Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Wackond
tag
válasz RealTedMosby #77890 üzenetére
játszottam most vele megint, de azt akárhova mozgatom, csak csökken az eredmény
-
Frozen
addikt
-
Frozen
addikt
mennyi idő alatt lehet kapni egy ton-t?
kb 740Mh val nyomja a kicsikém[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Agyrák666
aktív tag
Eth + ton tapasztalat lolminerrel:
Minden egyes inditasnal mas ertekeket kapok. 1-2-3 Gh +- Eth-nal 10Mh ide-oda. -
RealTedMosby
tag
válasz Wackond #77887 üzenetére
Nekem van egy Micron ram-os Inno3D 2070-em, na azt nagyon nehezen tudtam megszelidíteni. A kulcs nálam a power limit 105%-ra emelése volt, akkor kb. 42,3 MHs körüli értékeket hoz:
*STABIL* Inno3D 2070 (Trex) 105%, 800 mV, -502 CC, +880 MC
Ezek Afterburner értékek, utána ki lehet kísérletezni a parancssorit is hozzá. De azóta stabil a cucc, hogy a PL-t megemeltem.
[ Szerkesztve ]
-
Wackond
tag
Sziasztok,
kicsit megagakdtam egy 2070-es kártyával, nevezetesen egy MSI Armor-ról van szó.
Mellette üzemel a rigben másik 2db 2070, egy Giga és egy Asus, Hive alatt azokra sima fix core 1050 és mem 2300,2450 tökérletes, rúgják a 45Mh-t 105-115W fogyasztással.
Az Armor ugyanilyen beállításokkal 30Mh-nél elvérzik, a fogyasztása 95-96W. Egy reddit bejegyzésnél találtam hasonló problémát, ott azt írták, hogy a mem controller visszavesz a teljesítményből, és overclock helyett underclock kell neki, bár a 40+MH-t senki nem tudta kihozni belőle.
Ezen elindulva, locked c1500 és mem -220 beállítással elindult felfelé a hashrate, a fogyasztás 106-108W-lett. Innen elkezdtem csökkenteni a core-t 30-as lépcsőkben, közben a fogyasztás maradt a korábbi szinten, és a hashrate emelkedett. Ez egészen c870 szintig ment, a mem maradt -220, a legjobb eredmény 38,5Mh, innentől bármit bármerre változtatok, azonnal zuhan a hashrate. A hőfok jelen pillanatban kellemes 41°C 66% venti mellett.Alább egy nvidia-info, itt a GPU3-ról van szó.
Találkozott-e már valaki ilyennel, esetleg a konkrét modell esetén? Van-e rá működő megoldás, vagy beérjem ennyivel? Vagy mit nem vettem észre?
Előre is köszönöm a hasznos hozzászólásokat!=== GPU 0, 01:00.0 GeForce RTX 2070 7982 MB ===
Bios 90.06.0B.40.AE, PCIE Link Gen 1, PCIE Link Width 1x
S/N -, UUID GPU-972eed48-ac80-150c-634d-eb319e3c043e
Power Limit: Min 125.0 W, Default 175.0 W, Max 200.0 W, Current 125.0 W
Frequency: GFXCore 1050 MHz, MEMCore 7950 MHz
Memory: Total 7982 MB, Used 4995 MB, Free 2986 MB, Micron GDDR6
Utilization: GPU 100 %, MEM 91 %, Throttle: None
PSTATE P2, PWR 105.7 W, Temp 46 °C, Fan 80 %, RPM 2494=== GPU 1, 03:00.0 GeForce GTX 1660 SUPER 5944 MB ===
Bios 90.16.48.00.D1, PCIE Link Gen 1, PCIE Link Width 1x
S/N -, UUID GPU-ee3a99d8-a4d7-b1d4-af2f-9f37057e1f1b
Power Limit: Min 70.0 W, Default 125.0 W, Max 150.0 W, Current 80.0 W
Frequency: GFXCore 1050 MHz, MEMCore 8000 MHz
Memory: Total 5944 MB, Used 4952 MB, Free 992 MB, Samsung GDDR6
Utilization: GPU 100 %, MEM 88 %, Throttle: None
PSTATE P2, PWR 60.6 W, Temp 41 °C, Fan 66 %, RPM 2371, RPM 2373=== GPU 2, 04:00.0 GeForce RTX 2070 7982 MB ===
Bios 90.06.18.00.CE, PCIE Link Gen 1, PCIE Link Width 1x
S/N -, UUID GPU-956295d6-d17e-2d5a-6b9d-71dc3aec4d8e
Power Limit: Min 105.0 W, Default 215.0 W, Max 269.0 W, Current 165.0 W
Frequency: GFXCore 1050 MHz, MEMCore 8025 MHz
Memory: Total 7982 MB, Used 4980 MB, Free 3002 MB, Samsung GDDR6
Utilization: GPU 100 %, MEM 89 %, Throttle: None
PSTATE P2, PWR 116.2 W, Temp 39 °C, Fan 66 %, RPM 2176, RPM 1887=== GPU 3, 05:00.0 GeForce RTX 2070 7982 MB ===
Bios 90.06.18.80.D7, PCIE Link Gen 1, PCIE Link Width 1x
S/N -, UUID GPU-a5c65ea0-7888-b360-479c-629f94c51f4b
Power Limit: Min 125.0 W, Default 175.0 W, Max 200.0 W, Current 130.0 W
Frequency: GFXCore 870 MHz, MEMCore 6693 MHz
Memory: Total 7982 MB, Used 4980 MB, Free 3002 MB, Micron GDDR6
Utilization: GPU 100 %, MEM 92 %, Throttle: None
PSTATE P2, PWR 104.1 W, Temp 41 °C, Fan 66 %, RPM 1715, RPM 1724 -
llacee
őstag
Szep ugras [link]
-
MZsoltee
veterán
ETH TON dualminig kérdéskörben LOL 1.44-el ha állítom az órajeleket és a powerlimitet, akkor a kliensben nem látszik hogy mi történik a hashrate-el. Van erre valami megoldás, nem tudom pontosan beállítani a dolgot. Ha újraindítom a minert, akkor sem áll be mindig egyformán.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
nagyúr
válasz Shkiz0 #77156 üzenetére
Nos úgy néz ki a Phoniex hülyesége a leállás.
Felraktam a T-Rex-et, ez már majdnem 10 napja megy, és nem állt le.
Szóval marad ez egyelőre.szerk: a 86 retries az egy szolgáltatós előre bejelentett karbantartás volt, és kb 15p-ig nem volt net.
[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
senior tag
válasz viharhozo #77869 üzenetére
rig1 (hiveos lolminer 1.44 - lassan 4 napos uptime - whalestonpool):
- hiba nélkül megy egy 3070Ti és egy 2060 társaságában, nincs error, nincs kilépés
rig2 (windows alatt, lolminer 1.44 - több mint 4 napos uptime - whalestonpool):
- hiba nélkül egy nonlhr 3070 és egy 3080Ti társaságában.. semmi error, semmi kilépés, és a kártyákat is jól érzékeli. -
viharhozo
addikt
lolminer dual tapasztalatok:
- random kilep barmikor. Eddig a rekord 36 ora kilepes nelkul.
- nonlhr kartyat lhr kartyanak erzekeli, es ennek megfeleloen lovi be a sebesseget. Hogy idegesitobb legyen, most ket gepben is ilyen kartya van, es csak az egyiknel jon elo ez a hiba.Ha az utobbirol vki olvasott vmit, es van otlete a megoldasra, jelezhetne.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
Rick4
félisten
válasz k1raly #77863 üzenetére
Nem az én gyerekemről, és nem az én rosszul szellőző házamról van szó, hanem úgy általában....
És tökmindegy, ki melyik kártyát kérdezi, mert a válasz attól még nem az, hogy érdemes 40-50 °C-on tartani.. Semmi előnyöd se fog belőle származni, ez a helyzet..49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz k1raly #77861 üzenetére
Rosszul szellőző asztali gépekben, ahol a gyerek játszik napi 3 órát, rendszeresen felmegy a GPU 80°C fölé is, és ettől függetlenül működik még 10 évet, vagy akár többet is.
Lehet mindent, csak sokszor felesleges időpocsékolás..49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
MZsoltee
veterán
Az ETH - TON bányászat úgy néz ki beállt? Melyik miner javasolt, ahol nincs, vagy kevés a bug? A hétvégén én is átállnék, ha jól működik a dolog. WIN11 + 3060TI/3070/3080/6800XT vegyes rig.
[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Ombi5
őstag
udv. Gminer -->rtx 3080 Ti banyaszik itt valaki? Ha igen mennyit tud ETH-n neki win 10 alatt?!
[ Szerkesztve ]
-
Bec
tag
Próba alatt van a dual ETH+TON , mennyi idő múlva látszódik a pool-on? (https://tonwhales.com/mining/stats/wallet)
-
Frozen
addikt
-
koko52
nagyúr
Igen. Egy nyomáskapcsoló. Baromi egyszerű az egész és olcsó.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
Semmi extra, a hálózatra rá van kötve a víz, vízóránál elzárva, hogy a szolgáltatótól ne jöjjön befele illetve ne dolgozzak rá. Van egy 150 literes hidrofor tartályom ami 1,5 bar alá nem engedi. A kútból 80m-ről szívom a vizet, bevizsgálva és szűrve van a homok miatt. Semmilyen más vezérlés nincs. A meleg vizet villanybojler végzi.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Frozen
addikt
Na ezt az érdekességet varrjátok össze
tripla mining
trex eth mining
+
lolminer eth+ton
a 3070 140w mobil gpu kapar ezek szerint 81 Mh val és még 200-300 körül a tonból is[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Bec
tag
itt egy kék tabletta megjelent az új (dual mining) Team Red Miner v0.9.2!
-
koko52
nagyúr
Nem érdekelnek az autók, ezért megnéztem mit kapsz most a pénzedért. 3.7 misi egy 2012 Audi A6 1.9 TDI, annyi (hazudott) kilométerrel, hogy ha a nagynyomású rendszer, vagy a kettős tömegű megnyekken, akkor gazdasági totálkáros. Szóval én tudok választani hogy elektromos 6 éves 90%-os akkuval vagy kitaposott török járgány. A Leaf klubhoz is csatlakozz, mert ott megtudod, hogy a szerviz igénye is elenyésző bármelyik más benzin/diesel-hez képest.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
Most felment az áruk a benzin ár miatt, ez érthető. Kinek mire kell, én 25km-en belül furikázok vele. 100-110km-t bír most egy töltéssel (24-es), nyáron 145-öt. Az emberek 90%-ának ez elég. Nagy igényekre van nagyobb is 6-8-ért illetve a luxusra a csillagos ég. 2012-es Leaf-ek mai napig mennek 6-7 pálcával, városban simán vállalható. Az áruk is ehez mérten sokkal alacsonyabb. Soha nem volt 1.5-nél nagyobb autóm (Prius van most is) mert nincs rá szükségem, az ezres szuszkóim is tökéletesen kiszolgáltak. De ez már nagyon off.
Szerk: Ha veszel 3.5 misiért egy nagybenzinest amibe havi 30-ért tankolsz az mikor térül meg? Ha felteszel egy napelemet akkor miért 8 év után tankolsz ingyen? Fészbúkon vannak erre jó kis csoportok, szerintem csatlakozzál!
[ Szerkesztve ]
-
csendes tag
válasz koko52 #77833 üzenetére
Speciel a bányászatból veszek napelemet...
Nincs ingyen a sima autó sem, de drágább, jóval az elektromos. A Nissan Leaf 3.4-ért 9 évesen vehető meg, remélhetőleg az akkuja kibírja még 6 évig ilyen igénybevétel mellett vagy nem. És ez egy kis autó, télen 80-90km hatótávval. Ha egyedül él az ember, és nincsenek egyéb kényszerítő körülmények, akkor persze, okés.Kb olyan mint a cserépkályha vagy a kandalló, elvileg olcsó és hangulatos meg minden, de amikor hamuzni kell és fát vágni, mert hideg van bent akkor már nem annyira funny.
Dilemmában vagyok én is mert autót kellene cserélni, de egy nagy és kényelmes 2 literes benzines után mibe üljön át az ember? Alig kell rá költeni, havonta kb 30-at tankolok bele, nem ér többet 300e forintnál, nem rohad, ki is néz valahogy. De egy pici rövid hatótávú autóba átülni 3,5 misiért, ami fele annyi idős, szóval nem annyira vonzó nekem.
De ha számolunk, akkor havi 50k villanyszámlához, 4.8 milla napelem kell, ami 8 év alatt térül meg, és csak utána tudsz ingyen tankolni.
Vagy ha beruházol 3.5 misit az autóra, 4.8-at napelemre, ami összesen 8,3 misi akkor mennyi a megtérülés? kb 13év, de addigra a Leaf már 22 éves lesz.[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
Most hogy jön ide a napelem vs bányászat megtérülés?
Amúgy a hagyományos autó ingyen van? Úgy beszéltek róla, mintha a 4-5 éves akármelyik márkát ingyen adnák. Igen egy autót meg kell venni.[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz lacus83 #77827 üzenetére
A villanyautós megtérülésen kívül nem értem mit írsz.
A te autód mikor hozza vissza az árát? Én 3.4 millióért vettem egy leaf-et (2016), amivel havi 50k üzemanyagot megspórolok. Évi 600k-t, azaz kb 6 év alatt nullázom. Te?
[ Szerkesztve ]
-
csendes tag
-
lacus83
senior tag
válasz koko52 #77826 üzenetére
Azért nagyon másként megy ez már mint az elején. "Közösbe" is termelsz már,instant nincs úgy hogy mind a tiéd és mást nem fizetsz.
Pályázat, támogatás, önrész sem annyi már hogy megérje.
Ki mire vesz fel hitelt megint csak más kérdés és irreleváns a témát tekintve, de ha hitelből lenne a bánya az már ok?
A villany autót is meg kell venni !Az mikor hozza vissza az árát? Megsúgom soha
De úgy látom nagy trend lett itt a mindenki olyan quva gazdag[ Szerkesztve ]
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
koko52
nagyúr
Akkor számold ki mennyit fizetsz áramra, fűtésre, tankolásra havonta. Ezeket szorozd meg 48-al és nézd meg mekkora napelem rendszert kapsz rajta.
Óriási hiba, csak a villanyszámla miatt felrakni és azzal számolni a megtérülést.
9 kw-ot 100% ban finanszíroztam, 11-et 1 éve rakattam fel 50% pályázattal.
Egyébként volt/van olyan is, hogy nullás hitelre megkapod és annyi a törlesztőd amennyi a villanyszámlád volt. Nagyon kevesen éltek vele, mert nem gondolkodnak az emberek. Inkább pengetnek a szolgáltatónak a semmibe a sajátjuk helyett. Bezzeg ha blekfájdéjes tv-ről lenne szó már írják is alá a cetelemet.[ Szerkesztve ]
-
EQMontoya
veterán
válasz viharhozo #77814 üzenetére
Valoszinuleg a mostaninal kicsit magasabb arfolyamokkal (vagy meg nagyobb TON hozammal) volt szamolva, nem en csinaltam, bevallom ferfiasan, hogy csak olvastam, nem tunt orbitalis baromsagnak, szoval elhittem.
Amit irsz, az realis. Nekem egy fel eves 6800 xt-m van, ami azota kalapalt ETH-t, szoval az hamarosan 0-n lesz. Foleg, hogy en brutto 400-ert vettem.
Az 150k-s eladasi arat megnezve, azert a 250k boven kitermelodik jelenleg belole fel ev alatt.
Same rules apply!
-
koko52
nagyúr
válasz Attix82 #77821 üzenetére
Igen, 4 év alatt nulláztam. Az évi ~25% hozam.
Én nem a bánya miatt rakattam, fűtés nullázás, autó tankolás nullázás, villany nullázás.
A rezsim: internet, szemét díj, szennyvíz díj (saját kutam van), telefon kb 15k a havi rezsim.[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz trek81 #77817 üzenetére
20 Kw jelenleg, pályázat alatt 200kw . Az energia mindig jó befektetés.
-
trek81
senior tag
Szép napsütéses hétvége vár ránk✌️🚲🚴♀️
[ Szerkesztve ]
Már ment vissza pénz embereknek,, ahogy kapom a pénzem megy vissza
-
viharhozo
addikt
válasz EQMontoya #77808 üzenetére
1. Nekem nem jon ki a matek. 62 Mhs az jelenleg 2,75 dollar. A 2,5 Ghs TON jelenleg 1,75 dollar. Ez napi 1400 Ft. Az aramod kb. 160 Ft. A napi profit 1240 Ft.
A legolcsobb 6800 XT, amit talaltam, a nemeteknel netto 340k, Magyarorszagon netto 405k.
340000/1240=274 nap. Azert ez nem 5 honap.
A kartya MSRP-je 650 dollar, ha teljesen bedoglik a banya, akkor 6-9 honap mulva jo esetben 150-180k korul lehet eladni.
Ahogy a muvelt francia mondja, kockazat nelkul nincs riziko, meg mindig jobban megeri, mint Nvidiat venni, de azert annyira nem nagy buli.
2. A PoS-ig elvileg nagyon nincs fel ev, siman lehet, h csak 3 honap van.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
varmi2
nagyúr
Rvn poolra mit ajánlotok?
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
EQMontoya
veterán
válasz trek81 #77804 üzenetére
Én furcsán nézek.
Bejött a ton dual mining, jelentős plusz profit a banyaszoknak a semmiből, árfolyam azert kezd normalizálódni és felfelé mutat a trend, a kártyaarak meg lentebb, mint egy hete.
Ennyire lassan reagálna a piac? Most a ton miatt egy jo kártyával akkora a hozam, mint amikor 4500 körüli ETH volt.
6800 xt-re valami nem egesz 5 hónap a megtérülés jelen árak és diff mellett. Es ha fel év múlva jön a pos, annak akkor sem 0 lesz az értéke.[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
trek81
senior tag
Igen nagy a csend.... Gyanúsan lapít mindenki
Majus vége fuss el ETH véle?[ Szerkesztve ]
Már ment vissza pénz embereknek,, ahogy kapom a pénzem megy vissza
-
3800+
őstag
Gyanús volt hirtelen fél nappal rövidült a kiutalásom 2minersről... Volt két gyors 147 meg egy 60 eth rewardos blokk. Luck faktor...
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
demmer123
őstag
Aki 3060ti lhr kártyát használ mennyi a fogyasztás, illetve mv érték?
756mv-nál 90-93W ez nem károsan kevés?
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest