Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madwe
nagyúr
válasz adamssss #9698 üzenetére
Ez egyénfüggő. Van akinek olyan az agya és a szeme, h imádja a bfit, van akinek fel se tűnik kb, s van akinek kifejezetten rossz.
Ez kicsit olyan mint dlp projektoroknál a szivárványozás, az emberek 90% észre sem veszi a hibát, de belőlük a fele észreveszi ha felhívod rá a figyelmét, de van olyan aki magától rögtön észreveszi s rosszul lesz tőle
-
válasz Morph76 #9697 üzenetére
Én nem mondom, fejlesszenek mert ettől megy előre a világ de én biztosan nem ajánlanám senkinek, hogy ezért várjon még x hónapot mire kaphatóak lesznek és fizessen ki pluszban x százezer Ft-ot.
Főleg úgy, hogy ez a BFI nem végleges megoldás hanem egy "átverés". Ettől nem lesz jobb a mozgásmegjelenítés csak az agyadat/szemedet veri át. Amúgy nem tudom, hogy pl mennyre zavaró, hogy a kép folyamatosan vibrál ahogy vált a sötét és világos képek között. Nyilván nem látszik mert az agy nem tudja lekövetni, de a szemet még fáraszthatja.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Ezt úgy írod mintha a mostani OLED-ek mozgásmegjelenítése olyan lenne mintha diavetítést néznénk.
Én nem mondom, biztosan van olyan akinek "megéri" de szerintem nem fognak tömegek nyomorogni az MM előtt, hogy lecseréljék a Signiture tv-jüket.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Morph76
aktív tag
válasz Akra_hu #9693 üzenetére
Valakitől családban ,vagy baráti körben ,kölcsön kel kérni egy hdmi kimenetes laptopot ,és rákötni.
Letölteni egyszínű ábrákat vagy létrehozni és megnézni. Szürke ábrák ,banding test videók youtube-on,hisz ez is okos tv,netezni is lehet vele.Vagy pendrive-ra másolni cuccokat és úgy nézni.Olyan ez ,mint a matematika ,sok jó megoldás lehet.[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz envagyok #9692 üzenetére
Persze, 2 év múlva a hdmi 2.1eseket 3 év múlva meg ki tudja miket...
(#9693) Akra_hu Pixeleket ezzel nézd. Bandinget ezzel, bár itt normális, ha vmennyit hibázik. Felhősödés lol, hozzáértő ember lehetett, oled nem felhősödik Ahogy nem is vibrál.
[ Szerkesztve ]
-
Akra_hu
tag
Sziasztok. Hazahoztam végre én is egy oled csodát. Eladó mondta három napom van azonnali csere lehetőségre úgy,hogy teszteljem és amivel csak tudom nézzem át. Felhívta figyelmem a pixel hibára,hogy keressem kutassam stb. Csíkozódásra, vibrálásra, folt, felhősödés egyebek. Úgy kb nyakamba öntötte a trutyit. Lg C7V készülékről lenne szó,de fogalmam sincs mivel teszteljem vagy hasonlók. Nem tudok PC-t rákötni és monitor tesztelő programot futtatni rajta. Persze a "szaki" ebben semmit se tudott segíteni. Ezt mindenkinek magának kell megoldania. Mit ajánlatok hozzá, mivel nézzem meg a tvt. Ugyebár, itt nem tudok mindig egy színt nézni. Vagy igen? 😂
Köszi szépen![ Szerkesztve ]
-
zotyi8
tag
LG B7
Észrevettem hogy bármilyen forrásnál balra van kicsit tolódva a kép /2-3mm/.
Abból látszik, hogy a távirányító kurzorát ennyivel kijjebb tudom vinni mint a kép széle.
A kérdés az lenne, hogy hol tudom ezt beállítani. -
Joshi
titán
Abban is használom. Mozgásban találtam számomra jót(nincs judder), de képhibák jelentkeznek. Sony-nál lehet finomhangolni a dolgot, de akkor meg lesz egy köztes állapot ahol nincs képhiba viszont a judder valamennyire érzékelhető. Te ismered a Sonyt, mit ajánlanál ha mondjuk nem gond a szappanopera hatás, de ne legyen képhiba?
-
daneel_hu
addikt
válasz Ren Hoek #9680 üzenetére
Lehet ebben is igazatok van.
Részemről úgy vagyok vele, inkább vibráljon kicsit (plazmánál is látom de csak ha nagyon meresztgetem a szemem), minthogy bármiféle dejuddert bekapcsoljak az oleden.Szerintem az egyetlen dejudder ami elfogadható az a 0 és az 1. (10-es skálán)
2-es és afelett elkezd látványosan szappanozni, kvázi elfogadhatatlan.
Inkább a teljesen kikapcsolt interpoláció, vagy legfejlebb 1:0. (10:10-ből)Lehet úgy csinálták meg a BFI-t ahogy Strezi leírta, akkor nem lehet olyan szar.
-
Ren Hoek
veterán
Igen de lehetetlen megoldani trükkök nélkül. A kevés FPS az kevés FPS.
Tényleg az lenne a megoldás, ha valami irdatlan magas Hz-en járatnánk a panelt, és akkor lehetne csúszkával szabályozni igények szerint... de épp a vibrálás lenne a BFI lényege.
Szóval ha nem vibrál, akkor nem fogod látni a hatástLehetséges, hogy ha mondjuk állítható lenne 1kHz és 60 Hz között az egész, akkor megtalálnánk az ideális beállítást...de kitudja. Az a baj, hogyha az OLED-nél a nyugodt vibrálásmentes sample&hold-hoz vagy hozzászokva, akkor hirtelen minden BFI zavarónak tűnik.
Na azért kíváncsi leszek a 8-as szériára...
-
Joshi
titán
válasz Ren Hoek #9677 üzenetére
Ahogy kifejtettétek a BFI a mozgásmegjelenítést hivatott növelni. De ugye plazmánál csak FHD volt a 4K-nál állítólag még rosszabb a helyzet. Sony OLED-nél két opció van, alacsony és magas(van egy csúszka is, de arra se látok változást). Magasnál olyan szinten villog a kép hogy öröm nézni , persze alacsony értéknél semmit nem lehet észrevenni a kikapcsolt állapothoz képest. Nekem az a fura az egészben, hogy a mérnökök nem látják hogy a BFI nem jó? Vagy az interpolációnál képhibák jelentkeznek? Ez olyan mintha csak beleraknak ilyen-olyan opciókat ami a gyakorlatban nem sokat ér. Az eddigi összes tévémen minden sz@r ficsört kikapcsoltam mert egyszerűen úgy volt jó a kép. A judderen én se tudtam javítani, az 50fps videóknál nincs de ugye az meg nem mozis. Szóval még mindig itt tartunk egy akár többmillás tévénél. Szégyen.
-
lzolka
csendes tag
LG 50LA620S-ről (2013-as modell, utolsó 04.28.14 firm) váltanék 55C7V-re, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
A régi tv vezetékes hálózaton NAS-ról filmet nézve nem tud hangsávot váltani, csak feliratot.
Ugyanannál a filmnél USB-ról megy a hang váltás.Ha kiléptem a hálózatos filmnézésből vissza a tv-műsorhoz (Digi műholdas, Smart CAM), először mindig megjelent a "Nincs hozzáférése ehhez a csatornához" üzenet ami csak akkor tűnt el ha csatornát léptettem.
Az EPG szövegekben a csatornák egy részénél jó az ékezet, más részénél a hosszú magánhangzó előtt egy kalapos nagy A betű van.
Az új készüléknél ezeket a problémákat sikerült vajon orvosolni?
A kép-a-képben funkció melyik műsorforrás képére melyiket tudja rátenni?
Pl. a belső lejátszóval filmet nézve ki tudom tenni a tv csatorna képét a sarokba? -
Ijk
nagyúr
válasz Ren Hoek #9670 üzenetére
Animációk voltak tipikusan olyanok hogy sample and hold lcd-n mintha 2d-s papirmintakat rángattam volna, plazman meg inkább éreztem mozgóképek már, pedig a framerate 24fps-tol I elmarad.
Az ideális ha minden lehetőség adott a készülékben és személyre tudod szabni magadak./人◕ ‿‿ ◕人\
-
zotyi8
tag
LG B8 újdonságok a B7-hez képest, érkezés, ár.
-
Zolom89
senior tag
Akinek esetleg nem jött még meg az LG-től a visszaigazoló email az 5év gondoskodásról az regisztráljon újra.. Január 31ig van a határidő.
A héten adtam le a szervízigényt a B7V-re és rákérdeztem a kibővített garira mivel nem kaptam emailt róla,és az LG-s srác mondta hogy volt egy kis időszak amikor baj volt a regisztrációval az ő részükről és nem dolgoztak fel jó pár kérést, vagy inkább nem jól. A lényeg az hogy újra el kell küldeni aki nem kapott eddig róla semmit
“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
daneel_hu
addikt
-
Ren Hoek
veterán
Valószínűleg a vibrálás folyamatos ingere mellett csökken a 24p frame váltásának észlelése.
Magyarul a folyamatos vibrálás feltolja az érzékelési tresholdot, vagy csökkenti az intenzitását az ingernek arányaiban. Ehhez persze hosszabb távon is kell adaptálódnia a látórendszernek, mert az S&H-hez szokott szemnek zavaró nagyon.
Jó kérdés, hogy hol vannak az ideális beállítások. Gondolom minél jobban közelít a 24 Hz-hez a BFI (pl 60-60), annál jobban elnyomja a 24p juddert. Viszont ha magasabb frekis, finomabb 120-120 vagy akár magasabb, már nem lesz hatásos (persze a blurt írtja, a backlight strobing is)...
Az megint más kérdés, hogy mennyi idő megszokni egy BFI-t. Ha egyáltalán meg lehet szokni.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz Ren Hoek #9666 üzenetére
Judderen nem javít, nekem elviselhetőbb vibrálással a 24p judder, második az oled, és a legrosszabb az lcd elmosódása, de az is inkább a régebbieknél volt szembetűnő, na attól rosszul lettem szó szerint.
Svenkelés igazából szarul fest mindenen, azon sokat segít az interpoláció más kérdés hogy nem nagyon láttam még olyan készüléket ami képes volt röccenésmentesen svenkelést interpolálni, bár biztosan be lehet állítani néhányat. De ugye akkor meg az összes mozgás "folyékony" lesz ami nálam megöli a moziélményt, nem beszélve az interpolációs hibákról ami nagy kijelzőn már látványos.
Sok kijelzőt láttam de nekem eddig a vibrálós 24p volt a legmegfelelőbb. Sample and hold nekem az állókép, vagy a 100fps felett, egyszerűen mindig mókolni kell valamit a mozgással, főleg a 24p judderrel mert nagyon riceg. Valahogy a vibrálás ha nem is fedi el az ugrálásokat, de valahogy becsapja az agyat és emészthetőbbé teszi./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ren Hoek
veterán
Akkor nekem nem kell a blurt én már annyira megszoktam, hogy nem zavar.
(Egyébként a 60 FPS blur pl teljesen más mint a VA monitoromon volt. Ott két opció volt, a response time beállítással csökkent az LCD blur, ami borzasztó VA esetén, vagy overshootol és eltűnnek az élek is. ...igaz a strobingos gamer monitor meg villogtatja a LED-eket, így javul ez a hatás és a persistence blur is)
Összegezve, szerintem az LCD-seket a 24p judder zavarja, amit nem befolyésol annyira a BFI. A mozgásfelbontást sokan észre se veszik, hogy gyengébb.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz daneel_hu #9664 üzenetére
Igen, de ez mozgásfelbontás. Ennek a definíciója nem fedi a 24p juddert szerintem.
Ijk mestere ennek, vagy Janos666.. remélem olvassák :)
Talán az, hogy a vibrálás miatt egy fokkal kevésbé tűnik fel, hogy szaggat a mozgás?
Pl az Imax moziban én kicsit közelebb ültem, és fizikailag rosszul lettem a vibrálástól, és a svenkeléstől Avatarnál. Azóta nem járok moziba... Pedig ott a pille kb egy BFI-nek felel meg. Hiába tűnt élesnek a mozgás.
Ebből kiindulva a BFI sem biztos, hogy annyival javítana a judderen, viszont plazmás szemnek sokat javít a mozgókép élességén.[ Szerkesztve ]
-
Faresz29
aktív tag
Nekem csak az a bajom, hogy kitudja mikor esik mondjuk a C8 500K alá!!
Ahogy elnézem, arra még kellene várni kb. 1 évet!!!
Mikor lehet megtudni egyébként az induló árakat, az új modelleknél?[ Szerkesztve ]
-
-
Ren Hoek
veterán
válasz daneel_hu #9662 üzenetére
Amúgy a BFI megoldja egyáltalán a 24p svenkelésés szaggatását?
Nem csak az a fő hatása, hogy a persistence blurt csökkenti?
Nem teljesen értem, hogy ha 5x felvillantod a képkockát, black framekkel, majd hirtelen váltva felvillantasz 5x egy másik arrébb svenkelt képkockát, mitől lenne kevésbé szaggatottabb, vagy kevésbe élesebb két frame mozgás váltása?
A persistence blurt értem, mert a pontszerű periodikus villogás javítja a látott kép élességet, mert reseteli a retinát.... a kitartott frame pedig szó szerint beleégeti a mikroszakkádok alatt, blurt eredményezve.
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz torma1981 #9661 üzenetére
Aki LCD-t bámult az OLED előtt, azt nem nagyon fogja ezután sem izgatni.
Aki viszont plazmáról jön, biztosan be fogja kapcsolni ezt a funkciót szerintem.Ha emiatt felmegy közel 1000 sorosra a mozgóképfelbontás, akkor már megérte.
A videóból az nem derül ki, mekkora a fényerőveszteség símán lehet, hogy a kamera azonnal kompenzált.De legalább beletették, foglalkoztak vele.
Ha még jó is lesz... -
torma1981
veterán
válasz crissprivat #9655 üzenetére
Csak addigra már nem lesznek. És veheti a ujjat drágán.
-
-
Faresz29
aktív tag
Sziasztok!
Most már elég baráti ár van az 55C7V-nek! Én mindig is ezzel, és nem a B7-tel szemeztem...
A kérdésem az lenne, hogy érdemes várni az idei modellekre?
Lényeges különbség lesz ebben a szériában? -
Zsmester89
őstag
Szerintem ha telik, akkor valami alsó-középkat. erősítő (100-130e) + normál dobozok szintén ebből a kategóriából egy méllyel szintén 130-160 (akár használtan ez alatt) és megkapod azt a minőséget amivel már kellemesen lehet filmezni. A többi csak arra jó, hogy ne a tv zörögjön. (bár egy soundbart kiemeltek tavaly, ami már rendes hangzást nyújtott, de az 500k+os volt)
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
Joshi
titán
válasz envagyok #9646 üzenetére
Gyanúsan olcsó, még az LG se adja ennyiért. Az eddigi rekorder még mindig a GRUNDIG 65 VLO 9795 SP a maga 1800€-val, természetesen képmérethez mérten.
-
tothl
addikt
válasz dgyuri0123 #9643 üzenetére
Nekem s912 van az sem egy nagy vasziszdasz a belso lejatszoval az a baj hogy az usb-s lejatszason kivul nem tud semmit. A libreelec lejatszik halozatrol van ala torrent kliens , feliratletolto pluginek szoval itt ez az ami miatt a beepitett lejatszo ugymond haszontalanna valik.
A sigmas cuccoknak ertelemszeruen szep kepe van. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz Dadan01 #9641 üzenetére
Nálam is járt X905-ös box, nem is egy. Lényeg, hogy engem sem győzött meg a képminősége. Nem éreztem azt, hogy egyetlen lépéssel is előbbre vagyok, mint a belső lejátszóval.
Ezzel szemben (szerintem) a Sigma chip másképp "rajzol"-"ábrázol", hogy így mondjam, mint az Amlogic/LE/Kodi. Lehet hogy ez a rossz.. de ha így van, akkor én a rossz képet szeretem..."csak a zene van"
-
salapp
addikt
Hasonló chipsetes android boxot próbáltam én is múlt évben, de én se voltam elájulva, sőt.
Viszont az ősrégi Dune Max sigmája engem meggyőzött régen.Meg azért a forrás kapcsán is igaz lehet a mondás, ami Ricardo Izecson dos Santos Leite és a várépítés összefüggéseiről szól.
[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Dadan01
senior tag
válasz dgyuri0123 #9636 üzenetére
Szerintem a belső lejátszó a legkevésbé jelentős elem a képmegjelenítési láncban. Az idei LG modellek ugye két különböző chipsettel jönnek majd, ennek a részletei most nem fontosak, de az igen, hogy jelentős különbségek vannak a képfeldolgozási képességeikben és teljesítményükben. Ezért gondolom azt, hogy ez a chipset a felelős azért, hogy a végén a kép a lehető legjobb legyen. Hogy ez a chipset egy külső v belső jelet dolgoz fel, szerintem kevéssé fontos a végeredményt tekintve.. Egy külső forrásból származó jelet tetszés szerint módosíthatsz, amit majd a tévé rendszere még egy lépcsőben dolgoz fel, ezért az biztos, hogy nem lesz teljesen azonos összehasonlítva akár a belső lejátszóval, akár egy másik forrással. Ezzel azt akarom csupán jelezni, hogy lehet, hogy a külső lejátszó képe neked jobban tetszik, szerinted szebb, de lehet hogy éppenséggel sokkal rosszabb, ha kalibrátorral néznéd. Nagyon szubjektív műfaj ez, hdrről nem is szólva, kinek a pap.
Hogy ne csak a levegőbe beszéljek, az utóbbi három napot egy külső armlogic 905x chipsetes lejátszó tesztelésével töltöttem, a szent grál Kodival küzdve, és én semmi olyan minőségbeli különbséget nem találtam eddig, ami miatt plusz egy eszközzel kellene terhelni magam, ez az én személyes véleményem. -
dgyuri0123
nagyúr
Természetesen minden képjavító ki van kapcsolva. Soha nem használok ilyen ficsöröket.
És természetesen mindenki úgy néz filmet, ahogy akar, nekem tulajdonképpen mindegy, de én úgy vagyok ezzel, ha valami jobb, azt választom. Vissza is adhatnám a gépet, ha nem tetszik a képe, szóval nem kényszerűségből ragadt rám a Dune. Meg aztán, ha ki akarom "maxolni" a képminőséget, akkor nem hagyatkozhatok egyetlen tévé belső lejátszójára sem.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Madwe
nagyúr
válasz dgyuri0123 #9636 üzenetére
Sigma chipes popiknál pl van beállítás, gondolom dune-nél is, hogy élénkítse a színeket, árnyékokat, highlightokat stb. Én nagyon nem szerettem, mert belenyúlt a képbe, én jobb szeretm ha olyat kapok, amit elgondoltak, h kapnom kell Szerintem azok vannak nálad is felhúzva.
Én rossz 1080p s alatta vettem észre vmennyi javulást a belsőhöz képest, de normális anyagnál semmit. A mesterséges belenyúlásokat kikapcsolva, természetesen
-
hm15
senior tag
Te akartál ilyet 2 vagy 4 darabból, hát ez 246 db.
Best of CES 2018: LG OLED Canyon Made With 246 55″ 4K/UHD OLED TVs -
dgyuri0123
nagyúr
Nem, egál volt a beállítás. Ilyesmikre figyelek.
Illetve annyi történt a "teszt" végére, hogy a színtelítettségből vissza kellett vennem kicsit, mert annyival "dúsabb" a Dune képe, hogy már-már soknak éreztem. Hozzá képest a belső lejátszóé fakó, "szürkés" tónusú.
Pl. Alien Conenant alapból ilyen szürkés, borongós, komor, de Dune-el olyan színek bukkantak fel, amitől "feléledt" a kép. Mondjuk 10 biten megy a Dune, amit eleve nem tudnék megtenni a belső lejátszóval, ez is tény."csak a zene van"
-
PuMbA
titán
válasz Zolom89 #9632 üzenetére
Kérdés, hogy mennyire fontos a hangminőség. A hangprojektorok az adott árért elég ergya hangminőséget nyújtanak amiatt, hogy egy hosszúkás alakban nem fér el nagyobb méretű hangszóró és még az alakja sem optimális. Nem véletlenül vannak általában nagy dobozokban a hangszórók. A hangprojektoroknál tehát a kényelmet és az kis helyigényt fizeted meg elsősorban és nem a hangminőséget.
[ Szerkesztve ]
-
-
krx21
nagyúr
válasz dgyuri0123 #9631 üzenetére
Vagy csak más beállításokkal megy a belső lejátszó...
-
Zolom89
senior tag
válasz daneel_hu #9625 üzenetére
Ezért is nem látom értelmét hogy elköltsek 100+k-t egy külső lejátszóra, valahogy értelmetlen kiadásnak tűnik számomra, mivel eddig minden sorozatot és filmet megevett amit adtam neki 720p, 1080p vagy 4k hdr-ben.
Kicsivel több mint egy hónapja megvan a tv-m, sok idő elment a kalibrálásra, hogy milyen tartalomhoz mi a legjobb megjelenítés számomra, mindent megtudtam oldani a tv beállításain belül.Egy kicsit off:
Médiába nézegettem 120ezer környékén lévő JBL/LG hangprojektorokat evvel a kategóriával van valakinek tapasztalata? Nyilván a Dolby Atmos hangra nem gerjedek, nem is fontos, viszont a 3éves belépő kategóriás Samu hangprojektrom úgy érzem nem igazán jó, fogalmazzunk úgy
“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz daneel_hu #9625 üzenetére
Tegnap este megint megnéztem. A tesztképeknél nem igazán látok különbséget, de filmnél igen. Kisebb/kevésbé látható a banding külső lejátszóról, ez egyértelmű. Most is úgy láttam, hogy a korábbi "enyhe" banding eltűnt, a látványosabb sávosodás meg visszahúzódott minimális szintre. Szóval érdemes külső lejátszóval számolni. De amúgy az általános képminőség is jobb Dune-vel, mert kontrasztosabb, dinamikusabb, "színesebb", a képe. Nem színtelítettségre gondolok itt, hanem arra, hogy a belső lejátszóval "fakóbb" "szürkébb", "tompább" a kép egy... kicsivel.
"csak a zene van"
-
Gajho
csendes tag
az LG 55c7v 483999 a média markt onlineban
-
dgyuri0123
nagyúr
Az LG chip nem tudom mennyire van topon ha videólejátszásról van szó (vagy nem tudom mi van benne). A saját lejátszó szoftvere is eléggé fapados, állítani nem lehet semmin, visszajelzést sem kapunk arról, "mi folyik a háttérben". Szóval eleve hendikepes a belső pléjer'. Túl azon hogy csak DLNA képes. Dune-ben Sigma chip van, ami azért mindig ott volt a legjobbak között. Nagyon pontosan be lehet állítani kadenciától kezdve a Jukeboxig minden paramétert (mint minden lejátszón egyébként). Szóval nem lehet egy lapon említeni a két lejátszót, bár a belső az "ajándék", ez tény...
Én használok külső dacot sztereó erősítő elé és azt kell mondjam, a Dune hangja is jobb, mint a tévé saját hangja, pedig az optikai kábel ugyanaz, ugyanonnan jön a hang, mégis. Főleg zenén hallani komolyabb különbséget. Testestesebb, tisztább így érthetőbb a beszédhang is. Mozivas is alternatíva, de ha nem fontos a sok csatorna, sztereóval is nagyon jó hangot lehet összehozni, bár ez már nem oled téma...
(#9628) Joshi: Vannak tesztképeim sz.gépen. Le tudom játszani DLNA-n vagy Dune-n. Majd megnézem.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Joshi
titán
válasz dgyuri0123 #9626 üzenetére
-
Strezi
őstag
válasz dgyuri0123 #9626 üzenetére
Lehet hogy a beépített eljátszó nem túl jól kezeli a sötétebb árnyalatokat és az ott lévő rszleteket. Ha nem pont ugyanazt a jelet adja, esetleg két közelit összemos, akkor létrehozhat nagyobb egységes szürke felületeket, amiket a mozgás majd láthatóvá tesz.
Nekem az tünt fel, hogy ez a banding leginkább svenkeléskor látszi valós anyagban, akkor zavaró hogy forduláskor "áthullámzanak" a kép amúgy változatlan sötét tónusai ezeken a banding zónákon. 910-nek pl a martian elején látható hogy a vörös dűnék a kamera előterében nem egységesek. Ha csak poszteros (sötét szélek) az a jobbik, ha hullámos az feltünőbb.
Szóval szerintem jó a meglátásod.
Én is kezdek kiábrándulni a belső lejátszóból, de a hang miatt. Nem egy minőségi DAC meg erősítő lehet a tévében és hallk jeleneteknél nekem időnként zavaró hogy zajból jönnek ki a hangok. Azaz a csend az csend, de amint van valami hallk, egy zajsszint is megjelenik ami fölött hallani.
Fülhallgató módban, a tévé hangerőszabályzását használva hallom, analóg kimenetet használva. Gondolom fülhallgatóra is simán az amúgy a hangszórókra menő erősítőt(sanszos hogy D osztályú) használják
LineOut-tal és külső hangerőszabályzással valamivel jobb mert gondolom magasabbak a jelszintek és kimarad a végerősítő.Tudom, tudom, ez a full amatőr, nem ajánlott felhasználás. Vegyek minima egy DAC-ot vagy normálsi(digitális bemenettel is rendelkező) erősítőt ... Gondolkodom rajta
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
daneel_hu
addikt
válasz dgyuri0123 #9624 üzenetére
Sima homogén képnél nem kéne, hogy legyen különbség.
Ha van vertical banding, akkor az külső lejátszóval is elő fog jönni. -
Madwe
nagyúr
válasz dgyuri0123 #9622 üzenetére
De milyen forrásnál, ha egy tökéletesen egyenletes szürke képet adsz neki, akkor jön elő a banding. Eleve úgy ellenőrzik Ez forrásfüggetlen
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
Arról hallottál már, hogy rosszabb forrás esetén ezek a "hibák" fokozottabban jelentkeznek?
Ezt én is látom, pl. SD adás esetén sokkal könnyebben észrevehető.Ha ezt "elfogadod", máris ott a magyarázat. Kiváló forrásnál kevésbé zavaró a v. banding vagy a near black.
De szerintem nem biztos hogy ez panelhiba. Inkább mondanám a vezérlés hibájának, de majd kijavítanak, ha tévedek. Vagy ugyanarra gondolunk?
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Madwe
nagyúr
válasz dgyuri0123 #9620 üzenetére
Dehát a veritcal banding az panelhiba, egyenletes szürkénél pl sávosan jelenik meg. Ahogy a near black is. Mégis hogy a viharba javítaná ki a lejátszód, mikor ez panelenként változó ? Nem arra gondolsz inkább, h a sötét jeleneteknél kevésbé zajos a kép ? Mert az könnyen lehet, ott sok lejátszó belenyúl a képbe s elmaszatolja, h ne legyen zajos.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz torma1981 #9617 üzenetére
Én is nagyon megszoktam. Őszintén szólva el is felejtettem, hogy a plazma milyen volt, de nem is akarnám állandóan összeméri vele. Ez van, ezt kell szeretni és én szeretem is..
Más... általában írom, nem kifejezetten Neked. Tudjuk létező dolog a near black és a vertical banding, csak mindenki hallgat róla.. Nálam, 4 hónap múltán sokat javult, de nem tűnt el teljesen. Viszont vettem egy Dune 4k-s médialejátszót, amivel ezek az "anomáliák" egészen elhanyagolható mértékűre csökkentek.
(Bizonyos filmek bizonyos részeinél véltem először felfedezni, aztán időnként ezekkel ellenőriztem "hogy is állunk".) Egy idő után már nem történt változás... az anomáliák (nevezzük így) megmaradtak, de szerencsére nem látványosan zavaró módon. Nos, a Dune jóvoltából az ominózus jelenetek nagy részénél teljesen eltűnt minden zavaró körülmény, egyetlen rövidke részletnél marad meg pár nagyon halvány sáv. Szóval, miután a saját szememmel tapasztaltam meg (ismét), hogy mennyit számít a forrás így javaslom, ne csak a beépített lejátszót erőltessétek, mert egy "jobb" fajta külső lejátszó, még további javulást hozhat, nem csak az ominózus "anomáliák" eltüntetésére vonatkozóan, hanem az általános képminőséget illetően is. Aki teheti próbálja ki. Én megtettem. A belső lejátszót laptop/Kodi szerveren futtatva néztem "a" bizonyos filmeket, utána a Dune jött. Nem kellett sokat tépelődnöm, melyik a jobb, pedig ez csak egy FHD kijelző. Azóta nem használom a belső lejátszót...Ne kövezzetek halálra, ha kérhetném...
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Strezi
őstag
válasz Ren Hoek #9610 üzenetére
Szerintem azt csinálták meg amit már régóta mondok, hogy egy LED pixelnek szinte mindegy hogy a képkocka idejére kap x áramot, vagy a klépkocka felére 2x-et a második felére pedig ki van kapcsolva.
Az eredő átlagos teljesítmény ugyanakkora. Mindössze a vezérlő áramkörnek kell tudnia pillanatnyi 2x áramot.
Ezt a LG partnerok is próbálgatták, kihasználva a panel 120-es alap frekijét, de egyértelműen az LG van a legjobb helyzetben hogy ehhez érdemileg hozzányúljon. Szerintem az ő BFI-jük 120Hz-en(effektíve 240) mehet, szinte látható fényerőveszteség nélkül.És, mivel adott a nagyobb pillanatnyi teljesítményű meghajtás, akár az ABL-t is elengedhetik tovább... Szerintem lesz erről meg a csúcs fény emeléséről is még infó
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Gtaati
őstag
Nem tudom h pl egy firmware frissitessel ha akarna az Lg oda tudnak-e adni a 2017-es modelleknek is BFI-t illetve a 2017-es hardver jo lenne-e hozza.... Mondjuk ha csak az anyagiakat nezzuk akkor hulye lennne az Lg ha odaadna a regebbi modeleknek is.... Pedig jo lenne...
-
Strezi
őstag
Ott a videón Alig veszít a fényerőből, szóval valószinüleg nem rontották el annyira mint janos666 elmélete szerint a Sony tette
De, a lényeg hogy van mégegy opció
-
Strezi
őstag
Megjött a BFI a 2018-as LG OLED tévékbe
Motion Pro néven a TrueMotion opciók köztt lesz. SDR és HDR módokban is elérhető.Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest