Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
"A széles sávú fejlesztésekre vonatkozó kérdésre annyit mondott, hogy a korábbiakkal ellentétben nem csak az állam és az Európai Unió forrásaira kívánnak támaszkodni e területen, hanem a vállalkozásokra, azok tőkéjére is, és ez minőségi különbség a korábbiakhoz képest.": Nyitrai úr, már bevezették a távközlési különadót, ennél jobban az állam ne támaszkodjon a magáncégek pénzére, mert az a magáncégeké. Minden fejlesztés, ami eddig megvalósult önerőből, abban a magáncégek tőkéje volt a hajtóerő, tehát a korábbiakban is támaszkodtak a magáncégekre. Ennél jobban ne akarjon támaszkodni, mert az már lopás kategória.
Az meg rossz kamuzás, hogy miután kifosztották a cégeket, majd azok vidáman fejleszteni fognak.
Az önmagában vicces, hogy egy sajtájon valakinek a metakommunikációját kell elemezni.
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
gtasystem
őstag
azért az már tényleg vicces hogy egy több milliárdos megtakarítást is képesek vagytok rosszhírként beállítani..
miért kell az itcafe-ból is ilyen politikai vicclapot csinálni?
ezzel az erővel azt is kiírhatnátok hogy népszava-cafe..http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)
-
Brutális eb
addikt
Itt nem az a probléma,hogy megtakarítás hanem a hogyan és a hová kerülnek ezek a pénzek.
Erre nincs válasz.
A másik a magáncégektől visszavenni az adatkezelést.
Roppant jól hangzik csak szintén nem kicsit aggályos..
+ Amint fentebb írta a kolléga a magáncégektől mindent megvonunk ki fog fejleszteni bármit is az állam?Persze.....[ Szerkesztve ]
Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
bambano
titán
ha úgy akar az állam több milliárdot "megtakarítani", hogy még többet vesz el a piaci szereplőktől, akkor az nem rossz hírként van beállítva, hanem az rossz hír.
Az is rossz hír, ha olyan pancserül beszél valaki, hogy az ábrázatán látszik, hogy ő sem hiszi el, amit mond.
Az informatikai szektor sanyargatása az itt sajnos ontopic, nem politikai ökörködés.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
addikt
sztem természetes reakció rosszat sejteni, hogy ha hihetetlen nagy pénzeket spórolnak meg, de nem árulják el, hogy hogyan (de lehet, hogy egyszerűen hazudnak, próbáld meg ellenőrizni a számlákat)
az meg pl. nem spórolás, hogy a természetes módon csökkenő net-elérés, egyéb informatikai, stb. árak miatt kevesebbet kell költenie az államnak, mivel:
1, akkor az meg "pazarlás"-nak minősülne, hogy az energia(hordozó) árak nemzetközi emelkedése miatt többet kell költeni az állami épületek fűtésére, járművek tankolására
2, a net-elérés, stb. árak csökenése mindenkinél fennáll, nem csak az állam esetében, ami mellékesen az ezeken lévő ÁFA összegét is csökkenti, ami kevesebb pénz az állambácsi másik zsebében.
[és ugye úgy is lehet spórolni pl., hogy a rendőrségen lévő xp-t és ie 6-ot futtató gépek lecserélését a következő 5 év költségvetéséből is kihagyják]
más:
remélem azt az egy milliárd-ot az MS-től nem a Campus és MSDNAA szerződések meg-nem-hosszabbításával érik el... mert úgy könnyű nekik (a hallgatóknak meg sokkal nehezebb...)
[ Szerkesztve ]
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
Воланд
titán
Tulajdonképpen akkor beszélt és mégsem mondott semmit.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
majom2
senior tag
1 milliárddal kevesebb a ms-nak? "taps"... miért is kéne nekik fizetni egyáltalán? most egyébként mennyit fizetünk nekik? van linux is. irodistáknak netezni, levelezni meg openoffice-ozni bőven elég lenne az is. még talán a (nekik mindig kötelező) gépvásárlást is meg lehetne spórolni. de persze így kiesne egy elég vaskos és átláthatatlan korrupciós forrás. ezt pedig nem engedhetik. meg is értem.
btw, komplett irodabútor csere megvolt már? mert azzal sem szoktak túl sokat várni politikusék. csak abból ritkán van újsághír. -
philoxenia
MODERÁTOR
A politizálás tiltott a Fórumon, gyorsan fejezzétek be!
-
dajkopali
addikt
bocs, de nem
igen, nagyon helyes, hogy spórolnak, ezért kerültek oda
de
áhh, nem magyarázkodom, egyrészt nekem az a dolgom, hogy rákérdezzek, ha valami nem tiszta, másrészt hadd mondjak el egy történetet Pécsről
Amikor az önkormányzat átvette a magáncégtől a helyi vízmű üzemeltetését és tulajdonjogát, volt egy időszak, amikor azt írták a "baráti lapok", hogy 20 százalékkal csökkent a víz ára
No, én ezt mint helyi lakos, nem érzékeltem.
Kiderült, ezt a mondatot úgy kell érteni, hogy a kiebrudalt tulajdonos 20 százalékos emelést tervezett az idei évre, és ezt nem hajtják végre. Hát így lett olcsóbb..."fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
dajkopali
addikt
amúgy meg, nem az lenne a tiszta beszéd, hogy Nyitrai Zsolt tételesen felsorolja, ezen meg ezen spóroltunk, szerintünk itt loptak, ezek a cégek drágán számláztak stb.
Ez olyan nagy kívánság?
Hogy lehet azt folyton elfelejteni, hogy a "Magyar Állam" nem a Microsoft, nem az Apple, nem az Oracle, de még a Gazprom sem, vagyis a közpénzek felhasználásáról választott képviselőink - nagyon kevés kivétellel - a nagy nyilvánosság előtt kötelesek beszámolni? - akár többet költöttek, akár kevesebbet
Ha az államtitkár nem részletez, akkor mindjárt az jut eszembe, hogy vajon hol trükköztek a könyveléssel, hogy vajon nem egyszerűen elbocsátásokkal oldották-e meg (ami önmagában még nem lenne baj), hogy nem számoltak-e fel olyan részlegeket, amelyek a későbbiekben hiányozni fognak stb.
Ha nincs takargatnivaló, akkor beszéljünk egyenesen, és mindenki jól jár.[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
nagyúr
A spórolás általában jó. Majd idővel kiderül, hogy hogyan spóroltak.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
attila9988
őstag
válasz philoxenia #21 üzenetére
Azért azt el kell ismerned, hogy meglehetősen nehéz dolog elkerülni a politikai témájú hozzászólásokat egy olyan topic -ban, ami egy politikai témájú cikkel kapcsolatban indult..
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
nagyúr
válasz attila9988 #26 üzenetére
Jaja.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
WonderCSabo
félisten
válasz attila9988 #26 üzenetére
-
domi007
őstag
Optimizmus, ez viszi előre az országot
kérdés, hogy ez meddig tartható...
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
válasz Brutális eb #3 üzenetére
sokkal egyszerűbb 800 darab egymással egyáltalán nem kompatibilis, külön-külön milliókba kerülő adatbázisokat "bérelni" 1-2 évre, amelyeknek a tulajdon joga a _vállalkozóé_, így a következő szerződést vagy vele kötöd meg csillagászati áron, vagy szopsz.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
átlag egyetemistának pontosan elég lenne egy linux is megírni a diplomamunkáját. Ahol végeztem a koliban ha vkinek xp témával raktál fel linuxot, akkor nem vette észre a különbséget.
az ingyenes office programok is tökéletesen elegek egy diplomamunka megírásához.
természetesen olyan helyeken, ahol speciális program használatát követeli egy egyetem, akkor az féláron biztosítsa azt a hallgatójának ( utána meggondolja, hogy mit követeljen. amennyben nincs alternativa, és csak 1 db programot akar tanítani, akkor meg nem tudom, akkor szálljon bele a programot fejlesztő cég néhány napos demó verziók osztogatásával.A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
BonFire
veterán
válasz philoxenia #21 üzenetére
"A politizálás tiltott a Fórumon, gyorsan fejezzétek be!"
Ezt mind tudjuk, és értjük, de már a múltkor is megmondtam, hogy akkor nem kell olyan cikkeket lehozni, amelynek politikai vonzata van, illetőleg az adott cikk alatt le kell tiltani a kommentelési lehetőséget, és akkor nem lesz politizálás.
De ez egy héten belül már a második topic, amikor a moderátornak kell beleszólni, hogy ne politizáljunk. Szerintem meg ez nem fair viselkedés, akkor sem, ha benne van a szabályzatban. Ez tisztára olyan, mintha a belgyógyászaton állnál neki pecsenyét sütögetni, a kiéhezett betegek előtt, és még azt is megtiltanád, hogy folyjon a nyáluk. Ez abszurdum.
Mondom: van két opció.
1) Nem kell lehozni ilyen cikket, főleg nem vezércikknek, óriási szenzációhajhász, már-már bulvárra hajazó címmel: "Elvesz egymilliárdot...", amikor nyilvánvalóan nem vesz el.
2) Az ilyen cikkeknél le kell tiltani a kommentelést egész egyszerűen.
De akkor ne bámuljam már egy héten át ezt, mint vezércikket. Legyen besuvasztva valahová a lap aljára.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
válasz WonderCSabo #33 üzenetére
ha én is leírom a véleményem a politikát tiltó admin írásokról, nekem is írsz egy postot ezzel a linkkel?
[ Szerkesztve ]
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
mistixx
tag
Csak nekem tűnt fel mostanában az a jelenség a médiában, hogy folyton panaszkodnak, hogy a kormány nem viszi túlzásba az egyeztetést az érintett felekkel?
Mert ha e mentén gondoljuk tovább elég világos, hogy miért nem mondott konkrét dolgokat az államtitkár.
A Kormány eldöntötte, hogy itt már pedig megtakarítás lesz, csak éppen a másik oldalnak elfelejtettek szólni. Mivel ez a bejelentés elég ködös, így maradt szabad mozgástér, ergo lehet finomítani a későbbiekben min spórolnak és mi az amin mégsem.<huf> "A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station." @bash.hu
-
BonFire
veterán
válasz WonderCSabo #33 üzenetére
Nem szükséges belinkelned a pár nappal ezelőtti magyarázatot, akkor is felfogtam. Ennek ellenére nem értek egyet vele, ahogyan ott is leírtam.
A másik dolog. Dajkó Palinak a mai gumimédia törvény mellett nem is lett volna szabad eleve egy ilyen cikket lehoznia, mert a saját szubjektív véleményével (aminek negatív kisugárzása van), rontja egy kisebbség (vagy) többség renoméját, azzal, hogy részletezi, a szóvivő mennyire alkalmatlan a feladatára, ráadásul még szarkasztikus is, amikor a tanfelügyelővel példálódzik.
Ez egyértelműen rossz színben tünteti fel a kormány fennhatósága alá tartozó Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkárt (nem beszélve az odavetett "sic!"-ről).
Na, erről lehetne beszélni – csak tudom: nem itt.
Csak imádkozzon, hogy most a médiafelügyelet ne olvassa ezt a cikkét (ami egyébként jó, csak most már tilos), nehogy bünti legyen belőle.
Na, ezért nem hiányozhat innen a politika. Maga a cikkíró is megszegi a szabályokat.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
válasz WonderCSabo #36 üzenetére
Én meg úgy tudtam, az is benne van a szabályzatban, hogy floodolni, illetve ugyanazt a posztot többször egymás után elküldeni is tilos. Márpedig te ezt teszed. Ugyanazt linkeled már harmadjára, csak max egy fél mondatot odavetsz mellé.
Talán írd le a saját véleményed a témáról! Dabadab véleményét már ismerjük.
-
BonFire
veterán
válasz Sweet Lou 6 #39 üzenetére
"Ha őszinte vagy az olvasókhoz, akkor egy ilyen témán belül szinte lehetetlen nem megszegni a Te nézeted alapján."
Ez nem az ÉN NÉZETEM! Ez a médiatörvény. Annyira rugalmas és olyan tágan értelmezhető, hogy elvileg már erre a cikkre is rá lehetne húzni, hogy megsértette vele az objektív tényközlést.
Ezt a törvényt pedig nem én hoztam!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
végre.
-
Jarod1
addikt
nálunk a cég ( multinac bérgyártó) teljesne leállt az office al beleértve az outlookot is
az Gmailbe lett integrálva, valami 1 milliárd ot spórolt vele...openofficera tért át -
WonderCSabo
félisten
Az én véleményem nem számít - a moderátor dönti el, h. mit lehet és mit nem. Én csak erre a döntésre hívtam fel a figyelmet, 2x is, mert úgy láttam, h. elsőre nem olvasta el senki... A 3. linkelés meg poén volt, ha nem esett volna le. Mellesleg nevetségesnek tartom, engem oktatsz ki az alapelvekből.
Ha meg személyes véleményt akarsz tessék (bár amint mondtam, nem számít): kb. egyetértek dabadabbal, a témával kapcsolatban mehet, de egyébként nem. Se pártpolitika, se cionistázás, zsidózás, stb. (bár az utóbbiak alapból is tiltottak)
A cikk címe viszont sztem nem korrekt.
[ Szerkesztve ]
-
KEndre
HÁZIGAZDA
BonFire, néztem a sajtótájékoztatót, ha én tudósítottam volna róla, nem írtam volna Nyitrai zavaráról, mert szerintem sem ez volt a lényeg, de jó lenne már konkrét dolgokról hallani.
Amikor Dajkó felrója, miért is nem válaszolják meg, hogy miért nem lehet online kérdezni a sajtótájékoztatón, megértem az alapból kritikus hozzáállást... A címválasztás, az államtitkár szereplésének értékelése azt a célt szolgálja, legalább ebben az iparágban, ezen a területen próbáljunk meg őszintén beszélni.
Amikor itt "politizálunk", tulajdonképpen Magyarország jövőjéről beszélünk/beszélgetünk, ha kérdezünk (ha kérdezhetünk), az adófizetők pénzének sorsát próbáljuk nyomon követni, s kizárólag informatikával kapcsolatban megyünk bele az ú.n. politikába, nem hiszem hogy ez probléma lehet egy normális országban.
Az előző kormányoknál is ez volt az alapelvünk, most is ehhez tartanánk magunkat. Ha lehet...
Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!
-
Mercutio_
félisten
Nyilván azonos súlycsoportban vagy a moderátorokkal és a fórum szabályzatával, így lényeges leírnod, hogy te mit gondolsz ezekről
Én is mondok két opciót:
1. Elfogadod, hogy milyen szabályok mellett kommentelhetsz.
2. Nem fogadod el, és tudomásul veszed ennek következményeit.Annyira rugalmas és olyan tágan értelmezhető, hogy elvileg már erre a cikkre is rá lehetne húzni, hogy megsértette vele az objektív tényközlést.
Viszont amíg nem húzzák rá, addig csak a te véleményed/nézetedFélreértések elkerülése végett: Nekem se tetszik az MT, nagyon nem
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
raver
aktív tag
Egy normális országban nem is lehet belőle gond.
ON:
Jó dolog ez a "spórolás" de (én már csak ilyen alul motivált, negatív user vagyok) van egy sanda gyanúm, hogy hosszú távon sem fogjuk érezni hatását. És ez nem csak erre a "spórolásra" igaz szvsz.Amúgy meg egy kritikán aluli sajtótájékoztató lehetett, ha csak ennyi információt csepegtettek el. Ha ehelyett dobnak egy mailt, azzal is spóroltak volna pár morzsát
-
dajkopali
addikt
már a kormányszóvivői portál elindulásakor sérelmeztem, hogy miért kell zártkörűvé tenni a hozzáférést, miért nem teljesen nyilvános
az talán még ok, hogy online korlátozás van - bár ezt is csak fenntartásokkal fogadtam el
de szerencsére archív anyagként mindenki megnézheti: kormanyszovivo.hu
ez azért jó, mert össze lehet vetni az én értelmezésemet az olvasóéval, már aki veszi erre a fáradságot"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Renault, Dacia topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Villanyszerelés
- Új, XPC slim sorozatú barebone gépek a Shuttle égisze alatt
- OLED TV topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
- Harman Kardon Citation Multibeam 1100 Soundbar (Okos hangprojektor)
- Huawei P20 Pro elado
- ÚJ Bontatlan Yenkee Katana Mechanikus (Blue Switch) RGB Gamer billentyűzet
- Harman/Kardon Citation házimozi szett (szürke színű) igényeseknek!!! (BONTATLAN/EREDETI)
- Sapphire Nitro+ Radeon RX 580 4GB 256bit ///Mint az új!///
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest