-
IT café
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
Matthewus #44589 üzenetére
Akkor jó, csak annyira párhuzamosan volt szó a kettőről, hogy kissé összemosódtak a fejeben.
Egyébként az általam használt bővítmények elérhetőek Chrome-ra is, kivéve az Ant Video Downloadert, az ugyanis IE & Fx only.
Szóval nagy tragédia csak nem lesz a váltást követően -
Pancsermeste
őstag
válasz
Pancsermeste #44582 üzenetére
Hali!
Erről mit kell tudni?
Vajon hogy kerülhetett a kiegészítőkhöz?
Letiltottam, és most nincs az a probléma, amiről írtam... -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #44595 üzenetére
Én azonnal, ghostery azokban is van, most 3 kieg miatt rókázok, amikhez hasonló nincs a chrome alapuakra, de ha pl ezt a hármat elvennék ezzel, én kb azonnal mennék vagy az operára vagy a chrome-ra.
Viszont kiemelt addon-okat használok (5 van szóval nem sok) bízom benne, hogy az hogy kiemelt és népszerű elég lesz ahhoz, hogy megcsinálják a másik rendszerre is.
-
Rimuru
veterán
En a Firefox levaltasan vagyok, engem inkabb az erdekelne hogy mi lesz a xulrunnerrel es az ezt hasznalo alkalmazasokkal, ilyenrol nem nagyon beszeltek meg (vagy csak nem lattam).
-
-
Matthewus
őstag
válasz
#27441408 #44592 üzenetére
Mindenképp kell a váltás, mert sok probléma (biztonsági és teljesítménybeli) oka a mostani megoldás. Egy egyszerűben ellenőrizhető, megfelelően dokumentált, a többi platformmal valamilyen szinten kompatibilis rendszer létrehozása a cél. Vannak fanyalgó fejlesztők meg vészmadarak, de pl. a NoScript fejlesztője a Mozillával együttműködik, és várják a többi kiterjesztés fejlesztő javaslatait is. Majd meglátjuk mi sül ki belőle.
-
Matthewus
őstag
válasz
#27441408 #44588 üzenetére
Biztosan lesz olyan, amit nem fognak megcsinálni.
(#44587) sz.balazs.95: Bővítmények: Flash kivételével az összes NPAPI bővítmény el fog tűnni.
KIterjesztések: új API lesz, XUL, stb. megszűnik, nem fogják engedni, hogy annyira bele lehessen nyúlni a Firefox kinézetébe, működésébe, mint eddig, már volt róla szó itt a topikban is. -
törölt tag
válasz
sz.balazs.95 #44587 üzenetére
A kiegészítőkkel is lesz valami, ezért ijedtem meg én is hogy most akkor mi lesz velük. Elvileg másfél éven belül tehát nem holnap, gondolom a készítőknek lesz idejük átdolgozni őket, ha akarják.
-
Matthewus
őstag
válasz
#27441408 #44584 üzenetére
Nem áll át Chrome kiegészítőkre, hanem lesz egy új API aminek a neve WebExtensions, ez hasonló lesz a Blink motoros böngészőkéhez, de nem egy az egyben, hanem lesznek benne Firefox specifikus részek is.
Az, hogy melyik kiegészítő lesz elérhető az csakis annak fejlesztőjén múlik. -
törölt tag
Sziasztok, azt olvastam, hogy a firefox másfél éven belül át áll a chrome kiegészítőkre, szeretném megkérdezni, hogy ez azt jelenti, hogy akkor minden firefox kiegészítőnek vége, vagy megfogják csinálni a jelenlegieket, hogy majd abban a rendszerben is működjenek?
Sok kiegészítő van ami csak a firefoxhoz van ezért kérdem, hogy a meglévőket vajon megcsinálják e a készítők, hogy a chrome rendszerben is működjön?
(azt természetesen értem és a cikkben is le volt írva, hogy a jelenlegi formájukban nem lesznek jók, )
-
McLaca
őstag
Fandango, Scope2007, Matthewus: köszönöm!
Üdv!
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Tegnap óta, ha rákattintok egy linkre (ami ezelőtt mindig új lapon nyílt meg), most ugyan azon a lapon nyílik meg. Ez még rendben is volna, de amikor az 'ugrás az előző oldalra' nyílra kattintok, akkor az előző oldal, ahonnan elnavigált, nem jön vissza, hanem az azt megelőző oldalra ugrik. Jobb egérrel rákattintva az ugrás gombra, nem is szerepel a listában a kiinduló oldal (gondolom ezért nem ugrik rá vissza) De miért tűnik el?
(39.0.3) -
Fandango
veterán
válasz
McLaca #44569 üzenetére
Én nagyon régóta a Tab Mix Plust használom.
-
Kékes525
félisten
Csak idéztem: Olvasó nézet
-
Kékes525
félisten
"Akik hosszabb szövegeket, cikkeket olvasnak böngészőjükben, azoknak mindenképpen egy hasznos újítás lehet az olvasási nézet, mely a Firefox böngésző 38.0.5-ös kiadásában már elérhető. Használatához csak látogass egy hírportál cikkére és kattints a címsorban egy TV készüléket formázó ikonra, ekkor az összes zavaró kép, banner, hirdetés és animáció eltűnik, csak a szöveg marad."
-
Predator2
addikt
válasz
scope2007 #44571 üzenetére
Azt hol tudom beállítani benne, hogy amikor bezárom a böngészőt mindig az utolsó munkamenetet benne az oldalakkal hozza vissza? Illetve egy esetleges összeomlás után se felejtse el a nézett/megnyitott oldalakat. El akarom kerülni, hogy ismét úgy járjak mint (#44569) McLaca.
-
Matthewus
őstag
-
McLaca
őstag
Korábban olvastam a topicban olyan kiegészítőről, ami folyamatosan menti a nyitva lévő tabokat, de most nem találom.
Valakinek van valami bevált kiegészítője erre? Tegnap ugyanis szabályosan kiléptem a firefoxból (kb. 330 nyitott lappal és 4 rögzítettel), ma meg teljesen üresen indult. Előző munkamenet helyreállítása szürke, a sync meg hiába megy, leszinkronizálta indítás után a semmit. Korábban is volt már ilyen, de akkor a rögzített lapok maradtak, a munkamenetet helyre tudtam állítani. Most meg semmi. Igazából a sync működését sem igazán értem... nem az lenne a lényege, hogy az töltse vissza a lapjaimat ilyen esetben? Soha nem töltött még vissza semmit, általában rögtön szinkronizál és nem mentésből a böngészőbe, hanem fordítva. Így meg értelmetlen.
Szóval kéne valami kiegészítő, ami egy ilyen helyzetben simán visszaállítja a korábbi lapokat.Üdv!
-
pigsty
aktív tag
Sziasztok
keresgéltem, de nem találom,
FF 41v van,
hogy/hol lehet beállítani egy adott profilnál, hogy automatikusan megjegyezze a jelszavakat,minden oldalnál, ne kérdezzen rá mindig, hogy akarom-e menteni a jelszót? Zavaró, mindig rákérdez.
prejs.js(about.conf)ban, ott milyen sor, lehetséges-e?
Köszi! -
adsl
aktív tag
Sziasztok.Tudom nem idevágó téma de szeretném megkérdezni hogy van ez a K-meleon böngésző,ezt hogyan lehet magyar nyelvűre varázsolni?Ha estleg tudja valaki megköszönném ha segítene.És elnézést hogy itt teszem fel ezt a kérdést!
-
Kékes525
félisten
Be lehet állítani a NoScriptet úgy, hogy (csak) az olvasónézetben mindig engedélyezve legyen? Nagyon kényelmetlen állandóan engedélyeztetni, hogy használhassam az olvasónézetet. Ha pedig kikapcsolom, akkor a többi lapon megszűnik a védelem...
-
Gergő_
őstag
üdv,
Facebook timeline-t melyik kiegészítővel lehet takarítani, Próbáltam mindent sikertelenül.
Köszi előre is a segítséget. -
Fandango
veterán
Külön programot tudok ajánlani ami ezt tudja: Internet Download Manager
-
Boha
tag
Van olyan letöltés kiegészítő, amiben be tudom állítani hogy
kiterjesztésenként külön-külön mappába rakja a különböző fájlokat ? -
chadi75
újonc
és csak a firefox csinálja, más böngésző nem
próbáltam firefox uninstall reinstalla legidegesítőbb benne, hogy a kivétel hozzáadása után ( meg is jegyeztetve) fellép az oldalra,de rosszul jelenik meg.
újraindítás után újra figyelmeztet és ujra tanusítvány letöltése,kivétel hozzáadása. -
chadi75
újonc
pl az egyik:
A(z) ncore.cc érvénytelen biztonsági tanúsítványt használ. A tanúsítvány nem megbízható, mert a kibocsátó tanúsítványa ismeretlen. Lehet, hogy a kiszolgáló nem a megfelelő köztes tanúsítványokat küldi. Egy további gyökértanúsítvány importálása lehet szükséges. (Hibakód: sec_error_unknown_issuer)
-
chadi75
újonc
Sziasztok!
A problémám a következő amiben segítséget szeretnék kérni. :
win 10
firefox 41.0.2
eset smart security (9.0)Friss telepítés.
a firefox folyamatosan érvénytelen tanusítvány ablakokat dobál fel amikor https oldalakra lépek fel.
Ha hozzáadom a kívételt és meg is jegyeztetem vele akkor tovább enged az oldalra de a gép újraindítása után ugyanúgy előjön ez a probléma.(nem jegyzi meg a kívételt hiába jelőltem be)
továbbá ha tovább is enged az oldalra , az hibásan jelenik meg pl ncore ,mozilla oldala stbmi lehet a baj?
ki lehet kapcsolni valahogy azt hogy ezekért a tanúsítványokért ne szóljon? -
adsl
aktív tag
Szisztok.Szeretném megkérdezni hogy Firefoxból hogy tudnám athozni IE-be a könyvjelzőket?És az IE-hez milyen reklámblokkólási lehetőség van?Van olyan mint pl a Firefoxba?
-
kippedli
tag
válasz
sz.balazs.95 #44545 üzenetére
Megjelenéskor tettem fel azóta jó, asszem amikor először jelentkezett az win 8.1-es volt épp a váltáskor. Megprobálom azért.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
kippedli #44544 üzenetére
Nemrég frissítettél 10-re?
Ha igen, akkor az alábbi megoldás segíthet:
Az utolsó byte-ig gyomláld ki a videókártya driverjét, majd telepítsd újra.
Nálam is az volt amikor frissítettem 10-re, hogy a VGA driver elszállt, és újra kellett rakni. (mind Radeonos, mind Intel HD-s gépnél ez volt nálam)
-
kippedli
tag
Pár hónapja feltűnt egy érdekes hiba a a gépemmel, aztán 1-2hét alatt abba maradt és most újra jelentkezik. Kép . Mikro indítom a videókat, streamet akkor pillanatra befagy és így indul Twitchnél, YT és egyéb videós, képes, hangos oldalaknál csinálja meg ha több oldalt nyitok meg egyszerre. Van ,hogy nem az adobe omlik össze hanem a firefox ugyan ezzel a szöveggel mint ami a képen van. Nem vírus/malware és most lett újra telepítve, driverek is frissek.
Mi lehet a gond?
-
scope2007
addikt
hmm ilyen volt nekem is
amúgy váltottam már ezt használom PDF-nek
Sumatra PDF -
DS39
nagyúr
frissült az adobe reader, nézem a bővítményeknél azt írja az ellenőrző hogy elavult.
megnézem a readert frissítés keresése, és megint talált, frissül. ok.
nézem a foxot, és még mindig az eggyel régebbi verziós plugint írja, hogy elavult, what?azóta volt rendszer újraindítás, nem vágom miért nem veszi észre hogy már másik verzió van érvényben.
-
kirusz1
őstag
válasz
Intruder2k5 #44539 üzenetére
Sajátgép.igen van hely 2 hónapja tettem ujra a rendszert 50 gb van szabadon a c-n.SP3 as az xp
-
válasz
kirusz1 #44538 üzenetére
Szia, saját gépen futtatnád a böngészőt, vagy esetleg valami céges masina? Rendszergazdai jogkörrel vagy bejelentkezve? Van elegendő szabad lemezterület? Lapozófile nincs letiltva?
szerk.:
SP3-mas XP? Elég régi hibának tűnik, mindenképpen SP3 előttinek.
https://support.microsoft.com/en-us/kb/888413Mellesleg ez nem Firefox probléma.
-
kirusz1
őstag
Hello.Xp alatt ezt a hibajalanséget kapom Nincs elég szabad kvóta a parancs végrehajtásához.és amig nem inditom ujra a gépet semmilyen böngésző nem indul el .találkozott már valaki ilyen hibável?előre is köszi
-
Victorio
aktív tag
A Firefox újra nekifut az évek óta átugorhatatlan szakadéknak.
-
unravel
őstag
-
@rglaaf
veterán
Üdv
FF-hez melyik a legjobb webfordító plugin?
-
vaga
csendes tag
Sziasztok.
Lehet már volt ilyen kérdés, de...
41.0.1 verzióval 1-2 napja elkezdett akadozni a böngészés. Pl. Facebook-on képeket nézegetve nem lehet továbbléptetni csak mikor kitalálja (pár másodperc), hogy vannak kommentek is hozzá. És mi indokolja azt, hogy egy (sz@ros) böngésző, amit eddig nagyon szerettem 500MB fölötti memóriát zabáljon folyamatosan???
Vagy a net akadozna ennyire?? UPC kábel 60/6
Érdekes, hogy miután visszatettem a 36.0.4-et azóta a face sokkal gördülékenyebb. Mi lehet a baj?Köszi a válaszokat.
-
Pityu.
nagyúr
Valaki használja az adblock edge reklám blokkolót?Én azt használom egy ideje,néha de ritkán itt ott át engedett egy két reklámot,most újból raktam a firefoxot mert már nem volt valami jó,fel raktam ez adblock edgét és ahol eddig blokkolta a reklámokat simán felugrik vagy három négy reklám,mi lehet a baja?
-
HoTaZo
addikt
és @sz.balazs.95 és Predator2
Igen. Bármelyiket is próbáltam, egyik se ért, Chrome-ot beleértve, a Firefox szintjéhez nálam. De utóbbi időben, annyi akadozás, lefagyás, összeomlás volt, s főként FB. görgetés alatt, hogy jobb híján (IE-t csak az FF letöltésére használtam, más meg nem váltotta be a hozzáfűzött reményeimet) a Chrome maradt. Régebben ott is voltak gondjaim, ezért reméltem, hogy előbb utóbb megszűnnek a Rók összeomlásai és társai. Kitartottam és ha újra olyan lesz, amilyennek én szeretem, akkor örömmel szörfölök segítségével a hálón.
Amúgy nem ráz le olyan könnyen engem a Róka, még ő az alapértelmezettem. -
adsl
aktív tag
válasz
sz.balazs.95 #44523 üzenetére
-
-
scope2007
addikt
custom favicont melyik kieggel lehet vajon betölteni?
ott árválkodik a bankom faviconja üresen
-
Valaki26
csendes tag
Sziasztok!
Nálam is ilyen van Firefoxba,nem csak Facebooknál,bár nekem legtöbbször nem jön be kis ablak csak simán pár másodpercre vagy hosszabb időre megakad vagy lefagy illetve inkább lebénul vagy,hogy írjam,szóval nem írja ki,hogy nem válaszol se semmit, ilyenkor lerakom tálcára majd vissza és újra működik (főleg flash oldalnál fordul ez elő). Utóbbi kb 2 hétbe van ez jelen,azelőtt soha sem volt.
Gép nem gyenge nekem se és már néztem kiegészítők nélkül is,de ugyan az.Azóta újra lett telepítve a rendszerem is,de ugyan az. -
Rainman05
tag
válasz
sz.balazs.95 #44517 üzenetére
Hát sajna igen fölég ha már idős volt a Windows.
De olyat is írt hogy az a shockwave player nem válaszol. -
Rainman05
tag
válasz
sz.balazs.95 #44515 üzenetére
-
pomorski
őstag
Szeretek itt olvasgatni, sok okosságot tanulok meg nálatok, amiről nem is gondoltam, hogy van ilyen...
-
scope2007
addikt
üdv!
az új firefoxhoz milyen beállításokat, kiegeket használtok?
ami hasznos [tudom kinek mi az]
-
EmptyParadox
senior tag
válasz
#59070464 #44505 üzenetére
Esetleg olyan brute force módszer jut eszembe, hogy keresel valamilyen infinite page loader kiegészítőt, betöltetsz vele sok oldalnyit, és egyszerre több oldalnyit töltesz le így.
Vagy hirtelen rákeresve a problémára ezt találtam. Nem olvasgattam bele, de ránézésre erre való. -
Ciccuka
veterán
A könyvjelző eszköztárban lévő ikonok méretét, hogy lehet megnövelni, van rá valami kiegészítő?
-
GrotESC
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy amikor próbálok dokumentumot megnyitni / letölteni akkor akármilyen .pdf, .doc, xls, stb. helyett egy download.php-t akar megnyitni / letölteni. Ha tudom mi az eredeti anyag neve, akkor letöltöm, átnevezem és tudom használni. Valami ötlet, hogy ez mitől lehet? -
törölt tag
válasz
#59070464 #44504 üzenetére
Módosítom a kérdést, miközben kirpóbáltam a DownThemAll!-t. Az Interfacelift oldala az 1920x1200-as felbontásra vonatkozóan 346 oldalt, vagyis 3451 képet takar. Ez a szám úgy jön ki és egyben a problémám az, hogy oldalként tudom csak egy kattintással lementeni a képeket, tehát egyszerre csak 10 db-t. Megoldható valahogy, hogy mind a 346 oldal képét letöltse?
-
törölt tag
Milyen addons javasoltok arra a feladatra, hogy szeretném letölteni az https://interfacelift.com/ -ról az összes 1920x1200-as felbontású képet?
-
DS39
nagyúr
válasz
goodboy007 #44502 üzenetére
olvass vissza kicsit, van rá kiegészítő. (i don't care about cookies nevű kieg.)
-
goodboy007
senior tag
Sziasztok,
Azzal lehet valamit kezdeni, hogy lassan már minden weboldal megkérdezi, hogy elfogadom-e, hogy az oldal cookie-kkal működik?!
Be van kapcsolva a beállításoknál, hogy igen, elfogadok mindent, jegyezze meg, de mindig megkérdezi újra és újra... -
IstvánLászló
őstag
Jelenleg a HTML5 lejátszó van használatban, amikor lehetséges ezelőtt pipa van.
A HTMLVideoElement előtt pipa van.
Ezeknél nincsen előttük pipa H.264, WebM VP8 , Media Source Extensions , MSE & H.264, MSE & WebM VP9 .A youtube-on flash player-rel tudom nézni hd-ben a videókat is végre.
A Firefox 41.0.1-re frissítette magát és kellet hozzá flash player, de kolléga segítsége nélkül nem tudtam volna
megoldani.
Olvassál vissza fentebbi hozászolásokban kaptam segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Starcraft 2 Collector's Edition
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest