Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
"őszintén szólva én Win7-en is feltoltam maximumra, mert a default beállítás nem ad kellő biztonságérzetet. ez egyébként jó példa arra, hogy a felhasználókért néha áldozatokat is kell hozni. (remélem nem lesz belőle security bukta, mert esélyes.)"
úgy tűnik, a fiúk az MS-nél a számtalan feedback nyomán végre meggondolták magukat, bár állításuk szerint az egyik most bejelentett változást amúgy is tervezték az RC-re.
"With this feedback and a lot more we are going to deliver two changes to the Release Candidate that we’ll all see. First, the UAC control panel will run in a high integrity process, which requires elevation. That was already in the works before this discussion and doing this prevents all the mechanics around SendKeys and the like from working. Second, changing the level of the UAC will also prompt for confirmation."
lehet fellélegezni és visszatolni defaultba az UAC-t.
-
=Mentor=
őstag
Csak az fél a korai kiadástól aki még nem próbált egy Windows 7 beta-t... Engem annyira meggyőzött, hogy már ALAP oprendszerként fut, stabil, gyors,kb annyi memóriát eszik mint egy XP!, átgondolt kezelőfelület stb stb. A programok nagy része hibátlanul fut, azért itt is előfordul 1-2 inkompatibilis progi (pl Ashampoo Photo Commander 7.10)
Persze játékra nem igazán használom mert egy 5 éves konfigom van, de néhány pár évvel ezelőtti game kifogástalanul működik rajta (Colin 2005, NFS Most Wanted, GTA Vice City, Moto GP URT 3, Lego Star Wars II) Vannak persze még kisebb hibák benne, pl a vágólap mint olyan néha teljesen bekrepál de egy újraindítás megoldja a problémát.
Ha nyáron még nem is, de egy szeptember/októberi megjelenést simán el tudok képzelni
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
nézd, ne legyen igazam, de egységes koncepció híjján nem lehet terjeszkedni. még Windowsnál is problémát jelent több különböző verzióra vagy edition-re felkészíteni egy programot, Linuxból meg van vagy százféle és mindenki mást akar. de ez tényleg off és nem tartozik a témához, úgyhogy be is fejeztem.
a szerverre nem való GUI szerintem kőkorszaki gondolkodásmód, attól hogy kattintani is lehet, még érteni kell hozzá. tény, hogy automatizálásnál elengedhetetlen a parancssor, de valahogy sosem vettem túl komolyan a konzolhuszárokat, akik szerint a GUI csak játékszer.
-
moonman
titán
hát pont ez. míg runas-nél mást személyesítesz meg - lényegében betöltődik az illető környezete - addíg UAC-vel csak jogosultságot szerzel. természetesen van átfedés ahogy írtam is, korlátozott fiókból nézve nagyjából ugyanaz a feladatuk, de ugye az UAC kicsit több egy runas-nél.
-
Vladival értek egyet, szerverre nem való az Ubi. Meg általában GUI sem szokás.
Amúgy biztos ki lehet lőni hogy kérdezzen.@moonman(#169) : A linux desktopon azért mehet valamire, mert van olyan Linux ami átlagusernek jó (Ubuntu), meg van Debian - Gentoo - Novell Suse - akármi, ami keménymagnak.
Desktopra kissé megmókolt barátságosabb Linuxot raksz, szeverre meg durvát.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
Polesz
addikt
Linuxban alapvetően többféle mód van hogy root-ként rendetlenkedj.
su: valódi rendszergazda leszel és azt csinálsz amit akarsz.
sudo: jelszóval vagy jelszó nélkül, szintet emel, vagy más júzer nevébe tudsz tevékenykedni.
Ez az ubuntu féle sudo megvalósítás csak az elsőként létrehozott felhasználóra vonatkozik, de később bármikor megvonhatod tőle a jogait.
A rendszergazda viszont sohasem korlátozott!!! Ez a lényeges különbség a Windows féle UAC-hoz képest.
Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.
-
bambano
titán
Nem állítottam azt, hogy olyan ablakot, amit screenshotoltál, még nem láttam. Azt állítottam, hogy a linuxban nincs uac. Amit te felraktál, az, szerintem nem uac. Ergo a dolog nem létezik, nem uacra hoztál példát, hanem egy grafikus sudo-ra.
A többi kérdésre adandó válasszal nem akarok tovább offolni.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
moonman
titán
"Akinek gyámokdó oprendszer kell, az használjon w7-et vagy amit akar"
a felhasználók túlnyomó részének bizony ilyen kell, mert nem értenek hozzá."Én szeretnék egy olyan oprendszert, ami mindig pontosan azt csinálja, amit mondok neki"
engem valahogy még sosem szabotált egyetlen elhatározásomban sem egyik Windows sem."Engem az zavar, hogy amit viszont használnék, az is kezd összevissza működni."
és ezért nem fog "soha semmire" sem menni desktopon a Linux, mert ha elkezd felhasználóbarát lenni, akkor jön a keménymag és szembeköpi magát. ez kicsit durván hangzik, de ez az igazság. persze tudom, a Linuxosok nem akarják, hogy a Linux tömegtermék legyen. de azért mégis.[ Szerkesztve ]
-
-
moonman
titán
azt állítottad, hogy ilyet Linuxban még nem láttál. megmutattam, hogy pedig de van. az, hogy melyik disztribúció melyik micsodája csinálja, teljesen irreleváns, létezik.
pontosabban nem is annyira irreleváns, ugyanis pont a felhasználóbarátságban a Windowsok után loholó Ubuntu-ban van, talán pont nem véletlenül.
-
moonman
titán
az előbb még Linux volt nem Unix. és mi az a "rendes *nix?" az Ubuntu már nem rendes. családból kitagadott? akkor az mi? vagy csak a Debian számít Linuxnak? és akkor a többi mi? hagyjukmár.
egyébként Windows-on teljesen tökugyanez van, csak az elsötétítés nem pusztán grafikus effekt, hanem session szeparáció is egyben.
-
orbano
félisten
használj vms-t
nyilván a linux disztriket is kezdik a nagyközönségnek fejleszteni, nincs ezzel semmi baj. én pont azért nem szeretem/szerettem a linuxokat, mert túlságosan is érteni kell hozzájuk, túl sok utánajárást igényelnek. nekem az oprendszer egy eszköz a munkámhoz, nem maga a munkám. ha rendszergazda lennék, biztos más lenne a véleményem, de szerencsére nem vagyok.
A vér nem válik VAZZE!™
-
Vladi
nagyúr
"nekem ne akarja megmagyarázni senki, hogy amit a buguntu a sudoval csinál, az normális vagy bármi haszna van,"
Akkor csak azt mondom el, hogy én hogy látom ezt a dolgot.
Szerintem ennek az a célja, hogy nagy számú kevés ismerettel rendelkező userre számítanak. Ezért ezzel a módszerrel érik el, hogy grafikus felületre rootként ne jelentkezzen be. Illetve ha eleve 2 usert használnának - ami nem általános - akkor a root egy korlátozva is van. Eddig egy ubuntus gépet telepítettem megrendelésre. Ott úgy csináltam: sudoer user és sima user. A simával használta. Persze fél év alatt szépen elfelejtette a sudo jelszót. Annyi sokat kellett uacozni.
Mondom ennek én ilyen magyarázatát tudom elképzelni.Amúgy az első pontot a Fedora is megoldja. Most a 10-ben már nem lehet grafikus felületen rootként belépni. Ami szeritnem egy okos és elővigyázatos lépés.
Ment is az anyázás a fórumon.il sole non sorge più ad Est!
-
bambano
titán
Azért negatívum, mert a unixoknak volt egy szép, tiszta, egyszerű védelmi rendszere. Érteni kellett hozzá, de nem okoskodott helyetted ezerrel. Ha szét akartad dúrni a rendszeredet, bementél rootnak és széthajítottad. Ha nem akartad, maradtál user és kész. Ez, szerintem, teljesen elegendő a felhasználáshoz.
Most meg sudo-zhatsz rootra a saját, SAJÁT!!! jelszavaddal, amitől minden értelmesebb biztonsági szakértőnek sírhatnékja támad. Meg jól körbekerülik az oprendszert és előre nem tervezett úton buherálják a védelmi rendszert. Az ilyenekből rendszerint baj szokott lenni. (és akkor még nem beszéltünk a hozzá kiépített gnome-os infrastuktúráról...)
Akinek gyámokdó oprendszer kell, az használjon w7-et vagy amit akar, engem nem zavar. Én szeretnék egy olyan oprendszert, ami mindig pontosan azt csinálja, amit mondok neki, ha közben levágom a lábam, akkor is.
Félreértés ne essék, engem nem zavar, hogy uac van a windowsokban. Pont annyira izgat, amennyire használom. Engem az zavar, hogy amit viszont használnék, az is kezd összevissza működni.
-
FTeR
addikt
uac nélkül is működik az os. sőt, vista már gui nélkül is. egy linux os eleve 3rdpty appokból áll.
persze ha ez most vmi nagy pozitívum lenne*, akkor egyből beleszámítana a linux os-be...*azt mondjuk nemtom, h miért negatívum, ha a más nevében való futtatást egy gui elem így megkönnyítni.
winből abból kell kiindulni, h a korlátozott felhasználó vista előtt használhtatlan volt, mert még az órára kattintva is egyből rinyált, h nincs jogod átállítani. csak cmd-s trükközések voltak a runas-el. ezzel szemben vista már ugyanitt rendszergazdi jelszót kér.[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
nagyúr
Én közel nem használtam annyit linuxot, mint Te. Biztosan jóval többet is értesz hozzá. KDE-ben is van szintén ez a megoldás. SuSe esetében találkoztam vele. Ott is, ha valami root-ot igényelt megjelent. Én lehet, hogy rosszul tudom, de Unis/linux rendszerekhez szorosan hozzátartozik a root kezelés. Lehet, hogy rosszul tudom, de aszem én így tanultam.
De ha felvilágosítasz, és rosszul tudom, akkor azt megköszönöm! De komolyan és ebben maximális tisztelet van feléd.
[ Szerkesztve ]
-
FTeR
addikt
kénytelenek lesztek szájbarágni, mert továbbra sem értem a különbséget. a vista is jelszót kér, ha olyan területre tévedsz, amihez alapból nincs jogod.
megerősítést akkor kér, ha egyébként van már jogod, de az elvégzendő feladat befolyásolja a gép biztonságát. ilyenek xp sp2 óta vannak, uac nélkül is, szinte már vicc számba mennek, h netről töltött exe-nél 3-4x is rákérdez.#153
ez max pro/contra vitában számítana, mert a lényeg az, h a progi szeretne root lenni, ezért a gnome ad erre egy login ürlapot, hogy egyszerább legyen. -
bambano
titán
válasz Szellem. #154 üzenetére
De ez nem rendszerkomponens, mert nem a rendszer része, hanem a sok választható grafikus felületből az egyikben van ilyen, a grafikus felület fejlesztői által gányoltan, nem pedig oprendszer szinten. (sorry, kde sose volt a kezemben, ha abban is volna, akkor bocs).
Ha ledózerolom, attól az oprendszer még működik.
-
Szellem.
nagyúr
válasz fordfairlane #153 üzenetére
Rendszerkomponens a linux/unix esetében is. Csak ahogy bambano írja, beforkol egy root processzt, amit aztán benntart. Az UAC, meg minden beavatkozást igénylő esetben jelzést fog adni a felhasználó számára.
[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
nagyúr
válasz zsiga667 #142 üzenetére
Hát, ez az. Többek között azt lehet vele megállítani, hogy a user tudta nélkül ne települjön fel semmilyen kártevő! Nem egyszer előfordul pl. XP alatt olyan allattomos kártevő, ami szépen magát felrakta a rendszerre.
Viszont, ha a user maga a kártevő, , akkor meg az ellen védelem nincs.
Szerintem jó ez az UAC, és engem sosem idegesített. Nem azért, mert elfogult lennék az MS felé, hanem mert valóban jó megoldásnak tartom.
De még mindig az a véleményem, hogy hülyeség ellen nincs orovosság. -
FTeR
addikt
sry, de nem látom azt a hatalmas különbséget. uac-ban annyi extra van még, h virtulizál. egyébként semmi olyat nem tud, amit eddig parancssoros runas-el nem lehetett megoldani már korábbi nt-s rendszereken is. csak egy gui elem, ami hibaüzenet dobása helyett inkább azonosítást kér.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz fordfairlane #147 üzenetére
Azt az ablakot, amit Moonman felrakott, egy gnome-os program rakja fel, nem a linux. Ha megadod a root jelszót, akkor beforkol egy root processzt, amit ott tart a háttérben, hogyha valamit rendszergazdaként kell elindítani, akkor a forkolt root processzből indítja, nem a júzerként futó gnome-sessionból.
Ez egy körbehekkelése az alap unix védelmi rendszer filozófiának, nem pedig uac.
-
FTeR
addikt
szal nem. vistánál ha korlátozottként vagy bejelentkezve és magasabb szintű feladatot akarsz futtatni, akkor arra kér, hogy rendszergazdaként azonosítsd magad, annak érdekében, hogy a saját uid-odtól eltérő uid alatt futtathass dolgokat. Ez úgy néz ki, h felsorolja neked a rendszergazdákat és jelszót vár tőred. tehát teljesen ugyanaz.
ha eleve rendszergazda vagy, akkor annyi extra van, h itt viszont csak megerősítést (igen/nem) kér, ezzel emelve a rendszergazdaként futó user biztonságát is. lásd: #147szerk: ha pl korlátozott alól runas adminként indítasz ie-t, akkor a rendszerkazda kedvenceivel meg toolbarjaival indul.
[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
Amit én olvastam az uacról, az az, hogy a sajád uid-od alatti programfuttatást is engedélyezni kell.
TKP nem. Vistánál a default admin egy "kvázi-admin", amelyiknél a rendszer két security tokent hoz létre, egy felhasználóit, meg egy rendszergazdait (elnézést a profiktól a konyhanyelvért). Ha egy valamihez rendszergazdai jog kell, akkor jóváhagyás után az a processz már a felhasználó rendszergazdai énjét örökli. Kvázi, mintha két felhasználó lenne egy testben. Majdnem hogy uid váltás.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
bambano
titán
ne keverjük gizikét a gőzekével.
Az, hogy egy-két disztribúció úgy gondolja, hogy agyatlan módon kell a rendszergazdai jogosultságokat osztogatni, még nem jelenti azt, hogy ez uac.Itt arra kér, hogy rendszergazdaként azonosítsd magad, annak érdekében, hogy a saját uid-odtól eltérő uid alatt futtathass dolgokat. Amit én olvastam az uacról, az az, hogy a sajád uid-od alatti programfuttatást is engedélyezni kell.
Ilyen rendes unixokon nincs. A unix azt mondja, hogy az van, amit a júzer akar, ha a júzer hülyeséget akar, mi megtesszük, utánunk a fáklyásmenet. A windows meg az uaccal azt mondja, hogy megfogjuk a hülye user kacsóját és megpróbáljuk rávenni, hogy ne is akarja már annyira azt, amit akart, esetleg beszéljen róla...
Szerk: nekem ne akarja megmagyarázni senki, hogy amit a buguntu a sudoval csinál, az normális vagy bármi haszna van, mert körberöhögöm...
[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
Szerintem a koncepció annyi, hogy van a user és van a rendszer. A kettőt egy fallal kell elválasztani, hogy megvédjük a rendszert. Ha ezt az uac csinálja, hát csinálja az. Ha meg minden program ide-oda nyúlkál, ahová nem kéne, akkor világos, idegesítő. Ezeket a programokat(ozókat) tényleg le kell szoktatni erről a szokásról. Jobb későn, mint soha.
A műszaki részét értem, de ugye, mi a szándék? Használhatóvá tenni a korlátozott felhasználót azzal, hogy könnyebbé válljon az átjárás a rendszeradminba, ugyanakkor a váltás mindig jelezve legyen egyértelműen, és a felhasználó hagyja jóvá. Csakhogy jelen pillanatban ez úgy néz ki, hogy felhasználó nem mondjuk egyszer jóváhagyhatja, hogy "Drága rendszerem, én most túrlak, állítok, telepítek, ne ugrálj!", hanem egyes funkciók végrehajtásakor egyenként kérdez rá az UAC.
És ez egy kicsit idegesítő, különösen olyan esetekben, amikor nem arról van szó, hogy egy program akar mindenfelé írni, hanem én kutakodok, állítgatok, felbontás, defrag, WLAN beállítások, ésatöbbi. Az, hogy mindent kétszer, háromszor kell jóváhagyni. Nem véletlen, hogy Win 7-ben ezt a tisztán technikai megközelítést tompítják, és van olyan állása az UAC potméternek, hogy a rendszerbeállításoknál ne kérjen jóváhagyásokat, csak ha egy program akar belenyúlni. (nem biztos, egy screenshot alapján ez jött le)
A linux ablak is ehhez hasonló, meg az OS X is szokott ilyet dobni, csak ott mindig van jelszómező, az UAC-nál meg csak akkor, ha jelszavas a rendszergazda accountja. OS X alatt ez az ablak nagyon ritkán jön elő, bár nem vagyok power OS X user.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
zsiga667
addikt
A Windoze sem engedélyt kér, hanem hogy azonosítsd magad mint hús-vér kártevő, ha vírus/trójai/akármi lennél akkor nem tudnád megnyomni az egér bal gombját.
Szerk.: Bekérhetné mellé még az adminjelszót is, de felesleges ha úgyis adminként vagy bejelentkezve. (Sőt, ha jól emlékszem sima usertől kér is admin passt.)[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
Sure. Itt nem engedélyt kér, hanem azonosítást. A kettő azért nem ugyanaz.
fordfairlane:
Szerintem a koncepció annyi, hogy van a user és van a rendszer. A kettőt egy fallal kell elválasztani, hogy megvédjük a rendszert. Ha ezt az uac csinálja, hát csinálja az. Ha meg minden program ide-oda nyúlkál, ahová nem kéne, akkor világos, idegesítő. Ezeket a programokat(ozókat) tényleg le kell szoktatni erről a szokásról. Jobb későn, mint soha.Plagnak meg igaza van abban, hogy ha jól beállított a rendszer, akkor marha ritkán van rá szükség. Én is ha akarom hónapokig elvagyok root passz nélkül. (Persze nem, mert nekem muszáj turkálni. ) A gond az, hogy a frissítés nincs megoldva egy központi helyről. Így a programokat egyesével kell frissítgetni. Nem csoda, hogy megint ott vagyunk, hogy feszt csak uac ugrál.
[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
-
moonman
titán
Windowsban pedig a consent.exe dobja eled, mivel jelszo kell ahhoz, hogy admin-jogosultsaggal hasznal a programot. olyan nagy kulonbseget nem latok.
egyedul az mas, hogy Windowson hagyomany rendszergazdakent bent felejtodni, ezert ott is felbukkan, de csak megerosites formajaban - es hazirendben egy kattintas ezt letiltani.
OS X-ben is van hasonlo, de ezek valahogy sosem idegesitettek senkit, hisz ezek tokeletes rendszerek a tokeletes felhasznaloknak...
-
fordfairlane
veterán
válasz fordfairlane #131 üzenetére
Tegyük hozzá, a szövegből kiderül, nem azért idegesítő , mert a Microsoft ideges embereket akar, hanem hogy pl. az alkalmazáskészítőket leszoktassák arról, hogy pl. a Windows könyvtárba irkáljanak, ini fájlokat vagy valami más okból.
Én úgy látom, hogy az UAC-beli változatások a Win 7-ben jó irányba haladnak. Ők is felismerték, hogy az nem jó, ha a figyelmeztetések majdnem fele abból fakad, ha a Win-ben be akarok valamit állítani. Szerintem érdemes átgondolni a dolgot, mert a figyelmeztetések akkor jók, ha tényleg a kritikus pillanatban figyelmeztetnek.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
Hamar munka ritkán jó. Eddig dícsérték a 7-t, hátha most így a végén sikerül eltolni?
Mutogatni való hater díszpinty
-
moonman
titán
válasz fordfairlane #131 üzenetére
ennek a nyilatkozatnak már annak idején sem örültem, mert egyrészt nem igaz (meg lehet nézni a Channel 9-on az UAC fejlesztőcsapat (3 db. ember) interjút, ott elmondják, mi miért és hogyan), másrészt lejáratja a céget a "hüjének nézzük a usert" mentalitásával. személy szerint picsánrúgtam volna de erősen.
-
fordfairlane
veterán
Végre megtaláltam ezt az idézetet az UAC-ról:
At the RSA 2008 confab in San Francisco, Microsoft admitted that UAC was designed, in fact, to annoy. Microsoft's David Cross came out and said so: "The reason we put UAC into the platform was to annoy users. I'm serious," said Cross.
Ez végül is sikerült, a felhasználókat idegesíti.
x gon' give it to ya
-
Szellem.
nagyúr
válasz fordfairlane #128 üzenetére
Okés. Ennek örülök, de én itt befejeztem a személyeskedést. Remélem, neked is sikerül.
Ahogy írtam a linket jószándékból toltam be neked. -
Szellem.
nagyúr
Módosította a kolléga a postját, de te azt már nem láttad. Én arra írtam válaszltam.
Okés, soknak idegesítő az UAC promtja, de jelenleg másként nem lehet megoldani a felhasználó fiók felügyeletét. Példa linux, de ott lehet időkorlátot szabni.
Win7 esetében csúszka van, amivel szerintem csökken a biztonság is.Egyébként érdekes a felhasználó, mert ha nem biztonságos a Windows, akkor fikázza, hogy deszar, meg megint vírustkaptam, stb. Ha meg beletolnak egy megfelelő védelmet, az meg idegesítő a számára. Tipikus eset annak, ha van sapkája azért kötünk bele, ha nincs akkor azért.
[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
válasz Szellem. #126 üzenetére
moonman-t meg ne hasonlítsd magadhoz, hogy ő is problémás ember. Azért így kapásból megállapítom, hogy va köztetek egy pár fényévnyi különbség.
Fényévekre előre, vagy hátra, le vagy fel? Kapásból megállapítottam én is sok mindent rólad.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
orbano
félisten
válasz Szellem. #121 üzenetére
Miért kötözködne? Mindenkinek akit ismerek, az első benyomása a vistáról, hogy sokat nyaggat a promtjaival. egy átlag juzernek az első 3 napon csömöre lesz ettől, és utána le fogja sz@rni, hogy mit is ír ki pontosan a vindoz. ebben nem értem mi a szándékos kötözködés? persze ha write-only módban vagy, azt megértem.
A vér nem válik VAZZE!™
-
Szellem.
nagyúr
válasz fordfairlane #124 üzenetére
Nem az #119-ben van személyeskedés. De mint írtam mindegy!
Azért linket dobtam a számodra, mert oda egyértelműen le van írva a koncepciója, de el sem olvastad az oldalt, amit a számodra linkeltem! És miért ne dobnék linket, ha egyértelműen és velősen le van benne írva a kérdéseidre a válasz? Ha lusta vagy olvasni, erről én nem tehetek.
De, olvasd el amit küldtem és megvilágosodsz általa.moonman-t meg ne hasonlítsd magadhoz, hogy ő is problémás ember. Azért így kapásból megállapítom, hogy va köztetek egy pár fényévnyi különbség.
De, mondom itt befejeztem. Kaptál egy linket. Ha elolvasod elolvasod, ha nem akkor nem. Benne van a kérdéseidre a válasz.
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Lehet inkább ultra expressz sebességgel kéne kiadni mert a Vista elég illúzióromboló lett. Az sem véletlen nem adtak az Microsoft Office -nak Vista nevet, csak 2007 ill 2008 ra frissítés van Winen. (az MS berkeiben is tudatosulhatott )
[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
válasz Szellem. #123 üzenetére
Ha a számodra ez orgazmust okoz, legyen, akkor nem tudtam megválaszolni a magasröptű kérdéseidet.
Hát nem is, pedig nincs is személyeskedés a #119-ben. Erre te dobsz egy linket, majd felhúzod az orrod. Elegáns.
Ennyi idő alatt másból Már Neumann János lesz.
És még én személyeskedem... Ecsém, ez a topik vonzza magához ezeket a ....
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
Szellem.
nagyúr
válasz fordfairlane #122 üzenetére
Azt hiszem, egy linkel válaszoltam egyértelműen a kérdéseidre! Ha nem egyértelmű az ott leírt információ a számodra az már a te bajod.
Viszont, ahogy olvasom a topicokat, elég sokszor személyeskedésbe mész át és egy pár emberrel már volt nézeteltérésed. Talán nem véletlenül. Én inkább ezen gondolkoznék el. 88 óta tapasztalt számítógépbarátom, jó lenne ha inkább olvasnál, és gyüjtenéd a tudásodat. Ennyi idő alatt másból Már Neumann János lesz.
Nem kötözködnöd kéne, meg személyeskedni. De amint látom ehhez van csak tehetséged.
A bizonyítványaimat, meg pont neked nem fogom magyarázni. Főleg ezek után. Aztán meg azt gondolsz, amit akarsz. Ha a számodra ez orgazmust okoz, legyen, akkor nem tudtam megválaszolni a magasröptű kérdéseidet.Viszont itt befejeztem veled a kommunikációt, mert nem érdemelsz egy karakterrel sem többet.
[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
válasz Szellem. #121 üzenetére
Viszont jelen esetben úgy veszem észre szándékosan kötözködsz, vagy szándékosan értetlenkedsz! Ebben meg én nem vennék részt.
Látom a kérdéseimre megint kár értelmes válaszra várnom. Ilyenkor jön a cybergyerekezés, meg a "szándékosan kötözködsz" szintű dolog. Nem szégyen bevallani azt, ha nem tudsz válaszolni a kérdésekre, csak nem ilyen bénán kéne kihátrálni.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
Szellem.
nagyúr
válasz fordfairlane #119 üzenetére
Javaslom böngészd a Winportal oldalt. Ott van egy valag cik, ami kellően felvilágosít, hogy hogyan is működik az UAC, és mi a koncepció.
És ezt most nem kötözködésképpen írtam, csak oda egyértelműen le van írva.
Bár, szerintem ezzel már tisztában lehetne lenni, hogy mi is az UAC teljes egészében. Nem tegnap jött ki a Vista.Egyébkén segtségképpen egy link a számodra: [link]
Látom, közben kiegészítetted a postodat. Annyitnhozzáfűznék, ha 88 óta foglalkozol számítógéppel, akkor aszem tisztában vagy egy két dologal. Viszont jelen esetben úgy veszem észre szándékosan kötözködsz, vagy szándékosan értetlenkedsz! Ebben meg én nem vennék részt.
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
"A vista erőforrás-igényességével sok gép (netbook, szubnoti, gyengébb irodai gépek, régi gépek) számára egyszerűen nem alternatíva, mert annyira belassul tőle az egész gép."
Teljesen jogosak lennének a Microsoft érvei erre a felvetésre, mivelhogy ők a mai piacon kapható termékekre, pc -re készítenek oprendszert elsősorban aminek előremutatónak kell lennie... Te vagy a hibás minek használsz PC -t
[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
válasz Szellem. #115 üzenetére
Jó ez most le van egyszerüsítve, mert az UAC nem erről szól csak.
Hát épp ez az, hogy akkor miről szól az UAC? Mi a koncepció? Mikor fog engem megakadályozni bármiben is, ha folyton felugrál minden beállításnál, még akkor is, ha egy nyomorult defragot akarok indítani? Én sem tudom, mikor kéne figyelnem rá, pedig 88 óta foglalkozok gépekkel. Egy kezdő honnan fogja tudni, hogy neki a nem-re kell nyomni? Sehonnan nem tudja, viszont azt látja, hogy folyton ugat az UAC, ezért vagy kikapcsolja, vagy csukott szemmel leokézza. Ez így sz*r. A kezdőknek nem nyújt segítséget, a haladókat meg csak szimplán akadályozza.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
orbano
félisten
-
Szellem.
nagyúr
Nézd, amikor összeraktam a rendszerem, akkor nyílván nekem is a pofámba loholt az UAC. De utánna mikor elvégeztem a dolgom csönd lett és ritkán találkoztam vele. De, a next-next-finish ellen nem lehet másként védekezni. Jó ez most le van egyszerüsítve, mert az UAC nem erről szól csak.
A HDD prögést, meg sokszor kitárgyaltuk már a kollégákkal a Vista topicban, és meg lehet szöntetni, illetve az elején természetes a HDD pörgése. Aztán beáll a rendszer.
De, most ebbe nem mennék bele. Én jónak tartom a Vistát is. Szeretem, az erényeivel és hibáival egyetemben. De erről ennyit.Viszont, tényleg kiváncsi leszek, hogy a Win7 alatt az UAC problémára, milyen megoldás születik.
Nekem az a véleményem, ha megint engedünk a felhasználónak, akkor annak kárát az oprendszer és a felhasználó szívja meg megint. -
sh4d0w
félisten
válasz Szellem. #110 üzenetére
Kábé percenként ugatott, amikor kipróbáltam, mivel egy rendszer akkor rendszer, ha minden rajta van, amit mindig használsz. Még elment volna a dolog, utána tényleg ritkán láttam, de ráadásul állandóan pörgött a HDD, döglassú volt az egész kóceráj, így ment a levesbe.
A W7-es szabályzásról meg az a véleményem, hogy nyilván el lehetne dugni annyira, hogy csak advanced felhasználók találják meg, de igaz: hülyeség ellen nincs védelem.
https://www.coreinfinity.tech
-
addikt
Intel 430-as Celeron proci + 1 giga Rammal párosítva használom 2,5 hete a Se7ent. Eddig tapasztalataim szerint gyorsabb, szebb, átgondoltabb, mint a Vista (jelenleg SP1 óta otthon Vistát használok, de gondolkodok a cserén)
Lenne egy hibám: Jobb oldalt ha rákattintok a Show desktop-ra, akkor szépen megjelenik az asztal és mondom akkor ürítsük a lomtárat, de a megerősítő ablak, amiben írná, hogy mit szeretnénk törölni a háttérben marad. -
REDeath
őstag
na hajrá, és nem kapkodás ez, vista alapjaiból építkezik, tehát nem egy teljesen új dologgal van dolguk.
plusz karácsonyi gépretelepített mókáról nem akarnak lemaradniKodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
GD
őstag
remélem ez a gyorsítás nem cseszi el a kezdeti biztató eredményeket.. jó lenne ha a technológia eredményre is hajtanának nem csak a piacradobásra
-
Szellem.
nagyúr
Nem tudom, hogy nektek mitől volt idegesítő. Számomra, nem, de ugye izlések és pofonok. Kb. úgy említik sokan az UAC-ot, mintha percenként ugatna a felhasználó arcába? Vagy max akkor lehet idegesítő, amikor valaki orba-szájba telepít a gépére. Valahogy viszont a jogosultág kérési problémát meg kell oldani. Igen, Linux esetében lehet szabályozni az időt, de ettől függetlenül, majdnem ugyan az a megoldás.
Itt a Win7 esetében jó megoldás az UAC szabályozása. Csak ezzel a gond az, hogy a legtöbb felhasználó ész nélkül low-ra fogja állítani. Ezzel meg magát teszi ki biztonsági kockázatnak. Aki meg tudja a dolgát, annak teljesen mindegy. Hülyeség ellen nincs védelem.
Egyébként meg a biztonságot csak úgy lehet elérni, és fokozni, ha korlátozásokat vezetsz be. Ha nincs korlátozás, nincs biztonság. A korlátozások meg "kellemetlenségekkel" járnak. Csak ezt sokan nem akarják megérteni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Szellem.
nagyúr
Ez van, amikor alább adunk dolgoknak a felhasználó miatt!
Nekem nem volt bajom az UAC-al Vista esetében. De, érdekes, ez a fícsör Linux esetében is megvan, csak másként nevezik. Ott nem idegesítő?Egyébként valós a probléma, mert sajnos a topicokban olvasom, hogy elég sokan levették low-ra az UAC-ot.
De feljebb moonman is említette, hogy esélyes a dolog egy security buktára. Ezek szerint bejött.
-
sh4d0w
félisten
Remélhetőleg az ilyen hibákat/feature-öket kijavítják a végleges verzió kiadásáig.
https://www.coreinfinity.tech
-
Lirion
addikt
válasz fordfairlane #98 üzenetére
Inkább vagyok okostojás, mint olyan kocka, mint te, aki a fél életét a forumon tölti napi több, mint 10 hozzászólással.
Szép napot cybergyerek![ Szerkesztve ]
-
Szellem.
nagyúr
"Az sem véletlen, határozottan kihangsúlyozták ezt a tulajdonságát, hogy csökkentik a rendszer erőforrásigényét"
persze, mivel ez épült be a köztudatba. aki viszont használja, az pontosan tudja, hogy annyival egyáltalán nem csökkent, hogy világot váltson, mégis mindenki agyondícséri. szép dolog a pszichológia...Igazad van. Sokan azt gondolták, hogy ha most kiadják a Windows 7-et, akor az akár egy P1-esen is vígan el fog menni. Én azt vettem észre, hogy az erőforrásigénye annyit nem csökkent. Csökkent, de ismerve a technológiát, megvan az oka, hogy miért is eszik ennyi ramot, stb.
Viszont, az biztosan nem pszichológia, hogy gyorsabb, válaszképesebb a Windows 7. Amikor feltelepítettem, összeraktam a rendszert, én meglepően tapasztaltam, hogy a rendszerfelállás sokkal gyorsabb, mint Vista esetében. Pedig a vas ugyan az, és ugyan az indul el automatikusan a rendszerrel, mint Vista esetében, amiből alig van. Fájlmásolásnál és még egy pár dolgonál jelentkezik, hogy gyorsabb, válaszképesebb a rendszer.
A másik, én szakmai oldalról nézem az egészet a szakmám miatt, és nekem az újdonságok a Windows 7-ben, nem design fícsörök, hanem praktikus munkátmegkönnyítő fejlesztések.
Nekem a Vistával sem volt abszolút semmi bajom. Sőt! Vártam, hogy megjelenjen a végleges kiadás, és használhassam. Így, a számomra a Win7 nem egy teljesen különálló Win, hanem egy koncepció folytatása finomított, továbbfejlesztett változatban.Remélem egyetértünk.
-
MBazsee
tag
Nekem ebből az jön le, hogy: "Srácok, elk****k a Vistát, de a 7-es egész jó lett, mert az embereknek tetszik, akkor ki kellene adni, hogy nagyot kaszáljunk."
Szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
Gregorius
őstag
Még egyszer megkérdezem, hátha a nagy forrongásban akad valaki, aki rendelkezik érdemi információval: A 2008 R2 kiadása körülbelül mikorra várható? Mennyi késlekedésre lehet számítani a Win7-hez képest?
-
félisten
válasz fordfairlane #98 üzenetére
Nem konkrétan neked írtam, hanem úgy általában.
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
Srácok!
Úgy beszéltek a 3-4-5-6 éves konfigokról, mintha akkoriban csak egyfélét lehetett volna venni.
Szerintetek egy mai egymagos cerka ugyanannyit fog tudni 5-6 év múlva, mint egy 4 magos core2? Nyilván nem.
Tehát marhaság években mérni a gép teljesítményét.[ Szerkesztve ]
-
Lirion
addikt
válasz fordfairlane #82 üzenetére
Vagy csak vmi okosat akartál mondani te is. 2004-ben cseréltem asztali pc-t, akkor középkategóriásnak számító konfigot raktam össze és simán viszi a vistát, szóval ha egy hordozható gép 3-4 éves konfig teljesítményét repordukálja, akkor a vista teljesen jó rá, az állításoddal ellentétben.
-
félisten
-
moonman
titán
hogyne. ha komplett használt gépet vesz, akkor ahhoz akár megkaphatja az OEM licencet is, ha meg alkatrészekből rak össze, akkor is hozzájuthat legális OEM-hez, ugyanis az XP bevonása előtt jópár évvel is lehetett már kapni a OnePack nevű csomagot, ami lényegében "OEM hardver nélkül"-t jelentett. ilyet szerintem apróhirdetésben is lehet találni simán.
-
félisten
Picit off, de ha már szóba kerültek a régebbi konfigok, megkérdezem:
Mi a teendő, ha valaki használtan vesz egy gépet, vagy régebbi alkatrészekből rak össze egyet, amin nem megy el a Vista, vagy csak lassan?
Lehet venni használtan XP-t, ME-t vagy w98-at? Lehet így is jogtiszta?
Köszi!mod: off
[ Szerkesztve ]
-
csavarlazito
tag
Értem, köszönöm!
Pont tegnap jutott eszembe az, hogy amikor az XP-t kiadták, a mai gépemből még semmi se készült el, talán a sima PCI slotok kivételével.. Se Sata, se ddr2, se lga775, ilyesmik.
Mégis minimális erőfeszítéssel (1-1 drivert kell feltenni) tökéletes üzemel. Valamit tud a MS. -
moonman
titán
válasz WonderCSabo #84 üzenetére
nem írják át, "beszéltem" a product team-mel, így marad, csak a bugokat szórják ki, de azt sem mindet. végülis sok bajom nincs vele, a legtöbb hibámat azt mondják már* nem tudják reprodukálni, szóval annyira nem gázos.
*internal buildekben már jók.
-
moonman
titán
válasz csavarlazito #81 üzenetére
egyértelműen jobban. egyrészt újabb, frissebb technológia, ráadásul már most kvázi "jobb", mint a Vista.
-
elisha
tag
Ezt sosem fogom megérteni, mikor valaki a memóriaigénnyel jön. 32%, 85% nem mindegy? Azért van a gépben ram, hogy használva legyen. Nem érdekel mennyit használ, használjon csak minnél többet. Ha kell valamire, úgy is fel fogja szabadítani azt a területet, ha meg épp nem kell, akkor miért is lenne üresen?
Túlterhelt a szerver...
-
csavarlazito
tag
Jó szó ez az oprendszerbe befektetés.
Tessék mondani, én mint mezítlábas játszogatós user, jobban járok egy drágább 7-el, mint egy remélhetőleg akciós Vistával?
(anno még a bétákat próbálgattam, azok tetszettek)
Tudom, hogy jövendőmondásért más fórumra kell fáradni, de hátha te, mint bennfentes, tudsz mondani valami bíztatót. -
moonman
titán
válasz csavarlazito #79 üzenetére
minimálisan olcsóbb lesz, de csak épp annyival, hogy még érdemes legyen 7-be befektetni. szerintem ha már kint lesz, tényleg nem lesz érdemes Vistát venni.
-
csavarlazito
tag
A magyar OEM Vista64bit nem lesz olcsóbb a Win7 megjelenésével?
Vennék már valami olyan oprendszert, ami 64 bites, de nekem a Vista csicsái is bőven elegek, user-szinten..
Vagy most már érdemes megvárni a hetest, lesz annyival jobb, amennyivel drágább? -
moonman
titán
(#52) .mf:
"Az oprendszer a hardverért van, vagy a hardver az oprendszerért?"
is is. egymás nélkül nehezen boldogulnának. és ugye bugos hardvert még sose láttunk."nem minden gépben lehet elegendő mértékig növelni a RAM mennyiségét (pl. a vaio subnotimba 1.5G megy max.)"
ami egy subnoti alkalmazási területét figyelembe véve bőven elég, akár Vistával is, 7-tel meg pláne, főleg, hogy lesz külön erre való változat."sok gépben a bővítés vagy drága, vagy ugrik a garancia"
egy ram bepattintás azért nem olyan drága, a garancia meg miért is ugrana?"A vista erőforrás-igényességével sok gép (netbook, szubnoti, gyengébb irodai gépek, régi gépek) számára egyszerűen nem alternatíva, mert annyira belassul tőle az egész gép. Erre mit tudsz felhozni?"
azt, hogy ezeket nem Vistával kell használni. subnotit XP-vel is árulnak, gyengébb gépeken meg fent kell hagyni, ami eddig is rajtuk volt.(#53) fordfairlane:
"Az UAC egy szerintem is rosszul átgondolt dolog. Nem véletlen, hogy a Win7-ben átdolgozzák."
az UAC egy teljesen jól átgondolt dolog (de ha mégsem, akkor gondolom a Linuxos és OS X-es megfelelője is szar), csak hirtelen sok volt a népnek. őszintén szólva én Win7-en is feltoltam maximumra, mert a default beállítás nem ad kellő biztonságérzetet. ez egyébként jó példa arra, hogy a felhasználókért néha áldozatokat is kell hozni. (remélem nem lesz belőle security bukta, mert esélyes.)"Az sem véletlen, határozottan kihangsúlyozták ezt a tulajdonságát, hogy csökkentik a rendszer erőforrásigényét"
persze, mivel ez épült be a köztudatba. aki viszont használja, az pontosan tudja, hogy annyival egyáltalán nem csökkent, hogy világot váltson, mégis mindenki agyondícséri. szép dolog a pszichológia..."igyekeznek leváltani a Vistát, amilyen gyorsan csak lehetséges"
lehet - végülis minek erőltessenek egy rossz hírű (de amúgy teljesen jó) rendszert, ha az újra már most rácuppant mindenki. bár nekem az is megfordult a fejemben, hogy azért gyorsítottak, nehogy az Apple megint eljátssza a "gyorsan kiadjuk más néven ugyanazt, aztán mutogatunk, hogy koppintanak" dolgot.(#55) kymco:
"Ezt árnyalja a kiharcolt downgrade lehetőség is, és így számos dedikált vista felhasználó valójában xp-t futtat..."
tény, ezt senki nem is tagadja, de Vistából már akkor rekordmennyiség fogyott, amikor még bőven lehetett kapni XP-t is. és tudom, hogy az XP korszaka óta elég nagyot bővült a piac, ez akkor is szép teljesítmény, de semmiképpen sem bukás.(#56) priti:
"Senki semmit nem adhat el, amíg az hibákat generál, viszont egy windows-t úgy adnak el, hogy annyira tele van hibával, hogy a rengeteg gyorsjavítást nem győzik SP-be kötegelni."
kicsit el vagy tévedve. egyrészt mindenki bugos szoftvert árul, mert tökéletes nem létezik. másrészt nehogy összehasonlítsuk már egy antivírus és egy Windows operációs rendszer komplexitását és a hibalehetőségek számát. annyi a különbség, hogy a bugfixeket Windowshoz ingyen kapod, a többi termékből pedig általában kénytelen vagy megvenni a következő verziót."Az én munkaidőmet ki fizeti ki, amíg rájövök, hogy a VB generálta a kékhalált?"
egyrészt nem a te dolgod rájönni, küldd a hibajelentéseket, a Microsoft majd felveszi a kapcsolatot a VB-vel. egyébként biztos, hogy a Vistás verziót használod? mert amint látom van külön 98-XP-ig és külön Vistás."nem fogják több éves munkaután azt mondani, hogy ja bocsi, akkor mi most lehúzzuk a rolót, mert jött egy újabb winfos"
kezdesz kicsit elrugaszkodni a valóságtól. egyrészt egy "profi" programozó programja valószínűleg gond nélkül fog futni több generációnyi Windowson is, ha meg emiatt át kell írni egy programot, akkor át kell írni egy programot. a programozók ebből élnek."A májkrémszaft csak egy piaci szereplő, mindenki másnak a többletmunkáját (amikor éppen egy agyonfoltozott oprendszerhez igazodik) ki fizeti ki?"
khmm többletmunka? most éppen arról van szó, hogy egy antivírus cégnek módosítania kell a programját, mert az új Windows teljesen új rendszermagot és biztonsági megoldásokat tartalmaz, így a régi módszerek esélytelenek. szerinted ez többletmunka? mert akkor valami fogalmi zavarban szenvedsz. vagy egyszer megírok valamit és az az idők végezetéig fusson mindenen?(#63) bambano:
he?(#69) orbano:
ugye nem baj, ha téged kihagylak, ilyen hangnemmel menj a mezőre kapálni. mellesleg a "kihagyható" nem egészen így hangzott el, de tényleg hagyjuk egymást békén.(#71) efi99:
"Nem teljesen tök mindegy a mezei halandónak, hogy az akárhány ezres buildnak lesz még mellette egy beceneve (béta-akárhány) vagy nem?"
először is tisztában kéne lenni a fejlesztési folyamatokkal, de legalábbis a részfázisok jelentésével. egy beta 1 nem attól beta 1, mert éppen kedvük volt ráírni az x ezres buildre, hanem, mert abban összeszedték a legstabilabb kódrészeket és általában ez a build már feature complete szokott lenni. Vista esetében is voltak Beta 2 utáni buildek, amik stabilitásban a béka seggel alatt voltak a jóval korábbiakhoz képest, mert abban megint félkész, optimalizálatlan kódok vannak. ha ehhez hozzávesszük, hogy egyszerre több szálon fut a fejlesztés (napi build, egymással párhuzamosan készülő, de eltérő build-számú kiadások, amik ráadásul időrendi sorban sincsenek), akkor még tovább bonyolódik a képlet. hidd el, tudják ők, hogy mikor kell betázni meg RC-zni."Amúgy meg azért sietnek, mert a Vista nem egy nagy siker szakmailag, ezért pénzügyileg sem."
szakmailag abszolút siker a Vista, ugyanis "minimális" változtatással erre épült a Server 2008 és a Win7/2008 R2 is. a technológia rendben van, de nyilván a későbbi változatok mindig jobbak és jobbak. hogy az erőforrásigény kicsit nagyra sikerült, az tény, de azért attól sem kell a falnak menni. a pénzügyi sikerekről már volt szó. -
Lirion
addikt
válasz fordfairlane #62 üzenetére
"Leginkább a 3-4 éves asztali konfigok teljesítményét tudják produkálni. Ezekre pedig nem jó a Vista."
És ugyan miért nem? Egy 3-4 éves asztali konfigon vígan-kacagva elszalad a vista (tapasztalat), szerintem te inkább 5-6 éves konfigra gondoltál, ahol már bajos lehet a dolog.
-
negyedes
addikt
Mar megint hitvita alakult ki itt.......
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
fordfairlane
veterán
Elhiszem, de a Microsoft gyakorlatát, úgy általában a szoftverkiadást figyelve egy ilyen léptékű változást, amit a Vista hoz, legalábbis architekturálisan, nem szokás service packben adni ingyen. Az egy más téma, hogy sokak reményét nem váltotta be a Vista, és elégedetlenek vele.
x gon' give it to ya
-
zoltanz
nagyúr
Inkább olyan sokat változott ha nem is alapjaiban, hogy hiába csak átdolgozott Vista akkor is új .0 verzió lesz ha bérik.
Szerintem esetenként nagyobb terheléskor a Vista gyorsabb mint az XP, hatékony memória chece -nek és a Aero -nak hála. Aki most akar Windows -t venni én annak a Vista -t ajánlom (XP -ért sem vagyok oda azt hozzáteszem ha már 64 bit -et is akarok ott az Ubi.). -
veterán
-
efi99
őstag
Az MS mindig is el tudott élvezni ezekben az elkeresztelésekben, össze-vissza cizellálja mindig. Nem teljesen tök mindegy a mezei halandónak, hogy az akárhány ezres buildnak lesz még mellette egy beceneve (béta-akárhány) vagy nem? Idáig is csak jöttek egymás után a buildok, aztán vagy adnak neki melléknevet vagy nem. Amúgy meg azért sietnek, mert a Vista nem egy nagy siker szakmailag, ezért pénzügyileg sem.
Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
orbano
félisten
válasz fordfairlane #51 üzenetére
Az, hogy a Microsoftnak mi a pálya, az Engem pont nem érdekel Az érdekel, hogy a pénzemért mit kapok, így valószínűleg az OSXeket sem venném meg évente. Aki pedig úgy érzi, hogy neki jóindulatból/megszokásból, vagy mittomén miből szponzorálnia kell a M$ tevékenységét, és értékelnie, hogy ők mennyi energiát fektettek a termékükbe, hát az tegye, sőt, vegyen részesedést magának a cégben, vagy amit akar De én nem fogok senkitől elnézést kérni azért, mert többet várok el egy terméktől, amint amennyit el akar hitetni velem a gyártó, hogy el lehet várni. És ez nem csak szoftverekre, és nem csak a M$-ra igaz.
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
ezzel a rekordbevétel hülyeséggel valaki olyat etess, aki nem tudja mennyit ávltozott a Világ és a gazdaság, és az emberek számítógéphasználati szokása az XP megjelenése óta. Arról se akarj meggyőzni, hogy pénzt adjak ki egy olyan oprendszerért, amire az M$ egyik legfontosabb embere azt mondta, hogy kihagyható...
Van még valami microsoft-agymosós-marketing-bullshit a tasolyodban?A vér nem válik VAZZE!™
-
Morden24
nagyúr
válasz fordfairlane #67 üzenetére
Pedig ha jól emlékszem ígért egy Win 7 "netbook editiont" is a Microsoft. Persze nem ez a neve.
Simán lehet, nyilván ők is tudják, hogy lépniük kell, ha nem akarnak kimaradni a buliból.
Sectumsempra - For Enemies
-
fordfairlane
veterán
Én azt mondtam, hogy ott a W7 sem fogja a jelenlegi állás szerint, ezért nem értettem a témát, ami felmerült.
Pedig ha jól emlékszem ígért egy Win 7 "netbook editiont" is a Microsoft. Persze nem ez a neve.
Mellesleg, nekem az az érzésem, elnézve az Iphone/ Ipod / Blackberry piacot, hogy hamarosan az x86 platform még a netbookoknál kisebb gépekben is megjelenik, sokkal erőteljesebben.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
VaniliásRönk
nagyúr
"...a júliustól Vistát vásárlók ingyen frissíthetnek az új operációs rendszerre."
Hehe, na mit mondtam.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Morden24
nagyúr
válasz fordfairlane #62 üzenetére
Én egy szóval nem mondtam, hogy a netbook-piacon a 4 gigás flash-driveokkal megállja a helyét a Vista.
Én azt mondtam, hogy ott a W7 sem fogja a jelenlegi állás szerint, ezért nem értettem a témát, ami felmerült..mf: De egy új géphez, ami kiválóan viszi a Vistát, miért akarnék XP-t venni?
A netbookoknál meg, ahogyan te is írod, van XP.[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
ld:
"míg az xp-t meg akarták szüntetni, ezt a réteget a vista nem tudja lefedni"
XP elvileg már nem kapható új géphez (legfeljebb downgrade opcióként, bár a Dell már pl. azt is fizetőssé tette; és a downgrade opciót is hosszasan harcolták ki), ezalól csak a netbookok a kivételek, de annak is mintha lenne valami határideje, ameddig.
Nem váltásról beszéltem, hanem arról, hogy meddig kaphatóak még vista helyett xp-vel gépek.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
bambano
titán
Időnként azt akarod hangsúlyozni, hogy az ms mennyire törődik a felhasználói visszajelzésekkel, időnként meg elmehet mindenki a fenébe?
El kellene már dönteni, hogy akkor az ms most felhasználó barát-e vagy sem, meg hogy melyik vitában mire történik hivatkozás...
-
fordfairlane
veterán
... hanem egy nem túl erős gépet a kedves gyártónak nem kellett volna csak azért a modernebb OS-el árulnia, hogy jobban nézzen ki a boltok polcain.
Vagy mondjuk memóriaigény: a 64-es Vistám a 4Gb-ből 36-38%-ot használt aktívan, a W7 x64 esetén ez 28-32%. Ezzel fogjuk megmenteni a világot?
Blablabla...
XP licenszeket fokozatosan teljesen visszavonta a Microsoft, számomra egyértelmű a Vistára való átterelés a licenszpolitikával. Csak hogy van egy réteg, amit nem lehet Vistára terelni, és ez a piaci szegmens feljövőben van. Nekik most kénytelen volt XP Home-ot adni, ha nem akart piacot veszíteni a Linux javára. Akár tetszik, akár nem:
1. A Vista túlságosan erőforrásigényes.
2. A hardverpiac már évek óta nem abból áll, hogy jönnek ki egyre-másra az erősebbnél erősebb processzorok, GPU-k, az egyre nagyobb memóriák, hanem a mobilitásról. Egyre kisebb gépek jönnek, veszik őket, és ezek a gépek gyengébbek az asztaliaknál., Leginkább a 3-4 éves asztali konfigok teljesítményét tudják produkálni. Ezekre pedig nem jó a Vista.Megváltozott a piac, és a Microsoft is felismerte ezt. Csak ti nem vagytok hajlandóak. De felőlem, csináljuk meg Magyarország tízmilliomodik "a Vista nem is olyan rossz, megvegyen memóriát, meg hüjenetbookgyártók" topikot, ha gondoljátok. Majd kimazsolázom én az értékes információt.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
Morden24
nagyúr
válasz fordfairlane #60 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy mindent lefed, hanem azt mondtam, hogy azt a réteget nem a Vistával kellett volna lefednie, hanem egy nem túl erős gépet a kedves gyártónak nem kellett volna csak azért a modernebb OS-el árulnia, hogy jobban nézzen ki a boltok polcain.
szerk.: Egyébként értem én, hogy a W7 egy optimalizált Vista (én is a betát használom éppen), de akinek nagy volt a hardverigény a Vistához, annak a W7 sem fog száguldani.
Vagy mondjuk memóriaigény: a 64-es Vistám a 4Gb-ből 36-38%-ot használt aktívan, a W7 x64 esetén ez 28-32%. Ezzel fogjuk megmenteni a világot?
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
A májkrémszaft csak egy piaci szereplő, mindenki másnak a többletmunkáját (amikor éppen egy agyonfoltozott oprendszerhez igazodik) ki fizeti ki?
Te, a vásárló, mert megvetetik veled az újabb szoftvert.
Az én munkaidőmet ki fizeti ki, amíg rájövök, hogy a VB generálta a kékhalált?
Gondolom a progi honlapján ott volt (illetve nem volt ott), hogy Vista kompatibilitás nyista.
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
szintén 2006-os vagy azutáni szubnotikon, illetve akár mai netbookokon?
Ezt viszont terméke válogatja. Én is láttam olyan notit (nem sub), ami 2007-es, és a hozzá adott Home Basic esélytelenül fut rajta, valamint hónapokig nem volt rendes [valamilyen] driver.
Meg láttam természetesen ennek az ellentétjét is, nekem is van subnotim, ami Vistával van szerelve, tökéletes a sebessége.Egyébként nem tudom most, milyen rétegmegszűntetésről van szó. Akinek pl. már van egy XP-s gépe, annak ugye semmiképpen nem kötelező Vistára váltania, aki most vesz gépet (ha nem valami halom szar), nagy eséllyel normális hardvert és jól futó oprendszert talál, a netbookok meg most is jönnek XP-vel, oszt' csókolom.
-
.mf
veterán
"Azt, hogy nem kell egy 2006os oprendszertől elvárni, hogy mondjuk faszán fusson a "
szintén 2006-os vagy azutáni szubnotikon, illetve akár mai netbookokon? (A vaiom ugyanis 2006-os, Core Solo 1.2G 1GB rammal... a netbookok is kb. ezt a szintet hozzák teljesítményben és hardverben).
Nem a vista létével van bajom, hanem avval, hogy míg az xp-t meg akarták szüntetni, ezt a réteget a vista nem tudja lefedni (illetve de, rá lehet erőszakolni ilyen gépekre, csak evvel romlik a teljesítményük...).Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
priti
addikt
ő dolguk lenne igazodni az új rendszerhez, nem fordítva
Na ez az a norma, ami itt nagyon el van csúszva. Kvázi a VB nem adhatja el a szoftverét addig, amíg az hibát generál, mert az ő dolga igazodni az új rendszerhez. Senki semmit nem adhat el, amíg az hibákat generál, viszont egy windows-t úgy adnak el, hogy annyira tele van hibával, hogy a rengeteg gyorsjavítást nem győzik SP-be kötegelni.
A májkrémszaft csak egy piaci szereplő, mindenki másnak a többletmunkáját (amikor éppen egy agyonfoltozott oprendszerhez igazodik) ki fizeti ki? Teljesen érthető, hogy mindenki azt mondja, hogy ha nekik lehet hibásan eladni, akkor nekünk is és a vége, hogy a felhasználó már azt sem tudja eldönteni, hogy mi okozza éppen a hibát. Az én munkaidőmet ki fizeti ki, amíg rájövök, hogy a VB generálta a kékhalált? Mert ugye csak akkor tudom elküldeni a dmp-t ha már tudom, hogy kinek küldjem. Lehet hogy ami nekem 5 perc, az egy átlagos otthoni felhasználónak aki azt sem tudja, hogy kell megnyitni a dmp-t 3 nap meg 10.000Ft költség, mert elviszi a szervízbe szépen, mert lát egy kékséget egy pillanatra és lövése sincs mitől száll el a gépe, amikor gondosan válogatott szoftvereket vásárolt és telepített. A jobbik eset ha a szervízben nem verik át és cseréltetnek ki vele valamit teljesen feleslegesen és igen, a "kicsik" a felhasználókat használják tesztelésre, mert bazira nincs keretük "igazodni" csak utólag, mert egyszerűen nincs rá emberi erőforrás. Van egy pofi programozó akit meg tudnak fizetni, az ér valamit, aztán szevasz. Az fejlesztgeti a vonatkozó szoftvert és nem fogják több éves munkaután azt mondani, hogy ja bocsi, akkor mi most lehúzzuk a rolót, mert jött egy újabb winfos.Hardverlesen
-
kymco
veterán
a Vista annyira szarul fogy, hogy rekordbevételt hozott MS-nek...
Ezt árnyalja a kiharcolt downgrade lehetőség is, és így számos dedikált vista felhasználó valójában xp-t futtat...
Egyébként nekem semmi bajom a vistával... a melóhelyemen, otthon is azt gyűröm gond nélkül, megelégedéssel...www.refujvaros.hu
-
Morden24
nagyúr
A vista erőforrás-igényességével sok gép (netbook, szubnoti, gyengébb irodai gépek, régi gépek) számára egyszerűen nem alternatíva, mert annyira belassul tőle az egész gép. Erre mit tudsz felhozni?
Azt, hogy nem kell egy 2006os oprendszertől elvárni, hogy mondjuk faszán fusson a 2002-ben XP Home-al vett Compaq Presario notimon, amiben összesen 768 ram ült (fejlesztés után... eredetileg 256-al adták). Ennek ellenére aero nélkül (mert dx9-ről a gép sosem hallott), egészen jól elmegy. Nem gyorsabb, mint az XP, de mindegy.
szerk.: itt jegyzem meg, hogy ha szétpiszkálom a Vistát, kikapcsolok minden létező extra szolgáltatást, és effektíve az XP szintjére redukálom, kb. ugyanott tartanék hardverigényben. Csak akkor meg minek akarnék Vistát használni, ha megfelel az Xp is?
[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
Az UAC egy szerintem is rosszul átgondolt dolog. Nem véletlen, hogy a Win7-ben átdolgozzák.
Az sem véletlen, határozottan kihangsúlyozták ezt a tulajdonságát, hogy csökkentik a rendszer erőforrásigényét, bármennyien bármennyiszer is elmondták már, hogy milyen olcsó ez meg az a hardver, és mennyire hatékony a Vista hardverhasználatban.
Mindenesetre az, hogy a megszokott kiadási szisztémát nem követik, kevesebb béta és RC fog napvilágot látni, ez szerintem mutatja, hogy igyekeznek leváltani a Vistát, amilyen gyorsan csak lehetséges.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
.mf
veterán
Hidd el, én is szeretem az ilyen okos hozzá- pardon, beszólókat, akik belemagyaráznak valamit, majd fröcsögve próbálják lehülyézni a másikat.
Elsősorban nem az UAC-re gondoltam, bár az is egy idegesítő "fícsör". Ott a (kérdőjeles hatékonyságú prefetch, valamint a rengeteg háttérben futó szolgáltatás miatt is) hatalmasra duzzasztott RAM-igény, valamint a magasabb processzor-használat. Tudom, az általános válasz: "olcsó a RAM", de
1.) ez milyen megoldás? Az oprendszer a hardverért van, vagy a hardver az oprendszerért?
2.) nem minden gépben lehet elegendő mértékig növelni a RAM mennyiségét (pl. a vaio subnotimba 1.5G megy max.)
3.) sok gépben a bővítés vagy drága, vagy ugrik a garancia.A vista erőforrás-igényességével sok gép (netbook, szubnoti, gyengébb irodai gépek, régi gépek) számára egyszerűen nem alternatíva, mert annyira belassul tőle az egész gép. Erre mit tudsz felhozni?
Az eladási számok meg magukért beszélnek.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
fordfairlane
veterán
A Microsoftnak nem pálya egy oprendszert kiadni, aztán 20 évig foltozgatni. Egyébként az Apple-nak sem az, és az sem véletlen, hogy az OS X a 2000 évek első felében évente hozott ki új verziót, és ezekért fizetni kellett. Ne mond már, hogy pl. egy Time Machine-t, (ami egyébként szerintem ötletes megoldás), ne lehetett volna a Tigerhez adni updateként.
x gon' give it to ya
-
fordfairlane
veterán
Ha csak egy kicsit is hasznaltak a felhasznaloi visszajelzeseket, vegre azon az uton kezdunk jarni, h az MS felismeri a nyilt fejlesztes es az ezek koruli kozosseg erejet.
Meg hogy mennyi pénzt spórol a nyilvános béta tesztekkel. Bár a visszajelzések kezelése itt kissé más műfaj lehet, gondolom sok zaj is kerül a rendszerbe, de le merném fogadni, hogy jobban megéri így.
x gon' give it to ya
-
veterán
full adattárolásra alkalmatlan az általad említett technika, még egy full hd-s filmet sem tud áttolni a hálón a jelenlegi hálózati architektúrák.
Szerintem inkább annak van értelme amit a MS pl a home server-rel akar, hogy minden lakásban legyen egy file, nyomtató szerver amin az adatokat tároljuk, s a többi egységben csak a programoknak kell lennie ...
- lenne egy alacsony fogyasztású server mondjuk atom 1 terrás vinyóval (35w) vagy egy összetettebb nas torrent ftp nyomtató kezeléssel és megosztással (20w)
- házimozi egy full hd lejátszására alkalmas gép mely gigabites lanon csatlakozik a hálózathoz (100 Mbit tapasztalatom szerint kevés )
- gyereknek egy gép amivel tud játszani
- meg laptop amivel a fontosabb cuccokat el lehet érni a szerveren ... -
moonman
titán
válasz fordfairlane #46 üzenetére
3 éve fejlesztik, ez sietés?
-
moonman
titán
neked ki mondta, hogy a Vista és az XP kernelszinten kompatibilis? mert szerintem épp az ellenkezőjét hangsúlyozták ki mindig. és talán dugjad a VirusBuster-es licenced, ugyanis az ő dolguk lenne igazodni az új rendszerhez, nem fordítva.
"a felhasználókat használják tesztelésre"
szerintem itt hagyjuk abba, mára kiakadt a bullshit mérőm...
-
priti
addikt
A vista-ra is ezt mondták
Minél kevesebb teszt, annál több hiba. Lehet magyarázni, de ez így igaz. Konkrétan nem izgatna, mert nem kötelező megvenni, csak a károkozásért kit pereljek? Senkit nem érdekel, hogy fele annyit ér a hardverem, mert nem win7 kompatibilis. Persze mindig felülről kompatibilisnek van eladva a történet, de ez sosem igaz. Hogy a hardver illesztőprogramok mellett a szoftverpiac rugalmatlanságáról ne is beszéljek. A Virusbuster, amit a munkahelyi XP-s gépeken használunk Vista-s verziója a mai napig kékhalált generál a Vista-ban dughatom a mennyiségi liszenszem. Elküldhetem a *.dmp-t csatolva, aztán vagy lesz valami, vagy nem.
Baromira nem tetszik, hogy a felhasználókat használják tesztelésre, mert ugyanaz lesz, mint a vista-nál, hogy rossz híre lesz a hibák miatt, emiatt az eladások nem hozzák majd a várakozásokat, tehát a profitorientált megközelítés rá egy évre már win8-at akar majd és baromira nem kéne minden évben új oprendszert piacra dobni, mert annak káosz a vége. Jól tudjuk, hogy most se nyelik le a békát, most is mindenre ráírják, hogy vista kompatibilis pedig durvára nem. Amúgy én is ráírnám, ha az én több éves munkám lenne a szoftverben... nehogymár emiatt ne tudjam eladni...Hardverlesen
-
Gregorius
őstag
És a 2008 R2 mikor jön?
-
moonman
titán
ha nem érdekel, akkor minek szólsz bele?
tegyék be SP3-ba ja. szóval írják újra az egész rendszert. ez történt, ezt hívják új verziónak.
a Vista annyira szarul fogy, hogy rekordbevételt hozott MS-nek...
van még valami eszement baromság a tarsolyodban? bár ezen tényleg kár vitatkozni...
-
orbano
félisten
az engem baromira em érdekel, hogy mit kezdett előröl az M$ és miért, meg milyen kernelre alapozva, illetve hogy ahhoz képest hogy sikerült. inkább az érdekel, hogy a pénzemért mit kapok. azt, hogy biztonságosabb? hát köszi, ezt szerintem inkább bele kellett volna tenni mondjuk egy XP sp3-ba, mintsem egy új oprendszerbe...
a vista pedig nem sikerült jól, ezt még a M$ is látja és az eladások is tükrözik. kár ezen vitatkozni.A vér nem válik VAZZE!™
-
Khan13
senior tag
Szeretem az ilyen okos hozzászólásokat... Milyen hülyeséget erőltettek a Vistában? A biztonságot? Szörnyű dolog tényleg... Ha meg nem adták volna ki a Vistát olyan állapotban ahogy kikerült, akkor meg azért hőbörögne a nép, hogy mennyi ideig csücsült rajta a nagy MS. Gondolom te is hallottál arról, hogy a félkész Vistát dobták kukába, és kezdték előről a Server 2003 kernelére alapozva. Ha csak az azutáni időt nézzük, akkor egész jó lett nem? Persze az embereket nem ez érdekli... csak a negatív kritikák, meg a sok zöldség. Amúgy meg már az XP helyett vagy a 98 helyett is lehetett volna Win7 nem?
-
moonman
titán
elkapkodni egyébként nehezen lehet, mert már karácsonykor feature complete volt, az elkövetkezendő egy év(?) kizárólag tesztelésre, bugfixre és optimalizálásra fog elmenni, meg ugye a különböző változatok szolgáltatásainak szétválasztására. jóleszez.
-
Inv1sus
addikt
Értem, értem, kö a pénz, kö a pénz...
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
félisten
válasz hackeeeee #30 üzenetére
A Suse Linux nem ingyenes disztró, ahogy pl. a RedHat sem az.
Utóbbinak a Fedora, elöbbinek az openSuse az ingyenes változata.
Az ingyenes disztrók közül sokat meg lehet venni boltban pénzért is, és ott a dobozolást, szállítást, raktározást, stb. kell kifizetni.hupsz, .mf megelőzött.
[ Szerkesztve ]
-
ZCoyote
őstag
Nem gondolom hogy kapkodnának. Vistában már kiteszteltek szinte mindent és a 7 azt a vonalat követi. Jó, hoz pár újdonságot de az alap már megvan csak finomítani kell.
Romani ite domum.
-
negyedes
addikt
válasz hackeeeee #30 üzenetére
Boxos Suse? Itt elhet kapni boxost. 60 euro.
En biztos, hogy nem. Nem is all szandekomba.
.mf: Van olyan is ami OpenSuse dobozos. Van hozza 90 nap support manual(nyomtatva) meg egy csomo eloretelepitett progi. Link feljebb.
[ Szerkesztve ]
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
.mf
veterán
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
negyedes
addikt
válasz (Kolombusz) #27 üzenetére
Nalam is kb igy lesz. Uj noti->uj win.
Bar remelem, hogy a kampusz programba beletezik a 7.zdaneee megbiznal egy ilyen cegbe? Barmilyen file feltoltenel csak ugy ni? A claud nem a jovo.... Inkabb cipelek 0,4 kg tobbet mintsem ilyen fileservere feltegyem.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
Aszongya, mennyi a 3.5g sávszélessége? 7.2Mbit/sec összesen. Mennyi ram van egy videokártyában? Egy giga? Mennyi adat egy készre renderelt, textúrázott 1280x1024-es kép 60 fps-sel? 300 megabyte/sec?
Egészen finoman fogalmazva ma még nem megoldott, hogy egy cloud számolja ki a képet és azt bármilyen elektromágneses sugárzással átküldje egy buta videokártyába. Ha ezt valaha megoldanák, azt az eszközt úgy hívnák, hogy mikrohullámú sütő, csak nem nudista csirke szédelegne benne, hanem te. Én ilyet nem akarok, ezzel a cloud rendszerek egyik fontos részét ki is kukáztuk.
A cloud jellegű általános számítástechnikát próbálták már bevezetni, eddig még mindig megbukott, most is meg fog.
Ja, még egy módon gyártanánk sütőt: ha az a hőmennyiség, ami most egy város területén valamennyire eloszló számítógépekből jön, egy szerverfarmból jönne, azt sem árammal ellátni, sem hűteni nem tudnánk. Nem tudnánk karbantartani, megvédeni, stb.
Az egy másik kérdés, hogy akarnánk-e fizetni a cloudhoz tartozó lehetséges szolgáltatási megoldásokat. Nem hiszem.
Bizonyos adatok szerver alapú tárolásának volna értelme sokat mozgó emberek számára, pl. naptár, todo, fontosabb fájlok, de ezt megcsinálják már most is a webdav meg a caldav szerverek, létező rendszerekre új marketing nevet kitalálni pont annyira egyenes út vezet a bullshit bingó megnyeréséhez, mint web2.0-nek hívni egy portálmotort, csak mert unatkozik pár managga.
-
(Kolombusz)
veterán
Hmmm, nekem tökéletes a Vistám, van is belőle két jogtiszta, de sztem a magyar megjelenés napján veszek egy W7-et is, csak kérdés, hogy a notimra, vagy az asztalimra vegyem meg. Vagy egyúttal már veszek egy új notit is és azon lesz W7. Messze van ez még.
-
.mf
veterán
A cloud computing sikerében erősen kétkedek.
Mobilos fronton (opera mini és egyéb böngészők, ahol külső szerverekkel dolgozzák fel és tömörítik a weboldalakat) ímmel-ámmal már most is működik, de a mobilok procijai is egyre gyorsabbak. A netbookok procijai pedig már eleve elég gyorsak a 720p-hez, tehát azokhoz nincs nagy szükség rá. A másik általánosan elterjedt, gépintenzív feladat, amivel elő szoktak huzakodni, az pedig a játékok -- ki akar majd úgy játszani, hogy oda és vissza van legalább 50+50ms késlekedés? Akkora terhelést milyen vas fog stabilan elbírni?
A cloud computing távolról jó öltet -- de ami tényleg jó és megvalósítható benne (mobil böngészés és szuperszámítógépes kapacitás bérlés), az már eddig is volt, a többit pedig nehéz és drága megvalósítani, és még akkor se biztos, hogy jó lesz.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
zdanee
őstag
válasz hackeeeee #19 üzenetére
Nem csak arra gondolok, h berelni lehessen, hanem hogyha 1-2 even belul meg a Holdon is lesz 3G, teljesen felesleges lesz a szemelyi szamitogepnek tartalmaznia egy csomo alkatreszt, hiszen a folyamatos internetkapcsolat kivalthatja azt. Pl ha a Google be tud inditani egy G-Drive szolgaltatast, felesleges a bazinagy merevlemez. Nem kell nagyteljesitmenyu proci, mert a tomenytelen rendelkezesemre allo szerver barmelyike szazszor nagyobb szamitasi kapacitassal bir, mint ami beleferne az en keszulekembe. Ugyanezert nem kell 3D gyorsito sem, a vidkari eleg ha megjeleniti a kepet, amit a szerver kuld, a szamitas ugyis ott tortenik. Es ez szerintem igenis jo lenne nekunk, mert a celkeszulek, gyakorlatilag a terminal filleres lehetne (igazi szazdollaros laptop), es a szamitogeped fejlesztese helyett eleg egy nagyobb teljesitmenyu kiszolgalohoz kapcsolodni (nem kell a regit kidobni, kornyezetvedelem), jo lenne a szolgaltatonak, mert az extraszolgaltatast el lehet adni, es ugyis csak az veszi meg, akinek kell, es jo lenne a kormanyzatnak, mert az internet cenzurazasa helyett a felhasznalo sajat tarteruleten kaphatja el mondjuk a pedofilokat, warezolokat, stb. Persze ez meg nem a Win7, uh OFF, de erre haladunk szerintem.
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
csavarlazito
tag
20 hozzászólás után eljutni a linuxig..
Hülye kockák -
.mf
veterán
válasz hackeeeee #19 üzenetére
"Mert ugye, a linux is ingyenes, de üzletekben pl elég pofátlan árakat eltudnak kérni néhol érte."
Hol, milyen üzletben?
Valahol mondjuk már láttam 990Ft-os énnemtudommilyen, de iskolák számára fejlesztett disztrót-és-programcsomagot, ahol a 990Ft jórészt a cd-írást, a mellé adott útmutatót és leírást, valamint a csomagolást fedezte, abból a fejlesztésre csak jelképes összeg maradhatott. Windows oldalon egy ilyen csomag (pl. xp + office student) kb 45k lenne.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
WonderCSabo
félisten
Jó, hogy gyorsan kiadják, de a gyorsaság nem fog a minőség rovására menni?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ez tényleg jó lenne.. De nem nagyon tudom elképzelni, hogy ez a Win-el befog következni.. Bár nem lenne rossz, ha az úgymond "átlagos" verziókat, pl a vistánál a home basic és a home premium ingyenes lenne... pl egy évre igényelhetne az ember kulcsot, vagy ilyesmi..aztán meg kéne hosszabbítani. Mennyire jó ötlet lenne ez, de én nem látok még rá lehetőséget az MS irányából
Mert ugye, a linux is ingyenes, de üzletekben pl elég pofátlan árakat eltudnak kérni néhol érte. Pedig ha lenne internete az embernek, hivatalos oldalakról ingyen letölthetné, csakhát még mindig nem mindenki engedheti meg az internetet magának...
Véleményem szubjektív...
-
zdanee
őstag
A betak szep nagy nyilvanossagot kaptak, boldog-boldogtalan tesztelhette. Ez meg a Vista esetben sem volt igy (lehetett, de itt gyakorlatilag maga az MS gerjesztette). Ha csak egy kicsit is hasznaltak a felhasznaloi visszajelzeseket, vegre azon az uton kezdunk jarni, h az MS felismeri a nyilt fejlesztes es az ezek koruli kozosseg erejet. Remelem nem kell sokat varni addig, mire az operacios rendszerek mind ingyenesek lesznek. Ha ugyis a Cloud-computing iranyaba mozog mindenki, a kovetkezo par evben az oprendszerek partiz megas minimalista kodokka valhatnak vegre, es eleg lesz a kapcsolatot biztositsak a vekonykliens es a kiszolgalo kozott. A netbookok hatarozottan ezt a iranyt kepviselik.
[ Szerkesztve ]
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
.mf
veterán
Már másfél éve piacon van, mit kapkodnának el?
Na jó, kicsit túlzok, de a w7 tulajdonképpen egy ráncfelvarrott, javított vista, azért merik ilyen gyorsított ütemben kiadni. Ha a vistát rendesen megcsinálták volna, és nem erőltetik a saját hülyeségeiket benne, akkor nem is lenne még szükség következő windowsra, hanem csak 2010-2011-ben jönne.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Draken
őstag
Remélem, hogy jól meg fogják csinálni az új WMP-t.
-
veterán
Lehet én vagyok a világ egyetlen olyan embere, akinek a telepítést követő 2. napon már 10 percenként dobott kékhalált a windows 7-je, mivel a drága, úgy gondolta, hogy van frissebb driver is a laptopomhoz mint amit én feltettem, s feltette.
Ebből következett, hogy jött a kékhalál barátunk.
-
Draken
őstag
A bétát én is kipróbáltam egy nap erejéig, voltak benne kisebb hibák, sajnos annyira mélyen nem mentem bele a dologba ezért bővebben nem tudok tapasztalatokat közölni, de látok fantáziát benne. Bevallom, nem volt még eredeti, jogtiszta windowsom, de ha az RC meggyőz még jobban, akkor biztos meg fogom venni.
-
Khan13
senior tag
Beta előtti persze hogy gyorsabb, hiszen nincs benne minden funkció, minden alkalmazás, ami a betaban és a véglegesben.
A Win7-et elkapkodni már nem nagyon tudják, mert a beta nagyon jól működik (tapasztalat).
Nem tudom miért kell minden Windowshoz várni az SP1-et mint megváltót... a Vista SP1 előtt is nagyon jól működött (szintén tapasztalat). Az, hogy a drivereket sz@rul írták meg, az nem a Vista hibája! Másrészt meg ebből a SP1 = megváltó dologból az lesz, hogy az SP-k lesznek elkapkodva, és a MS ráépíti a marketingjét... ezt remélem nem akarjátok. A Win7nél nem lesz driver probléma, mivel Vista kompatibilis.Szerintem nem baj hogy kihagynak egy felesleges beta2-t, majd ott lesz az RC amit lehet még tesztelni.
-
Chaser
legenda
A win7 beta előtti verzióját próbáltam, már az is jobb volt sztem, mint az sp1-es vista, adják csak ki, jó cucc ez, ha nincs benne égbekiáltó rendszerhiba, majd orvosolják a kisebbeket egy sp-vel. 1etlen ami sztem nem fog tetszeni nekem benne, az ára.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Narxis
nagyúr
Felőlem elkapkodhatják, addig is itt van az XP vagy Vista, kiadják majd a Win 7 SP1-et és akkor már talán késztetést is érzek, hogy váltsak. Lényeg, hogy nem kell szerintem emiatt aggódni.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Quiksilver #5 üzenetére
Hát ja. Sajna ez volt az egyik baja a Vistának is. Amit oké, mostmár mondhatni, hogy befoltoztak, de mennyi idő után Remélem nem esnek mégegyszer ugyanebbe a hibába. Nem próbáltam ki a bétát, de ahogy olvasgattam a véleményeket, nem olyan rossz rendszer. És ezt nem kéne elrontani..
Véleményem szubjektív...
-
Mania
senior tag
Kár lenne elkapkodni...
-
Morden24
nagyúr
Nem arról volt szó, hogz most nem akarnak kimaradni a kareszos ajándékmizériából?
Utóbbiból kiindulva decemberre az oem gépeken ill. a boltokban lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujitsu-Siemens Lifebook S 935 (13,3" IPS érintőkijelző, i5-5300U, 6GB RAM, 240GB Samsung SSD)
- Adus 27" TUF Gaming VG279Q1A
- Corsair SF600 600W 80 PLUS Gold,moduláris,SFX tápegység,dobozában,hibátlan állapotban!
- Hibás iPad 2 WiFi + Cellular 16 GB + kábel
- ÚJ, dobozos, 10" Android Tablet (+billentyűzet, toll, tok, headset, tőltő)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest