-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csupa csaki
tag
válasz
szasza_1 #31745 üzenetére
Szerintem objektivtol fuggetlen a dolog, ezert csak egy obival (Tamron 17-50 f2.8) probaltam meg, de nekem 'one shot' jelenik meg alapbol. Probald meg mas obikkal is esetleg, de ha funkcionalisan nem veszel eszre semmit, akkor ne ragodj rajta. Bar egy szalig sem biztos, hogy koze van a lencsedhez. Teny, hogy engem is idegesitene.
-
*Ropi*
félisten
válasz
szasza_1 #31031 üzenetére
Ha csak a középső AF pontot használta, akkor szerinted hova esett?
(#31009) iszilard: Csillagászok és asztrofotósok tuningolnak elég keményen a szenzor hűtésére a hosszú záridős expók képzaja miatt.
-
copass
veterán
válasz
szasza_1 #31005 üzenetére
elég látványosan nincs alapzaj.
de már egy olcsó miki is jelentős változást hozna ML nélkül is.
ML stable nincs már, szerintem nem is lesz. én csak nightly-kat használtam eddig, 1100D/5Dm2. semmi gondom nem volt vele. van pár videós ismim, ők gyakorlatilag már az új vázra rakják fel és nem volt még olyan hír tőlük hogy téglásította volna a vázat.
mondjuk az biztos hogy ha camera kft-hoz bekerül egy ML-es váz, akkor tutira arra fognak majd mindent kenni... -
copass
veterán
válasz
szasza_1 #30957 üzenetére
Automatic Gain Control (AGC), a váz ótómatice szabályozz a hangerőt ahogy ő gondolja.
szerintem ez lesz.
Magic Lantern meg szépen kikapcsolja a picsába, gyakorlatilag a videósok ezért a funkcióért rakják fel.
plusz a movie restart miatt, felvétel leáll, magától elindítja megint. király! -
-
k1csi
senior tag
válasz
szasza_1 #28638 üzenetére
Ha a cipelés a gond akkor lehet nem DSLR-t kellene vinni. Pl. központi záras kompaktok (hogy témánál maradjunk pl. Canon G1xmkII is ilyen) ebből a szempontból jobbak. Persze nem fogják tudni egy nagyob szenzoros váz + fényerős obi háttérelmosását hozni, viszont cserébe tényleg jóval hordozhatóbbak.
-
k1csi
senior tag
válasz
szasza_1 #28629 üzenetére
Fényes nappal a beépített vakuval nem fogsz tudni deríteni mert ehhez eleve kicsi a kulcsszáma (és ezen ND szűrő sem fog segíteni). Ehhez HSS-t tudó külső vaku kell.
Egyébként kipróbálhatod azt, hogy záridőpriorítás módba teszed a gépet és beállítod a vakuszinkron időt (70D esetén 1/250) majd megnézed milyen rekeszt dob a gép. -
.DLL
veterán
válasz
szasza_1 #28634 üzenetére
Valószínűleg más prioritással mér fényt felnyitott vaku esetén, mert akkor neki az előtér a fontos. Tehát ő akkorát fog villantani, ami f/2.8 és 1/250s esetén deríti megfelelően az árnyékos részeket. Ha ez mondjuk le ND-zed akkor a háttér ugyan nem lesz kiégett, de a vaku fényét is lefogja, így a derítés nem lesz hathatós.
-
copass
veterán
válasz
szasza_1 #27836 üzenetére
2:30 körül van a lényeg. mondjuk ő L-es obival hasonlította össze.
videóra stm, eszement gyors még egy 1100D-n is. -
válasz
szasza_1 #27296 üzenetére
Milyen beállításokkal fényképezel? Ugye állványról tesztelgetsz? Mert jó, hogy tűéles képeket várunk, csak nem mindig a gépen múlik az. Érdekelne ez a fenyőfás kép, hogy mégis mennyire nem éles amikor nem éles. Mert, hogy egy 25 méterre levő fenyőfán éppen egy tűlevél nem éles, ha 100%-on nézed a képet, hát na bumm, ez nem űrtechnika azért. És ugye RAW?
-
copass
veterán
válasz
szasza_1 #27282 üzenetére
nem feltétlen mindíg az eszközzel van a gond, azt ki lehet szűrni egy alapos teszteléssel.
általában júzer error van.
pölö: 1.8/50 II szinte mindenki azzal jön hogy milyen lágy, meg xar az obi nyitva, félre fókuszál,stbstb.
aztán kiderül hogy a váz választja ki az éles fókuszpontot. -
*Ropi*
félisten
válasz
szasza_1 #27265 üzenetére
A tőled 25 méterre lévő tárgy a végtelen tartományba esik AF szempontból, tehát lehet, hogy a végtelened van elmászva ha nem user error és több AF pont volt egyszerre aktív. Mellesleg az AF mezők a valósgágban nem mindig pontosan oda esnek, ahol a mattüvegen jelölve vannak: simán lehet, hogy csak mellé lőtt (a fa csúcsa ilyen távolságból már eléggé kis felületű célpont ahhoz, hogy tévesztési lehetőséget adjon).
(#27283) szasza_1: Miért nem?
-
válasz
szasza_1 #27263 üzenetére
Az a gond, hogy nagyon nem értesz sok dologhoz ami a fotózáshoz szükséges, picit fel kellene venned az alap tudást, hogy értsd, mit is nyomogatsz. Addig meg gépeket tesztelni csak azért, mert van rá mód, elég értelmetlen. Azt tanácsolom, hogy fogadj meg pár tanácsot a leírtakból, olvasgass, próbálgasd a géped, p modot elfelejtve. Itt jó tanácsokat kaphatsz, ha befogadó vagy.
-
copass
veterán
-
zgospel
őstag
válasz
szasza_1 #27263 üzenetére
oké, értjük: tudod hogy mit csinálsz...
de csak úgy kiváncsiságból: próbáld már ki hogy áttekered a géped Av-re és 1 hétig csak úgy használodmég az ISO-t is auton hagyhatod.... tudom nehéz belátni ha az ember téved, úgyhogy nem is kell utána igazat adnod senkinek vagy akár leírni ide a fórumba hogy egyáltalán megfogadtad-e a tanácsokat.
de majd azután az 1 hét után azt fogod észrevenni hogy gyorsabban, kényelmesebben és hatékonyabban használod a géped...
de ha nem akkor nem, mindenki arra költi a pénzét amire akarja -
Fotonhámozó
senior tag
válasz
szasza_1 #27246 üzenetére
Különbségre egy példa. Tegyük fel, hogy 2,8-as rekesz mellett és + 2/3 Fé-vel feljebb lőve szeretnél képet készíteni. Ekkor blendeprioritásnál főtárcsát léptetve kiválasztod a 2.8-as rekeszt, majd Av gombot nyomsz és lépteted a főtárcsát a kijelzőn/keresőben jelzett +2/3 Fé érték eléréséig, máris fotózhatsz. P módban először a gép felajánl egy alap blende/záridő párt, de a blendeérték neked nem jó. Av gomb megnyomásával és főtárcsa tekerésével beállítod a +2/3 Fé-t. Ezután programeltolást használva a kívánt 2.8-as rekeszt próbálod alkalmazni. Csakhogy az automatika nem feltétlenül fogja tudni ezt használni, lehet, hogy 2.5-öt vagy 3.2-t fog felajánlani Tehát macerásabb is így használni a gépet, illetve nem biztos, hogy pont azokkal az értékekkel enged fényképezni, amiket használni szeretnél.
-
copass
veterán
-
.DLL
veterán
válasz
szasza_1 #27246 üzenetére
Ha már P módban program eltolást használsz, tehát tudatosan akarod beállítani az értékeket vagy a blendét vagy a záridőt figyelve, akkor már használhatnád egyből az annak megfelelő félautomata módot: Av vagy Tv. És akkor nem kéne minden fénymérés után eltologatni a programot. Szerintem az Av-t nagyon könnyű használni, próbáld ki egy ideig, hogy inkább azon van a gép.
-
.DLL
veterán
válasz
szasza_1 #27236 üzenetére
Iso100-on lehet hogy nem ér el olyan távolságra a vaku fénye. Sőt, minél világosabb van kint, a környezethez képest annál erősebb fény kell hogy látszódjon is valami a derítésből, hiszen ha csak kicsit rávillant, mint egy ledes kulcstartó, akkor olyan mintha nem is lett volna derítés.
Gép felveszi az ISÓt, hogy érzékenyebb legyen a vaku fényére, és hogy a kép, a környezeti fények miatt ne égjen ki, rövidebbre veszi a záridőt.
Nagy külső vakuval használhatnál ISO 100-at is, sőt ND-t is. -
válasz
szasza_1 #27236 üzenetére
Miért is lenne iso100-on olyan világos a kép, mint 400-on?
Már csak abból eredendően, hogy a dinamikája csökken iso emeléssel, már világosabb lesz a kép...
Azt sem értem, miért kellene iso100-at dobnia egy gépnek nappal, ha arcot akarsz deríteni... hiszen ha magasabb az iso érték, akkor kevesebb "vakú"fény kell az arcra... így a kép kevésbé lesz agyoncsapva műfénnyel... sokkal homogénebb lesz. -
bbkmachine
aktív tag
válasz
szasza_1 #27072 üzenetére
Biztosan gyengébb lesz a 70D-nél eleve 9 af pontot kap, míg a 70D 19 af pontos! Szerintem pentatükrös lesz, a 70D pentaprizmás. Tuti nem lesz benne obi kalibráció, a 70D-ben van. Nem folytatom. Látatlanban is job gép a 70D, mint a 700D utódja lesz. De ha gondolod, veszek majd egyet és cserélünk szőrén-szőrt
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Felhasználói kézikönyv 158. oldala
"A fényképezőgép automatikusan beállítja a záridőt és a rekeszértéket a téma fényerejének megfelelően. Ezt nevezzük programautomatikának"
-
.DLL
veterán
válasz
P módban a blendés is, és a záridőt is, a gép automatikusan állítja be. Program-shift lehetséges (sosem használtam): a mért értékeket el lehet tolni, egyiket növelve, másikat csökkentve (pl. a gép beállítana magának f/5.6-ot és 1/50 mp-et, akkor eltolhatod ezt, pl. f/4 és 1/100s-re)
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
szasza_1 #27048 üzenetére
Fura, de azt kell mondanom, hogy nem jársz messze ezzel az NFC szolgáltatással, mert a legfrissebb pletykák szerint a 700D utódja megkapja! Itt egy lista, ami a tippek szerint várható a februárban bemutatkozó utódban (persze ez még nem hivatalos canon hír)
- 20.2 MP Szenzor (ugyan az, mint a 70D-ben)
- Dual Pixel AF system (ugyan az, mint a 70D-ben)
- Wifi és NFC (az új Connect Station használatához első sorban)
- 1080p /60 FPS videó
- 9 kereszt fókusz
- Digic 6 proci
- Státusz kijelző
- Lock gomb
- TárcsaHa mindez igaz, akkor baromi nagyot fog felfelé lépni a 700D utódja. Kérdés, hogy a típusnév megmarad e? Lehet, hogy nem is 750D lesz a neve, hanem mondjuk 8D? (nem elírás, nem 80D-t akartam írni)
Ami nagy kérdés még számomra, hogy pentatükör, vagy pentaprizma lesz e benne?
-
vlevi
nagyúr
válasz
szasza_1 #27040 üzenetére
"A képekhez a GPS pozíciót le tudja kérdezni a telefontól, úgy hogy a gépben lévő kártyán tárolódjanak a képek (benne a GPS pozícióval), ne a telefonon? "
Ezt én úgy oldottam meg, hogy a telefon rögzíti a tracklogot, amerre járok. De tetszőleges más GPS vevő is jó erre a célra.
Ezután a tracklogot a geosetter progival fésülöm össze, ami beírja a képbe (ha jól tévedek, még a RAW-ba is, de ebben nem vagyok biztos)EXIF információba a tracklogból kiolvasott koordinátákat. -
matyi012345
őstag
válasz
Igen, Én is így látom, valahogy azt érzem hogy megrekedt a fejlődés bizonyos szinten és nem tudnak mit kitalálni. Canon a 600D óta ugyanazokat a bőröket húzogatja le, apróságok vannak, Nikon D5100 3100 óta szintén, bár a szenzor jobb de azóta csöpögtetnek..D5500 kihajható érintős LCD hátbumm. Nem jobb a képe.
Copass +1 nekem is ki van lőve az LCD is. Fénymérőt és a távmérőt nem tudom kilőni és az is eszik. Ez is mekkora agyament baromság hogy a fénymérőt nem lehet kilőni, folyton visít hogy alexpós villog nekem összevissza a keresőbe. Mégis mit hisz a gép amikor belövöm 1/125-re 11-22 rekesz közé meg 100-isora. és úgy van hónapok óta. hogy élvezem a vaksötét képeimet? Viszont abba biztos vagyok hogy lezabálja az akksimnak 5-10%-t minden ciklusban.
-
válasz
szasza_1 #27045 üzenetére
Első napi élmények.
Aztán majd kiderül, hogy az a wifi mégsem annyira vicces, mert 10-ből kétszer ha csatlakozik az eszközökhöz az már jó, aztán jöhet a gép kapcsolgatás, meg idegeskedés. Aztán Wifi közben melegszik a gép mint a nap magja, az akksit meg úgy eszi, hogy haraphatna is belőle. De ami jó, hogy az image transfer sebessége raw esetében egy vak hátramenetes csiga sebességét hozza. De az is jó ötletnek tűnt, hogy majd az almás telefon jó lesz távvezérelni, hát ilyen élményeket se kívánok senkinek, első héten vettem egy normális transmittert. Szóval ja, parasztvakítós, de ha fényképezni akarsz, akkor jövő héten már neked sem kell egyik feature sem. GPS még ami talán használható pl. a 6D-ben, de akksit az is harapja korrektül.
-
_seth_
veterán
válasz
De az NFC mire kellene? Konkrétan mit szeretnél csinálni NFC használatával? Nem vagyok maradi, van egy tabletem és egy telefonom is ami NFC-s de még egyszer sem használtam egyiken sem...
Wifi jó dolog de arra már rég kitalálták a Wifis SD kártyát, azzal a legolcsóbb kompakttal készített kép is megjelenik azonnal a tabletemen jó minőségben.
GPS-t egy kirándulás alkalmával még meg is értem, de azt sem a mindennapokra.
-
válasz
szasza_1 #27040 üzenetére
NFC biztos nincsen benne, ahogy GPS sem. Vannak mobil appok amik rögzítik, hogy mikor merre jársz időkoordinátákkal együtt és utána össze lehet párosítani a képekkel idő alapján. Más módszerről nem tudok, hacsak nem a telefon a kioldó. Amúgy lehetnek ilyen igények persze, csak az nem ez az árkategória.
És tudom persze ez is drága gép, de amúgy egyáltalán nem.
-
_seth_
veterán
-
JohnyBlue
addikt
válasz
szasza_1 #27014 üzenetére
Az új 1.2 es eosinfo is tudja ingyé
-
norbinator
csendes tag
válasz
szasza_1 #26881 üzenetére
5D mark I-en sincs AF segédfény, de nekem nem is hiányzik. Rossz fényviszonyok között nálam mindig fent van az 580EX, annak jobb a segédfénye, mint bármelyik vázba épített verziónak. Ha meg nem akarok vakuzni, akkor letiltom a vakut és csak az AF segédfényt használom a vaku-n. Szerintem ezt bármelyik EX vaku tudja.
-
KTTech
veterán
válasz
szasza_1 #26990 üzenetére
A váz szolgáltatásaiban sokkal jobb a 70D, mint a 700D. Képminőség tekintetében nem igazán... Persze egy kompakthoz képest mindkettő nagy ugrás magas ISO-n.
Egy jó üveggel a 700D-ből jobb minőségű képet lehet kihozni, mint a 70D-ből egy gyengébbel
Erre mondják, hogy nem vázat kell venni, ha sokkal jobb képminőséget szeretne az ember, hanem megfelelő objektívet...
Erről a karcról tudsz képet csinálni? Egyébként, ha nem látszik a képen, nem nagyon kell vele foglalkozni (ahogy a porszemekkel sem igazán - meglehetősen nagy mennyiség kell hozzá, hogy nyoma legyen a képeken).
-
Clemi
veterán
válasz
szasza_1 #26990 üzenetére
A 70D párbeszédhez kapcsolódva. Szenzor szinten nincs túl nagy eltérés a korábbi és a mostani xxxD és xxD szenzorok között, legalábbis ami a képminőséget illeti. A beépített jpeg motor az újabb Digic5 processzor miatt nyilvánvalóan hozott valami javulást. Annyit észrevettem, hogy a 70D kevésbé zajos már a 60D-hez képest is, jpeg-ben fotózva pedig már 6400-on is egész jó képet produkált. Mondom ezt úgy, hogy gyakorlatilag csak RAW-ban fotózok, jpeg legfeljebb csak ha kompakt gép helyett használom családi illetve esemény fotózásra.
Ami viszont tuti és ami miatt ég és föld a különbség a korábbi xxxD, xxD és a 70D között, az a szolgáltatások. Mindenek előtt az új fókusz rendszer. Valami rendkívül érdekes módon minden eddigi vázammal idegbajt kaptam a mellé fókuszált képek miatt, mióta viszont a 70D-t használom gyakorlatilag nem produkáltam mellé fókuszált képet, kivéve ha én rontottam.
A többi bevezetett plusz dolgot nem kezdem el felsorolni, mert arra van egy csomó oldal ahol olvasni lehet rólukNekem már a fókusz rendszer miatt megérte a csere
-
person
senior tag
válasz
szasza_1 #26966 üzenetére
Ha lesz időm (család, gyerek..) és még meg lesz az 1100D lövök pár normálisabb képet és teszek fel. Igaz más jellegű táska de én Case Logic SLRC-205-öt nézegettem.
-
KTTech
veterán
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
szasza_1 #26961 üzenetére
"Amúgy nézegettem a 70D-s vázzal készült videókat. Nem vagyok nagyon elragadtatva. A Canon obiknál ennyire gyenge a képstabilizátor? Panasonic 10 éve tudta ezt..."
Nálam a 18-55 IS STM-ben és a 70-200 F4 IS-ben is van stabilizátor, de egyikre sem mondanám, hogy "gyenge"...
-
KTTech
veterán
válasz
szasza_1 #26961 üzenetére
A most használt képstabit a Pana találta fel 1981-ben, emiatt előnyben vannak... de nem mindegy a képstabinak, hogy mekkora lencséket kell mozgatnia (videokamerákban mini méretűeket, amik pehelykönnyűek, és aránylag nagy mozgástérrel rendelkeznek a kis méretű szenzorok miatt). 3-4FÉ reális bármilyen objektívnél, ami most a piacon kapható dSLR-ben. Ezt gond nélkül hozza a Canon is...
-
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
szasza_1 #26858 üzenetére
A pénzvisszatérítéshez a vásárlás dátumától számított 15 napon belül kell regisztrálni a terméket. Ha 18-án lejár az akció, és te 18-án veszed meg, akkor is benne vagy, csak ne felejtsd el a regisztrációt.
A vásárlást igazoló számla kell hozzá, illetve hogy olyan helyen vedd meg, ami hivatalos Canon partnernek számít. Illetve a terméken és a dobozon lévő gyártási információkra is szükség lesz.
Sikeres elbírálás esetén 28 napon belül elutalják az összeget a számládra (nálam 1-2 ezer pénzmagot mindig levontak a visszatérítésből, de az okát nem tudom... Talán a Canon japóból küldi a zsozsót és az átváltást vonják le...) -
radi8tor
MODERÁTOR
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
szasza_1 #26856 üzenetére
A 700D utódja a 70D szenzorát kapja meg. Valszeg a proci is ugyan az lesz. A dual pixel egy stabil rendszer, nincs minek kiforrnia. Hogy az új 750D(már ha ez lesz a neve) vagy a 70D a jobb? Hát egyértelműen a 70D lesz a jobb a kettő közül! Én nem gondolkodnék a helyedben, azonnal megvenném a 70D amíg még a régi áron meg lehet venni néhány boltban, ráadásul 18.-áig 31ezrest vissza is kapsz! A 70D egy piszkosul jó gép! A 700D utódja butítva lesz hozzá képest.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest