- Proxmox VE
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Windows 11
- Musk, X, a deepfake-törvény és a szólásszabadság
- Videó stream letöltése
- Windows 10
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Linux kezdőknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
ne keverjük gizikét a gőzekével.
Az, hogy egy-két disztribúció úgy gondolja, hogy agyatlan módon kell a rendszergazdai jogosultságokat osztogatni, még nem jelenti azt, hogy ez uac.Itt arra kér, hogy rendszergazdaként azonosítsd magad, annak érdekében, hogy a saját uid-odtól eltérő uid alatt futtathass dolgokat. Amit én olvastam az uacról, az az, hogy a sajád uid-od alatti programfuttatást is engedélyezni kell.
Ilyen rendes unixokon nincs. A unix azt mondja, hogy az van, amit a júzer akar, ha a júzer hülyeséget akar, mi megtesszük, utánunk a fáklyásmenet. A windows meg az uaccal azt mondja, hogy megfogjuk a hülye user kacsóját és megpróbáljuk rávenni, hogy ne is akarja már annyira azt, amit akart, esetleg beszéljen róla...
Szerk: nekem ne akarja megmagyarázni senki, hogy amit a buguntu a sudoval csinál, az normális vagy bármi haszna van, mert körberöhögöm...
-
Vladi
nagyúr
Sure. Itt nem engedélyt kér, hanem azonosítást. A kettő azért nem ugyanaz.
fordfairlane:
Szerintem a koncepció annyi, hogy van a user és van a rendszer. A kettőt egy fallal kell elválasztani, hogy megvédjük a rendszert. Ha ezt az uac csinálja, hát csinálja az. Ha meg minden program ide-oda nyúlkál, ahová nem kéne, akkor világos, idegesítő. Ezeket a programokat(ozókat) tényleg le kell szoktatni erről a szokásról. Jobb későn, mint soha.Plagnak meg igaza van abban, hogy ha jól beállított a rendszer, akkor marha ritkán van rá szükség. Én is ha akarom hónapokig elvagyok root passz nélkül. (Persze nem, mert nekem muszáj turkálni.
) A gond az, hogy a frissítés nincs megoldva egy központi helyről. Így a programokat egyesével kell frissítgetni. Nem csoda, hogy megint ott vagyunk, hogy feszt csak uac ugrál.
Új hozzászólás Aktív témák
it A Microsoft két tesztfázist is elhagy a szokásos fejlesztési lépések közül.
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Dell 27" U2722D IPS panel 2560x1440 2K / QHD Pivot HDMI USB-C 1 év gari több db!
- Eladó Lenovo G70-80 17.3" HD+ (1600x900) i3-5005U GeForce 920M 8GB 128GB+1TB magyar bill 1 hét gar
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- DELL Latitude 5400 CHROMEBOOK , i5-8. GEN 8GB/64GB CHROME OS, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL, 27%ÁFÁS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest