Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz #09819904 #289 üzenetére
Ki a fene az a Cristofel?
Mondd, csak te szakember nyilvánulhatsz meg ebben a topikban, nem lehet ellenvélemény, nem lehet a hibás logikádra rávilágítani? mi az, hogy idejöttem? Itt voltam mikor még be se toltad az orrod a topikba.
"Azért várom, hogy levezesd, hogy mi az amit a mai fiatalság, akikre oly büszkén jelented ki, hogy "valamit" letesznek ami idővel értéket képviselhetnek, az mégis micsoda? Mert konkrét, reális példát én még nem láttam! De a cáfoljuk meg, szóljuk le azért is megnyilvánulást igen!"
A hippikorszak közepén a szétszívott agyú buliknak meg lehetett mondani az értelmét? Szidod itt teli szájjal az XD-t, meg a mai ifjúságot, mindenféle alap nélkül.
-
Ükshaaval[!]
csendes tag
válasz #09819904 #289 üzenetére
Mindig ezzel az xd-vel jössz. Figyelj, szerinted a manapság magasztalt embereknek nem voltak hülyeségeik?
Szerinted hány hippi szarta / hugyozta össze magát közterületen, amikor a 12. dimenzióba léptek éppen?
Ozzy Osbourne denevér evéséről mit gondolsz? Vagy arról hogy végig cuccozott 20 évet (nem is lehet érteni amit mond, ki is használták ezt a marketingesek)? Vagy ott van Hunter S. Thompson... A te nézőpontodból ő egy utolsó senki, egy alja ember, de ehhez ismerned kell az életét is, nem csak 1-2 felkapott könyvét (Ha fele annyi mindent csináltál volna, mint Thompson, akkor nem lenne olyan európai társadalom aki azt mondaná, te egy pozitív személy vagy a társadalomra nézve.).Itt egy lista, amin összeszednek pár híres ember, nem annyira híres dolgait. Ezek mennyivel is vitték előrébb az emberiséget? Mozart még zenét is komponált a seggnyalásról...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #06658560 #288 üzenetére
Azért várom, hogy levezesd, hogy mi az amit a mai fiatalság, akikre oly büszkén jelented ki, hogy "valamit" letesznek ami idővel értéket képviselhetnek, az mégis micsoda? Mert konkrét, reális példát én még nem láttam! De a cáfoljuk meg, szóljuk le azért is megnyilvánulást igen!
Az is érdekelne, hogy miért jöttél ide ennyire, már-már XD jogi képviselőként, hogy védd Őket?
Érintve voltál bárhol is? Vonatkozott rád a leírtakból bármi is? Tudtommal nem! Ám Te mégis belemásztál, mert valami sérelem ért. Mi volt az? Mert azt nehezen hinném el, hogyha nem lenen valami szívügyed akkor ennyire tépnéd a Cristofel frizurád. -
törölt tag
válasz #09819904 #286 üzenetére
Nem tűnik fel, mennyire kétszínűen gondolkodsz?
Az átlag hippi mikor dicsekszik manapság azzal, hogy bugyi, melltartó nélkül járt iskolába és milyen lázadó volt ez?
A jópofaságnak, reformálásnak-tudatos frissítésnek- mi köze van a spontán változáshoz?
Amit te itt művelsz gondolkodásilag- elvileg szakemberként- az a tipikus formája annak, ami ellen mindig lázadnak a fiatalok, ami miatt nem tudja az idősebb generáció megérinteni őket már több száz éve. -
törölt tag
válasz #06658560 #285 üzenetére
Azért kíváncsi leszek én arra, amikor Pisti Wok Jelizz és hasonló emberek(?) idős korukban azt mesélik a gyerekeiknek, unokáiknak, hogy "Bezzeg 2014-ben! Mi voltunk a duplavések és ikszdések és hatalmas helyesírási hibákkal teletűzdelt körmondatainkkal aláztuk a Facebookot meg aki és amit az utunkba került!". Majd jön a visszakérdezés, hogy "És nagypapa! Ezzel mit értetek el?". A válasz meg majd az lesz, hogy "Menők voltunk!". Hihető és reális, hogy ez fog értéket teremteni és képviselni!
A jópofaság, a reformálás, és még jó pár megújítási formával semmi baj nincs. Ha van egy réteg, lásd pl. hippik, akik között amit alkotnak az számukra akkor és ott, mások körében idővel képvisel majd valamilyen értékformát, azzal semmi baj nincs!
De arra nem hiszem, hogy Te azt mondanád, hogy "Jó lesz az idővel!" amit az említett ifjúság csinál. Igen, vannak benne olyan dolgok, mint pl. a becsempészett angol szavak, amikkel idővel könnyebben tanul angolt a gyerek, aminek van értelme, bármennyire is furcsállják sokan. De ez megint más dolog, mint ügyefogyottnak lenni! És ez nem bebetonozott agyú dolog. Bár ezt könnyebb rámondani, mint azt, hogy nem értek vele egyet... -
törölt tag
válasz #09819904 #278 üzenetére
Megújítja a nyelvet, pl. Kevesebb hangzóval tudunk ugyan annyi információt elmondani.
Amikor a hippik szívtak ezerrel és fűvel-fával összefeküdtek, a saját kortársaik hogy tudták értékteremtőnek ítélni? Ítélték annak?
#282 pszichiáter: az ajánlója alapján minden korábbi nagy lázadókorszakhoz odatehetjük, ugyanolyan sablonszövegnek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Minek bonyolítani? A lényeget leírtad!
"Majd az utókor eldönti, mi lesz a folyamat megítélése." - Ennyi! Minden más az szubjektív véleményezés. Viszont a zenei műfajok térhódításában azért több értelmet találhatunk, és találtak anno, mint a többi dologba amiről témázunk.Ajánlom a következő könyvet:
"Sokan vágynának biztonságot adó érzelmekre egy olyan életben, egy olyan környezetben, amelyben keménynek és határozottnak kell lenni. Az Y generáció tagjai, a mai huszonévesek és fiatal harmincasok az információs kor gyermekei. Világukban mélyen megváltoztak az érintkezési szokások, és átalakultak olyan hagyományos fogalmak, mint értékrend, tudás és tekintély. Kénytelenek megteremteni azt az illúziót, ami a csoporthoz tartozást és a közösségi élményt adja. Ezt pedig sokszor az interneten találják meg: közösségi portálokon, blogokon, hálózatszervezésen alapuló játékokban. Nincs könnyű dolguk.Tari Annamária szerint világunk változásait nem csupán értelmi, hanem érzelmi eszközökkel is követni kell. A szerző gyakorló pszichológusként évek óta foglalkozik a mai társadalomban tapasztalható pszichés jelenségekkel és a személyiség működésének változásaival. Könyvében a társadalomlélektan felismeréseit igyekszik ötvözni a terápiás gyakorlat során tapasztalható mai változásokkal (pl. étkezési zavarok átalakulása, munkahelyi, párkapcsolati problémák stb.), és megpróbál használható tanácsokat adni a régi és új nemzedékek közti szakadékok áthidalására. Hisz talán még sosem volt ennyire fontos, hogy odafigyeljünk egymásra."Ez átfogóbb képet ad a dolgokról, problémákról.
-
Mr X
veterán
válasz #09819904 #280 üzenetére
" De én nem is abba mentem bele, hogy anno mi volt, mi lett volna ha! Hanem abba, hogy a jelenben hatalmas problémák vannak, és ezeknek a problémáknak egy-egy részletét véleményeztem. Alapoztam mindezt mások véleményére és személyes tapasztalatokra."
Na pont itt a baj, nem lehet kihagyni azokat a szempontokat, amiket te kizárnál. Szerinted és a hasonló gondolkodásúak szerint baj van, aki viszont benne van, aszerint nincs. És hogy visszatérjek az előző példámhoz, ugyanez volt a rock-korszakban is. Az ellenzők szerint nagy baj volt, a támogatók szerint minden rendben volt vele. Csak utólag dőlt el, hogy nem ette meg a sátán a földet.
Jelenleg ugyanez van, a te vagy az én véleményem sem ér többet, mint a másiké, legyen az akár hivatásos ikszdéző. Majd az utókor eldönti, mi lesz a folyamat megítélése.
-
törölt tag
Nem az volt vitatva, hogy mit tartanak jónak vagy rossznak az öregek! Ez bután bele lett kavarva a témába. A téma arról folyt, folyik, hogy miképp ítéljük meg a jelenünk dolgait. Korra, nemre, hitre és egyéb dolgokra való tekintet nélkül!
Nekem tetszik Tari Annamária könyve, neked pl. nem. Ennyi az egész! Véleményezünk és csókolom.Konkrétan vitatható bármi. De én nem is abba mentem bele, hogy anno mi volt, mi lett volna ha! Hanem abba, hogy a jelenben hatalmas problémák vannak, és ezeknek a problémáknak egy-egy részletét véleményeztem. Alapoztam mindezt mások véleményére és személyes tapasztalatokra.
Vannak olyan dolgok amiknek igenis van a negatív megítélés ellenére pozitív hatása. Nyilván ez idővel fog megjelenni. Viszont vannak azért bizonyos szabályok amikhez azért nem árt alkalmazkodni, hogy jobban elfogadható legyen az újítás. -
Mr X
veterán
válasz #09819904 #278 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy én szimpatizálok vele, csak azt, hogy nem a mi dolgunk megítélni. A füves hippik mit adtak a világnak? Gondolom erre tudsz sorolni dolgokat. Ezzel vajon egyetértettek az akkori idősebb generáció tagjai? A rockerek mit adtak a világnak? Vajon akkor hány ember mondta, hogy ezek az üvöltő zenére tomboló állatok romlásba döntik a kultúrát?
A nyelvhasználatuk engem is idegesít, de feltételezem, ez a nyelvújításkor ugyanígy volt. Ami ma egy "Kézcsók" vagy "Jónapot", ugyanolyan lenézendő lehetett a "Csókolom a kezét nagysága" és a "Jó napot kívánok" embereknek.
[ Szerkesztve ]
-
zseko
veterán
A megkérdezettek 97%-a állítja, hogy hasznos információkat talál a Facebookon
HR24.hu
-
Mr X
veterán
válasz #09819904 #275 üzenetére
"A hippik korszakot IS teremtettek. Akkor mi ebben a hülyeség? Nem alkottak? Akkor biztos a hippi eszmék, zenék, stb. csak egy urban legends, nem alkotás. Világos!"
Ennél a példánál maradva, honnan tudod, hogy amit most elítélsz, az ne megy korszakteremtés? És a hippi koszrakteremtésre is áll Kopi megjegyzése. Azt a korszakot páran teremtették, a többiek inkább átélték. Ha minden résztvevőt teremtőnek tekintünk, akkor ezt alkalmazzuk a jelenre is.
-
törölt tag
válasz #06658560 #273 üzenetére
Számomra, igen! Mivel saját szubjektív véleményt írtam. Az a tény, hogy egyezik a véleményem másokéval egy dolog. Ebből tudom, hogy annyira nem látom hülyén a dolgokat.
De valljuk meg, abban még nincs semmi rossz, ha eltér a véleményünk. Nem köteleztem senkit, hogy változzon!A hippik korszakot IS teremtettek. Akkor mi ebben a hülyeség? Nem alkottak? Akkor biztos a hippi eszmék, zenék, stb. csak egy urban legends, nem alkotás. Világos!
A többi dologra nem reagálok, mert direkt torzítod a dolgokat. Abban pedig, hogy cáfolatokat gyárts, hogy véletlenül se legyen egy minimálisan a másiknak igaza, nem leszek partner! -
Yeffy
veterán
-
törölt tag
válasz #09819904 #256 üzenetére
"Szerintem az utóbbiban több élet van!"
Számodra. Másoknak semmivel nem ad többet. Akkor miért baj, ha virtuálisan élik ki a kocsmázást is?
"Megemlítettem két nevet. Most soroltam volna még ide az összeset? Nyilván írhatnék lelkem palettájából temérdek nevet érvekkel, tényekkel. De nem hiszem, hogy a regényírásból kell itt profitálni. A lényeg érthető volt röviden és tömören is. Akinek nem, az majd kérdez vagy épp nem kérdez!"
Nem, hülyeséget írtál mint érv- hogy a hippik teremtettek, alkottak. Nagyon szűk rétegük alkotott, a java konkrétan semmit. Mégsem nézzük le őket utólag, elfogadjuk, hogy volt, sokan még lelkesednek is érte. Most viszont konkrétan minden, a változással járó hatásért már kiabálsz, hogy rossz, miközben nem hagysz időt eldönteni a változás jó-e vagy sem. Az összes érved olyan, amit korábbi korokban ugyan így ellőttek az akkori változásokat hajtókra, majd utólag belátták/beláttuk, mennyire hülyeség is volt.
-
aktív tag
válasz wertigo1984 #269 üzenetére
És valószínűleg csak javítana az összképen...
-
zoltan6
addikt
XD-t csak a facebook által agymosott csöcsőrítős pucsítos tinilányok használják
-
salapp
addikt
Baromira ki ment már a divatból és gáz!
[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
nem_tom
őstag
Igen, minden "xD"-t használó ember menő, dedós, idétlen és éretlen. Úgy van.
-
Ed3r_X_
nagyúr
-
-
salapp
addikt
válasz Ükshaaval[!] #254 üzenetére
Nagyon érdekes okfejtések vannak itt. Már ezért megérte ezt a balga cikket ph-ra feltenni.
Van itt egy ilyen gondolat Tőled, ami azért érdekes:
"A gyerekeink meg olyanok lesznek amilyennek mi neveljük őket."A család fontos, és nyilván az alapvető "emberré válás" időszakában, amíg az alap értékrendje kialakul, általában többet van az anyuka a gyerekkel. De egy iskolással az ébren töltött 12-16 órájából egy hétköznapon - nagyon - szerencsés esetben másfél órát tölt a szülő (ritkábban: szülők), nagyszülő (itt is egyre több a panelnagyi)
A többiben bizony a tanintézmény/sportolói közeg/tömegközlekedési eszközök/bevásárlóközpontok/FB/online játékok/televízió/internet hatnak rá első sorban.Aranyos kis párbeszéd, amit feleségem is látott ma egyik gyerkőc FB üzenőfalán:
Gyerek: - Szia, anya!
Anya: - Szia, kisfiam! Hol vagy?
Gy: - Edzésen
A: - Mit hallok?
Gy: - Na mit?
A: - Hogy van barátnőd? Szeretném megismerni.
Gy:- Én is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ükshaaval[!] #254 üzenetére
Nem is akartam, hogy igazam legyen! Hol írtam ilyet?
A véleményemhez egy-egy példát tettem, hogy érzékeltessem mire vagy épp kire gondolok. Mert ugye van amit Te értesz félmondatból is, más félreértheti körmondatból is. De, ha van mihez vagy épp kihez kötnie a véleményt akkor közérthetőbb.Százalékos arányba nem mennék annyira bele. Ahhoz azért temérdek embert össze kellene kaparni, hogy hiteles statisztikát lehessen felmutatni. Maga a cikk amihez hozzászólunk ugyanolyan szubjektív, mint az itt leírt véleményeink. Épp ezért csak társalgunk, mert konkrét, baromira objektív dolgot nem tudunk levágni az asztalra. De egy beszélgetéshez nem is mindig kell!
-
törölt tag
válasz #06658560 #252 üzenetére
Azért a téren ácsorgásnál volt kollektíva ami azért kitartóan felnőtt. Mára a "tiltalak ha nem lájkolod..." van. Jó, erre lehet mondani, hogy anno a téren meg gyomron szúrták azt aki nem szipuzott vagy füvezett. Volt ilyen is! Ezekben a dolgokban is van azért hiba rendesen. Szerinted jobb virtuálisan kocsmázni, a cigifüstben és a sokadik korsó sörtől kimaradó érzések nélkül vagy jobb beülni csapatosan valahová, elénekelni valami elvetemült pl. Offspring számot? Szerintem az utóbbiban több élet van! Tény, erre is lehet azt mondani, hogy mocskos alkeszek, ezekből se lesz utcaseprő sem. Való igaz! De ott a kollektíva legalább.
Az, hogy én mit tartok baromságnak egy dolog! Szubjektív magánvélemény csupán. De azért igyekszem pártatlan maradni és tolerálni a dolgokat.
Megemlítettem két nevet. Most soroltam volna még ide az összeset? Nyilván írhatnék lelkem palettájából temérdek nevet érvekkel, tényekkel. De nem hiszem, hogy a regényírásból kell itt profitálni. A lényeg érthető volt röviden és tömören is. Akinek nem, az majd kérdez vagy épp nem kérdez!
-
törölt tag
válasz #09819904 #253 üzenetére
Régebben is a cigányok sokat adtak a magyar nyelvhez is. Nem újdonság.
"Azt mondjuk nem értem miért jobb a ":" helyett "X"-et odatenni, de az egy szuvenír magánügyem."
Nem, tudatlanságod. Mást jelent az XD és a
"Annyi azért feltűnt, hogy az XD-zősök körében rendkívül sok a kirívóan durva helyesírás. Persze csak az említett két csoportnál!"
Hármat említettél. Valamint ha az első kettőre gondolsz, akkor saját tapasztalatommal pontcáfollak.
-
Ükshaaval[!]
csendes tag
válasz #09819904 #247 üzenetére
Attól hogy kiemelsz minden korból pár embert aki neked tetszik, attól még nem lesz igazad. Minden korban lehet ilyet találni, de az az igazság, hogy az embereknek az 1%-sem tették ki az ilyen emberek, akiket te magasztalsz. Sőt, a legtöbb egyenesen ki volt közösítve a kis barátaival együtt. Jelenleg is tevékenykedik több ezer, tízezer ilyen ember a földön, de majd csak haláluk után lesznek híresek, amikor ideologizálni lehet őket, a társadalom kénye kedve szerint. Ma is több száz Petőfi és hasonlók járnak köztünk, csak nem tudunk róla mert:
a, nem érdekel jelenleg senkit mert a 749. az utolsó után
b, még élnek
c, ki vannak rekesztve a jelenlegi társadalombólSokan már a mobiltelefon megjelenésekor, is azt szajkózták vége az emberiségnek, mert megszűnik máról holnapra az emberek közti fizikai kapcsolat.
A gyerekeink meg olyanok lesznek amilyennek mi neveljük őket. Ha a gyereked egy csődtömeg, akkor az egyedül a te hibád mert te is egy csődtömeg vagy, képtelen voltál normálisan felnevelni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Konkrétan nekem semmi! Tőlem úgy ír bárki ahogy akar. Persze addig amíg azt még megtudom fejteni!
Viszont sok helyen olvasom, vagy épp hallom, hogy az "XD"-t az emosok és a cigányok szokták írni. S annyiban részben igazat is adok, hogy miután utánajártam, az említett rétegnél valóban fellelhető. Ezen kívül a fiataloknál is többségében. Annyi azért feltűnt, hogy az XD-zősök körében rendkívül sok a kirívóan durva helyesírás. Persze csak az említett két csoportnál! S mint minden esetben, itt is vannak kivételek. Azt mondjuk nem értem miért jobb a ":" helyett "X"-et odatenni, de az egy szuvenír magánügyem. -
törölt tag
válasz #09819904 #247 üzenetére
"Abba viszont mi értelem van, hogy hazamennek a fiatalok, és ahelyett, hogy élnének levágják magukat a virtuális világ elé, aztán fél napig "ma kabtam ujj pulówert anyámtól XD oan fasza nem?" jellegű mondandókkal fárasztják egymást? Azért nem találkoznak, mert jobb otthon dögleni. Nem egy embernél látom, hogy azért nem megy el akár ötperces gyalogútra az osztálytársához, mert "ott van a fb, ha akarsz vmit". Csodás nem?"
Pont erről a bebetonozott agyról beszélek. Régen csak lógnak a téren szöveg volt a divat, most a csak lógnak a neten. A valóságos téren ácsorgást felváltotta a virtuális téren ácsorgás. Ennyi. Csak sok az olyan merev ember, aki elfelejtette, volt fiatal, hogy az már hihetetlen.
"Anno baromságnak tartották a nyelvújítást. Igaz! De aztán rájöttek, hogy van értelme. Az orvostudományban is anno a daganatot fogták és kivágták, akár az ember fél oldalával együtt, vagy épp kiégették. Tehát igen, van ami anno, utólag baromság volt és nem ártott benne változtatni! Ugyanez igaz a zenére és még megannyi dologra. Ezt elismerem!"
Most te tartod baromságnak, aztán később kiderülhet, van értelme. Na?
"A probléma amire én utalok, az a butaság! Mert ugye a már említettek hippik bulikat csináltak, cuccoztak, stb., éltek! Ha nem lett volna John Lennon, mára nem lenne az Imagine és megannyi más. Vagy épp Janos Joplin-tól a Mercedes Benz és még sorolhatnám. Vannak az életnek ikonjai, egyéniségei akik az eltérésükkel új korszakot, trendet, értelmet vagy bármi mást alkotnak amit idővel mások vihetnek tovább. Tiszta sor! De ezeknek, ezekben van értelem!"
Mert csak az alkotó Lennon, Joplin and co. volt hippi, John Smith 365. Kentucky közepe alsóról nem? Aki az ég egy adta világon semmit nem tett hozzá később sem a közjóhoz, ellenben hallgatta Joplint?
#250 pszichiáter: miért is fontos a személyes kontaktus? Van olyan barátom, akivel még csak maximum webkamerán keresztül láttuk egymást, elég kicsi az esélye, hogy bármikor is találkozni fogok vele, mégis jobban megértjük egymást, mint a kollégáimmal, akikkel napi szinten van fizikai kontaktusom is. Na? Az, hogy létrejött egy új fórum/piactér, aminek a használatát most tanuljuk össztársadalmilag nem baj. A fiatalok részéről sem az. A nyelvezet sem baj. Majd csiszolódik, idomul minden.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #06658560 #245 üzenetére
Régen a csevegés más volt! Morze, távirat, postagalamb, levél, amit akarsz. Vagy utazgattak lovaskocsival. Megvolt akkor is a kommunikáció tere! Jött a technika fejlődése és elérhetővé tette az emberek egymásnak. Lehet levelezni közösségi oldalakon, egyes alkalmazásokkal, név nélkül Skype, Viber lehet egymást "ingyen" hívni. Mindez szép és jó! Mint mondtam korábban, lehet a dolgokat élni és visszaélni!
Nem tartom azt normális dolognak, hogy azért van Skypeom, Facebookom már ne kelljen akár havonta egy fél napot a barátomra szánni, mondván a neten már úgyis megbeszéltük amit kell... Nem lehet egy társadalomban úgy élni, hogy nincs személyes kontaktus!Mondhatni, szinte mindent utólag lehet megítélni! Előtte ugye agyal az ember, hogy mi lesz, ha...? Aztán úgyis meglépi, mert vagy bejön vagy nem. Aztán vagy örömködés van, vagy pofára esés. De ez így természetes!
-
törölt tag
válasz wertigo1984 #243 üzenetére
Szakmai ártalom!
-
törölt tag
válasz Ükshaaval[!] #244 üzenetére
Látom Te is megláttad a lényeget...
Mint mondtam, van aminek igenis van értelme, bármennyire is furcsának hat. A lázadásnak, változásnak, változtatásnak létfontossága van! Csak épp nem mindegy, hogy azt az adott egyének hogyan kivitelezik!
Anno baromságnak tartották a nyelvújítást. Igaz! De aztán rájöttek, hogy van értelme. Az orvostudományban is anno a daganatot fogták és kivágták, akár az ember fél oldalával együtt, vagy épp kiégették. Tehát igen, van ami anno, utólag baromság volt és nem ártott benne változtatni! Ugyanez igaz a zenére és még megannyi dologra. Ezt elismerem!
A probléma amire én utalok, az a butaság! Mert ugye a már említettek hippik bulikat csináltak, cuccoztak, stb., éltek! Ha nem lett volna John Lennon, mára nem lenne az Imagine és megannyi más. Vagy épp Janos Joplin-tól a Mercedes Benz és még sorolhatnám. Vannak az életnek ikonjai, egyéniségei akik az eltérésükkel új korszakot, trendet, értelmet vagy bármi mást alkotnak amit idővel mások vihetnek tovább. Tiszta sor! De ezeknek, ezekben van értelem!Abba viszont mi értelem van, hogy hazamennek a fiatalok, és ahelyett, hogy élnének levágják magukat a virtuális világ elé, aztán fél napig "ma kabtam ujj pulówert anyámtól XD oan fasza nem?" jellegű mondandókkal fárasztják egymást? Azért nem találkoznak, mert jobb otthon dögleni. Nem egy embernél látom, hogy azért nem megy el akár ötperces gyalogútra az osztálytársához, mert "ott van a fb, ha akarsz vmit". Csodás nem?
Ott volt Petőfi és megannyi más ember akit lehetne sorolni. Valóban anno furcsának, mondhatni torznak vélték sokan az Ő megújításaikat. De volt kollektíva! Mára van? Nincs! Egyesek még úgy tesznek, mintha létezne összejárás, aztán csak pálfordulások, szarkavarások vannak. És igenis vallom azt, hogy nem a Facebook, nem az Iwiw, MyVip és a többi oldal tette ilyenné a fiatalságot, hanem mi emberek!
Anno olyat, hogy hiperaktív gyerek, meg indigógyerek nem is hallottak! Voltak aktívak, de nem bugyolálták be az akkori gyerekeket minden hülye mondvacsinált, majd bejegyzett betegségbe. Mára, ha a gyerek szarik a világra nem az apjától kap két nevelőcélzatú taslit, hanem elviszik azonnal pszichológushoz, aki megállapítja, hogy gyerekkori trauma, lelkileg csórikám mennyire sérült, írjunk már fel neki Prozacot, aztán majd helyrejön. Ez megy is egy ideig, a gyerek éli a kis világát, aztán jé, mit ad Isten? A gyerek nem tud aludni, antiszociális lesz... Ja, hogy a Prozacnak van mellékhatása? Ejj! No, akkor írjunk fel neki Frontint, ha nem ízlik akkor Rivotrilt. Ha az sem, akkor majd nyomkodjuk bele a haloperidolt, mert abból van egy raklappal. Nem! Ez nem normális dolog!Azt elismerem, hogy a gyerekek, a fiatalság alkotó emberi csoport, hagyni kell Őket kiteljesedni, hagyni kell alkotni. De ugyanakkor figyelni is! Egyfajta terelést kell adni. A tapasztalatainkat, múltunk részeit, hibáinkat, pozitív dolgainkat mind meg kell beszélni a fiatalsággal. Ebből tudnak okulni. Igaz, ehhez hiteles társnak kell lenni a gyerekkel! A szülő-gyerek kapcsolat nagyon fontos! Ahogy Mozart is zongorát kapott, úgy a mai fiatalság igényét felmérve kell nekik megadni azt amire vágynak. Na, de nem mindent! Nem tiltani, csak szabályozni kell! Ugyanakkor meg kell hagyni és tiszteletben kell tartani a szabadságukat egy bizonyos határig. Ez ami sokaknak baromira nehezen megy! Kötik az ebet a karóhoz. Ahogy Kopi írta, a régi dolgokhoz való ragaszkodás. Erre vallom azt, hogy egy bizonyos szintig kell a múltból is backup, meg az updatere upgrade. Így teljes a folyamat! Kölcsönös dolgok nélkül ez a világ csak elbutul, elridegül és az emberek csak két lábon járó droidok lesznek!
-
törölt tag
válasz #09819904 #242 üzenetére
És minden változást csak utólag lehet megítélni, hogy milyen volt, amikor benne van az ember, akkor vagy viszi és lelkesedik érte, vagy a legrosszabb megtörténhetőnek tartja. Régen nem is csevegtek, az jobb volt?
Igen, mindennek van egy, a bebetonozozódott agyúak által tolerálható határa, és épp ezen határok feszegetése, áttörése alapja a nyelv, írás, beszéd, gondolkodás, stb. fejlődésének. -
Ükshaaval[!]
csendes tag
válasz #09819904 #242 üzenetére
Minden korban más volt az emberek elmebetegsége, nem kellene idealizálni egy kort sem. Ha 50 éve éltél volna, akkor is találtál volna millió dolgot ami miatt lenézheted az utánad következő generációt. De ez 500, 1000, 2000 sőt akárhány ezer éve is így volt. Ez örök érvényű igazság. Az idősebb generáció mindig butábbnak tartja az utána következőt, közben mégsem. Ennek egyszerű az oka: fejlődés. Mindig lesznek olyan eszközök, amit az előző generáció nem használt, mert akkor még nem is létezett, attól függetlenül, hogy most 20 év alatt hatalmas ugrás volt. Ha lett volna internet több száz éve és a mai napig vissza lehetne követni miket írtak az emberek egymásról és a következő generációkról, szakadnál a röhögéstől, hogy "jé ma is pont ugyan ezt mondjuk, mégsem vagyunk borsók"
A nagy magyar nyelvújítóként emlegetett személyeknek is voltak olyan szavai, hogy a fejed fogod amikor olvasod annyira fájnak. Nem is lettek elterjedtek.][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #06658560 #241 üzenetére
Azért változás és változás között is ég és föld a különbség! Vagy szerinted az marhára előrelendít bármit is pozitívan, hogy XD-znek, "wok"-oznak? Biztos nyelvtanilag ettől lesz jobb a világ!
Vagy szerinted normális az, hogy hazamegy a fiatalság aztán csak virtuálisan csevegnek?
Nem azt mondom, hogy a 40-50 éve bevett szabályokat kell vaskalaposan követni! Csak annyit, hogy azért mindennek van egy elfogadható, tolerálható határa.
Van amit elismerek, hogy igenis kell! Ilyen sok-sok területen a lázadás. Na, persze nem az MTV székház szétverése![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #09819904 #238 üzenetére
Nem, amit most elkezdtél nyomatni, az nem más, mint az ezeréves, bezzeg a mi időnkben még emberek voltak, a mai fiatalok már féreg senkik mentalitás, ami megvolt Petőfiék korában, megvolt a hippikorszakban, meg meg van most is. Kazinczyékat is basztatták, hogy hogy írnak, aztán mégis lett belőlük is valaki. A nyelv, az írás pedig örökké változik, és rendre a fiatalok változtatják, nem a bebetonozott agyúak.
-
törölt tag
válasz mrhitoshi #239 üzenetére
Azt írtam talán, hogy nincs kivétel? Van, mint mindenben, mindenkiben, mindenhol! Nem is a bulizással meg a többivel van a gond, hanem a mentális torzulással, effektíve a kivitelezéssel.
Mint írtad nálatok van bulizás. Az, hogy milyen az egy dolog! De van társadalmi életetek! Ez a nagy szó!
-
mrhitoshi
veterán
válasz #09819904 #238 üzenetére
Nem tudom milyen idős vagy, de ma is így nyomjuk. -rommászittyózták magukat és baromi jó bulikat nyomtak.-
Az már más kérdés, hogy én szerintem is kicsit más a világ, mint "régen". Már a mostani tizenévesek sem olyanok, mint az én korosztályom anno, de van bőségesen kivétel, és minden csak a neveltetésen múlik.[ Szerkesztve ]
PS4
-
törölt tag
válasz #06658560 #237 üzenetére
Nem a hippikről szól a téma, hanem a fiatalokról! Ha Mozartról beszélünk nem keverjük bele John Lennont, független attól, hogy ugyanúgy zenéről van szó!
A kivitelezés az amit tömegesen már értelemszerűen röhejesnek tartanak! Pl. a trendi "XD"-zés, a helyesírás mondhatni megszűnése (wok, stb.), az emberi kapcsolatok elszakadása, elridegülése. Ha már annyira hippik, akkor azért Ők, meg mondjuk a punkok is legalább összejártak, rommászittyózták magukat és baromi jó bulikat nyomtak. Az, hogy huszonévesen beledöglöttek, az egy dolog! Janis Joplin se lenne az aki, ha nem így tett volna.
Mára nincs élet, csak valami moslék a fiatalság túlnyomó részében. -
törölt tag
válasz #09819904 #233 üzenetére
"Nézd meg a régi korosztály értékrendjét. Munka, lakás, család, telek, autó, stb.! A sorrend relatív! Mára mi van? Csajozzunk/pasizzunk, dugjunk, még dugjunk, el kéne menni a Tescoba, megjelent egy új mobil, stb.!"
Az első mondatod mióta világ a világ a középkorúak értékrendje volt, az utóbbi ugyan ezen időszakban rendre a fiataloké. Mi ebben az eltorzult?
-
törölt tag
Yeffy DJ: A csonka családot direkt nem akartam megemlíteni, hiszen ott azért a politikát és egyéb dolgokat is bele kellett volna tenni a hozzászólásba, hogy egy objektív komment születhessen.
Nyilván az Ő társadalmi helyzetük, mondjuk ki jó magyarosan: SZAR!
De azt el kell ismerni, hogy onnan is kerültek ki pozitívan emberek!Ükshaaval[!]: Pontosítanék! A történelem megismétli önmagát. Anno is megvolt minden korszaknak a maga dilije, rossz gyerekei, stb.! Való igaz! De azért nem ennyire romlott mentalitással!
Nézd meg a régi korosztály értékrendjét. Munka, lakás, család, telek, autó, stb.! A sorrend relatív! Mára mi van? Csajozzunk/pasizzunk, dugjunk, még dugjunk, el kéne menni a Tescoba, megjelent egy új mobil, stb.!
Nem mondom azt, hogy nem elfogadható az új generáció maga trendje. De azért sokkal kevésbé szociálisabb, úgymond normálisabb, mint amilyennek lennie kell. -
Ükshaaval[!]
csendes tag
válasz #09819904 #230 üzenetére
Nem szeretnék beleszólni, mert régóta vitáztok, de véleményem szerint a világ mindig is ilyen volt és mindig is ilyen lesz. Az az egy különbség volt, hogy eddig nem tudtál az egész világról, sőt arról sem ami 50km-el odébb történt, most pedig azt is tudod naprakészen, hogy mi történik 60000km-el odébb.
-
Yeffy
veterán
válasz #09819904 #230 üzenetére
most írhatnám, h a példabeli gyereknek legalább vannak szülei, ellentétben a csonka családdal/árva gyerekekkel, de személyes érintettség/részrehajlás miatt nem mondom, és nem is "piszkítok" bele a vitátokba. csak csendesen szemlélem egy ideje...
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
törölt tag
Az öngyilkos gondlattal rendelkező emberek nem mindig követik el az öngyilkosságot! Ahhoz kell egy kiváltó szikra. Nyilván egész addig vannak csak el, amíg nem következik be a negatív inzultus.
Az öngyilkos emberek egyik része igenis küzd olyan problémával amiből egymaga nem tud kilábalni. A másik fele pedig hülye! Ezt nem kell tagadni, se mentegetni! Ugyanolyan ez a réteg is, mint a társadalom. Fele normális, fele hülye.Az emberek mára antiszociálisak lettek. Nem járnak társaságba, nincs meg a jószomszédi viszony, csak a jószomszédi iszony. Ez rengeteg dologból adódik!
A gyerekeknek nincs gyakorlata amibe eltudna fáradni. De nagyon baráti társasága sem akivel elmenne pl. focizni, kosárlabdázni, tollasozni vagy bármi kedvére valót csinálni. Hazaesik a diák, mit csinál? Levágja magát a gép elé, FB csattan vagy valamelyik másik oldal, ott eltölt vagy 8 órát. Persze a tankönyvek és füzetek gondosan kikészítve, ha belépne muter vagy fater akkor átvághassa, hogy csak a Google-n keres tananyagot. Mivel a szülők nem igazán társalognak a gyerekükkel, így a gyerek egyfajta kiutat keres a "Leszarnak a szüleim!", "Nem törődnek velem a szüleim!" érzésvilágból. Ekkor jön a virtuális játszótér ahol mindig vannak játszótársak. Ez még önmagában nem is lenne probléma, mert a gyerek kapna egy jelet, hogy nincs egyedül, van akit érdekel. Aztán jön a pofára esés, hogy csak virtuálisan. Összefut a fiú meg a lány, lenyomják idejekorán a papás-mamást, aztán a szülők rohannak a kislányukkal a hospitalba, mert terhes. Mindez nem következett volna be, ha odafigyelnek a gyerekre és társként kezelik! Nyilván nem egy gyerek sokkal jobban szeretne a szüleihez fordulni, csak hát anyunak nincs ideje, mivel fáradt és főzni kell, apunak meg fontosabb a foci vagy a forma 1, esetleg az autómánia. De azért megkapja a gyerek az ígéretet, hogy na majd hétvégén... Hétvégén pedig maximum az van, hogy muterék megerőltetik magukat, lemásznak a mekibe, esetleg a WestEndbe shoppingolni vagy a Tescoba, és ezzel le van tudva a családi élet a gyerekkel. Kapott fél lityi kólát, egy tábla Milkát, ha fater korrekt akkor még egy cider is beficcent.
Hogy tudna a gyerek ilyen mentalitású világban szocializálódni?
Nos, ilyenkor lehet azt mondani, hogy bajos családból is került ki normális ember. Igaz! Vannak is kivételek. De a társadalom jelenleg vérzik a buta, gusztustalan mentalitása miatt. Így ezek a kivételek mondhatni számkivetettként kóvályognak a tömegbe. Ők cikik, stb.! Ilyen téren nagyot fordult a világ.Nyilván idővel ez megjelent blogokon, majd a közösségi oldalakon is. Mára trendi, divat a másik fikázása, zárt csoportok létrehozása ahol agyilag beteg egyének röhögcsélnek másokon miközben, ha a saját maguk
portáján körülnéznének, rájönnének, hogy temérdek hiányosságuk, problémájuk van. S mi van ilyenkor? Ezeket vetítik ki másokra. Mondván, ha rólam nem tudnak lósz**t sem, akkor én menő vagyok! A nagy megmondóemberek többsége otthon a négy fala között egy kis nyuszi. Esetleg bandába verődve erősnek hiszi magát. De amúgy emberként egy senki! Nem teremt annyi értéket sem, mint az akit éppen kicikizett.Ha már értékteremtés! A Facebooknak van létjogosultsága és kell is! Egy ingyenes közösségi oldal ahol lehet beszélgetni, ismerkedni, információkhoz jutni az nem rossz dolog. De, mint már mondtam korábban, ezzel tudni kell élni és nem visszaélni!
A szabadság amit többek között a Facebook is nyújt, az az embereket megzavarja. A megszokott rend után ott a homokozó ahol bármikor bármit megtehetnek. Mondván az az Ő szemétdombuk, mint a kakasnak. Értelmes ember nem fog olyan dolgokat produkálni amit sokan megvetnek.Azzal nem értek egyet, hogy a Facebook viszi rossz irányba a fiatal egyén lelki világát! A Facebook ugyanolyan, mint a nyóckerbe a Práter utca. Nem az utca tette olyanná a környéket amilyen, hanem az emberek! Chigagoba se magától lett félelmetes, hanem a fegyveres balhék miatt.
S mindez az emberek önzőségének, butaságának tudható be!Mára elárulhatom, 10 fiatalból jó, ha 2 mondható szociálisan, értelmileg egészségesnek! Nem túlzás! Egyszerűen még Facebook nélkül is olyan elbutulás, trendi szánalmasság található meg a fiatalok túlnyomó többségében ami nagyon nem jó!
Mindehhez hozzátartozik persze, hogy azért nagyon sok dolgot otthonról, nagyon sokat az iskolából hoz a gyerek. Ehhez társul a haveri kör és az egész egyvelegéből jön létre valami. Ami vagy jó, vagy nem! Ez nézőpont kérdése. -
Mr X
veterán
Mivel nem akarok én sem bántó lenni, plusz a vitát sem érdemes mindenáron tovább csavarni, a jellemtorzulásokat elfogadom, én abban nem értek egyet, hogy ezért a szolgáltatást kell okolni.
Ahogy korábban már felhozták példaként, az alkoholistáknál sem magát az alkoholt hibáztatjuk.
-
salapp
addikt
A korábbi "menjekazanyámba:szűklátókörű:baromállat:stb" kedvességekhez:
Nyilván én is fel akartam kicsit borzolni a FB létjogosultságát teljesen helyénvalónak tartó fórumtársak kedélyeit a korábbi sarkos kijelentéseimmel, különben marad a langyos állóvíz. Utólag azért egyesektől elnézést kérek emiatt. Nem bizonyult szerencsésnek, sajnos valóban éppen rossz passzban voltam.Vissza a tárgyhoz:
"A gyereknek mindig az épp aktuális környezet a világ. Aki képes emiatt öngyilkosságot megpróbálni, annál jó az esélye, hogy akkor is itt tartana, ha "csak" az osztályát és a baráti körét kürtölik végig számára bántó dolgokkal."Sajnos ebben szvsz a legtöbben tévednek. Nem olyan egyszerű, hogy mindegy, mitől kattan be, ha akarja, úgyis kinyírja magát valami miatt, mert "ezek ilyenek".
Nincs már kedvem leírni a teljes gondolatmenetet, a lényeg, hogy a FB egy hatalmas nagyítólencse, és a nem alapból szuicid alkatú és nem ideggyenge gyerekek/fiatalkorúak számára vállára iszonyatos súllyal nehezednek az ottani történések, vélemények. A fő probléma (úgy általában is a Skype -- Iwiw -- FB-generációnál megfigyelhető) nincs mód - sajnos egyre inkább már igény sem - a közvetlen, személyes emberi kapcsolaton/kommunikáción alapuló tisztázásra, a kialakult konfliktusoknak ritkán lehet igazi kioltása, viszont az egészről a digitális lenyomat ott marad "örökre" a hálón, így érez az érintett fiatal. Ez a súlyos tudat egy identitását kereső (esetleg éppen identitás diffúzió/konfúzió állapotában lévő) fiatal személyiség számára több szerencsétlen körülmény összejátszása esetén kilátástalan helyzet érzetét jelentheti. Nem önmagában a FB a baj forrása ilyen esetekben, ezt nem vitatom, de nagyon rossz irányba viszi a fiatal egyén lelki folyamatait.
És ha nem ennyire extrém eseteket tekintünk, napi szinten látok rá több általános iskola és egy gimnázium tanerőinek és diákjainak ügyeibe, és megint csak zanzásítva a dolgot, megfigyelhető, hogy a legtöbb FB-on nagyon aktív fiatal személyisége szinte már "hasadtnak" látszik. Homlokegyenest ellenkező véleménynyilvánítások, mikrocsoportokhoz való tartozási vágyak jellemzőek rájuk digitális, mint fizikai valójukban, és ez nagyon furcsa helyzeteket teremt, és semmiképpen sem egészséges.
-
törölt tag
A hittan egy szabad akarat. A vallás az maradjon meg otthon a négy fal között. Ugyanúgy ahogy az etnikai hovatartozás!
Ha mégis annyira ezt akarják csinálni, akkor az legyen iskolaidő után. Nem rossz dolog, ezt elismerem, de van ami nem az iskolához tartozik!
A matekot ne hasonlítsd ehhez! Elvégre az életben pl. a fizetésnél, a csekkeknél, stb. dolgoknál az lényegtelen, hogy Te milyen Istenben hiszel! De az már nem, hogy tudsz-e számolni?!Nyilván az iskola feladata és a szülő(k) feladata a gyereknevelésnél majdnem ugyanaz. Embert faragni a lurkóból! Viszont nem mindegy, hogy azt miképp kivitelezik! Lehet a gyereknek az effektív szakma helyett elméletet és minden mást oktatni, csak aztán amikor betoppan a munkahelyére pofára fog esni, mert a nulla gyakorlattal é a baromi sok elmélettel nem fog sokra menni!
Igen, itt van amit a szülő megtud adni a gyereknek, de mondjuk a gyakorlatot nem igazán olyan könnyű mindig a szülőnek biztosítania!Autófényezőként tanulhat nyelvet, azzal nincs semmi gond! Viszont amire én a hangsúlyt helyeztem az az, hogy a gyakorlat egy szakmánál nem az idegennyelv kontra matematika dolgokból áll! Legalábbis az én értelmezésemben a gyakorlat egy szaknál a kivitelezést jelenti, nem az elméletet!
Mert hogy néz ki a képzés? Beiratkozik a gyermek, kap 4 évet a nyakába amiből 2 - 2 1/2 év azzal megy el, hogy elméletet tanul. De ebben az elméleti oktatásban NEM az autófényezői dolgok vannak, hanem földrajz, kémia, fizika, ének-zene, testnevelés, stb.! Majd az utolsó 1 1/2 - 2 évben kap valamicske gyakorlati oktatást, amivel csak annyi lesz a gebasz, hogy mire belerázódna már kijárja az iskolát. A munkahelyek pedig mint tudjuk jópofa elvárásokkal várnak. A gyerkőc friss bizivel elballag a munkáltatóhoz, annak pedig még külön időt kell szentelni a betanításra. No, itt sokszor már aki nem rendelkezik gyakorlattal azt egy hét múlva el is küldik! Ez érthető a munkáltató részéről, hiszen Ő a munkavégzéssel szeretne foglalkozni, a termeléssel és nem az oktatás, betanítás részével ami ugye értelemszerűen a szakiskola feladata lenne!
Így marad az, hogy a gyerek örül a végzettségének csak épp szív is vele, mert nem tud mit kezdeni. Aztán kiköt mondjuk a Tescoban és örül, ha a műszaki részen eladó és/vagy árfeltöltő lehet, mert van érettségije. Szóval itt a rendszerben van némi hiba!A gyerek lehet elkötelezett, csak olykor maga az élet dolgai megnehezítik a kivitelezést.
-
Kasya
nagyúr
válasz #09819904 #223 üzenetére
Azert a hittan nem balgasag, hiszen ugyanugy felkeszit a hetkoznapi eletre, ha nem jobban, mint mas. De ha nem latod at es nem megfeleloen oktatjak, akkor annyira felesleges, mint a matek ugyanebben a helyzetben...
Az, hogy a szulo otthon nem tudja megtanitani a gyereknek azt, amit te iskolaban szeretnel latni, az szomoru. Mindent nem lehet rajuk haritani, de a tobbseg akkor is rajuk kell haruljon.
Amugy iskola valasztas se utolso. En meg konyvkoteszetet, irodai ugyintezeseket is tanultam gimiben, holott nem volt szandekom velel a jovobenA gyerek elkotelezettsegen szinten sok mulik. Ne mondd, hogy ne tanuljon autofenyezokent valaki nelvet, holott lehet hogy o kesobb kulfoldre menne es meg egy alap szamlazast se tud megcsinalni esetleg, mert sik hulye matekbol.
Na de ez mar abszolut nem ez a topik
Wednesday-re reagalva: Nekem kulfoldon kotelezo volt egyetemen. Egyes vizsgaidopontokat, hazikat, rendszer valtozasokat ott is kitettek, jeleztek, figyelmeztettek. Azonnal megkaptam, ellenben a sulis emailt (ami kulon rendszeren ment). Ha kerdesem volt, a tanar/to azonnal akar valaszolt is chaten.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz wednesday #220 üzenetére
Az iskolába reális oktatás kellene! Nem a hittan meg egyéb balgaság, hanem igenis az életre, a hétköznapi dolgokra felkészítő oktatás!
1-4-ig osztályig megtanulna a gyerek írni, olvasni, számolni, pakolni, meg még jó pár alap dolgot. 5-től 8-ig a takarítás, főzés, mosás, ügyintézés (pl. posta, stb.) lenne az amire az általános műveltség mellett tanítani kellene a mai elvetemült fiatalságot. Tisztelet a kivételnek!
Tény, a szülőnek is nagyon fontos, hogy ezeket megtanítsa a gyereknek. De nem szabad a szülőre hárítani mindent! Ő csak része ennek.
A továbbtanulásnál szintén nagyon fontos lenne, hogy 8-ik osztályba ne csak papírról meséljék a gyereknek, hogy ez a suli azt, ez meg ezt oktat és jaj de jó, hanem vinné el az iskola XY munkahelyre megmutatni, hogy mit jelent az a munka. Egy kis gyakorlatnapokat beiktatva a gyerek tudná, hogy mit válasszon. De sajnos ez elmarad! Abszurdnak találom, hogy egy kispesti iskolában ahol autófényezői szakmát oktatnak, ott a gyakorlat német nyelvoktatásból és matematikából áll. Ez nem a szakma effektív gyakorlata!
Ilyen esetben pedig a szülőre hiába hivatkozik az iskola, hogy tanítsa meg a szülő... Nem hinném, hogy Tóth anyuka fényezőfelszereléssel rendelkezne a Havanna lakótelep hatodik emeletén!
Tehát hiányzik nagyon nagyon sok minden már otthon a szülőktől kezdve az iskolán át nagyon sok helyen! -
törölt tag
Jogos!
Erről egy anyuka jutott eszembe, aki megkeresett régen és feltette a nagy kérdést, hogy mit tudna tenni, ha a gyerek szexoldalakat néz? Telepítsen blokkoló programot?
Erre azt mondtam neki, hogy konkrétan megtehetné, de akkor a tiltva nevelsz, hazudni tanítasz elv lép életbe! Amikor már a gyerek eljut odáig, hogy pl. szexoldalak néz, drogozik, iszik, akkor már rég elb***ott valamit a szülő.
Ezen kívül valóban nem az oldalakat kell hibáztatni, elvégre a http://-s címsorba nem önmagától mászott sem a Facebook.com, sem az XY szexoldal.com!
Ez ugye olyan, mint amikor utazik az ember a BKV egyik Damon Hill járatán, aztán azt hallja, hogy 50-60-70 éves mamika ezerrel szapulja a Tescot, mondván a nagy multik így meg úgy. De kérdezem én, hogy miért kell szidni? Senki sem kötelezi, hogy kapcsolatba lépjen vele!
Sajnos sok ember mentalitása csak addig jut el, hogy azért, mert valaki elkezdte megmagyarázni, hogy XY jaj de rossz, akkor már nekem is utálnom kell!
A TV-ben anno nagyon fújták a hírek a magukét, hogy mennyi harcikutya támadás volt. Csak épp jó emberi szokás szerint azt felejtették el mondani, hogy milyen körülmények között volt tartva a kutya!
Ilyen a világ. Erős szubjektívsággal nyomatják a dolgokat és letuszkolják a másik torkán a békát. Persze még mindig alanyi jogunk logikusan élni! -
-
Kasya
nagyúr
Nem a Facebookot kell szidni... az oldal mindenkinek az, amire hasznalja.
-
zoltan6
addikt
rühellem én is a facebook-ot,az állandó gyökér mindent megosztó embereket,kivert szemű kutyákat felrakó,csöcsörítős,pucsítós lányokat,csak azért vagyok fenn,mert hirdetek egy-két dolgot egy helyi adok-veszek csoportban,de simán meglennék nélküle.egy hasonló gondolkodású ismerősőm posztját idézném:
"Facebook:valaki beteg allatokat mutogat,valaki itt csajozik,valaki like-okert konyorog,valaki tukor elott pozol(neha nem egyedul),valaki szidja Orbant es bandajat,valaki felrakja a reggeli,ebed,vacsorajat,valaki pornokepeket tesz fel,valaki megvert gyerekeket,valaki kozli a menstruaciojat,valaki Zambo K.-rol kantal,es dec 21.rol.EZ A FACEBOOK MADE IN HUNGARY.
végezetül a facebook fanoknak egy tanulságos videó:
Antifaces - Naoszt, Vótál fenn Facebookon? -
bepken
veterán
egyetlen dologban értek Veled egyet...ha volna rá mód, valóban ki kellene szűrni a kiskorú felhasználókat az oldalról. ez...ez egy valóban jó gondolat. viszont ez technikailag egyszerűen kivitelezhetetlen! ...legalábbis olyan módon, ahogy Te elvárnád, ugyanis az ilyet nem lehet "biztosítani"...egyszerűen nincs rá eszköz, hogy kétséget kizárva azonosítsa, hogy az az illető, aki éppen a gép előtt ül, nagykorú e...avagy sem. (illetve van rá eszköz, a szülő...ugyebár...de ebbe ne menjünk megint bele)
na és ennyi volt, amiben egyetértek Veled, sajnálom.
a fenti hozzászólásod többi részében már erősen sarkítasz, mi több...egyenesen gyűlöletet szítasz.
miért lenne egy átlagos felhasználó kapásból "esőember"? milyen alapon általánosítasz és degradálsz le így...bárkit is?
miért ezek a "gyarló tulajdonságok" jutnak eszedbe egy közösségi oldal kapcsán? miért kellene ezzel egyenlőnek lennie? ismét csak...milyen alapon általánosítasz és degradálsz le embereket?végezetül...az általad leírtak szerint...én most védem a facebookot, igaz? miért gondolod így? én itt a topicban eddig egyetlen hozzászólást sem láttam, ahol valaki a facebook védelmére kelt volna... egyszerűen arról beszélünk, hogy mindaz, amit Te leírtál és minden szörnyű tulajdonság, amit csak még hozzá tudnál csapni....az bizony mind-mind csupán a Te fejedben létezik!
csak ismételni tudom csak magam, se a facebook - sem pedig akármelyik másik közösségi oldal - nem egy elátkozott oldal, nem fog magától senkit sem magába szippantani. ha az az ember értelmes, aki a gép előtt ül, ez egyszerűen nem történhet meg![ Szerkesztve ]
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
törölt tag
Látom szóba került az öngyilkosság. Nos, azt azért itt fontos megjegyezni, hogy akiből egy-egy úgymond kritika (ezalatt sértő, pejoratív kritikát értem) ér és ez kiváltja az öngyilkosságnak akár a gondolatát, akár a kivitelezését, ott bizony sokkal komolyabb gondok vannak a háttérbe!
Tudom, sokszor mondják, hogy a gyerekkori trauma. Én ettől eltérőt mondok!
A gyerekkori traumáknak is része lehet, igen! Viszont a trauma bármelyik életkorban bekövetkezhet. Egyénenként más és más viseli meg az embereket. Van aki 40 évesen lesz öngyilkos egy párkapcsolat vége miatt, van aki 16 évesen azért, mert az apja szarik rá magasról. Ugye sokunk mit mond erre? Hagy menjen a csaj/pasi, majd jön a másik. Vagy épp azt, hogy ki nem tojja le fatert? Van nekem saját életem!
Igen, vannak akik így, úgymond egyszerűen, gyorsan élik az életüket. Viszont azokat sem szabad megveti akiket megviselnek a dolgok. Ismerek olyan gyereket akinek a családi élete totálisan rendben van, nagyon korrektek a szülei, mégis a gyerkőcöt (amúgy 12 éves) megviseli, ha tanult és hirtelen nem emlékszik valamire. Olyannyira, hogy olyankor szó szerint kiborul. Teszi mindezt szeretetből, mert imádja a szüleit és nekik kíván bizonyítani. Tény, nem lesz öngyilkos, de érzelmileg férfi létére bizony nagyon mély érzelemvilággal bír.Az öngyilkosság online szikráját sem a Facebook, Iwiw, stb. adja, hanem az emberek. Mindazok akik rosszindulatúak. Ezzel nem azt mondom, hogy sajnálkozással bármennyire is megoldódik egy öngyilkos adott hangulatvilága. Viszont, ha korrekten állunk hozzá, segítjük a másikat, azzal nem csak egy emberéletet menthetünk, hanem önmagunk számára is bizonyíthatunk. Erre szokták mondani, hogy emberségből jeles!
S most nem az a lényeg, hogy ezerrel innen tömegesen azt vadásszák, hogy ki van padló alatt! Szó sincs erről! Csupán annyiról, hogy elsőre az embereknek a saját portájukon kell körülnéznie. Azután elgondolkodni, hogy mennyire szeretne korrekt, hiteles ember lenni, aki tiszteli a másikat, annak hibái és gondjai, bajai ellenére! Mert szeretni nem kell, de tisztelni azonban igen! -
Mr X
veterán
Engem nem kell sajnálni, én is átestem a magam kis dolgain, mégis itt vagyok, felnőttem. Magadat sajnáld, amiért a logika nem érint meg. A "nincs még gyereked" érvet már vártam.
"A baj ott volt, hogy ha osztályon belül marad a dolog, akkor "lefocizzák" hazai pályán, mint tettük mi is gyerekkorunkban."
A gyereknek mindig az épp aktuális környezet a világ. Aki képes emiatt öngyilkosságot megpróbálni, annál jó az esélye, hogy akkor is itt tartana, ha "csak" az osztályát és a baráti körét kürtölik végig számára bántó dolgokkal. Arról inkább nem is beszélek, mi a véleményem a szülőkről, akik ilyen gyereket neveltek.
Személyeskedés helyett érvelni próbálj, mert amit eddig leírtál, az minden, csak nem az.
[ Szerkesztve ]
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz #06658560 #206 üzenetére
De nem tettem azt, amit Te mondasz. Nem szidtam semmit olyat, amit mondtál (FB), Te beképzeled magadnak. Azért kellett reagálni rá, mert szerinted szidtam? Olvasd vissza akkor, kikre vonatkozott az a HSZ., és gondold át, kiket szidtam. De kell a megmondóember, hogy ez már ki lett vesézve. Ki is lett a FB a hibás dolog, csakhogy nem ezt írtam.
A mindenki ezzel takarózik-ot se lehet általánosítani, és igen céloztál rá, hogy nem hiszed el, amit állítok. (máskülönben nem írtad volna le, hogy mindenki ezzel takarózik) Kis ellentmondás.
[ Szerkesztve ]
“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”
-
Ryder62
őstag
Megtanulhattad volna hogy mindig a csaj az első. Ha nem írsz vissza azonnal csak később, személyes sértésnek veszi. Azt hiszi nem törődsz vele.
Amúgy rossz választ adtál. Azt kellene mondanod hogy nem vagy mindig gépnél, teszel veszel a lakásban és 5-10 percenként nézel rá gépre. Nálam is volt ilyen én ezt mondtam a válasz "ja, jó, oké" volt.
Am most is épp főzök, meg hasonlók.
-
salapp
addikt
A baj ott volt, hogy ha osztályon belül marad a dolog, akkor "lefocizzák" hazai pályán, mint tettük mi is gyerekkorunkban.
Ebben az esetben a lány tragédiája az volt, hogy úgy érezte, a hazugságok kikerültek a "világba" és most "mindenki x-nek, y-nak tartja". Mindegy, hogy mi a valóság, ő ezt így élte meg. Ez a baj azzal, hogy nem felnőttek rajta vannak. De ez az egy baj magában is akkora nagy baj, hogy kifejezni sem lehet szavakkal.Ja, és hogy - kösszép - "marhaságot írtam" szerinted: Pont ez itt a baj. Hogy a magadfajták most legyintenek, meg ennyivel elintézik. Gondolom, nincs még gyereked. Majd átértékeled. De addigra már késő. Lesajnálhatsz a szaros kis véleményemmel, de én téged tényleg sajnállak most már.
[ Szerkesztve ]
-
bepken
veterán
de miért veszik komolyan? - most ezt teljesen komolyan kérdezem.
ehhez hasonló...én már a "messzi" MSN korszakban is futottam olyanba, hogy a kislány látványosan vérig volt sértődve rám, én pedig egyszerűen nem tudtam miért...összejött a társaság, beszélgettünk, az az illető pedig látványosan fújt rám, hihetetlen módon irritálva ezzel. valami sejtésem volt, hogy ennek köze lehet az msn beszélgetésünkhöz, de nem bírtam volna rájönni, hogy konkrétan mit olyat írhattam, ami ezt eredményezte...aztán amikor már meguntam a szurkálódását, meg a látványos vergődését, csak megkérdeztem tőle: "ugyan kislány, mi bajod van?"
el nem hiszitek, de az volt a problémája, hogy én neki sose írok vissza, csak majd egy fél óra múlva...pedig látja, hogy "elérhető" vagyok, akkor miért nem írok neki vissza???
na hát mondanom se kell, hogy bizony nem kevés önuralomra volt szükségem ahhoz, hogy az arcába ne nevessek... aztán elmagyaráztam neki, hogy bizony-bizony, nem csak vele szoktam foglalkozni, amikor be van kapcsolva a gép....bizony-bizony legtöbbször valami cikket olvasok a neten vagy neadjisten másokkal irkálok...most, a facebook kapcsán majdnem ugyanezt kaptam párszor, mert ugye itt meg még ki is írja, hogy mikor olvastam el az üzenetet.
egyébkén ismét csak egy lánynak kellett magyarázkodnom...azt most ide nem írnám le, milyen melléktevékenységgel "mentettem ki magam"...legyen elég annyi, hogy azóta már nem beszélünkde miért olyan tragédia, ha valaki nem ír vissza? jó, aláírom, vannak olyan szituációk, amikor irritáló tud lenni, ha késve kapunk választ. de itt most egy átlag beszélgetésről van szó. ami közben egy átlag ember elmegy pisilni, kakilni, enni, inni, fürödni, fogat mosni, olvasni, játszani, vagy épp lerendezni az asszonyt...
ha valakivel valami bajom volt, arról ő mindig első kézből tudott...sosem kellett kihúznia belőlem...akkor tényleg nem értem, miért ennyire paranoiásak az emberek?[ Szerkesztve ]
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
törölt tag
Nem, marhaságot: mert a valóság egy szeletéből extrapolál a teljes valóságra. Az meg már marhaság. És zsigeri gyűlölet.
#198 Ed3r_X_ : ott van leírva, mert pont addig nem tudtál elgondolkodni, ameddig kellene a cikken túl is látva.
A mindenki ezzel takarózik. hol vonatkoztattam rád? De mennyi alkoholista mondja, hogy nem az, csak kicsit iszik, bármikor megállja, nem is kell neki? Mennyi drogfüggő? A függők mindig az általad említett mondatokkal mentik ki magukat. Tudod, értelmezni kéne amit leírok.
[ Szerkesztve ]
-
Mr X
veterán
Ezek a cikizés miatti öngyilkosságok ugyanígy megvoltak bőven akkor is, mikor a FB meg úgy általában a normális net a kanyarban sem volt.
Azt nem akarom minősíteni, hogy ezzel a fröcsögéssel másokat képes leostobázni, saját magát minősítette.
Diákmunkás: A FB előtti időkben is dögivel találkoztam ilyenekkel, csak nem fészbúkozott, hanem snake-ezett a telefonján, vagy simán bambult.
A bűnözős infószerzés még hellyel-közzel elfogadható is.
"Egyébként nem marhaságokat írt, hanem a kőkemény valóságot."
Nem, ez egy eltorzult kép arról, ami szerinte a valóság. Annyira szűklátókörű, hogy a "Facebook" szó elég volt neki, hogy vérszemet kapjon, onnantól végig sem gondolta, mit ír. Ezzel van bajom.
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
Nem konkrétan a FB hibája. De problémát jelent, hogy teret/lehetőséget ad ezeknek a dolgoknak.
Ill. a legnagyobb probléma a dologban, hogy komolyan vették. Mind a cikizők, mind a cikizett. Egyszerűen túl komolyan veszik az emberek. (kb. mint a falusi pletyka, úgy működik az ilyen)Egyébként nem marhaságokat írt, hanem a kőkemény valóságot. És persze ez nem közvetlenül a FB hibája, hanem az, hogy túl sok rajta a hülye ember. A józan észt Te is használhatod, lásd meg a kommentjében a mondanivalót, ne marhaságozd le.
[ Szerkesztve ]
-
razorka777
veterán
-
salapp
addikt
Ördögien zseniális.
Leegyszerűsítve az alábbi emberi gyarlóságokra alapoz, ami mindenkiben benne van, különböző mértékben és módon:
-lustaság
-ostobaság
-exhibicionizmusNekem nem lenne vele bajom, ha:
Azonnali hatállyal beszüntetnék a működését addig a pillanatig, amíg minden kétséget kizáróan, durva teszteléseknek is alávetve bizonyíthatóan biztosítanák azt, hogy 18/21 év alattiak ne tudjanak rá regisztrálni.Mert az egy dolog, ha felnőttként valaki úgy dönt, hogy kell neki az a xar, de egy fejlődő személyiséget keményen hazavághat. És jöhet bárki a dumával, hogy egy gyerek akármivel kicsinálhatja magát.
A fiunk egyik osztálytársnője öngyilkos lett (kísérlet-kísérlet, de nem rajta múlt, hogy túlélte), mert két osztálytársnője ezen a rákfene FB-on ezt meg azt állított róla, kürtölte a világba a szemetet.
Nem tudta feldolgozni. Szülők meg pislogtak, mert nem szólt semmiről, tele volt vele a csaj "digitális élettere", de a szülők nem lógtak azon a ..-n annyit, hogy időben kiderüljön.Másik: Diákmunkás jött hozzánk. Fizikai képtelenség volt a gyerekkel egy folyamatot megértetni a gyártásban, mert állandóan a telefonjához nyúlt, azon ment a FB. Ha el akartuk venni tőle, a kis hülye hisztéria rohamot kapott.
FB-ba zárt esőemberek, ilyenekkel vagyunk körülvéve.
És arról már ne is szóljunk, hogy a bűnözők és még ki tudja, kik dúskálnak a FB-on található információkban, amiket sokszor óvatlan gyerekek (persze stupid felnőttek) fotóiból/szövegeiből nyernek játszi könnyedséggel.
Aki védi, táplálja ezt a mocsok bandát és szüleményét, tegye, szíve joga. Csak szomorú. Nagyon-nagyon szomorú.
Új hozzászólás Aktív témák
- 8849 Shark 3 - AMOLED-es erőmű
- Sony Xperia 5 IV - házon belüli siker
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Nothing: március 4
- SSD kibeszélő
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Steam topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Creality Ender 3 V2 3D nyomtató, fejlesztett, zárt nyomtatótérrel
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Edifier R2750DB BT 136W RMS, akár 2.1 rendszerben
- Latitude 5440 27% 14" FHD IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest