltől estig, este meg amúgyis fellógatom
elégedett vagyok, imádom a telefont
-
mycso
veterán
válasz
DonDragonka #30550 üzenetére
Gyári KH3-as rom, a tárcsázóm volt módosított (saját magam által, csak is a képek voltak benne cserélve), megnéztem másik tárcsázóval, azzal sem történik semmi...beszarás.
Közben találtam egy másik kódot, ez valami általános androidos lcd teszt lenne:*#*#0*#*#* de ezzel sem működik, a tabomon ez is bejön....háát passzolom mi lehet a hiba oka.
mod: Basszus, de hülye vagyok, hát persze fagyasztva van TBP-ban, csak már azt is olyan régen nézegettem, hogy így fejből nem emlékeztem rá
-
zseko
veterán
válasz
DonDragonka #30547 üzenetére
Akkor elképzelhető, hogy az én szemem káprázik csak
Ám az is eszembe jutott, hogy az nem is beégés, hanem pont hogy azért látható ott sötétebbnek (nekem legalábbis
), mert szinte sosincs használva az a rész úgy mint a többi, és így még nem voltak 'túlterhelve' a pixelek
Tehát ez 'inverz' beégés
Egyébként meg nem foglalkoztat, ezzel együtt is imádom a telefonom, és szerintem mindenki így van vele
A monitoromon is van egy pixelhiba, de mivel 60cm-nél távolabbról már akkor sem látom ha szándékosan keresem, pedig tudom hol van, nem zavar.
-
-
mycso
veterán
válasz
DonDragonka #30547 üzenetére
Jóóó, nekem erre a kódra az ég világon semmi nem történik ...
mod: a galaxy tabomon működik, de ezen az utolsó # beütése után, nem jön elő a teszt felület, hanem marad nyitva a tárcsázó, és eltűnnek amit eddig beírtam a tárcsázóba, tehát üres lesz és írhatok bármit újból...akkor ez nem jó, restart megvolt, de semmi változás
-
zseko
veterán
válasz
Az oled be tud égni. Van egy első generációs mp3 playerem (canyon cn-mpolede) azon nagyon szépen látszik is ez.
Hogy az S2-ben lévő panel be tud-e égni nem tudom, ám a képernyőtesztelésnél a piros színnél nálam nagyon halványan ugyan, de látszik a felső lehúzható panel, leginkább az energiatakarékossági jel.Lehet az én beírásommal találkozott, de már én sem emlékszem hogy ténylegesen beírtam-e ide
-
DonDragonka
őstag
válasz
randras #30541 üzenetére
Ohh ugyan már nem kell szabadkoznod. Természetesen mindenkit érdekel, hogy milyen teszt pontszámokat kap az új kütyüje, de ahogy ERPY kolléga is jól megaszondta, nem ez a lényeg. Mondok egy élő példát. Egyik kedvenc programom az Animated Weather. Ebben van egy olyan óra megoldás ami nekem a leginkább megfelel, és amolyan tipp topp animált időjárás képet is tud mutatni. Nos kérem a legutóbbi verzióig szaggatott az SGSII-n. Hiába brutál proci, hiába grafikus gyorsító, ha esett az eső az bíz képregénnyé vált. Persze jártam is a fejlesztő nyakára (váltottunk vagy 5-6 levelet a témában) és láss csodát a legutóbbi verzióban megoldotta a problémát és olyan simán fut minden animáció mint kés a vajban. Következtetés: hiába az erős masina, a csodás pontszámok, ha szutyok a kódmester munkája akkor az adott program akadni fog.
Továbbá, még csak véletlenül sem állítom, hogy kamu információval jöttél csak azt, hogy én nem emlékszem olyanra, hogy bárki akinek SGSII-je lenne beégésre panaszkodott volna.
Irulok pirulok, arról valahogy lemaradtam, átsiklottam az adott hozzászólás felett, miszerint itt valaki beégést emlegetett volna...Közben utána jártam és kiderült valóban élő a dolog a SAMOLED-es kijelzőknél, de számosságát tekintve elhanyagolható és csak nagyon rövid ideig találkozni a jelenséggel túlhúzott fényerejű kijelzőnél és generációkkal ezelőtti típusoknál fordult elő tehát van alapja a kérdésnek.
Mondom, ha bárkinek van ilyen tapasztalat azért szóljon! -
randras
veterán
válasz
Lejárt a szerk. idő aztán a linkekkel szórakoztam... Szóval nem a benchmark miatt jöttem, mivel nyilvánvaló a pont különbség, tegnap este mértem először benchmarkot, nem láttam eddig és most sem értelmét, csak kíváncsi voltam, mégis mennyi a különbség.
Amúgy meg nem kamu információkkal jöttem, hanem konkrétan 0 információval,a beégést most olvastam ebben a topikban.
Sensation topikba is bejönnek néha olyan kérdéssel, hogy el se mernéd hinni, sok a tévhit, az biztos...
-
randras
veterán
-
DonDragonka
őstag
válasz
randras #30534 üzenetére
Bocs randras, ez tulajdonképpen nem neked szól de a te kérdésedre is válasz...
Folyamatosan olvasom a fórum hozzászólásait, még ha nem is szólok bele állandóan, de itt vagyok...
Eddig csak olyan kérdések voltak az új emberektől, hogy ez meg az mennyire jó vagy nem jó. Könnyű e ROM-ot cserélni milyen az aksi stb stb stb...Valami megváltozni látszik. Rövid időn belül Te vagy a második emberke aki kérdez és mond is valamit a kérdésével.
Nemrég egy kolléga megkérdezte, hogy mi iagaz abból, hogy pár ezer(!!!!!) SGS II GorillaGlass nélkül jött ki, most meg te kérdezel ehhez hasonlót, a kijelzőbe égő képről...Hát kérem itt valaki nagyon hülyíti a népeket. Talán azon kevesek egyike vagyok akik végig olvasták az egész fórumot, minden hozzászólásával együtt. Soha senki még csak nem is említett beégő képet, a GorillaGlass-es baromsághoz meg már nem is írok semmit, hiszen aki kicsit is ismeri, hogy ez a panel hogy készül az még csak elképzelni sem tudja azt az állapotot, hogy véletlen mást raknak a készülékre, utóbbit persze generálhatja az a tévhit, hogy a GG nem karcolható, pedig de, csak éppen nehezebben mint mondjuk egy sima műanyag, vagy üveg, ha már üveg akkor viszont kevésbé törhető, bár ügyesen ezt is össze lehet hozni akár 10cm-es magasságból is...
Szóval, mi, tulajok, soha még csak hírét sem hallotuk a két említett "problémának" de találkozni sem találkoztunk vele. Persze, most szóljon az aki biztosan tudja, hogy nem GG-s a kijelzője vagy akinek bárhol bármi beégett volna rajta...
Mondom randras nem neked szól, mert kérdezz nyugodtan, a fentieket inkább csak úgy lábjegyzetnek szántam...
-
randras
veterán
Helló srácok!
Az lenne a kérdésem, van-e köztetek olyan, aki tudna húzott benchmark eredményekkel szolgálni? Aki úgy gondolja, hogy elég jó kernelt és romot használja éppen, és nem sajnálja rá az időt, futtatnátok egy-két tesztet (AnTuTu, Quadrant, Linpack, CF-Bench, ilyenek)?
Előre is köszi!
-
Gizmo94
veterán
-
-
Soound
tag
válasz
Bagoly81 #30515 üzenetére
Hozok egy hülye példát, egy autóban a motor a "kernel" minden más alkatrész pedig a "rom".
Kernel közvetlen kapcsolatban van a hardware-al, "ő" határozza meg azt, hogy proci milyen gyorsan megy, vagy mennyit zabál, és vele van kapcsolatban a ROM ami végülis az OS-t tartalmazza a saját szolgáltatásaival.
Régebbről az a nyers PCs magyarázat is megmaradt, hogy:
win xp az OS, azaz = a ROM
a driverek amelyek kapcsolatban vannak a hardverrel és őket használja az OS a működéséhez = kernel -
pzstm
titán
hmmm...ez a Siyah elég jónak hangzik...megvárom hogy kijöjjön a 2.1 és lehet felrakom...ha jókat írnak róla...(ezekszerint Stock ROM frissítés után kell egy CF-root és utána Siyah mivel nem Rootolt maga a kernel?)
(csak őszintén JIG nélkül félek ettől a sok Kernelváltástól meg ilyesmitől...pedig még "csak" 7-esen áll a számlálóm) -
zseko
veterán
válasz
F-ECT$ #30514 üzenetére
Hát igen, nem nagyon volt akkor időm használni. De folyamatosan a neten lógott.
Közben fel is tettem, hát ez gyorsan ment... még a spicás, többperces kernelcsere élt bennem, itt meg azt hittem meg sem csinálta, mert mire pislantottam fent is volt
Hülye kérdés, de cwm-nél mit kell választani ehhez, mert én inkább a spicás "régi módszert" alkalmaztam, újraindítottam recovery módban és úgy tettem fel?
-
-
Bagoly81
aktív tag
hát most bizakodom, amugy mit jelent ez a kernel? tök homály az egész
-
Soound
tag
[Egy érdekes cikk arról, hogy miért nem lesz "soha" ICS Samsung telefonon.]
Ugye bejelentés alkalmával is hangoztatta az arc, hogy olyan kezelőfelületet akartak ICS-hez ami szerethető. De pont azért kevésbé kedvelt android, mert ha eltérő telefonmárkát veszel, android mindig más és más formában köszön vissza. Miközben iPhone-on iOS mindig ugyan olyan "formában" tartja veled a kapcsoltot.
-
zseko
veterán
válasz
F-ECT$ #30504 üzenetére
És ez mást nem is befolyásol? Még én is a gyári rommal használom, csak rootolva van, nekem jelenleg tökéletesen megfelel- és tökéletesen működik- így is. Már jól belaktam az egészet (és a spicánál igencsak beleutáltam a folyamatos cserélgetésbe).
Az új kernelt odinban pda-ba betallózni és úgy telepíteni, vagy recoveryből? Vagy kernele válogatja?
-
Bagoly81
aktív tag
Siyah-v2.0-CWM.zip ez fenn is van, kiváncsi vagyok hoz e valami ulyat, de ebből van 2.1 is azt nemigen találtam meg
Aktív témák
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Apple iPhone 16 Pro 128GB 2026.03.09-ig Apple Garancia 100% Akku Újszerű állapotban!
- iPhone 12 64GB Fekete Független - 87% Akku
- Samsung Galaxy S21 Ultra 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest