Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
daneel_hu
addikt
válasz Lacielvtárs #10799 üzenetére
Ha megnézel a jutubon pár "unboxing" videót, ott sincs egyik esetben sem levehető fólia a képernyőkön. (B7, E7)
Direkt a frisseket néztem meg. -
válasz daneel_hu #10798 üzenetére
Én magam sem tudom hogy így van e, anno mondta nekem aki ajanlotta azt a tvt amit vettem.
Az enyém 'foliaja' vagy mi a szösz alatt is van egy két 'pukli' kikapcsolt állapotban látható bizonyos szögben.
Ha be van kapcsolva a tv, nem látható.
Nekem egy hónap használat után tűnt fel...[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
daneel_hu
addikt
válasz Lacielvtárs #10796 üzenetére
Ha UV-védő réteg (fólia) van rálaminálva, akkor nem szabad a tv-re csomagolás végett +1 fóliát tenni.
Hiszen kicsomagolásnál fizikailag így nem piszkálod a laminált réteget.De a laminált réteg is kicsit hihetetlen nekem, mert még a tökéletes laminálásnál is némi levegő szorulhat a fólia alá. Egyébként biztos tesznek rá valamit ha érzékeny az UV sugarakra.
Most már felcsigáztatok, megnézem mi a helyzet az E6V-n.
[ Szerkesztve ]
-
+1, én úgy tudom hogy az oled kijelzokon van egy 'fenyvedo, uv védő fólia' és azt elvileg nagyon nehéz és serules nélkül nem lehet eltavolitani, vagyis nem kell eltavolitani.
Anno nekem ezt mondta egy forumtarsam.[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Tulku
veterán
válasz Strezi #10794 üzenetére
Egy pár új televíziót vásároltam már életemben...amikor bejött a 32"-os sík képernyős őrület, odáig vittem, hogy a B&O vagy a Pixel plus modellek közül választottam...de ez volt a végállomás, addig végig próbáltam a palettát...soha egyiken sem volt fólia...
Illetve megismerek egy már bontott, hozzányúlt televíziót...azt hiszem ez nem kérdés...itt minden teljesen új volt, ez biztos, az MM-ben együtt bontottuk ki az eladóval megtekintés céljából és néztem a nikecell darabokat (azok nagyon árulkodóak, már kivételkor megtörött néhány apró sarok....) na ez olxan volt mit amit először bontanak ki...ha panelcserés volt (ezt nem vitatom, bár az eladó nekem is azt mondta, hogy aznap kapták az LG-től) akkor ott mindent kicseréltek a gyárban, biztosan nem a Video partos srácok csomagoltak így...
De szerintem ez a fólia ügy túl van ragozva rendesen...én azonnal leszedtem, mindek egy üveglapra fólia....nem fogom vidia lappal karcolgatni, szállításra pedig elraktam a takaró fóliáját...
Szerintem ez a fólia a legújabb gyártású modellek feature-re..
-
Zolom89
senior tag
Ha már fólia.. Decemberben jött meg a tv-m nekem se volt fólia rajta. Januárban gariztatni kellett, kijelzőt cseréltek és a szervizesek úgy hozták az új kijelzőt hogy dobozba, és azon rajta volt a fólai, kérdeztem is hogy milyen fólia, mire mondták hogy az azé van rajta, hogy ne hogy betörjön a kijelző és ha helyén lesz leveszik róla.
[ Szerkesztve ]
“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
Strezi
őstag
válasz chris0000 #10785 üzenetére
Igen, erre a fóliára hátul
UberMutant: Lehet hogy a képernyőn lévő fólia valami 2017-es(7-es sorozat) specifikus Nekem csak 2016-os (meg 2015) OLED-jeim vannak/voltak
Eddig egy valakinek volt csak ilyen fóliás az eleje? Lehet hogy valami év végi újság? Tudtok mellé gyártási hónapot tenni?
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
finu
tag
válasz chris0000 #10778 üzenetére
Nekem is csak az energiaosztály és a HDR matrica közvetlenül a kijelzőre ragasztva, az a piros matrica nekem se volt rajta! Szintén bontatlan doboz.
EricssonGH337,388,T10,T28,Nokia8110,8210,6210,5210,6510,6310,8310,6230,6310i,7250i,6230i,6280,6288,8850,6300,LG4XHD,Optimus G,G2,G3,G4.Mate9,Mate10 Pro,P20 Pro, Mate 20 Pro.P30 Pro.P40 Pro.P50 Pro.13 Pro Max.14 Pro Max.15 Pro Max. 15 Pro. 16 Pro.
-
-
gerii
addikt
-
Strezi
őstag
válasz UberMutant #10765 üzenetére
Nem az
Három új OLED-et bontottam eddig ki. Habszivacs fólia zsák van rajtuk körbe, illetve a hátsó lapon van egy átlátszó fólia, amit el kkel távolítani (mlegedés miatt).[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Dadan01
senior tag
válasz UberMutant #10765 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
T1OK3
kezdő
Itt egy 5000 órás teszt az oled-ről, igaz horvátul.
[link] -
Gtaati
őstag
Hello Sracok!
En is meglepodtem ezen a folias dolgon. En is vadonat ujonnan vettem bontatpan dobozbol, de nekem semmi nem volt kicsomagolas utan a tv kijelzojen. Csak a hatuljan van folia, de kijelzon en nem talaltam semmit..... Lehet idokozben valtoztattak a csomagolasi proceduran? Valaki akinek van-volt folia a kijelzon az csinalna kepet rola? Koszonom!
-
T1OK3
kezdő
Az első fóliát megpróbáltam leszedni, de most vagy nincs rajta, vagy annyira ragaszkodik a képernyőhöz, nem merem feszegetni. A sarkán kb. 2 mm-en megindult , tovább nem bántom, félek, hogy ez a panel része és nem is fólia.
-
Ren Hoek
veterán
Mert az égvilágon semmi értelme nincs. Nyomogatod, karcolgatod, tapicskolod?
Kis mértékben töri és szűri a fényt, mikrobuborékok stb. Illetve teljesen máshogy veri vissza a fényt, mint a panel antireflex rétege.
A telefonoknál is kis mértékben de rontja a képminőséget, élességet. Ezért jobbak az üveg alapú fóliák.
Ez egy sima műanyag fólia... semmi értelme rajta hagyni.Mod.: Egyébként én sem emlékszem első fóliára... vagy mégis?
[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
csináljatok már képet arról a fóliáról, mert sztem nincs rajta....
-
Ren Hoek
veterán
Ostoba promóterek. Ezek az anyjukat is eladnák a hazugságokkal...
Gondolom egy beégett Samsug AMOLED paneles telefont mutogatott, mivel WOLED nincs még mobilokban. Persze a Samsung nem tudta felskálázni TV-be a saját OLED technológiáját.
Durva öngól
PS.: Fóliát vedd le gyorsan, jobb esetben nem fogod karcolgatni.
[ Szerkesztve ]
-
T1OK3
kezdő
B7-ről még nem vettem le a kijelzővédő fóliát. Ti levettétek vagy maradt? Érdemes rajtahagyni? Hátulján is rajta van.
LCd tv vásárlással kapcsolatban voltam a MM.ben. Az eladónak említettem , hogy van otthon egy oled, erre rávágta, hogy nagyon hajlamos a beégésre, mutogatott is a telefonján beégett képeket. Persze samsung-os pólóban volta srác.
-
lzolka
csendes tag
A képbeállításokhoz lenne egy észrevételem, C7V-t használok.
Film lejátszásra a tv belső lejátszóját használom, NAS-okról, gigabites LAN-on.A HDR filmek lejátszásakor automatikusan HDR kép üzemmódba vált, ezt hagytam alapon, így is gyönyörű.
Első napokban a többi üzemmódhoz próbáltam a legjobb képet beállítani de nem találtam olyan beállítást ami minden üzemmódra egyaránt jó lett volna. Ami jó volt a HD filmekhez, az nem volt jó a HD tv-csatornákhoz, SD csatorna esetében nézhetetlen volt. Mindig váltogatni kellett a kép üzemmódot amikor HD ill. SD csatornát akartam nézni vagy éppen filmet lejátszani.
Bosszankodtam hogy az előző 50LA620S tv-nek jobb volt a tunere mint ennek, vagy mi a fenéért nem lehet egy beállítást használni minden forráshoz.
Próbáltam a korábban belinkelt kép beállítást is de nekem azzal túl gyenge volt a kép, élettelen, sötét.Aztán véletlenül kipróbáltam a HDR-hatás erős üzemmódot, és láss csodát.
A régi 720p filmek és sorozatok is megteltek élettel, csillogó, éles, fénylő lett a kép.
A HD csatornák is szépek, az SD is nézhető.A képbeállítás természetesen erősen szubjektív, ami az egyik embernek kevés, az a másiknak túl sok.
Nem mondom hogy ez biztosan mindenkinek jó de ha valaki nézegeti a beállításokat, egy próbát megér. -
-
krx21
nagyúr
válasz Lacielvtárs #10731 üzenetére
+1
-
Tarlóbetyár
tag
válasz Lacielvtárs #10731 üzenetére
Köszi! Nagyon nem érdekel, csak érdekelt hogy miért hogy! Korrekt rendszer van csak nem az atmosra vagyok kiéleződve, csak 5.1😜😉😁👍
-
válasz Tarlóbetyár #10730 üzenetére
Igaz nem engem kérdeztél, de addig amig nincs 'normális' atmosod, addig véleményem szerint, nincs értelme foglalkozni vele....
De amugy igazi atmoshoz, korrekt rendszer szuksegeltetik, és ez esetben a tv már csak megjelenitesre való[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz Tarlóbetyár #10728 üzenetére
Van mennyezeti hangszóród?
-
törölt tag
válasz Tarlóbetyár #10723 üzenetére
Én úgy tudom, hogy az Atmost átkódolja Dolby 5.1-be, és úgy küldi ki ARC-on a tévé.
-
Elvben nem. Itt mintha lett volna valaki akinek sikerült, bár én nem nagyon hiszek benne.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
[link]
Szerintem nem...[ Szerkesztve ]
-
Tarlóbetyár
tag
Üdv! B7v nél hdmi arc-n a dolby atmos nem kapcsolható?
-
-
so_ha
senior tag
LG 2017-es Oled TV-hez új firmware, "Bug Fixes" (később jön a 2016-os sorozathoz is).
-
-
csizo
aktív tag
Sziasztok!Felvilágosítást szeretnék kérni,hogy az LG B7 átengedi-e a HD hangokat /+Atmos,DTS-X/ hdmi-n a hm.erősítő felé.
-
finu
tag
válasz #54657280 #10711 üzenetére
Az Aqua nem gyári(LG) garanciával árulják az LG tv-ket, tapasztalat.Nincs kitöltött LG garanciajegy.
EricssonGH337,388,T10,T28,Nokia8110,8210,6210,5210,6510,6310,8310,6230,6310i,7250i,6230i,6280,6288,8850,6300,LG4XHD,Optimus G,G2,G3,G4.Mate9,Mate10 Pro,P20 Pro, Mate 20 Pro.P30 Pro.P40 Pro.P50 Pro.13 Pro Max.14 Pro Max.15 Pro Max. 15 Pro. 16 Pro.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz #54657280 #10711 üzenetére
Én úgy vettem, hogy 2 év gyári garis, de valójában nem teljesen az (Digitalko). Ha az LG-nél szerepel a bolt a hivatalos viszonteladói listában, akkor teljes értékű a garancia. Ha nem, akkor úgy van, hogy ingyen javítják 2 évig (akár panelcsere otthon), de ha cserélni kell a tévét (alkatrész hiány stb miatt), azt az eladó boltnál kell bonyolítanom.
"csak a zene van"
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #10681 üzenetére
Apropó gyári vs. bolti garancia:
Mi van abban az esetben, ha az Aqua-ban vásárolt tévét regeltem az LG honlapján és ott 2 év garit adtak?
De: az Aqua saját garanciás lapot is adott. Ez amúgy szabályos szerintetek? -
törölt tag
válasz dgyuri0123 #10669 üzenetére
Köszi a linkeket, lementettem őket, és okulok belőlük.
[ Szerkesztve ]
-
belan
addikt
válasz Zsmester89 #10708 üzenetére
Szerinted az jobb ?
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
belan
addikt
Most én is proval próbálom beállítani a lg b7 2160p YUv420 vagy 2160p rgb a jobb beállítás ?
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
spm
tag
válasz Zsmester89 #10704 üzenetére
Szia!
PS4 Pro-hoz milyen képbeállításokat használsz? Ez a kérdés persze él mindenkinek. -
Zsmester89
őstag
3 hónapja használom monitornak a b7-et, napi 12-15 órát megy átlagban a tv. Eddig le a kalappal, nem tapasztaltam vele semmi hibát, most pedig egy ps4 proval is zúzom nagyon adja!
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
chris0000
őstag
ki milyen HDMI kábelt használ a B7-hez,ez is fontos gondolom...
HDMI topicba most kérdeztem,de itt is jól jöhet az info...
nekem nincs erősítő,semmi házimozi.most csak PC-vel van összekötve a TV egy állítólag high speed 4K/60Hz-et tudo próba kábellel ami 2800Ft,de 1700-ért ide adták.persze vennék vmi jobbat.a v.kártyám HDMI 2.0,gondolom a TV is.thx.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest