Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
viharhozo
addikt
6900 XT-t szerelnek be. Extraban a ket 8 pines melle kell neki meg egy 6 pines is. Azt hittem, ramegy a 8 pines, de ugy alakitottak ki, h ne menjen.
Ez megfelel erre vagy van vhol olyan atalakito, ami 8 pines PCI-E-bol csinal 6 pinest? Van ket ures Molexem.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
varmi2
nagyúr
A rvn-t, ugye lehet közvetlenül váltóra túrni?
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
senior tag
-
llacee
őstag
hello
próbáltam walletről az https://www.okx.com/ -ra küldeni TON-t.
Nektek mennyi idő után ért át, mert 20 perce semmi és a deposit history-ban sem látok semmit. -
Rick4
félisten
Ha egy tőmondat teljes metszésben van az igazsággal, akkor bőven elég egy tőmondat is. Igazolást kértél, megkaptad, és még mindig neked áll feljebb, holott amennyiben csak a legdrágábbat tudod linkelni, akkor a tied mindvégig foglalja a helyet, ilyenkre semmi szükség sincs.
Nem értek egyet valakivel? A tények meg a valóság nem passzolnak a te hozzászólásoddal, koma, ébredj már fel.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
tlac
nagyúr
válasz Powerer #77767 üzenetére
az M2->USB PCIE-t nem tudom értelmezni, hogy micsoda
az M2->PCIE működhet, egpu-ra szokás használni, így rákereshetszannak nagyon utána kell nézned az alaplapod specifikációiban, hogy mire képesek az m2 slotok és melyik hova van kötve (cpu vagy chipset)
gigabyte szokott block diagram-ot is megadni, asus lehet nemviszont légyszi te is írd már le, hogy hogyan számolsz megtérülést vagy miben reménykedsz vagy mit tudsz, amit itt mi nem
-
krepp
tag
Elnézést hogy még csak le se alkudtam helyette,
A bányász alaplap kontra gémer alaplap volt a lényeg, meg a típus, nem az hogy kikeressem neki a legolcsóbb példányt.
Guglizni gondolom tud mindenki.....
Ha nem értesz egyet valakivel, más véleményed van. Kifejthetnéd egy tőmondaton túl is, esetleg érvekkel. Mert addig a hozzászólásod csak foglalja a helyet,..."Mi nem szenvedünk! Mi így élünk!" ...Hofi
-
Winzsolt
aktív tag
Nekem nincs sok tapasztalatom, de csak jó van. M.2 ->usb van nekem. Ugyan úgy felismeri mint egy PCIe slotot. Semmi különbség, ugyan úgy megy a kártya.
Érdemes elolvasni az alaplap kézikönyvét, mert általában bizonyos m.2 slot használata letilt bizonyos PCIe slotot. Olyannal is találkoztam a kézikönyvben hogy az m.2_1 használata letiltja mondjuk a PCIe 4-es slotot. A másik m.2 foglalatrol nem írt semmit a kézikönyv, de sajnos azt is hiába próbáltam, ugyan úgy letiltotta. -
Rick4
félisten
Hja, hogy még neked áll feljebb? Rábaxtál, koma, mert még az is megy...
Nesze, ugyanott alap 65K: [link]
apróban, újonan, számlásan is 65K: [link]
Ja, és az aliexpressen 2 hét átfutással kemény 38K. [link]És persze egy G4400-as proci ne legyen már +35 ezer, ha az apróban 15K körül vannak, de van ennél lényegesen jobb választás is, azt meg hadd ne mondjam, hogy a lap
Azárt te ajánlgasd csak nyugodtan ugyanazt dupla áron.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Frozen
addikt
hülyeség megvenni egy ilyen alaplapot
-drága
-semmi értelme
sokkal olcsóbban kapsz
-4-5 pcie lap lehet venni elosztott 1 foglalatból van további 4.
anyival nem tud többet a bányászlap és írto drága isHa már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
krepp
tag
Mire megveszed az alaplapot, bele a bővítőket, az már annyi pénz amennyiből vegyél inkább bányász alaplapot, és 12kártyáig bővítheted a riged később..
https://riser.hu/termek/btc-b250c-pro-alaplap-processzorral-g4400/
"Mi nem szenvedünk! Mi így élünk!" ...Hofi
-
Frozen
addikt
válasz demmer123 #77770 üzenetére
én valahol mintha megerősítést olvastam volna arról,hogy juni vagy juliiusig biztosan lehet turni még ,de csak ennyit és nem most még tavaly december körül
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Thome
veterán
Sziasztok,
Egyszer már falnak futottam, hogy rosszul vásároltam, mégegyszer nem szeretnék.
Egy ismerősömnek raktam össze egy gépet, ami:MSI X470 GAMING PLUS MAX
AMD Ryzen 1200g
2 db RTX3060Ez a 2 vga jelenleg úgy megy, hogy 2x PCIE 3.0 @x8
Ehhez lenne még egy vga hozzárakva, pl RTX2060.
A kérdés, hogy az utolsó PCIE slotban, amely 2.0 @x4-en képes-e ETH-t teljes teljesítményen termelni anélkül, hogy a két RTX3060 lanejeit, teljesítményét megzavarná?
Elsősorban a lane-k miatt kérdezem, mert itt elvesztem, hogy az X470 chipset elvileg képes ennyi lanet, illetve a vga-nál is látni a támogatott 3 db-ot, legalábbis az alaplapi doksi ezt írja, de az 1200G proci miatt bizonytalan vagyok, hogy a valóságban ez ténylegesen hogyan is nézne ki.
Köszi előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz demmer123 #77770 üzenetére
És mi van, ha eltolják? Pár hónappal, akkor is mínuszos lesz. Legalább bő 1 év termelés kell eth-ból, hogy vissza jöjjön 0ra.
Sőt!
Átszámoltam!
Egy 8 kártyás rig (ebben az esetben rtx 3070Tix8) Kb 3,6M ft-ba kerül. Ebben a pillanatban 460$ profitot hoz havonta(áram leszámolva róla) A 3,6M ft= 11600$
Tehát 25 hónap alatt lesz nullán, akkor, ha a dif nem változik! De ugye tudjuk, hogy változni fog, nőni. És e helyet van 5.5 hónap hátra. Utána a profit a töredékére fog esni. Tehát sosem jön vissza a belefektetett pénz.[ Szerkesztve ]
-
Powerer
tag
Sziasztok!
M2->PCIE adapterekkel van bárkinek jó tapasztalata? Ha igen, melyik fajtával? M2->PCIE vagy M2->USB PCIE? HiveOS-ben hogy működnek? Van szükség bármit a BIOS-ben beállítani ahhoz, hogy működjenek?
8 kártyás riget építenék az alábbi alaplapok valamelyikéből 5 pcie+3 m2 slottal:
ASUS PRIME Z590-V
ASUS TUF GAMING H570-PRO
ASROCK Z590 PRO4Köszi szépen!
-
Hohocali
aktív tag
Próbálta valaki T-Rex-el az Alephium dual mining-ot?
LHR-es 3070ti-vel próbáltam, első körben 10%-ot levesz az ETH-ból. Feljebb nem tudtam rakni az LHR-t, mert akkor lock-olnak a kártyák. Lehet más beállítások kellenének?
Megjegyzem, ez a lolMiner elég vacaknak néz ki a T-Rex mellett. Remélem jön T-Rex-re is a TON.A TON-t próbálom nem LHR-es kártyán, az max. 1-2MHs-t vesz le az ETH-ból, és úgy megy (némileg magasabb fogyasztáson).
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
tlac
nagyúr
válasz RealTedMosby #77763 üzenetére
lehet nem is a bányászás a lényeg, nem tudhatod
-
Allihoppa
aktív tag
válasz RealTedMosby #77763 üzenetére
majd visszahozza az árát
-
viharhozo
addikt
Nalam picit kevesebb lett a hash, mint a .43-nal + soha nem volt meg ennyire rossz a pool luckom. Ket orat futtattam, szoval lehet, h csak meresi hiba.
Itt lehet kovetni a TON network hashrate-jet, ez eleg szoros korrelacioban van a diffel. Meglepo modon egyelore megsincs drama a dual mining miatt.
-
koko52
nagyúr
Én klonoztam az első rigem ssd-jét. Így pár perc beüzemelni az új rigeket.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Rick4
félisten
válasz aerosmith #77739 üzenetére
Alapból ki van kapcsolva, azaz bírnia kell egy pendrive-nak folyamatosan. És akit ezek érdekelnek, meg ssd-ről tolja, annak kell külön bekapcsolnia.
logs-off
– write all logs to RAM to reduce wear and tear on the USB stick (default)49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
peterr85
tag
2miners-ről Binance-re kb. mennyi idő alatt ér oda a coin? Ma aktuális az első kiutalásom, ami 13:24-kor meg is történt (Nano-ban), a tranzakció adataiban azt látom, hogy a blokk jóváhagyásra került a hálózaton, de Binance nano walletem egyelőre üres.
-
BeZol
őstag
Van már lolminer 1.44: https://github.com/Lolliedieb/lolMiner-releases/releases
-
Frozen
addikt
válasz RealTedMosby #77750 üzenetére
hát reménykedhet benne,hogy eltolják a post, de a 16,3090 nem sokat fog visszatermelni neki a 4 hó alatt és maga a kártyákon többet fog bukni szerintem.
[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
trek81
senior tag
válasz RealTedMosby #77750 üzenetére
meg kell nyugodni eth diffrate 1.5 pthasnél mindenki lekapcsol
Már ment vissza pénz embereknek,, ahogy kapom a pénzem megy vissza
-
RealTedMosby
tag
válasz Dare2Live #77743 üzenetére
Pontosan, én is ettől tartok... Így már egy ideje lassan leépítek ill. optimalizálok (régi lassúak helyett egy újabb kari). És a 10x még szerintem egy nagyon finom becslésed, tényleg mindenki ezt csinálja. Tegnap FB-n kérdezte egy tag, hogy 16db 3090-eshez mennyi táp kell. Ő egy új beszálló.
-
Pietrosz
addikt
Senki nem mondta, hogy nem egyszerűbb. De hacsak nem rig telepítésből élsz akkor nem hiszem, hogy annyira fáj felrakni egy win-t rádobni a minimál dolgokat ami kell és kész is. Arról nem beszélve, hogy a rig alap jó eséllyel ugyanaz, ergo simán lehet image filet csinálni a telepített bekonfigolt win-ről.
-
X33
kezdő
válasz varmi2 #77746 üzenetére
Ha nem érted TE akkor leírom.Melyiket gyorsabb egyszerűbb bekonfigolni feltelepíteni monitor bilentyűzet nélkül vagy akár azzal egy laptoppal?És egy pár riget megépítettem az elmúlt hónapokban magamnak családtagoknak ismerősöknek.És mégegyszer leírom hogy semmi bajom a Windowsal és mindenki azt használ amit akar.Csak a Hiveos egy célszoftver ez által a saját véleményem szerint könyebb is használni és praktikusabb.Figyi MTZvel is utazhatsz.Csak kényelmetlenebb és később érsz oda az uticélhoz.És itt befejeztem!!!
[ Szerkesztve ]
-
X33
kezdő
válasz aerosmith #77739 üzenetére
Ezt én mind értem és el is fogadom.Én is ssd-ét használok.De!Mutasátok már meg hogy lehet 1-2perc alatt felteni egy Windowst?Nekem van olyan rigem ami műhely körülmények között van tehát van nálam egy laptop.Se monitor se billentyűzet és a Hiveosal beállítok így is mindent gyorsan.Flashelem configba még a wifit is beírom meg a rig idt előre meg mindent.Bedugom és már megy is.Océzok és kész.És nem azt mondom hogy a Windows nem jó.Csak azt hogy a Hiveost erre találták ki és ezáltal sokkal egyszerűbb kezelni.Ezt a kiég az usb a pendrivetől meg szerintem hadjuk is.Mindenki húzza ki az rgbs billentyűzetet is?
[ Szerkesztve ]
-
llacee
őstag
Lehet majd nem dual hanem quad miner progikkal kijön a 4$ 4 shit coinból
Ne becsüljük le a találékonyságot -
Dare2Live
félisten
válasz bajnokpityu #77732 üzenetére
szvsz
a "hash" 9x+% ethn van pont azért mert ez messze a legprofitábilisabb. Ha ETH kiesik mert POS ez az irtózatos hash rászabadul a többi coinra. Ott továbbra is percenként "x$" kerül kiosztásra csak nem z ember/hash között hanem 10*z.szvsz amikor az áramot se termelik ki a vgak akkor akiknek üzlet azoknak nem szokásuk a leállítom, őrizgetem. A magyar használt piacot meg kb ismerem ha csak egy 400karis 3060TI/3070 rig rászabadul az durván be fogja verni az árakat. És sztem nem egy fog. Aztán idővel kibalanszolja magát a piac.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
aerosmith
őstag
Senki sem javasolja Hiveost pendrivera rakni hacsak nem kapcsolod le a loggingot.
Ha be van kapcsolva a logging akkor esélyes hogy a folyamatos írás miatt hónapok alatt kinyírja a pendriveot.
Ha meg nincs bekapcsolva a logging akkor meg elvesztesz egy hasznos troubleshooting lehetőséget. -
Frozen
addikt
Ebben igazad van és ne is csodalkozon az akinek olvad meg zarlatos lesz valami mivel az usb melegedesre hajlamos és nem 0-24 hasznalatra lett tervezve. Lehet vannak működőképes verziok amik bevaltak stb de tuti nem szarakodnék a megbizhatatlansag javara kb 70-100euros koltsegen. Ha mar ennyi sok kartyara valakinek telik. Ez kb olyan mintha a rig ala a noname tapokat raknad aztan csodalkozol hogy qllandoan leall és kigyulad.
-
viharhozo
addikt
ETH network hashrate: 1070 Th/s
ETC network hashrate: 24 Th/s
Ergo network hashrate: 15 Th/s, de ez ETH-ban kb. ennek a fele, hamada, mert mas algo
RVN network hashrate: 4,58 Th/s, ez ETH-ban masfelszer-ketszer tobb, mert mas algo
TON network hashrate: 1,7 Ph/s, ez ETH-ban kb. 30 Th/s-t jelent.
A tobbi gyakorlatilag elhanyagolhato. Tehat 1070 Th/s szabadul ra arra, amin most kb. 70-80 Th/s van.
-
varmi2
nagyúr
válasz bajnokpityu #77734 üzenetére
Az első az eth, a második szintén az eth csak nicehasen keresztül túrva.
Jelenleg nem lehet tudni mi lesz az eth után. De valószínüleg semmi, ami profitábilis lenne.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
varmi2
nagyúr
Mutasad már meg azt a minimálisan kevésbé profitábilisat jelenleg. És számold hozzá azt a hatalmas dif ugrást, amit az okoz, hogy az összes eth-t bányászó vga átáll oda.
-
bajnokpityu
félisten
hello megint.
kaptam segítséget kedves topictárstól, be van állítva, kipróbára.
viszont új kérdés merült fel. tudni már valamit a nyár utáni időszakról?
VGAs eth báűnyászatnak lőttek, oké, de mit csinál a tenger VGAval a bányászvilág? beesnek a VGA árak? vagy cska átállnak egy minimálisan kevéssé profitabilis cuccra?
illetve lesz minimális gépigénye a következőnek? -
echterion
nagyúr
válasz trek81 #77727 üzenetére
Ez neked helyből megy, vagy csak nekifutásból? Az enyém tud 49-cel kaparni ETH-t, az újak nem. Valahogy ezt meg kell különböztetni őket és így kicsit rövidebb, mintha azt írnám le, hogy első generációs LHR-rel megáldott kártya. Kb. az egész neten így nevezik ezeket a 3060-akat.
-
Frozen
addikt
válasz mokus1 #77711 üzenetére
nem vitatkozunk,ki hogy fogja fel, ha pl nem veszel sdd/hdd a gépbe hanem pendrivról bootolsz akkor valahol érthető hiszen költséghatékonyabb megoldás, viszont akinek ekkora rendszerre telik annak nehogy egy 120 as m.2 ne férjen bele a keretbe 20 euroért én egyébként mindig wint raktam mindenre kb 1-2 perc csak az a nem mind1 miről telepíted.
-
EQMontoya
veterán
válasz llacee #77718 üzenetére
Igy lottem be en is.
1500 core, 750 core voltage, memoria amit bir (1100 es 1170 kozott valahol).
Igy olyan 800-850 MH TON, 32 MH ETH es 80W korul.
100W powerlimitet raktam ra amugy, neha valami bug miatt mint ha a 750-es fesz nem allt volna be, es evett 130-140W-ot. De ezt csak nemelyik csinalta. A powerlimit ezt megoldotta, attol szepen beallt 80W kornyekere az osszes.[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
viharhozo
addikt
-
Dr. O.K.
tag
Bocsi, a simplemining is kezel több ( akár 50) riget. Én kipróbáltam mindkét féle OS-t, döntöttem a linux mellett és a hive után megismerve a simple-t ott ragadtam. Tényleg kevésbé paraméterezhető, de ami lényeges, azt lehet, szinte bolondbiztos és hoz annyit, mint a hive. Most két rigem fut simple alatt, és napi 2 perc, amikor ránézek. Az egyik (6x3070) 46. napja megy hiba nélkül. Ezzel együtt, ha valaki szeret vele mókolni, jobb a hive, mert remek időtöltés a paraméterezés, a kártyánkénti OC piszkálás. Tehát mindnek van helye a piacon.
-
EQMontoya
veterán
válasz fahrii #77697 üzenetére
Igen, a tegnap ejszakam abbol ment el, hogy csomo riget beallitottam.
6000 szeria:
-6600-on kivaloan mukodik, fogyasztas sem veszes (es nincs hash veszteseg)
-6600 XT-n fura, neha powerlimit kell neki, pedig beallitom az orajelet meg a feszt is, megis -elszall a fogyasztas a pekbe. Az limit mellett beall normalisan.
-6700 XT-n nincs ilyen problema, viszont a fogyasztas eleg csunyan elkezd elszallni, ha nagyobb mennyisegu tonra megy ra az ember, ETH mellett, igy marad a vallalhato fogyasztas, es mellette 1GH koruli termeles.
-6800-at meg nem probaltam
-6800 XT-n is eleg franko, azt irtam tegnap is, kb. 45W plusz fogyasztasbol lett 2.3GH5000 szeria:
-5500 XT, 5600 XT es 5700 XT is tudja szepen, annyi, hogy a hashrate-ekhez kepest nem lesz olyan vastag a TON termeles, ha meg ertelmes keretek kozott akarja tartani az ember a fogyasztas. Rendre kb. 450, 650, 850 MH.Cimbora belotte 1660 Superen es regi 480-akon, meg 4g kartyakon, ETC-vel kombozva is kivaloan mukodik.
Az elmult 24 oraban tobb, mint 70 GH extra kapacitast konfigoltam be csak en TON-ra.
Hat, kivancsi vagyok, hogy fog alakulni a diff.[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
SzlobiG
félisten
Nem találok sehol diff chartot a tonra, valaki aki követi esetleg? Kíváncsi lennék, hogy mennyire nő naponta.
-
trek81
senior tag
Kapáljátok a tont én meguntam
Hajrá LHResekMár ment vissza pénz embereknek,, ahogy kapom a pénzem megy vissza
-
Rick4
félisten
válasz mokus1 #77711 üzenetére
Egy ezekből épp csak 330km-re van tőlem. De mivel ninc smit hozzányúlni, lehetne a hátam mögött is, akkor se kerülne win rá.
És még csak arról sincs szó, hogy ez most hitvita-e vagy sem, ami a hive tud, azt a win nem, ezért bányászunk hive-val, és ezért fórumozunk windows-zal.Akinek meg a hive bonyolult, annak még mindig ott a simplemining, egy rig fut még azon is, háát, tény, nem sok beállítási lehetőség van, meg nem is 3 kattintásos, de menni megy az is.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Frozen
addikt
jah és ha közben játszani támad kedved? akkor az már felejtős
ha bármi mást akarsz csinálni az is felejtős.... (én most már csak laptopon turok de fortnite mellett is 55 mh val túrja az eth-t persze le van húzva kicsit a graf és az fps de még így is élvezhető)
Én nem probáltam ,de annyit tudok a haverom a hivevel elés sokat szenvedet, pedig nem az első rige már.... na meg teljesen máshogy gondolkozunk nem értem minek megbonyolítani az egészet amikor a windows mindent tud. Nem olvad le vezeték nem száll el driver stb... (max ahogy te is fogalmaztál valaki nem jól rakta össze vagy kalibrálta be..) Nem mondom ,hogy rossz a hive félre értés ne essék csak nem értem a plusz logikát és a bonyolítást... (távoli asztal is létezik és minden egyébb opció szóval nem gondolom,hogy bármiben is többet tudna nyújtani)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- E-book olvasók
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Android játékok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- EAFC 25
- Need for Speed: World Online
- Posta, csomagküldés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest