- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboldi
nagyúr
válasz hobizoli #208998 üzenetére
Valid, a sötétbarnával mi is “szívunk”. De annyira gyönyörű árnyalat, amikor tiszta!
Csak ne lenne ilyen karcos, majd idővel benevezzük egy polírra.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
hobizoli
nagyúr
válasz tboldi #209001 üzenetére
nekem az egyik 147 homokszinu
szoktam is mondani, hogy terepszinu az auto
tenyleg nem egy nyugos szin koszolodas szempontjabol
masik meg vilagoskek-gyongyhazmetal
414B szinkod, Azurro Nouvola Pearl fedoneven fut
ha rasut a napfeny, akkor kicsit zoldes arnyalatu istöbb drón kell ;P
-
slett27
addikt
Hogy tudnék után járni annak hogy amit vettem autót, az külföldről behozott vagy tényleg magyarországi ? Igazából a valós km érdekelne. Gondolom alvázszám alapján ez elméletileg lehetséges.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
tboldi
nagyúr
válasz slett27 #209007 üzenetére
Rendszámot beírod JSZP-be és megnézed a forgalomba helyezés dátumait.
szerk.: Jóvan’, egy percen belül 3-an is megírtuk.
szerk. 2: Kis segédlet - ha magyar, és ha külföldi.
Sőt, az utóbbi esetén azt is tudom, hogy újonnan egy Thomas Weiß nevű heinersreuth-i lakosnak adták el Bindlach-ban.[ Szerkesztve ]
-
slett27
addikt
Aztaq...milyen gyorsan válaszoltatok. Ez kérem szépen egy minta fórum.
Thx mindenkinek !
Van ügyfélkapu, megnéztem már én is csak azt nem tudtam mióta rögzítik nálunk ezt. De már több mint 10 éve, úgyhogy 1000% külföldi.
[ Szerkesztve ]
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
zgospel
őstag
Sziasztok,
Segítsetek abban légyszi, hogy milyen típusok vannak még amikre nem gondoltam vagy nem ismerem őket az alábbi kritériumok szerint?
- minimum 2017-es évjárat
- hibrid (sima vagy plugin is lehet)
- kombi vagy egyterű (vagy SUV is lehet, a lényeg az értelmes méretű csomagtartó)
- 7 millió Ft vételár, de nagyon maximum 8 millió
- lehetőleg gazdaságos fenntartás, pl átlag gumiméret, megbízhatóságEddig a Prius+ és a Corolla kombi van képben. Előbbi ilyen évjáratban ritka nagyon már, utóbbi meg még túl fiatal ahhoz, hogy ilyen áron legyen. Az Auris kombi sajnos túl szűk, az kiesett.
Milyen alternatívák léteznek még?
Köszi szépen előre is!
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
molnarpeter
nagyúr
válasz zgospel #209013 üzenetére
Passat GTE? (V60 D6 kis csomagtartó miatt valószínű nem fog tetszeni, C-Max szintén zenész, Outlander PHEV meg nyűgök ismerete nélkül csak margóra, olvass utána és döntsd el milyen tulajdonságok férnek bele, pályán pl éhes )
Corolla nem ugyanakkora lesz, mint az Auris?[ Szerkesztve ]
-
dj79
senior tag
válasz molnarpeter #209014 üzenetére
Corolla nagyobb.
Kia Niro hibrid nincs ilyen árban már? -
zgospel
őstag
válasz molnarpeter #209014 üzenetére
Köszi szépen, megnézem őket. A V60-at ismerem, ott valszeg a csomi lesz a szűk, de megnézzük még. Apámnak kell, azt mondja megnézte Auris meg Corolla kombikat is, és az Auris jóval szűkebb.
Passatnak nem túl drága (relatíve) a fenntartása?https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
slett27
addikt
Olyan oldal nincs ahol ingyen kérhetem le alvázszám alapján a gépjármű előéletét....gondolom.
-
-
zgospel
őstag
Na ezt nem is tudtam, hogy a Mondeoban a Toyota technika van. Köszi a tippet, így utánanézve sajnos az ötajtós tényleg kiesik, elég rossz formájú a csomagtartó, a kombi meg túl drága.
A Kia Nirot még megnézzük élőben, így képről hasonlóan szűknek / picinek tűnik, mint az Auris.
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
dj79
senior tag
válasz Vismajor01 #209024 üzenetére
Segítek: 2017-től max 8 millióig ( ezek voltak az alap számok a kérdésben) 1 db találat van hahun rav4-ből.
-
dj79
senior tag
-
Vismajor01
addikt
1. O döntse el mennyire van kőbe vésve, 2016os autokbol van több is.
2. Ha azt mondod h van 1 akkor tökéletesen az én igazamat támasztod alá. Pláne hogyha raszursz ár nélkül nem kapsz sokkal többet-nincs sok eladó belőle. Azaz nem az alja és azért van egy hanem eleve nincs sokSamsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
dj79
senior tag
válasz Vismajor01 #209029 üzenetére
idézem: min 2017.
a második részre annyit mondanék, hogy priusból sok volt, mégis elég sokáig tartott, mire én találtam egyet, de még tovább, mire Te vettél egyet -
zgospel
őstag
válasz Vismajor01 #209029 üzenetére
Abszolút kőbe van vésve a minimum 2017, mert taxinak kell, ami a rendelet szerint (covid miatt volt most kivétel) maximum 10 éves lehet. Öt éve van még nyugdíjig, úgyhogy ebben az 5 évben már nem akar autócserével bajlódni, arról nem is beszélve, hogy egy sima autóból még 500 ezer mire taxi lesz, tehát amit meg is lehetne spórolni egy 15 vagy 16-os évjáraton, az bukó lenne a kétszeri vizsgáztatáson.
Ez a RAV4 nem annyira szimpi, többet fogyaszt, nagyobb a gumi, drágább hozzá minden. Kár, hogy az egyterűeket leváltotta a SUV mánia
A Mondeo egy jó tipp volt, az még talonban van ha a Corollából mégsem lenne semmi valamiért, méretben amúgy sokkal jobb lenne a Mondeo, kivéve a csomagtartót az akksik miatt.https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
Dare2Live
félisten
válasz f4lcon #209002 üzenetére
1.33as és a 3hengeres (1krfe) kifejezetten kerülendő Toyota benzines.
Benzínbe a régi 1.0 1szfe és 1.3 2szfe tipikus örökélet plusz egy nap mindez igaz akkor is ha városi napi 4*10kmet megy. Az 1.4 D4D hosszútávon használva szintén örökélet +1nap de a napi 4*10km ki fogja nyírni.
Még annyi, hogy a kerülendő 1.33ason sztem a 10.000kmenként cserélt 0w20se segít. Max annyi, hogy nem 100-150kkm közt kezdi el csúnyán enni a benzínt hanem 200-250kkm után.
Kia / Hyundai gammanal meg elképesztő koklerság ami megy. Ott a GDI ami kifejezetten kerüldenő. De azt se tudják odaírni, hogy az 1.4 láncfeszítője mettől meddig cserélendő új revre.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz Dare2Live #209032 üzenetére
Ha a hibrid-dízelre gondolsz, akkor azért nem, mert:
- jelenleg azt hiszem rev4-nél jár feszítő verziója és még mindig nem oldja meg a gondot, tehát amit beszerelnek a meghibásodás után, az idő valószínűleg újra rossz lesz.
- a szoftveres frissítés - kvázi nyomaték csökkentés - nem oldja meg a dolgot- egyébként sincs elég alkatrész, így nem hívják vissza őket tömegesen, csak ami nyűglődik, szétesik.Mondom ezt úgy, hogy mivel az elmúlt években nem volt gondunk a Kiaval, a flotta egy része most azokból áll. Az érintett dízel-hibrid változat 100-as nagyságrendben van jelen és stabilan 60 százalék feletti meghibásodása van, 10k-30k alatti km futással. Ha időben elkapják, leállítják, akkor csak vezérlés javítás, ha nem akkor motorcsere megy. Tömegesen.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
kenguru99
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan mini vagy kis autót automata váltóval ahol nagyon hátra lehet tolni a vezetőülést és a kormánnyal tengelyirányban utána lehet menni? A keret 1 millió környéke, de ha több egy kicsit az se gond.
-
rayoliviero
veterán
Sziasztok!
Vettem egy autót magánszemélyként egy cégtől.
Milyen papírokra van szükség az átíráshoz az adásvételin, forgalmin és törzskönyvön kívül?
Kell plusz a cégvezető aláírási címpéldánya és a cégkivonat?
-
félisten
-
tboldi
nagyúr
válasz kenguru99 #209034 üzenetére
Lancia Ypsilon? Bár állítólag az automatája hagy némi kívánnivalót maga után.
A 194 centimmel nagyon jól elférek benne, nem is kell teljesen hátratolnom az ülést, de persze mögém már nem ül senki sehogy sem.
A kormányt is eléggé magam felé tudom húzni, simán elférnek a térdeim az oszlop alatt, nem kell beszálláskor a pedálok alá dugnom a lábfejem.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
BigBlackDog
veterán
válasz molnarpeter #209045 üzenetére
Ez Polo és Golf esetén is kellett.
-
Gombinyó
őstag
válasz BigBlackDog #209046 üzenetére
Corolla szintén.
-
Dare2Live
félisten
válasz CactuS #209033 üzenetére
Nem a hibrid-dízelre gondoltam only gamma/kappa vonalon ugatom a témát.
"Az érintett dízel-hibrid változat 100-as nagyságrendben van jelen és stabilan 60 százalék feletti meghibásodása van, 10k-30k alatti km futással. Ha időben elkapják, leállítják, akkor csak vezérlés javítás, ha nem akkor motorcsere megy. Tömegesen."
A régi 1.6 egész jó motor volt. Hogy sikerült így el****ni?
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
chopin42
addikt
válasz molnarpeter #209045 üzenetére
Akkor ez nyikorog nekem is? Azt hittem, a kalaptartó, mert valahonnan hátulról jön a vezetőoldalon. Egyébként a gép 16 éves korához és 275k km-hez képest nagyon csendes, nem recseg-ropog, mint a párom volt 2001 1,4 TDI Polo 3-a, az konkrétan zenélt
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest