-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
Árpi001
senior tag
A mostani tévéket csináljak ilyen silányra
Ezért vannak még a háztartásokban 10 vagy 10+ éves TV k .
A mostani vásárlásokból,nagy esélyel nem lesznek ilyen "túlélők"..A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.
-
blakey
titán
válasz czako.g #113536 üzenetére
Pl.
LG tud Dolby Vision-t, Samsung tud HDR10+-t.
LG tud DTS-t, Samsung nem.
LG WOLED panel, Samsung QD-OLED.
Amelyik számodra szimpatikus és szükséges, az eldönti a versenyt.[ Szerkesztve ]
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
czako.g
újonc
Üdv,
Két készülékre szűkült a lehetőség vásárlás elött:
LG OLED65C41LA
Samsung QE65S90DAT
Mindkettőt láttam személyesen, de sajnos nem tudok dönteni. Ez már egyéni preferencia, vagy van olyan dolog, ami egyik/másik javra billenti a mérleg nyelvét?
Ps5-re lenne rákötve, netflix, max, disney, meg néha sportcsatornák mennének rajta!
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
blakey
titán
válasz movax #113528 üzenetére
A családban van két db 10 éves LG, egyiknél már vannak led problémák, de működik, másik hibátlan, van egy 19 éves Sony LCD, hibátlan. Ettől függetlenül törvényszerű, hogy van olyan, amelyik alig bírja 2-3 évig.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
movax
őstag
válasz Árpi001 #113531 üzenetére
Két tévében is ragasztottam vissza a leesett lencséket, ezt egyszerű javítani. De aztán az egyik egyszer csak meghalt, 4 év után, a másik 3 év után. Az egyik utódja szintén 3 év után kezd színes foltokat prezentálni a képernyőn és a fényereje is csökken, vagyis a LED-világítás/vezérlés haldoklik. Mindhárom LG.
-
Árpi001
senior tag
válasz sityupityu #113530 üzenetére
A régebbi LGk nél,mint amilyen az enyém is ,(2016) a háttérvilágitas adja meg magát
Kiég,vagy leesik róla a prizma.
Egyszerűen elöregszik a ragsztó.
És nagy fehér fénypacák lesznek a képen.
Ezt cseréltettem inkább..A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.
-
veterán
válasz Winnie The P #113529 üzenetére
Ha pontosabbak akarunk lenni, akkor szerintem is inkább az üzemidőhöz van köze és nem ahhoz, hogy hány éves. De hogy az üzemidejük drasztikusan csökkent az tény...
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
Winnie The P
őstag
válasz movax #113528 üzenetére
Ez azért sztem nem így van! Van egy Sony 2019-es vásárlás, és egy LG ami szintén 2019-es. Illetve van még egy Philips 82cm-es (32PFL5606H/58) azt meg meg sem tudom mondani, hogy mikor lett vásárolva.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
bolic
őstag
válasz Árpi001 #113526 üzenetére
Köszönöm. Sajnos a külföldi pótalkatrészek nagyon drágák, néha megéri teljes újat venni. Igen így van, ezért 4 vagy 5 év gari hosszabbítást kértem mindig, eddig legjobb az 5 év gari Média Markt hosszabbítás, sikerült megkapni a Gold kategóriát.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
Árpi001
senior tag
válasz bolic #113525 üzenetére
Grat.
Ma én is megleptem magam ég, utángyártott lg távirányítóval, dedikált 3D gombbal.
És a tv kapott teljesen új háttérvilágitást.
Úgy döntöttem inkább pár tízezer Ft, mint egy új tv.
Ami nagyon elszomorit, az az hogy már sokadik helyről jön az a vélemény, hogy már csak pár évre gyártják a tvket.
Lehetőleg a gari végéig.
De sok esetben azt sem érik meg....[ Szerkesztve ]
A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.
-
bolic
őstag
Na végre, órákon keresztül próbáltam feltölteni a képeket különböző eszközökről.
LG 80 centis FULL HD 32LQ63006LA TV távirányítót sikerült megkapni Belgium raktárból, teljesen ugyanaz a gombok, a feliratok is. Végre megkönnyebbültek a szüleim.Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
meke11
aktív tag
Kedfves Fórumtársak!
Akinek van 43 LG UT73 4K tévéje, az legyen kedves és mérje meg, hogy milyen széles a készülék.
Köszönöm!
-
Nheo047
csendes újonc
Sziasztok!
Van kulon LG OLED topic? -
Atom71
friss újonc
válasz LouiS22 #113487 üzenetére
Sziasztok!
OLED55A23LA - ra nem tudom elinditani a manuálisan letöltött, kitömörített frissítést.
lib32-starfish-global-secured-k8hp-minima-1303-04.50.63_prodkey_usb_V3_SECURED.epk
Média fájlt vagy letöltött felvételt keres az USB driveon.
LG_DTV könyvtár, FAT32.
Ha van valakinek tapasztalata, megköszönöm. -
pjen
félisten
Megjött a frissítés, kiváloan megy az ONE Tv a C.C. n. Lg Oled.B55.
-
rainman72
nagyúr
válasz Winnie The P #113515 üzenetére
Figyu,te választásod,én a másik topikban se szoktam azt mondani,hogy Lg-t ne.
Ki hogy látja.
Soundbarba ezt szoktam ajánlani,nekem is ez van,de van olcsóbban is.
Szerk. Már nem kapható.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Winnie The P
őstag
válasz rainman72 #113486 üzenetére
Szia!
Végül "csak" az 50QNED86T3A lett megvéve. Vasárnap be lett üzemelve. Sokkal szebb képe van mint a Sony-nak, viszont a hang az nagyon "dobozos".
Lehet projektor lesz hozzá.
Köszönöm a segítséget!Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
Szikravadász
csendes tag
Sziasztok!
75UQ8003 tv-n a műsorújság-oldalra lépéskor vagy ott programváltáskor az előnézeten (Mini tv) kb 2-3 másodpercig megjelenik az adott csatorna képe és hangja, majd "Az előnézet funkció ezen a csatornán nem elérhető. ..." üzenetet kíséretében eltűnik.
Az előnézet nem is érdekelne, csak az üzenetet mindig le kell okézni, ez eléggé bosszantó.
Kb 2 hete kaptuk, előtte a tv sosem volt behangolva, az első pillanattól ezt csinálja.
Lehet ezzel kezdeni valamit? Az is jó, ha teljesen ki lehetne kapcsolni az előnézetet.
(UPC/Voda/One, még UPC-s médiakártyával, szlovák területi beállítás, van firmware frissítés, de még nem mertem ráereszteni).
Előre is köszönöm. -
veterán
-
bolic
őstag
Teljesen kaphatóak eredeti LG TV távirányítók a fixpart oldalán, egyet rendeltem és nagyon drága az eredeti. 16k+ ára van. Jövő héten érkezhet meg, csak előre lehet utalni vagy online fizetésben részesülni, nincs utánvét. Szüleim nagyon örülhetnek, mert a főbb gombjai már kikoptatták, alig tudták üzemben tartani, úgy viselkedik mintha teljesen lemerülnének az elemek, pedig újra cseréltem és ugyanaz a szitu.
[ Szerkesztve ]
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
rainman72
nagyúr
válasz csucsu54 #113500 üzenetére
Nekem egy tavalyi 65UR73 alap tv-m van teljesen elfogadható képpel.
Ha akciósan kifogsz egy 7000-s sorozatot már az is jó igazából.Ha akarsz magic remote akkor a 8000-s vagy felette.Belepő nanocell nem sokat ad hozzá de meg lehet próbálni azt is ha nem túl drága.
Nano81-82T3 vagy Qned80T3.
Drágábban a Qned85-86T3.[ Szerkesztve ]
-
-
csucsu54
tag
Üdv!Még új vagyok ezen az oldalon.egy kis segítséget kérek!Van egy LG 49UN73 készülékem,már lassan 5 éves,le akarom cserélni egy 65"-osra,csak filmnézés,semmi játék,melyik lenne a jobb választás,UR,UT sorozat vagy Nanocell?Vagy talán samsung LED,bár szívesen maradnéK az LG-nél!?
[ Szerkesztve ]
-
LouiS22
veterán
válasz IntelKiller7 #113497 üzenetére
a hibakódra keresve friss reddit bejegyzések vannak. Azt gyanítják, hogy LG oldalon lehet hiba.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
IntelKiller7
veterán
Sziasztok.
Barátnőmnél van egy fene tudja milyen LG Nanocell TV. A legújabb decemberi WebOS fut rajta. Tegnap az Apps-nál az alábbi hibát dobta. p6.48 mz
Elkezd tölteni, majd pár másodperc után feljön a hibaüzenet, meg, hogy zárjam be az alkalmazást.
Nem igazán találok rá semmit. Kihúztam a TV-t, majd vissza. De nem segített rajta.
Egyébként tökéletesen működik minden funkció rajta.Valakinek volt már hasonló?
Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
Árpi001
senior tag
Sziasztok.
Létezik olyan okos tv,ami a távirányítóba integrált mikrofont használva,képes volna hangparancsra nem csak tartalmat,alkalmazást keresni,de csatornát is tud váltani?A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.
-
rainman72
nagyúr
válasz Winnie The P #113493 üzenetére
Mind1.
Az eArc akkor kell ha vissza akarod vinni a hangot mondjuk 1 soundbarba.[ Szerkesztve ]
-
Winnie The P
őstag
Szia!
Lenne még egy kérdésem. Mivel nálunk Digi (One) műholdas tv van, a beltérit melyik hdmi csatlakozóhoz csatlakoztassam (eArc)?[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
LouiS22
veterán
válasz skroy #113490 üzenetére
én frissítettem is. Chromecast welcome, nagyobbak lettek a főképerbyő ikonjai, illetve lineáris tv-nél a csatorna infónál lett egy tv guide kattintható menüpont. Egyelőre ezeket láttam funkcionális újdonságként.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
Winnie The P
őstag
Ja ja, a TCL. Igen beleolvastam a tv topikjába, és inkább lebeszéltem magam róla. Úgyhogy sztem marad az LG.
Köszi a segítséget.Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
-
LouiS22
veterán
válasz skroy #113488 üzenetére
OLED-re biztosan, a többi modellt nem tudom, csak tippelem, hogy hasonló a policy. Keress rá a sajátodra a támogatás között. Ha látsz friss, januári frissítést, akkor jó eséllyel igen
-
LouiS22
veterán
Megérkeztek a 2022-es modellre a webos24 frissítések, manuálisan már lehet tölteni, az OTA fokozatosan élesedik.
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
válasz Winnie The P #113485 üzenetére
Ezt csak úgy tudod megnézni ha online megrendeled aztán 14 nap alatt kiderül milyen.
50"-ban nincs is nagy választék ez meg a
TCL C805 kb.
De ha már rászánod a pénzt akkor inkább vegyél egy 48B4 oledet 300ért mert az ég és föld lesz a Qned-hez képest.[ Szerkesztve ]
-
Winnie The P
őstag
válasz Csabi_ #113484 üzenetére
Köszi szépen.
És neked is: rainman72Igazából max 50"-os tévét keresek lehetőleg min. 100Hz és nem horror áron, max 300k-ig. Tudom nehéz, de eddig a fent említett darabot találtam.
-
Csabi_
csendes tag
válasz Winnie The P #113478 üzenetére
Nálunk IPS panellel vannak.
https://www.displayspecifications.com/en/model/e98e3b4fÉn vásároltam a 65"-os modellből. Nappal szép képe van, de amint sötét van a szobában kijön az IPS+edge led gyengéje.
Csatolok pár képet. A valóságban nem ennyire durva a helyzet, a telefon sokat világosít rajta. Az egyik képen próbáltam csökkenteni a fényerőt, hogy valósághoz közeli legyen.
Én vissza is vittem emiatt. Engem nagyon zavart, hogy sötétben bevilágít oldalról.
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
válasz Winnie The P #113480 üzenetére
Mivel VA panel csak középről jó nézni.
A mozgással nem lesz gond mivel 100/120hz.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Winnie The P
őstag
válasz rainman72 #113479 üzenetére
Köszi a segítséget. A blooming kezelés nem tudom mi. A linken levő tesztbe beleolvastam google fordítóval
A betekintési szöget írja sok helyen, hogy nem valami jó. Szemből nézzük, és nem ablakkal szemben van/lesz. Digi/One műholdas van, sok focit /angol/ nézek, igaz nem mindig hd minőségben /spíler1/ nem hd csatorna. A labda a levegőben nem egy darabnak látszik hanem soknak, remélem valamit javul ezzel a tévével a helyzet.Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
rainman72
nagyúr
válasz Winnie The P #113478 üzenetére
[rtings] teszt hátha segít
Igazából ami gyengéje az az edge led lehet.
Előző évben ez a tipus mini led volt még ami sokkal jobb.[ Szerkesztve ]
-
Winnie The P
őstag
Üdv!
Jelenleg egy Sony 49,5"-os tévé van itthon, amit valószínüleg odaadunk a lányunknak. Helyette kinéztem az LG 50QNED86T3A típusú tévét. Sajnos már élőben nem tudom megnézni, mert nincs sem a MM-ban sem máshol. Kérdésem lenne, hogy van-e valamilyen "buktatója" ennek a típusnak?
Köszönöm.Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
fenergie84
addikt
válasz BrandonXXV #113476 üzenetére
Nekem van C2 is, az is jó szerintem, bár korából adódóan lehet csak a C3-ig mennék vissza.
-
BrandonXXV
aktív tag
válasz fenergie84 #113475 üzenetére
Ok.
És ha használt esetleg? -
fenergie84
addikt
válasz BrandonXXV #113474 üzenetére
Ha új, akkor C4.
-
BrandonXXV
aktív tag
42”-on melyik LG Oled-et érdemes venni, ha ilyesmire adnám a fejem?
-
ovoid
tag
Urak!
Tud valaki a webos-ről menütérképet valahol.
Természetesen jó lenne a legújabbról.....A fény, a sötétben, nem terjed.....
-
Kátai
senior tag
válasz Grand20 #113468 üzenetére
Hívd fel az LG ügyfélszolgálatot. Nekem több mint három év után (ha jól emlékszem), háznál, díjmentesen cseréltek kijelzőt, mert mint a bejelentés során kiderült, hogy a készülékembe gyári hibás kijelző került anno. Nagy mázlim volt. Itt valahol korábban már írtam róla. Egy próbát megér.
-
Grand20
csendes tag
Sziasztok!
LG65UP77003LB LED tévén ilyen vonal jelent meg a képernyőn. Mintha valami pozíció vonal lenne. Legalábbis remélem, és el lehet tüntetni. Szerintetek?
-
-
blakey
titán
Alapból korhatár van beállítva, azt kell kikapcsolnod a CI-kártya menüjében, az alap kód 0000. mindez a Vodafone (ex-UPC), pár nap múlva One TV kártyára érvényes. A kártya kézikönyvében le van írva.
-
LG OLED65C31 TV-n valaki tudja, hogy a "zárolt csatorna" zárolása hogyan szüntethető meg? Mármint, hogy sose kérjen többet PIN-t. (Vagy ezt adhatja úgy a szolgáltató, hogy ne lehessen feloldani?)
Köszi
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
skroy
senior tag
válasz zoltanha #113460 üzenetére
Próbáld meg ezt:
Menj a menüben arra a részre, hogy jelszó visszaállítása, de ne nyomj ok-t, csak állj rá.
Nyomd meg 2x a csatornaváltás FEL gombot, 1x a LE gombot, aztán 1x a FEL gombot.
Ekkor kéri a mester jelszót, ami 0313.Így visszáll a kód az alapértelmezettre, ami 0000.
-
Crimson56
csendes újonc
A Remote Control World: https://www.remote-control-world.eu/remote-controls-custom-general-c-304/?language=hu abszolut korrekt, teljesen megbízható, többféle távirányítót is rendeltem tőlük, évek óta megbízhatóan teszik a dolgukat. De még ezek is korrektek: https://k-elektronik.hu/ vagy https://www.eurobeat.hu/ tőlük is rendeltem, Panasonic, Samsung, LG.
-
veterán
-
LouiS22
veterán
válasz musli26 #113452 üzenetére
Az Allegro megbízható.
De inkább azt kellene kiküszöbölnöd, hogy eltörjön, elromoljon a táv. Ha nem dobálod, esik le, ülsz rá, borul rá folyadék, egy utángyártott táv is kb éveket kell(ene) kibírjon.
-
musli26
tag
Sziasztok!
Boldog karácsony nektek!
Nem találtam megfelelő topikot a kérdésemre ezért ide írom.
Van egy LG 6300 MLB tv.
Aminek eltört az eredeti távirányítója.
Vettem egy utángyártott távirányitót(AKB75095308).
Ami kb. 2hónap után elromlott.
Vettem másikat máshol az 1hónapot bírt ki.
Szóval szeretnék egy eredetit távirányítót.
Lehet okos(magic) is.
Honnan érdemes rendelni????
Nekem beadott pár oldalt pl:
www.remote-control-world.e
www.allegro.hu
De nem megbízható oldalnak tűnnek.
Előre is köszönöm a választ!Dell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold
-
zoltanha
csendes tag
Sziasztok !
Lg tv-nél a csatornahangoláshoz szükséges a PIN, de ez sajnos nincs meg nekem
Próbáltam már a “0000” és az”1234” kódot is , de eredménytelen.
van vmi megoldás erre ? Szerviz kellhet ehhez ? -
veterán
válasz Project: A #113445 üzenetére
Olednél ezt kell mérlegelni, hogy elég-e a fényerő. Már akinek. Aki "szemkifolyós" fényerőn használt korábban állandóan egy lcd-t annak valószínűleg nem. Nekem nem okozott problémát a váltás, mert egyik lcd tévémet sem használtam közel sem a max fényerőhöz még nappal sem. Több olyan ismerősöm van, aki besötétített szobában is olyan fényerőn használja a tévét, hogy nekem világos helységben is elviselhetetlen lenne.
A mostani oledem is talán háromnegyed erősségen van a nappali beállításnál. (Mondjuk oké, HDR-t nézve sötét szobában is 50 felett van hogy a HDR-nek legyen is értelme)
Tehát nálam nem volt gond a váltás. Cserébe kaptam olyan minőségű képet, amit semmilyen hagyományos lcd, mini led stb még csak megközelíteni sem tud.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
rainman72
nagyúr
válasz Project: A #113445 üzenetére
Ne menjünk bele minek mennyi az ára meg ki mennyit keres,nem ide tartozik.
Ezek a tv-k ennyibe kerülnek.
Vagy megveszed vagy nem.Kellemes ünnepeket mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
-
rainman72
nagyúr
válasz Project: A #113438 üzenetére
Nem én árazom a tv-ket hanem az Lg.
A B4 volt alzan pár napja 430e is az korrekt,a mostani ára határeset ahogy a C4 ára is.
Ezt már neked kell eldönteni mennyit szánsz.
Nem tudom hogy akarod használni,sötétebb vagy fényes helyen,utobbira jobb a C4.
Én egy Philips 718-t használok ami kb a B4 szint talán kicsit nagyobb fényerővel.
Tökéletes képe van igazából jelenleg nem is kell több,így szerintem a B4 is megfelelő lehet már mindenhez.Főleg ha tudsz várni is kifogsz rá egy jobb árat.(C4 is volt 500e környékén nem rég,résen kell lenni)
Első olednek megfelelő aztán majd később látod hogy van-e igény jobbra drágábbra.[ Szerkesztve ]
-
ovoid
tag
válasz Csabi_ #113442 üzenetére
Igen, és még a régebbi filmeken is ez a jelenség.
Legjobban talán a fekete szint beállítással lehetne korrigálni, de akkor meg beszürkül az egész, nehéz eltalálni, szerintem.
Csodás, hogy 10 kép üzemmódunk van, de nekem igazán állandóan az "Eredeti (Felhasználói beállítások)"-ban van, a többi annyira nézhetetlen..... Játék nálam nincs, arról nem tudok nyilatkozni.
Nagyítóval látom a széleken, hogy mintha lenne rajta fólia, de tépőfül nincs, ezért nem mertem még hozzányúlni.
Nálad hanyadik kalimpálásra jön elő a kurzor? A régi távja, mire felvettem, már be is adta, ezzel meg ventilátort kell játszani mire bejön, külön jó, hogy ha gombot nyomsz, eltűnik, és kezdheted elölről.
Azért remélem, hogy ez a tv is ( 55QNED80T3A ) kibír 5,5 évet.....A fény, a sötétben, nem terjed.....
-
veterán
válasz Franky2Ster #113439 üzenetére
Szerintem bármilyen mikroszálas törlőkendő jó (mármint az a fajta amivel a szemüveget is szokták törölni), csak minél nagyobb méretű legyen.
-
ovoid
tag
válasz Csabi_ #113416 üzenetére
Nekem is ez van, hasonlók az észrevételeim is.
De nálam a mi sötétebb az bizony nem látszik mi is lenne ott! Lehet mahinálni, de akkor szürkül az egész!
Egy biztos, ezek a tévék jóval megelőzik az adások minőségét!
A tieden volt képernyővédő fólia?A fény, a sötétben, nem terjed.....
-
Franky2Ster
senior tag
válasz sityupityu #113427 üzenetére
Esetleg tudnál adni támpontot, hogy milyen féle fajta kendőt érdemes be szerezni?
-
vieri2000
tag
Üdv! Szeretném megkérdezni 2 lg magic távirányító okozhat e problémát ha egymás melletti szobába használunk 2 lg tv t.
Az egyik OLed c4 a másik lg 42uk6950plb ? -
rainman72
nagyúr
válasz Project: A #113435 üzenetére
Panel,fényerő,proci... [link]
[ Szerkesztve ]
-
Project: A
tag
Mi a különbség?
OLED65B43LA
vs
OLED65C43LA
Mi jelenti azt a plusz 100 ezer forintot?
Egyedül hangban látom, hogy az első 20w még a második 40w...Köszi.
-
Midway
senior tag
Én a falra felszerelés után tiszzitottam folyadék nélkül. Több helyen volt rajta kéz nyom .
Jó minőségű mikroszálas kendő kell hozzá .!
Minden ujjlenyomatot leszedett. -
veterán
Egyébként ettől függetlenül van itthon képernyőtisztító folyadékom két fajta is, de nem használom őket. Ráadásul különböző összetételűek is a legtöbbször ezek, nem igazán bízok bennük. A fene tudja, hogy melyik csinálhat. Több típusnál is ott van a leírásban, hogy először kis felületen próbáljuk ki a biztonság miatt, hát köszönöm...És találkoztam már olyannal is amelyik maszatolt. Több fórumon olvastam már, hogy ha csak minimális koszról és jórészt csak porról van szó, akkor tiszta víz és mikroszálas kendő. Egy nedves, és egy száraz. Nekem bevált.
-
veterán
-
pjen
félisten
válasz sityupityu #113429 üzenetére
Az van az Lg honlapján: Képernyő tisztító folyadék, van is pár a neten. Én most kipróbáltam üvegen, egy szép zsíros tenyér nyomot a vadi új mikroszálas sem hoz le teljesen.
-
veterán
Száraz nem, de a vizes igen. Legalább két kendő kell, az egyik legyen enyhén nedves, a másik pedig teljesen száraz. A mikroszálas kendő kendő le fogja szedni a zsíros foltokat is, legalább is egy darabig. Ezért is írtam, hogy sokáig nem lehet egyet használni, mert később csak maszatolni fog.
-
pjen
félisten
válasz sityupityu #113427 üzenetére
Az rendben van de például ahol kis gyerek van és megjelenik a képernyőn pár zsíros, csokis nyom. Azt nem fogja lehozni egy száraz törlés.
-
veterán
"Mondjuk a telóm kijelzője is OLED és én már többször fújtam rá ablak tisztítót és nem lett semmi baja,"
Az rendben van, a telefon kijelzőjén kb bármit használhatsz, hiszen üveg, de a tévé viszont nem. Amúgy ha nincs összetapogatva, akkor minimális víz használatával minden lejön mikroszálas kendővel. Az is nagyon fontos, hogy sokszor nem lehet használni egy mikroszálast, mert csíkozni fog, időnként cserélni kell.
-
semetka
őstag
Én csak simán rálehelek a kijelzőre és amit a napszemüveghez adnak rongy törlőkendőt, azzal törlöm tisztára. Soha nem fújnék rá semmit.
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
pjen
félisten
válasz ovoid #113422 üzenetére
A makacs foltok eltávolításához enyhén nedvesítssük be a kendőt
vízzel vagy speciális kijelzőtisztító szerrel.Ezután gyengéden töröljük át a kijelzőt fentről lefelé haladva, széles mozdulatokkal, ügyelve arra, hogy ne nyomjuk rá túl erősen a kendőt a kijelzőre. Előfordulhat, hogy a csíkmentes eredmény érdekében másodszor is át kell mennünk a kijelzőn – ha így van, haladjunk ellentétes irányba a kendő másik oldalát használva.
Most már végkép nem tudom. -
pjen
félisten
válasz Franky2Ster #113419 üzenetére
Bocsi, ne próbáld ki. OLED Tv csak egy van a házban. A hagyományos lcd t törli a frost al. Azt is csak épp megnedvesítve a mikrószálast. Az OLED et csak száraz vagy ha kell egy nagyon kicsit vizzel megnedvesített mikroszálassal.
Mondjuk a telóm kijelzője is OLED és én már többször fújtam rá ablak tisztítót és nem lett semmi baja,[ Szerkesztve ]
-
Midway
senior tag
válasz Franky2Ster #113405 üzenetére
Mikroszálas törlőkendő, nekem az vált be .
-
ovoid
tag
A kézikönyvéből "Tisztítás
- Tisztításkor húzza ki a tápkábelt, és törölje át a készüléket egy
puha/száraz kendővel. Ne permetezzen vizet vagy más folyadékot
közvetlenül a TV-re. Soha ne használjon üvegtisztítót, légfrissítőt,
rovarirtót, kenőanyagot, (gépkocsihoz való vagy ipari) viaszt,
súrolószert, hígítót, benzint, alkoholt stb. a termék tisztítására,
mert ezek károsíthatják a terméket és a panelt. Ellenkező esetben
áramütés vagy a termék sérülése következhet be."
Persze, ezzel sem mégy, megyünk sokra.....A fény, a sötétben, nem terjed.....
-
pinnacle
nagyúr
válasz rainman72 #113417 üzenetére
Ezt honnan tudod? Akkor kinek gyártják az 50" és 85" IPS panelt?
[ Szerkesztve ]
-
Csabi_
csendes tag
Sziasztok!
65-ös méretben van az LG-nek középkategóriában (OLED alatt) jó ajánlata? Vagy más gyártónál érdemesebb nézelődni?
QNED80T3A -val van tapasztalatom.
Számomra a menüje lassú, a hangja dobozos gyenge minőségű.
A kêpe többnyire rendben van, de néha láttam sötétebb jeleneteknél fátyolos/ködös/füstös elmosódásokat a világos és sötét részek találkozásánál. Illetve az edge világítás miatt, sötétben felülről a fekete részeken látható világos beszűrődés. -
pjen
félisten
válasz Franky2Ster #113414 üzenetére
A deszt víz biztos nem fogja leszedni az esetleges ujlenyomatokat. Mért enné, a Kindle olvasót, Lg monitor tv t, szemüveget, telót is azzal tisztítok. Nem ecet, bió spiritusz.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz rainman72 #113412 üzenetére
Köszi! Ezt ismerem. Valami ilyen oldal volt, lehet pont ez , csak meg kell találni a megfelelő szűrést, ahol a gyártók összes TV-je fel volt sorolva, jelezve milyen panel van benne.
Érdekes, hogy minden márka 50" TV-je VA paneles. Illetve úgy néz ki, pont az LG-nek van 2db 50" IPS panele. -
blakey
titán
válasz AAtom #113410 üzenetére
2014-es modell, örülj, hogy még megy a YouTube. Ez a TV már nem a "smart" miatt lesz számodra érdekes. Amiért vetted (3D), amiatt használd, csatlakoztass hozzá egy TV-okosítót és minden problémádat megoldja.
-
AAtom
újonc
Vettem egy LG 65UB950V-ZB tv. Tudom régi gép, de a 3D miatt kellett. A hiba az vele, hogy a YouTube alkalmazása nem enged csak max: 720p videókat még ha 4K is a videó! A másik tv-n megy a 4k lejátszás! ( LG 55UM7450 PLA) Van esetleg valami megoldás erre a problémára?
-
Dwatti
addikt
Sziasztok szerintetek lehet web os.t frissíteni? 50UK6950PLB.AEE WebOS 4.2
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #113255 üzenetére
LG 50UT80003LA-t vett végül. Egészen jónak tűnik, 135k-ért meg pláne. Direct LED, VA paneles. Valamelyik oldalon láttam, hogy a TV-k méret és panel szerint fel vannak sorolva. Ha jól emlékszem az LG-nél a 50"-sek VA panelesek. Nem tudjátok melyik ez az oldal?
-
pjen
félisten
válasz Franky2Ster #113405 üzenetére
Nejem Frost ablak mosóval és mikrószálas rongyal törli. Rá spriccel és letörli.
-
Speeedfire
félisten
Hi,
van valami ajánlott beállítás 75UT80 tévékhez?Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Franky2Ster
senior tag
Nanoréteges LCD-t mivel lehet takarítani? Szemüveg törlő kendő nem vált be.
-
Crimson56
csendes újonc
Szerintem sem.
-
LouiS22
veterán
válasz ovoid #113400 üzenetére
És ha veszel egy bármilyen aftermarket távirányítót, megtanítod az LG kódjait és boldogan élsz? Feltételezem, hogy nem böngészésre használod a tévét
(Én sosem használtam az LG légegerét, idióta találmánynak tartom, de vagyok olyan szerencsés ,hogy van egy Logitech Harmony Elite-em, amivel mindent IS meg tudok csinálni a tiédhez hasonló hajtépések nélkül).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?