- Milyen routert?
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Mobilinternet
- Direct One (műholdas és online TV)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Zyxel NAS326
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
hát pont ez.
míg runas-nél mást személyesítesz meg - lényegében betöltődik az illető környezete - addíg UAC-vel csak jogosultságot szerzel. természetesen van átfedés ahogy írtam is, korlátozott fiókból nézve nagyjából ugyanaz a feladatuk, de ugye az UAC kicsit több egy runas-nél.
-
Polesz
addikt
Linuxban alapvetően többféle mód van hogy root-ként rendetlenkedj.
su: valódi rendszergazda leszel és azt csinálsz amit akarsz.
sudo: jelszóval vagy jelszó nélkül, szintet emel, vagy más júzer nevébe tudsz tevékenykedni.
Ez az ubuntu féle sudo megvalósítás csak az elsőként létrehozott felhasználóra vonatkozik, de később bármikor megvonhatod tőle a jogait.
A rendszergazda viszont sohasem korlátozott!!! Ez a lényeges különbség a Windows féle UAC-hoz képest.
-
-
bambano
titán
Azért negatívum, mert a unixoknak volt egy szép, tiszta, egyszerű védelmi rendszere. Érteni kellett hozzá, de nem okoskodott helyetted ezerrel. Ha szét akartad dúrni a rendszeredet, bementél rootnak és széthajítottad. Ha nem akartad, maradtál user és kész. Ez, szerintem, teljesen elegendő a felhasználáshoz.
Most meg sudo-zhatsz rootra a saját, SAJÁT!!! jelszavaddal, amitől minden értelmesebb biztonsági szakértőnek sírhatnékja támad. Meg jól körbekerülik az oprendszert és előre nem tervezett úton buherálják a védelmi rendszert. Az ilyenekből rendszerint baj szokott lenni. (és akkor még nem beszéltünk a hozzá kiépített gnome-os infrastuktúráról...)
Akinek gyámokdó oprendszer kell, az használjon w7-et vagy amit akar, engem nem zavar. Én szeretnék egy olyan oprendszert, ami mindig pontosan azt csinálja, amit mondok neki, ha közben levágom a lábam, akkor is.
Félreértés ne essék, engem nem zavar, hogy uac van a windowsokban. Pont annyira izgat, amennyire használom. Engem az zavar, hogy amit viszont használnék, az is kezd összevissza működni.
Új hozzászólás Aktív témák
it A Microsoft két tesztfázist is elhagy a szokásos fejlesztési lépések közül.
- Milyen légkondit a lakásba?
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple MacBook
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Ford topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest