Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
daneel_hu
addikt
válasz envagyok #9802 üzenetére
"Én inkább olyan irányban mennék el, hogy vr sisakokkal szinte szerepkőként nézhessünk filmet, vagy kitalálnak vmi aggyal direktben kommunikáló berendezést."
Ez a VR még kiaknázatlan terület, de egyelőre nagyon gagyi, főleg játékoknál.
Akkor lesz ez nagyon jó ha valahogy a lábmozgásodat is le tudják követni - és azzal (is) irányítod a programot.
De ettől még nagyon messze vagyunk. -
tothl
addikt
-
Ren Hoek
veterán
válasz envagyok #9802 üzenetére
Mióta ezzel foglalkozok ténylegesen, azóta vesztettem el a hitemet abban, hogy a következő 30-40 évben kesz retina chip és agyi VR interfész egészséges embereknél.
Sokkal nehezebb meghekkelni az idegrendszert mint hinnénk. 5-10 éven belül reális egerekbe besugározni egy nagyon kezdetleges VR-t, ehhez meg is van a technológia. Talán 20 éven belül embernél is működhet, de az valódi látás is sokkal bonyolultabb mint elképzeltük régebben. Ráadásul egészéges emberekkel kéne kísérletezni, mert a vakoknak és látássérülteknek teljesen átalakul már a látókérge.Szóval nem valószínű, hogy a mi életünkben ez megtörténik, ami áttörés lehet az a minél kisebb 16K-s VR szemüveg, vagy lézeres retina projector esetleg + a kiterjesztett valóság.
Amúgy maradnak a 24p filmek még évtizedekig[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz envagyok #9714 üzenetére
Nagyjából folyamatosnak. A legtöbb esetben. De pl akkortájt nem nagyon svenkeltek gondolom, mert rögtön kijött volna a bibi vagy lehet olyan felbontáson még nem volt zavaró... ma már egyértelműen látszik, h a 24p kevés bizonyos jeleneteknél. Csak az a baj, már ezt szoktuk meg, s a 48p már túl mesterkéltnek hat. Nomeg az egész filmipar erre rendezkedett be, bár most a hfr-el hdmi 2.1 esetén lehet lesz előrelépés, s jobb esetben az unokáink már egyáltalán nem fognak 24ps anyagokat nézni, csak ha vmi retro filmet tesznek be, s nekik a gyorsabb fps már nem lesz művi hatású
(#9718) daneel_hu 3dhez valóban hamar hozzászokik az ember agya, s fel se tűnik a film közben, miközben belemerül, h 3ds a kép, kivéve ha megint eszébe jut s direkt figyeli
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz envagyok #9714 üzenetére
Minden további hátránnyal együtt.
Csak régebben még nem voltak olyan minőségű optikák, és nem volt olyan felbontás, színtér a felvételnél mint manapság.
A 24p viszont megmaradt...Egy mozifilmnél eleve nem cél szerintem, hogy úgy lásd mint a valóságban.
Tehát az, hogy a szemünk miként érzékel a valóságban és miként a moziban egy filmnél, az nem érv. (szerintem)Azt is el tudom képzelni, hogy 120 fps esetében is lehet(ne) fasza és művészi filmeket csinálni.
De valamiért nem csinálnak ilyet. -
Madwe
nagyúr
válasz envagyok #9692 üzenetére
Persze, 2 év múlva a hdmi 2.1eseket 3 év múlva meg ki tudja miket...
(#9693) Akra_hu Pixeleket ezzel nézd. Bandinget ezzel, bár itt normális, ha vmennyit hibázik. Felhősödés lol, hozzáértő ember lehetett, oled nem felhősödik Ahogy nem is vibrál.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz envagyok #9646 üzenetére
Gyanúsan olcsó, még az LG se adja ennyiért. Az eddigi rekorder még mindig a GRUNDIG 65 VLO 9795 SP a maga 1800€-val, természetesen képmérethez mérten.
-
Strezi
őstag
válasz envagyok #9393 üzenetére
Végigméri az OLED diódák nyitófeszültségét, és ezek alapján újra kalibrálja a digitális szinteknek megfelelő analóg értékeket.
Evvel kompenzálja az egyes területek esetleges eltéréseit. Hogy tényleg pixel szintű, vagy nagyobb blokkonkénti a kompenzáció azt nem tudom.
Érdemes lenne esetleg egy komolyabb géppel sötétben csinálni pár hosszú expozíciós képet amikor lefut egy ciklus. Jó eséllyel látszana rajta valami minta ahogy dolgozik az algoritmus a pixeleken.Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
janos666
nagyúr
válasz envagyok #9295 üzenetére
Ettől szerintem még érvényes marad az a látszólagos elvi különbség, hogy az UHD BD-re sokkal inkább csak egy új kompatibilitási formátumként tekintenek, amibe "bármit" szabadon bele lehet lapátolni, míg az FHD BD egyben valamiféle minőségi kategóriaként is jelent meg, valamiért nem igazán engedték meg maguknak, hogy beletoljanak olyan master-t, ami közelebb áll ahhoz, ami a DVD-be fér, mint ahhoz ami az FHD BD-be, a kettő közti szürke területet is inkább hanyagolták, nem még az 1:1 re-release jellegű dolgokat.
Ezt az érvelést akkoriban is el lehetett (volna) játszani, 2006 körül kb. senkinek nem volt még mai szemmel normális minőségű FHD készüléke, csak a studióknak és esetleg néhány videophile-nek. A gagyibbnál gagyibb LCD-k uralták a piacot, még a plazma sem volt ott a szeren, az is csak 2008 végére érett be és még kizárólag a csúcskategóriában volt jó (9G Kuro), az LCD kb. csak akkorra lett "nézhető" (FALD, BFI, jobb színkezelés a megfizethető árkategóriákban, "helyesre" kalibrálható képmódok biztosítása, stb), mire ki is halt a PDP (és jött az OLED). Sok volt ott még a 720p készülék (sőt, akadt még téglalap pixeles is, amin nem volt natív semmi szabvány felbontás) és rengeteg TV-n volt lehetetlen a színhelyes, vagy akár csak képélesség értelemeben a "forrás hű" megjelenítés (össze-vissza bohóckodtak a képfeldolgozással, nem is törekedtek arra, hogy legyen legalább elrejtve valami színhelyes mód, amiben kikapcsolhatóak a zajszűrők és hasonlók is, csak tolták az "effekteket" és talán azért, mert ha akarták sem lettek volna jók másra, azért is maszatolták el még jobban, ha "jó" úgy sem lesz soha). Ha ilyet akartál, ott voltak esetleg a "munkára" szánt PC monitorok, de azok kicsik, és rendszerint fix 60Hz-en jártak, magas válaszidővel csóvát rajzolva a mozgóképre, szóval úgy igazán semmi nem volt, ami jól visszaadja.
Ehhez képest szerintem jobb is a helyzet. Erősen kiforratlan még a TV-ken a HDR és Rec2020 támogatás, de nem akkora katasztrófa. Már lefutottuk azt a kürt, hogy nem kötelező minden lehetséges beállítással agyonig eltorzítania a képet a TV-nek, hanem meg lehet próbálni visszaadni az eredetit is, illetve nincs olyan "fél UDH", mint a 720p-s HD-ReadyTV-k voltak.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
daneel_hu
addikt
válasz envagyok #9070 üzenetére
Nálam x5690-es Xeon-ból van 2db a MacPro-ban.
Ez egy 2012-es masina, a CPU 2011-ben jött ki.A szintetikus tesztek szerint egy most megjelent i7-8700 70%-al gyorsabb mint az x5690-es Xeon CPU.
6 év alatt futotta 70% előrelépésre.
Emlékszem a 2000-es évek elején ez nagyon nem így volt. -
daneel_hu
addikt
-
Ren Hoek
veterán
válasz envagyok #9116 üzenetére
Az már az a kategória aminél nincs reális ár. Annyi az ár amennyiért akarják adni. Hidd el megveszik. Ha nem vennék meg, csökkentenék az árat. Nem értem mi a bajod az árakkal. Az FHD modelleket vezetik ki, és teljesen jó áron vannak, jelenleg is.
A 4K-ban még ott az újdonság, de már az is kezd leszivárogni B7-el az értelmes kategóriába. Már pedig hamarosan csak ez lesz az egyetlen opció, hogy új OLED-et vehessenek az emberek. Szinte 99% biztos vagyok benne, hogy az új termékpalettában nem lesz FHD. A 2015-ös elektronika is erre utal.
Majd lesz talán egy-két év múlva egy igazi betörés, amikor is a 40-43 colos piacra is rátolják az OLED-eket, persze már 4K-ban. Viszont jó árakkal rámehetnek rendesen az LCD nyakára is, ahogy prémiumban már ez történik.
Ez csak az LG-től függ. Más nem fog panelt gyártani a következő években, ez szinte tuti.
Amíg úgy érzik van pénz az LCD-ben 40-55 colig, addig nem fogják a saját piacukat rombolni... -
krx21
nagyúr
válasz envagyok #9116 üzenetére
"De amíg a 55 col 300k, addig a 77 col 3 millió, és ez nem reális."
Gondolom itt a olcsóbb fullhd oled-et hasonlítod a csúcs 77"-hoz, csak hogy sarkítsd az állításod.
Elhiszem, hogy neked nem éri meg, nekem sem...
De hogy mi reális az nem te, hanem a piac dönti el.... És ebben minden benne van...
Hidd el mindig lesz miért várnod... Valamint az említett 77"-os TV-t 5 év múlva megvenni már nem ugyanaz az érzés lesz mint most...
Szerintem kár azon pörögni kinek mi éri meg.[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz envagyok #9109 üzenetére
az a 75ös samu a belépő kat legalja, ki a fene akar olyan képet nézni 75 colon ?
Az megint nagy megfejtés, h ugyan %osan hasonlóan veszít az árából a termék, de miután drágább volt, többet bukik rajta idővel az ember... nahát! erre senki nem gondolt volna
a nem túlárazott 65 75ös oledre meg minimum 4-5 évet várnod kell alsóhangon, nem 1-2t
Moiba járni meg lehet s olcsóbb, de szarabb is a képminőség de persze ott megvan a hangulat (ami nálam egyenlő a sok proli popkornt zabál mellettem s pofázik kategóriával )
értjük h te a csóróledet várod 75 colon 100kért, de addig várj csak nyugodtan mi addig elleszünk a csóró túlárazott 55-65 colunkal is.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz envagyok #9109 üzenetére
Ki beszélt itt arról hogy ami ma csúcskategória az holnap nem lesz az, ez mindig is így volt. Az a tévé amit linkeltél belépőkategória csak nagy kijelzővel, nézd meg ugyan ezt a méretet Sony 75ZD9-ben. Én nem úgy vásárolok hogy mennyit fogok rajta bukni, engem ez nem érdekelt soha. Magamtól nem sajnálok semmit.
-
Joshi
titán
válasz envagyok #9092 üzenetére
Hiába számolgatsz nem változtat semmin, ahogy írtam vagy megveszed ennyiért vagy nem. A te 4K véleményedet mindenki ismeri, nem kell minden hónapban előhozni. A 65"-os mérettől mindig is drágák voltak a készülékek, aránytalanul drágábbak és ez nem holnaptól fog megváltozni. Egyébként se értem hogy miért csak az OLED-et hoztad fel mikor egy 65"-os csúcs LCD is milla körül van(Sony ZD9, Samu QLED).
(#9097) Nemir Ombe
[ Szerkesztve ]
-
Batyops
aktív tag
77 colos oled mar van akkor neked az kell es mar nezheted is 3 m-rol:-). Ja hogy az meg arany arba van hat ez van ez nem fog valtozni meg egy darabig. Ez a meret velemenyem szerint meg eleg sokaig rohadt draga lesz. Az lcd led tv-k mar egy ideje piacon vannak de egy csucs keszulek 65-os meretben ott is draga es az nem egy viszonylag uj technologia hanem egy lcd. A 4k-s tvkrol meg annyit hogy nekem 4 k-s tv van es barmilyen hihetetlen itt nehany ember szamara gyonyoruen festenek rajta a full hd filmek is de ha ugy tartja kedvem tudok rajta nezni 4k hdr-es filmet.
-
ottofon
csendes tag
Olvasom parázs vitátokat. Azt kell mondjam egyetértek veled. Nekem ugyan 4K hdr OLED-em van, de a 4K nekem is totál felesleges. 2.8m-ről nézzük. A normál TV-nket cseréltünk le. Napi 4-5 órát tuti be van kapcsolva, asszony nézi inkább, ő átlag fogyasztó (sd adások, híradók, kvízműsorok stb). Nos lényeg hogy én se veszek meg soha semmit a megjelenés évében. Ellentétben egy barátommal aki milliárdos. Ő mindig mindenből az épp kapható legújabbat veszi. Ő tavaly 1.5m-ért vette az E6V-t mikor megjelent. Én 4 napja 420-ért.
Telefont se veszek újat hanem 1 évesen harmad áron garanciálisat. Épp pénteken vettem egy karcmentes S6 samsungot 47-ért. De visszatérve a lényegre: az hogy eg új fejlesztésű termék miért kerül eleinte sokba és miért esik le ugyanannak az ára felére harmadára 1 év múlva? Marketing lenne? Vagy szondázzák a piacot mennyiért eladható? Netán a gyártói kapacitás miatt mesterségesen magas az ár mert ha 300e lenne egy OLED tv nem tudnának annyit gyártani? Netán az a cél hogy gyorsan jöjjön vissza a termék fejlesztésre és új gyártósorokra fordított tőke? Netán ez mind együtt határozza meg az árát? Mindenesetre én is tudatos vásárló vagyok és nem dölök be a kamu marketingnek."A szépség nem más, mint a belső jó tulajdonságok ígérete!"
-
Ren Hoek
veterán
Vettél egy FHD-t, igazoltad a döntésedet, 4K HDR szar. Benyeltük a marketinget mert amúgy is 8 méterről nézzük a TV-t, mindenki boldog. ...Ez a téma minden hónapban előjön.
Szerintem meg mindenki vegyen a igényeinek megfelelően és akkor mégboldogabb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz envagyok #9071 üzenetére
Fura, mert ha most 2160-as kijelzőre 1080-at küldök, még mindig látom a fűrészfogakat a TV viszonylag lágy nagyításával is (az LG-n nem is tudok 2x2 módot kérni, mint pl. a Panasonic-nál, mindig lágyítja picikét a képet, ami még picit el is kéne fedje a recéket, de még mindig ott vannak), amik natív 2160-ban szépen eltűnnek (na jó, még mindig van itt-ott egy kevés, de sokkal jobb a helyzet, a gyakran zavarótól sokkal közelebb kerül a jelentéktelenhez).
Az új, durván, 2015--től máig megjelenő, komolyabb képvilágú játékok (amiket látványosnak és részletgazdag képvilágúnak szántak és sikerrel is jártak) esetén nekem a geometriai részletesség is feltűnően szebb. Szerintem sokkal látványosabb a különbség, mint a filmek eleve lágy képén, amikre sokszor szándékosan tesznek még szűrőket, zajt, stb (vagy már eleve ott van a zaj tekercsen/szenzoron).
Mondom ezt úgy, hogy azzal egyetértek, hogy BD filmeken kb. semmit nem vélek látni, amit a felbontás illeti, esetleg 1-2 film 1-2 jelenetében, ha direkt erre figyelek kimerevített képen, ami nyilván nem mérvadó egy filmnél, amihez normál esetben csak ellazulok és arra figyelek mi történik, nem a kép legapróbb kis eltérésein próbálok görcsölni. Ahhoz szerintem is elég TV méretű kijelzőre a 2k, hogy ne legyen feltűnően kevés.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Joshi
titán
válasz envagyok #9084 üzenetére
Nem értem hogy te/ti miért akarjátok megmagyarázni hogy miért hülyeség a 4K HDR? Én miért nem magyarázom meg hogy miért kell váltani FHD-ről? Ha valaki ingerenciát érez erre akkor had tegye, ez az ő döntése. Engem abszolút nem érdekel hogy te visszaváltottál 4K-ról FHD-re, így döntöttél és kész. Ez a fórum nem egymás győzködéséről szól.
-
Madwe
nagyúr
válasz envagyok #9077 üzenetére
Látom nagyon büszke vagy magadra, s az egész piac működését átlátod nyilván egy termék létrejöttéhez csak előállítási költség kell, esetleg szállítási, mert amúgy tök ingyen kifejlesztik az egészet. Ahogy az is tök egyértelmű, h a te s a hozzád hasonló emberek miatt megy le a termék ára, nem amiatt, h amíg a technika az elején jár, drága előállítani, s limitált darabban lehet legyártani, addig is eladják magas áron olyanoknak, akik hajlandóak a friss technikáért fizetni. Véletlenül sem miattuk juthat el hozzád a végén az olcsósított tömeggyártott cucc
[ Szerkesztve ]
-
Zolom89
senior tag
Az a baj h kevered a szezont a fazonnal.. minek ide ilyen hülye processzoros hasonlat? Nyilván nem a gyártási költség többletet fizeted ki, hanem a kifejlesztése arat a drágább procinal.. az h mennyiért állítják elő nem releváns.
A 4K HDR OLED témához annyit hagy szóljak hozzá, hogy ha lesz egy neked is és úgy írod le ezeket még talán érdekelne a véleményed de így egy kicsit vicces.. Ferrarit is azért nem vennél mert az opellal is eljusz A-bol B-be? Ugye nem hiszed azt h miattad lesz olcsóbb a Ferrari?!Nem is szeretnek többet a témával foglalkozni de ez úgy kijött belőlem miközben megláttam mit írtál
[ Szerkesztve ]
“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
Joshi
titán
Nem tudom miről beszélsz. Ha igazad lenne akkor nem írnám hogy "éppen most néztem egy hdr filmet ami szuper volt" hanem pont az ellenkezőjét. Érdekes módon mindig azok okoskodnak akiknek FHD OLED van. Engem nem érdekel hogy te hogy vélekedsz ez ügyben, de kérlek ne akarj meggyőzni engem hogy miért választottam rosszul amikor 4K OLED-et vettem. Ha nem akartam volna venni akkor nem vettem volna.
(#9078) envagyok a hardverekről meg végképp ne oktass ki, nagyon is tisztában vagyok az egyes hardverelemek képességeivel. Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz envagyok #9070 üzenetére
Ha játékról van szó, akkor pont a prociknál nincs értelme óriási ugrásokra, de ezt már írtam neked csak nem reagáltál rá. Elég csak megnézni egy játékokkal tesztelt procitesztet.
(#9074) envagyok most már egyből 64 fős multiról van szó mi? De akkor a 2600k procid is felejtős, pedig előbb még arról beszéltél hogy az alig gyengébb mint a 7700k. Ne beszélj félre. Egyébként se csak az órajel számít, mert az architektúrák között óriási különbségek vannak (teljesítményben is).
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz envagyok #9051 üzenetére
Videojátékokhoz ma is nagyon jó ellenszer az aliasing problémára a natív 4k, főleg ha az ideálistól kicsit messzebbről / kisebben nézed (akkor még jobban összeolvasnak az apró kis "recék/fűrészfogak" a szemedben, ami jobb, mint ha egy szintetikus algoritmus maszatolja neked össze őket), még a 4k->2k SSAA-tól is jobb, nem még a parasztszarvazó post-process AA szűrőktől, amik mindent összemaszatolnak, de a recéket nem mindig tüntetik el (az MSAA pedig már rég kihalt).
-
-
Joshi
titán
Én sokkal közelibb feltételeket szabtam magamnak. Mégpedig ha a 65"-os OLED bemegy 1milla alá, akkor venni fogok. Én megléptem. Te még várhatsz akár egy évtizedet is. Mindenesetre én drukkolok neked hogy megvalósítsd az álmodat.
És miért nem projektor ha már a méretekkel dobálózunk? -
dom1n0
senior tag
Ez szerintem nem igaz.
Ha valakinek nem szamit az a 10-20 misi, mert van mondjuk 800 a szamlajan egy sikeres het utan, o azert veszi meg az tetszik.
Erdemes ezen egyszer atlepni, hogy mi eri meg.
Neked es nekem valoszinu az a penz sokat jelent, mas meg annyit bukik egy pokerjatekon... -
Joshi
titán
válasz envagyok #9014 üzenetére
Nem tudom hogy jutott eszedbe ismét a 4k, amikor ezt a témát te már leharcoltad itt a fórumon sokakkal. A kérdésedet fordítsd meg, mi a hátránya a 4K-nak a FullHD-val szemben? Letöltöttem ezt a 4k meccset és valahol itt kellene járnia a közvetítéseknek, csak hát a hardver jelenleg előrébb jár mint a műsorszolgáltatás. Pl sokat hozzátesz a Deepwater Horizonhoz a HDR, de bőven van még olyan film aminél előnyt jelent a 4K HDR. Persze ezt is el lehet kefélni mint ahogy azt a 3D-nél is megfigyelhettük, de az nem a technológia hibája.
A számítástechnika is óriásit fejlődött, fejlődhetne gyorsabban is de ugye ez üzlet is. Pont most volt egy cikk a processzorok fejlődéséről, az órajelemelés azért nem megoldható, mert a memória sávszélesség a szűk keresztmetszet. Nem véletlenül mennek a több mag irányába. Idővel megoldják ezt is, játékoknál amúgy se a proci a szűk keresztmetszet.
-
törölt tag
válasz envagyok #9009 üzenetére
#régemnindenjobbvót
Nincs gond a nosztalgiával, de a 4K attól még remek dolog (pl. a grafikai szoftvereknél, játékoknál, de még netezni is teljesen más 2160 soron), a számítástechnika hatalmasat fejlődött (pl. a monitorok, VGA-k, SSD-k), illetve bőven vannak kreatív, ötletes, történetközpontú játékok is (pl. Witcher, Hellblade, Divinity, Ori, Hollow Knight), tehát nem olyanok, mint amiket pozitív példaként felsoroltál.
Ne vedd ezt támadásnak, mert teljesen megértem ha azt írod, neked a régebbi hardverek megfelelnek, és a régebbi játékok kötnek le. Ezt magamon is látom már, természetes dolog szerintem. De fejlődés attól még van, nem is akármilyen.
Filmeknél engem sem érdekel különösebben a 4K, meg úgy a többivel is egyetértek nagyjából. A számítástechnikai részével viszont nagyon nem..
[ Szerkesztve ]
-
Partz
senior tag
válasz envagyok #9014 üzenetére
Nézz meg pár uhd blu-ray filmet egy megfelelő kijelzőn. Zongorázni lehet a különbséget jobb anyagoknál. Pl itt a nem rég felhozott Dunkirk, ahol semmi értelme a hdr-nek (meg amúgy sincs semmi értelme) egyes fórumozók szerint, a kritikák közel sem ezt mondják.
-
Ren Hoek
veterán
A nagyrészével amúgy egyet értek... de a 4K-val egyáltalán nem. Ez csak egy természetes fejlődési irány. Csak egy plusz opció, amivel 1.8 méterről is tudod nézni úgy a kijelződ, pl monitorként, hogy nem látni a csirkehálót. Akinek erre van igénye, az vegyen 4K-t, nem kell szégyellnie, hogy "beszopta a marketinget parasztként"
Másrészt, meg azért sem kell szégyellni, mert egyszerűen nem lehet már szinte minőségi, új FHD eszközt venni. Főleg OLED-ből, nincs választék, de lassan LCD-t sem árulnak... 1-2 éve én is azt mondtam úri hóbort. Ma már más választás sincs. 720p-t sem tudsz már venni, pedig az igényeidnek az is megtenné... de ha lehetetlen eladni, drágább gyártani. Ahogy az FHD-t is hamarosan az lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
"Én 3 és 6 méterről nézem a TV-t, 55 és 60 col a hálóban és nappaliban, plusz van egy tetőtéri szoba projektorral, ami kb. 100 colos képet vetít, és 7m-ről nézem."
Finoman szólva is k.rva messziről nézed mindegyiket. Így persze nincs értelme.
Pl. ~3,5-4m-ről nézem a 110"-t vetített képet, ami pont megfelel, nem kicsi, nem nagy, nem kell a fejemet jobbra-balra kapkodni. Kényelmesen átlátom az egész képet. -
Ejj ezek igazak lehetnek
Tény hogy nincs nagyon uj a nap alatt, de mivel a gazdaságnak pörögnie kell, ezért fontosak a ficsorokEs hat működik, tekintve a vásárlási lázat és hajtjuk az 'újdonságokat'...
Tisztelet a kivételnek"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz envagyok #9007 üzenetére
Hát teny hogy en is a napokban mondtam le az atmoszrol
Igaz a jól kiepeitett atmos (mennyezeten elhelyezett hangsugárzó) nem rossz , 'látványos' hangra képes, de az egyéb 'alternatív' atmosok valóban nem nagy durranás...Jah es boldog karácsonyt kívánok, mert igazából ezért jöttem
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Joshi
titán
válasz envagyok #2583 üzenetére
Akkor neked is belinkelem hogy miből indult ki az ívelés és döntsd el magad hogy ki hozott elő és mit.
-
Joshi
titán
válasz envagyok #2576 üzenetére
"Én se írogatok semmi olyan fórumba ahol olyan termékekről beszélnek ami nekem nincs."
Csak arról lehet beszélni amid van? Ez érdekes, ezt nem tudtam hogy így van.Én ezt írtam ami kijelentő módban volt, semmilyen negatív szándékom nem volt vele. Aki vitába szállt az ívelésről az Pumma fórumtárs majd utána a falka.
-
törölt tag
válasz envagyok #2569 üzenetére
Ugyanezt próbálom megértetni vele én is. Nemtom mi a céljuk az állandó vitakeltéssel? OLED szakértő OLED nélkül, meg 4k szakértő 4k nélkül a fő tanácsadók. Szerintem mindenki megértette, hogy nekik nem tetszik, nem akarnak venni. Miért kell a topikot újra és újra ezzel terhelni?
Joshi Nem inkább neked fáj, hogy mások olyat vesznek, ami neked nem tetszik?! Ketten nyomjátok mindig ugyanazt, már mindenki megértette, elég volt ennyiszer elmondani ugyanazt. Uncsi nagyon.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz envagyok #2532 üzenetére
A 3D is annyira sz@r egyeseknek, mint amennyire az ívelt kialakítás. Ahogy nézem Pumma fórumtárs se tud megbarátkozni azzal a hihetetlenül általános ténnyel, ami nem más mint hogy mindenkinek más a jó vagy elfogadott.
(#2534) Pumma nem tudom mi köze az OLED technológiának a képernyő íveléséhez. Én a saját véleményemet írtam le, az hogy te ívelt OLED-et vettél mert arra volt pénzed az nem az én dolgom.
-
Piftuka
veterán
válasz envagyok #2460 üzenetére
"1: trumotiont nem használunk
2: a 30 vagy 60 fps amerikai ntsc természetfilm soha nem fog jól mutatni 50 vagy 25 fps-es tv csatornán."1. Sokan az ide író fórumtagok közül is használják (lásd a korábbi hozzászólásokat). 1-10, vagy 3-5/6 beállításokon...
Egyébként a "Sima" mód kikapcsolt egyéb képjavítók mellett viszonylag jó eredményt hozott a legtöbb TV csatornán.
Az amerikai filmek csatornáin persze az sem segített.
No és mi a helyzet a 60/120 Hz-es panelekkel? Azok sem tudják helyesen, "artifakt-mentesen" megjeleníteni a Discovery, Animal Planet, stb. adásait?
Vagy azok pedig a többi európai csatornánál véreznek el?
"Csodát ne várj. Hibás odavissza konvertált műsort nem kell nézni.
Én annyit tudok, hogy most nézem újra az összes régi-új bd filmeket, mert elképesztő pluszt nyújt az oled. Egy csillagos égbolt, a fekete hajú színésznek nem szürke a haja, stb stb"Értelek, és megértelek. Valóban egy korábban nem tapasztalt élmény filmeket nézni ilyen panellel.
"Aquila non captat muscas."
-
Ijk
nagyúr
válasz envagyok #2466 üzenetére
Látom te még mindig nem tudod az egészet értelmezni. A teszted is ezért nem az égvilágon semmit.
Ha kimész az erdőbe nem 24 képkockát látsz másodpercenként. Ha az OLED-en menne mondjuk 240fps videó, akkor semmi baja nem lenne a mozgóképfelbontással. Ha úgy vesszük az OLED-nek semmi baja a mozgóképfelbontással, csak a 24-60 képkockás anyagok problémásak. De mivel 24 képkockás filmek készülnek ehhez kell megjelenítőt készíteni.
Szerintem engedd el ezt a vitát, mindenki jobban jár. Nekem sincs kedvem tovább magyarázni minden részét. Ha érdekel a téma olvass el cikkeket erre vonatkozólag, csak ne okoskodj hiányos tudással.Kizárólag azért írtam ide mert a félinformációs, valótlan állításokat akartam helyrerakni, de már én is unom. Akit érdekel a téma az elolvassa, akit nem az meg inkább ne okoskodjon feleselegesen. Amennyi hozzászólást írtál ezzel kapcsolatban már akár olvashattál is volna utána.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
válasz envagyok #2463 üzenetére
És most mi számít, hogy a szemed mit lát vagy a fényképező X záridőnél?
Egyébként kétlem hogy így csináltad.
A villogtatás nélkülözhetetlen natív nagyfelbontású mozgóképnémegjelenítésnél, pont a villogás miatt volt éles mozgásmegjelenítése a plazmának és crt-nek. És ezt ültették át anno az LCD-be a bfi-vel. A legélesebb LCD-k villogtatják a képet, sokan használják ezeket fps-ekhez./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Piftuka
veterán
válasz envagyok #2450 üzenetére
"Egy negatív kritika volt itt, amikor vkinek inkompatibilis volt a kártyaolvasója.
Hány ember írta, hogy megvette, és visszaküldte, mert sz@r?"Ez így erősen félreérthető! Egyrészt az "inkompatibilis kártyaolvasó" az említett hibára "csak" az egyik lehetőség az LG tech support elmondása szerint.
Másrészt - ha így értetted - én a "negatív példámban" egy szóval sem említettem, hogy "sz@r". A képminőség ugyebár az itteni vita tárgya...
Leírtam, hogy "házimozizás" során vitán felül csodálatos képet produkált, és nekem bizony Blu-ray filmekkel akár 2D, akár 3D tartalom megtekintésekor a mozgásmegjelenítéssel sem volt problémám.
Nem azért vittem vissza, mert "sz@r" képet produkál, hanem mert hibás volt mindkét példány, amit vásároltam.
Abban viszont ijk fórumtársunknak igaza van, hogy a mozgásmegjelenítés még messze nem tökéletes az EG910V modell (és talán az eddig piacra dobott OLED-ek) esetében.
Az amerikai ismeretterjesztő csatornákon TruMotion-nel bosszantóan szaggat, anélkül vállalható, viszont mosottabb is.
A többi csatornán pedig a tartalomtól függően bizonyos kompromisszumokra kényszerül a felhasználó.
Ha kifogástalanul működött volna az általam vásárolt készülék, akkor az elképesztően csodás képminősége miatt vállaltam volna ezt a kompromisszumot. De ez nem jelenti azt, hogy a probléma nem létezik. Ahogyan azt sem, hogy örülni kellene ennek.
A jelek szerint az emberek érzékenysége is eltérő. Van, aki szó szerint nem is veszi észre, van aki észreveszi, de nem zavarja őt, és van, aki egyáltalán nem tud megbarátkozni vele.
Nincsen ezzel semmi baj, mert nem vagyunk egyformák.
Az viszont nem volna jó, ha ez a témakör is olyanná válna, mint a plazma tévéknek szentelt topic, ahol néhány beképzelt, arrogáns, sznob tévé tulajdonos olyan minősíthetetlen stílusban tántorított el mindenkit, aki bármi negatívumot próbált írni "szeretett készülékükről", ami nagyban túlmutat a kulturált fórumozás (és emberi viselkedés) határain!
Én ugyanis szívesen olvasnám a felhasználói és szakmai tapasztalatokat, híreket, véleményeket továbbra is ebben a témában!
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz envagyok #2450 üzenetére
Mondjuk ti 4-600ezerért vettetek OLED-et ami még bőven kifizethető ár egy jó tévéért, de én és Ijk 65"-ban gondolkozunk ami viszont már nagyon nem ez az árkategória. Hozzáteszem egy átlagon felüli 65"-os FHD Sony W859c most 400k, szóval lehetne minőségi nagy tévét venni most is.
-
Ijk
nagyúr
válasz envagyok #2432 üzenetére
Az autó a valóságban nem 24 képkocka/s megy el előtted, de nem is 60-al. Másik dolog hogy tv-t nem úgy nézed mint egy leszedált nyugdíjas, hanem folyamatosan mozog a szemed, követed a mozgásokat.
Nem kell ilyen erőltetve megmagyarázni hogy miért nem baj a gyenge mozgóképfelbontás, hátrány és kész. Megveszed 1 milláért az oled-et és bevállalod hogy ez egy hátrány. Nem kell mindent kimagyarázni./人◕ ‿‿ ◕人\
-
krx21
nagyúr
válasz envagyok #2432 üzenetére
Evvel én tökéletesen tisztába vagyok. De a TV-n a mozgó tárgyat azért szeretnénk követni, nem? Mondjuk egy elhaladó autót... Az annál élesebb lesz a TV-n minél jobb a mozgó sorfelbontása...
Egyébként nem az a lényeg, hogy rövid ideig lássuk, hanem, hogy legyen ideje az agynak feldolgozni... Ezt teszi, míg fekete a kép, a helyett, hogy folyamatosan változna... Kb. ez a jelenség magyarázata.
Más: Mivel a B6-al elégedett vagyok, tehát egyelőre nem akarom eladni, így ma vettem hozzá még 3 év garanciát... Biztos ami biztos...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz envagyok #2344 üzenetére
A modul nekem is gyanús, de azt így nehéz lenne kideríteni, talán ha a Mindig TV-t behangolja, de azzal is csak az derülhet ki, hogy a tv modul nélkül jól működik. Szerintem oldja meg a szerviz, alaplap vagy fw cserével, vagy ahogy akarják, ők ezért vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz envagyok #2331 üzenetére
Szerintem ennek helye van itt is, hiszen nem tudni, h upc vagy lg oled részéről van a gubanc, mindenesetre más jövőbeni oled tulajokat is érdekelhet, h jelenleg valami valahol nem oké, nem? Pláne ha esetleg sikerül végigverekednie Piftukának magát a megoldásig a szolgáltatóknál, nem gondolod?
Piftuka én egyébként nem zárnám ki, h a UPC a saras, ennyiból sajnos még nem lehet, hogy más tvvel jó s ők azt állítják nem ők tehetnek róla... Sajnos valóban marad az lg s upc nyaggatása, külföldi fórumok bújása, esetleg régebbi s frissebb firmware-ek telepítgetése a tvre, hátha...
-
Piftuka
veterán
válasz envagyok #2331 üzenetére
"Szerintem sem kellene ezt az oled topicban kitárgyalni, próbálj a upc topicban érdeklődni."
Megbocsáss, de hadd döntsem el, hogy hol tárgyalom meg! Nem a mosogatógépek fórumába írok éppen, hanem az OLED televíziókkal foglalkozó topic-ba.
A UPC topic-ba írogatni egyébként sincsen semmi értelme, miután a UPC is kifejtette az álláspontját, hogy nem az ő oldalukon van a hiba.
Azt pedig, hogy az OLED TV-k "mit esznek meg reggelire", most gyakorlati teszten magam is láthatom. Hiába a jó képminőség, ha a mozgásmegjelenítéssel komoly gondok vannak, de ami még rosszabb, hogy valamilyen, a médiakártyával kapcsolatos típushiba, vagy "anomália" is érint egyes modelleket.
Ha pedig azt gondolod (azt gondolod?), hogy még nekem kellene esetleg meghunyászkodnom, és hallgatni erről, akkor már ne is haragudj - de te "ülsz fordítva a lovon".
A fenti probléma még egy pár tízezer forintos termék esetében is bosszantó lenne, ebben az árkategóriában pedig egyenesen elfogadhatatlan!
-
Piftuka
veterán
válasz envagyok #2318 üzenetére
Ezzel együtt 3 LG TV és 3 médiakártya van itthon.
A két másik TV-ben kifogástalanul működik ez a kártya; a tévéújságból gond nélkül vált vissza televíziózásra.
Viszont ebben a TV-ben mindhárom kártya (az egyiket tegnapelőtt kértem a régi médiabox helyett) ugyanazt a hibát generálja.
Szó sem lehet tehát bármiféle, kopásból, vagy kiszáradásból eredő problémáról.
Itt a TV a "ludas"; a kérdés, hogy ez típushiba, vagy inkompatibilitási, vagy más hiba. Majd az LG tech support remélhetőleg megmondja!
-
Piftuka
veterán
-
krx21
nagyúr
válasz envagyok #2172 üzenetére
Igen, ma a moziban a hatás, a méretek miatt persze megvan... De a képminőség elmarad.
Bár a mozi is fejlődik, de a vetített képnek mindig lesznek kontraszt korlátai...
De ugyanakkor simán el tudom azt is képzelni, hogy akinek van egy komoly projektora egy jó vászonnal, az nevet mikor valaki TV-n mozizik... -
Joshi
titán
válasz envagyok #2117 üzenetére
A Samu idei qledje még nem igazi quantum, volt is ebből felháborodás hogy akkor milyen jogon nevezte el így. Ettől függetlenül az sem pálya ha egy tévéért egy valag pénzt ad ki az ember úgy, hogy évről-évre fejlődik. Ez az én meglátásom, aki hajlandó kiadni ennyit egy tévéért az úgy is megteszi.
-
daneel_hu
addikt
válasz envagyok #2078 üzenetére
"Múltkor teszteltem egy Nikon 1 j5 több mint 100ezres fényképezőgépet. Rosszabb képeket csinált mint a telefonom De marketingje az van."
Egy így önmagában biztos nem igaz.
Maradjunk annyiban, hogy nem tudtál vele jobb képet csinálni. EPIC FAIL.
Ha jól sejtem ez egy tükör nélküli, nagyjából DSLR tudású gép, cserélhető objektíves.Egy telefonnak se a sebessége, se az autófukusza, sem az érzékelője nem vetekedhet ezzel a cuccal.
A mélységélesség variálásáról akkor ne is beszéljünk, egy telefonnal kvázi végtelen mélységélességű képet tudsz csak csinálni, portrékiemelést csak nehezen.Egy 10 éves DSLR, egy profi objektívvel agyonver bármilyen csúcskategóriás ma megjelent telefont, ha fényképezésről van szó. De ezt ki is kell tudni aknázni.
Vigyél el egy telefont egy családi összeröffenésre, ahol az izgő-mozgó gyerekeket próbáld meg akció közben fényképezni. Vért fogsz pisálni a telefonnal.
Fényképezz le egy hintázó gyereket, úgy, hogy tűéles legyen a fotó.Egy MILC-el vagy DSLR-el elképesztő gyorsasággal fogsz élességet találni, bárhogy alakíthatod a kompozíciót, méghozzá gyorsan, az érzékelő és így a kép minőségéről nem is beszélve.
És minél kevesebb a fény, annál brutálisabb lesz a különbség a fényképező javára.Ráadásul ezekre a gépekre több centis átmérőjű optikákat szoktak felcsavarni, mégis hogyan lehet partiban ezekkel egy 3 mm átmérőjű telefonos "optika"?
Sehogy kb.
A Canon 70-200-as üvegek frontlencséje nagyjából 7 cm átmérőjű. Ezzel mindent el is mondtam.FÉLREÉRTÉS NE ESSÉK.
Egy telefonnal is lehet jó képet csinálni, egy fotós vagy jó amatőr tud is.
Az bármivel jó képet csinál neked, egy 1 dolláros lyukkamerával is.
Ugyanis a jó kép az nem arról szól kizárólag, hogy milyen minőségű a kamera.ON
-
daneel_hu
addikt
válasz envagyok #1991 üzenetére
Nem értem ezt az FHD/4k vitát.
OLED esetében már a 2016-os modellek is mind 4k-s panellel vannak szerelve.
2017-esek úgyszintén, tehát nem gyártanak már FHD-t.
Innentől kezdve az egész kérdés okafogyott.A 2015-ösöknek pedig vannak gyermekbetegségeik a tavalyiakhoz képest. Sávosodás, kisebb fényerő stb...
Persze aki jó áron tud beszerezni még 2015-ös FHD-s OLED-et és a fentiek nem zavarják, akkor még megteheti. De már nem sokáig, csak 4k-s lesz. -
jilian
addikt
válasz envagyok #1983 üzenetére
Ha ezt a táblázatot veszünk alapul akkor szinte senki nem tudna 4k tv-t venni a nappaliba (oledet- 4 m-ről /megfizethetetlen halandóknak/)
Viszont aki tényleg azt mondja jó ezt veszem alapul,
és 3 m-ről skubizza legtöbbet a család....akkor elég a fhd!
De nekik oled kell 70"....
Van ilyen egyáltalán? -
Joshi
titán
válasz envagyok #1989 üzenetére
Ez igaz, de miért ne ülhetnék közelebb egy kijelzőhöz ha úgy tartja kedvem? A nézési távolság nem olyan hogy 2m-ről kivehetőek a részletek 2,2m-ről már nem. Bőven van átmenet és abszolút nem a pixeleket kell kiszúrni. Én megkérlek hogy hagyjuk ezt a témát, ha neked ez a véleményed elfogadom. Ja és van 4K tévém mielőtt ez lenne a következő kérdés.
-
Joshi
titán
Semmiképpen se árt a 4K FHD-hoz képest, akkor meg miért furcsa hogy a prémium kategóriában már csak 4K panelek vannak? Ráadásul nincs megszabva hogy ki milyen távolságból nézze a kijelzőt. Szerintem pont hogy jó nekünk hogy fejlődik a technika, viszont az igaz ahogy krx21 fórumtárs is írta, hogy most már nem a felbontás a szűk keresztmetszet. Mivel az LG-nek egyelőre nincs konkurenciája, ezért bőven elég kis fejlesztéseket eszközölnie.
-
krx21
nagyúr
"Egy újabb parasztvakítás,amit bekajált a nép"
Mi benne a paraszt vakítás? A 4K-nál egzaktabb adat nem nagyon van... És a lényeg, fullhd már nem igen van csak az alsó kategóriában. Pl. LG 2016-os oled panel csak 4K van...
Nincs semmi baj a 4K-val, sőt... Csak tudni kell, hogy elértünk oda, hogy már nem a felbontás a szűk keresztmetszet... Ennyi... Helyén kell kezelni.[ Szerkesztve ]
-
Faresz29
aktív tag
válasz envagyok #1981 üzenetére
2m nézem, és a FHD már nem opció nekem!
Lassan csak jönnek a 4K-s tartalmak!!!
Lejátszó is érhető már el, ami megbirkózik ezekkel a tartalmakkal.
Valamint a PS4 pron is sokkal szebbek a játékok 4K, mint FHD-ben!!
Volt alkalmam meglesni egy Samu49KS7000-en!
Nagyon szép volt a képe, de ennnél a lehetőségekhez képest jobb megjelenítőt szeretnék!
Keret max. 500K!!!Melyik típus volt pontosan az UHD LG-ből? Milyen a képe az OLED-nek?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest