- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsef11
tag
Srácok valami info a GTX 475-ről? Én már nagyon kíváncsi vagyok rá!
-
Bj Brooklyn
aktív tag
Egy kis infó a GTS450-ről!
Ha a Google a barátod, akkor a Wiki a barátnőd :)
-
h.adam.92
őstag
válasz Bj Brooklyn #7502 üzenetére
fu, hát nem túloztál a hír méretével kapcsolódóan
-
mad1
veterán
Melyik lesz az a geforce ami megszorongatja a gtx480at?Gondolok itt pl 8800gtx(g80) vs 8800gts(g92) re.
Ne szemetelj ! = Steam
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Kiszivárgott Asus teszt. Valszeg az Asus nem is csinál referencia-órajelekre épülő modellt.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Bj Brooklyn
aktív tag
Elég komoly lett. Látszik, hogy mennyi tartalék lehet bele, ha az ASUS 925/1850/4000-re pörgette fel! Bár ennek is megfekszi a hasát a Crysis . Jó alternatíva a HD 5770 ellen.
A GTX485-ről nincs infód, hogy mi van vele? Lesz, nem lesz?
[ Szerkesztve ]
-
TomiLi
addikt
A gtx 475-ről (GF104) lehet tudni valamit? Egyáltalán mennyi az esélye szerintetek, hogy lesz ilyen vga? Ha lesz szerintetek mikor?
Bogyorisz
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ki lehet hozni többet, de nem tudják megverni a HD 5870-et. A HD 6000 ellen úgy sincs esély, így egyelőre a Fermiről alkotott jó architektúra presztízsértéke többet ér, mint a csata. Ugye folyamatosan a DX11 Done Right szöveggel mossák az agyunk.
Persze ha a HD 6000 ár/érték aránya erős lesz, akkor kell egy frissítés, mert a GTX 460-at nem érdemes árban 150 dollár alá vinni.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
-
TomiLi
addikt
Akkor ennek fényében csak egy ráncfelvarrott GTX480-ra van kilátás? (gtx 485-ként emlegették...) De akkor ez sem lesz elég ütőképes az amd 6xxx ellen (ha a gtx 280--->285-ből indulok ki...)....
Na kíváncsi leszek, hogy alakul az nv termékpalettája a közel jövőben....
DX11: nekem úgy tűnik, hogy ez nagyon gyerekcipőben jár még...egyenlőre csak reklámnak jó....Bogyorisz
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A GTX 485 esetében a lapka fogyasztása kilövi a lehetőséget. Vannak minták, de +100-200 W-ot követel az 512 cc 6-7 %-os teljesítménytöbblete, ami nem éri meg. 300 watton belül nem tudnak úgy gyorsabbat alkotni, hogy az tömeges szinten gyártható legyen. Esetleg a dupla GF104, ezzel viszont mindenképp megvárják a HD 6000-et. A megjelenés attól függ, hogy a GTX 480 elveszti-e a leggyorsabb egy GPU-s kártya címét. Nyilván ha elveszti, akkor le is áll a gyártása, és jön helyette a dual GF104, mert olcsóbban gyártható és gyorsabb.
Reklámnak nagyon jó. Döntő tényező lehet a termékek eladásánál a DX11 támogatás. Ezért hangsúlyozzák, mert az emberek ez után mennek.
(#7513) schwartz: Az NV-nek olyan megoldás kell, aminek a gyártása felvállalható, és nem taszítja a negyedéveket veszteségbe, mint ahogy a GF100 a mostanit.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
durván 900/1050-es órajel kellene az 5870 eléréséhez a teljes értékű chippel, az azért nem feltétlen sétagalopp.
amúgy honnan jön ez a szöveg a teljes értékű GF100 extra x00W-os fogyasztásáról? 2V feszültséget kell neki adni, vagy micsoda?
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ezért kellene a memóriavezérlőt kijavítani, mert a belső teszteken 3600 a max, amint kihúznak belőle hiba nélkül. A menekülőutat a gyári tuning jelenti, mert a dobozos verziót kiadhatják a partnerek 4 GHz-es memória felett is.
Vannak ilyen termékminták a partnereknél. Egyet szerzett az EXPreview. [link] Gyakorlatilag kimondható, hogy a kártya 300 watton belül nagyon nem tömeggyártható. A legjobb chipeket meg kell hagyni a Quadro és a Tesla vonalra, mert ott 225 watton belül kell lenni.
-
TomiLi
addikt
Ezek szerint a gtx 485, csak egy tuningolt gtx 480-anként jelnehet meg, ami nem valószínű, mert egyszerűen nem éri meg a kis teljesítményért cserébe.
Az kár lenne, ha az nv dupla magos megoldással válaszolna az amd 6xxx szériára, főleg úgy, hogy leáll a gtx 480 gyártásával (persze ha nem éri meg nekik, akkor az nv már alig várja, hogy ezt megtehesse, de felhasználói szemmel csak nem jó!)
Szerintem rajtam kívűl, sokan nem szeretik a dupla gpu-s vga-kat. Aki pedig nv.-t akar, és egy gpu-s vga-t, annak marad a GTX 460... Azt lehet szénné tuningolni, de a specifikációiból adódóan soha nem éri el egy gtx 480 szintjét (természetesen árban sem).
Gondolok itt a memória sávszélességre....
(van egy nagyon optimalizálatlan, de kedvenc játékom: armed assault, ahol mintha úgy vettem volna észre, hogy ez számítana.... hiába GDDR5..)Van egy olyan érzésem, hogy igazi előre lépés nem lesz a vga-kat illetően mostanában. Talán 28nm-en, de annak is ki kell forrnia, mert az megint egy új terület. (ez szerintem azt jelenti, hogy a második generációs vga-k lesznek igazán ütőképesek....
DX11 téren nem az a hátráltató tényező, hogy muszály még egy jó darabig dx9, dx10-en is futnia a játékoknak?
Bogyorisz
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem biztos, hogy válaszolni akar az NV a HD 6000-re. Egyelőre nincs értelme árversenyt generálni. A GTX 480 gyártásban van még, a GTX 465 és 470-nek lett vége. Igazából a GTX 480-at azt lehet olyan áron adni, hogy nincs rajta veszteség, így nem gond, ha megmarad a termékskálán. A funkcionálisan hibás lapkákból meg már nincs sok, mert a TSMC ebből a szempontból jól működik, csak a termikus variancia a durva, de a noti vonalon is van GF100, ami egy nagyon lecsupaszított verzió, és 300 dollár egy ilyen MXM modul. A GTX 465 és 470 nélkül is eladható a legyártott mennyiség, főleg úgy, hogy a Quadro és a Tesla generáció is a GF100-ra épül. Lényegében az a balansz, ami lehúzta az aktuális negyedévet már nem nincs meg.
Nagy mennyiségben nyilván a GTX 460 lesz gyártásban. A GTX 480 is egy szerencsétlen modell az OEM szempontok alapján. 300 wattos a fogyasztás és nem a leggyorsabb termék. Nagyon kevés OEM partner veszi figyelembe azt, hogy sokan csak az NV-t szeretik. A racionálisan döntő felhasználókból több van, így az ő igényeik érvényesülnek, márpedig 300 wattos határban a HD 5970 bevehetetlen, és akkor nem beszéltünk a HD 6000-ről.Nem muszáj a DX9. A Steam statisztikái szerint drámai mértékben csökken a Windows XP tulajok száma. Idén nem egy játék lesz, ami követeli a Windows 7/Vista rendszert. A DX11 meg könnyű, megírod az API-ra a játékot és a rendszer visszaskáláz. Ebbe csak az XP kavarhatott be, mert az nem támogatja a skálázást, de ezt az oprendszert egyre inkább elfelejtik a fejlesztők. Az, hogy konkrétan hány DX11-es játék jön még idén nem tudni pontosan. A Lotr Online-hoz jön a patch. Aztán DX11 lesz a Civilization 5 és a HAWX2 is, na meg a Lost Planet 2, ami jó eséllyel pályázik a legrosszabb folytatás címre, szóval inkább törődtek volna a játékmenettel, mint a grafikával.
-
nagyúr
persze, memóriavezérlő egy must fix - nem is értem amúgy, hogy a GF104-ben miért nincs fixálva.
azért az egy eng sample fogyasztásból iszonyú nagy következtetéseket nem vonnék le...
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
TomiLi
addikt
Hát valószínű, hogy nem fog akkor semmivel válaszolni az nv, mivel nem lesz nekik semmilyen válaszcsapásra méltó megoldásuk... kár!
Az nv-nek még mindig van egy előnye, hogy megbízhatóbb driverek terén. (Bár most felütötte a fejét a kompatibilitási probléma, ami valószínű nem az ő hibájuk) Ez egy nagy ütőkártya szerintem még mingig az amd-vel szemben. Nem is értem, hogy az amd erre miért nem fekszik rá jobban, vagy mi a célja ezzel a hónapról hónapra foltozgatott catalyst-tal, aminél mindig hibázik valami. Az is lehet, hogy rosszul vontam le a következtetést, és sokszor az amd-nél is hasonló problémák kavarnak be, mint most az nv.-nél... (Eggyel én is találkoztam: micro laggolás)Mindenesetre várni kell valami nagyobb durranásra... és az már egy fikció marad, hogy valaha olyan vga, ami visz mindent maxon hibátlanul. (most nem a játékban beállított értékekre gondolok - mert az néha kevés - , hanem a driverekben adott lehetőségekről)
GTX 465, 470: hát ez elég rövid életű volt, de így már értem jobban értem, hogy miért is nem gyártják már. Ezek szerint a silányabb GF100-aknak van jobb helyük is.
Én azt hittem, hogy simán csak a GTX 460 miatt szűntek meg a fent említett vga-k.GTX 480: Jelenleg egy gpu-s vonalon ez a legerősebb megoldás, bár a fogyasztás, és memória vezérlés terén vannak gyengeségei..
Ahogy láttam előzetes híreket, ezt a vga-t le fogja verni az új radeon..
Jó lenne, ha nem kellene várni fél évet, mire aránylag hibátlan driver is lenne majd hozzá...DX11: csak a op rendszer (XP) lehet hátráltató tényező? Én arra gondoltam, hogy még elég sok DX10-es, 10.1-es vga van forgalomban, ami miatt egy új játéknak tudnia kell ezeket a DX11 mellett. Ráadásul még szép számban vannak azok a játékok, amik DX9-cel jelennek meg, nem?
Bogyorisz
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Kb. ugyanaz a driverek minősége. A tesztekben egyikkel sincs sose problémánk.
A hónapos frissítés a gyors reakciót szolgálja az egyes hibákra. Általában egy probléma, ami könnyen reprodukálható, egy-két hónapon belül javítva van. Például a 10.8-ban van egy olyan hiba, ami az overscan pozícióját nem menti el az újraindítás után. Mivel a 10.9 már WHQL-en van, így a 10.10-re lesz javítva. Nyilván ez könnyen reprodukálható probléma, mert minden konfigot érint. Hasonló hiba az NV-nél a DX8 alatti játékok futtatási problémája, ami a márciusi fermis driver óta gond. Elvileg most lesz javítva Hétfőn a 260-as driverben. Nyilvánvaló, hogy a hónapos struktúra gyorsabb reagálásra ad lehetőséget. A 260-as driver esetében ezért lesz egy nagy változás. A rendszer modulárissá válik, amilyen a Catalyst, így könnyebb a fejlesztés, és gyorsabban jöhetnek a frissítések.Ha megírod a kódot DX11-ben, akkor az a kód változtatás nélkül fut DX9-ig visszamenőleg, Win 7 és Vista SP2 mellett. Egyedül az XP-hez kell natív DX9, így ez az egyetlen tényező, ami probléma. De már ez sem akkora gond, mert az új Windows-ok gyorsan terjednek.
-
TomiLi
addikt
Lehet, ebben csak a saját tapasztalataimra tudok támaszkodni, ami nem lehet kiindulópont.
Amit említettél hibát a 10.8-ban, azt tényleg "egyszerűbb" orvosolni, akkor van gond, ha valakinél jelentkezik egy adott hiba, valakinél meg minden tökéletes és szép. A szürkehalál is ilyen probléma volt. (mondjuk nekem egy kis fesz. emelés meg is oldotta bármelyik konfigban), meg a micro laggolás is...Szerencsére én ilyen dx8-as problémával nem találkoztam
Az nv driverről jut eszembe - és most már nagyon elkanyarodtam, elnézést - hogy a catalyst-ben nem lesz valamikor olyan funkció, mint az nv driverekben, hogy külön programonként lehet grafikai beállításokat elmenteni?
DX11: na ezt nem is tudtam, hogy DX9-ig visszafelé nincs gáz vele, és nem is kell külön ezzel a résszel foglalkozni. Akkor meg szimplán azért lassú a terjedése a DX11-nek, mert nem megy pikk-pakk egy játék létre hozása? Pontosabban ezért nincsenek kihasználva a DX11 adta lehetőségek, vagy pusztán csak a mostani hardverek gyengék lennének hozzá?
Bogyorisz
-
Mackósajt
senior tag
Az nv driverről jut eszembe - és most már nagyon elkanyarodtam, elnézést - hogy a catalyst-ben nem lesz valamikor olyan funkció, mint az nv driverekben, hogy külön programonként lehet grafikai beállításokat elmenteni?
Van ilyen, mivel lehet profilokat beállítani. A profilhoz megadhatsz programot, és akkor elindítja az illető játékot, amikor arra a profilra váltasz. Kétségkívül jobb lenne persze, ha inkább érzékelné, hogy mit indítottál, és a profilt hozzá igazítaná, mert elég fura a Catalystből indítani egy játékot.
Az már más kérdés, hogy az egész profilmegadás valami iszonyúan nem felhasználóbarát.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A szürkehalált lényegében az alaplapok okozzák. Ugyanezzel a problémával küzdhet most az NV, csak nem szürkehalálként jelenik meg, hanem a GTX 400-as kártya lefagy a bejelentkező képernyőn. A GTX 465 / 470 / 480 topikban egy ideje csak erről van szó.
A mikroakadás az konfigurációfüggő lehet. Láthatod, hogy a GTX 460 topikban is megy erről a beszélgetés, de a tesztekben sosem merül fel. Mi sem vettünk még észre ilyesmit a tesztekben. Az akadást nagyrészt egy háttérben futó szoftver okozza, lehet mondjuk a vírusirtó, amikor elkezd ellenőrizni. Valszeg mi azért mentesülünk ezektől a problémáktól, mert csupasz rendszeren tesztelünk.Csak azok találkoznak vele, akik a régi játékokkal szeretnének játszani. Nyilván egyelőre kevés sikerrel. De a lényeg, hogy az NV már írta áprilisban, hogy tudnak a hibáról és javítani fogják.
Van ilyen. De az AMD amúgy sem szereit a driveres kényszerítéseket, mert ilyenkor lassú lesz az AA és az AF. Ha a játékba építed az algoritmust, akkor lesz a leggyorsabb. Például az SSAA-t azért nem engedik DX10 fölött futni, mert nem akarják, hogy a 2x-es beállítás negyedelje az FPS-t, így a fejlesztőre hárítják az AA lehetőségét. Választhatnak a Multisample Access és egy DX11-es AA mód között, mindkettőre van dokumentáció az AMD-nél, és működik a GeForce kártyákon is.
Nem lassú a DX11 terjedése. Az év végére háromszor annyi DX11 játék lesz, mint amennyi DX10-es volt az API megjelenésétől számított idő alatt.
[ Szerkesztve ]
-
TomiLi
addikt
Értem.
Szerencsére, ahogy a szürkehalálos rész is kimaradt, így eddig az nv-s lefagyás is (kopp-kopp...) Sajnálattal olvastam ezekről a problémákról.A mikroakadás az konfigurációfüggő lehet Ezt én is meg tudom erősíteni, mivel 4 konfigom közül egynél nem jelentkezett, ahol a vga végig egy asus 5870 volt. Érdekes, hogy egy inkább nv párti X58-as evga lappal volt tökéletes, és az asus, biostar alaplapokkal a grid játszhatatlan volt.
De most jó ötleteket adtál! Ezentúl csak úgy fogom próbálgatni a vga-kat, hogy új op. rendszert rakok fel a gépre, és nem rakok fel semmilyen felesleges programot...az AMD amúgy sem szereit a driveres kényszerítéseket, mert ilyenkor lassú lesz az AA és az AF Ez nagy kár, mert cserébe viszont sokkal szebb lesz egy-két játék!
Ez érvényes az nv-re is!
Pl: Armed Assault. Ha a játékban állítom be az élsimítást, akkor az szinte zéró. Recés minden. Viszont, ha driverből, akkor iszonyat szép lesz a kép... (cserébe ahogy mondtad elég szépen vissza is fogja a rendszert - ezek szerint négyzet arányosan - sajnos)DX10, az nem is tudom mire volt jó... alig volt játék.... De hajrá DX11! Ha már a csapból is ez folyik a hardver eladásoknál....
(#7523) Mackósajt
Hát ez nekem kimaradt! Akkor jó nagy láma voltam, hogy ez a lehetőség elkerülte a figyelmem.... állandóan állítgattam a catalyst beállításait játéktól függően, ahelyett, hogy egy kicsit körül tekintőbb lettem volna![ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
toldy
őstag
Arra lennék kíváncsi hogy van-e esély 2gpu-s NV kártyára a közeljövőben pl gtx460-ra építkezve?
Az élet nem habostorta.
-
Crytek
nagyúr
Next PC Upgrade: 2022
-
nagyúr
és most már van GT430 is - nekem Anandék tesztje tetszett a legjobban.
azért elég vicces egy line-up ez a 400-as széria - van benne 5 GTX, 1 GTS és 1 GT
-
ADAM1337
nagyúr
-
toldy
őstag
Most hogy majd jönnek a radeonok, számíthatunk egy gts 455-re, 192bittel? Ha kimaxolják a gf104et akkor annak mennyi lehet a fogyasztása, olyan 120w körüli tdp és 5770 teljesítmény?
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A teljes GF104 opció lehet. A fogyasztás függ az órajeltől, de 200 watt alatt maradna minden bizonnyal.
A GTS 455-tel a 192 bites busz a probléma. 130 dollárért ez túlzott költség egy 240 mm^2-es GPU-val. Ki lehet hozni, de többet érnek el a gyártók a GTS 450 tuningolásával.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
toldy
őstag
Pedig lehet 192bites 455, nem bánnám. Tudom én tuningolni magamnak itthon.
Bocsi kevertem a dolgokat, a gf106 a 450en most teljes aktív vagy abból is van tiltva? H most tiltva van akkor abból egy teljes mekkora tdpjű lenne? 120-125?
Tudom-tudom, mindjárt nekiugrom a 450 cikknek, valahogy kimaradt az életemből.
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A HD 5770 teljesítménye a GTS 450 órajelein még 192 bites busszal sem hozható. Ezért nem 192 bites a GTS 450. Valószínűleg az NVIDIA kivár, hogy az AMD most átnevezi-e a HD 6700-ra a HD 5700-at, vagy nem. Nyilván ha átnevezik, akkor egy kis korrekciót is lehet ejteni az órajelekben. Kérdés, hogy ez felfelé, vagy lefelé megy. Ha felfelé megy, akkor semmi értelme egy lassabb kártyát drágábba előállítási költséggel indítani. Nyilván ha most elindítják a GTS 455-öt, és nem fogja meg a top Junipert, akkor azonnal ki lehet adni az EOL-t rá, mert a terméknek semmi értéke nincs, és még a partnerek is szopnak vele. Azért jönnek a gyárituningos GTS 450-ek, mert ezek anyagilag nem kerülnek többe, mint az alapverzió, de többet lehet értük kérni.
-
toldy
őstag
Értem, Akkor nem várható kimaxolt gf106, 192 bittel. Na majd meglátjuk mi lesz.
Nem tudom miért de teljesítményben és fogyasztásban az amd jobb, de valahogy a nvida felé húz a szívem ( mondom úgy hogy most 5770 tulja vagyok/voltam).
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Meg az is kérdés, hogy hova pozicionálják. A GTS 450 és a GTX 460 768 MB között alig van árkülönbség, azt meg a tuningos GTS 450-ek átszelik.
(#7540) smkb: félrekattintott szvsz, előfordul.
[ Szerkesztve ]
-
toldy
őstag
Hát igen, a 450 erős árban a 460 meg igen csak alulvan árazva.
Ha 450 kicsit olcsóbb ( kb 26) lenne a 460 meg kicsikét drágább ( kb 48) akkor már talán lenne értelme.A gondom onan indult hogy a 450 kicsit gyengének érzem, a 460 768mb meg nem szeretnék tápot venni ( és sfx méretben meg 22k a 450w táp) jelenlegi 300w ugyan elmenne, de tuningnak lőttek. Aztán most így változásoklesznek rákérdeztem, hátha.
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
danati
senior tag
-
Bj Brooklyn
aktív tag
A GF110 mag mellé miért akarnak még kihozni egy GF100b? Ebben a felállásban ez így nem életképes! Vagy én gondolom rosszul?
[ Szerkesztve ]
-
danati
senior tag
válasz Bj Brooklyn #7544 üzenetére
GF110-nek 512-bites a memóriavezérlője és 128 textúrázója van. A GF100-nak csak 384-bites a memvezérlője és 64 textúrázója van.
-
törölt tag
Jelenleg 5870 toxic karit használok de lehet hogy váltani fogok. Kemény verseny várható hamarosan
-
Bj Brooklyn
aktív tag
Láttam én is olvastam!!! DE még a PH! is megemlítettet, hogy a teljes értékű GF100 alig hoz pár %-ot viszont cserébe iszonyatos a fogyasztása (amire a cikk is hivatkozik! ). Az GF110 órajeleket nem ismerve ( és gondolom javítottak a RAM vezérlésén is és lehet pörgetni normálisan nem ilyen 4k környékén vagy alatta ), akkor a GTX480-hoz képest lesz egy jó 15-20% vagy egy picit felette! A teljes értékű GF100 hasonló előállítási költségben lesz mint a GF110 ( itt most nem chipként említem ezeket, hanem VGA-ként ) és csak alig pár százalék említhető a javára a GTX480-hoz képest jóval magasabb fogyasztás és hőtermelés mellett! Akkor hol van itt a reláció szerinted? A GF100-al is az volt a baj, hogy alig tudták haszonnal eladni! Ha az AMD tartja magát a kiszivárgott infókhoz akkor van esélye a GF110-nek, hogy eladható legyen jó árban! A GF100b itt megint értelmetlen lenne szerintem mert, egy teljes értékű GF104-el hozható a GTX470 és egy teljes-, vagy vágott dupla GF104-el meg meg is léphető a GTX480 kevesebből és szolidabb fogyasztással. Tehát ezek után még mindig nem látom sok értelmét a GF100b-nek!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Bj Brooklyn #7549 üzenetére
Igen. Először is azt kellene átelemezni, hogy a pletykált GF110 milyen alapokra épül. A GF104-re nem épülhet, mert 512 SP-t mondanak. Számoljunk a GF100-ból. Azt ki kell egészíteni SM-enként egy plusz textúrázóblokkal. Ez tranzisztorok szintjén költségesnek mondható. Az 612 bites memóriavezérlő nem nagy kunszt a GF100-hoz képes +100 milla tranyó maximum. Ami gáz az az extra ROP blokkok, mert azokat is növelni kell. Egészen pontosan 64 blending-re. Ez is komoly tranyóköltség (hozzászámolva az L2 tár növelését). 40 nm-en egy gyengus 700 mm^2-t lehet számolni lapkaméretre, ami gyakorlatilag lehetetlenné teszi a gyártást. Egyszerűen a TSMC gyártósorait nem ilyen méretű lapkákra készítették fel. Ekkora kiterjedést maximum az Intel vagy az IBM tudna megoldani, bár az Intelnek ebbe a Larrabee kapcsán beletört a foga, pedig technológiailag nem gyengék.
Ha számolunk teljesítményt, akkor maximum 25-30%-os előny lehet azonos órajelen a GF100-hoz képest. Tekintve, hogy a 300 watt egy szívós határ, így az órajeleket csökkenteni kell, tehát reálisan tudna a pletykált GF110 +15-20%-ot felmutatni. Na most ezt két GF104 is hozza, és még a gyártás is olcsóbb, sőt mondjuk úgy, hogy lehetséges.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest