Új hozzászólás Aktív témák
-
FTeR
addikt
tabnyitás sebességének a pluginek nagyon be tudnak kavarni. ie-ben pl a java pluginjának a helpere (ami mindig betöltődik akkor is ha nme kell) okozza a legtöbb esetben azt a pár pillanatnyi töltést.
plusz különbség, h mindegyik böngésző mást ért betöltött oldal alatt. ie addig nme vált át egy új tabra, míg teljesen be nem tölti, opera a utolsó kis elem betöltéséig jelzi, h mennyi van még hátra, míg chrome egyből átvált a tabra, mígha nincs is mit mutatni és a töltésjelző is leáll, ha a hmtl meg a css megvan.
ez sokat számít érzetre. az, h ez csalás vagy nem nézőpont kérdése. attól, h nincs meg még minden kép meg meg flash, attól még meg lehet kezdeni a tartalom átnézését.superfatch-el nem nagyon kell együttműködni, megy az magától is.
-
FTeR
addikt
nem hiszem. mint többször is le lett már írva, olyan van, ami a töbségnek, a nagy átlag megfelel.
ezen felül lehet testreszabhatóságot biztosítani, ami egyébként egy jó dolog.
gond akkor van, ha a kiindulási alap már önmagában szükségessé teszi a testreszabást.
erre írtam az inkább minthogyot. -
FTeR
addikt
válasz cousin333 #144 üzenetére
asszem körbeértünk. egy sw inkább legyen kevésbé testraszabható, de nekifutásból jól felépített, mint teljesen szétbarmolható, de olyan ami szükségessé is teszi, h nekiess.
a ribbonos story-ban mondta a csóka, h azért korlátozták minimálisra a testreszabhatóságot az első verzióban, hogy a fejlesztőkből kikényszerítsék a legjobb megoldást és ne vegyék félvárról, mondván, majd a júzer úgyis helyreteszi.
még ha hajlandó is vagyok időt tölteni a testreszabással, nem feltétlen fog sikerülni a dolog, mert nekifutásból én sem fogom tudni, h mi lesz a jó. ha meg elérem azt a pontot, h a másik böngésző felületét másolom, akkor már egyszerűbb azt a másik böngészőt használni (feltéve, h a funkcionalitás is párban van).
-
FTeR
addikt
válasz cousin333 #135 üzenetére
nincs ellentmondás. mint írtam, azt másolta ami a megszokott volt. azt is írtam, h az ie6-ot mindig is ratyinak találtam. itt hibázott hatalmasat az opera. nagyon egyedi akart lenni.
ennél nagyobbat nme is tévedhetnél. nem a user van a szoftverért. ha egy szoftverhez idomulni kell, az már rég rossz. ennél nincs is nagyobb design error.
van egy videó a neten, ahol azon megy a röhögés, h kivették az üveget azajtóból és mindenki keresztül esik rajta, mert nem a tolójánál akarták tolni, hanem magasabban az üvegen. pedig itt nem a gyalogos (user) a hülye, hanem az ajtó sz*r, mert túl alacsonyan van rajta a toló felület.nem. az ie teheti meg a legkevésbé, h drasztikusan változtat, mert minden apró változtatás rengeteg embert érint, tehát ha vmit elrontanak az hatalmas veszteséggel járhat, ellentétben egy kis részesedéssel rendelkező böngészőnél, ahol nyugodtan lehet próbálkozni, mert nem oszt nem szoroz még ha a felére esik a bázis akkor sem sem, mert, h 3% vagy 1,5 rohadtul nem számít, de hogy 90 vagy 45 az már nme mind1.
mielőtt még vki belekütne, ie7-tel megtorpant az fx elörenyomulása és ie8 óta már minimális a növekedés.semmi sem mutatja jobban, h mennyire veszélyes a változtatás, mint hogy milyen lassan halad az átállás.
ekkora bázisnál egyszerűen nem tehetik meg, h kinyírnak egy verziót, mint ahogy moz teszi fél év után. ezt addig játszhatja moz is, míg 50% alatt marad globálisan.az egyetlen dolog amiért csökken az ie részesedése az a firefox, konkurencia 5% alatt eddig is volt, csak nem kaptak ekkora marketinget.
-
FTeR
addikt
válasz h_143570 #118 üzenetére
nagyon off, úgyhogy ezt az 1 hozzászólást engedem meg magamnak a témával kapcsolatban.
a ribbont megtanulni összehasonlíthatalnaul egyszerűbb. ennek oka, h nme kell megtanulni. egyszerüen logikusan kell használni.
menus toolbaros cuccnál számtalanszor volt, h úgy indultam neki, h ah, úgy rémlik ez vhol az eszköz menüben van és perceket töltöttem a megtalálásal. ribonnál elős dolgom volt, h megkérdeztem mit is akarok? ez milyen feladat is (melyik tabon lehet)? és két pillanat múlva már meg is volt.
a másik tipikus eset a képlet beillesztésse volt. 2k7 előtt csak tudtam, h lehet ilyet wordben, de sosem találtam meg, 2k7-ben megvolt első próbálkozásra.ms stat szerint az első 2 hét alatt a 2k7 produktivitás a tavirőzsa szintjére csökken, viszont a hónap végére eléri a korábbi szintet és ami fontosabb nem áll meg ott.
a termék sikerességét leszámítva, semmi sem mutatja jobban, h mennyire eltalálták, mint hogy a konkurencia elkezdte lemásolni.
-
FTeR
addikt
válasz cousin333 #114 üzenetére
az ie7 felülete ugyannyira radikálisra sikeredett, mint az o2k7. ugyanúgy sokan kivoltak rajta akadva. erre most ott tartunk, h minden böngésző ebbe az irányba mozdul el és egyesek még túl is lőttek rajta.
ie toolbaron nekem 3 ikon van, rendre: developer tools, character encodeing, tools. sztem mindhárom olyan mait átlag user sose használna. a nyomtatás meg a homapge az első 2 amit leszedek.
statok szerint átlag user max 3-4 tabot használ. nekem átlag 20+ tab van 3-4 ablakban szal...
az nem mind1, h a fő fejlesztők mi alapján hozzák meg a döntést. az, h ők mit gondolnak jónak vagy az általuk fontosnak tartott adatok alapján.
-
FTeR
addikt
hmm, asszem találtam egy egy frankó fícsört krómba. kb fél órája vettem észre véletlenül és máris hiányzik.
ha megfogsz egy tabot és kihúzod az asztalra, akkor egy új ablakba teszi ott ahol elengeded (dokkolni is lehet a képernyő széléhez kb úgy mint VS-ben a penleket).szerk:
úgy alakult, h újra néztem a ribbon story-t és érdekes, h 2007 véglegeshez képest sok dologban vissztarétek a beta1-hez. maga a ribbon kinézete, a file menu, meg a back stage is már volt 1-2 prototypeban.[ Szerkesztve ]
-
FTeR
addikt
válasz cousin333 #70 üzenetére
ie6 sosem volt a default böngészőm, mindig is egy rakásnak tartottam.
az ie7 már képek alapján is tetszett és már bétától használni kezdtem, pedig böngészőknél ez nem szokásom (ügye előtte fx volt azelőtt meg opera).sztem félreérted. nem azt mondom, h a hagyományos a jó, hanem, h fx vmi új kipróbálása helyett a beváltat másolta.
nem vagyok az újítások ellensége, sőt, elég könnyen állok át új cuccokra, mert sosem berögzülés alapján, hanem logika/praktikum alapján navigálok.nemtom operánál mit csinálnak, de általában a tervezők saját belátása szerint szokott alakulni a dolog, szemben azzal, h hatalmas userbázis szokásait elemezve és igényeit felmérve, több user tesztfázison keresztül iterálva jutnak a végső állapothoz.
ha még nem láttad:
The Story of the Ribbon (.wmv)[ Szerkesztve ]
-
FTeR
addikt
válasz #06658560 #105 üzenetére
érdekes, h O6-ban mindenre az egérmozdulatokat használtam. még fx-ben is próbálgattam, aztán vhogy leszoktam róla. ie7-ben még adtam neki egy utcsó esélyt, de vhogy már nem jött be.
anno még TC-ben is akartam ilyet és úgy általában winben.
de ez erősen réteg igény sokan alig tudják kezelni az egeret, viszont tapipadon meg érintéképernyőn egész jó lehet... -
FTeR
addikt
válasz cousin333 #62 üzenetére
ie6-ban annyi volt, h ha egy beírt címet nem talált, akkor azt átdobta vmi ms kersőre. ami később a live search lett, majd a bing.
a kezdőbetűs kereső meg pluginnal volt elérhető.#66
ez is egyéni cucc, de én nam kattintok úgy linkre, h nme nézem meg hova mutat. ezárt is utálom a tinyurl-es cuccokat.[ Szerkesztve ]
-
FTeR
addikt
válasz cousin333 #59 üzenetére
ügye itt jön az, h ms nem hasraütészerűen tervezi a GUI-t.
én advanced usernek tartom magam, de O8/9 felületén nem tudtam egykönnyen eligazodni. órkat töltöttem testreszabással, h hátha így jó lesz. aztán meguntam. egy appot használni akarom és nem játszani vele.
fx-ből is ott lett elegem 2.x környékén, h rakat addon kellett ahhoz, h opera szintjére hozzam és miden kis sz*r frissítés után behalt az egész... -
FTeR
addikt
válasz #16820480 #47 üzenetére
az nagyon gáz krómba, h nincs ott a kis ikonka bal felül. soxor azon duplakattintva szoktam bezárni az ablakokat (ugye a menü része elérhető jobb kattal bárhol a címsávon).
mondjuk nem ez hiányzok legjobban krómból, de kuglitól már megszokhattuk a fapados dolgokat.tom, h át lehet pakolni, de van pár fícsör amit jobban szeretek külön helyről elérni.
-
FTeR
addikt
válasz cousin333 #46 üzenetére
inkább lenne az operának normális kezelőfelülete (mint ahogy talán lesz is), mint egy egyébként testreszabható, de ratyi gui.
ie-nél és fx-nél* vhogy sose éreztem szükségét, h átrakosgassam a dolgokat.btw, addonokkal (és vagy group policyval) meglepően sokmindent át lehet szabni ie felületén...
*ami ugye azzal indított, h lemásolta ie6-ot...
(a refresht meg a stopot át szoktam húzni jobb oldalra...) -
FTeR
addikt
általában azon a véleményen vagyok, h ezredmásodpercek a nagy átlagban nem számítanak. azt meg különösen viccesnek tartom, h a js sebességét a böngésző teljesítményeként értékelik.
viszont a minap 2 nem átlagos fejlesztésem is volt és ie vicces dolgokat produkált.
pl ki kellett listázni 2000+ linket (az most mind1, miért), míg más böngésző különösebben nem akadt fenn ezen, addig ie8-ban látványosan lassabb volt a render és ami még meglepőbb, a lap tetején lévő keresőmezőbe (input text) a gépelés is percekben volt mérhető. jó lenne tudni, h mi az összefüggés.
egy másiknál hasonlóképpen sok elemet kellett (volna...) egyszerre animálni, króm kivételével mindegyik böngi látványosan beakadt rajta.
persze, ne animáljuk js-ben meg oldajuk meg kevesebb elemből, de mirét ne működhetne?#31
ofiszban sem csak arra van használva a title bar, h kiírja nevét meg ottlehessen húzogatni.
nyilván arra gondol, h divat a titelbarba tenni a tabokat...[ Szerkesztve ]
-
FTeR
addikt
jobb katt "Menu Bar" és ott marad neked, egyébként meg alt+.
régen js-ből lehetett tiltani a statusbart és ki is lehetett kapcsolni, de aztán biztonsági megfontolásból beégették.
az opera megoldása engem idegesít, akkor már inkább a krómos. mondjuk nekem ie és fx statusbarján is van több ikonka, szal örülök, h nem hoverpower. -
FTeR
addikt
igazán jól sikeredett a cikk.
a tabok sift+clikk működést talán pár szóban érdemes lett volna kifejteni.
a teljesítmny teszteknél a színek túl közel vannak egymáshoz, szegény noti kijelzőjén alig láttam a különbséget a refnél.pár észrevétel:
hogy a Chrome-hoz (vagy megengedőbben: az Opera Minihez) hasonlóan automatikusan kiegészíti a címet gépelés közben
ezt már ie6 is tudta, csak engedélyezni kell.és – az Opera esetében legalábbis – a korábban meglátogatott oldalak teljes tartalmában is keres
meg ie7/8 esetén.Az új keresősáv elrendezése nagyon hasonló a Firefox megoldásához, azonban nem alul, hanem felül jelenik meg, mint a Chrome esetén
meg ie8Már csak az IE9-nek kell komoly gyorsulást felmutatnia, és végre elindulhat a JavaScript térhódítása.
ms szerint már pre-pre-alfában is hozza króm sebességét, a nagyobb gond a megjelenés (még vagy 2 év) és ha meg is jelent ie-nél nem divat a verzióváltás kényszerítése, szal míg xp/vista/w7 addig ie6/7/8 is lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Autós topik
- nVidia tulajok OFF topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest