Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
FroZone99
aktív tag
Üdv.A pontos diagnózis hogy ha hosszabb ideig használom és kikapcsolom akkor ha rögtön bekapcsolom akkor megy el a kijelző.Kivilágosodik és nem használható.Ha várok kikapcsolva akkor egy idő után újra működik.Valaki tud megoldást? Köszönöm
-
FroZone99
aktív tag
Sziasztok!
Nekem a kijelző néha elhalványul és csak kikapcsolás után lesz normális. De ez csak néha jön elő.Mi lehet a baja tudom a beégés de ha megjavul akkor nem lehet szoftveres hiba valamelyik progi. Bekapcsolásokkor szokta ezt produkálni, de még ritka.Menthető még? -
félisten
válasz gerner1 #22304 üzenetére
Az enyém is hat éves. Napi használatban, naponta töltve. Az akkuja 77%-osnak mondja magát.
Annyi hozzátartozik a dologhoz, hogy ha tudom, hogy másnap nem kell a teljes kapacitás, akkor szigorúan csak 80%-ra töltöm fel, de a nap végén így is megvan a 20-25%.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
gerner1
nagyúr
válasz Farkassacred #22305 üzenetére
Játék itt sincs, de CAD -et, stb... - sem futtatunk .
-
torma99
aktív tag
válasz Farkassacred #22303 üzenetére
Nekem a gyári első 2 évet bírt, illetve Accubattery szerinti 78%-os értéknél cserélek. Ez a mostani gyári cseredarab csak szűk 4 hónapos, de már most csak 86%-os. 93-ról indult. 2023.04.10es gyártású. Ami itthon van csere utángyártott, az 24.04.14es, talán jobb lesz. Február körül elkerülhetetlen lesz a csere, ahogy ez most áll. 15% alatt pillanatok alatt halott lesz.
Azt szeretem ebben a telóban, hogy könnyű és gyors a csere. Ha ez egy hátlap le-fel, akksi ki-be-re egyszerűsödik 7 év támogatással, akkor ~10 éves távra megint meg lesz a teló. Mondjuk 2 TB háttértárral 8k30 videófelvétellel.
Érdekes egyébként, hogy későbbi középkategóriás teló ennek a használatnak a 80%-ával is jobban bírta. Most lett cserés az akksija. Lehet, sőt biztos, hogy annak a processzora tud már olyat, amit ez még nem.
-
Farkassacred
őstag
válasz gerner1 #22304 üzenetére
Minden este felrakom a vezeték nélküli samu töltőre. Szerintem itt inkább csak arról lehet szó, hogy kevesebb app fut nálam és azok is ritkábban vannak használva a nap folyamán. Fél napot, vagy 1-2 órát játékkal vagy nagy erőforrású appal már nekem sem bírna ki.
I'll meet you again through the eyes of our son.
-
gerner1
nagyúr
válasz Farkassacred #22299 üzenetére
Akkor, nagy valószínűséggel, az átlaghoz képest kevesebbet használtad/használod, így ritkábban is kell(ett) töltened eddig is.
Átlag mobilhasználat esetén, ~25db teljes töltési ciklus összejön egy hónapban. Azzal pedig 1% -kot degradálódik az akku, havonta...A nálunk megmaradt utolsó példányban most cseréltünk megint akkut (3.alkalom), és így ismét visszaállt az újkorában mért üzemidő (ahogy a korábbi akkucseréknél is..), de a használója szokásaival & körülményeivel, most is naponta töltőre kell rakni . Hétvégente 1,5 naponta. 95% -ban, Szintén wireless (lassú) töltéssel használja "ő" is .
A használt APP -ok is megfelelően futnak. Viber -t kivéve, továbbra sincs egyetlen soc.media sem használva.
[ Szerkesztve ]
-
Farkassacred
őstag
válasz torma99 #22302 üzenetére
Én is maradok samu fronton, ha ez bedöglik Bár remélem 1 évet még azért kibír.
Banki appok, térkép, bluetooth hangszoró, ezek szoktak nálam még futni, felhőt azt nem használok és sim is csak egy van, lehet ezért bírja nekem még az akksi.I'll meet you again through the eyes of our son.
-
torma99
aktív tag
válasz Farkassacred #22301 üzenetére
Szó sincs "játékról", öreg vagyok én már ehhez. Munkahelyi appok, pénzügyi appok, kommunikációs appok, okosóra, GPS fejegység szinkron, headset kapcsolat, 2 felhő elérése, két sim. Ezek a nagy fogyasztók. Kocsiban 100%-ban töltőn van gyorstöltéssel, az sem feltétlenül tesz jót neki. Ez van, használva van a teló.
Szerk: Én azt céloztam meg, hogy amikor jönnek az egyszerűbben cserélhető akksisok, akkor egyből veszem is az akkori Note-ot (Ultrát), addig remélem elketyeg. Még 2 év és 1 hónap, S27 Ultra meg csak elfogadhatóbb lesz. 8K videó azért már jó lenne sokszor, illetve az 5G, ahol elérhető.
Szerk2: van egy másik telóm is iphone 15 pro max, ott látszik, hogy a fejlettebb hardver jobban mozgatja a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
Farkassacred
őstag
válasz torma99 #22300 üzenetére
Nyomkodás alatt böngészgetést és a youtube-ot értettem. Játékra meg egyebekre lehet, hogy már alkalmatlan lenne tényleg. Bár arra a célra én már vennék egy új telefont, nem hinném hogy visszajönne az a pénz amit beleölünk. Sajnos már a hardvere se mai és ezt érzem is majdnem az összes applikációban napi szinten.
[ Szerkesztve ]
I'll meet you again through the eyes of our son.
-
torma99
aktív tag
válasz Farkassacred #22299 üzenetére
Értelek, de az biztosan nem intenzív nyomkodás és nem lógnak a kapcsolatán adott esetben további eszközök, se nem fut a háttérben több app valószínűleg. 2 teljes töltésnyi energia elmegy nálam szinte minden nap.
-
glaci
őstag
Alapjáraton én sem rakom vízbe, de megesett már, hogy véletlenül bele esett ...
Mindenesetre a gyári ragacs jó ötlet.
Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
aswmaster
tag
Lehet hozzá vásárolni gyári hátlapot, amin eleve fent van a ragasztó körben, elvileg azzal vízálló is marad, bár tény, hogy én sosem tettem víz alá.
Illetve csak magát a ragasztót is lehet kapni külön, nem kell saját kétoldalassal dolgozni."A tudományban a kísérletek és az elemzésük időhöz kötöttek, mégis úgy képzeljük, hogy időtlen természeti törvények bizonyítékát tárjuk fel. A törvények nem időtlenek, ezek is a jelen tulajdonságai, és idővel változhatnak." - Lee Smolin
-
glaci
őstag
válasz torma99 #22294 üzenetére
Pengető, feszítő "kanál", vákumos tappancs, kétoldalas ragasztócsík és hajszáritó nálam is akad. (Meg szedtem is már szét telefont, legutóbb a párom A40 -ét kellett.)
Igazából azért halogatom amíg lehetséges, mert csak addig vízálló, amíg meg nem bontom. (Utána már hiába rakom körbe teljesen kétoldalassal, meg melegítem rá, nem merném megkockáztatni, hogy valami baja legyen, ha mégis beázna.)Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
torma99
aktív tag
Én már 6 akksit elhasználtam. Most érkezett épp a hetedik. A harmadik garnitúra ragasztó fogja már a hátlapot. Nagyon jó videók vannak fent a YT-on. A harmadik akksicsere meg már fejből fog menni.
Én eddig Nokia 800-akat, Nexus 5X-et, P9 Liteot, A71-et és a Note 9-et szedtem szét különböző mértékben és cseréltem az alkatrészeket. Nem kell egyik telefontól sem tartani. Egy sima iFixit készlettel és fodrászhajszárítóval dolgozom. -
glaci
őstag
válasz aswmaster #22292 üzenetére
Az asszonyé megvan. (Az ugye élet - halál kérdés ...)
A sajáthoz nem tudom, hogy mikor fogok tudni hozzá nyúlni.
Egyelőre még végig gondolni sincsen időm.
(Igazából az aggaszt, hogy esetleg elfogy az akku ...)[ Szerkesztve ]
-
-
aswmaster
tag
na, megcsináltam a szokásos csere triót, ismét tökéletes a képernyő, akku fullos
ASWmaster
"A tudományban a kísérletek és az elemzésük időhöz kötöttek, mégis úgy képzeljük, hogy időtlen természeti törvények bizonyítékát tárjuk fel. A törvények nem időtlenek, ezek is a jelen tulajdonságai, és idővel változhatnak." - Lee Smolin
-
Wolfi88
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek működő megoldása, hogy az Oculus alkalmazás gear VR-ben ne omoljon össze? -
aswmaster
tag
Hát remélem is, hogy nem én leszek az utolsó mohikán
Akksi csere nem vész, gyári hátlapot a skyphone-tól rendeltem, 7e Ft volt, gyári akksit pedig a notebook-alkatresz.hu-ról, 12e Ft. Sztem megérné neked is kicserélni, akkor nem kéne power bankoznod. Sőt, ha jók az idegeid és nem kapkodsz, akkor épségben is le tudod szedni a hátlapot, azt megspórolva tényleg az akksi ára lenne csak.
Itt van róla videó, ha úgy döntenél, hogy cseréled: https://www.youtube.com/watch?v=rs0DvvBXleAÜdv
ASWmaster"A tudományban a kísérletek és az elemzésük időhöz kötöttek, mégis úgy képzeljük, hogy időtlen természeti törvények bizonyítékát tárjuk fel. A törvények nem időtlenek, ezek is a jelen tulajdonságai, és idővel változhatnak." - Lee Smolin
-
aswmaster
tag
Köszi a visszajelzéseket, azért jó olvasni, hogy még mások is nyúzzák ezt a remek készüléket!
Minden gyári cuccot megrendeltem (kijelző, keret, érintő + akksi + hátlap), kemény 105e Ft volt szállításokkal együtt, sztem ajándék a mai telefonárak mellett. Majd írok, ha megjött és kész vagyok a szereléssel!
"A tudományban a kísérletek és az elemzésük időhöz kötöttek, mégis úgy képzeljük, hogy időtlen természeti törvények bizonyítékát tárjuk fel. A törvények nem időtlenek, ezek is a jelen tulajdonságai, és idővel változhatnak." - Lee Smolin
-
glaci
őstag
válasz aswmaster #22282 üzenetére
Tuti nem Te leszel az utolsó!
Nekem kettő is van. Mindkettő a zsebemben, folyamatosan használva vannak és remélem még lesznek is jó sokáig.
Minden, ami tetszebe helyettük irreálisan drága már.
Az akksi cserén én is gondolkodok, de van powerbankom, úgyhogy annyira még nem nagy probléma, csak kicsit macerás.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Joe.36 #22283 üzenetére
Nálam napi használatban van a lassan 6 éves Note9. Gyári akkuval.
Voltak pillanatok, amikor akkut akartam cseréltetni benne, de kiderült, hogy egyes appok szívják le a töltést. Nem tudom, hány százalékos lehet benne az akku, de nem érzem gyengébbnek, mint az elején. Viszont azért már nem ez a fő telefon, tehát kevésbé intenzív a használata.
MaCS
-
Joe.36
addikt
válasz aswmaster #22282 üzenetére
Nekem megvan még a Note 9-es nagyon szép gyári állapotban, szervízben soha nem volt, az aksi 60 százalékos.
Tartaléknak megtartottam.A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít ! / Redmi Note 13 pro + Samsung Gear S3 Frontier /
-
aswmaster
tag
Sziasztok,
Adok egy updatet egy bő 3 évvel ezelőtti témához, talán többen is emlékeztek még rá:
"zöld/sárga kijelző" történet
Pár link:
https://mobilarena.hu/tema/re_samsung_galaxy_note9_stylus-szimbolum/hsz_20845-20845.html
https://prohardver.hu/tema/re_samsung_galaxy_note9_stylus-szimbolum/hsz_20880-20880.htmlEddig bírta, megint kezdődik... Valamivel azért jobban teljesített, az ugye kb. 2 év után dobta el magát, ez közel 3 és fél évet kihúzott. Na most ugye akkor megint ott vagyok, hogy már az aksi sem olyan, mint amikor új, úgyhogy a gyári kijelző/érintő/keret/hátlap/aksi olyan 120k, aztán megint van egy 2 év garos "új telefonom". Lenne már alternatíva, mert egy S24 Ultra 512GB jó lenne helyette (bár a jack hiányozna), de 400-at nem érne meg nekem, túl nagy a külünbség, annyival nem jobb arra, amire én használom. Még alszok rá párat, de lehet a fórumon én leszek a legutolsó Note 9 user
[ Szerkesztve ]
-
gerner1
nagyúr
válasz fulton #22279 üzenetére
"Olvasgattam a topikban az izraeli- sim módszert, de sajnos nem állt össze a fejemben a kép, hogy is vágjak bele, milyen buktatói lehetnek/vannak neki"
- A SiM -kártyás megoldások minden esetben FR -rel járnak együtt [ Israel -in (ILO² ) kívül, lehet éppen más is.. ] .Ugyanakkor, van több lehetőség úgy is, hogy a jelenlegi, 'belakott állapotod megtudod tartani¹ '.
ⓐ., Firmware -t cserélsz az 'aktív-CSC' -d átállításához úgy, hogy ODIN -nal, a jelenlegi OXM helyett, felraksz egy OLE -t... - a flash -hez, a firmware " HOME_CSC*** " komponensét¹ használva. Az OLE firmware, ennél a típusnál is lehívható a: " XID " régiókóddal (pl: Frija -val is..) .
● Frija & ODIN használata :* A Frija -hoz (a jelölt leírás dátumához képest...) annyi változás, hogy az, a használatához már kéri a készülék sorozatszámát .
** A Flash után, az 'aktív-CSC' ⇒XID -re vált, és azzal aktív lesz a natív-hívásrögzítő .ⓑ., Átállítod a készüléked 'aktív-CSC' kódját a már említett ILO² -ra, de SEK -re állítva is aktív a natív hívásrögzítő (választhatsz..) :
PC -s megoldás ez(⇑) is, de ehhez nem kell ODIN. ~4-8 perc az egész ...
* A műveletsor után, az 'aktív-CSC' -d ⇒ILO , vagy SEK -re vált, és azzal aktív lesz a natív-hívásrögzítő .[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Sziasztok
Van egy Note9 telóm amit szeretek ahogy van, leginkább mert natur működik a hívás rögzítés, ami számomra nagyon fontos, emiatt soha! nem frissítettem az op rendszert. Eddig hibátlanul üzemelt minden ami számomra szükséges rajta.
Sajnos azonban a Google Pay megszűnt létezni az And8-on. Emiatt komolyan elgondolkoztam egy frissítésen, azonban tisztában vagyok vele hogy akkor búcsút inthetek ennek a ACR módnak. Ami most tökéletesen fut, nem ilyen mikrofonból felvett minőségben.
Olvasgattam a topikban az izraeli- sim módszert, de sajnos nem állt össze a fejemben a kép, hogy is vágjak bele, milyen buktatói lehetnek/vannak neki.
Ebben szeretnék egy kis segítséget kérni aki már elvégezte és sikerült neki.
Vagy valami részletes leírás ha fellelhető valahol azt megköszönném egy link formájában. -
Hauptmann
addikt
Ez gyors volt, vissza is kaptam a telefont. Remélem, jó akkumulátorral.
-
aswmaster
tag
-
Hauptmann
addikt
Februárban kapott új akkumulátort, ami mostanra faszán szétnyomta a házat. Megy vissza szervizbe. Bár, eleve gyanús volt, hogy nem teljesen jó, mert hamar merült.
-
-
törölt tag
Nem lesz ultrám, mert van S23+. És ezt sem vettem volna, ha a mikrofon a javítás után 2 hónappal nem döglik be újra. Nekem az tökéletesen elég lett volna. Nyilván ezért költöttem rá 40 000-et.
Ugyanis azért döntöttem a Note 9 felújítása mellett, mert láttam, hogy minimális újítás van a 23-ban. De még a 24-ben sincs több újdonság ami miatt váltani kellene. Gondolom te sem tudsz 3 eszméletlen nagy innovációt felmutatni. -
törölt tag
Miért, mivel tud többet? Pár szoftveres fícsörrel, amit a Note 9 is simán elbírna, ha rátennék... A tollal meg van gesztusvezérlés az Ultrában, de azt se használja szerintem senki. Szóval semmi extra. A Note 9 is gyors, nem laggol. A böngészőben az oldalakat meg az S23+ is újratölti folyton, pedig csak 5 lapom van megnyitva... Én semmivel nem vagyok előrébb az S23+ -szal... Csak hátrább... Se töltőfej, se ceruza, se jack, se optikai pulzoximéter, se íriszszkenner, dupla áron... Szóval "lóf@sz jön itt csikánó, nem csillag" ahogy Csuja Imre mondta az Üvegtigrisben. Kellemes sörözést...
-
Prien
addikt
Ne féljetek a (teló)cserétől. Én kb.4 évig használtam a Note9-et, imádtam, azt gondoltam, ilyen jó telefonom nem lesz többet.
Tavaly cseréltem le S23 Ultrára, nem bántam meg!A kevés is több a semminél.
-
félisten
válasz #64638144 #22259 üzenetére
LED-est sosem használtam, de a Note-ok Smart/ClearView-jai eleve hátrahajthatók voltak, és nehézkesen, de belefértek az autós tartókba. De érezhetőennem tetszett nekik, főleg azért nem, mert a tartókat nem képesek pár milliméterrel mélyebbre gyártani...
MaCS
-
félisten
válasz #64638144 #22257 üzenetére
Én eleve nem vagyok különösebben érzékeny erre a "prémium érzés"-re, de a Note9-en sokkal inkább érzem, mint az S23-on.
Bár ez egész már csak a tok miatt sem izgat.
Egyébként, ha már tok: most nagyon nagyot csalódtam a Samsungban. Gyári fedeles tokot használok, és legnagyobb döbbenetemre az S23 tokját nem tudom támaszként széthajtogatni.
MaCS
-
törölt tag
válasz MaCS_70 #22256 üzenetére
Akkor lehet, hogy nem érzed a prémium érzést? Mert nálam ez van az S23-mal. Persze az is lehet, hogy hozzászoktam a jóhoz a Note 9-cel és már nehéz megugrani vagy jobbat csinálni. Mondom, fogd kézbe egy boltba a 24 Ultrát és visszajön az érzés. Legalábbis engem elfogott vele a birtoklási vágy. Csak sajnálom a pénzt amit buknék a cserén, ezért nem váltok. Vagy ha váltok, akkor iPhone-ra. Nem adok több esélyt a Samsungnak. 10 évig tűrtem.
-
félisten
válasz #64638144 #22254 üzenetére
Sosem használtam a ceruzát.
A Note2-n még néha igen, a Note4-en egyetlen egyszer, a napját, óráját és a pontos helyét is meg tudom mondani, a Note9 öt éve alatt egyszer sem húztam ki a készülékből. Számomra értéktelen.
MaCS
-
Joe.36
addikt
Akkor vettem a Note-9et amikor megjelent, nagyon vigyáztam rá, nagyon szép állapotban van a mai napig, soha nem volt szervízben, az aksi sajnos már csak 61%os.
De még működik !
Ezköz specifikus duál töltövel használom ami az órát is tölti.[ Szerkesztve ]
A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít ! / Redmi Note 13 pro + Samsung Gear S3 Frontier /
-
baladam86
aktív tag
válasz rstwingo #22250 üzenetére
Én is használnám a mai napig, ha működne a kijelző
De emiatt én is kénytelen voltam váltani tavaly év végén egy S23 Ultrára..
A Note 9-et nem adnám el semmi pénzért, túlságosan a szívemhez nőtt, egy darab karc nincs rajta sehol, majd egyszer cseréltetem a kijelzőt, és akkor nyugodt szívvel tárolom tovább a fiókban.. Néha-néha majd előveszem, és nosztalgiázok.SIISIIIS4Note3Note4Note9S23Ultra
-
rstwingo
tag
válasz baladam86 #22249 üzenetére
Én mostanáig használtam,igaz főzöt rommal,mert találtam egyet,amelyiknek volt olyan beállítása ami kordában tartotta a zöldülést.(több óra navigálás se zödült).
De kiszálni belőle jóárba szinte lehetettlen a zöldülés miatt.
Mivel vettem egy S24U-t és megtudtam hogy belehet számoltatni egy régi telefont ,igy beszámoltattam utólag.Kaptam érte 68 ezret ,ez egy jó ár árte ugy gondolom.
Szóval igy jól kitudtam szálni belőle. -
baladam86
aktív tag
válasz Hauptmann #22240 üzenetére
Én kb. 1 éve cseréltettem az Oktogonnál lévő Samsung szervizben, mert előtte egy utángyártott akksicserével nem jártam jól, a gyenge, originál akksihoz képest (ami akkor már 4 éves volt) alig volt jobb az üzemidő, ezért úgy gondoltam, hogy elviszem a Samsungba cserére, mert ők csak nem használnak utángyártott akksikat. Így is lett, a Samsung szerviz cseréje után visszakaptam az eredeti akksiidőket, nagyon megéri kicsit többet költeni rá, ne azon a pár ezer forinton múljon.
Fél évre rá sajnos én is megkaptam viszont a kijelző bezöldülést, hogy nem reagál semmire, amikor megtudtam mennyi egy kijelzőcsere, inkább váltottam, de nem lenne rossz tartaléktelefonnak a Note 9, csak 100.000,- egy kijelzőcserére fáj lelkiekben, mert úgyis a fiókban töltené ideje nagy részét, annak ellenére, hogy hibátlan, és patika állapotú, de nagyon szerettem a készüléket, 5 évig hűségesen kiszolgált.
SIISIIIS4Note3Note4Note9S23Ultra
-
Hauptmann
addikt
Akkor most így nem tudom, visszavigyem-e (felső hangszórót cseréltek biztosan, mert már nem recseg). BT nincs használva, csevegőprogramok mennek leginkább napközben. Hívás van, de nem átlagban max. 1 óra.
-
törölt tag
Jól emlékszel. Én cseréltem, sotot ugyan nem néztem, de legalább kibírta reggeltől estig. De este már nem nagyon lehet így se nyomkodni, töltőre kell tenni. Nekem azt mondta a szervizes, hogy eredeti akkut tesz bele, kereskedelmi forgalomban nem kapható, csak a szervizek vásárolhatják meg. Most is az van benne, de mivel behányt a mikrofon már másodjára, inkább vettem másik telefont.
-
gerner1
nagyúr
A miénken visszaállt az újkorában realizált 6½ -7ó, 2SiM -mel, Teljesítmény módban, egyetlen soc-media felületet (& APP -ot ) sem használva. Azrán, pont ugyan úgy csökkent az akku degradálódásával, mint az eredetivel.
Most, lassan ismét cserés lesz. Mi, megint a SES -be visszük (Westend).
Sok múlik még, a valóban jónak minősíthető térerőn, hogy mennyit vagyunk mozgásban, és ezek miatt mennyi a fallback, tornyok közti váltás, stb...
Ugyanakkor, szerintem lehet jónak minősíthető plö 2-3ó SOT is ( picit talán túl van misztifikálva), ha mellette van plö sok órányi hívás, vagy BT-zene, stb is (emelyek szintén fogyasztanak) ...
[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
Aki már cserélt akkumulátort, hogy áll képernyőidővel? Nekem elvileg cseréltek, de 2,5 óránál több nem jön össze, és napi kétszer kell tölteni. Emlékeim szerint, amikor új volt a telefon, 4 óra volt kb.
-
gerner1
nagyúr
válasz MaCS_70 #22230 üzenetére
Én, egyetlen APP eredményeiben sem bízom [de, legyen ez (is) az én fogyatékosságom]. Saját tesztelési módszerben, és az azokból kinyert korábbi eredmények összevetésével következtetek az akku-degradációnk mértékére, vagy annak jelentősebb károsodására.
A témakörhöz fellelhető információk hátterével, általánosságban elmondható (ha naponta 1db töltési ciklust számolhat az : "x" készülék), hogy havi 0,8-1,1% körüli ezeknek a modern Li-x akkuk degradációja (napi ~1% a kisülési veszteség) .
Szóval, aki esetleg régebb óta mér -valamilyen- saját módszerrel, az általában tud mihez képest viszonyítani , és (hitelesített műszeres mérésén kívül) ezzel inkább FOR -ban lehet (szerintem), mint bármi mással.
-
félisten
válasz Hauptmann #22232 üzenetére
Én a saját gyárit és az AccuBattery-t.
Érdekesség, hogy miután szegény telefon éppen a háttérbe szorul, három hete nem volt bekapcsolva, és ezalatt 100%-on maradt a kijelzett töltöttség. Tehát nem az akku önkisülése lett drámaian nagy.
MaCS
-
félisten
Én az öt éves rendszeremen tapasztalom azt, hogy akár nyugalomban is erősen melegszik és természetesen sebesen merül az akku. A saját akkualkalmazása szerint a Viber képviseli a fogyasztás 50%-át.
A statisztika szerint az akku egyébként 75%-os kapacitást nyújt.
Nálad milyen állapotról történt a csere?
Köszönettel: MaCS
-
OFF
csendes tag
Múlt héten cseréltek akksit a telefonomban. 2023.gyártású Samsung akksi lett beépítve. Sokkal jobb lett, de nem tudja azt amit újkorában. Valószínűleg ebben közrejátszik a lekapcsolt 3G és a gyenge 4g.
-
nggabi
félisten
válasz MaCS_70 #22222 üzenetére
lcdpont (pont) hu ez nem raklám akar lenni, de értenek hozzá és jó arcok. amúgy 2 perc leszedni az akkufedelet. ha már az usb a kijelzővel van egyben, na akkor jön a córesz én régebben ezt úgy vállaltam h vagy sikerül vagy nem. 80%os arányban sikerült kb...
[ Szerkesztve ]
"szenyor dzsíííí"
-
félisten
válasz aswmaster #22221 üzenetére
Szoktam barkácsolni, elektronikai szereléseket is beleértve, és éppen ezért nem merek hozzányúlni a telefonhoz. Mindent szerelő, NYÁK-készítő, sokmilliós szerszámparkkal rendelkező ismerősöm sem vállal ragasztott telefont.
Ezért mindenképpen szerelőre lenne szükségem.
MaCS
-
aswmaster
tag
válasz MaCS_70 #22220 üzenetére
szia
Igen, csak alkatrészek vannak a fixshopban, a javítást én magam csinlátam
Bocsi, azt nem is néztem, hogy te a javítást ki szeretnéd adni. De amúgy nem tudom, mennyire szoktál szerelni/barkácsolni, de nem egy NASA agykutatás a művelet.Hátlapot én vettem, mert elég szar leszedni sérülés nélkül (meg a ragasztót körbe amúgy is meg kéne venned külön, egy új hátlapon meg alapból rajta van). Én ez alapján a videó alapján csináltam, igazából az akksi csere meg az USB egység cseréje nem egy vész, esetleg nézd meg:
https://www.youtube.com/watch?v=rs0DvvBXleAÜdv,
ASWmaster
-
fulton
addikt
Sziasztok
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Kicseréltem a telefonban az akkumulátort azonban random van hogy lemerül és ki is kapcsol, ha rádugom töltőre akkor van az hogy 20% ról felugrik 90% ra töltöttség Ez miért lehet? rossz aksit kaptam vagy egy hard reset kéne neki?
-
aswmaster
tag
válasz MaCS_70 #22213 üzenetére
fixshop.hu
keret + kijlező (gyári szám: GH97-22269/22270)
hátlap (gyári szám: GH82-16920)
akksi (gyári szám: GH82-17562)De van USB aljzat is.
-
aswmaster
tag
Pug kollégával értek egyet, kamu a csere
Én 2021 áprilisban cseréltem (gyárira természetesen), bomba lett, most így 2,5 év után érzem, hogy megint kezd picit rosszabb lenni, de még várok, hátha beköszön a sárga/zöld kijelző mutatvány
Nem valószínű amúgy, mert nem melegszik a teló, az annó volt egy frissítés után.Komolyra fordítva, sztem ilyen 3 év után már érdemes cserélni, ott már egyértelműen érezhető a különbség. De ha csérltek is, tuti, hogy nem 16k-ért gyári akksit tettek bele...
-
félisten
Sajnos rég' jártam erre...
Az éppen öt éves Note9-esemen elkezdett erősen bizonytalanná válni az USB aljzat. Gondoltam, ha már úgyis javítani kell a készüléket, akkor új akkut is kaphatna.
Tudnátok ajánlani megbízható szervizt Budapesten?
Köszönettel: MaCS
-
Thomas181
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni eladás témában.
Van egy 2019-ben a MM-ban vásárolt, (konkrétan) patika állapotú Note 9-em, 8/128 GB-os verzió, szervízt sosem látott.
Mindene tökéletes egyedül a SOT ideje nem bír feljebb menni 4 óránál, még Medium Power Saving módban sem, illetve a gyári kábele és adaptere egy költözés során felszívódott.
Szerintetek mennyiért lenne érdemes így meghirdetni?
-
aswmaster
tag
válasz #64638144 #22208 üzenetére
A kijelzőt a kerettel egyben integrálva lehet venni gyárilag. Kell még gyári hátlap, gyári akksi. Alaplapot átrakod és kész az "új" teló 🙂
-
törölt tag
Sziasztok! Idén lesz 5 éves a kicsike, túl van kijelző, és akku cserén (2 éve). Ma reggel töltőről levéve nem töltött semmit (Vezetéknélküli), és kb 4-5 perces időközönként újraindul... Kuka?
-
aswmaster
tag
válasz tylerddd #22202 üzenetére
Teljesen igazad van, 2019 márciusában vettem. Ettől függetlenül jól húzza, sztem sokat el fog menni. Max megint cserélek külsőt és aksit, ha eljön az ideje 🙂
-
OFF
csendes tag
-
aswmaster
tag
válasz nggabi #22182 üzenetére
az enyém márciusban volt 5 éves
(igaz egyszer a kijelzőzöldülés miatt mindent kicseréltem rajt, az alaplapot már pár apróságot raktam csak át)."A tudományban a kísérletek és az elemzésük időhöz kötöttek, mégis úgy képzeljük, hogy időtlen természeti törvények bizonyítékát tárjuk fel. A törvények nem időtlenek, ezek is a jelen tulajdonságai, és idővel változhatnak." - Lee Smolin
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One mobilszolgáltatások
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Kuponkunyeráló
- Macska topik
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Hardcore café
- Kerékpárosok, bringások ide!
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest