Új hozzászólás Aktív témák
-
Penge_4
veterán
válasz VaniliásRönk #249 üzenetére
"Van egy tucat könyvjelző az eszköztáron, aminek a 80%-a évek óta ott van, amiket napi szinten többször használok, ezek vannak kipakolva"
Ezeket a személyes sávra vagy a gyorshívóra szintén kipakolhatod, amelyik tetszik.
"a többi, ami csak esetlegesen kell, azokat suvasztom be a Könyvjelzők menübe, akkor valóban túlélem azt a plusz kattintást, még a mappák között is navigálok."
Ezek pedig Operában is lehetnek a könyvjelzők között.
"Megfogod az egérrel a címet, és odahúzod az eszköztárra, oda, olyan sorrendben, ahogy akarod. Ehhez valóban több diploma és min. egy PhD kell."
Nem a könyvjelző sávról beszélünk. Például le az állapotsávra, vagy a címsávra hogy raksz könyvjelzőket? Én tudom (userChrome.css), de más nem biztos...
"Ott csak a címek vannak felsorolva, ami érdekel, azt természetesen megnyitom egy fülön."
1: Nem biztos, hogy meg akarom nyitni, mert
a.) Csak akkor akarom megnyitni, ha olyan kommenthez érek, amire válaszolni akarok, illetve olyan postot olvasok, amihez van hozzáfűznivalóm, különben miért nyissam meg? Azt hittem erre való az RSS, mert ha nem akkor ezzel az erővel egy nagy piros buborék is helyettesíthetné, ami szól, hogy x új tartalom az oldalon és nyissam meg.
b.) Ha éppen ez egy laptop, amin (a városban lévő hotspotok hiánya miatt) csak az otthonom és a munkahelyem között van net, akkor egy hosszabb vonat/busz út során végigolvasgatom azt a 2-300 új feedet, amiből megtartom azokat, amikre majd válaszolni fogok, ha online leszek.
2: Néhány feedet szeretnék archiválni, nem könyvjelző formában, mivel előfordulhat, hogy esetleg az oldal megszűnik, a post/hsz eltűnik, aztán volt, nincs. Helyette ott van az RSS feed, amit akár online szinkronizálhatok is a Gmail fiókommal."Már miért kéne ki-be kapcsolni az könyvjelző eszköztárat?"
Mert mi van, ha nem 1920x1200-as monitoron böngészek, hanem egy Netbook kijelzőjén? Ilyenkor minden pixel számít. A Firefoxban meg amúgy is nagy bumszli eszköztárak vannak, Operában lecsökkentem 40%-ra a méretét, kikapcsolom a menüsávot (igen, itt ezt is meg lehet oldani addon nélkül) és mindjárt több helyet spórolok, mint a Chrome az eltünedezős statusbarjával és a felső tabokkal.
Az F11 pedig nem alternatíva, mivel szeretem közben látni mi zajlik a rendszerben, tehát úgy az egész Windows taskbart látni böngészés közben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Windows 10
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- Autós topik
- Házimozi haladó szinten
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- További aktív témák...
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest