- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Debian GNU/Linux
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Az első az önvezető Volvo kamion, utána jöhet a humanoid robot
- TP-LINK routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
válasz deathtania #267 üzenetére
Büszke lehetsz anyád okos fiára, meg erre a hozzászólásodra is. Esetleg próbáld meg, hogy nem a hívogató sárga gombra kattintasz, hanem alatta arra, hogy mégis az új verziót akarod használni. Érdekes, nálam működött. Sőt, jobbat mondok, az Operában van levelező, tehát még meg sem kell látogatni a webes felületet...
Tudod attól, hogy odaírják, hogy szerintük nem kompatibilis, még lehet az, nem? Vagy ha egy térképre azt írják, hogy "emberevő mammutok szigete", akkor gondolom ijedten elkerülöd még a környékét is, mert hát mik nem laknak ott...
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
deathtania
senior tag
az opera jó, az opera szép, az opera az egyik leggyorsabb webböngésző, csak éppen pár fontos dolog hiányzik belőle.
ma feltettem a legújabb elérhető 10.10-es verziót. háááááttttt.......
egy oldalt akartam megnézni, azt sem hozta be, mert NEM VOLT KOMPATIBILIS!!!!
és ez a Yahoo!Mail volt. egyszerűen az kb 5 évvel ezelőtti kezelőfelületet hozta be az opera miatt, merthogy nem kompatibilis böngésző. hát akkor wakker.
régen használtam Operát, csak hát ha az ember nagyrészt emilezésre használja a netet, akkor azért fontos, hogy ne kelljen szívnia a szolgáltatójával.10 perc után lent is volt a gépemről...
-
-
Penge_4
veterán
válasz Stillywords #262 üzenetére
"Szerencsére nem vette át a Chrome-tól azt a szokást, hogy az utolsó fül bezárásakor bezáródik a böngésző is."
Pedig régen ebben is így volt, valahol a 9.5 körül került bele az, hogy alapértelmezett lett az utolsó fül bezárásakor új fül nyitása funkció, azóta a régi megoldás választható.
-
Stillywords
csendes tag
Üdv!
Nekem tetszik az Opera 10.50, reméljük a végleges verzió csak jobb lesz!
Szerencsére nem vette át a Chrome-tól azt a szokást, hogy az utolsó fül bezárásakor bezáródik a böngésző is.„Mert a holló is madár, s néha csak ő nem látja így...”
-
ntomka
nagyúr
Hát ez van:
spidey@Spidey-PC:~/Letöltések/opera-10.50-6177.linux.i386$ ./opera
opera [crash logging]: CRASH!!
/home/spidey/Letöltések/opera-10.50-6177.linux.i386/usr/lib/opera/opera got signal SIGSEGV at address 0804E712
Log was created here:
/var/tmp/crash20100102015427.txt
Killedツ Headphones on - World off
-
Penge_4
veterán
Attól függ. Én inkább úgy vagyok vele, hogy ritkán frissülő csatornákat Google Readerbe, ahol nem számít a 2-3 órás késés, aztán a Google Reader authenticated RSS-ét Operával olvasni, majd ott szűrőkkel szétválogatni, a gyakran frissülő (kommentek, ilyesmi) vagy fontos (Desktop team új buildek) feedeket pedig a böngészőbe.
ntomka: A hiba nálad van, nálam stabil ez is és a korábbi pre-alfa is stabil volt viszonylag. Ezt a hsz-t is ebből írom. Meg ha jól tudom cousin333 is ezt használja.
-
erdoke
titán
válasz Brutális eb #251 üzenetére
Ezzel mondjuk tökéletesen egyetértek, a kereső mellett az egyetlen Google termék, amit napi szinten használok. PDA-val is kiválóan lehet szinkronizálni. Ha sok csatornát követsz, böngészőbe épített kliens meg sem közelíti.
A legjobb aláírás a héten
-
Penge_4
veterán
válasz cousin333 #254 üzenetére
"némi stabilitásnövelésen túl."
Csak látnám azt a stabilitásnövekedést. Nem mintha az előző nem lett volna az alfához képest, de idáig semmi különbség nem tűnt fel. Egyszer már ez is összeomlott egyszer kétszer.
szerk: Vagyis igen, a gyorshívók frissítésekor nem omlott össze.
szerk2: És mintha gyorsabban küldené a hibajelentéseket.[ Szerkesztve ]
-
cousin333
addikt
Máris megjött az újabb előzetes a 10.5-ből: [link] Linuxra is elérhető, és <video> támogatást kapott, némi stabilitásnövelésen túl.
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz Brutális eb #251 üzenetére
Ha nem is feedenként, de tudsz kitenni az eszköztárra legördülő listát a hírcsatornáiddal. csak rákattintasz és megnyílik az adott elem listája.
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz VaniliásRönk #249 üzenetére
"Egy komplett oldalsávhoz vagy egy hírolvasóhoz képest mennyi ez a hely? Egy db. lenyíló elem, 0."
Nem értem, miért győzködjük itt egymást, semmi értelme, ha nem tudod másképp elképzelni a dolgokat, csak ahogy te megszoktad. A hírolvasó egy külön fül, egy a sok közül. Ha kell bekapcsolom, ha nem, akkor kikapcsolom, és akkor valóban 0 helyet foglal el, ellentétben a te teljes sávoddal (ami szélesvásznú monitoron még rosszabb). Különben is, ha 1 RSS egy lenyíló menü, akkor mondjuk 10 RSS hány lenyíló menü szerinted?
Én úgy vagyok vele, hogy egyszerre szeretném elolvasni a híreket, méghozzá mindegyik feedből. Ha pedig böngészés közben jön valami érdekes, arról kis üzenetben értesülök.
"Ezt meg megint hogyan sikerült így elérteni?"
Megint nem figyelsz eléggé. Én sem gondoltam, hogy túl sűrűn pakolsz ki oda dolgokat, éppen azért írtam azt, amit. Tudod, írónia.
"akkor ne kelljen állandóan odahajolgatnom a billentyűzethez, mert valaki kitalálta, hogy nekem azt nyomkodni kell aktívan."
Mint arról már szó volt, az Operában is van Személyes sáv, csak be kell kapcsolni (és igen, mindössze 1, azaz egy alkalommal). Ide meg már huzogathatod kedved szerint a könyvjelzőket, nem kell Shift sem.
"Ez megint félremagyarázás, az IE6 nem azért volt domináns, mert reklámozták, hanem mert a PC-k 90%-n futó OS alapértelmezett böngészője volt,"
Ha nem is a szó hétköznapi értelmében, de szerintem ez is reklámozásnak számít. Tudod: "Internet = kis kék "e" betű".
"Ennél sokkal, de sokkal bonyolultabb a dolog."
Megint lankadt a figyelmed. Én nem a személyes sávról, hanem a címsávról beszéltem.
"Az a kb. 20 képpont magas sor teljesen beleolvad a böngésző felületébe, nem tolja magát az arcodba."
Hát ez az, én a honlapokat szoktam nézegetni, nem az eszköztárakat. 24"-on az 1920*20 már nem is olyan kevés ám...
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
Brutális eb
addikt
Két hete váltottam a firefoxom állandó bellasulásai ill. fagyásai miatt.
A hajamat téptem 4 napig az rss olvasó miatt,hogy nem tudom kirakni a személyes sávra mint pl firefoxban.Azóta google readert használok boldog vagyok én is meg az operám is.Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
Penge_4
veterán
válasz VaniliásRönk #249 üzenetére
"Van egy tucat könyvjelző az eszköztáron, aminek a 80%-a évek óta ott van, amiket napi szinten többször használok, ezek vannak kipakolva"
Ezeket a személyes sávra vagy a gyorshívóra szintén kipakolhatod, amelyik tetszik.
"a többi, ami csak esetlegesen kell, azokat suvasztom be a Könyvjelzők menübe, akkor valóban túlélem azt a plusz kattintást, még a mappák között is navigálok."
Ezek pedig Operában is lehetnek a könyvjelzők között.
"Megfogod az egérrel a címet, és odahúzod az eszköztárra, oda, olyan sorrendben, ahogy akarod. Ehhez valóban több diploma és min. egy PhD kell."
Nem a könyvjelző sávról beszélünk. Például le az állapotsávra, vagy a címsávra hogy raksz könyvjelzőket? Én tudom (userChrome.css), de más nem biztos...
"Ott csak a címek vannak felsorolva, ami érdekel, azt természetesen megnyitom egy fülön."
1: Nem biztos, hogy meg akarom nyitni, mert
a.) Csak akkor akarom megnyitni, ha olyan kommenthez érek, amire válaszolni akarok, illetve olyan postot olvasok, amihez van hozzáfűznivalóm, különben miért nyissam meg? Azt hittem erre való az RSS, mert ha nem akkor ezzel az erővel egy nagy piros buborék is helyettesíthetné, ami szól, hogy x új tartalom az oldalon és nyissam meg.
b.) Ha éppen ez egy laptop, amin (a városban lévő hotspotok hiánya miatt) csak az otthonom és a munkahelyem között van net, akkor egy hosszabb vonat/busz út során végigolvasgatom azt a 2-300 új feedet, amiből megtartom azokat, amikre majd válaszolni fogok, ha online leszek.
2: Néhány feedet szeretnék archiválni, nem könyvjelző formában, mivel előfordulhat, hogy esetleg az oldal megszűnik, a post/hsz eltűnik, aztán volt, nincs. Helyette ott van az RSS feed, amit akár online szinkronizálhatok is a Gmail fiókommal."Már miért kéne ki-be kapcsolni az könyvjelző eszköztárat?"
Mert mi van, ha nem 1920x1200-as monitoron böngészek, hanem egy Netbook kijelzőjén? Ilyenkor minden pixel számít. A Firefoxban meg amúgy is nagy bumszli eszköztárak vannak, Operában lecsökkentem 40%-ra a méretét, kikapcsolom a menüsávot (igen, itt ezt is meg lehet oldani addon nélkül) és mindjárt több helyet spórolok, mint a Chrome az eltünedezős statusbarjával és a felső tabokkal.
Az F11 pedig nem alternatíva, mivel szeretem közben látni mi zajlik a rendszerben, tehát úgy az egész Windows taskbart látni böngészés közben.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz cousin333 #245 üzenetére
Milyen helyet vesz el? Egy komplett oldalsávhoz vagy egy hírolvasóhoz képest mennyi ez a hely? Egy db. lenyíló elem, 0.
Ez minden, csak nem egyszerű, és nem nyilvánvaló. Ha ezt nem képesek felmérni, akkor csoda, hogy még léteznek.
Ezt meg megint hogyan sikerült így elérteni? Van egy tucat könyvjelző az eszköztáron, aminek a 80%-a évek óta ott van, amiket napi szinten többször használok, ezek vannak kipakolva, a többi, ami csak esetlegesen kell, azokat suvasztom be a Könyvjelzők menübe, akkor valóban túlélem azt a plusz kattintást, még a mappák között is navigálok.
Mondjuk amikor kényelmesen elnyúlok a székemben, és csak böngésznék az egérrel az egyik kezemben, akkor ne kelljen állandóan odahajolgatnom a billentyűzethez, mert valaki kitalálta, hogy nekem azt nyomkodni kell aktívan.Ez megint félremagyarázás, az IE6 nem azért volt domináns, mert reklámozták, hanem mert a PC-k 90%-n futó OS alapértelmezett böngészője volt, nem pedig egy alternatíva, amit kipróbáltak.
#248: Ennél sokkal, de sokkal bonyolultabb a dolog. Megfogod az egérrel a címet, és odahúzod az eszköztárra, oda, olyan sorrendben, ahogy akarod. Ehhez valóban több diploma és min. egy PhD kell.
#247 Penge_4: Ott csak a címek vannak felsorolva, ami érdekel, azt természetesen megnyitom egy fülön.
Már miért kéne ki-be kapcsolni az könyvjelző eszköztárat? Az a lényege, hogy mindig szem előtt van molyolás nélkül. Az a kb. 20 képpont magas sor teljesen beleolvad a böngésző felületébe, nem tolja magát az arcodba."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Penge_4
veterán
válasz VaniliásRönk #244 üzenetére
"Mert még nem használtál olyan böngészőt, ami rendesen kezelte az RSS-t."
És abban a mini kis lenyíló izében hol olvasok el egy hozzászólást, vagy egy blogpostot anélkül, hogy meglátogatanám az oldalt?
"A címsávba nekem nem engedte kirakni."
A címsávba a Firefoxban/Chrome-ban sem engedi kirakni, kizárólag a könyvjelzősávra. Na akkor most melyik is a jobb? FF-ben ráadásul még billentyűparancs sincs a könyvjelzősáv ki/be kapcsolásához.
-
cousin333
addikt
válasz VaniliásRönk #244 üzenetére
Az, hogy megszoktad az FF megoldását, még nem jelenti azt, hogy az a legjobb. Én meg az Operáét szoktam meg, és sikítófrászt kapnék az FF-étől. Nem is beszélve a helyről, amit elvesz.
"Biztos le kellett volna nyomnom közben 2-3 funkcióbillentyűt"
Igen, a Shift-et. Mondjuk jellemző, hogy az áttérni vágyó egyszerű népek miatt lett így megoldva, nehogy szegények véletlenül odahúzzanak egy fület. Ebből is látszik, hogy amikor az Opera fejleszteni akar a többieket utánozva, abból csak rossz sül ki az alap megoldáshoz képest.
Amúgy vélhetően komoly bajod esne, ha azt az ötven bookmarkot, amit te nyilvánvalóan minden nap kicserélgetsz, így kellene kitenni. A másik: nem mindegy, hogy csak lusta vagy Shift-et nyomni (aminek szükségességét mellesleg ki is írja egy eszköztippben), vagy hogy tényleg nem lehet megtenni. Meg lehet.
"Örök tévedés, reklámmal rá lehet venni az embereket arra, hogy kipróbáljanak valamit, ha kényelmetlen használni,"
Egy részre talán igaz, de a többségre nem. Ez abból is látszik, hogy sokan IE6-ot használnak.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz cousin333 #202 üzenetére
Mert még nem használtál olyan böngészőt, ami rendesen kezelte az RSS-t. Erről beszélek, ha ezt megszoktad, sikítófrászt kapsz az Operától, vagy akár a SeaMonkeytól, stb.
Nem használok kevés könyvjelzőt, de gondolom te sem látogatsz rendszeresen 50+ weboldalt, amiket rendszeresen felkeresek, azok egy kattintással elérhetőek. A címsávba nekem nem engedte kirakni. Biztos le kellett volna nyomnom közben 2-3 funkcióbillentyűt...
Kényelmesebb, mert nem kell menükben keveregnem, billentyűket nyomkodnom, hányszor kell még ezt leírnom, mire hajlandó vagy megérteni? Persze, nem halnék bele, de ha nem muszáj, akkor miért szivatnak?
Örök tévedés, reklámmal rá lehet venni az embereket arra, hogy kipróbáljanak valamit, ha kényelmetlen használni, akkor viszont ugyanazzal a lendülettel tovább is lépnek.
#210 madstunt: Jé, miket nem mondasz.
#216) Penge_4: Tipikus, nyilván mindenki más hülye, és azért használnak mást, csak te vagy különleges, meg még néhány hozzád hasonló kiválasztott. ... Shiftet tartsam nyomva, tömjént ne égessek közben?
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Arena87
aktív tag
東方神霊廟 [Mausoleum of Divine Spirits] ~Ten Desires
-
h_143570
addikt
válasz Crystalheart #240 üzenetére
Valoszinuleg azert mert a tabok ujrafelhasznalasa engedelyezve van nalad.
CTRL-F12 / Halado / Fulek (mar ha jol emlekszem a magyar forditasokra) -
tuskooo
addikt
Hehe, nálam folyton kifagy linkre kattintásnál, de pl. a beállítások leokézásánál is. Küldöm szorgosan a reportokat...
-
cousin333
addikt
válasz h_143570 #231 üzenetére
És tényleg...
Amúgy egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor nyitottam meg könyvjelzőt a könyvjelző menüből. Vagy a személyes sávról (amit be se kapcsolok).
penge_4: "aztán úgy volt, hogy bekerül a 10-esbe, a bétában még benne volt"
Nem volt benne egyetlen bétában sem a végleges 10-es megjelenéséig.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
törölt tag
válasz VaniliásRönk #199 üzenetére
Nem tudom mi kényelmetlen és lassú egy CTRL+ szám billkombóban speed dialként...
4:3-as monitort hazsnálok, s problémám, a felbontást nem támogatják a weboldalak, így rengeteg kihasználatlan területet bámulhatok Ha kell, a könyvjelzők, bármi más ott van, nem foglal helyet... S az oldal semmilyen egységét nem töri meg, mert nem bele teszi, hanem mellé. -
moonman
titán
mondjuk valóban nem kell hozzá semmilyen extra támogatást beépíteni, megy az default is, csak lehet még hekkelni is, ha akarod.
"If you already use a standard progress bar in your application’s top level window, the DMW will pick it up and, by default, display its progress as an overlay on top of your application. However, you can programmatically control the progress bar behavior on your application’s icon. "
-
h_143570
addikt
válasz Crystalheart #226 üzenetére
Jelenleg ugytunik, legalbbis a 10.10ben, hogy a jobb gomb uj tabon nyitja meg a konyvjelzot.
[ Szerkesztve ]
-
FTeR
addikt
tabnyitás sebességének a pluginek nagyon be tudnak kavarni. ie-ben pl a java pluginjának a helpere (ami mindig betöltődik akkor is ha nme kell) okozza a legtöbb esetben azt a pár pillanatnyi töltést.
plusz különbség, h mindegyik böngésző mást ért betöltött oldal alatt. ie addig nme vált át egy új tabra, míg teljesen be nem tölti, opera a utolsó kis elem betöltéséig jelzi, h mennyi van még hátra, míg chrome egyből átvált a tabra, mígha nincs is mit mutatni és a töltésjelző is leáll, ha a hmtl meg a css megvan.
ez sokat számít érzetre. az, h ez csalás vagy nem nézőpont kérdése. attól, h nincs meg még minden kép meg meg flash, attól még meg lehet kezdeni a tartalom átnézését.superfatch-el nem nagyon kell együttműködni, megy az magától is.
-
Penge_4
veterán
válasz Crystalheart #226 üzenetére
"Szerintem konkrétan az, hogy nem lehet középső gombbal nyitni új lapon a könyvjelző-menüből, csak az oldalsó panelról - vagy rosszul értelmeztem?"
Ezt kifelejtettem. Ez engem is zavar, amúgy 9.5 előtt még ez is működött, hogy középsőklikkel új lapon nyitotta meg a könyvjelzős gombokat, de szerintem ez is a Shift-es klikkes marhaság martalékává vált...
A Unite első alfája június 16.-án érkezett, aztán úgy volt, hogy bekerül a 10-esbe, a bétában még benne volt, aztán RC-nél különvált a fejlesztési irány és a 10-esbe nem került bele, mivel gyúrtak a szeptemberi kiadásra és nem akarták bugosan beletenni, aztán végül a 10.10-be került bele, tehát hivatalosan publikusan a 10.10 óta van benne. Addigra már sajnos elfogyott a zsé, így nem tudták normálisan bemarketingelni. Azt a 16.-i izét is inkább akkor kellett volna, amikor már a stabil érkezik. A fanatikusok úgyis megtudják, ha nem reklámozzák akkor is, más meg nem igazán használ ilyen bugos alfákat, szóval több tesztert nem fognak vele gyűjteni.
-
Crystalheart
őstag
válasz h_143570 #201 üzenetére
"Nem kartam vallashaborut inditani csak az erdekel, hogy pontosan mi a gondod a konyvjelzo kezelessel."
Szerintem konkrétan az, hogy nem lehet középső gombbal nyitni új lapon a könyvjelző-menüből, csak az oldalsó panelról - vagy rosszul értelmeztem? Engem konkrétan ez az egy, ami zavar ezen a téren, minden más nagyon jól használható. (Talán még az jöhetne, hogy egy könyvjelzőhöz több lapot is kapcsolhassunk.)
Az újítások üdvözlendőek, de azt hiszem, az új verziókkal egyre több munkám lesz Opera szűz telepítésekor, hogy visszaállítgassam az eszköztárakat.
Ez a Unite amúgy mióta van? Én csak most vettem észre, ahogy beszéltetek róla. Nagyon hasznos dolognak tartom, gyakorlatilag pár kattintással fájlszervert lehet csinálni a gépünkből.
[ Szerkesztve ]
-
madstunt
addikt
válasz D4rkAv3ng3r #222 üzenetére
Én azok közé tartozom akik Firefoxról tértek át Operára. Televolt az FF-om pluginekkel de emiatt belassult rendesen pédául de instabilabb is lett.... Annyira megszerette ezalatt a 4 hónap alatt az operát hogy a fejlesztések vonalát látva valszeg nem is fogok tőle elpártolni
Nállam rettentően stabil... 4 hónap alatt 1-szer indult újra vmikor 1 héttel ezelött.
A 10.5 leszedése szerintem egyellőre nem ajánlatos mert látszik rajta nagyon hogy pre-alpha. gyors meg minden de a youtube-tól 10ből 8szor behal és a facebooktól is például. szerintem nem csak ez a két oldal lehet az egyedüli egyellőre dehát ilyen korai release-nél ez nem csoda
-
Fortissimus
őstag
jo soka jon ki
''He who controls the spice, controls the universe''.........¡ buenas nochesssssss! Kényes bugyli,komisz kinyírt levágják Boci baja az is itt lett elvág… GIGGITY! Az élet nem habostorta...Keep your eye on the donut and not on the hole
-
Penge_4
veterán
válasz D4rkAv3ng3r #222 üzenetére
"Nem egy ember leírta ezt már akár itt a PH! fórumon is."
Azért a PH nem túl reprezentatív piaci részesedés szepontjából. Itt ritka az egységsugarú user.
"Magam részéről én is egy-két kieget használok és bőven elég."
Nem mindegy, hogy azért nem használod, mert nem igényled, vagy azért mert egyáltalán nem értesz hozzá és még a szikrája sincs meg benned, hogy egyáltalán megpróbáld, mert egy kalap alá veszed a programozást és az .ini szerkesztést.
De tudom, én már csak ilyen "szigorú állat", vagyok, aki azt vallja, hogy ilyen alap dolgokkal tisztában kéne lennie minden számítógépfelhasználónak, ahogy egy kerékcsere/olajcsere mikéntjével, gyertya visszarakásával is egy jogosítvánnyal rendelkező egyénnek."A beépített torrent klienst én is mindig letiltottam a fenébe ott van helyette utorrent Linuxon KTorrent."
Én is, viszont pont a torrentkliens az, ami az egységsugarú usereknek van, akik nem tudják, hogy mi az, viszont úgy akarnak letölteni, ahogy HTTP kapcsolaton keresztül tennék ugyanezt.
"E-mail-t is külön programmal nézek stb."
Az M2 viszont mióta van benne HTML formázás is azóta egy teljesértékű mailkliens. Persze vannak direkt erre a célra készült szoftverek, mint The Bat, amivel a piacon semmi sem veszi fel a versenyt, de akiknek eddig például a freemail webes felülete kielégítette az igényeit, annak az Opera bőven ki fogja. A Thunderbird se tud sokkal többet, ráadásul örökölte a Mozillás betegséget, szemben az Opera indexelős megoldásával, ami 100 000 levél között is villámgyorsan keres.
"Azt meg el kell ismerni, hogy igenis bonyolultabtb Opera-t bővíteni."
Mivel bonyolultabb az opera:config mint az about:config? Mivel bonyolultabb egy .ini fájlba beleszerkeszteni egy már előre elkészített sort, mint egy új stringet hozzáadni az about:config-hoz, vagy átírni a Max version-t egy-egy addonban, esetleg ugyanúgy mókolni user.js-ben, userChrome.css-ben és userContent.css-ben? A populárisabb konkurens termékektől eltérő logika nem feltétlen jelenti, hogy bonyolultabb. Linux user létedre ezt már tudhatnád.
[ Szerkesztve ]
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Én ezt nem így érttem.
Aki egysésugarú user annak jó a fapados Chrome, aki FF-et használ és áttérne a Chrome-ra, de hiányzik nekik pár kieg az majd átáll ha elérhető lesz Chrome-ra is. Nem egy ember leírta ezt már akár itt a PH! fórumon is. Magam részéről én is egy-két kieget használok és bőven elég.Operával kapcsolatban igen vannak beépített dolgok, de ezek helyett sokan szeretnek külön programokat használni. A beépített torrent klienst én is mindig letiltottam a fenébe ott van helyette utorrent Linuxon KTorrent. E-mail-t is külön programmal nézek stb. Azt meg el kell ismerni, hogy igenis bonyolultabtb Opera-t bővíteni. Nem akar mindenki mókolni beállítófájlokkal, user JS-ekkel. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy rossz az opera csak más a felhasználói rétege és úgy tűnik ők nyitni akarnak az átlagfelhasználó felé is.
A többi amiről folyik a vita meg szubjektív, magam részéről engem is zavar ha oldalt kell böngészni a könyvjelzőket stb. Nem vagyunk egyformák. A Visual Tab azonban bejönne a többi konkurens könyvjelzőben.
De nem írtam le az Opera-t a kép alapján az új dolgok kifejezetten bejönnek, ahogyan írtam amint elérhető lesz Linux-ra az Opera 10.5 próbaváltozat le is töltöm.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
Sajnos volt benne tapasztalatom. A gáz inkább az, hogy amekkora szerepe van kb egy állás betöltésében épp annyira nem ér semmit (kishazánkban). Máshol az állásinterjún eldöntik alkalmas vagy-e, itt meg ha nincs papírod tudhatsz akár annyit is a Windowsról, mint moonman, akkor se kellesz, ha van, lehet, hogy egy szoftvert nem tudsz normálisan telepíteni, de megkapod az állást a rendszergazdák nagy örömére, akiket olyanokért ugráltatják a dolgozók, minthogy hova kell bedugni egy pendrive-ot, meg ilyesmi...
-
balu72
tag
Engem nem győzőtt meg!Maradok a Chrome-nál!
"balu72 felhasználónak 263 pozitív és 0 negativ értékelése van a régi "ph megbízhatóság" fórumon!"
-
Penge_4
veterán
válasz D4rkAv3ng3r #215 üzenetére
"Egyébként igen a legtöbb felhasználó egységsugarú azok meg nem használnak semmi különleges dolgot csak böngésznek vele, arra meg tényleg a leggyorsabb a Chrome. Komolyan van oylan aki még azt sem tudja mi az a könyvjelző, nemhogy azt, hogan kéne használni."
Akkor nem értem miért kell erőltetni a kiterjesztéseket és azt hangoztatni, hogy ezáltal majd az egekbe szökik a piaci részesedés, főleg egy olyan böngészőnél, mint az Opera, ami beépített funkciókban az összeset a kenterbe veri.
Amúgy meg azok után, mikor egyik srác közölte velem, hogy mekkora noob vagyok, amiért nem Firefoxot használok, hanem ezt a piros O betűs izét, aztán a vitában előkerült, hogy sosem lesz olyan jó ez az Opera, mert nem bővíthető korlátlanul és nem nyílt a forráskód.
Utána kiderült, hogy a nyílt forráskódról nem tud semmit amikor kérdeztem tőle akkor azt mondta, hogy az azért jó, mert akkor korlátlanul bővíthető, valamint nem lesz vírusos, mint a "Microfos", a "korlátlan bővíthetőség" pedig nála ki is merült az AdBlock-ban, több addont nem használt. (Halkan megjegyzem, az illető egy akkor 25 éves ECDL képzett gyerek volt, szóval nem valami csőgizike és mégis...)
-
Penge_4
veterán
válasz D4rkAv3ng3r #206 üzenetére
"Apple miért lett népszerű? Azért mert Steve Jobs az egyszerű és ésszesrű dolgokat kedveli ezt is várta el a fejlesztéseiktől, ezért népszerű az iPod és az iPhone is."
Én meg inkább úgy látom, hogy az Idiocracy című film rendezője a második Nostradamus...
"Ha túl fapados mostmár mindkettő böngészőhöz ott van sok kiegészítő."
A múltkor a My Opera fórumán úgy végződött egy hasonló vitám, hogy a végén (mikor belinkeltem pár tesztet, memória/CPU, stabilitás, stb. a kiterjesztésekkel megspékelt Firefox és Chrome (ami még bugosabb, mint a bugróka), azt mondta az amcsi srác, hogy akkor használjak inkább Operát, mert én olyan igényes vagyok, hogy nekem semmi más nem felel meg. Az elején az "apróságokkal" jött, aztán a végén már ő hárított az "apróságokkal", hogy mit számít, ha xy millisec-et késik a GUI és hasonlók...
Mindenesetre eddig minden komolyabb ember (nem fanboy) elismerte, hogy a built-in fícsörök stabilabbak, gyorsabbak és jobban együttműködnek az alapszoftverrel, mint az addonok és azt is, hogy az addonok csak akkor érnének a nyomukba, ha hivatalos fejlesztők, akiknek megvan a forráskód írnák hozzá, nem Pistikék és még akkor is lassabbak lennének, mivel egy plusz absztrakciós réteg bevezetését igénylik.
-
Penge_4
veterán
"Azért, mert több millió felhasználó kinyilatkoztatta, azáltal hogy nem az Operát használja."
Egymilliárd légy nem tévedhet...
"állandóan a Speed Dailert kell nyitogatni, vagy a Bookmark menüt oldalt vagy a toolbaron, ez utóbbi default nincs is kitéve."
Widescreen monitornál általában nyitva van állandóan valamelyik panel. A személyes sávot vissza tudod rakni két kattintással, oda azokat a könyvejlzőket pakolod ki, amelyeket akarod (anélkül, hogy az összes könyvelződ gondosan felépített struktúráját átszerveznéd, csak egy checkbox az egész), van kuka a véletlenül törölt könyvjelzőknek (ilyet sem láttam még a konkurenciában). A jegyzeteket szintén lehet használni könyvjelzőként (kijelölsz valamit egy oldalon, másolás jegyzetbe, majd duplaklikk a jegyzeten a kívánt oldalra visz).
Ha még a Ctrl+Alt+B-s nagy könyvjelzőkezelőben lévő hiányos oszlopokat, az egy azonosító több könyvjelzőhöz anélkül, hogy egy mappába raknád őket és a duplikátumelkerülő csillagos megoldás hiányát hozod fel, akkor megértem, de azt, hogy nehezen elérhető az vicces. Még talán könnyebben, mint Firefoxban, ahol még billentyűparancs sincs a könyvjelzősáv ki-be kapcsolására.
De az Operát ismerve nem fog itt megállni, a csillagos megoldás még nagyon kezdetleges a többi böngészőben és regexp url illeszkedés kell, hogy felismerje. Operában nyilván majd ha bekerül, akkor gondolnak olyanokra, hogy 1-1 anchor és/vagy nagyon hasonló URL-ek esetén alul megjelenítse a már meglévő könyvjelzőket, hogy pl ha már elmentetted egyszer a
http://prohardver.hu/tema/re_utos_lesz_az_uj_opera/friss.html-t, akkor lásd, hogy már előtte elmentetted az http://itcafe.hu/tema/re_utos_lesz_az_uj_opera/friss.html-t és ez alapján dönts."A fület gyorsan megnyitja, de a tartalmát annál lassabban tölti be."
Tényleg, ha 9-től több van, akkor én is megfigyeltem, hogy az Opera indításakor az első új lap+speed dial páros beletelik 0.3ms-be is, amíg kirajzolja mindet.
"A panelre lehet kirakni, de akkor az oldalsávban nyílik meg az oldal."
Shift-et tartsd nyomva közben.
ps: Ezt még a fejlesztők vezették be anno, pont az új/egyszerű userek miatt, akiknek egér olyan a kezükben, mint egy ostor, hogy véletlenül ne pakolgassák az eszköztárelemeket.
ntomka (#195): "Ebben a Chromera szavazok!"
A Chrome annak köszönheti sebességét (a lecsupasztított kódon kívül), hogy jól dolgozik együtt a SuperFetch-csel. Nos aki ezt nem használja, mert rendszertelenül dolgozik, vagy van neki 4+ giga RAM a gépében és a lapozófájlt is kikapcsolta, az azt fogja tapasztalni, hogy hidegindítás 2-3 másodperc, melegindítás 1-2 másodperc (amihez már az Opera, IE8 is közelít és lassan már a Firefox is).
Mellesleg én akkor vettem észre, hogy valami trükk van a Chrome körül, amikor visszaálltam Operára a néhány hetes masszív tesztelés után és ilyenkor már a jobbklikk Open With Chrome nem volt olyan fürge, mint mikor mindkettő futott egész nap. Volt, hogy 4-5 másodperc is volt.
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Én a Chrome-ot most is GTK+ támogatással használam így elég kontrasztos melyik fül az aktív.
Egyébként igen a legtöbb felhasználó egységsugarú azok meg nem használnak semmi különleges dolgot csak böngésznek vele, arra meg tényleg a leggyorsabb a Chrome. Komolyan van oylan aki még azt sem tudja mi az a könyvjelző, nemhogy azt, hogan kéne használni. Egyébként szerintem semmi gáz nincs a könyvjelzőkezelésével. Én például a könyvjelzősávot el szoktam rejteni (Ctrl+B) új tab nyitásánál úgyis kijelzi ideiglenesen.
[ Szerkesztve ]
-
madstunt
addikt
-
cousin333
addikt
"az alap dolgokat jól és egyszerűen végezze el a böngésző!"
A Chrome legfőbb fegyvere (a "Google-termékségen" kívül) a sebessége: indulás, oldalbetöltődés, ilyenek. Sok alapvető funkció hiányzott belőle, aminek nemegyszer hangot is adtak a felhasználók (RSS olvasó, hírdetésblokkolás, rendes könyvjelző kezelés). A kiterjesztésekkel talán ez megváltozik, kérdés, hogy hogyan hat majd a sebességre. Mindenestre elég néhány kieg, és fuccs a letisztult felhasználói felületnek...
Az Opera komoly fegyvere lehet, ha az alapfunkciók és az integrált, de kezdetben háttérben maradó funkciók mellett sebességben is odaver a riválisoknak, hiszen akkor egyszerre lesz egy egyszerű, okos és gyors böngésződ.
Cáfolva a fenti elméletet: ezt még mindig "el kell adni", továbbra sem értek egyet azzal, hogy pusztán a megfelelő funkciók helyes beépítése elegendő volna a sikerhez.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
"Most meg ma ki akartam próbálni az Opera 10.5-öt Linux-on persze, hogy nincs rá."
Ami késik, nem múlik . Azért maradtak el, mert annak is natív megjelenést szeretnének kölcsönözni, és sok mindent át kell írni hozzá, így nem végeztek időben.
"We spared no expense"
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Nem úgy néz ki, hogy képes vagy objektív véleményt kialakítani a kedvenc böngésződről, úgyhogy a továbbiakban nem érdekel mit írsz, használd egészséggel, csak ne képzeld azt, hogy valami alattomos gonosz erő munkálkodik a háttérben, azért nem népszerű az Opera. A fejlesztői is ezt hiszik, ezért nem jutnak egyről a kettőre, pedig a Ff és a Chrome megmutatta, hogy ha kiszolgálod a felhasználók igényeit, akkor igenis meg lehet törni a M$ monopóliumát.
Na ezzel egyetértek! Én is leginkább mindkét platformon GNU/Linux-on és Win-en is Chrome-ot és FF-et használok. Chrome-mal világosan látszik, hogy nem millió beépített feature kell hanem, hogy az alap dolgokat jól és egyszerűen végezze el a böngésző! Apple miért lett népszerű? Azért mert Steve Jobs az egyszerű és ésszesrű dolgokat kedveli ezt is várta el a fejlesztéseiktől, ezért népszerű az iPod és az iPhone is. Ha túl fapados mostmár mindkettő böngészőhöz ott van sok kiegészítő. Chrome még fiatal, így kár támadni, hogy kevés van, idővel felnő a FF szintjére abban biztos lehet mindenki, és nem lassult be a Chrome pedig nálam is van pár kieg telepítve! Sőt sokkal gyorsabb mint egy FF teleszarva mindennel.
Most meg ma ki akartam próbálni az Opera 10.5-öt Linux-on persze, hogy nincs rá.
[ Szerkesztve ]
-
cousin333
addikt
válasz h_143570 #203 üzenetére
Most lett nyilvánvaló, mivel már kiírja (a 10.5). A mostani megoldás átláthatóbb az átlagfelhasználónak, de szerintem a korábbi praktikusabb volt. Amúgy a 9.5 - 10.1-ben úgy lehet látni, hogy könyvjelző, hogy két sorba írja, alul szürkén pedig a könyvtárszerkezetet, amiben megtalálható.
Talán a legjobb az lenne, ha szépen színekkel különböztetnék meg a különböző helyről vett találatokat.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
"Új lapon, Ff-ban ez mindössze egy kattintás a könyvjelző eszköztáron, ahonnan az RSS-ek is elérhetőek ugyanígy kényelmesen, mintha sima könyvjelzők lennének."
Vagy csak nagyon kevés könyvjelződ van, vagy nem egy kattintás. Mindezt ugyanúgy meg tudod tenni az Operában is. RSS talán valóban lehetne függetlenebb is a levelezőtől, mindenesetre nekem eddig nem okozott lelki törést a használatuk.
"Én kiteszem, bár ez sem sokkal kényelmesebb"
Akkor még egyszer: miért kényelmetlenebb ez, mint a Firefox megoldása?
"Ha OpenSource lenne akkor még azzal is jönnél, hogy ha nem tetszik írjak a forráskódba."
Nagyon tévedsz, ezzel a felfogással én sem értek egyet. Forráskódba írni, illetve egy eszköztárat bekapcsolni meg azért nem ugyanaz...
"Először is van 21"-os 4:3-as CRT-m is"
Ki is lehet ám kapcsolni... Mint írtam, sok egyéb módja van annak is, hogy megnyiss egy könyvjelzőt. Például a Gyorshívó is ilyen.
"másrészt zavar a puszta látványa"
Én nem látom zavarónak, annál is inkább, mert nem a honlapon van rajta, hanem mellette. Téged attól még zavarhat, csak miért feltételezed, hogy a többséget is zavarja?
"A panelre lehet kirakni, de akkor az oldalsávban nyílik meg az oldal."
Igen valóban, ha a panelre rakod. De a címsáv mellé is ki lehet rakni, egyszerűen húzd a fület a címsáv mellé.
"Nem úgy néz ki, hogy képes vagy objektív véleményt kialakítani a kedvenc böngésződről"
Valóban kedvenc böngészőm, de igenis képes vagyok objektíven szemlélni. Nekem legalábbis úgy tűnik, hogy objektívebben nézem az Operát, mint te, pedig veled ellentétben én ismerem is. Kettőnk közül nem én írtam ide nyers, érvekkel nem alátámasztott fikázó modorban...
"pedig a Ff és a Chrome megmutatta, hogy ha kiszolgálod a felhasználók igényeit, akkor igenis meg lehet törni a M$ monopóliumát."
A fenét: megmutatták, hogyha van egy csomó pénzed és reklámfelületed, valamint megfelelő hívószavaid, akkor mindent el lehet adni.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
h_143570
addikt
válasz VaniliásRönk #186 üzenetére
Nem kartam vallashaborut inditani csak az erdekel, hogy pontosan mi a gondod a konyvjelzo kezelessel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest