Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BiP

nagyúr

válasz Mr X #203 üzenetére

Nem konkrétan a FB hibája. De problémát jelent, hogy teret/lehetőséget ad ezeknek a dolgoknak.
    Ill. a legnagyobb probléma a dologban, hogy komolyan vették. Mind a cikizők, mind a cikizett. Egyszerűen túl komolyan veszik az emberek. (kb. mint a falusi pletyka, úgy működik az ilyen)

Egyébként nem marhaságokat írt, hanem a kőkemény valóságot. És persze ez nem közvetlenül a FB hibája, hanem az, hogy túl sok rajta a hülye ember. A józan észt Te is használhatod, lásd meg a kommentjében a mondanivalót, ne marhaságozd le.

[ Szerkesztve ]

• BiP

nagyúr

válasz Mr X #166 üzenetére

"A "káros hatás" a régi, csak a felület más."
    Ezzel egyetértek, csak azt emeltem ki, hogy az intenzitás is más. A mi gyerekkorunkban, a net előtti időkből vagy csak a facebook előtti időkből legalább addig kíméltek az ilyen jellegű külső behatásoktól, amíg otthon voltunk.
    Ma már non-stop. Otthon is ezen lógnak, sőt, suliban óra alatt is.

(#167) pszichiáter: Vagyis tudod, hogy ez az élet területén itt-ott nem jó, miért nem teszel ellene?!
    Hát ez az. A 22-es csapdája. Mert lusta és gyenge vagyok.
    Ugyanaz, mint amikor Pistike nem bírja kinyomni a 100kilót, én mentálisan nem vagyok erős. (legalábbis ezzel magyarázom a jelenséget). Hogy ésszel tudom, de amikor tenni kéne, nem megy.

És pont emiatt tudom átérezni, hogy a legtöbb ember bizony nem olyan erős. Hol kényelemből, lustaságból, hol akaratgyengeségből, de beletespednek dolgokba. Fotelba, tévé elé, gép elé, rossz kapcsolatba, facebook elé kajába, mozgáshiányba, stb.
    Visszatérve: kicsit olyan lehet ez, mint a depresszió. (mármint a jelenség). Hogy az a megoldás, hogy az ember leszarja, és inkább csinálja a dolgát, boldog lesz. Az is csak akaraterő kérdése lenne. De ez az, ami nem megy.

[ Szerkesztve ]

• BiP

nagyúr

válasz fi:zi'k #164 üzenetére

Dettó.
    Lehet(ne) jóra is használni, de szerintem a fiatalok életében talán több káros hatása van, mint haszna. (ne tagadjuk, az is van).
    Amíg régen csak akkor oltották hülyeséggel az ember gyerekét, amíg átment a haverjához, és ott ökörködtek, vagy a papucsállatka értelmű osztálytársának a baromságait max. az órán hallgatta, addig ma non-stop tolják az arcába ezeket, és össze is gyűjtik neki az internet szennyét.
    Lehetne itt felelős internethasználatról, meg értelmes facebookhasználatról beszélni, de egy 13-15-17éves hol van ezektől még?

• BiP

nagyúr

válasz Yeffy #149 üzenetére

De az, csak a szar fajtából :)
    Pedig szerintem az átlag család az ilyen. Ha nem is csak férj-feleség viszonylatban, hanem szülő-gyerek vonatkozásban is.
    -Kisfiam, gyere enni. -Oké anya, mindjárt. (és fél óra múlva is a gépnél ül a gyerek).
    Vagy amikor anyuka/apuka el van foglalva a munkájával, dolgával, nem jut idő a gyerekére. Meg is lehet nézni, milyen elb*szottak a mai tinédzserek.

Velem is simán volt ilyen, amikor az asszony beszélgetni akart hazaérkezés után, de én meg meg akarom nézni a leveleimet, PH-t, stb. Jól el tud menni vele az idő. (persze azóta ez sokat javult, ma már le tudom tenni).

(#144) pszichiáter
    "Melyikre van effektíve kötelezve, kényszerítve az ember? Egyikre sem!"
    Igen, de itt jön a képbe, hogy kinek milyen erős az akarata, egyénisége, neveltetése.
    Mert minél erősebb a külső nyomás (ha nem is kényszerítenek, de közösségi nyomás az lehet, vagy akár belső megfelelési kényszer), a belső kisördög (pl. kipróbálnám), a kísértés, annál erősebb akarat kell nemet mondani. És bizony ebben az emberek többsége alulmarad a legtöbb élethelyzetben.
    És itt nem csak a drogra kell gondolni, az apró hétköznapi dolgokra. Pl. lógok-e még 10percet a facebookon, vagy hajlandó vagyok letenni a mondat közepén, és odafordulni az asszonyhoz.
    Nagy a kísértés, hogy a csinos titkárnő oda van értem, de nemet mondok neki akkor is, amikor otthon épp nem rózsás a helyzet.
    Ha le akarok fogyni, akkor hajlandó vagyok felkelni futni, vagy kényelmesebb mégis otthon maradni.
    Ha hisztizik a gyerek, engedek-e neki, hogy hagyja abba, vagy következetes szülő maradok.
    Csábító ez a hirtelen jött befektetési ajánlat/kölcsön, sok pénzt ígér, de mégsem ugrok bele, mert kockázatos.
    De jól nézett ki az a cucc a reklámban, kipróbálom én is.
    Na, ilyen apró, de hosszútávon fontos dolgokban a legtöbb ember elbukik, elcsábul, gyenge marad. Nem feltétlenül buta. (de nyilván kell ebből is).
    Saját esetemben a legtöbb dolog olyan, hogy ésszel tudom, mit kéne, mi a helyes, stb. de nem vagyok erős megtenni vagy lusta vagyok. Tudom magamról, hogy gyenge az akaraterőm. De persze azt is tudom, hogy ezzel nem lehet burkolózni, a felelősség attól még ugyanúgy az enyém.
    Míg van ismerősöm, aki ennyire nem gondol bele a dolgokba, de amit elhatároz, ahhoz tudja is tartani magát. Ez előny, de valahol hátrány is, mert nem kellően rugalmas a változásokhoz.

[ Szerkesztve ]

• BiP

nagyúr

válasz #09819904 #140 üzenetére

"Nem az oldal, hanem a saját egyéni hülyesége!"
    Végtére is igen. De azt ne felejtsük el, hogy ehhez nagyon erős akarat kell. De a legtöbb ember (kb. majdnem mindenki) gyarló, nem erős akaratú, vagy durvábban mondva akaratgyenge, befolyásolható.
    És ilyen szempontból nagyon nem mindegy, hogy milyen külső hatásoknak, kísértésnek van kitéve.

• BiP

nagyúr

válasz Yeffy #136 üzenetére

A legtöbbször gondolom ez van: (mármint általánosan)
    " mindjárt, szivi, pár perc", majd fél óra után megunja a másik.

[ Szerkesztve ]

• BiP

nagyúr

válasz bepken #101 üzenetére

Ha nem is közvetlenül a facebook rontja meg a fiatalságot, de teret enged a sok baromság áramlásának. És ez bizony hatással van a fiatalokra.
    Abban persze egyértelműen igazad van, ha a szülő normálisan nevelné a gyereket, kapna egy normális értékrendet, akkor fel lenne vértezve ennek a dolognak a kezelésére. De nincsenek. Ez a baj.
    Aki normális, az tudja a helyén kezelni a dolgokat, tudja hasznosan is használni a facebookot. De aki (még) nem teljesen érett hozzá, arra inkább káros/veszélyes.
    Míg korábban egy szülőnek attól kellett aggódnia, nehogy a gyereke rossz társaságba keveredve rossz dolgokkal találkozzon, ma már ki sem kell mozdulnia, ömlik rá a szar.

(#104) Lenry: Egyetértek veled. Ha az én ismerőseimet könnyebben elérem facebookon, akkor nem teszek fel Vibert, és kérem meg őket, hogy ők is tegyenek, ha eddig nem volt nekik. Nem bonyolítom, csak mert csúnya facebook. Praktikussági okokból egyszerűbb így elérni őket.

(#105) kovgab: Pl. bűntudat. Van, hogy én is megnézek valamit, aztán ottragadok, kattintgatok, aztán később veszem észre, hogy elb*sztam fél órát a semmire. Ilyenkor "haragszom" magamra.

(#112) Yeffy DJ: A címhez: Szerintem nem feltétlenül úgy kell érteni, hogy tudatos választás, hogy inkább facebook, mint szex. Hanem pl. ott lóg a facebookon, és emiatt elmarad a szex. (asszonyka nyomul, de a fickó nem veszi a lapot, annyira bele van mélyedve).

Új hozzászólás Aktív témák