-
IT café
Spotify
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igen, az előfizetésedhez tartozik egy ország (amelyiknek az árait fizeted), és az alapján mutat vagy nem mutat dolgokat. Azaz a VPN nem segít, és az sem ha elutazol egy másik országba.
(A szürkítés ezen túl nem csak lokális (adott országra vonatkozó) lehet, hanem globális is. Pl. egy albumon lehetnek olyan számok, amelyeknél van olyan közreműködő, aki nem járult hozzá a spotify-os megjelenéshez, és akkor az albumon az érintett számok sehol nem lesznek lejátszhatók.)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
-
01. Ezek valószínűleg az "unavailable/unplayable" számok, azaz olyanok, amik jelenleg nem játszhatók le, mert pl. az adott régióban nem érhetők el (pl. jogi okokból), vagy mert a számot elérhetetlenné tették, mert pl. feltöltöttek belőle egy másik változatot. Előbbi esetben lehet reménykedni abban, hogy idővel lejátszható lesz, utóbbi esetben pedig érdemes rákeresni cím és előadó alapján, mert lehet, hogy fent van, csak már egy másik katalógusszám alatt. (Mobilon lehet ki-be kapcsolni, hogy a "szürke" számok megjelenjenek-e. PC-n elvileg mindig megjelennek. Korábban másképp volt, folyamatosan variálják a felületet.
)
02. Nem tudok róla, hogy lenne "kívánságlista".
Marad a reménykedés. (Mikor én regisztráltam, én is a kedvenc (és eléggé ismert) zenekaromra kerestem rá először, hogy felavassam az alkalmazást, de néhány obskúrus koncertfelvételen túl semmi nem volt tőlük. De azóta majdnem minden felkerült.) Amúgy ha nincs nagyon speciális ízlésed, akkor sokkal nagyobb az esély, hogy megtalálod, amit keresel, mint ha filmeket próbálnál legálisan stream-elni. (A film kereső nálam kb. 95%-ban szokta azt visszaadni. hogy "jelenleg nem streamel-hető". Ehhez képest a Spotify maga a paradicsom...
)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
zizidor
őstag
Ilyenek nálam is vannak, többnyire a kiadók kavarásai miatt fordul elő. Tulajdonképpen bármikor bármelyik előadó, album vagy szám lejátszhatóságát korlátozhatják (pl. területi alapon), tilthatják, vagy engedélyezhetik. Olyan is van, hogy ugyanazt a számot egyik albumról nem engedik lejátszani, másikról meg igen (ugyanattól az előadótól).
Szerk: oszy-nak szántam a választ...
[ Szerkesztve ]
„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
válasz
Akelaus #7014 üzenetére
Így néznek ki például. Korábban hozzáadtam egy adott listához, Kedvelt dalokhoz pl., és egyszer csak azt írja ki, hogy ezt most nem lehet lejátszani, de, ha korábban letöltöttem, akkor a saját eszközről megpróbálhatom lejátszani.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
oszy
veterán
Új felhasználója vagyok a Spotinak, még ismerkedem.
01. Van egy track, ami inaktív. Nem tudom meghallgatni. A listámhoz hozzáadhatom, de hiába. Ráadásul csak ennek a felhasználónak a "listájában" van meg csak ez az album.02. Az egyik kedvenc zenémet nem találom. Ez ennyi vagy valahogyan elérhető, hogy bekerüljön a spotifyba?
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
válasz
Sanyi.mTs #7010 üzenetére
Bár a böngészős felületet is elég jól megcsinálták, azért vannak apróbb különbségek a felületen is, pl. natív appban van miniplayer, illetve van "recently played" lista, amit web-es felületen nem találtam. Natív appban taskbar-ról is vezérelhető a lejátszás. Amúgy a web-es app-ot is folyamatosan fejlesztik, (pl. régebben a dalszövegek sem volt elérhetők), illetve a felületi módosítások néha eltérő időpontokban jelennek meg. Lehetnek még egyéb rejtett különbségek, a bitrátát (és kódolást?) már említették, de pl. lehet a cache-elésben is különbség (már ha egyáltalán van cache). Valószínűleg az effektek (crossfade, automix, equalizer, stb.) is szegényesebbek - legalábbis a settings lista sokkal rövidebb. Nem lehet offline hallgatáshoz számokat letölteni.
-
-
Sanyi.mTs
addikt
w11-en van valami előnye az app-nak a sima böngészős használattal szemben?
-
homerhamm
addikt
Bebugolt nálam a Spotify. Ingyenes módba vagyok, de nincsenek reklámok, tudok összevissza léptetni a számok között, és tekerni is tudom őket.
Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
-
zizidor
őstag
válasz
Harbinger85 #7003 üzenetére
Nekem is családi van, szoktam hosszabb podcastokat is hallgatni, de még sosem rakott bele reklámokat. Lehet ezt is valami olyan, amit szűkebb körben tesztelnek?
-
válasz
Harbinger85 #7003 üzenetére
Én még nem találkoztam ilyen podcast-tal. (De egyrészt nem nagyon hallgatok podcastot, és ha igen, akkor is leginkább magyar nyelvűt.)
Ha reklámot dobna be, az valószínűleg nem lenne "normális", de mint magad is írod, valójában műsorajánlót hallottál, ami nem reklám. (Ezt az állítást szokásos vitatni, a linkelt topicban visszaolvasva volt is egy ilyen vita, csak a moderátorok nem szokták szeretni...)
-
Harbinger85
aktív tag
Üdv!
Ritkán szoktam podcastet hallgatni, főleg Spotin - effektíve soha. De most belekezdtem a The Callisto Protocol játék alapján készült Helix Station-be. youTube-on is fent van, de gondoltam itt jobb a hangminőség (Családi Prémium csomag, nem free!) és meglepődtem, hogy random reklámmal vagy hogy pontosabb legyek "tematikus ajánlókat" dob be random. Ez normális? Nagyon zavaró, főleg egy narratív műsornál. Anno a Halo: Infinite - Memory Agent showt hallgattam, igaz az rövidebb volt 25-30 perc helyett cirka 7-10 perc, de nem volt ilyen.
-
Jumbozorz
senior tag
Koszonom nektek !
-
válasz
Jumbozorz #6999 üzenetére
Az attól függ, hogy melyik országban szeretné a megajándékozott használni. Tudtommal magyar előfizetéshez egy ideje már nem lehet ajándékkártyát vásárolni, de számos más országba (Németország, Ausztria, stb.) szólót még igen.
-
Jumbozorz
senior tag
Sziasztok,
lehet venni spotify ra ajándékkártyát ? 1 hónap előfizetés?
koszonom
-
AsmundTorben
lelkes újonc
-
válasz
AsmundTorben #6996 üzenetére
Nincs esetleg bekapcsolva VPN? Ha nincs akkor esetleg mobilnetről próbaljon meg bejelentkezni, vagy a te telefonodon
-
AsmundTorben
lelkes újonc
Sziasztok!
Mit csinálok rosszul?
Családi csomagom van, szeretném felvenni egy családtagomat, aki azonos lakcímen lakik, mint én. Másik kettőt már gond nélkül felvettem, de itt most azt írja a Spotify, hogy a "Tényleges lakcímedet add meg. Úgy tűnik külföldről próbálsz bejelentkezni." -
fausto
addikt
válasz
Akelaus #6993 üzenetére
Köszi, megcsináltam. Szerintem vaklárma volt, mert nekem is jött mail az új eszközről, ahogy beléptem a böngészőben. A lejátszási előzményben is csak a saját zenéimet látom. Csak a nekem ajánlott albumok között teljesen értelmezhetetlen dolgokat ajánl - portulgál, spanyol meg argentín pop előadók, akikről sosem hallottam és hasonló zenét sem hallgatok. Ennél azért jobb ajánlatai szoktak lenni.
-
Akelaus
senior tag
Azt én nem találtam meg, ellenben beléptem a böngészőben a Spotify fiókomba, (jött róla email), majd van egy olyan rész hogy kijelentkezés minden helyről/eszközről.
Akkor kiléptet mindenhonnan.
Előtte azért nézd meg, hogy a te e-mail címed mutatja, ha igen akkor a kiléptetés után cseréld le a jelszót. -
fausto
addikt
Hello,
Valahol meg lehet nézni, milyen eszközök jelentkeznek be a fiókomba? Pár napja olyan előadókat ajánl, ami tök irreleváns, van egy olyan érzésem, mintha valaki más is használná -
homerhamm
addikt
-
Akelaus
senior tag
válasz
zizidor #6988 üzenetére
Nálam kb. 1 hete nyomja azt, ha más cuccon hallgatom és nem a telón, totál más zenét mutat mint ami szól. Belépek, akkor megy a "homokóra" aztán végre magára talál, egy darabig.
Vagy mutatja, hogy van mentett album az adott előadótól, de közben az album mellett semmi nem jelzi. -
Arra van lehetőség, hogy ne kizárólag a System Default kimeneten tudjon lejátszani?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
zizidor
őstag
válasz
homerhamm #6987 üzenetére
Van az úgy, időnként mindennel. Bővebben? Mit (nem) csinál?
Velem napok óta azt játssza, hogy saját listákról nem hajlandó lejátszani egyes dalokat ("Ezt most nem tudjuk lejátszani"), de ha az albumból vagy az előadó oldaláról próbálom, akkor meg simán.
-
homerhamm
addikt
Komolan ez az alkalmazás időnként akkora egy foskupac ****, hogy még én se hiszem el.
-
nincsnév007
őstag
válasz
nincsnév007 #6984 üzenetére
sikerült
-
nincsnév007
őstag
sziasztok. szeretném törölni a spotify fiókomat, ezt hogy lehet?
-
Simán meg lehet, én napi 8-10 órában hallgatok zenét, igaz nem kizárólag Spotit, megy a YT Music, Apple Music, Tidal, saját digitális gyűjtemény, vinyl, CD, kazetta, mikor mi. 😊
-
homerhamm
addikt
Ekkora egy fos alkalmazást mint ezt még nem láttam.
-
.LnB
titán
Nem kevés idő.
4532 különböző dal.
2949 különböző előadó.[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
zolnagy
őstag
Köszi szépen, ez volt a gond.
Van egy Musiland Monitor 04 MX dac, ami tud 24 bit 384 kHz minőséget is, nyilván erre volt állítva, hogy kihasználjam a képességeit. Fobar 2000 alatt lehetett egy kis minőségkülönbséget hallani. Visszatéve 16 bit 192 kHz-re már müxik.
Azért még elgondolkodom, hogy a spotify tökéletlensége miatt akarom-e átállítani az eddigi beállításom, ami a többi alkalmazással működött, vagy maradok a böngészőnél.
Mindenesetre köszi még 1x. -
válasz
zolnagy #6972 üzenetére
A fenti link szerint a probléma nem a Spotify-jal van, hanem az operációs rendszerrel, azaz hogy a spotify app egy olyan sound device-szal akar kommunikálni, amivel nem tud. Tehát pl. érdemes lenne a Windows-ban a Settings / Sound / “Advanced sound options”-szel tenni egy próbát (ha ott megjelenik a Spotify, akkor azzal, ha nem, akkor a default-tal), és vagy átállítani másik kimenetre (ha van), vagy ha nincs, akkor az ott megnevezett kimenet beállításait megnézni. Utóbbit a Sound panelen lehet, ott a kiválasztott device (pl. "Speakers") beállításait kellene megnézni, és átállítani valami közönségesre, pl. 16bit, 44,1kHz. (Fentiek Win10-re vonatkoznak, nem tudom, hogy Te mit használsz.)
-
zolnagy
őstag
Próbáltam több beállítással, de semmi... A streamelés alapból "gyenge" minőségre volt állítva. Ezt áttettem jóra, de így se működik. 192/384 vagy hasonlókat be se tudok állítani. Meg amúgy a beállítások lehtősége is elég gyér. Legalább lenne egy "advanced" vagy vmi, ahol komolyabban bele lehetne nyúlni, de nem.
Az az érdekes, hogy böngészőben ha elindítom a spotify webplayert, az tökéletesen müxik. Na mindegy, legfeljebb nem használom az alkalmazást. -
válasz
zolnagy #6970 üzenetére
Egy lehetséges ok, hogy a Spotify által használt "minőség" nem passzol a számítógép aktuális hangbeállításaihoz. Ez az öt éves thread pl. azt mondja, hogy a Spotify nem képes 192kHz-nél nagyobb mintavételezésre konvertálni (pl. 384kHz-re).
-
zolnagy
őstag
Csak nekem egy nagy rakás sz@r a windows app. Nem emlékeztem, miért töröltem legutóbb is, valószínű a lentiért. Bejelentkezem, látom a podcastet, amit a kocsiban a telefonomról hallgattam. Folyatatnám a laptopon windows alól, erre amikor rányomok a lejátszásra ezt írja:
Van erre megoldás?
-
homerhamm
addikt
Amúgy az mitől van, hogy éjszakánként leáll a lejátszás Spotifyon? Éjfél körül aludtam el, akkor még ment, de mikor hajnalban felkeltem, akkor már nem. De nem minden éjjel, tegnap pl. nem.
[ Szerkesztve ]
-
la_cc
addikt
válasz
Akelaus #6961 üzenetére
Nekem is ilyen hektikusan működik, de már nem igen foglalkoztat, heti egyszer végig pörgetem mindkettőt, aztán, ami marad az marad...
Olyan is volt, hogy az egyik lista 1 nap után befrissült úgyhogy hozzá sem nyúltam, akkor 50 darab számot dobott be, aztán a kövi héten megint a normál rendszer szerint 30-at.
Ez most mit is segítene pontosan?
[ Szerkesztve ]
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
unravel
őstag
Érdemes így beállítani:
¯\_(ツ)_/¯
-
.LnB
titán
Mindenképp a cég hibája. Mert vagy nem kellene hagyni az előadókat a menedzsmenteket garázdálkodni az előadókkal, nevükkel, feltöltésekkel.
Vagy ők maguk csesztek el valamit rendszer szinten, hogy így össze lehet keverni a dolgokat. Egyik sem vet jó fényt rájuk.Na de most nem hőbörgők, csak megjegyeztem.
Nem figyeltem még ezt a Release radar dolgot. Én minden péntek reggel meghallgatom melóba (ahogy épp most is azt teszem), ami tetszik belőle azt elmentem a megfelelő listámba, és ennyi.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
unravel
őstag
¯\_(ツ)_/¯
-
Akelaus
senior tag
Azt hittem, hogy benéztem valamit a pénteki Release radarban, de akkor úgy tűnik másnak is változik a lista. Először arra gondoltam, hogy azért mert az adott zenekar nem pénteken hozza ki az új albumot/dalt, de nem rémlik hogy régen akár naponta változott volna. Na meg akkor ne írják oda, hogy péntekenként frissül.
Más: nálam is megjelentek ugyanazon névvel előadók, új albummal, de gyanúsan sok a dal, illetve valamiért a Spotify leszedte a dallista végéről, hogy ki adta ki és melyik évben az albumot. Ez az újra kiadott/remasterelt albumok esetén elég zavaró.
-
Nem tudom, hogy ez mennyiben a "cég" (a Spotify) hibája. Az feltételezhető, hogy a Spotify nem "saját maga" kézzel viszi fel az összes zenét, hanem nyújt egy interfészt az előadók, a kiadók(?), és egyéb ágensek számára, hogy ezt megtegyék. Az interfészek között lehet olyan, ami humán felhasználók számára készült, és olyan is, ami más számítógépes rendszerekkel teremt kapcsolatot. Mindkettőben lehetnek hibák: az ember időnként téveszt, a számítógépes rendszerek pedig nem illeszkednek tökéletesen, pl. egy kiadó rendszere nem tárolja a Spotify belső egyedi azonosítóit, hanem csak az előadó neveket adja át, és ebből lehetnek a fentihez hasonló kavarodások.
Engem sokkal jobban bosszant, hogy a heti ajánlóim már hónapok óta folyamatos változásban vannak. Értsd: mondjuk a Release radarban pénteken megjelenik 30 szám. Szombatra a lista megváltozik: néhány szám kikerül, néhány új szám bekerül, és azoknak a számoknak a sorrendje is változik, amik túlélték az éjszakát. Vasárnap egy újabb variáció születik, és így tovább. Már olyan is volt, hogy pénteken nem 30 számot kaptam, csak huszonvalahányat, és később pótlódott...
-
.LnB
titán
Tegnap miután megírtam az utolsó kommentemet, megint bedobott egyet. Szóval cseppet sem ritka.
Én nem szoktam morogni ilyen bugok miatt, de bakker, egy ekkora cég. És még fizetek is érte, lassan egyre többet. Azért ilyen blőd hiba ne legyen már!„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
-
.LnB
titán
válasz
zizidor #6956 üzenetére
Azért az nagyon durva, hogy az előadói profilok a beírt karakterek (vagyis név) szerint vannak címkézve. És nincs valami generált kód, vagy sorszám, ami az ilyen "összemosásokat" egyből kiküszöbölné. Ha ez így van, márpedig erre utalnak a jelek, akkor borzasztó amatőr megoldás. Főleg egy ekkora cégtől. Gondolom a kiemelt előadóknál erre figyelnek, na meg kevesebb is lehet a név egyezésből.
[ Szerkesztve ]
-
zizidor
őstag
Biztos hogy vannak problémák az előadók összevonásából, és ez nem is új dolog. Pl. a Republic albumok között is van ami teljesen más, egy másik Republic együttes.
Ezt nyilván meglovagolhatják csalók, erre utal az is, ha - ahogy írtad - mostanra nagyjából megtisztították a profilokat.
Mostanában volt hír az is, hogy valami ügyeskedő feltöltötte a saját számait, aztán egy rakás kamuprofillal "hallgatta" őket a jogdíjért...„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
.LnB
titán
Valami nagyon nem kerek ezzel a Spotify-jal mostanság. Vannak előadók, akiket szeretek, és teljesen meg van hülyülve az előadói profiljuk. Ma az egyiknél jelezte, hogy van új albuma. Elkezdem hallgatni, teljesen stílusidegen Jazz album. Amikor az előadó neurofunk dnb dj, Audio (ez a neve). Ráadásul annyira gyanúsan ugyan az az összes Jazz szám...
A másik ilyen Simon "Jade" Gábor volt. Neki a profilját meg pár hónapja ellepték AI generált latin f*s zenék. Még a borítókon is látszott, hogy AI készítette. Aztán mostanra megtisztították a profilt nagyjából. De azért van még ott ilyen AI Album.
Nagyobb előadóknál nem találtam még ilyen anomáliákat. De vagy az előadói neveket fűzi össze rosszul az algoritmus. Vagy tényleg valami AI generált hack lehet a háttérben.
Ti nem találkoztatok még ilyennel?„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
homerhamm
addikt
Csak nekem nem működik a keresés az appba?
-
LimaBravo69
tag
Napi ajánló tényleg nincs Spotiban, de van heti, meg a zeneradar. Mindkettő egész jó, bár dob be olyan zenékte is, amit nem értek - köze nincs az ízlésemhez. Pedig sok műfaj tetszik.
Eleinte a Tidal ajánló nem volt hűdejó, de ahogy egyre többet hallgattam, az is finomodott.
Nekem pl Tidalban a napi ajánlat nem annyira bejövős, a mixek viszont egész jók -persze abban nincs túl sok új."The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
Akelaus
senior tag
Nálam ami miatt nem megy a váltás a Youtube Music-ra, az a pénteki Zeneradar, ahol a követett előadóim új megjelenéseit válogatja össze a Spotify.
Hiába vittem át a kedvenc előadókat a YM-ra, ott ömlesztve megkapom az újdonságokat New Release mix néven, tele olyan zenékkel amiket életemben nem hallgatnék meg. -
Nálam van napi 6 darab "daily mix", amiket felerészt a saját listáimból válogat, szóval általában elég jók.
Ha a zeneradar a discover weekly, akkor az nevelést igényel, de általában az sem szokott katasztrofális lenni. (De abban a "felfedezés" a lényeg, szóval szándékosan válogathat be "idegenebb" számokat is. Meg promóciókat.) YMMV
[ Szerkesztve ]
-
válasz
LimaBravo69 #6944 üzenetére
Én mindkettőt használom - plusz Youtube Music, Apple Music, stb. - ami nekem nagyon hiányzik a Spotiból, az a napi ajánló, amit nagyon szeretek a Tidalban. Spoti Zeneradar hajmeresztően nem velem kompatibilis zenéket ajánl, számomra teljesen használhatatlan.
[ Szerkesztve ]
-
LimaBravo69
tag
válasz
tylerddd #6943 üzenetére
Sajnos pontosan ez a tapasztalatom.
A hangminőséget leszámítva a Tidal app csak kullog a Spoti nyomában.
Még mindig azt gondolom, ha lenne náluk hifi, már nem lenne Tidal előfizetésem.De előbb-utóbb utolérik talán a fejlesztések a Spotit, tartok tőle hogy hamarabb, mint hogy bevezessék a hifit. Ami mostmár (kb 4 éve..) mostár tényleg mindjárt nemsokára hamarosan itt lesz
Persze sokaknak nem számít, telefonon valszeg bőven elég a 320kbps ogg
"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
tylerddd
veterán
A Spotify nagyon jó ilyen téren és én azt is szeretem, hogy sok helyre be van integrálva, ahová a többi nem. Pl. én nagyon szeretem, hogy a shazamezett tartalmak listában azonnal ott vannak a Spotify-on vagy pl. nagyon sok streamer hardver ismeri, mondjuk hálózati zenelejátszók. Ezekért sem léptem még meg a váltást. Viszont már lassan vállalhatatlan, hogy mennyi sza**a vagyok előfizetve. Lehet inkább a filmesek közül ritkítok valamit...
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
unravel
őstag
Tudtátok, hogy a normalizálás ront a minőségen?
¯\_(ツ)_/¯
-
LimaBravo69
tag
Sokat keresgéltem ingyenes megoldást, én nem találtam. Akkor már akkora volt a listám, hogy az "egyenként kikeresem és felveszem kedvencekbe" már szóba sem jöhetett.
Ettől persze még lehet hogy létezik valami ingyenes verzió, de az egyszeri 4,5 USD szerintem vállalható költség.
Igazából nem is egyszeri, egy hónap alatt akáhányszor használhatod.A Tidal desktop appja szerintem kiváló, simán felveszi a versenyt a Tidallel.
A telefonos appban - hmm..
Fogalmazzunk úgy, hogy vannak még tartalékokYoutube-ról nem tudok nyilatkozni, soha nem használtam.
[ Szerkesztve ]
"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
LimaBravo69
tag
Jó érdés. Ha azt modom, hogy nem mondtam fel még mindig a Spotit, az valamennyire talán válasz
Alapvetően azóta a Tidalt hallgatom, de a Spoti felülete szerintem még mindig jobb egy kicsit, bár ez alapvetően szerintem megszokás kérdése.
Az ajánlók még mindig jobbak - megintcsak szerintem - a Spotin, de néha egészen jó listákat kapok a Tidalen is. Spoti szerintem marad a feleségemnek, egyre kevesebbet hallgatom. Már a kocsiban is szinte kizárólag Tidal megy, ráadásul átállítottam a mobil internet esetén is max minőségre - még az autóban is hallható a különbség.Érdekes, hogy feleségem nemigazán "érzékeny" a hang minőségére, de egyszer teszt jelleggel ugyanazt a számot meghallgattuk itt is ott is, a Spoti verzióra azt mondta, úgy szól, mit a régi Sokol rádiók
Ha most kellene választanom, egyértelműen a Tidalt választanám - különösen a Tidal connect megjelenése óta. Az itthoni rendszerem miatt sokáig ment a Spoti, a HEOS szerintem egy sapka izé..
Alapvető funkciók hiányoztak belőle Tidal vonalon, de ez a probléma pár hónapja megoldódott. Mondjuk a telefonos app még mindig nem az igazi, de ez már egy másik poszt lesz majd valamikor a hossza miatt.[ Szerkesztve ]
-
la_cc
addikt
válasz
LimaBravo69 #6934 üzenetére
Létezik, hogy nincs erre ingyenes megoldás? Elég alapvető igénynek tűnik pedig.
Én is fizetem pl. a spotit és a youtube prémiumot együtt, ami tartalmazza a music-ot is, gondolkoztam is a váltáson, de valahogy nem érzem, hogy a spoti desktop app-ját otthagynám a ios-es telós irányítással együtt...
[ Szerkesztve ]
-
Breki
veterán
válasz
LimaBravo69 #6934 üzenetére
"Spotiról költöztem Tidalre."
Maga ez a váltás, hogy jött be?Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
LimaBravo69
tag
válasz
tylerddd #6933 üzenetére
szia,
fizetős megoldás:
4,5 dollár az egy havi díj, 22 dodó az éves.
Egyszer használtam, Spotiról költöztem Tidalre.Megtartja a "könyvtárstruktúrát", de a sorrendet rendesen összekeveri.
Ha csak az a cél hogy minden ott legyen, és nem számít a sorrend, tökéletesen megfelel.
A hiányzó számokról a logfile-ban tájékoztat.szerk: elszúrtam a linket
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Üdv! A növekvő streaming árak miatt gondolkodom, hogy lemondom a szolgáltatást és a Youtube Music-ot kezdem használni, mert a YT-premium nekem mindenképp kell. Át szeretném viszont valahogy tenni a tartalmaimat. Milyen felület segíthet ebben? Az sem baj, ha fizetős. Pl. erről valami infótok van?! [link] Köszönöm!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
válasz
V.Stryker #6931 üzenetére
Nem tűnt el. Like-olni a plusz jellel lehet, de lokális menüből is elérhető. Dislike-olni korábban is csak a Spotify ajánlóiban lehetett, és ott most is rendelkezésre áll (mínusz jel).
PC-n legalábbis a + jel arra is jó, hogy megmutatja, hogy a szám milyen lejátszási listákon van fent, illetve, át is lehet szervezni (törölni, máshová felvenni).''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
V.Stryker
nagyúr
Hosszú idő után ismét használva, azt látom,hogy eltűnt a like/dislike gomb. Izé, akkor hogy tudja, hogy melyiket kedvelem és melyiket nem?
-
-
V.Stryker
nagyúr
Ha a spotifynak is van EQ-ja és a fülhallgatónak is, akkor melyik használjátok vagy ti hogy lövitek be őket?
-
-
la_cc
addikt
válasz
V.Stryker #6928 üzenetére
Kicsit túlgondolod ezt az egészet. Volt egy alacsony, "hozzászoktató" időszak, megmutatják, hogy milyen fasza, most meg emelnek, mert a népek már hozzászoktak a jósághoz és leszarják ezt a kis emelést a kezdeti árhoz képest. Ez egy piacbevezetéses árazási stratérgia, nem több.
Az első pár hónapban pl. ingyenes is volt, hogy még könnyebben ki lehessen próbálni.
Inkább az a vérlázító, hogy az előfizu nélkül TV-n pl. használhatatlan a youtube annyi mennyiségű reklámot dob be. Tudatosan rontva van a felhasználói élmény konkrétan.
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
Nyilván valami streaming lesz.
Családiban vagyunk. Oszthatunk szorozhatunk, de majd duplájára emelni, ahhoz pofa kell. Szerintem szinte példátlan. Nem az a 2400 forint, hanem tökre úgy érzem hülyének néznek. Mert ha 3200-ra emelik, akkor azt mondom ok. De 70%-ot rárakni.... Az kemény.
-
-
la_cc
addikt
válasz
V.Stryker #6924 üzenetére
Sok sikert a zenékhez és podcast-ekhez...
Elég kőkorszak visszatérni a maghoz zene ügyileg.
A google meg kemény 600 Ft-ot emelt az egyéni előfizun, nem tétel. Személyenként visszaosztva a családin sem lehet sokkal több az emelés...
[ Szerkesztve ]
-
zizidor
őstag
válasz
V.Stryker #6922 üzenetére
Egyelőre nem jelentettek be ilyesmit, de nem biztos hogy megéri váltani. Illetve ha nem kell reklámmentes youtube, akkor talán.
Kedvezményt csak új előfizetőknek adnak, a "kifogott halat már nem kell etetni" elv alapján. Nekem rendszeresen küldik a kedvezményes ajánlatokat, de ha rábökök hogy kérem, akkor mindig az van, hogy Öreg, te nem vagy rá jogosult!„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
Akelaus
senior tag
válasz
V.Stryker #6922 üzenetére
Helló!
Nekem is megfordult a fejemben, mikor reggel megkaptam a YouTube emelésről az emailt, hogy vajon a Spotify is beáll a sorba, és ők is emelnek majd egy ilyen szépet. 🙄
Netflix, YouTube, Disney..úgy tűnik, hogy szépen sorban emelnek ilyen olyan (mondvacsinált) okokból.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Tudtok vmi hírről, hogy lesz-e áremelés mostanság? Most hogy a Google közel 70%-ot emelt a családi premiumon, visszaváltanék spotifyra. De ha a közeljövőben ezek is emelnek, akkor nem sok ertelme van.
Gondolom családi csomagra nem lehet semmi akciót behúzni, ha már volt?
-
-
Sharkweb
aktív tag
-
DonThomasino
veterán
Ha elkezdek hallgatni a kedvencek kozul egy podcastet,
a vegen atugrik egy masik podcastre. Hol tudom azt
beallitani hogy a kovetkezo resszel folytassa ?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
No.01
őstag
Sziaztok,
Nemtudom miota, de a telefonon (iOS) 1-2 hete a Gyujtemenyem / Epizodjaim reszbol lejatszas utan nem tunnek el a letoltott zenek (lejatszas utanra van allitva)
Neha viszont torli a letoltest, de a listaban meg ott marad csak ugy, mint mar nem letoltott.Ez valami ujdonsag vagy csak en szivok vele...?
P.S.: mar probaltam az appot ujtenni, de semmi sem valtozott.
[ Szerkesztve ]
-
zizidor
őstag
-
borges7
aktív tag
Mi a fasznak küld a Spotify 2 hónap ingyenes promót, ha nem vagyok jogosult rá?
És mikor megnyitom, feldobja az amerikai oldalt/árszabástokos
Mielőtt valaki megkérdezné, volt már olyan ajánlat, ami érvényes volt, holott előtte is használtam a prémiumot.
-
válasz
homerhamm #6910 üzenetére
Régi listáimon tapasztaltam olyat, hogy "kiszürkültek" egyes számok, de mint kiderült nem azért, mert nem lennének most is elérhetők, hanem kiadták újra a lemezt (vagy csak feltöltötték újra a Spotify-ra), a régit meg leszedték. (Van egy olyan gyanúm, hogy ez gyakran szándékos az előadók részéről, mert így egy régi számot is vissza lehet varázsolni az újdonságok közé(?).)
-
homerhamm
addikt
Azt mondjuk én se szeretem, mikor már nem tudom követni, hogy melyik dal van a saját listámon, mikor pl. mások által letrehozott listaról akarok egy számot a saját listamra tenni. Kislemez/album verzió/stb... Mar volt emiatt 20 percen belüli ismétlődés.
-
válasz
cserfer #6905 üzenetére
A Spotify elvileg "mindig" figyelmeztet. A gond feltehetően az, hogy ugyanaz a "szám" több példányban is fent lehet az adatbázisban, pl. kislemez vagy album verzió, vagy korábbi vagy későbbi kiadás. Ezeket viszont a Spotify mindenképpen külön "számnak" tekinti, akkor is, ha bitről-bitre megegyeznek. (Ha legközelebb ilyet látsz, akkor érdemes megnézni a linkjét (share/megosztás), vagy csak simán megnyitni az "albumot", ha különböznek, akkor tényleg ez a magyarázat.)
-
válasz
ricsi0307 #6906 üzenetére
Ha Duo-t rendelsz, akkor váltogatni ugyan nem lehet, de elvileg annak működnie kellene, hogy kijelentkezel az egyikből, és bejelentkezel a másikba (csak ez macera, mert meg kell adni az email címeket és a jelszót). (BTW, két email címre is szükséged lesz.) Nem próbáltam, de az is megoldás, ha (egyik vagy mindkét) példányt a web-es felületen használod, és így egyszerre lehet aktív a két account ugyanazon a berendezésen.
Ha csak az a cél, hogy az ajánló rendszer ne legyen "összeszemetelve", akkor ehhez elvileg az is elég, ha privát módba teszed az alkalmazást. (Mivel a Spotify nem mondja meg, hogy mi mit jelent, ez nem 100%, de ezt szokták javasolni.) Egy másik lehetőség, hogy csinálsz egy "Vendég" listát, amin beállítod az "Exclude from your taste profile" opciót (listán jobb gombbal előhívható lokális menüből), a vendég pedig ide veszi fel, amit hallgatni szeretne, és ezt a listát játszod. (A listán szereplő számokat "kevésbé" számítja be az ízlés profilba, bármit jelentsen is ez.)
(Amúgy nyilvános helyen ("utasomnak"), egyáltalán nem szabadna zenét szolgáltatni a felhasználási feltételek szerint, de nem vagyok jogász.)
-
ricsi0307
senior tag
Sziasztok. Létezik valami vendég mód az appban? Szeretek zenét hallgatni így sok utasomnak oda adom hogy rakjon be zenét amit ő szeret, de mostmár nagyon eltorzult az ajánló rendszere emiatt a spotynak, egyre több az olyan stílus és előadó amit én alapvetően nem hallgatok. Ilyenkor jó lenne megnyitni egy vendégfület ami nem módosítja az én profilomat. Ha nincs rá megoldás akkor előfizetnék egy Duo csomagra, a kérdés ez esetben az, hogy az appban lehet ilyenkor váltogatni a profilok közt?
-
cserfer
csendes tag
Sima (értsd: NEM prémium) webes (Win10) Spotify-nál hogy érhetem el, hogy amikor egy Lejátszási listába (Playlist) áthúzok egy számot (a műsor oszlopból), akkor figyelmeztessen, ha az már ott van?
Most az a tapasztalatom, hogy néha figyelmeztet, néha meg csak oda teszi a lista végére akkor is, ha már ott van valahol korábban...[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Van mód Biogrphy lejeátszásra kronologikus sorrendben "kb 2 kattintásból"?
Mindenhol ez a "mosthoz képest" sorrendezés megőrjít!// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
válasz
Bennyboy #6901 üzenetére
Elvileg azt a sorrendet követi, ami ott látszott, ahonnan elindítottad a lejátszást. De persze ez a Spotify, szóval bármi lehetséges. De ha eléggé frusztrál, akkor kipróbálhatod, hogy a hallgatni kívánt podcast-okat belepakolod egy lejátszási listába, és azt elvileg már sorrendben fogja játszani. (Mármint abban a sorrendben, ahogy az a listában szerepel.)
-
Bennyboy
őstag
Üdv, hogy tudom beállítani, h ha hallgatok egy podcastet akkor ha vége van akkor a következő induljon le automatikusan? Néha berakja a kövi részt de utána meg egy teljesen másikat. köszi
ELADÓ D3 ROS CE 15k
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban nem megengedett a családi csomaggal kapcsolatos hirdetés, "rokonok" keresése!
Szintén tilosak a zeneletöltéssel kapcsolatos kérdések is! Ezek automatikusan törlésre fognak kerülni!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest