Új hozzászólás Aktív témák

• Penge_4

veterán

válasz D4rkAv3ng3r #222 üzenetére

"Nem egy ember leírta ezt már akár itt a PH! fórumon is."

Azért a PH nem túl reprezentatív piaci részesedés szepontjából. Itt ritka az egységsugarú user.

"Magam részéről én is egy-két kieget használok és bőven elég."

Nem mindegy, hogy azért nem használod, mert nem igényled, vagy azért mert egyáltalán nem értesz hozzá és még a szikrája sincs meg benned, hogy egyáltalán megpróbáld, mert egy kalap alá veszed a programozást és az .ini szerkesztést.
    De tudom, én már csak ilyen "szigorú állat", vagyok, aki azt vallja, hogy ilyen alap dolgokkal tisztában kéne lennie minden számítógépfelhasználónak, ahogy egy kerékcsere/olajcsere mikéntjével, gyertya visszarakásával is egy jogosítvánnyal rendelkező egyénnek.

"A beépített torrent klienst én is mindig letiltottam a fenébe ott van helyette utorrent Linuxon KTorrent."

Én is, viszont pont a torrentkliens az, ami az egységsugarú usereknek van, akik nem tudják, hogy mi az, viszont úgy akarnak letölteni, ahogy HTTP kapcsolaton keresztül tennék ugyanezt.

"E-mail-t is külön programmal nézek stb."

Az M2 viszont mióta van benne HTML formázás is azóta egy teljesértékű mailkliens. Persze vannak direkt erre a célra készült szoftverek, mint The Bat, amivel a piacon semmi sem veszi fel a versenyt, de akiknek eddig például a freemail webes felülete kielégítette az igényeit, annak az Opera bőven ki fogja. A Thunderbird se tud sokkal többet, ráadásul örökölte a Mozillás betegséget, szemben az Opera indexelős megoldásával, ami 100 000 levél között is villámgyorsan keres.

"Azt meg el kell ismerni, hogy igenis bonyolultabtb Opera-t bővíteni."

Mivel bonyolultabb az opera:config mint az about:config? Mivel bonyolultabb egy .ini fájlba beleszerkeszteni egy már előre elkészített sort, mint egy új stringet hozzáadni az about:config-hoz, vagy átírni a Max version-t egy-egy addonban, esetleg ugyanúgy mókolni user.js-ben, userChrome.css-ben és userContent.css-ben? A populárisabb konkurens termékektől eltérő logika nem feltétlen jelenti, hogy bonyolultabb. Linux user létedre ezt már tudhatnád. :D

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák