Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
Dehogynem zavar. Engem pl. ha valami annyira műanyag lesz tőle, mint a HDR, akkor köszi de nem kell.
Azért plazmáztam (többek között) , mert a színei lényegesen közelebb álltak a valódi színekhez. HDR-nél én semmilyen természeteshez közelítő dolgot nem látok, sajnálom.Avengers 2-nek 3x nekikezdtem, de majdnem elhánytam magam a képi világától. Végül, nagy nehezen leküzdöttem, de mély
nyomokatsebeket ejtett rajtam.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
krx21
nagyúr
válasz dgyuri0123 #11898 üzenetére
A HDR más tészta mint a 3D. Egészen más... A 3D azért ment ki a divatból mert sokakat zavart, nem bírták. Meg a megvalósítás sem volt egyik Tv-nél sem tökéletes.
A HDR pedig több szín, több részlet, nagyobb dinamika. Ez nem zavar senkit. -
dgyuri0123
nagyúr
Mindig hozzátettem hogy szerintem, vagy nekem, vagy számomra... de egy idő után már elcsépelt hogy amiatt kell védekeznem mert egyszer nem írom oda, hogy szerintem. Amúgy is szerintem, mivel ez egy fórum, ahol mindenki a saját véleményét írja le. Soha nem állítottam hogy ne lenne látható különbség, de számomra nem eget verően jobb a HDR. Ennyi. Amúgy meg a tartalmon semmit nem javít és legyünk őszinték, ezekre a tartalmakra a FHD is bőven elég. Szerintem... (néhány kivétellel) Ha túl leszel az euforikus állapoton, meglátod, nem lesz már annyira fontos a HDR.
Pont mint a 3D volt anno. Senki nem akart 3D nélküli tévét venni, mert mekkora gáz.. ma meg milliókért sem kapni 3D-s tévét és ez senkit nem zavar. Ez is ki fog menni a divatból... ez meg az én véleményem.(#11897) Ijk: Egyetértek. Nálam kb 350-360 a legfelső lélektani határ. Ezt csak akkor lépném át, ha pisztollyal kényszerítenének rá. Nem vagyunk egyformák...
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Joshi
titán
válasz dgyuri0123 #11895 üzenetére
Ez oké, de a HDR-t te úgy állítod be hogy az nem annyival jobb hogy érdemes lenne vele foglalkozni. Csak éppen azt felejted el melléírni hogy szerinted, meg számodra. Egy FHD OLED 350k míg egy 4K HDR 450k, nem akkora különbség hogy hosszabb távra ne érné meg. Akinek probléma kiadni ennyi pénzt annak probléma 350k is.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz darthdenes #11893 üzenetére
PV80, G20, ST60.
Joshi : Hangfalat, erősítőt, dacot, fejhallgatót stb sem úgy veszek, hogy utólag eldöntöm jó e. Elmegyek, meghallgatom és eldöntöm kell e. Eddig nem nyúltam mellé.
Nem kell ehhez mágia. Ha üt, az mindenhol üt.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Joshi
titán
válasz dgyuri0123 #11886 üzenetére
Te konkrétan nekem válaszoltál, ok nélkül nem szoktam senkit megbántani habár most se megbántásból írtam azt amit. Én is láttam már sok mindent, de otthoni huzamosabb használat után szokás valamiről messzemenő véleményt mondani. Én csak ezt írtam, ne gondolj mögé mást.
-
darthdenes
tag
válasz dgyuri0123 #11891 üzenetére
Igen olvastam, hasznosnak is találtam. Köszönöm. Milyen plazmád volt ?
-
Ren Hoek
veterán
válasz darthdenes #11889 üzenetére
Ha tudsz várni kicsit, én lehet várnék az A7-el... legalább amíg megérkeznek a 8-asok... megszüntették az FHD felbontást OLED-nél és már nem gyártanak többé ilyen panelt.
Lehet lesznek jó akciók a következő pár hónapban, raktárkisöpréskor. Amíg még lehet kapni. Mondjuk ha meg akarod venni, akkor nem szabad olyan sokat se várni,kitudja meddig van még készlet.
-
dgyuri0123
nagyúr
Írtam neked az előbb. Olvastad? Plazmáztam pontosan 11 évig oled előtt.
"csak a zene van"
-
belan
addikt
Nekem volt lg A7 és nagyon meg voltam vele elégedve, igaz nem plazmarol váltottam .
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
darthdenes
tag
válasz Pityu89 #11888 üzenetére
Egyébbként marha jó tv volt akkor és szerintem most is.
De meg kell magamat jutalmazni bizonyos okból. Be kellett látni, hogy a házimozimban sajna a tv a gyenge láncszem.
2hónapja bújom a topikokat és kb 4 típust találtam ami pénzt ér és hozza egy belépő utolsó hd ready plazma szintjét(kontraszt/képhomogenitás/betekintési szög stb). (Ezért ez gáz nem? Azt hittem 5 év alatt volt jelentős fejlődés, de sajna ez leginkább felbontás (inkább állóképes) méret, valamint engem hidegen hagyó fícsör formájaban volt kézzelfogható. Nem tetszik, hogy egy lcd vásárlása esetén a mazli faktor igen hangsúlyos ha felhősödésről van szó. Valamint a mozgás megjelenítés az ami a leginkabb izgat. A kiállított tv-k amiket láttam hányás volt ezzel a felgyorsított (szappanopera?) mozgással.
Ez az ami a legjobban vissza tart. Egy kollégánál egy régebbi panát e6e megnézve elég szimpatikus volt.
Engem csak a kép érdekel.
4k nem kell. Kevés a tartalom. Nem játszok. A nézési táv + méret tükrében nincs értel fhd magasabb felbontásnak.
Media lejatszás + hang szintén nem érdekel. Van házimozim+wd live streamingem.
Hdr? Hüm. Ennek azért lehet adnék egy próbát. Pusztán kívancsiságból. De mennyi anyag van alá?
A kinézett típusok
Pana 700 v. 780
Sony x85
Samsung f8500 uccsó plazma használtan (de ezt nem merem bevállalni-neten a hirdetés megtalálható)
Illetve az új kedvenc ez az Lg A7 a telecom gondozásában igen jó áron elérhető.
Ha valamely topiktársnak van valami véleménye erről a tipusról, főleg ha plazmáról jön akkor kérem ne tartsa magában.
Ennél több pénzt nem fogok rákölteni. B7 így nem játszik. -
Pityu89
senior tag
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz darthdenes #11882 üzenetére
Ha nincs még plusz 100 ezred tévére, nyugodtan megveheted a FHD modellt is. Gyönyörű a képe és ilyen felhasználás mellett nem fog beégni sem. A mozgásmegjelenítése picit elmarad egy plazmától, szerintem nem vészesen, de van amiben viszont sokkal jobb. Az oled képe nagyon nyugodt a plazmához képest. Nincs ditherzaj, nincs foszforlag, nincs vibrálás sem.
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
Tényleg ennyire értetlen vagy? Mondom, láttam hdr-t, de nem hoz lázba. Miért kellene hogy otthon is legyen ? Attól még lehet véleményem hogy neked ez nem tetszik, már megbocsáss. Az is jó lenne ha nem utasítanál rendre minden alkalommal, ha épp nem egyezik a véleményünk valamiben. Nem vagyunk rokonok sem... Te mondd a magadét én is mondom az enyémet. O.K?
Mellékesen én sem hozzád szóltam, de azonnal lett véleményed.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
belan
addikt
Nekem volt A7 is elég jó tv ha nem kell nagyon 4k bőven elég a A7 is.
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
poli27
veterán
sztem tegyél egy kicsit hozzá és inkább a b7v vedd meg!
-
darthdenes
tag
Szeretném lecserélni pana 50x60 hd ready plazmámat. Az Lg A7 elég korrektnek tűnik. Van valakinek tapasztalata a típussal? Mozgásmegjelenítés érdekel a leginkább. Beégés mennyire gond? (TVműsor heti pár óral, inkább mkv)
-
Joshi
titán
válasz dgyuri0123 #11880 üzenetére
Szerintem mi már megbeszéltük a HDR témát, egyébként se hozzád intéztem a mondandómat. Addig amíg HDR készülék híján negatívan vélekedsz a HDR-ről, vagy próbálod úgy beállítani a HDR-t az SDR-el szemben hogy az nem akkora előny, addig nincs miről beszélni. Alkoss véleményt úgy, hogy van mindegyik és akkor hiteles lesz a véleményed. Addig csak baloldal.
-
Zolom89
senior tag
Hát aki nem látja a különbséget a HDR meg egy SDR között annak felesleges is drága tv jó lesz a régi lcd... nem tudom eldönteni hogy tényleg nem veszi észre vagy csak itt osztja az észt?!
Igaz, a forrás nem mindegy, mert nekem is át váltott a tv az új Justice League 4k HDR filmnél de hogy minek nem tudom.. Én naiv azt hitem, hogy ami új az már jó is, de minőségben meg sem közelíti az új Szárnyas fejvadászt. Az valami eszméletlen. A legutóbbi Trasformersről nem is beszélve..igaz a sztori csapnivaló de látvány nagyon jó. Konkrétan megmaradt egy jelenet ahol világít az égbólt minden részlete látszik de a téma még is egy emberen van, ami szintén kifogástalan. Pazar.
“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Partizan182 #11875 üzenetére
Mivel idén úgyis kihal a FHD oled, nem is marad más mint a 4k hdr. Én is olyat fogok venni legközelebb.
Azt gyanítom még hogy a 10 bit miatt lehet ilyen különbség a képben. A jelenlegi lejátszóm sajnos csak 8 biten dolgozik és ez eléggé meglátszik a kép minőségén. Fátyolosabb, fakóbb picivel. Szóval a hdr emiatt is lehet szebb, látványosabb, de 10 biten járatva a 910 is szebb. Tudom mert az előző lejátszóm képes volt 10 bitet kiadni magából. Na tényleg befejeztem az agyalást. Bocs mindenkitől.
"csak a zene van"
-
Partizan182
senior tag
válasz dgyuri0123 #11874 üzenetére
Lehet félreértesz, imádtam a 910et, az majdnemhogy kimaxolta amit az SDRből ki lehet hozni.
De ez a hdr egy másik világ. Mintha egy fátylat húztak volna le a képről. Asse tudtam addig hogy volt rajta (fátyol).
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Partizan182 #11872 üzenetére
Nem értem, a 100 nit elvileg jó alap.
Hát nekem pedig nagyon bejön a 910 képe. Ettől függetlenül el lehet rontani még pár beállítást. Mindegy nem akarok ezen rugózni, lényeg hogy neked ennyiire tetszik a B7."csak a zene van"
-
Partizan182
senior tag
válasz dgyuri0123 #11871 üzenetére
Kalibri.hu, fényerőt estihez 100 nitre, nappali profilhoz 250-re allitotta a srác.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Partizan182 #11869 üzenetére
Nem azt mondom hogy nem látható különbség, hanem hogy nem olyan mértékű amitől seggre kéne ülnöm.
Hány cd-ra kalibrálták a fényerőt? Ki volt aki kalibrálta? Lehet tudni?
"csak a zene van"
-
belan
addikt
válasz dgyuri0123 #11863 üzenetére
Szerintem se nagy a különbség.
-
Partizan182
senior tag
910-et professzionálisan kalibráltattam műszerrel. B7et még nem, egyenlőre bejáratós.
Aki a HDRt nem látja az vak. Kontentfüggő hogy mekkorát üt de amikor odacsap az nagyon fáj.
Pacific rim, blade runner, Altered carbon, planet earth 2, grand turismo sport, uncharted, Horizon zero dawn stb, ezek iszonyat adják. De nemrég az új orient expresst néztük, ott is szép volt nagyon.
De igaz hogy vannak kevésbé ütős masterek, Jupiter ascending pl elég tré volt.
Ps4en aza jó hogy lehet kapcsolni, real time látod az előtte utánát. Nem lenne több fenntartásod hidd el.
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #11866 üzenetére
Februári infó a HTPC topikból.
(#11864) LeonAran, ez neked szól, csak félrekattintottam.
[ Szerkesztve ]
-
-
LeonAran
tag
Eltudnad magyarázni mint egy 5 éves gyereknek, hogy hogyan? Mit állítsak és hol?
Uplay: Repityu15
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Partizan182 #11859 üzenetére
Volt itt olyan, aki szintén 910V-ről váltott és nem volt ennyire elájulva a HDR-től. Magam is láttam HDR-t és nem értem a fellángolást. Nem annyival kontrasztosabb, dinamikusabb, mint mondod. Lehet hogy nagyon rosszul volt beállítva nálad a 910V.
(#11861) LeonAran: Pedig a Kodi kezeli a 4k HDR-t.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Pro Koryak
addikt
válasz Zsmester89 #11854 üzenetére
"Inkább nem reflektálok rá komolyabban, mert nem szeretnék lesüllyedni a szintedre...."
Már bocs, de te indítottál amolyan kellemes stílusban!!!
Ezek szerint alacsony szinte(de)n. -
LeonAran
tag
Szevasztok!
A héten vettem egy b hetet. 4 napja állítgatom. Össze van kötve egy nagyteljesitmenyű számítógéppel. HDR 4k játék már megy. HDR 4k filmeket nem tudok normálisan lejátszási. A Kodi Full HD-ig jó volt. Ide már nem. A VLC szaggat de legalább szín helyes, de élvezhetetlen. Az 5k player fos.
Tanácsotokat szeretném kérni, hogy van e valami megoldás, hogy tudjak HDR filmeket nézni és ne keljen dedikált médiaplayert venni.
Elég bosszantó, hogy van egy félmilliós PC meg egy félmilliós TV és nem tudom kihasználni.
Minden segítséget hálásan veszek.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
Uplay: Repityu15
-
Ren Hoek
veterán
válasz Partizan182 #11859 üzenetére
Az első mondatod
Szó szerint igaz... bár én csak LCD-ről jöttem, ott eleve ki-be-szét b...ott mindent az élmény. -
Partizan182
senior tag
válasz adamssss #11850 üzenetére
Én 910-ről váltottam B7-re és van különbség bőven, HDR szétbasz mindent amit a képminőségről tudni véltem.
Ráadásul nem a "megérte váltani" önigazolás mondatja velem mert kvázi ingyen volt az upgrade.
SDRben kisebb a különbség, de a tisztább near black, jobb shadow detail, rácsháló hiánya és a kevésbé agresszív ABL annak is jót tesz.
-
torma1981
veterán
válasz daneel_hu #11857 üzenetére
Szerintem az ember hamarabb megszokja az akadozást mint a semmilyen fakó élettelen színeket. Főleg,hogy az akadás a moziban is van. A sima mozgás FAKE képkockák,és mesterséges javításokkal van elérve. Érdekes én nem kevés akciót, pörgős filmet láttam és nem zavart soha a röccenés,akadás vagy ahogy hívják. Volr csúcs LCD-m is. Plazma meg a vibrálás miatt nagyon zavaró volt.
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz dgyuri0123 #11856 üzenetére
Azért egy jó plazma mozgásmegjelenítése még mindig etalon.
Láttam egy nagyjából "semmilyen" Samsungot a hétvégén egy hotel halljában.
Még mindig k jó szerintem...Valahogy nekem tévésebb, mozisabb.
Viszont a kontraszt, a színek már kevésbé, ott nagy a lemaradás. -
-
válasz Zsmester89 #11854 üzenetére
Az "idei" FHD modell: [link]
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Zsmester89
őstag
válasz adamssss #11844 üzenetére
Jogos, pontatlan a megfogalmazásom. Én végig a 4k-s modellekre gondoltam legalább 55"-ban, full hd nem is tudom, hogy van-e az idei felhozatalban (oled).
----
Pro Koryak:
Inkább nem reflektálok rá komolyabban, mert nem szeretnék lesüllyedni a szintedre....A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
Jack@l
veterán
válasz adamssss #11850 üzenetére
Ez elég furcsa annak fényében hogy 2 hét múlva kaphatók és az lcd-k árai is ott vannak.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
daneel_hu
addikt
válasz dgyuri0123 #11851 üzenetére
1 hétig CRT tévét néztem - nem túl nagyot.
Felszabadító érzés utána oledet nézni.Borzasztó zavaró volt a crt vibrálása.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Ren Hoek #11846 üzenetére
Azzal a véleménnyel vitatkoznék kicsit, bocs. Egy dolog a villogás, másik dolog a ditherzaj, amit már távolabbról is lehet észlelni. Közelről meg egyenesen ordít a zajossága. Oleden 20 centiről nézve is atom stabil egy pixel, nem vibrál, nem zajosodik, a háttér nem esik szét, mint plazmán, ahol a "bfi" kitalált ötlettől vezérelve tesz dolgokat, így sokszor egy elmosódó paca a háttér, nem pedig értékelhető kép. Oleden ennek nyoma sincs...igaz, a technikából fakadóan lehet mosottabb egy gyorsan mozgó háttér, de a fókuszban nálam minden éles és nem kenődik. Nem tudom ki mit néz, de nem értem ezt a mozgással kapcsolatos fikázást.
Summázva (nálam/nekem) még így is sokkal jobb az oled, mint a Panasonic 50ST60 volt. És akkor még nem beszéltem a feketékről, mert a plazma is tudott derengeni rendesen egy tök sötét szobában. Simán megmondtam, hol van a panel széle. Mindezek összesen nem 20% élvezeti faktort adnak hozzá az oledhez szerintem.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
válasz Jack@l #11849 üzenetére
Mert a B8-nak még nincs hivatalos ára.
Zolom89: Tudom, hogy sarkítottam, de azért egy 2015-ös OLED-t amiben a világ legjobb paneltechnológiája van ne nevezzünk már nem jövőállónak. Azért mert nem lesz 4k, meg hdr, meg hdmi2.1, AI, meg egyéb finomságok ez a tv képminőségben 5, de 10 év múlva is meg fogja állni a helyét mert egyszerűen az emberi szem már nem nagyon képes látni a különbséget.
Én anno a b6 mellett láttam a 910-et és az egyedüli látható különbség 50cm-ről a felbontás volt, más nem. De meddő vita. Aki b7-et vett az úgyis azt mondja, hogy megérte aki meg más az meg nem.[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Itt a B8-at meg se említik
https://www.techspot.com/news/73581-lg-slashes-prices-oled-tvs-2018-lineup.html[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
pataslogeza
aktív tag
válasz Zsmester89 #11833 üzenetére
Ezzel a hozzászólással te is a látnokok közé tartozol, a különbség annyi, hogy másokkal ellentétben, te azt jósolod, vagy inkább kijelented mintha tény lenne ami a jövőben fog történni, hogy nem fog 400 alá menni az oled, ami amúgy is pontatlan fogalmazás, mert oled tv van 400tól 3millióig. A jelenleg 3milliós biztos nem fog 400 alá menni, de a jelenleg 5-6százezresek nem kizárt.
Olvasom egy ideje a topikot és örömmel látom, hogy a tavalyi nyitóárakhoz képest jóval alacsonyabb árakon indulnak az ideiek. Bár a 77"-es ára még mindig iszonyat, és a 65"-ösért sem lennék hajlandó annyit fizetni, de ha ilyen ütemben csökkennek az árak, akkor 2-3 év múlva már elfogadható szinten lesznek, és én is oledet fogok nézni
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz toto222 #11824 üzenetére
Az viszont jó,hogy nincs plazma vibrálás,az 55 col 1.8 ról szerintem pont jó
Na egy veterán plazmás véleménye! Itt most aranyat ér Mert a BFI témában ez lesz a döntő... Lényegében a BFI egy plazma emulátor
Egy kérdés: Használsz True Motion-t, vagy DeBlur/DeJudder 0-n van nálad?
Köszi! -
Zolom89
senior tag
válasz adamssss #11844 üzenetére
Pontosan tudod hogy értettem azt hogy jövőálló.. Csak ahogy most sarkosítod ennyi erővel a 5éves LCD/IPS is jövőálló, mivel a 2k film biztos lesz..
Az hogy ez neked megfelel avval az ég világon semmi baj nincs Nekem is elég az amim van..egy darabig“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
válasz Zolom89 #11842 üzenetére
Nem de a kolléga az OLED-ről nyilatkozott én meg arra reflektáltam.
Nem jövőálló? Ezt nem értem. Én tudok rajta filmet nézni. Ha nem krepál be akkor valószínűleg a jövőben is fogok rajta tudni így nekem jövőálló. Az más kérdés, hogy az LG meg a többi tech cég nem rajtam fog meggazdagodni de szerencsésnek mondhatom magam, hogy nem vagyok az a típus akit egy egy új feature váltásra kényszerít. Annak örülök amim van.
Ha váltanék akkor max a méret miatt.
-
Pro Koryak
addikt
"annyi logikája van mint egy marék szárított lepkének "
Mindenki magából indul ki! Ezek szerint neked csak ennyi van.
"nem fogja az lg betolni az oledet a felső kategóriás lcd-k árai alá "
Ha a hír igaz, a felső kat. lcd-k ára is alacsonyabbról nyit, mint tavaly.
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #11837 üzenetére
Jól saccolod, kb. így nézek most ki:
SD: 460 film
FHD: 490 film
3D: 54 film
4K: 32 film
TV: 25 sorozat kb. sok ezer résszel, SD minőségben (nagyon ritkán FHD-ben)Vannak átfedések: van ami megvan 3D-ben, FHD-ben, SD-ben és 4K-ban is, de törekedtem arra, hogy kevés közös halmaz legyen a tárhely takarékoskodást szem előtt tartva.
Családban számtalan okos eszköz van (tv, tablet, telefon), a NAS-t így elég jól kihasználjuk, főleg a gyerekek ugye... Jellemzően a fiatalabbak SD-t néznek, esetleg 3D-t, míg mi öregek már inkább FHD-t, és 4K-t, és rá is készülünk az esti mozira rendesen (sör, pattogatott kukorica, süti).Egy-egy film átlagban kb. 2, két és fél évig van a NAS-on, sosem törlöm le véglegesen, hanem megy az archív HDD-re. Ugyanakkor akadnak kedvencek a 80-as évektől kezdve, amit szívesen megnézünk akár havonta többször is. Ezeket lassan, de biztosan FHD-re, vagy 4K-ra cserélem/tem, éppen a magas "nézettségük" és a "közönség igényei" miatt. A filmek elég nagy része a sci-fi és fantasy kategóriába tartozik, de 4K-ban most a legnépszerűbb a Planet II sorozat, a Valerian és az ezer bolygó városa, illetve a Szárnyas fejvadász 2 része.
Apropó: a NAS 12TB-os tárhelye most 72%-on áll.
-
válasz Zsmester89 #11838 üzenetére
Digitalko.hu-ról vettem hivatalos LG garival be van reggelve bár ahogy látom te ezt nyilván jobban tudod.
-
dgyuri0123
nagyúr
Ez nem egészen így van. Vannak olyan filmek, amiket nehéz megszerezni jó minőségben és nem időtlen időkig elérhetőek a "könyvtárakban" sem. Tehát, ami ma mindenhol elérhető, nem biztos, hogy pár év múlva is így lesz. Az meg hogy 4k muxokat nézzek, egyenesen nevetséges. Erre nem kell 4k megjelenítő, maradjunk ebben.
(#11836) novamaxx: "köztük jónéhány 4K+HDR." Ez komoly? Mégis mennyi az a jónéhány? Gondolom az anyagaid 90%-a HD-FHD, de nem kizárt, hogy vannak SD ripjeid is, ugye?
(#11835) Ijk: Arról nem beszélve, hogy egy "valódi" 4k sosem fog online felületen stream-elődni. Agyontömörített szaroktól "élveznek" a userek.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #11815 üzenetére
NAS?
Nekem úgy megy, 4 HDD, 12TB, csiliárd film, köztük jónéhány 4K+HDR. -
Ijk
nagyúr
Azért gyűjtik, mert ha épp meg akarnak nézni egy filmet akkor nem kell fél napot várni mire lejön, vagy épp a stream szolágltatás pocsék, pufferelő képminőségét nem tolerálják a félmilliós tv-n.
Az ország jelentős részén nincs 10Mbit-nél gyorsabb net, legfeljebb papíron. Sok külvárosi részen még mindig csak mikrós opció létezik./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Szerintem meg ahhoz nem kell mágusnak lenni, hogy ha ránézek a számlámra és látom, hogy 350-ért vettem az OLED-tvmet akkor az olcsóbb volt mint 400.
-
Zsmester89
őstag
sok mágus és látnok van köztünk, akik durva vallási háttérrel rendelkeznek....és nem fogják fel, amit itt egy két értelmesebb kolléga írt, hogy nem fog 400 alá beesni az oled. Annak meg aki azt írja, hogy ha a tavalyi modell 900-on nyitott majd gyorsan 700-ra esett, akkor az idei 700-as nyitó is 200-at fog esni...annyi logikája van mint egy marék szárított lepkének
Nem kell ahhoz sem jósnak leni, hogy tudjuk, hogy nem fogja az lg betolni az oledet a felső kategóriás lcd-k árai aláA "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
Borisz76
veterán
válasz lucky750 #11816 üzenetére
Linkeltem az MKVToolNix honlapját.
Pont azért mert nem tudom, hogy milyen oprendszert használsz.
Az oldalon megtalálsz mindent.Windows esetén a link átirányít a www.fosshub.com oldalára.
És láss csodát ott vannak a Win verziók.
4 db is.
Létezik telepíthető változat és "röptében" dolgozó, telepítésmentes, portable verzió.
Ezekből is van 32 és 64 bites. Attól függően, hogy milyen a Windows verziód.De ha napok alatt nem találtad meg a letöltő linket , akkor a program használata egyenesen nehéz lesz a számodra.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
toto222
tag
válasz Pro Koryak #11799 üzenetére
Jövő nyárra biztos 400 lesz a B8 is
Megjött a B7 em 430 ért a Netfixes 4K HDR az nagyon jó,de plazma után azért nincs akkora minőségi képbeli ugrás még így sem.Kb 20 %,A mozgás eléggé darabos időnként,talán később ha bejáratódik valamivel jobb lesz.
Az viszont jó,hogy nincs plazma vibrálás,az 55 col 1.8 ról szerintem pont jó,a 65-ös már több holttérrel rendelkezne,a B7 ezüstös szegélye gyakorlatilag esti filmnézés során láthatatlan.
Mondjuk a wifin keresztül valamiért nem csatlakozik így maradt a lan
Ha beválik jövőre 300 ért eladom és 65 lesz helyette de nem biztos,hogy LG,inkább pana vagy sony.
[ Szerkesztve ]
-
EgySrac
tag
Hi all!
Melyik 4k oledre lenne érdemes lecserélnem a 3 éves LG 55EC930V-t?
Néztem a C7, B7-et vagy érdemes lenne megvárni a 2018-as modelleket?
Vagy elég b*szó a C7, B7 is? -
Joshi
titán
válasz dgyuri0123 #11820 üzenetére
A 4k remuxok 50-70GB méretűek, de átlalában 50-60. Meg aztán minek tárolni a filmeket amikor meg se tudod nézni?
-
Ijk
nagyúr
válasz dgyuri0123 #11818 üzenetére
4 terat sem tudnál megtolteni uhd filmekkel, legfeljebb elméletileg. Szerintem 30 cimnel többet nem tudnék osszeszedni amire erdemes időt szanni, annak a fele is sorozat lenne.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Blaise
veterán
válasz dgyuri0123 #11818 üzenetére
h.265 miatt nem foglalnak szignifikánsabb nagyobb helyet a 4k anyagok egy BD-hez képest.
-
Gsx-rr
veterán
válasz dgyuri0123 #11815 üzenetére
2018-ban azert illik mar halozatrol lejatszani. Egy Nas 3-4 terra hattertarral mar nem osszeg egy Oled-hez kepest.
-
Tulku
veterán
válasz dgyuri0123 #11811 üzenetére
Mán hogyne...4k-nál a külső hdd nekem nagyon kell...a Blue Planet és a Planet Earth már együtt 250 gb
-
krx21
nagyúr
A media mark oldalról eltüntek a 65"-os C7 és B7 modellek...
-
esox
senior tag
-
Ren Hoek
veterán
válasz Pro Koryak #11802 üzenetére
Ha 4kilóért lehet kapni pár hónapon belül a B8-at Magyarországon, akkor veszek 2-őt. Egyet a WC-be, másikat a kisszobába
...bőven 6-700K körül lesz az, pár hónap múlva még... de ne legyen igazam. Ősszel/tél elejére lesznek jobb akciók.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
"B7 a nyárra kifut, max visszaküldött szutykok lesznek."
Mé? B7-ben van szutyok?
(#11804) OPiiPO: Tippelek, semmi fontos...az árán kívül.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
OPiiPO
veterán
jó lenne tudni mekkora lesz a különbség a B7 és a B8 közt a valóságban - részemről nem túl nagyra tippelek
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Gtaati
őstag
Abba van ráció, hogy ha kijön az új széria még nyomhat le a 2017-en, de mivel nem hiszem hogy lenne nagy raktárkészlete az Lg-nek a 2017-es modellekből, így sokáig nem fog párhuzamosan menni egymás mellett a 2017-es és az idei. Pl én októberben vettem a B7-t úgy, hogy októberi gyártású volt, barátom most rendelte február végén és februári gyártás volt és hát többiek is akik itt beszámoltak kb mindenkinek akkori gyártás volt amelyik hónapban vette. Üzleti szempontból is az LG-nek az lenne az érdeke, hogy ne lehessen 2017-es modellt venni csak az újakat, mert azok a drágábbak és "jobbak"
[ Szerkesztve ]
-
Gtaati
őstag
Hát én nem hiszem h normális helyen vásárolt új B7-t lemegy 400-ra, esetleg az outletes darabok....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Filmvilág
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Robotporszívók
- Lexus, Toyota topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Windows 11
- RC modell földön, vízen, levegőben
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.