Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViSAS
senior tag
válasz synthattik #14498 üzenetére
Poontosan, ezért ragaszkodom a teljes értékű 4GB-os verzióhoz, mert az a pici fél GB is számít 4K esetén. A GPU teljesítményével meg majd megtalálom a kompromisszumokat, vegyes high / mediumig én boldog vagyok, meg amúgy is többnyire 1080p-t kell számolgatnia, csak alkalomadtán 4K-t. Magasabb árkategóriába már nem tudom adni, AMD vonal meg nem játszik, tehát megvárom a következő szériát. Eleinte biztos drága/drágább lesz, de a megjelenése majd lejjebb nyomja a mostani széria árait és lehet egy használt GTX 980 lesz belőle...de ezt majd még meglátjuk, nagyon a jövő zenéje, csak legalább már be tudom ütemezni a vásárlás becsült időpontját és úgy bánok a pénzzel.
(#14497) NetTom: Köszi a választ.
szerk.: elég volt megemlíteni a témát
[ Szerkesztve ]
-
synthattik
aktív tag
-
nagyúr
Leghamarabb tavasszal... 960Ti meg nem lesz, nincs miből csinálni.
Akkor vegyél 980-at...
Amugy semmi jelentősége ennek, ahol kevés lesz a 970 ott a 980 is az lesz memória "teljesség" ide vagy oda.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
ViSAS
senior tag
Nem adtam alkalmat arra, hogy bárki véleményt mondjon róla, mert nem kérdeztem, csak azt, hogy mikor jön/jöhet a következő széria és for your info módon közöltem, hogy miért kérdezem ezt. Az már más kérdés ha valaki kiszolgálja magát és kérdés megléte nélkül is véleményt mond...csak pont nem érdekel, mert nem az volt a kérdés.
-
Locutus
veterán
Te akartál véleményt kérni itt úgy, hogy megalapozatlan tévhitekre építetted a kiindulási alapodat, és még az elvárások/keretek sincsenek tisztázva.
Mit vártál, hogy mindenki tapsolni fog hozzá?Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
ViSAS
senior tag
válasz Locutus #14489 üzenetére
Low grafikán? Ennél szerintem mindent maxra pakoltak. Pár beállítást nem ultrára teszel, hanem high, esetleg mediumra, és ott a 40-45 FPS, a látvány pedig még mindig gyönyörű.
...de tudod mit, kidobom a pénzt egy valójában nem elegendő VGA-ra, sz@r játékélményem lesz és te meg röhöghetsz a markodban, megegyeztünk? Csak mert már kezd egy picit unalmas lenni. Teszteltem, és elég lesz az amit kigondoltam...nem mindenkinek ugyanazok az elvárásai. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Gainka #14488 üzenetére
Ízlés dolga, de szerintem többet nyersz magasabb graf. beállításokkal, mint a 4K-val.
A texturák szerintem messze nem olyan nagy felbontásúak még a mai játékokban sem, hogy érdemes legyen 4K-val szivatni a gépet.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Locutus
veterán
-
Locutus
veterán
-
-
Locutus
veterán
Bármilyen döntést el tudok fogadni, ami megalapozott. Csak ez ugye nem az. A 970 pont annyit teljesít, és pont oda van árazva is, ahova való. Ezen semmit sem változtatott ennek a paraméternek a "kiderülése".
[ Szerkesztve ]
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
ViSAS
senior tag
válasz Locutus #14479 üzenetére
Reméltem, hogy kivételesen senki nem fog lehúzni a döntésem miatt - mint sokan másokat is a 970 topikjában, akik szintén elvetik a vásárlását az utolsó fél GB lassú elérése miatt - de ez van...miért nem lehet egyszerűen elfogadni a másik döntését? AMD oldal részemről kizárva, de mégis a legújabb fejlesztésre / technológiára vágyok (ezzel együtt időtállóbb is lesz a megoldás) tehát nem tudok jobbat, mint várni. Tavasz végéig nem is olyan nagy idő...köszi az infót.
Habár főként Full HD monitorra lenne kötve, van egy 4K TV is a háztartásban, így hát igényt tartok a maradék fél GB gyors elérése is...másrészt meg felbontástól függetlenül van amelyik játék zabálja Full HD-n is a VRAM-ot, a teljesség igénye nélkül például a GTA V, Batman: AO.
Az idő múlásával pedig nem hiszem, hogy az átlagos VRAM kihasználtság lejjebb menne, kb. 2 évig nem szeretnék ezután VGA-t venni...kell a "tiszta" 4GB, nem vagyok a "műcirkusz" tagja.
Mivel az AMD meglépte idén a R9 390-nél a 8GB-os verziót és a 970 ellenfelének szánták, lehet hogy a következő szériában az nVidia is eljátssza ugyanezt, vagy akár 6GB-os verzióban és ugyanilyen árban, mint amilyenben most a R9 390 / GTX 970 van. -
Locutus
veterán
Azért zártad ki a 970-et, mert valaki papíron leírta, hogy az utolsó fél gb vram elérése lassabb? Mert ugye ez a teljesítményén a valóságban nem érhető tetten... ez egy közel zéró jelentőségű működési paramétere, nem több. Te is jól felültél annak a műcirkusznak.
Amúgy az új generáció minden bizonnyal a szokásos időben jön, tavasz végére. Hogy milyen formában, az még kiderül.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
ViSAS
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek mikor jöhet a következő széria? 3/4-ed / 1 év?
Bár a 900-as még nem öreg széria, nem rég jött ki a 950-es is, talán lesz még köztes megoldás is a 960-as és a 970-es között mivel elég nagy a különbség köztük (960Ti?!), de mégis...szerintetek mikor jönnek a következő széria tagjai? Van valami "sablon", ami szerint kijönnek az új szériákkal, mint az Intelnél a tick-tock?
Csupán azért érdekelne, mert teljesítményben nekem a 970-re lenne szükségem, de az utolsó fél GB-nyi VRAM lassú elérése miatt kizártam. Így inkább megvárom az új szériát, vagy örülnék akár egy "960Ti"-nek is.[ Szerkesztve ]
-
Gainka
őstag
-
TTomax
félisten
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
nagyúr
válasz Dyingsoul #14469 üzenetére
Tavasszal az nVidia GPU Tech Conference-en szerintem... Általában máciusban szokott lenni.
(Tavaly a Titan X ott lepleződött le, most pont kiadná az egész új szériát időzítésben.)De amugy igen, driver leak szokott lenni előtte nem sokkal... meg ugye a bejelentés napján legkésőbb.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Dyingsoul
veterán
válasz FollowTheORI #14468 üzenetére
Tényleg az elnevezések kb mikor derülnek ki? Úgy értem, hogy a megjelenés pillanatában vagy előtte X héttel vagy valami rendezvényen? Erről sem lehet tudni semmit?
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
nagyúr
válasz KillerKollar #14464 üzenetére
Ha nem lesz szükség Ti-re akkor simán lehet... a normál Pascal Titan kerülhet majd annyiba, miért ne?
Főleg ha nincs konkurencia.Egyébként tekintve hogy 1080 meg ilyesmi kéne jöjjön szerintem át lesznek számozva/nevezve a karik.
Legalábbis elég hülyén hangzik hogy GTX1080.Nem lepne meg ha most ezis változna majd valami más rendszerre. Marketingesek előre.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz KillerKollar #14464 üzenetére
Nem, viszont nem is jelenik meg az első etapban...
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
-Solt-
veterán
Urak, leírtam az érveimet, nincs kedvem átfogalmazva ugyanazt leírni megint! Majd az idő dönt, elég konkrétak voltatok, ha nektek lesz igazatok, jövök és emelem kalapom! Ha nem...
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
KillerKollar
őstag
És akkor 1500 dollárért fogják árulni a 980 Ti utódját?Azért van ami az amerikai pénztárcának is sok...A következő Titánról még el tudom képzelni hogy annyiért fogják adni,azok mindig is túl voltak árazva,de egy "sima" 1080 Ti(vagy bármi is legyen a neve) kétlem hogy 1000nél több lenne,ha meg igen akkor nem sokan fognak ilyen kártyát venni megjelenéskor...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz -Solt- #14459 üzenetére
Pedig annyira egyszerű ennek a kérdésnek a megoldása. Az azonos tierbeli chipek között lesz 60-100% közötti sebességugrás (vagy esetleg újabb tier is érkezik), a termékpalettát pedig úgy fogják felállítani, hogy azonos árkategóriában ne legyen 30-50%-nál nagyobb az előrelépés. Problem solved
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Jack@l #14437 üzenetére
Az ilyen problémákat látnák a röntgenen vagy az ultrahangon. És eleve a hibás forrasztású lapkák nem is kerülnek forgalomba. Itt az a kérdés, hogy ha minden jó, és az egységek külön működnek, akkor együtt miért nem. Az nem kérdés, hogy ha a forrasztás nem jó, akkor miért nem működik, nyilván azért, mert nem lett jó a forrasztás.
A forraszanyag minősége változó. De a notikban sem azért döglenek meg a BGA-s cuccok, mert rossz az anyagminőség, hanem azért, mert a notebookgyártó nem a kiadott specifikációknak megfelelő hűtést tervez. Ezért nem akarta az NV cserélni a tonnaszámra elhulló mobil GeForce-okat, mert igazából a specifikált hűtéssel kibírták volna a garanciaidőt.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Jack@l
veterán
De milyen optimizmusról beszélsz? Mostani 980ti memóriájának 3 szorosával fog menni a hbm2-es ram. Tranzisztor számra is másfélszerese lesz legalább.
Kissebb csíkszél megintcsak jó kis boostokat eredményezhet. 50% plusz meg lesz a nagy csipben, az szinte biztos. Nagyon el kell barmolniuk valamit, hogy ne legyen meg.[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
gV
őstag
de 4k-ra, vr-re kell a kakaó szóval nincs üzletpolitikai akadálya ennek, sőt a konzolok helyett ez lehet az 1ik fontos érv a pc játék mellett amit am már most is reklámoznak, ha az amd-t szóba hoztad ők is a 4k-n való játékról dumálnak + h milyen jók a hardverei vr-re
de szted tényleg az a reális, h jövőre megkapjuk a TX+20% teljesítményt mondjuk a GTX 750Ti fogyasztásával? ...mondjuk ha azon az áron amin most megy a kis Maxwell akkor tényleg nem kell 2x teljesítmény
[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
Írtam már, hogy nem a technológiai részét vonom kétségbe, hanem az üzletpolitikai, gazdasági részét, de ne ragozzuk, úgyis csak az idő fog ennek a végére pontot tenni. Én kívánom, hogy legyen neked igazad, jöjjön az 50-100%-s ugrás, főleg ezen az áron.
Azt már csak zárójelben jegyzem meg, ha ennek a kincstári optimizmusnak csak a töredékét az AMD irányába követnéd el, akkor virtuális megkövezés lenne a részed, ha pedig nem jönnének az elvárásaid, akkor kezdődne csak igazán a móka!
www.smart-bus.hu
-
gV
őstag
válasz -Solt- #14457 üzenetére
de van is mire alapozni, ezt a gyorsulást: hbm2, több mint 2x annyi tranzisztor, dx12 vélhetően teljes támogatása, korábbi szériák közötti teljesítmény ugrások és igen a GF110 és (teljes) GK110 között is eltelt közel 3 év, mert úgy jött ki a lépés 40nm->28nm, de most meg úgy, h idén még 28nm jövőre meg már 16nm.
[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
Rendben, tudomásul veszem az álláspontod, visszatérünk rá amikor itt az ideje, de én nagyon meglepődnék ha 25%-t meghaladó gyorsulás jönne! Esetleg 4K-ban el tudok képzelni 30-35%-t bizonyos esetekben.
Oké, nézzük a Titan X ellen: [link] 1080p felett hozzájön még pár százalék, de akkor is 3 évről beszélünk, és itt most te 1 év alatt vársz minimum ekkora, de inkább dupla ekkora gyorsulást, ha jól értem.
www.smart-bus.hu
-
gV
őstag
válasz -Solt- #14449 üzenetére
Igen, helyes... ha GP100 csücsül a kártyán és nagy értsd 5-600mm2-es mérete lesz, útóbbi azért fontos mert hacsak ilyen 3-400mm2 körül lesz akkor a korábbi igazi csúcs chipekhez képest (GF100, GK110) ennél nem használták ki ami a gyártástechnka lehetővé tesz. persze lehet, h 16nm-en nem lehet nagyobbat ez esetben elfogadom a kisebb méretet, teljesítményt, de akkor fogyiban kell majd nagyot ütnie
másik hszedre GTX 680 vs TX [link]
ez azért nem 50% gyorsulás, tudom 980Ti írtad, de teljes chip ellen teljes chipet nézzünk már árban amúgy sem passzol már a 680 vs 980Ti se (500dodó vs 650) -
nagyúr
-
Dyingsoul
veterán
Én csak azt sjanálom, hogy olyan ráérős ez a VGA piac... meg hogy ennyire kétszereplős a dolog. Alig csúsztatnak infót a gyártók a nép felé, amiket meg igen azokban sincs semmi
hasznoskonkrétum a felhasználók számára. Mennyivel másabb lenne a VGA piac ha olyan lenne mint mondjuk a mobiltelefonok esetén.Már csak azért morfondírozok én is ezen, mert valamit venni kell majd a VR őrülethez de ahogy elnézem nincs felkészülve rá a vga piac, azért ne legyen már az, hogy két titanx kell egy rift meghajtásához...
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
-Solt-
veterán
válasz FollowTheORI #14452 üzenetére
Ha a 680 -> 980Ti viszonylatában valósult meg az 50%-s gyorsulás 3 év alatt, akkor még mindig nem látom be, hogy most cirka 1 év alatt miért várjátok ugyanezt, vagy ennek a dupláját!
No mindegy is, közelebb úgysem kerülünk, visszatérünk a kérdésre akkor, amikor jön az új VGA!
www.smart-bus.hu
-
nagyúr
válasz FollowTheORI #14450 üzenetére
Illetve a 2. pontra még oda lehetne biggyeszteni egy "talán"-t, mert az nVidia dönthet úgy is akár, hogy kihozza konkurens hijján is, pont pl a VR miatt a csúcs GPU-t is a szokásos Titan néven 1000 dollárért.
(#14451) -Solt-
A tavasz bármely időponttal helyettesíthető.
És minél későbbre tesszük, annál valószínűbb az 1. pont bekövetkezte.
[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
-
nagyúr
válasz -Solt- #14449 üzenetére
Én már leírtam korábban mit várok, ha úgy lesz.
Erre meg nem tudok válaszolni, hiszen nem tudjuk jön e tavasszal bármi.
Pontosabban rengeted féle felállást ide lehetne firkantani, egy konkrét válasz nincs rá.
1. Ha a HBM2 és interposerrel mégsincs baj és mind az AMD mind az nVidia hozza a csúcs GPU-t tavasszal-nyár elején akkor igen a válasz kérdésedre.
2. Ha AMD oldalon nem jön semmi ami igényelné a csúcs GPU kihozását, de amugy meglehetne csinálni mert nincs gond a HBM2-vel. Akkor nem a válasz a kérdésedre.
3. Ha baj van a HBM2-vel és interposerrel akkor egyik oldal sem jön a csúcs GPU-val, csak valami közepessel esetleg, akkor megint nem a válasz a kérdésedre.
[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
válasz FollowTheORI #14448 üzenetére
A nyomás nagy lehet, de nem FPS tekintetében, hanem a VR-hez passzoló tudás tekintetében.
Egyébként habosítjuk itt a híg fost... legyünk konkrétak. A tavasszal érkező NV VGA, ami házon belül az aktuális leggyorsabb 1 GPU-s kártya lesz, 50-100%-l gyorsabb lesz mint a 980Ti, ezt várjátok. Helyes a megállapítás, avagy sem?
www.smart-bus.hu
-
nagyúr
válasz -Solt- #14447 üzenetére
Ez attól függ mekkora nyomás lesz a konkurenciától. Szerintem elvárható ha a konkurens is hoz egy hasonló cuccot, amikor hoz.
Az nvidia mindig is a konkurenciára reagált az utóbbi években. A legtöbb kártyájuk akkor és úgy jött ahogy a verseny diktálja. Maguktól sosem teljesítettek túl... ennek köszönhető a 980 olyan rajtja amilyen lett (illetve hogy nem 970 lett pl belőle, ahogy az előző generációban volt és jött a 980Ti mint sima 980).
A 780Ti-t pl az AMD-nek köszönhetjük, ha a 290X nem lett volna olyan gyors amilyen, lehet sosem jelenik ez a kártya meg.
Egyébként ezek a hírek nem az általad várt kártyáról szólnak, hanem arról amit mi várunk.
Amit te vársz arról egy deka pletyka sincs...[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
válasz FollowTheORI #14446 üzenetére
Én nem is várom el, hogy bárki ezen a lépcsőn végigmenjen, de ettől még a lépcső létezik, márpedig, ha ezt figyelembe veszed, akkor a sorban ( 980->TitanX->980Ti->"?" ) következő NV kártyától irreális elvárás 50-100% gyorsulást várni. Szerintem...
50%-s gyorsulás kb a 680 vs 980Ti viszonylatában van, ehhez 3 év kellett.
www.smart-bus.hu
-
nagyúr
válasz -Solt- #14442 üzenetére
A 780Ti-re alapozva, hogy az mennyit hozott az 580-on...
(Persze nyilván függ a konkurencia is mekkora nyomást hoz...)Amugymeg a 980Ti sem jött olyan sokkal később és várható is volt a 980-hoz képest.
(Szerintem pl rengeteg 780-780Ti tulaj nem váltott 980-ra, mert alig volt gyorsabb, ellenben 980Ti-re meg igen.)Persze van aki végig upgradel az összes lépcsőn mert van pénze és mindig a leggyorsabbat akarja ami piacon van. És akár féléven belül cserél, elbukva azt az ~30-50 ezer forintot pl ami ezzel jár.
Azért a többség nem megy az átalad felsorolt úton keresztül. Hanem szépen kivárja majd az igazi utódját annak a kártyának amilye van.
Ha 980 akkor vált tavasszal esetleg, ha 980Ti-ja akkor meg majd vált a nagy Pascalra ha úgy érzi belefér a keretben.A 980Ti-> közepes Pascal csere nyilván nem fogja feltétlen megérni (sebesség szempontból), pont azért amit te is írsz, mert csak 10-20%-al lesz jobb.
Persze ha valaki jól időzít lehet el tudja adni még jó áron és akkor még akár pénze is maradhat a cserére. De nem biztos mindenki vállalja a macerát ezzel.[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
válasz Jack@l #14443 üzenetére
De én nem technikailag vitatom a lehetőséget, hanem az eddigi gyakorlat, illetve üzleti megfontolás alapján. Semmi nem indokol egy a 980Ti-hez képest 50-100%-s teljesítménynövekedést hozó VGA-t, ergo ha technikailag lehetséges is, üzletileg sokkal kifizetődőbb ezt elosztva, több lépésben meglépni.
De a várakozásotokat rögzítettem, visszatérünk rá az "1080" érkezésénél...
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
Jack@l
veterán
válasz -Solt- #14442 üzenetére
Eleve vagy 25%-ot dobna ha most a 980ti-re hbm2-t raknának. Úgy hogy a csiphez szinte hozzá se kéne érni.
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
válasz -Solt- #14440 üzenetére
Ja, mert elég értelmetlen. Ha jön is gyorsabb kártya, az nem a felső kategóriába jön. Max az ára lesz az konkurencia híján.
B verzió: kitolják a nagyokat is 1-2 hónapra rá, mert épp mindenki vr lázban ég és letarolják nagy kártyákkal a piacot. Ha esetleg a pirosok megint csúsznak pár hónapot a kihozatallal, nekik már csak a morzsák maradnak őszre.
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz -Solt- #14438 üzenetére
Látom nem érted amit beszéltünk eddig: a 980 egy középkategóriás kártya, mindig is az volt. A 3 kari ugyanaz a széria, csak előbb a vágott kártyákat hozták ki.
[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
válasz FollowTheORI #14430 üzenetére
A felső kategória 3 kártyájára értettem, tehát 980 -> Titan X -> 980Ti -> és ide jön majd az új kártya a felső kategóriában, ami a véleményem szerint és az eddigi gyakorlat alapján majd kb 10-20%-l lesz gyorsabb mint a 980Ti.
www.smart-bus.hu
-
Jack@l
veterán
A szar konstrukció az oka, mert ilyen mikro méretű bga-val operálnak, amit vagy sikerül odaforrasztani, vagy nem... (tudják azt az érintettek is, csak nem nagyon akarják kikürtölni)
Lesz is az idő folyamán majd elhulló kártya emiatt, mint a notebookoknál a bga-s videokártya.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Locutus #14435 üzenetére
Az nem baj, ha gyorsabban halad a fejlesztés, mint azt tervezték. Ennek minden piaci érintett marhára örül, mert az, hogy a HBM-et megveszik még nem jelent semmit. Azt rá kell ültetni egy interposerre és a GPU-val együtt az egész csomagnak kell működnie. Minél hamarabb kapnak nagy mennyiségben lapkákat annál hamarabb tudják tapasztalatot szerezni arról, hogy a komponensek összeillesztése utáni jó működéséhez mi kell. És ez különösen fontos a Fijit látva, mert maga a GPU, a memória és az interposer kihozatala nagyon magas, de amikor összerakják őket, akkor a külön működő egységek jó része együtt már nem működik. Ez jelenleg komoly fejfájást okoz minden érintettnek, mert nem igazán tudják, hogy mi az oka.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Locutus
veterán
Igen, de eddig ugye te mondtad azt is, hogy a "HBM2 kísérleti gyártása 2016Q2-ben esedékes".
Szóval ezekszerint bőven gyorsabban halad a second-gen dolog, mint azt az AMD szerette volna, a Fury PR kampánya szempontjából.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Dyingsoul #14433 üzenetére
Az interposertől függ. Az új modellben ez készül el a legkésőbb. A Fiji életútja árulkodó ebből a szempontból, annak a tape-outja 2013Q3-ban volt. A HBM elkészült 2014Q3-ban, míg az interposer 2015 elején. A Fiji csomagja így 2015 közepén jelent meg.
Ha minden szuper, akkor az új rendszerben a tape-outtól számolva úgy két év, mire lesz termék.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Dyingsoul
veterán
válasz TTomax #14429 üzenetére
A 770 utódja nem a 970 volt?
(#14432) Locutus: Számomra annyira nem világos, mikor kerülnek így a kártyák forgalomba? jöv. nyár?
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
A Hynix és a Samsung már 2016 első negyedévében tömegtermeli a HBM2-t az nVidia számára
Akkor meg is lenne válaszolva, hogy mi lesz és mikor a Pascalon.
-
nagyúr
-
nagyúr
-
TTomax
félisten
válasz FollowTheORI #14427 üzenetére
Bizony bizony, a fél fórummal ezért veszekedtem anno...senki nem akarta megérteni,hogy a 980 alig gyorsabb a 780Tinél így hét alig fejlődött az nV,persze a 680/770 utódja volt a 980,csak erről kb senki sem akart tudomást venni.. a 780Ti utódja a 980Ti... árban is...az,hogy a 980 "premium" áron tudott nyitni,az annak volt köszönhető,hogy nem volt konkurencia....és ez eljátszották a 680al is annak idején az 580 ellen...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
-Solt-
veterán
-
nagyúr
válasz -Solt- #14426 üzenetére
Wroooong... a 980Ti utódja nem az lesz ami a 980 volt a 780ti-nek (mint ahogy a 980 sem a 780Ti utódja).
Mellesleg nem a kártya "középkategóriás" (a 980 sem az), hanem a chip (mérete igazából).
[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
válasz FollowTheORI #14423 üzenetére
Középkategóriás kártya nem fog 10-20%-t hozni a 980Ti-n, kizártnak tartom. Jönni fog majd a 980Ti utódja úgy ahogy jött a 980 a 780Ti után, és hoz majd rajta 10-20, esetleg 30%-t, de már ezt is túlzónak tartom.
(#14424) gV: Így már érthető.
(#14425) Jack@l: A gyártósor egy dolog, nem azon van a hangsúly, hanem az árazáson, és az előző generáción. A 980Ti után a "sorban" az 1080 jönne (nyilván nem ez lesz a neve) és az eddigi gyakorlat alapján az kb 10-20%-l lesz gyorsabb. Nem látom az okát annak, hogy mire alapozva vártok 50-100% gyorsulást.
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
Jack@l
veterán
válasz -Solt- #14420 üzenetére
Lesz egy csont új generáció, kissebb csíkszélességen. A régi gyártósorokat lecseélik, teljesen felesleges azokat csak azért fenntartani, hogy régebbi kártyákat nyomassák.
Átállnak 16 nanóra az egésszel, meg hbm + gddr5x. Lefedik vele az összes kategóriát. Régebbi kártyák meg kifutnak szinte max áron jövő májusig. (még tarhatnak egy leértékelést is a vége fele, hogy kispörjék mindet)
Addigra már két éve kint lesznek a maxwell-ek, hova/minek húzzák még őket?[ Szerkesztve ]
-
gV
őstag
igen, én mérnöki oldalról közelítem a dolgokat (vga, cpu) amíg nem a kasszánál állok, h fizessek érte
ezért is pl, nekem a 980Ti nem más mint a GTX 460 2015-ben. csak "annyi" történt, h nem 20nm-en adták ki, szűkebb lett a piac, ezért 200 dodó helyett 650-et kérhetnek érte mivel így is megveszik. -
nagyúr
Gondolatmeneted folytatva, lehet igazad lesz, hisz minden affelé mutat hogy előbb megint egy középkategóriás kártya jön elsőként, ami hoz majd 10-15-20%-ot a Ti-re... és a nagy Pascal meg később.
580 nagy chip -> 680 közepes -> 780/Ti/Titan nagy chip -> 980 közepes -> 980Ti/Titan nagy chip.
De ettől még miért kéne nekünk a te gondolatmeneted követni?
A GF110->GK110->GM200 mind bődületes ugrás volt, így most is várható lesz.
Ráadásul ha minden jól megy egy éven belül jön a közepes és a nagy is, vagyis lehet úgy is gondolkodni hogy a közepes nem az előző nagyot váltja (miért is cserélnéd le feltétlen ügye), ellenben a következő nagyra már igen.[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
válasz UnSkilleD #14421 üzenetére
Az AMD sem fog maximumot hozni, gondosan ügyel rá mindkettő, hogy a fejlődés akkora legyen, amivel rá lehet venni az embereket a váltásra, és mindezt minél nagyobb haszonnal. Ha X fejlesztési költséget el lehet adni két részletben nagyobb haszonnal, akkor nem fogják egyből elsózni, mert így amennyiért adni kéne, annyiért nem vennék meg. Szerintem.
Személy szerint örülnék én is egy nagy ugrásnak a VR miatt, csak nem nagyon látok rá esélyt az eddigiek alapján.
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
Akkor itt a nézet különbség! Engem a kártyák érdekelnek, és abban szinte biztos vagyok, hogy a következő csúcs egy GPU-s NV kártya 20-25%-nál nem lesz gyorsabb a 980Ti-nél.
(#14419) Jack@l: És ezt, hogy kell elképzelni? Mikor jön az új egy GPU-s csúcs, addigra a 980/980Ti, Titan X nem lesz kapható? Vagy jön egy 650 dolláros új kártya ami 2x gyorsabb mint a 980Ti, a 980Ti árát meg megfelezik? Vagy kapásból 1500 USD lesz, a rá épülő Titan meg majd 3000 USD?
Szerintem azt üzletileg gondold végig, hogy miből van a nagyobb haszon, ha egyből ekkora tudás különbséggel dobsz piacra egy kártyát, vagy, ha az adott különbséget szépen elosztod azokra a cirka +20 százalékokra, és mondjuk 4-5 kártyaváltással aknázod ki a többlet tudást.
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
Jack@l
veterán
válasz -Solt- #14417 üzenetére
Vagy nagyot lépnek, régi kártyák már kb raktársöprésre lesznek jók és az újakat pedig mind egy szálig megveszik.
Lehet fogalmad sincs mire kell nekik ekkora kraft, amiért az emberek kapkodni fognak.[ Szerkesztve ]
-
gV
őstag
válasz -Solt- #14417 üzenetére
engem nem érdekelnek a kártyák, engem a chip érdekel, 680 elődje a GF114 volt ahoz képest megvolt a tisztes gyorsulás (a többit nem írom végig), ha most jön valami ami nem annyival gyorsabb a TX-nél mint amit írtam akkor azon valoszínüleg nem a GP100 lesz, ha mégis és mégsem lesz 2x gyorsabb akkor meg kifogom jelenteni h szutyok az nV. am a 7900GTX-et a 8800GTX még jobban elverte, szóval nem példa nélküli ekkora gyorsulás, de a GTX 285 vs GTX 480 is közel állt ehez, csak nem tudták a teljes GF100 chipet bevetni.
-
-Solt-
veterán
Te kiadnál egy olyan kártyát, ami az utoljára kiadott 1 GPU-s csúcs kártyádhoz képest 100%-l gyorsabb? Még az 50% is horror, és totálisan ellenkezik az eddigi gyakorlattal.
Amikor jött a 680, az 16%-l volt gyorsabb (TPU) mint az 580. Amikor jött a 780, az 16%-l volt gyorsabb mint a 680. A 780Ti 14%-l volt gyorsabb 780-nál, de a 980 már "csak" 7%-l volt gyorsabb mint a 780Ti, a 980Ti pedig 18%-l gyorsabb mint a 980.
Ezek után szerintem kizárt, hogy a következő 1 GPU-s csúcs 20-25%-l nagyobb mértékben gyorsuljon a 980Ti-hez, vagy akár a Titan-hoz képest. Még, ha fizikailag lehetne is, üzletileg totál öngól lenne, mert vagy az árát kéne az egekbe vinni, vagy a többi piacon lévő árát kéne drasztikusan csökkenteni.
www.smart-bus.hu
-
gV
őstag
válasz FollowTheORI #14413 üzenetére
na de itt nincs is teljes GK110, ez már jobb
GP100-ról írták, h megvolt a tape out szóval remélem visszatérünk a régi rendszerhez vagyis elsőnek a csúcs jön
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ez attól függ melyik oldalt melyik játékot nézed. Én a TPU-n néztem meg a 780 review-et mit tudott az 580-hoz képest az összesítésben. Ott olyan 40-50% volt.
De igazad van a Ti-t kellett volna nézni lehet.Ettől független az új arch + HMB2 stb stb hozhat tényleg ennyit, amikor kijön. Meglátjuk.
Ahogy nemrég írtam úgyis előbb egy GTX980 utód jön GDDR5-el szvsz... ez a "full Pascal" meg csúszhat nyúlhat mint a mákostészta.
[ Szerkesztve ]
-
gV
őstag
válasz FollowTheORI #14410 üzenetére
ez nem 40% GF vs GK
am a GT vs GF-nél sem csak annyi volt [link]
a GK vs GM viszont tényleg rosszul fest [link] viszont most 2 lépcsőt ugrunk a gyártástechnikán szóval én azt várom, h több lesz mint 100% a gyorsulás vagy fogyasztása lesz nagyon alacsony a GP-nek, energiahatékonyságban olyan 2.5-3x-os növekedést tartanék jónak.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Szerintem jó lesz az +50%-nak is... annál több meglepne... de lehet csak 40% lesz megint.
Mondjuk azis bődületes, ha megnézed mit tol most a Titan.
-
nagyúr
válasz Rexcor #14408 üzenetére
Fermi és a Kepler között kb majd ennyi volt, akkor ugye 40-ről ment 28nm-re a tech.
(GF110 -> GK110)Na jó... gyorsan megnéztem inkább csak 40... aztán a Maxvell hozott még 40-et nemrég (GM200).
[ Szerkesztve ]
-
Sonja
nagyúr
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Bjørgersson #14402 üzenetére
Van a pincében egy vasszekrény, annak a felső polcén pedig pár 15-20 éves lekvár.
A barackos, amiből anno szedtük, már több, mint 10 éve lakópart.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
nagyúr
-
Dyingsoul
veterán
Sziasztok! Nahát már régóta keresek egy ilyen topikot, nem is tudtam, hogy PH-n van ilyen jövőbelátósvégéás topik.
Lenne is egy konkrét kérdésem: GTX 770-em van ugyebár és gondolkodtam egy 970-en a nagyobb Vram és egyébként is jobb teljesítmény miatt. Azonban számomra túl kicsinek tűnik az "ugrás" ha az anyagiakat is figyelembe vesszük a váltáshoz. Várnám a következő generációt, ezért az a kérdés, hogy van-e valami hír arról, hogy mikor jönnek azok a VGA-k amik a GTX 970-et és 980-at váltják? Ahogy figyelem a híreket, ezek az alsó közép kategóriás kártyák csorognak egy ideje, meg a gigantikus top kártyáknak jön ki brutálisabbnál brutálisabb verziója de a felső kategória aljába nem érkezik semmi. Lassan már egy éves lesz a 970 megjelenése, ezért is érdekel egyre inkább a téma.- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
ariesangel
újonc
válasz Bjørgersson #14402 üzenetére
-
Bjørgersson
félisten
válasz ariesangel #14401 üzenetére
Az olyanra rohadjon rá a cucc a tavaly elrakott befőttel együtt...
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
ariesangel
újonc
válasz Bjørgersson #14399 üzenetére
Folyamatosan próbálkoztam azzal is de mind olyan Userek adnak el ilyen vga-t akik nem hajlandóak tudomásul venni, hogy nem vagyunk egymás szomszédjai. egyszerűen nem akarnak postán küldeni semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- Logitech Z906
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- RTX 3070-ET KERESEK TÖBB DARABOT 105-115k típustól függően!
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest