- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- C# programozás
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Total Commander
- Programozás topic
- VMware
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
veterán
Sziasztok!
Lassan összegyűlik a pénz egy OLED-re. Eddig 65"-os 4k-t szerettem volna, de rájöttem, hogy a 65 túl nagy a képminőség meg túl gagyi, ráadásul rohadtul nincs 4k tartalom (ami engem érdekel).
Szóval így jött be a képbe az OLED.Három kiszemelt modell van.
G910V
EC930V
EG9109Igazából nagyon nem látom, hogy mi a különbség a készülékek között. Ha ugyanolyan árban vannak melyiket érdemes megvenni?
Az electrovision-től szabad vásárolni, vagy lehúzós gari nélküli eszközöket árulnak?
Az OLED "gyermekbetegségei" mint pl beégés, egyebek ezeknél a modelleknél mennyire jellemzőek? Akinek már van pár éve ilyen készüléke leírná a tapasztalatait.
5 évig nagyon nem szeretnék új TV-t venni, meg szervizbe sem rohangálni.Köszönöm
-
veterán
Sajnos jó 200-at kellene rádobnom. Egyrészt nincs annyim, másrészt nem érdekel a HDR.
Egyrészt még végleges szabvány sincs, másrészt nekem bőven elég amit ezek az OLED-ek tudnak. Most egy belépő Sony LCD-hez viszonyítok.
Majd 5 év múlva talán.Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
veterán
válasz Partizan182 #3328 üzenetére
Ezek nagyon hasznos tanácsok voltak köszönöm.
Akkor ha mondjuk megveszem az EG910-et, az egy LCD-hez képest gondolom még mindig sokkal jobb lesz a gyermekbetegségek ellenére is.
Ez a döglött pixel ennyire tuti? (ez számomra a legaggasztóbb)Neked EG910-ed van? Gondolom meg vagy vele elégedve, és a problémák amiket felsoroltál napi használat mellett nem nagyon zavaróak. (mondjuk egy film mellett)
Köszönöm
-
veterán
Ejha. Ezek elég meggyőző érvek az OLED mellett. Régebben pana plazmánk volt, csak aztán sajna jött a válás, és most egy belépő Sony LCD (KDL 470) van. Nekem az a viszonyítási alap, annál meg gondolom mindenben jobb az OLED.
Szerintem nem is nagyon keresgélek tovább a 910 meggyőzött. Pontosabban Ti győzetek meg
Köszönöm még egyszer.
Strezi: Sajnos igen. Pontosabban szervizbe mennek, és onnan vissza. De már csak mint házibuli hangfalnak tartom meg őket. A legutóbbi buliban taccsra ment pár tekercs azokat kell cserélnem. (Ilyen állapotban viszont nincs pofám eladni őket, meg nem is lenne a korrekt)
Az új lakásomba egy jóval "kisebb" teljesítményű, de precízebb hangfalpár fog érkezni, de hogy mi azt még nem tudom. Most a TV az első[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok!
Tudtok olyan boltot, ahol normális áron, kamatmentes részletre lehet venni készüléket?
Köszi
-
veterán
Nem tököltem tovább megrendeltem. Úgyhogy jövök a klubba. Atya ég mennyit vártam erre, hogy elérhető legyen az OLED, mert a plazma után elég nagy volt az űr ezidáig.
Nagyon várom és nagyon kíváncsi vagyok.Két kérdés: A garanciát lehet valahogy hosszabbítani az LG-nél (pl regisztráció stb.)
Üzembehelyezésnél kell valamire figyelni, van valami speckó módja? Beállításokból mit javasoltok?Köszönöm
-
veterán
Ma reggel meg is hozta a futár a készüléket. Már a doboza is nagyon pöpec.
Most még pár napig nem bontom ki mert nem itt lesz a helye, de már tűkön ülök, hogy megnézzem élőben is..Nagyon izgi....
-
veterán
A hét végén ki lesz bontva.
Addig gyönyörködöm a dobozában.Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
veterán
Tv kipróbálva, beüzemelve. Nagyon durván jó.
Egy kérdés:
Ha rákötöm a laptopot (E7440) akkor a kép mind a négy széle lelóg a tv-ről, valamint a laptop sem tudja normálisan detektálni a felbontást. Ez mitől lehet? Valami megoldás?Köszi
-
veterán
Koszonom a segitseget.
Delutan kiprobalom aztan irok h valami nem megy.Tegnap megneztem egy melytengeri dok filmet a digi nature-on es a kepminoseg allejtegetos volt. Es akkor meg hol van ez egy bd-tol...
-
veterán
Sikerült a képméretet beállítani csak annyit kellett csinálni, hogy a port-ot átraktam pc-re és rögtön minden a helyére került.
Viszont ami továbbra is zavar az az, hogy a PC-re kötve nem homogén a kép. A széleken bevilágítás jelentkezik, a fekete nem fekete hanem szürke és foltos, és a kép nem igazán áll össze.
Most pl a Digi Animal World-öt nézem HD-ban és kb nem hiszem el amit látok olyan szép. Na most PC-ről nézve ez nagyon nincs így. Esetleg van valami amit állítanom kellene?A másik a mozgás. PC-ről nézve kicsit darabos. Ezen lehet segíteni?
Köszönöm
-
veterán
Igen a laptopmról (E7440) nézek filmeket. Általában FHD-ben töltök le mindent a lehető legjobb minőségben. 60HZ-en megy, elvben azt kapja a TV is.
Ha jól tudom alapból 23.975 a lejátszás így sanszos, hogy azon megy csak eddig valahogy nem tűn föl.Kicsit tarottam attól, hogy ezt a TV-t nem lehet akármivel etetni, mert minden kis hiba meg fogja bosszulni magát. Sajnos ide már nem elég az 1000 Ft-os noname HDMI kábel, és valószínűleg a laptop sem. Tényleg lehet, hogy egy NAS lesz a vége. Mondjuk azért nem hiszem, hogy ilyen képi hibákat kellene produkálnia laptoppal szóval holnap még próbálkozom a beállításokkal.
-
veterán
Van egy usb 3.0-as wd 2tb-os vinyom. Akkor ezek szerint ha arra rarakom a filmeket akkor a tv le tudja jatszani? Milyen fajlformatumot eszik? Valamint milyen fajlrendszerre formazzam a vinyot? Most nfts-en van.
Koszi
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Koszonom mindenkinek.
Meg valami: most az a baj h mar tul "smooth" a lejatszas, olyan mintha egy szappanoperat neznek. Mi kellene allitani h olyan legyen a hatas mint pl a moziban?
-
veterán
válasz Partizan182 #3463 üzenetére
Én egyébként standard-en hagytam. Ha ráraktam az Expert 1/2-re akkor nagyon sárgás lett a kép. Nektek ez nem jelentkezett? Vagy az lenne a színhelyes?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Partizan182 #3467 üzenetére
Na este kiprobalom es megirom a tapasztalatokat.
KoszonomAddig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
veterán
válasz Mihail88 #3879 üzenetére
Vegyel 910-et ha kapsz meg valahol. Ugyan a menuje kicsit lassu, meg nincs hdr, es nem 4k de brutalis a kepminosege. En tovabbra sem tudok vele betelni.
(Foleg miota rajottem h az expert modban a feheregyensulynal a szinmelegseget mediumra allitva tokeletes a a kepe)
-
veterán
válasz Nemir Ombe #3890 üzenetére
En hiszek neked de a szememnek meg jobban. A fehernel latszik a legjobban. Egyszeruen warm-nal sargas a kep. Odaraktam a kaibralt monitoromat amit referenciakent hasznalok a feher beallitasahoz es nagyon messze volt a tokeletestol.
-
veterán
Az LG-nek van olyan "filmtára" ahonnan a tv-ről le tudok játszani jó minőségű OLED-re szánt demo anyagokat? (csak sima FHD kell a 910v-re)
Ha nincs akkor valaki tud küldeni linket ahonnan le tudok szedni. (annyian akarják megnézni h mit tud a tv-m, aztán mindig szégyenkezem az SD tv adással)
Köszi
-
veterán
Csak egy kérdés azokhoz akiknek 4k HDR tv-jük van:
Demo-kon kívül ti mit néztek rajta? Lehet értelmes áron hozzájutni ilyen filmekhez?
(nem egyelőre még nem fogok váltani)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Mert neki az tetszik, és az a megfelelő méret a számára, vagy mert az fér bele a keretbe. Neked nem mindegy?
Tényleg hagyd már abba, hogy minden létező kijelzőkkel foglalkozó topikba szajkózod a eszméidet amit már az egész Ph ismer.
Már épp eleget offoltál ide is. Nem lehet, hogy megtartod magadnak azt a sok okosságot,? Nyiss egy topikot reggelj be egy másik ip-ról egy másik fiókot, és vitatkozz magaddal. Mindenki jól fog járni.Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
-
veterán
válasz Batyops #4188 üzenetére
Én tegnap néztem meg az Ének az esőbent ami egy nagyon régi film, de még így is hihetetlen volt, hogy mennyivel jobbnak hatott mint régebben az LCD-n. Klasszisokkal jobb volt a minőség. Szerintem ez a tv tényleg addig marad amíg ki nem rohad. Egyszerűen nem tudok belekötni. Ezzel nem azt mondom, hogy nincs jobb de nekem ez is untig elég főleg azt figyelembe véve, hogy mit néztem eddig.
-
veterán
Nem tudom, hogy tényleg lehet-e tovább javulni már ami a felhasználói élményt jelenit.
Mint írtam az MM-ben ki volt rakva egy 910 és egy c6 ha jól emlékszem. Felbontáson kívül más különbséget nem nagyon láttam. És ezt nem azért írom mert nekem 910-em van. Egyszerűen nem volt akkora a különbség, hogy az egy éles helyzetben amikor egy filmet nézek és nem demo anyagot kijönne és megérne plusz 200e-t. Márpedig leszámítva azokat a fetisisztákat akik hisznek abban, hogy az 1 millió HDMI kábel megváltja a világot tényleg nincs hova fejleszteni (ami a képminőséget illeti)Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
-
veterán
válasz Samanbacsii #4594 üzenetére
A 910 HDR-t nem tud, meg 4k, valamint kicsit döcögős a menüje, de egyébként abban az árkategóriában best-buy. Sajnos nagyon nagy az űr a b7 és a 910 között.
Én 910-et használok, minden igényemet kielégíti.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok!
Megnéztem a Logan-t igen jó minőségben (46gb volt a forrás), és valami eszméletlen volt a képi világ. Ledöbbentem. Tényleg más szint lett a mozizás ezzel a TV-vel.
Más: ISO formátumban szereztem be egy filmet. A kérdésem az, hogy ezt milyen formátumba kellene átkonvertálni, hogy vigye a tv beépített media play-ere?
Köszi
-
veterán
Az nem jó, mert nem tudom állítani a hangot meg a feliratot.
Madwe: Köszi, valószínűleg ez lesz a befutó. (amúgy tényleg mentem át a BD-eket vinyóra, azt a párat ami van)
Amúgy a filmletöltés az legális nem? Elvben ezért fizetjük annak a gittegyletnek az adót...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Tegnap levettel az oled light-ot 60-rol 40-re. Feludules volt a film. Nem egette ki a szememet. (korom sotet szoba)
Ti be szoktatok kapcsolni barmilyen mozgasjavito hatast filmeknel? Nekem ugy hogy semmi sincs bakpcsolva kicsit akadozonak tunik pl amikor forog a kamera. Nem siklik a kep hanem ugy doccenget. Persze csak minimalisan, de erezheto.
-
veterán
válasz mayday00 #7130 üzenetére
Én is a Dunkirk-et láttam ráadásul a CP-ben 4k-ban. És igen ott is "akadozott". Tudom, hogy ilyen a film, de ha lehet rajta javítani akkor kipróbálom, max ha nem jön be kikapcsolom a truemotion-t.
A többieknek is köszönöm. (egyébként a Silence szerintem szenzáció lett, függetlenül attól, hogy valaki vallásos -e vagy sem. Sőt talán még egy ateistának nagyobb élmény. A képi világa is pazar.)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Logitech Astro A50X White
- Eladó JBL TUNE 130NC/TUNE 230NC/ TUNE BEAM BONTATLAN/EREDETI Bluetooth fülhallgatók
- Eladó JBL Flip 5 BONTATLAN/EREDETI Bluetooth hangszóró
- JBL T750BT EREDETI/BONTATLAN Bluetooth fejhallgatók
- Eladó EREDETI/BONTATLAN JBL Partybox Encore bluetooth hangszóró (Karaoke funkcióval, mikrofonnal)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest