Új hozzászólás Aktív témák

• Cifu

félisten

LOGOUT blog

@ b. :Tényleg érdekelne, tőled , mert tudom hogy te is és gbors is reálisan szoktatok gondolkodni: hogy szerinted Nvidia azt az átlagban 150,000 Ampere kártyát( ami akár 200.000 is lehet) miért nem a gamer piacra zúdította.

Röviden: feltehetően magasabb áron adott túl rajtuk, mintha a nagykereknek / kiskereknek adták volna el. Mint említettem, üzleti döntések terén általában jó az nVidia... (ami nekünk kevésbé jó...).

175 millió dollár nélkül is amúgy rekord negyedévet zártak volna, ha láttad a most kiadott negyedéves jelentésüket. Totál ellentétes minden logikával ez a lépésük, ha csak nincs a háttérben megegyezés...

Sajnos nem volt részletezve a pénzügyi jelentésükben, hogy a Gaming szekció pontosan hogyan is áll bevételek eloszlása terén. Én élek a gyanúval, hogy nem a DIY (miner) piac határozta meg, hanem inkább a cloud gaming cégeknek (a Stadia-t is futtatja fel a Google, a GeForce Now is kezd egyre inkább magához térni) illetve a laptopok rekordszintű eladása (amelyek elsöprő többségében még mindig MX vagy GTX/RTX szériás dVGA kerül).

Innen nézve pedig azt feltételezem, hogy az Ampere eladásoknál igenis méretes szelet volt az a 175 millió dolláros ügylet.

Ehhez pedig az, hogy az AMD mit csinál, pont nem érdekli őket.
    Ha az AMD tud elegendő versenyképes kártyát eladni, akkor majd reagálnak rá (itt ismét arra mutatnék rá, mennyi pletyka volt az RTX 3080-as kapcsán, 20GB-os változatok terén) vagy megvárják a jövő év elejét.

Mivel anyagilag igen jól állnak, megtehetik ezt, mert legfeljebb a döcögös indulás után majd idejekorán hoznak egy Ampere refresh megoldás-családot (16GB-os RTX 3070, 20GB-os RTX 3080 és társai).

Új hozzászólás Aktív témák