Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Látom szóba került az öngyilkosság. Nos, azt azért itt fontos megjegyezni, hogy akiből egy-egy úgymond kritika (ezalatt sértő, pejoratív kritikát értem) ér és ez kiváltja az öngyilkosságnak akár a gondolatát, akár a kivitelezését, ott bizony sokkal komolyabb gondok vannak a háttérbe!
    Tudom, sokszor mondják, hogy a gyerekkori trauma. Én ettől eltérőt mondok! :)
    A gyerekkori traumáknak is része lehet, igen! Viszont a trauma bármelyik életkorban bekövetkezhet. Egyénenként más és más viseli meg az embereket. Van aki 40 évesen lesz öngyilkos egy párkapcsolat vége miatt, van aki 16 évesen azért, mert az apja szarik rá magasról. Ugye sokunk mit mond erre? Hagy menjen a csaj/pasi, majd jön a másik. Vagy épp azt, hogy ki nem tojja le fatert? Van nekem saját életem!
    Igen, vannak akik így, úgymond egyszerűen, gyorsan élik az életüket. Viszont azokat sem szabad megveti akiket megviselnek a dolgok. Ismerek olyan gyereket akinek a családi élete totálisan rendben van, nagyon korrektek a szülei, mégis a gyerkőcöt (amúgy 12 éves) megviseli, ha tanult és hirtelen nem emlékszik valamire. Olyannyira, hogy olyankor szó szerint kiborul. Teszi mindezt szeretetből, mert imádja a szüleit és nekik kíván bizonyítani. Tény, nem lesz öngyilkos, de érzelmileg férfi létére bizony nagyon mély érzelemvilággal bír.

Az öngyilkosság online szikráját sem a Facebook, Iwiw, stb. adja, hanem az emberek. Mindazok akik rosszindulatúak. Ezzel nem azt mondom, hogy sajnálkozással bármennyire is megoldódik egy öngyilkos adott hangulatvilága. Viszont, ha korrekten állunk hozzá, segítjük a másikat, azzal nem csak egy emberéletet menthetünk, hanem önmagunk számára is bizonyíthatunk. Erre szokták mondani, hogy emberségből jeles!
    S most nem az a lényeg, hogy ezerrel innen tömegesen azt vadásszák, hogy ki van padló alatt! Szó sincs erről! Csupán annyiról, hogy elsőre az embereknek a saját portájukon kell körülnéznie. Azután elgondolkodni, hogy mennyire szeretne korrekt, hiteles ember lenni, aki tiszteli a másikat, annak hibái és gondjai, bajai ellenére! Mert szeretni nem kell, de tisztelni azonban igen!

Új hozzászólás Aktív témák