- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
Az a baj ezzel itt megint, hogy jogilag nincs tisztázva kb. semmi. Ha egy ilyen kamion balesetet okoz, akkor ki a felelős, a gyártó, az üzemeltető....stb.
Ezt amúgy nem is igen tudom elképzelni, hogy hogyan lesz megoldva jogilag, nem csak ez, hanem a teljes önvezetés kérdése személy autó estében is. -
válasz
GoldhandRent #10 üzenetére
Csak az a baj, hogy itthon ilyen sosem lesz
-
GoldhandRent
őstag
így!
nagyobb iparterületeken a pihenőkben lerakja a futót az önvezető vontató, aztán a humanoid felcsatolja és viszi tovább.
autópályára fel sem engednék mást, csak önvezető kamiont.. (akár a belső sávba, hogy a személyforgalomnak a fel-lehajtást megkönnyítsük - ehhez mondjuk kéne a fix kamionsáv a belsőbe, és az mellé még 2 személy & egyéb) -
-
rgranc
aktív tag
Ha nem egyedi kamionosokban gondolkodunk, hanem flottákban, akkor simán megoldható szerintem, hogy A országból B országba egy-egy nagyobb cég A telephelyéről B telephelyére autópályán elviszi az automata az utánfutót/konténert, a telephelyről pedig már országon belül a konkrét klienshez (illetve az ügyféltől az új árut a telephelyre) ember tudja vinni...
Nekem az önvezető autókban is az tetszene, ha a sok órás autópályázást le tudná venni a vállamről, hadd pihenjek és kerüljem el a monoton részt, a pályán kívüli összes utat pedig nagyon-nagyon szívesen vállalom én, ott nem kell önvezetőnek lennie. -
A portás általában csak közvetítő a raktáros és a sofőr között. Van ahol a raktárból telefonálnak a sofőrnek miután beregisztrált a portán vagy egy külön erre a célra létrehozott irodán.
Amúgy nyilván ez első körben a legnagyobb raktárakat érinti pl. amazon. A kisebbek vagy maradnak a mostani rendszernél vagy később rá lesznek kényszerítve a fejlesztésre mikor egyre drágább lesz élő sofőrrel fuvaroztatni, persze ez a távoli jövő, szerintem ez minket nem fog már érinteni.
-
Pista0001
addikt
Mit fog csinálni az "Oldd meg valahogy!" utasításra?
-
"Szerintem ezek az apró dolgok a legkisebb problémák."
A portás nem feltétlenül tudja, h a raktárban mit hova pakolnak, de ez valóban apróság, illetve kis cégnél nincs is portás. Az önvezető rendszernek a kiépítése egy telephelyen belül nem az.
Benne voltunk egy nagy nemzetközi cég tesztprogramjában... nem volt jó. Raklaponkénti tracking. A tracking cuccot rögzíteni, mobillal "pároztatni" -már ezzel is voltak gubancok. És kellene a ki- és bejárathoz is egy kapu, ami olvassa, h mi van a kamionon, mi a rendszám, időbélyeg, doksik fel vannak-e töltve, stb...
Egyszerű, nem? Nem az. Ez mögé kell egy "kis" apparátus, a cégneknél a kiépítése milliós tétel, csak a hardvernek. Szoftveresen összekapcsolni a saját SAP rendszerrel megint pár mikulás. Egyszerűsíteni akartak, automatizálni, de ez csak a jelenlegi pozikat sokkal költségesebb IT pozikra cserélné, végül nem lett semmi belőle. És itt még sofőrök voltak, semmi önvezetés... hatalmas költségekről van szó, a mi bérünket nézve a megtérülési idő a végtelenbe konvergálna. -
Szerintem ez már most is megoldható lenne, egy rendszer ami parancsot ad az önvezető kamionnak, hogy hova álljon. Amúgy a legtöbb helyen most se a raktáros megy ki hanem a portás vagy ha van porta ott a portáson keresztül mondják meg, de láttam már olyat is, hogy egy okostelefont adott a portás amin megjelenik több nyelven is, hogy mikor melyik rámpára álljon a kamionos, kifele menet meg leadja a portán. Szerintem ezek az apró dolgok a legkisebb problémák.
-
Szinte a szemem előtt látom, ahogy a raktárosunk kimegy -mert a kamionnak be kell jelentkeznie, hogy megérkezett- és elmondja neki, hogy hova kell betolatnia.
A-ból B-be eljutás korántsem a legnehezebb része a kamionozásnak. Időben lehet ez a legtöbb, de nah... Árut ellenőrizni, csereraklap, stb? Vagy ezek csak zért konténereket hurcolnak majd?
Rengeteg kérdésem van.
Új hozzászólás Aktív témák
it Összeállt a Waabi és a Volvo, hogy eláraszthassák az utakat az önvezető Volvo kamionok.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kuponkunyeráló
- Futás, futópályák
- Mobilinternet
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- X1 Carbon 9th 27% 14" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 3600-5600X + RTX 3060 Ti / 3070 / 3080 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Roborock S8 White, 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest